Valverde schrijft respectvolle afscheidsbrief op clubwebsite Barcelona

Dinsdag, 14 januari 2020 om

Ernesto Valverde werd maandag ontslagen als trainer van Barcelona. Op de clubwebsite heeft hij een afscheidsbrief geschreven. Valverde spreekt zijn dank uit aan het bestuur, de supporters en spelersgroep van Barça. “Het waren tweeënhalve intensieve jaren”, aldus de trainer.

Valverde stond al langere tijd onder druk en is de laan uitgestuurd nadat Barcelona in de halve finale van de Supercup werd uitgeschakeld door Atlético Madrid. “Mijn tijd bij Barcelona is tot een einde gekomen”, begint hij zijn afscheidsbrief. “In de afgelopen jaren heb ik mooie momenten meegemaakt. We wonnen prijzen, maar maakten ook moeilijke en zware tijden mee.”

Andrés Iniesta aandachtig toeschouwer bij training Barcelona

Valverde benadrukt de liefde die hij heeft ontvangen van de fans van Barcelona en richt zich vervolgens tot de clubleiding. “Ik wil voorzitter Josep Maria Bartomeu en het bestuur bedanken voor het feit dat zij mij de kans hebben gegeven en het vertrouwen dat ik heb ervaren gedurende de afgelopen periode. Ik wil ook alle mensen die bij de club werken bedanken voor hun steun en in het bijzonder iedereen die betrokken was bij het eerste elftal.”

Tot slot richt hij zich tot de spelersgroep. “Natuurlijk wil ik alle spelers bedanken voor hun inzet, waardoor we samen vier prijzen hebben gewonnen. Ik wens hen en de nieuwe trainer Quique Setién alle succes van de wereld”, aldus Valverde, om vervolgens af te sluiten met de woorden: “Visca Barça, Visca Catalonia”. Setién stond dinsdag voor het eerst op het trainingsveld en zet later op de dag zijn handtekening onder een contract tot medio 2022.


Poll

Het ontslag van Ernesto Valverde is terecht


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door victorvrolijk)

De liefde die hij heeft ontvangen van fans, dat is maar van een kleine groep supporters geweest. De afgelopen 2 jaar, na het debacle in Rome, is #valverdeout vrijwel altijd trending geweest.

14 januari 2020 om 12:56

Ach ja net zoals een Klopp bijv nu veel te veel opgehemeld wordt, op Mourinho veel te veel gebashed wordt is ook bij Valverde zowel een rechter als linker kant. Het zal vast geen genie zijn. Maar dat is deze opvolger ook niet. Beide keren heeft Barca de titel gepakt met 2 vingers in de neus. In de CL had het ook zomaar de andere kant op kunnen vallen en dan had je in de CL finale gestaan en de halve finales. En dat is gezien het spelersmateriaal best een prima prestatie. Want zo heel geweldig is de selectie van Barcelona namelijk niet. Mensen die totaal voetbal willen spelen, moeten ook beseffen dat je daar de spelers voor hebt. Xavi en Iniesta waren daar meesters in, maar spelen er niet meer. Een topaanvaller a la Neymar die de druk bij Messi weghaalt is er ook niet meer. En de defensie is in paar jaar tijd verzwakt van een Puyol, Alves en Abidal naar 3 verdedigers die ook van een veel minder niveau zijn. Want een Semedo of Lenglet zal zelfs bij een Sevilla niet eens extreem opvallen.

14 januari 2020 om 13:17

Lenglet denk ik wel, aangezien Barcelona hem daar vandaan heeft gehaald 😉 Verder is de meerderheid het er denk ik ook wel mee eens dat de jaren met Puyol, Iniesta en Xavi op het veld bijna niet te evenaren zijn in kwaliteit.

14 januari 2020 om 13:58

Lenglet is een aardige cv, maar geen topper. Of er moet iemand zoals Van Dijk er naast staan en dat camoufleert dan veel.

14 januari 2020 om 14:54

Ja dat klopp zo opgehemeld word is niet zo vreemd, 2 seizoenen achter elkaar cl finale gehaald waarvan 1 gewonnen. Vorig seizoen op een haar na geen kampioen. Ook dit seizoen staan ze ongeslagen boven aan met een straatlengte voorsprong op de nummer 2. Bij Dortmund heeft ie het ook meer dan prima gedaan.

14 januari 2020 om 15:38

Had al veel eerder moeten gebeuren. Ben benieuwd hoe de nieuwe trainer her gaat doen.

Tuurlijj qas Valverde echt gewoon een nachtmerri maar eigenlijk is het niet zijn schuld. Bij Bilbao heeft oe ook zo verdedigend gespeeld. Het is de schuld van het bestuur dat je iemand neer zet die totaal niet bij de club past. Hij heeft 2.5 jaar van zijn leven toegewijd aan de club en heeft idd wat prijzen gewonne. Het gaat je goed Valverde bedankt voor de mooie spaarzame momenten.

14 januari 2020 om 12:36

Helemaal mee eens. Met valverde weet je wat je als club binnenhaalt.

dit Barca is volledig afhankelijk van Messi en Suarez. er is geen enkele aanvallende en creatieve kwaliteit op het middenveld, ipv een goede linksbuiten krijgt Valverde Griezmann voor 120 miljoen terwijl hij Suarez al had als spits en ipv een aanvallende middenvelder haalt Barca Frenkie voor een positie waarop Busquets al speelt. nu heb je twee cruciale posities die onderbezet zijn en waar nu spelers moeten worden misbruikt die daar helemaal niet renderen. en dan vinden ze het bij Barca raar dat het Valverde niet lukt om aanvallend, dominant voetbal te spelen met alleen controleurs op je middenveld. een goede rechtsback die heel de flank bestrijkt heeft Barca ook al niet. wil je aanvallend dominant voetbal spelen heb je net als Pep spelers als Bernardo, David Silva en De Bruyne nodig of zoals bij Ajax een spelverdeler als Ziyech en een diepgaande middenvelder als Vd Beek. dat gaat je niet lukken met Frenkie, Busquets en Vidal/rakitic/arthur. die hebben allemaal geen diepgang en geen eindpass in de benen

14 januari 2020 om 12:47

Ehh, coutinho voor 160 miljoen? Dat was op dat moment misschien wel de beste nummer 10 van de wereld. Bovendien kan Messi ook op 10. Dat hij Barca geen aanvallend voetbal heeft kunnen laten spelen is volledig aan Valverde te weten. Dat hij zo lang heeft mogen blijven zitten en uberhaupt is aangesteld is de schuld van het bestuur. Die man heeft z'n best gedaan.

14 januari 2020 om 12:58

Coutinho speelt op 10 bij Bayern. Maar dat is gewoon net niet een speler voor de absolute top. Heeft het gewoon net niet helemaal.

14 januari 2020 om 12:59

ja kan Messi idd op het middenveld zetten maar is het handig je meest productieve aanvaller die elk jaar een belachelijk aantal goals scoort op het middenveld neer te zetten? Coutinho maakt volgens mij bij Bayern ook geen onuitwisbare indruk. zover ik weet maakt hij daar iig niet structureel het verschil dus of dat allemaal aan Valverde ligt dat hij teleurstellend presteerde daar heb ik mijn twijfels bij

14 januari 2020 om 13:15

@elphenomeno Coutinho laat me altijd een beetje denken aan James Rodriguez. op een goede dag is hij fenomenaal maar zo een goede dag heeft hij maar 1 keer in de paar wedstrijden. beiden geweldige voetballers maar te wisselvallig voor de absolute Europese top imo. ik heb ze iig zelden over langere periodes structureel het verschil zien maken

14 januari 2020 om 13:42

Ze huren hem toch? misschien kan de nieuwe trainer de poppetjes wel op de juist plaats neerzetten

14 januari 2020 om 12:57

Ik zie je al binnen 24 uur al 5 keer roepen dat barca geen creatieve kwaliteiten heeft.. Ik vraag mij dan echt af of je een plaat voor je kop heeft. Niemand verwacht dat barca 80 minuten lang elke tegenstander weg tikt zoals in de periode van Pep. Er word alleen wel verwacht dat je aanvallend speelt met het materiaal die je tot beschikking hebt. Kijk allee Ajax al, zeg me nou niet dat barca geen beter materiaal heeft dan Ajax en toch krijgt Ajax het voor elkaar om aanvallend te spelen. Ook blijf je maar roepen dat Barca type van Beek nodig heeft, Hoe kom je hierbij? Barca heeft zelf in de tijd van Pep geen speler gehad als van Beek. Ook Xavi en Iniesta gingen bijna niet diep. Ze scoren daarnaast bijna nooit. Arthur en Frenkie hebben de kwaliteit om de bal in de ploeg te houden, Arthur kan vaak goed man voor doel zetten en Frenkie heeft een goede dribbel (net als Iniesta) om zou een man meer situatie te creëren. Ik ben het met je eens dat griezman in de spits moet maar suarez scoort er nog steeds op los dus die kan je niet zomaar aan de kant zetten. Nou kan Griezmann laten zien in de spits. Nogmaals niemand verwacht tiki taka van ongekend niveau, barca fans willen alleen weer aanvallend spel zien en dat kan zeker met dit materiaal. Misschien in de zomer een creatieve middenvelder er bij halen en anders couthino de kans geven. Ik zou zo spelen

Ter stegen
Semedo
Pique
Umtiti
Alba
Arthur/alena
Frenkie/busi
Couthino/pui
messi
Griezman
Dembele/fati
14 januari 2020 om 13:04

@barcalover123 een type Van Beek is niet noodzakelijk maar als je zowel en geen diepgang en geen creativiteit op het middenveld hebt dan mis je al twee essentiele dingen op je middenveld om aanvallend te kunnen spelen. leuk dat je een bal in de ploeg kan houden maar die bal moet ook nog bij de aanval terecht komen want als je middenveld niemand in stelling brengt dan staan je aanvallers op een eiland. Frenkie kan idd dribbelen maar hij gaat geen man vrij voor de goal zetten en Busquets ook niet. toen Frenkie net als Iniesta op links werd gezet eerder dit seizoen toen rendeerde hij voor geen meter ondanks zijn dribbels. Arthur heb ik ook nog niet kunnen betrappen op die creatieve kwaliteiten, dat is ook meer een controleur. wil dit Barca gaan aanvallen dan heb je net als vroeger met Xavi iemand nodig die de aanval kan voeden met zijn passing. voordat het seizoen begon zei ik al dat dit middenveld van Barca niet ging werken en dat daar een creatieve man tussen had moeten staan. ik hoop daarom dat Valverde is afgerekend op de resultaten en niet op het voetbal want dat zou ik niet terecht vinden. deze Barca selectie die is samengesteld is zwaar uit balans

14 januari 2020 om 13:16

Normaal ben ik het vaak met je eens, maar in dit geval niet. Valverde is een liefhebber van middenvelders die eerst aan verdedigen denken. Hoe kan je anders verklaren dat Alena en Denis Suarez nooit het vertrouwen genoten van Valverde en Coutinho nooit op zijn favo plek mocht spelen op het middenveld. Zelfs Rafinha, die helaas veel ongeluk kent door zijn blessures, had ik er graag aan het werk gezien. Maar goed, Valverde is gelukkig verleden tijd. Ik gun hem hoe dan ook het beste. Want hoewel hij absoluut geen kwaliteiten heeft om Barca te coachen, was hij wel altijd een gentleman.

14 januari 2020 om 13:21

@wagwan ik snap je punt maar zijn die spelers goed genoeg voor Barcelona? Rafinha deed het aardig bij Inter wat destijds een subtopper in Italie was maar was daar ook niet de grote man. Denis Suarez speelt niet voor niks bij een Celta De Vigo en Alena heeft nog alles te bewijzen voordat we kunnen zeggen dat hij goed genoeg is. Coutinho maakt bij Bayern ook niet echt vaak het verschil dus dat zegt ook wel iets over Coutinho zelf. ik vind dat er te makkelijk naar Valverde word gewezen terwijl het aankoopbeleid en de samenstelling van de selectie bij Barca voor geen meter klopt

14 januari 2020 om 13:57

Alena heeft het goed gedaan in de voorbereiding, net als Puig. Dit zijn gewoon getalenteerde middenvelders die gewoon hun minuten moet krijgen. Ik vind dat Valverde hier in wel tekort kwam. Puig die gewoon geen minuut speeltijd krijgt toen seizoen officeel begon. Alena mocht 1 keer komen opdraven deed het (toegegeven) niet zo heel goed en verdween in 1 keer uit de selectie. Zo hoor je gewoon niet met jeugd spelers om te gaan. Alena en Puig kunnen de club zeker op lange termijn verder helpen. Creativiteit en diepgang waar je het over hebt hebben deze 2, mits je ze goed in brengt. Vind zo zonde dat Alena gehuurd is. Ik hoop dat de nieuwe coach wel meer beroep doet op jeugd spelers. Niemand verwacht dat ze in 1 keer de kar gaan trekken maar we verwachten wel dat ze af en toe minuten maken. Hier kwam Valverde in te kort. Je moet ook begrijpen dat dit soort spelers juist vertrouwen nodig hebben. Valverde was gewoon schandalig, de selectie is prima, mits je misschien 1 of 2 spelers vervangt. Het feit ook dat Frenkie word gehaald voor 80 mil en dat hij Valverde niet 1 keer heeft gesproken tot de eerste training zegt al veel..

14 januari 2020 om 14:00

Japioe kan je je de wedstrijden van het vorig seizoen herinneren wanneer Barca op achterstand kwam en vervolgens switchte naar de volgende opstelling: Mats, ........, Busquets+ Rakitic/vidal/arthur met daarvoor Coutinho+messi+dembele en voorin Suarez? Het was gewoon smullen toen. Je kan van alles zeggen over Valverde, maar zelfs toen hij beschikking had over al deze spelers, weigerde hij bijna altijd met deze opstelling te gebruiken of ermee te beginnen. De 3-4 wedstrijden waarin hij wel is geswitcht naar deze opstelling, waren echt super. Dus ja, dit kan je Valverde wel aanrekenen hoor.

Een lieve man. Het is maar goed dat hij weg is, want de kritiek was bij verlies of slecht spel altijd aan hem te danken. Ik gun hem een mooie club toe waar hij weer daadwerkelijk steun en liefde van fans kan krijgen, dat was bij Barcelona al lange tijd niet mogelijk, laat daar een andere coach zijn vingers maar aan branden.

Simpelweg niet de juiste man, op de juiste plaats. Het wordt sowieso een lastig karwei om in de buurt van de 'legacy' van het vorige decennium te komen, wie er ook voor de groep komt.

Ongeacht zijn prestaties, de manier waarop hij non actief is gesteld word je toch kotsmisselijk van. Hadden ze gewoon als man openbaart et hem gespeeld want schadevergoeding zou hij toch krijgen. Barca is in afgelopen 10 jaar van een club met principes tot een stel hypocrieten veranderd

Dramatisch voetbal, maar statistisch gezien is Valverde 1 v/d beste coaches die Barcelona ooit heeft gehad. Besef ook even dat ze gewoon de treble hadden gewonnen waren het niet voor een aantal persoonlijke fouten tegen Liverpool(dembele, Ter Stegen, Alba) en Valencia(alba). Als Barça fan ben je de beste man natuurlijk al snel zat met zijn type voetbal en zal je waarschijnlijk veelvuldig gaan smullen van het aanvallende getik onder Quique, maar aan het eind v/d dag gaat het om de resultaten en puur op basis daarvan kan je Valverde er niet op deze manier uitgooien. Het doet me ergens allemaal een beetje denken aan de gehele Marcelino-Valencia soap van eerder dit seizoen.

Arme man toch. Het voetbal was niet altijd best, maar hij won in beide seizoenen de Spaanse titel en ook dit seizoen stond hij eerste. Laat de man op z’n minst het seizoen afmaken.Dit heeft natuurlijk een beetje te maken met het feit dat Real 4 van de 5 CL heeft gewonnen. Waar hij eigenlijk niet zoveel aan kon doen (of gaan we hem de schuld geven dat TAA de Barca spelers te slim was, om maar een voorbeeld op te noemen). En je hebt ook binnenkort verkiezingen daar en Font maakt een goeie kans. Al deze dingen wegen mee natuurlijk. Maar dit terzijde.Men doet alsof Setien alles zal oplossen. Ik moet dat nog maar zien. Hij degradeerde bijna met Real Betis. Qua spelopvatting past hij Barca en hij geeft jeugdspelers de kans, maar hij is niet de nieuwe Johan Cruijff. Defensief is het dramatisch (!). Maar goed, de Tijd zal bepalen.

14 januari 2020 om 14:58

Blink, zelf moet ik ook nog even zien of hij Barcelona weer sprankelend aanvallend voetbal gaat laten spelen. Maar bijna gedegradeerd? Kom op zeg. In het eerst seizoen is hij met 60 punten 6e geworden en het seizoen daarop met 50 punten 10e, oftewel 13 punten verwijderd van de degradatiestreep. En dat terwijl zijn beste aanvaller de zomer daarvoor was vertrokken.

14 januari 2020 om 15:11

Ja bijna gedegradeerd met een van de beste selectie allertijden van Betis. Ze zaten als ik me niet vergis lang in degradatie zone. Vraag maar aan een Betis fan. Veel fans waren blij met zijn vertrek. Lag in de clinch met het bestuur van alle clubs dat ie gecoacht heeft. We gaan het zien.

14 januari 2020 om 16:12

Heb het even gecheckt (bron: wikipedia artikel over het 2018/2019 seizoen van Real Betis). Ze zijn afgezien van de 1e 2 ronden nooit in de degradatiezone geweest. Ze hadden een periode (van de 9e t/m de 14e ronde) waar ze rond plek 13 speelden met 2 maal een uitschieter naar plek 14. 3 rondes van het einde af stonden ze ook nog 13e. De laatste 2 wedstrijden van het seizoen hadden ze gewonnen waardoor ze 10e zijn geã«indigd. Hadden ze die verloren, stonden ze alsnog 7 punten van de degradatiezone af (zie mijn vorige bericht). Of ze een van de beste selecties aller tijden hadden kan ik niks over zeggen, maar dat neem ik dan van je aan.

14 januari 2020 om 19:37

Oh okay, thanks, dus niet in degradatiezone maar wel tegen aan. Toch vond ik zijn periode daar wisselvallig. Als hij een plan B heb gehad dan had hij Betis naar de CL kunnen loodsen. Bij Las Palmas vond ik hem wel goed.

14 januari 2020 om 15:05

Je kan als Real supporter toch nooit “arme man” en “laat de man op zn minst het seizoen afmaken” roepen? Als Real supporter super hypocriet ok dat te zeggen natuurlijk. Je kijkt weer door een gekleurde bril. Als hij coach was van Real was hij na het verlies tegen Roma er al uitgeknikkerd. De club heeft voldoende geduld gehad met Valverde.

14 januari 2020 om 15:15

Nah, dat denk ik niet. Valverde deed het beter dan Solari, Lopetegui, etc. Respectloos hoe Barca met hem omging. Er is genoeg redenen om Valverde te bekritiseren maar ontslag midden in het seizoen? Terwijl hij nog eerste stond in La Liga en eerste werd in de poule des doods in de Cl?

14 januari 2020 om 15:53

En zit het dan met Benitez, die amper de kans heeft gekregen? Of ancelotti die werd ontslagen na het winnen van de CL.

14 januari 2020 om 15:58

Ancelotti werd ontslagen in het jaar dat hij helemaal niks won. Dus het jaar na La Decima. Benitez heeft niks gewonnen en Real was dramatisch op het moment. Zowel het spel als resultaat.

14 januari 2020 om 15:28

@blink182, Hij is ontslagen omdat er gewoon een negatieve spiraal gaande was. Dat hij in zijn eerste seizoen de dubbel pakte was inderdaad wel leuk. Maar het seizoen daarna werd hij enkel kampioen en liet hij zich weer ondanks een ruime voorsprong in de cl uitschakelen. Iets van een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen? Bovendien verloor hij ook nog eens de bekerfinale. Dat het bestuur hem het vertouwen hield was al een wonder, maar dat betekende vast dat hij nu niks meer mocht gaan verliezen qua finales. Wat doet Valverde? Hij verliest de supercopa. Logisch dat het bestuur ingrijpt voordat ook nog eens het kampioenschap wordt misgelopen. De chemie tussen Valverde en het team is gewoon uitgewerkt. Er is momenteel nood aan verfrissing.

Barcelona wordt al een paar jaar genekt door de zeer matige verdediging en het dramatische aankoop beleid. Piqué, Umtiti, Langlet kunnen echt niet meer. Ipv dure middenvelder en aanvaller te kopen wordt het tijd dat ze de achterdeur sluiten want jan en alleman wandelt er regelmatig naar binnen. Ik verwacht dat ook geen wonderen van de nieuwe trainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Eibar8-1
13.Sevilla71
14.Valencia7-2
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller54
PedriAanvaller50
NetoKeeper50
A. GriezmannAanvaller50
TrincãoAanvaller50
L. MessiAanvaller51
Jordi AlbaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

8 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren