‘Aan Feyenoord gelinkte John Guidetti zoekt heil mogelijk buiten Europa’

Maandag, 13 januari 2020 om 11:24Robin Bruggeman

Feyenoord is deze maand op zoek naar een nieuwe spits en onder meer de naam van John Guidetti passeerde in de afgelopen weken de revue in De Kuip. De Zweed kende al eerder een zeer succesvol seizoen in Rotterdam en hij wordt sindsdien regelmatig in verband gebracht met een terugkeer naar zijn oude club.

Guidetti lijkt echter niet bovenaan het lijstje te staan bij Feyenoord en onder meer Jeremain Lens, Aleksandr Kokorin en Fedor Smolov passeerden al de revue als mogelijke aanwinsten. Zondagavond kwam daar ook Róbert Bozenik van MSK Zilina bij en de twintigjarige Slowaak lijkt momenteel de topkandidaat te zijn.

Guidetti heeft daarnaast meer opties. Marca weet maandag namelijk te melden dat het Mexicaanse Cruz Azul de aanvaller graag over zou willen nemen van Alavés, dat de nu 27-jarige spits in de zomer van 2018 voor vier miljoen overnam van Celta de Vigo.

De 28-voudig international van Zweden komt echter nauwelijks in de plannen van trainer Asier Garitano voor en wist dit seizoen nog niet te scoren in LaLiga. De Basken zouden hem dan ook graag van de hand doen om hun salariskosten omlaag te brengen en hebben een transfersom van 2,5 miljoen euro in gedachten voor Guidetti.


Poll

Vind jij dat Feyenoord alsnog werk moet maken van de terugkeer van John Guidetti?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door fr_jc)

Waarom zou Feijenoord Guidetti terug moeten halen vraag ik me af? Het is namelijk niet zo dat hij zo geweldig was en gespeeld heeft na zijn overstap. Hoor al 5 jaar niks meer over hem buiten zijn 'dingetje' naar de Ajax fans toe tijdens de El(?) wedstrijd. Daarnaast hoef ik hem persoonlijk ook niet meer in de Kuip te zien. We moeten verjongen, spelers beter maken en verkopen om te groeien, in dat profiel past Guidetti niet.

13 januari 2020 om 12:42

Jonge spelers worden alleen beter als er genoeg ervaring aanwezig is. Guidetti kan met zijn mentaliteit zeker een toegevoegde waarde zijn.

13 januari 2020 om 12:53

Ben ik met je eens, maar er moet een juiste balans zijn. Als we nu weer enkel voor 'oudjes' gaan blijven we maar sukkelen. Toegevoegde waarde door mentaliteit ben ik met je eens, maar bij die mentaliteit horen doelpunten, gezien zijn laatste jaren vraag ik me terdege af of hij wel van toegevoegde waarde zal zijn.

13 januari 2020 om 13:07

Juist zijn mentaliteit is hard nodig bij Feyenoord, het is allemaal zo tam. Af en toe zie je spelers echt blunders maken, maar iedereen staat er maar gelaten naar te kijken. Niemand zet de boel op scherp dus moet Dick dat in de rust iedere keer doen. Ook als een speler een doodschop krijgt zie je iedereen rustig reageren ipv voor je speler op te komen. Het is een dooie boel nu en alleen daarom al is Guidetti van harte welkom.

13 januari 2020 om 13:13

los van zijn kwaliteiten wil ik hier toch op reageren, als we 27 jarige spelers als 'oud' gaan bekijken moeten we de minimum leeftijd aanpassen want dit slaat nergens op. Als je een voetballer vanaf 30 jaar als 'oudere' bekijkt kan ik er nog inkomen, want gemiddeld voetbalt men op professioneel niveau tot 34/35 jaar. maw een 27 jarige speler kan nog 7 à 8 jaar mee.

13 januari 2020 om 13:21

Veloszo. Ja dat is leuk bekeken, maar je houdt er financieel gezien gewoon weinig van over. Spelers van rond de 30, verkopen gewoon heel slecht. Vandaar de term 'oud'.

13 januari 2020 om 13:32

FCRRR; Dus omdat hij een goede mentaliteit heeft moeten we hem maar terughalen? De beste man heeft de laatste jaren geen deuk in een pakkie boter geschopt. Eerst moet het gaab om kwalitatieve inbreng in spel, erna pas mentaliteit. Ben het in zoverre wel met je eens dat het een tamme gewaarwording is bij ons maar, de nadruk erop leggen is niet wat Feijenoord in eerste instantie zoekt of nodig heeft, dat is een spits die brengt wat nodig is, goals.

13 januari 2020 om 14:05

dat is inderdaad leuk bekeken want zoals Goat aangeeft heeft elke jonge ploeg ook ervaring nodig. Je kan niet alleen maar jonge talenten binnenhalen of gebruiken, want zonder ervaring win je geen wedstrijden. Anderlecht is hiervan een heel goed voorbeeld, spelen met een groot aantal jonge talenten en kunnen geen wedstrijd naar zich toe trekken. Niet al je spelers moeten miljoenen opbrengen. De juiste 'oudjes' kunnen genoeg geld opbrengen door de ploeg in de El/cl te krijgen Het is daarom belangrijk om de juiste balans te vinden tussen jonge talenten en deze 'oudjes'. ik spreek los van de kwaliteiten of meerwaarde van Guidetti ik heb zijn carriere niet van dichtbij gevolgd

13 januari 2020 om 16:00

Alsof Feyenoord overloopt van de jonge spelers. En of Kokcu en Burger werkelijk mentaliteit tekort komen of Guidetti nodig hebben om daar meer van te krijgen betwijfel ik. Heeft deze Guidetti zoveel meer mentaliteit dan pakweg een poetsvoetballer als Toornstra? Feyenoord moet vooral weer eens spelers gaan beoordelen op hun primaire meerwaarde, in plaats van een transfer te rechtvaardigen met randargumenten. Het enthousiasme van Gerrard, de Championship-ervaring van Stam en de blauwe ogen van Rob Jansen waren al genoeg om zonder verdiepende kennis Feyenoord op te zadelen met Johnston, Kelly en Ié. Onderhand lijkt het me wel goed om gewoon eens te kijken hoe een speler heeft gepresteerd en waarom. En van Guidetti kun je gerust zeggen dat dat weinig indrukwekkend is. Sinds 2012 kwam de Zweed niet verder dan 24 goals bij de clubs die hij na Feyenoord versleet. Dat is van hetzelfde niveau als de flapdrol die hij in Rotterdam zou moeten beconcurreren.

13 januari 2020 om 12:43

Als hij voor een half jaar komt en je de EL inschiet verdien je ook toch? Heb niet het idee dat ie op dit moment een jong talent in de weg staat welke de perfecte backup is van Jorgensen.

13 januari 2020 om 12:58

De nadruk ligt in jouw reactie op 'als'. Hij staat ook geen jong talent van ons in de weg, er moet een spits gehaald worden. Trek dan een jongere aan, niet op huurbasis maar koop er 1, die zal ongeveer hetzelfde kosten als Guidetti kwa loon (momenteel) verdient. Wil niet zeggen dat ik je niet begrijp, maar ik zou het persoonlijk niet doen.

13 januari 2020 om 12:54

Gaat ook niet gebeuren. Feyenoord gaat zo goed als zeker voor Robert Bozenik. Verwacht, als ik de verhalen mag geloven, deze week nog witte rook.

13 januari 2020 om 13:01

Klopt, ook ik heb dat al opgevangen dat ze voor Bozenik gaan en dat hij waarschijnlijk (je weet het nooit) deze week nog gepresenteerd gaat worden. Wat ik van hem moet verwachten weet ik trouwens ook niet, we wachten het maar af...

13 januari 2020 om 13:14

Misschien niet de bedoeling dat ik iets op deze site zet zonder een bron te noemen, maar ik heb in iedergeval (van iemand die heel dicht bij Feyenoord staat) vernomen dat de contractonderhandelingen al in vergevorderd stadium zijn. Een klein scoutingsrapport is terug te vinden op het Twitteraccount van KuipTalk. Ik kan helaas geen link voor je plaatsen. Het ziet er in iedergeval veelbelovend uit

Ik hoor niets anders dan verjongen, beter maken en verkopen om te verdienen, Iedereen praat alleen maar hierover maar vergeten zeker dat de jongere niet voorhanden zijn en klaar liggen om naar Feyenoord te komen als men niets presteert. Ajax haalt ook jongere binnen maar ook oud gediende en bereiken wel een resultaat. Laat Feyenoord eerst maar eens presteren om in de belangstelling te staan in Nederland en Europa waar iedereen weer die talentvol is naar toe wil komen. Of het nu Jantje Pietje of Klaasje is, er moeten resultaten komen om niet meteen in het begin van het seizoen al uit de race liggen, dan wil niemand meer komen en gaan ze eerder naar een AZ bv die met de jeugd wel presteren. Zet eerst de jeugd van Feyenoord maar eens goed op poten wat altijd de beste opleiding had van Europa en besteed daar tijd en geld in dan hoeft men niemand meer te halen. Daarna komt het verdienmodel vanzelf wel weer.

13 januari 2020 om 13:00

Als feyenoord door verjongen en verkopen wat vermogen kan opbouwen hebben ze over een paar jaar de middelen om een goede generatie aan te vullen met echt ervaring zoals ajax dat gedaan heeft de laatste jaren.

De enige reden waarom hij nog gelinkt wordt aan Feyenoord is door z'n gedrag naar buiten toe als zogenaamde die hard supporter. Op voetballend gebied heeft hij buiten dat ene seizoen bij Feyenoord nooit wat laten zien. En zelfs toen waren de helft van zijn goals penalties.

13 januari 2020 om 12:45

Beetje zure reactie. Guidetti scoorde op 19-jarige leeftijd hattricks tegen Ajax, Twente en Vitesse.die laatste 2 clubs deden in die tijd mee in de top. In 2016 en 2018 ging hij met Zweden mee naar het EK en WK.

13 januari 2020 om 13:02

@GOAT als @Kijzer11 zijn reactie zuur is, reageer jij dan niet erg zuur op zijn reactie? Want zeg zelf: waar klopt @Keizer11 zijn reactie niet? Sterker nog, jij bevestigd dit zelfs door nog eens op dat seizoen te wijzen.

13 januari 2020 om 13:23

G0AT. Ik ben het gewoon eens met Keizer11. Guidetti is een "One-season-wonder" gebleken. Heeft naast dat ene seizoen bij ons helemaal niets meer gepresteerd.

13 januari 2020 om 13:41

@G0AT niet zozeer zuur. Eerder realistisch. Ik heb niks tegen of met de club feyenoord, maar ze behoren wel tot de traditionele top 3 en zou het leuker vinden voor de competitie als ze weer structureel mee zouden doen bovenin. Dat gaat je nooit lukken met spelers die eens in de 8 jaar een leuk seizoen draaien. Leuk dat guidetti mee ging naar die eindtoernooien, kan me verder alleen weinig hoogtepunten herinneren. En dat hij op 19 jarige leeftijd een aantal hattrick scoorde zegt niks over de verdere ontwikkeling. Dan zou Castaignos ook een topper moeten zijn.

het was bij Feyenoord dat ene seizoen echt een fenomeen maar spelers halen op basis van nostalgische gevoelens is niet de bedoeling lijkt mij. hij heeft het na zijn Feyenoord periode eigenlijk nergens meer waargemaakt dus het is een utopie om te denken dat hij nu in een Feyenoord shirt opeens weer de ene na de andere goal erin schiet

Misschien paste hij door zijn bijzondere gedrag en zijn niet aflatende ijver wel goed bij Feyenoord, waar hij door de fans op handen werd gedragen. In Spanje is de situatie heel anders en aardt hij niet goed. Een garantie op veel doelpunten kunnen ook Kokorin en Bozenik niet geven.

Vind dat veel mensen toch onnodig hard over Guidetti zijn. Laten we niet vergeten dat de man na zijn vertrek bij Feyenoord met een verschrikkelijke zenuwinfectie heeft gekampt, waarna het allereerst de vraag was of hij überhaupt zou genezen, laat staan nog een profcarrière zou kunnen hebben. Als je dan toch nog belandt bij clubs als Celta de Vigo en Alaves, heb je het gewoon goed gedaan.

13 januari 2020 om 19:12

Zoals je zelf aangeeft heeft hij erna nog gespeeld. Maar in de jaren dat hij speelde, 7 om precies te zijn heeft hij 24 doelpunten totaal gemaakt, zijn laatste en enige in seizoen 18/19 (17/18 3st /17-16 4 st) of moeten wij dat wel terug laten keren in de Kuip met hoop dat hij weer in vorm komt? Nee dank je.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Alavés

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
14.Levante41-11
15.Getafe38-15
16.Alavés38-21
17.Elche36-21
18.Huesca34-19
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
JoseluAanvaller3711
Luis RiojaAanvaller354
PachecoKeeper380
Edgar MéndezMiddenvelder335
PinaMiddenvelder331
Lucas PérezAanvaller284
Voor de complete selectie: Clubpagina Alavés.

364 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Feyenoord zoekt naar nieuwe verdedigers en kijkt vanwege de gebrekkige financiële mogelijkheden naar potentiële huurdeals. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren