Sergiño Dest: ‘Ik schrok van de commotie over mijn vertrek uit Qatar’

Maandag, 13 januari 2020 om

Sergiño Dest heeft voor het eerst een reactie gegeven op zijn vroegtijdige vertrek uit het trainingskamp van Ajax in Qatar. De Amerikaanse rechtsback, die wegging vanwege de politieke spanningen in het Midden-Oosten tussen de Verenigde Staten en Iran, zegt te zijn geschrokken van de commotie die ontstond.

"Ik had niet verwacht dat het zo groot werd, maar het is nou eenmaal zo", reageert de negentienjarige Dest na afloop van de wedstrijd tussen Jong PSV en Jong Ajax (0-0). De vleugelverdediger speelde negentig minuten mee met de beloften van de Amsterdammers. "Ik ben teruggekomen en ik heb hier mijn programma verder gevolgd. Dat is het gewoon, het is niet anders geweest dan normaal."

Dest bevestigt dat politieke spanningen ten grondslag lagen aan zijn vertrek uit Qatar. "Ik heb gewoon aangegeven dat ik me niet op mijn gemak voelde en uiteindelijk heeft Ajax daar begrip voor getoond en ze hebben me laten gaan." Algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax liet eerder in de media optekenen dat hij de commotie over Dest overtrokken vond. "Ik sluit me daarbij aan", zegt de verdediger zelf.

Het nationale elftal van de Verenigde Staten zegde zijn trainingskamp in Qatar af, maar dat heeft niet meegespeeld in de beslissing van Dest. "Ik heb niks gehoord van hen, dus daar kan ik niks over zeggen." De drievoudig international wil de kwestie nu achter zich laten. "Ik vind dat de club me goed heeft geholpen, daar ben ik dankbaar voor. Verder is er niks, we spelen gewoon weer en moeten ons focussen op de competitie."

Ten Hag: 'Veel respect voor de manier waarop Sergino Dest zijn keuze heeft gemaakt'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door nederland79)

Dan heb ik de commotie gemist. Logisch besluit van hem, niks spannends aan

13 januari 2020 om 23:22

Het is toch gewoon ontzettend uitzonderlijk dat iemand een trainingskamp verlaat omdat hij zich niet veilig voelt in het land? Heb jij dat ooit eerder gezien? Het is toch niet gek dat daar veel aandacht voor is?

13 januari 2020 om 23:27

Het is niet gek dat er veel aandacht voor is maar ik denk dat hij vrij bescheiden is en dat hij niet verwacht had dat 't zoveel aandacht zou krijgen. Ik vind 't al helemaal niet gek dat hij als Amerikaan met een halve oorlog tegen je land in de regio van stel op sprong wilde vertrekken. Hij kon ronduit doelwit worden.

13 januari 2020 om 23:43

Daar kan ik inkomen, een jonge gozer kan de implicaties van zo'n besluit misschien niet helemaal goed inschatten. Inderdaad niet gek dat hij wat overdonderd is door de aandacht. Van Van der Sar verwacht ik echter wel dat hij inziet dat dit toch wel bijzonder opmerkelijk en nieuwswaardig was. Die man nadert de 50 en gaat dus al heel wat jaren mee. Dan kan je niet zeggen dat je evt commotie overtrokken vindt, dat had je immers kunnen (en moeten) zien aankomen na zo'n unieke situatie. Maar Van der Sar is al maanden al het negatieve wat aan dit trainingskamp kleeft aan het downplayen, dus misschien moet ik ook niet zoveel van hem verwachten.

13 januari 2020 om 23:49

Is inderdaad een andere discussie en snap je standpunt over Sar z'n keuze voor Qatar wel. Over Dest zijn we 't dan redelijk eens denk ik haha.

14 januari 2020 om 10:32

@hijniet! het hele amerikaanse team zegt een oefenstage af...niet raar dat 1 jonge die er ook zit, dat ook doet.t is vooral voor Amerikanen een onveilige regio, dus dan vertrek je.er zijn genoeg vakantiegangers die hun vakantie afbreken omdat de regio waar ze zijn onveilig wordt, net als dat er genoeg bedrijven hun personeel weghalen uit bepaalde regio's, nu gaat er een voetballer weg uit een regio. T was wellicht meer nieuwswaardig geweest als hij was gebleven.

Vanavond Jong PSV Jong Ajax gezien en dat is gewoon het niveau waar Dest thuishoort. In niets is hij beter dan zijn leeftijdsgenoten van de beloften.

13 januari 2020 om 23:28

Naast dat 't behoorlijk off topic geprovoceerd van je is, vond ik Dest eerder in de CL thuishoren.

13 januari 2020 om 23:30

Niet mee eens, met jullie beiden niet overigens, vind Dest nog niet goed genoeg voor de CL, komt op sommige vlakken (nog) tekort.

Er werd meer geschreven over het wissel zitten van de ligt dan over zijn vertrek.

Commotie lijkt me bepaald niet overdreven. Hoe vaak komt het nou voor dat een speler een trainingskamp verlaat omdat hij zich niet veilig voelt in het betreffende land, een land waar de club nota bene vol trots voor had gekozen? Dat is hoogst uitzonderlijk, ik zou geen ander voorbeeld kunnen noemen. Van der Sar en Dest kunnen wel gespeeld verbaasd zijn, maar ze zullen zelf ook dondersgoed weten dat dit een behoorlijke klucht was. Of moeten we het allemaal maar normaal vinden dat iemand eerder naar huis gaat omdat hij zich niet veilig voelt?

13 januari 2020 om 23:23

Een klucht. Voordat Ajax naar Qatar vertrok was er nog niet een vliegtuig uit de lucht geschoten door Iran en had de president van Dest en dus van de VS nog niet luchtaanvallen gepland in de regio van waar Dest zich bevond. Dest is een Amerikaan en voelde zich doelwit gezien er Amerikanen ook in de omgeving gestationeerd zijn. Een klucht waha.

13 januari 2020 om 23:31

Nee, voordat die generaal werd omgelegd waren er alleen tientallen arbeiders omgekomen tijdens de totstandkoming van het stadion waar Ajax zo graag wilde spelen, om nog maar te zwijgen over het hotel waar Ajax prinsheerlijk logeerde, wat ook een dubieuze reputatie had. Ik geef toe, deze laatste situatie had men niet kunnen voorzien (al is er een daadwerkelijk grotere kans op onrust in deze regio dan in bijvoorbeeld Spanje, waar de faciliteiten overigens ook prima zijn), maar het was wel een passend toetje na een uiterst dubieus trainingskamp. Ajax doet zijn best om het te downplayen, maar dit gelazer had men makkelijk kunnen voorkomen als men voor een ander land had gekozen. Dus ja, het hele trainingskamp is wat mij betreft een klucht.

13 januari 2020 om 23:45

Van mij mag je over Van der Sar zeggen wat je wilt maar dat is een andere discussie. Voor Dest is het heel normaal dat hij mee moet met zijn werkgever en inderdaad als de situatie dergelijk veranderd tijdens zijn verblijf is 't ook heel normaal dat hij weer vertrekt.

14 januari 2020 om 00:03

Ik geef je mee dat het rationeel niet helemaal eerlijk van mij is om deze kwestie op te tellen bij de kwestie van de mensenrechtenschendingen. Dat zijn twee andere discussies, en deze specifieke kwestie van Deat had men ook niet helemaal kunnen voorzien. Ik snap dus dat je valt over mijn gebruik van het woord "klucht" in relatie tot het vertrek van Dest. Het is wel zo dat het hele trainingskamp van Ajax vanaf het begin gepaard is gegaan met onrust die men makkelijk had kunnen besparen. Kijk naar Feyenoord, die hebben een hele week uitstekend en in alle rust kunnen werken onder topomstandigheden en kunnen oefenen tegen sterkere tegenstanders dan die van Ajax en PSV in Qatar. Ajax heeft zich onnodig veel ellende op de hals gehaald, en dat maakt dit trainingskamp toch wel een klucht.

14 januari 2020 om 00:04

Ik hoop dan ook dat Ajax er wel een beetje van geleerd heeft. Nog steeds waardeloos dat daar een WK gespeeld gaat worden. Ik dacht inderdaad dat je met klucht ook situatie Dest bedoelde en dat heb je nu beter uitgelegd.

14 januari 2020 om 09:10

3 kwart van wat je hier verteld, had niks te maken met het vertrek van Dest en dus ook niet met het gelazer wat wel of niet voorkomen had kunnen worden hiermee.

Nou nou wat een commotie was dat zeg. Het hele land stond op de kop. Over twintig jaar zal men zeggen : waar was jij toen Dest uit Qatar vertrok?

13 januari 2020 om 23:19

Mwa. Het was inderdaad op ieder nieuwsbulletin tot aan de CNN aan toe. Hij dacht waarschijnlijk vrij geruisloos te kunnen vertrekken gezien hij niet zo'n hoge eigendunk heeft als dat jij hem wil aanpraten.

13 januari 2020 om 23:23

Ik zeg dat het met de commotie wel mee vond vallen dus dan is de conclusie dat ik hem een hoge mate van eigendunk aanpraat??

13 januari 2020 om 23:24

Mwa. Je praat er aardig denigrerend over ja.

13 januari 2020 om 23:25

Ik vraag me af hoe je de aanname kan doen dat hij een eigendunk wilt aanpraten. Tenzij je refereerde naar zijn opmerking over gestreste ajacieden, wat ironisch is aangezien je dit redelijk bevestigd op deze manier.

13 januari 2020 om 23:47

Dat is geen aanname. Die suggestie wekt Yello. En ik ben totaal niet gestresst, ik pak gewoon de trolletjes aan. Daarna ga ik lekker slapen.

13 januari 2020 om 23:57

Dus nu ben je ook al een trol als je de commotie wel mee vond vallen. Maar goed nivo verder 😂 je hebt me wel even aangepakt zeg poe

14 januari 2020 om 00:02

Met trol bedoel ik iemand anders hierboven 😉 Ik vind jou alleen de suggestie wekken dat Dest het voor de aandacht deed. Ik kan 't mis hebben.

14 januari 2020 om 00:07

Je kan het mee vinden vallen, feit is wel dat Internationale media dit verhaal hebben opgepikt. Doorgaans wekt een trainingskamp die aandacht niet. Dus ja, like it or not, maar er was wel degelijk commotie over.

13 januari 2020 om 23:25

Ja, er was wel degelijk commotie. Grote media in binnen- en buitenland besteedden er aandacht aan, omdat dit een vrij uitzonderlijke situatie was. Heb jij namelijk ooit eerder gezien dat een speler eerder vertrekt uit een trainingskamp omdat hij zich niet veilig voelde in het land, een land waar de clubleiding nota bene vol trots voor koos? Dat trok veel media-aandacht, en niet alleen in Nederland. En terecht ook.

Ach jongen, niemand die er wakker van lag. Je hebt een erg hoge pet van jezelf op soms. Kwam in t interview met Andy ook heel arrogant over. Aandachtspuntje ;-).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller188
L. TraoréAanvaller41
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper180
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger173
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1 fan
19 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Jong Ajax 1 0 0 0
2019/2020 Ajax 14 0 1 0
2018/2019 Jong Ajax 17 1 0 1
2018/2019 Ajax U19 8 2 1 0
2017/2018 Ajax U19 8 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Sergiño Dest: ‘Ik schrok van de commotie over mijn vertrek uit Qatar’

Sergiño Dest heeft voor het eerst een reactie gegeven op zijn vroegtijdige vertrek uit het trainingskamp van Ajax in Qatar. De Amerikaanse rechtsback, die wegging vanwege de politieke spanningen in het...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren