Barcelona komt er niet uit met bijna ontslagen Ernesto Valverde

Maandag, 13 januari 2020 om 22:11Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:21

De voetbalwereld wachtte maandagavond om 21.00 uur in spanning op het aangekondigde statement van Barcelona, maar een mededeling van Catalaanse kant bleef uit. Onder meer RAC1 heeft daar een verklaring voor: volgens het gerenommeerde radiostation is Barça er maandagavond niet in geslaagd om tot een akkoord te komen met trainer Ernesto Valverde over de financiële afwikkeling van zijn ontslag.

Technisch gezien is Valverde nog altijd de trainer van Barcelona, zo bevestigt diens zaakwaarnemer Iñaki Ibáñez desgevraagd. "Ernesto wacht op zijn ontslag als coach van Barça", zegt de belangenbehartiger tegenover El Chiringuito TV. "Het wachten is op de ontbinding van het contract. Het is niet het beste moment voor welke coach dan ook." De Spaanse grootmacht verwachtte het ontslag van Valverde maandagavond te gaan beklinken, maar de afkoopsom die betaald moet worden vormt een struikelblok.

Volgens RAC1 praat Barça dinsdag verder met Valverde en diens belangenbehartigers. Ook de gesprekken met Quique Setién zijn naar verluidt nog gaande. De clubloze Spanjaard is de beoogde opvolger van Valverde, nadat onder meer Xavi en Ronald Koeman bedankten voor de functie. Setién was het laatst in dienst van Real Betis, waar hij afgelopen zomer afscheid nam na twee seizoenen. Eerder was Setién ook werkzaam als trainer van Las Palmas, Logo, Logroñés en Racing Santander.

Clubicoon Andrès Iniesta, die bij Barcelona nog samenwerkte met Valverde, sprak maandagmiddag zijn verbazing uit over de handelswijze van de clubleiding. "Ik vind dat er altijd respect moet zijn voor de trainer. De situatie van Valverde is nu zeer verzwakt”, zo zei de middenvelder van Vissel Kobe in een interview met Onda Cero. “Ik heb een goede band met de trainer. We praten soms met elkaar. Of je nu wel of niet achter de trainer staat; dit is voor niemand een plezierige situatie. Niet voor de trainer, niet voor het team en niet voor de fans."Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door msn10)

Slim van Valverde! Die denkt natuurlijk als je me wil pakken dan betalen jullie maar de hoofdprijs

13 januari 2020 om 22:21

Slim van Valverde maar dit is topclub onwaardig natuurlijk wat voor spelletjes er hier gespeeld worden... topclub onwaardige zooi als je het mij vraagt. Kom op man, Valverde staat gewoon eerste in de competitie, het kan bijna niet anders dan dat messi om zijn ontslag heeft gevraagd, want dit is echt de meest random trainerswissel die je je maar kunt voorstellen

13 januari 2020 om 22:28

Hoezo nou weer Messi hier verantwoordelijk voor stellen? Het voetbal ziet er niet uit, zeker niet met dit spelersmateriaal. Aan je logo te zien snap ik waarom je deze opmerking plaatst. Het ontslag is meer dan terecht, alleen het verkeerde moment. Had moeten gebeuren na afgelopen seizoen, niet nu je zo’n dom bekerwedstrijdje verliest.

13 januari 2020 om 22:28

Zeker amateuristisch als het allemaal is gegaan en nog steeds gaat zoals beschreven wordt. Valverde doet er goed aan om gewoon het onderste uit de kan te halen. Niet alleen omdat hij er recht op heeft, maar ook vanwege de gang van zaken. Overigens vind ik ontslag wel terecht want je ziet dat dit elftal met al die goede spelers nauwelijks tot goed voetbal komt en zeer zwaar leunt op de door jouw genoemde messi.

13 januari 2020 om 22:31

Ik ben het met je eens! Ik volg Barça al jaren en jammer genoeg is het de laatste tijd een zooitje. Ze staan wel eerste maar dat heeft meer te maken met de concurrentie. Atletico en Real zijn ook niet op hun sterkst!!! Je ziet gewoon een groot verschil in thuis en uit wedstrijden, waar Barcelona in het verleden veel punten pakten in uitwedstrijden is nu een gelijkspel het hoogst haalbare. I dont blame the trainer maar veel fans willen hem niet meer waardoor het bestuur bijna niets te zeggen hebben. Ik hoop natuurlijk dat er een trainierswissel gaat komen maar wacht dan gewoon tot einde seizoen

13 januari 2020 om 22:40

Meen je dit? Barca speelt al jaren kleurloos voetbal en leunt alleen maar op de kwaliteiten van Messi. Valverde vliegt er twee maal op rij n een riante voorsprong uit in de CL. Het is meer aan het gebrek aan kwaliteit van de clubs uit Madrid te wijten dat Barcelona de titel won vorig jaar. Natuurlijk, het ligt ook aan de spelers, maar een trainer moet voor bepaalde patronen en vastigheden zorgen, dat heeft Ernie niet gedaan.

13 januari 2020 om 23:00

@messibazoer niet zo gek ook als je een middenveld bij elkaar hebt gekocht wat alleen bestaat uit controleurs. er is geen diepgang op het middenveld, er is geen creativiteit op het middenveld want niemand heeft een steekpass in de benen en er is geen scorend vermogen op het middenveld

13 januari 2020 om 23:18

Het is al officieel, Valverde is out. Het nieuws is net geplaatst op de officiële site van Barcelona.

13 januari 2020 om 23:24

Heb het net gezien idd. Die heeft de hoofdprijs gekregen kan niet anders

13 januari 2020 om 23:31

Ik zie dat het nu ook op Voetbalzone staat. Ja daar heeft recht op. Onstla je Jemens moet je hem de rest van zijn contract meegeven. Ik denk alleen dat Barcelona het in paar jaren wou splitsen en dat hij daar niet mee akkoord ging.

Wegwezen met die vent! Als die nou nog aan blijft als trainer dan stop ik met Barcelona supporten, niet dat iemand dat iets boeit maar toch.

13 januari 2020 om 22:17

Een club niet meer supoorten vanwege dit? Plastic supporter.. juist nu moet je achter je club staan

13 januari 2020 om 22:19

Ik support Barcelona al sinds Ronaldinho. Sinds Bartomeu en Valverde is mijn gevoel voor Barcelona toch wat minder geworden. Misschien verkeerd verwoord, het zal de frustratie zijn.

13 januari 2020 om 22:23

Achja dat is toch de gemiddelde Barcafan. Beetje de Catalaan uithangen vanuit je zolderkamer in Alphen aan den Rijn. En wanneer het slecht gaat gooi je je sjaaltje uit Antalya van Barca weg en koop je er één van Real Madrid in Chersonissos. Hala Madrid!

13 januari 2020 om 22:26

Ach, zo gaat het door de jaren heen altijd met clubs. Ik heb genoten van United onder ferguson met cantona, giggs, beckham, scholes en keane... dat genot verdween in rap tempo onder moyes, van gaal en al helemaal onder Mourinho. Ik denk dat hetzelfde geldt voor vrijwel alle clubs. Door de jaren heen verandert dat enthousiasme. Het is er, of neemt af. Zelfs bij (mijn) feyenoord is dat het geval. Blij met van hanegem, maar ik vond er geen reet aan onder arie haan. Idem voor de periode verbeek/been en daarna de wederopstanding onder koeman.

13 januari 2020 om 22:28

@ben1 Een successupporter dus, aangezien de positieve ontwikkeling van Barca als topclub in Europa vanaf Ronaldinho weer een vlucht naar voren kwam. Nu het eigenlijk voor het eerst qua voetbal echt wat minder gaat (qua resultaat nog steeds koploper in La Liga) wordt het gevoel minder. Mooi, weten we ook waar jij staat. We zien je wel weer juichen als ze met de Champions League in hun handen staan.

13 januari 2020 om 22:35

@MasterD: Zou natuurlijk ook door z'n leeftijd kunnen komen hè... ik vind je reactie trouwens wat onnodig fel. Waarom mag je op den duur niet minder gevoel krijgen voor een club? Ik bezocht Arsenal regelmatig in de jaren 2000-2005, maar nu heb ik er niet meer zoveel mee. Andere clubs hebben meer m'n interesse. Moet toch kunnen?

13 januari 2020 om 22:42

Zegt een real Madrid fan, hoeveel 'supporters' verloren 'jullie' toen Ronaldo vertrok?

13 januari 2020 om 22:42

Natuurlijk mag je een minder gevoel krijgen bij een club. Maar sla jezelf niet op de borst omdat je sinds de komst van Ronaldinho fan van Barca bent. Nu het in 16 jaar minder gaat haak je af. Dan ben je een successupporter. Dat mag ook benoemd worden. Jij klopt jezelf niet op de borst als Arsenalfan, daar heb ik minder moeite mee,

13 januari 2020 om 23:20

Dat is wat ik altijd roep. Blijf achter je club staan en zei het gisteren nog tegen origami van ik geloof nog steeds in dit Barcelona. Ze hebben een hele sterke team alleen komt het er gewoon niet uit en hoe dat komt of waar het aan ligt zullen we nu gaan merken, was het de trainer of ligt het aan de spelers. De coach heeft 0% respect gekregen wat ik wel jammer vind. Je kan iemand ontslaan maar blijf respect hebben voor de mens.

13 januari 2020 om 23:22

Die master d moet je amper op in gaan. Die stuurt me ook paar berichten ik reageer daar niet op. Die heeft overal kritiek op. Je mag kritiek hebben en je eigen mening, maar bij hem is dat constant dan heb je geen zin om met iemand in discussie te gaan

13 januari 2020 om 23:26

Toen Ronaldinho bij Barca kwam was ik 7/8 jaar oud. Inderdaad Tim het zijn felle reacties, achja laat ze mooi gaan, gewoon om lachen!

13 januari 2020 om 22:20

Kom dan ook niet meer terug als ze de CL winnen of kampioen worden. Supporter ben je in goede en slechte tijden.

Schandalig en amateuristisch hoe Barcelona deze situatie heeft aangepakt

13 januari 2020 om 22:54

Zo hoort het eenmaal bij een topclub als Barca, toen ze onder pep speelde ze met heel veel intensiteit en druk vooruit, nu onder Valverde is het echt net als Ajax die onder de boer speelde, heel veel vanuit de omschakeling en organisatie voetbal. Als je ook een ploeg zet met een goede organisatie dan kijk je gewoon naar saaie wedstrijden en dat gebeurt nu de laatste 1,5 jaar. Toen Liverpool even tegen barca ging spelen zag je gelijk dat de intensiteit waarmee Liverpool speelde Barca overklasste zowel uit en thuis was Liverpool de betere. Als trainer bepaal je veel, kwa Speelwijze en visie. Ookal ben je anders gewend geweest onbewust nemen spelers dingen van de trainer over en dat zie je terug bij Barca hoe ze spelen onder Valverde, saai, tempo die me oma ook aan en alles gericht op individuele actie van messi.

13 januari 2020 om 22:59

Niet presteren is eruit, klaar en dat ze met andere trainers in contact zijn is de normaalste zaak van de wereld. Het zelfde gebeurt met de spelers ook, die weten ook dat er wordt gekeken naar vervangers. Deze trainers krijgen zoveel geld dus het mag best wel meedogenloos zijn.

Ik snap Valverde wel, het onderste uit de kan halen. Laat ze maar fors betalen! Ik heb niet echt het idee dat Barça deze situatie netjes aan het afhandelen is. Diverse trainers op voorhand al benaderen bijvoorbeeld.

13 januari 2020 om 22:39

'niet netjes' is hoe je het beleid van Bartomeu en co in een notendop kunt samenvatten. Maar Valverde moet gewoon weg. Heeft niet de capaciteiten om een grote club als Barca te coachen. Hij heeft imo er al alles uitgehaald door uberhaupt Barca te mogen coachen.

13 januari 2020 om 22:51

Ik ben het met je eens wat betreft Valverde die logischerwijs het onderste uit de kan wil halen. Maar het is ook wel enigszins logisch dat Barcelona heeft gekeken naar opties voor een vervangende trainer: je moet je oude schoenen immers niet weggooien voordat je nieuwe hebt gekocht. De timing is gewoon heel slecht, ze hadden het aan het einde van een seizoen moeten doen imo. Snapte niet dat het na vorig seizoen niet gebeurde.

13 januari 2020 om 23:32

Barca moet zich altijd bewijzen als club, waar andere clubs misschien wel drie coaches per seizoen kunnen hebben. Blijft een grappige situatie altijd.

Het voelt alsof ik al de hele dag ongevraagd naar een slechte soap zit te kijken, maar dit is tegenwoordig gewoon de gang van zaken bij FC Barcelona. Wat ben ik teleurgesteld in hoe dit allemaal afgehandeld wordt zeg

Zijn goed recht natuurlijk, hij heeft een contract en als Barca daar onder uit wil, moet er betaald worden. Ik hoop wel dat het snel wordt afgewikkeld en de nieuwe coach zo snel mogelijk kan beginnen. Zet hem desnoods tijdelijk op non-actief.

Iniesta heeft helemaal gelijk ,maar je doet de fans er wel een plezier mee als je valverde ontslaat, totaal niet geschikt voor barcelona, geen uitstraling, een wonder dat deze man barca 2,5 jaar heeft gecoacht, overigens vreemd dat het bestuur nu pas actie onderneemt en dit niet hebben gedaan aan het eind van vorig seizoen

13 januari 2020 om 22:24

Vreemd??? Hij wint twee Laliga titels op rij en tussen Valverde en een derde Laliga titel op rij in staat alleen nog Zidane. Wat meer kan je doen dan prijzen pakken. Alsof het door hem komt dat messi en co op het veld met 4-0 verliezen.. kom nou zeg

13 januari 2020 om 22:29

Kijk, en daar verschillen de supporters van elkaar. Sommige fans zijn tevreden met de drie punten en maakt het niets uit hoe dat bereikt wordt, sommige fans zien voetbal als vermaak van het publiek en zijn niet tevreden als ze week in week uit moeten kijken naar traantrekkend saai voetbal. Verschil van mentaliteit en kijk op voetbal.

13 januari 2020 om 22:30

Wel grappig dat uiteraard jij Valverde verdedigt wat niet zoon verrassing is natuurlijk, maar je hebt ook gelijk aangezien niet alleen Valverde’s schuld is dat Barca tweemaal op een domme manier uit de champions league is gekegeld

13 januari 2020 om 22:50

Ik denk dat Valverde vooral ontslagen wordt voor de afgang die Barcelona afgelopen jaren heeft gemaakt in Europa. Als Barcelona en Valverde de afgelopen jaren met het huidige voetbal 3 keer de CL na elkaar had gewonnen, zou Valverde vandaag niet op straat staan. Goed voetbal of niet.jij plaatst het hier alsof Valverde alles wint, maar desondanks ontslagen wordt wegens te weinig vermaak.

Lijkt me een hele makkelijke onderhandeling voor Valverde, gezien de weinig chique manier waarop Barcelona handelt. Pay in full, or no deal...

Schandalig natuurlijk hoe de clubleiding van Barca met Valverde om gaat. Je laat die man nu gewoon een aantal dagen spartelen. Ach, die club is zo erg afgegleden. Van een gentlemen's club zonder shirtsponsor, Catalaans trots op de tribune, fantastische jeugdspelers als Xavi en Iniesta en heerlijk voetbal. Naar een counterclub die honderden miljoenen uitgeeft per jaar aan slechte aankopen, Qatar op het shirt en een stadion vol met toeristen die met hun Nikon camera een instagramfoto van Messi willen maken.

Barcelona gaat in deze zaak echt schandalig te werk. Openbaar meerdere kandidaten bespreken terwijl de beste man nog niet eens ontslagen is. Belachelijke situatie.

13 januari 2020 om 22:48

Tottenham, man utd , real madrid,... ze doen het allemaal helaas

Jeetje wat zie ik nu al een flink aantal hypocriete reacties zeg. Hij presteert gewoon niet goed. 98% van de clubs handelt op deze manier, alvast contact zoeken met andere trainers. Denk ff na, hoe kan er anders bij bijna alle clubs de volgende dag of zelfs diezelfde avond nog een andere trainer aangesteld worden als je na onstlag pas mag ‘praten’. Het gebeurt overal.

13 januari 2020 om 22:26

Hij staat toch echt bovenaan in Laliga en Napoli zal hij wel verschalken dus dan staat ie ook in de kwartfinale van de cl. Nee ik vind het te makkelijk om een andere trainer voor de groep te zetten voor een halfjaar, ik bedoel de druk wordt echt intens

13 januari 2020 om 22:31

Werd benitez ook niet midden in het seizoen vervangen door zidane ? En wat won zidane meteen dat seizoen? Juist ja, de champions league

13 januari 2020 om 23:12

Dat komt omdat Benítez maar een halfjaar voor de groep stond en de spelers hem wegwilden. Daarentegen willen de spelers volgens mij gewoon dat Valverde blijft toch (en hij zit er ook al 2,5 jaar)? Kan het fout hebben.vind het wel een terechte ontslag. Hij presteert gewoon niet goed en dat is het. Ondanks dat hij (mede door het falen van concurrentie) wel een aantal prijzen heeft gewonnen. Echter vind ik het ook raar hoe Barcelona hier handelt. Hij moest gewoon na vorig seizoen netjes van zijn functies ontheven worden (na de laatste wedstrijd, dus niet na de wedstrijd in de Cl). En dan gewoon schone lei. Genoeg tijd voor een nieuwe trainer die dan ook gerichte aankopen kon doen. Nu heb je in het midden van het seizoen veranderingen, waarvan de kans niet heel groot is dat het goed gaat uitpakken op de korte termijn.

13 januari 2020 om 22:33

Alleen komt dat vaak niet zo uitgebreid in de media met wie ze bezig zijn en dat er al 2 'nee' hebben geantwoord, terwijl de huidige trainer er nog zit. Als je echt klaar met hem bent, geef hem zijn geld mee en 'doei'. Maar dat doet 'meer dan een club' Barcelona ook niet. Maar goed jij vindt dit natuurlijk heel normaal, jij zo ook graag zo behandeld willen worden op je werk. De hele wereld is weer gek dat ze dit een vreemde gang van zaken vinden, want je zal als Barcelonafan ook eens kritisch naar het handelen van de club kijken. Nee, omdat deze trainer slecht presteert hoeft ie niet om een normale behandeling te rekenen.

13 januari 2020 om 22:37

Dat je vooraf polst bij potentiã«le werknemers is inderdaad normaal. Maar dat kan een stuk beter gedaan worden dan nu het geval is. En dat staat los van de positie waarin Valverde verkeert. Slecht voetbal kan en mag geen reden zijn om een coach die eerste staat, twee kampioenschappen op rij heeft gewonnen, twee finales heeft gehaald (en daarvan éã©n won), éã©n keer de halve finale van de CL heeft gehaald en nu nog in de race is, eruit te trappen. Dan doe je dat vooraf of je laat hem het seizoen afmaken. Dat het bestuur alsnog deze keuze maakt, toont eens te meer aan dat het geen visie heeft en laat dã¡t nou hetgeen zijn dat de club al jaren nakt. En hem zo gigantisch voor lul te zetten door te luisteren naar een aantal kutkinderen (qua gedrag) en openlijk met jan en alleman te praten... dan ben je een baggere werkgever.

Hij heeft groot gelijk. Gezien de manier waarop Barcelona met hem is omgegaan de laatste dagen zou ik als ik hem was ook tot de laatste cent uitbetaald willen worden.

En terecht. Op het moment dat de club geen respect toont voor hun werknemer, dan neem ik het Ernesto Valverde niet kwalijk dat hij op zijn strepen gaat staan en financieel het onderste uit de kan wil halen.

13 januari 2020 om 22:50

Komt ook maar heel zelden voor toch, dat een trainer af wil zien van de totale afkoopsom, waar hij wettelijk gezien ook recht op heeft. Vind het maar raar gehandeld. Helemaal omdat Valverde, volgens mij, nog maar een halfjaar contract had? Met optie voor nog een jaar, dacht ik. Ik kan het mis hebben hoor, maar als dat waar is waar hebben we het dan over? De financiële afwikkeling hoort een formaliteit te zijn.

Niet dat het per se onterecht is, maar voor de statistici onder jullie ben ik toch wel benieuwd: wanneer is er voor het laatst in de grote competities van Europa tijdens het seizoen een trainer ontslagen die bovenaan stond?? Is dat al ooit gebeurd, zonder dat er een directe aanleiding was zoals een ruzie of iets dergelijks?

13 januari 2020 om 23:26

Ik herinner nog wel dat Del Bosque ontslagen werd bij Real, terwijl hij kampioen was geworden. Heb nog steeds geen idee waarom. Verder weet ik eigenlijk geen voorbeelden, lijkt me inderdaad wel leuk om erachter te komen, want het is wel apart natuurlijk.

Dit is wel weer zoiets waarom er zoveel kritiek op het huidige Barcelona bestuur is. Het zou een formaliteit moeten zijn, zo'n contract afkopen, maar weer hangt er een zweem van amateurisme aan het handelen. Geef die man gewoon zijn geld en een ferme handdruk om hem te bedanken voor zijn tijd en diensten, en dan kan iedereen weer verder.

Ze betalen onvoorstelbare bedragen aan Coutinho, Dembele, ... Maar een trainer deftig ontslagen lukt niet? Wat een gezichtsverlies!het bestuur is de weg volledig kwijt. Mes Que un Club is niet meer wat het was.spijtig....

Lang geleden dat Barca nog eens een coach tijdens het seizoen ontslaat. Maar het was onvermijdelijk aan het worden. Van mij mocht ie wel aan het einde van het seizoen weg.

Niet professioneel aangepakt Barca. Als je hem weg wilt hebben doe water bij de wijn en los het stilletjes op. Dit komt amateuristisch over.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona3420
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder182
PedriAanvaller182
A. GriezmannAanvaller175
L. MessiAanvaller1711
M. BraithwaiteAanvaller152
TrincãoAanvaller150
Jordi AlbaVerdediger161
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

8 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 januari
Fenerbahçe wil een poging wagen om Eden Hazard te huren van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren