Mundo Deportivo denkt mee en noteert mogelijke vervangers Luis Suárez

Maandag, 13 januari 2020 om

Luis Suárez is vanwege een knieoperatie minstens vier maanden uit de roulatie, waardoor trainer Ernesto Valverde bij Barcelona op zoek moet naar een adequate vervanger in de voorhoede. De Catalaanse grootmacht heeft naar verluidt geen plannen om deze maand de transfermarkt op te gaan, maar Mundo Deportivo draagt desondanks toch een aantal opties aan voor Valverde en technisch directeur Éric Abidal.

Rafael Leão is volgens bovengenoemde krant een optie voor Barcelona. De aanvaller, vorig jaar voor dertig miljoen euro overgenomen van Lille OSC, maakte zaterdag de openingstreffer voor AC Milan in het uitduel met Cagliari (0-2). Ook Gabriel Barbosa wordt naar voren geschoven. De aanvaller wordt door Internazionale uitgeleend aan Flamengo en Gabigol ziet wel wat in een definitieve overstap, maar het uitblijven van een akkoord over een transfersom bemoeilijkt de transfer. Inter zou Barbosa wel willen betrekken in een deal voor Arturo Vidal, die Barcelona op korte termijn zou kunnen verlaten.

Ernesto Valverde: 'Als je verliest gaan de mensen over je praten'

Lautaro Martínez zou een ontsnappingsclausule van 111 miljoen euro in zijn contract bij Inter hebben staan, al geldt deze bepaling naar verluidt alleen in de eerste twee weken van juli. Martínez trof eerder dit seizoen doel in het Champions League-duel met Barcelona in het Camp Nou (2-1). Barcelona had Cristhian Stuani vorig jaar al voor zes of zeven miljoen euro kunnen overnemen van Girona, maar men vond een bod op de 33-jarige aanvaller destijds niet noodzakelijk. De vraagprijs van de routinier zou nu op circa 25 miljoen euro liggen. Ezequiel Chimy Ávila, met tien doelpunten een van de smaakmakers bij Osasuna, zou ook voor 25 miljoen euro op te halen zijn.

Mundo Deportivo noteert ook de naam van Carlos Vela, de aanvaller van Los Angeles FC die recentelijk ook al werd genoemd bij Barcelona. Verder passeren de namen van Victor Osinhem (Lille) en Donyell Malen (PSV) de revue. Laatstgenoemde werd vorig jaar in de Spaanse media ook gelinkt aan de Catalanen, maar vanwege zijn knieblessure lijkt een overstap voorlopig niet tot de mogelijkheden te horen. Dani Olmo, voor wie Barcelona onlangs een bod neerlegde bij Dinamo Zagreb, hoeft naar verluidt ook niet te rekenen op een tussentijdse transfer richting Spanje.


Poll

Barcelona moet deze maand nog een vervanger halen voor Luis Suárez


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door fcb_catalunya)

Laturo zou echt bij Barcelona passen. Zelfde type speler als Suarez alleen dan in elk opzicht nog een tandje minder. Daar heeft hij natuurlijk nog wel de leeftijd voor om net zo goed, of nog beter te gaan worden.

13 januari 2020 om 19:08

Een tandje minder dan suarez xD. Dat zijn nou leuke woordgrapjes. Lautaro verwacht ik van dat hij nog ff bij inter blijft, maar begrijpelijk dat als de top notch concreet wordt dat er wat gaat kriebelen.

13 januari 2020 om 15:12

Er vallen wel heel veel doelpunten en assists weg met Suarez. Griezman zit daar net onder qua cijfers, maar dan mis je toch nog een 3e aanval met hoge productie. Misschien dat inderdaad Fati of Dembélé dit gat kan invullen, maar betwijfel dat nog

13 januari 2020 om 18:17

Het is niet zo dat de rest evenveel blijft scoren als Suarez weg valt hè

13 januari 2020 om 19:10

Maar Messi zoekt suarez omdat hij de bal 95% terug krijgt. Hun connectie is gewoon heeel goed omdat ze elkaar erg goed kunnen lezen. Hetzelfde geldt voor Alba, die wordt ook veel gezocht door leo en dat is al jaren een meesterlijk wapen. De connectie tussen griez en messi moet nog echt ontstaan.

Ik zou Griezman eindelijk in de spits zetten. Dat is zijn natuurlijke plek. En dan Ansu Fati op links. Valverde is a dead man walking bij Barca en zou hem daarover geen inspraak meer op laten hebben. Houdt het geld voorlopig in de zak en los het spits probleem? intern op.

13 januari 2020 om 19:53

Ik krijg echt hoofdpijn als ik lees dat Griezman een spits is, want dat is hij niet, hij is een 2e spits in een 442 syteem en een komende 10 als ze 433 spelen, maar hij is geen spits die het in zijn eentje klaarspeelt, zeker niet in de speelstijl die Barcelona wilt hanteren (komt niet veel van terecht) .De beste spits (false 9) staat op rechts en zijn naam is Messi, waarom moet Messi zich opnieuw opofferen om Griezman beter te laten funtioneren??? terwijl Messi die positie 100x beter kan invullen dan Griezman, nee Messi moet zich vast en zeker weer aanpassen om Griezman (die volgens sommigen eindelijk beter gaat renderen als die centraal speelt ) zijn tekortkommingen te verminderen.iedereen wist dat Messi het centrale punt is van het elftal en dat wist Griezman ook, maar nu probeert iedereen Griezman in een positie te duwen zodat Griezman beter kan funtioneren, het is toch ecfht bizar dat Barcelona zulk slecht aankoop beleid heeft gedaan in de afgelopen jaren, en dat mensen gewoon zijn vergeten hoe goed Messi heeft gefuntioneerd op de false9 positie en dan alsnog liever Griezman daar zien spelen, lekker laten banken, 120 miljoen betaald maar echt nog geen enkele indruk gemaakt op mij.

Van deze namen lijkt alleen Lautaro me een geschikte kandidaat. Maar nu niet, lekker in de zomer voor die 111 mln ophalen. Eventueel zou Malen nog als back-up gehaald kunnen worden maar door zn blessure is ook hij op dit moment niet nodig. Dit seizoen zullen we gewoon moeten uitzitten met Griezmann in de spits en (naar mijn voorkeur) Fati vanaf links.

13 januari 2020 om 15:16

Ach we gaan Malen, op basis van een 20-tal leuke potjes bij PSV, toch niet naar Barcelona schrijven? Tenzij je het over Barcelona B hebt.

13 januari 2020 om 16:49

Zure reactie vriend. Malen heeft ongeveer net zoveel leuke potjes voor PSV gespeeld als Frenkie voor Ajax toen hij overeenstemming bereikte met Barca. Die zieke CL-optredens volgde pas later. Topclubs willen er juist snel bij zijn en je ziet bij Malen dat het talent er af spat. Overigens moet Barca voor Boadu gaan en niet voor Malen. Vind Malen meer een counterspits, Boadu is completer en past beter bij Barca.

13 januari 2020 om 17:15

Ja als Barça geld wil weggooien moeten ze vooral spelers uit de eredivisie halen die amper wat hebben gepresteerd

13 januari 2020 om 19:44

Iedereen moet echt stoppen om Griezman de spits in de prqaten, hij was nooit een spits en zal dat ook nooit worden, hij heeft een target punt nodig voor zich, vind het echt onbegrijpelijk hoeveel diss respect er wordt getoond voor de beste nummer 9 van Barcelona in Messi, die zichzelf heeft opgeofferd om Suarez zo goed mogelijk te laten functioneren, maar Griezman heeft niet die kwaliteiten die Suarez heeft en Messi heeft meer kwaliteit dan beide spelers bij elkaar op die positie (en dat heeft die al bijna 7 a 8 jaar laten zien door de spits positie op zijn manier in te vullen) waarom zou hij zich nu gaan aanpassen aan Griezman die totaal niet past in het Barcelona wat we voor ogen moeten hebben zolang Messi nog speelt bij Barcelona, ik prefereer nog eerder een Ansu fati Messi, Perez (en anders Dembele,maar die is niet fit). dan Griezman, vind het bizar dat hij amper kritiek krijgt van de Barcelona aanhang maar hij is wel een van de duurste aankopen in de club geschiedenis.

Barcelona kan een beter een linksbuiten met diepgang halen en Griezmann in de spits zetten. Barcelona mist op dit moment diepte, Griezmann en Messi zijn beide buitenspelers die veel in de bal komen. Griezmann fungeert daarnaast in mijn ogen ook beter centraal dan aan de linkerkant.

13 januari 2020 om 17:37

Barcelona heeft toch Dembele voor 130 miljoen gekocht en is niet eens afbetaald. Daarnaast hebben ze Malcolm gekocht en daarna volgens mij direct verkocht. Coutinho gekocht, daarna zijn waarde laten zaken en verhuurd met optie tot koop. Barcelona weet goed dat helft van zijn spelers boven de 30 zijn, Hun voorhoede is boven de dertig of rond de dertig jaar. Dit is slecht beleid. Je had aan het begin van het seizoen deze problemen moeten opvangen.

13 januari 2020 om 19:35

Sorry maar waarom zou je Griezman in de spits zetten als je Messi in de spits kan zetten, die veel beter is op die positie dan Griezman, iedereen die denkt dat Griezman een spits is ziet ze vliegen, hij kan niet brengen wat Suarez bracht aangezien hij niet zo'n type speler is, maar hij kan al helemaal niet brengen wat Messi brengt op die positie en kwa speelstijl lijkt hij op Messi als die in de spits staat. Waarom zou je je beste nummer 9 aan de rechterkan5 zetten om Griezman te pleasen??? Gewoon Messi in de false 9 rol waarin hij de beste speler allertijden is geworden en dan Perez, Ansu Fati op de zijkanten. Barcelona miste sowieso diepte in hun spel met Messi en Griezman op de zijkanten.

als dit zo is snap ik niks meer van het beleid van Barcelona. je haalt een centrumspits Griezmann voor 120 miljoen en dan ga je een half jaar later Lautaro halen. ik neem toch aan dat Griezmann niet als linksbuiten is gehaald want dan zijn ze echt het spoor bijster daar

13 januari 2020 om 15:56

Lautaro Martínez moeten ze niet halen. Hoe willen ze dat dan gaan oplossen als Suarez over vier maanden weer fit is? Lautaro zeker als tweede keus hebben? Juist zeker nu hij bezig is zich tot een absolute wereldspits te ontwikkelen. Of schrijven ze Suarez nu al direct af en wordt die dan gewoon back-up achter Lautaro? Ik vind ik allemaal vrij twijfelachtig. Ik zou gewoon Griezmann nu het volle vertrouwen geven in de spits. Daar heeft hij immers ook jaren gespeeld bij Atletico en het is eigenlijk te belachelijk voor woorden dat ze hem bij Barça nu als linksbuiten uitspelen. Je hebt dan met Messi, Fati, Carles Perez en Dembele vier spelers voor de overige twee posities. En anders passen ze ook maar eens wat jeugd in, dat is sowieso iets waar de fans enorm naar snakken.

13 januari 2020 om 17:12

Denk dat Lautaro eigenlijk de beste optie is. Meestal zou je inderdaad een routinier halen zoals bv. Vela of Larsson vroeger. Maar de realiteit is eigenlijk dat Suarez ondertussen zo een rol zou moeten hebben bij Barcelona. Het is ook maar de vraag hoe Suarez terugkomt en eigenlijk waren ze toch van plan om een vervanger te halen voor hem. Dus in plaats van in de zomer dan Lautaro te halen moet je dat gewoon nu doen. Is ook een uitgelezen kans om Suarez te vervangen. Stel dat Suarez fit is en van vandaag op morgen vervang je hem door iemand jonger zal dat moeilijker te accepteren zijn door hemzelf lijkt mij.

13 januari 2020 om 19:38

Sorry maar Suarez ijn tijdperk in Barcelona begint ten einde te lopen, Lautaro Martinez is misschien niet de spits die suarez ooit was maar in potentie is het een geweldige spits, en hij heeft met Messi ook een goede connectie, al zal die niet zo sterk zijn als met Suarez brengt Lautaro wel meer in verdedigend opzicht en ook zeker kwa dynamiek en fysieke gesteldheid is die gewoon meer flexibel dan Suarez op dit moment.

Vreselijke namen als vervangers, hier gaan we in de Champions League he-le-maal niets mee klaarspelen. We kunnen beter vol inzetten op een linksbuiten zodat Griezmann vanuit het centrum kan gaan spelen. Lautaro is ook een optie en voor mij de gedroomde vervanger van Suarez.

13 januari 2020 om 17:24

Welke linksbuiten zie jij in de winter naar Barca komen die ook nog eens de gewenste kwaliteit heeft die Barca heeft? Die zijn allemaal te duur. Dan kan je beter gewoon Grizzi in de spits zetten en gewoon Fati de vertrouwen geven.

13 januari 2020 om 19:39

Waarom Griezman in de punt als je Messi hebt?? Gewoon een oprechte vraag!!!

13 januari 2020 om 20:17

Messi rendeert geweldig vanaf rechts dus het is niet echt een must om hem in de punt te laten spelen, Griezmann is op de flanken toch beduidend minder dan hij de afgelopen jaren vanuit het centrum was. Ik zou hem daar dus graag willen zien!

Als Dembele fit is, Griezmann ze vorm heeft en Messi erbij heb je gewoon een goede voorhoede. Adama traore hadden ze nooit weg moeten doen. Die zouden ze terug kunnen halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4910 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona4026
4.Sevilla356
5.Getafe339
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller187
L. SuárezAanvaller1711
L. MessiAanvaller1413
Carles PérezAanvaller91
M. ter StegenKeeper180
Jordi AlbaVerdediger101
R. AraújoVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1009 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 17 11 4 0
2018/2019 Barcelona 33 21 5 0
2017/2018 Barcelona 33 25 9 0
2016/2017 Barcelona 35 29 8 0
2015/2016 Barcelona 35 40 6 0
Laatste voetbalnieuws

Mundo Deportivo denkt mee en noteert mogelijke vervangers Luis Suárez

Luis Suárez is vanwege een knieoperatie minstens vier maanden uit de roulatie, waardoor trainer Ernesto Valverde bij Barcelona op zoek moet naar een adequate vervanger in de voorhoede. De Catalaanse grootmacht...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren