Iniesta laakt handelswijze Barcelona en laat zich uit over Xavi en Koeman

Maandag, 13 januari 2020 om

Barcelona is op zoek naar een nieuwe trainer, terwijl Ernesto Valverde niet eens is ontslagen. Volgens Spaanse media is de huidige coach van Barcelona bijzonder teleurgesteld in de gang van zaken en ook Andrés Iniesta vindt dat de handelswijze van de club niet de schoonheidsprijs verdient. “Als het waar is, dan is het lelijk”, aldus de ex-speler van Barça.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Andrés Iniesta?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door rockett)

Tja Andrès. Met zo'n mentaliteit blijft het een club de amigos. En het feit dat jij jouw band bevestigt met Valverde onderstreept het maar weer eens. Deze club is veel te lang "respectvol" gebleven naar deze clown.

13 januari 2020 om 09:54

Wat een onzin. Barcelona handelt erg achterbaks door achter de rug om van Valverde op zoek te gaan naar vervangers die hem mogelijk al direct moeten gaan vervangen. Je kan als club ook om de tafel gaan met Valverde, afspreken dat dit het laatste seizoen is en daarna een statement maken in de pers en op zoek gaan naar een nieuwe trainer. Je zaagt als club hiermee aan de stoelpoten van je eigen trainer.

13 januari 2020 om 10:12

Suarez 7 Barcelona? Bartomeu staat nog steeds achter Valverde. Het ging hier om Abidal en meerdere spelers binnen de selectie die het vertrouwen verloren zijn in de trainer (al kan je het niet uit het artikel herleiden). In mijn optiek is de aanstelling van deze trainer de grootste disrespect geweest.

13 januari 2020 om 10:23

De meeste clubs doen dit toch. Spurs kwam met het nieuws dat ze Mourinho hadden aangesteld 12 uur nadat ze Pochettino hadden ontslagen. Beetje naief om te denken dat clubs altijd hun trainer eerst ontslaan en dan pas kandidaten gaan beginnen interviewen.het is alleen een beetje vreemd hoe dit nu allemaal in de media komt.

13 januari 2020 om 12:25

Hm, het liefst heb je al nieuwe schoenen gekocht voor je je oude weggooit, anders moet je op je sokken naar schoenenreus. Ze willen overduidelijk niet dat Valverde het seizoen afmaakt, dus dan ga je dergelijke afspraken ook niet maken. Ik denk dat men nog wat van het seizoen wilt maken en blijkbaar geloven ze niet dat dat met Valverde lukt, dan kun je beter iemand hebben die direct in kan stappen, dan dat je pas op zoek gaat nadat je de huidige trainer de wacht aanzegt. Je zaagt niet aan de stoelpoten meer, die zijn al doorgezaagd als je dit soort stappen onderneemt. Het punt is dat het gewoon niet uit moet lekken voordat het puntje bij het paaltje komt, maar bij clubs waar politieke spelletjes hoogtij vieren, zijn er altijd mensen gebaat bij 'hun mond voorbij praten'.

13 januari 2020 om 09:54

Volgens mij moet je altijd respectvol zijn richting je werknemers als zij ter goeder trouw hun werk proberen te doen. Als je dan ontevreden bent als club, moet je die werknemer er gewoon uitgooien. Dus niet meerdere kandidaten benaderen om hem te vervangen, dit laten uitlekken, de betreffende werknemer niet op de hoogte stellen dat je het niet meer in hem ziet zitten en als geen van die kandidaten toehapt mag ie blijven. Dat is gewoon schandalig. Ben je klaar met hem als club? Prima, had hem vrijdag ontslagen. Dan had hij duidelijkheid gehad. Nu laat je hem al dagen bungelen of ie morgen nog een baan heeft.

13 januari 2020 om 10:01

Tuurlijk kan je ervoor kiezen om hem te ontslaan en dat is hier het probleem ook niet. Maar ontsla hem dan ook gewoon en ga niet eerst op zoek naar een vervanger voordat je het doet. Dat is het respectloze aspect van deze handelswijze.

13 januari 2020 om 10:29

Ach, als ze het doen terwijl ze niemand achter de hand hebben, is het ook niet goed. Stel hun eerste, tweede en derde keuzes willen niet. Moeten ze dan niet Valverde gewoon houden misschien?! Anders wordt het nu iig niet direct beter. Alle opties worden gewogen. Het is vooral dom dat het op straat ligt, nou moet je hem wel ontslaan. Maar er gebeurt toch in het (zaken)leven heel veel binnenskamers, voorbereidend op wat naar buiten komt. En als dat op straat komt, is het op de blaren zitten. Btw: vind het trouwens bepaald niet chique hoor 😉

13 januari 2020 om 11:04

Ergens snap ik jouw 'gooi geen oude schoenen weg, voordat je nieuwe hebt' redenering. Eerlijk gezegd ben ik om die reden ook consequent tegen een tussentijds ontslag van een coach gedurende het seizoen. Het vervangen en maken van een nieuwe start is gewoon makkelijker tijdens de zomerstop. Maar als het dan echt zo onwerkbaar is dat je perse voor het einde al afscheid wilt nemen, doe dat dan gewoon.

13 januari 2020 om 10:18

Ik kan me nog herinneren hoe men reageerde en schreef over Man United en Mourinho toen ze dit achter Van Gaal’s rug deden, een verschil van dag en nacht..

13 januari 2020 om 11:05

Hoezo praat iedereên zo verschrikkelijk denigrerend over valverde. Dat je geen fan van hem bent als trainer is prima. Maar hij heeft toch gewoon twee keer laliga gewonnen. En hem dan een clown noemen.

Vind het ook niet netjes. Ook vrij opmerkelijk dat Koeman nu wel eerlijk is en oncollegiaal in mijn ogen. De vorige keer dat hij loog over Barcelona snapte ik het niet en nu spreekt hij de waarheid snap ik het eigenlijk ook niet, kortom het is nooit goed 😜.

13 januari 2020 om 10:15

Haha ik heb precies hetzelfde. Het was onlogischer om de voorgaande keer te liegen dan nu in ieder geval. Maarja misschien heeft hij van de voorgaande keer geleerd dat toch alles uiteindelijk wel uit komt.

13 januari 2020 om 10:41

Eigenlijk had Koeman in die clausule-situatie gewoon aan moeten geven dat de details van zijn contract persoonlijk zijn en hij die niet hoeft te delen met de media. Dat Johan Derksen het (volstrekt belachelijke) vergelijk gaat trekken met politici die dit soort contracten openbaar moeten maken kan je dan op de koop toe nemen. In dit geval heeft hij het voorstel om tussentijds in te stappen afgewezen zonder daarbij te lekken naar de Nederlandse media, waarmee hij niet de kans kreeg om wat respectvolle woorden over Valverde toe te voegen. Ach, de kritiek is in mijn ogen erg overdreven en Koeman is naar mijn mening weinig te verwijten in beide situaties.

13 januari 2020 om 10:47

Vind dat Koeman in deze niet veel te verwijten valt en ben juist blij dat hij gewoon het ek gaat doen. Het straalt wel loyaliteit uit ook naar het team, iets wat bcn met de huidige trainer niet heeft.

Net als in een relatie, eerst uitmaken dan op zoek naar nieuwe liefde. Nu wil je al een relatie met twee andere en als diende afwijzen ga je door met je huidige vriend. Die trainer zal zich niet al te gelukkig voelen. En Iniesta geeft aan ‘als’ dit waar is, maar Koeman heeft dit al bevestigd tegenover de NOS. Vind Barca een bagger club de laatste jaren in ieder opzicht

13 januari 2020 om 10:25

Haha, net als in een relatie? Ken er genoeg die niet hun oude schoenen weggooien voordat ze nieuwe hebben.

13 januari 2020 om 11:08

En dat is dus niet zo netjes. Op het moment zelf wel praktisch, maar uiteindelijk is niemand daar echt trots op.

De woorden van Xavi, Iniesta, Guardiola en Font zijn typerend voor het gebrek aan respect van het huidige bestuur. Niet alleen verdient Ernesto Valverde het om op een waardige manier afscheid te nemen van de club en spelers, maar de kortzichtige handelswijze van het bestuur spat er weer eens vanaf. Blijkbaar waren de vernederingen in de Champions League tegen Roma en Liverpool en het lamlendige atypische spel geen enkel probleem voor het bestuur, maar zodra er een onbelangrijke Supercup verloren wordt breekt plots te paniek uit. Victor Font (presidentskandidaat) gaf het al treffend aan: "wij zijn al jaren bezig om Xavi in de toekomst voor het eerste elftal te zetten. De recente gebeurtenissen zijn een bewijs van een gebrek aan visie en planning van dit bestuur. Ze hebben geen respect voor de carrieres van de betrokken professionals en voor de club. Een betreurenswaardig hoofdstuk".

13 januari 2020 om 11:54

Ben het grotendeels met je eens en dat zal de reden zijn voor de duimpjes omhoog. Echter is jouw bericht niet volledig maar daardoor niet minder doeltreffend. Victor Font is de grote uitdager voor de verkiezingen van volgend jaar. Hij is al een tijdje actief om een ecosysteem op te zetten met veelal (oud) spelers als Xavi. Xavi is dus ook voor hem een politiek instrument om zijn doel te behalen namelijk president worden. Het staat daarom Bartomeu vrij om ditzelfde te doen door hem nu diezelfde baan aan te bieden. Eigenlijk doet hij dat vrij slim. Echter ben ik het wel met je eens dat zij/wij op het voetbal moeten richten en Bartomeu van de zomer Valverde een halt toe moeten roepen.

Is het toch een beetje jarloersheid dat Xavi wordt benaderd en jij niet. Hij heeft groot gelijk daar niet van maar Valverde moet gewoon vervangen worden! Neem Xavi maar en Iniesta als assistent, zodra hij stopt met voetballen in Japan. In plaats van dat het beter moet gaan met Barca gaat het elke week slechter. Heb een hekel aan City maar volgens mij was het beter voor Frenkie geweest als hij had gekozen voor de Arabische City dan voor Barca

13 januari 2020 om 11:13

Hoe in godsnaam is het jaloersheid dat Xavi wordt benaderd en Iniesta niet? Iniesta heeft nog niet eens zijn papieren en is nog een actieve voetballer. In welke wereld zou hij dan benaderd worden als trainer van Barcelona, en nog erger, zou hij jaloers moeten zijn op Xavi? Ik snap je opmerking echt van geen enkele kant.

13 januari 2020 om 11:18

Neem aan dat je niet goed gelezen hebt. Zet er toch bij, nadat hij stopt in Japan. Als je wereldkampioen bent krijg je bijna bij al bonden papieren van de bond. Dus hij heeft geen papieren nodig, nadat hij stopt bij Vissel om trainer te worden bij Barca. Voordat je wat gilt moet je ff wat research doen! Google leeft gewoon dus zo moeilijk is het niet om een research te doen!

13 januari 2020 om 11:29

Leg me dan even uit waarom je dan over jaloersheid spreekt in je eerste zin.

Valverde moet zo snel mogelijk worden ontslagen, maar de manier waarop is indd niet juist. Barca had eerst Valverde moeten afdanken, en dan met andere trainer gaan praten. Maar niet nu Valverde nog trainer is, zo openlijk met andere trainers praten. Maar dit is niks nieuw bij dit bestuur, dit is misschien samen met Gaspart, het slechtste bestuur in de geschiedenis van Barca. Ik weet toen Rossel aan de macht kwam, dat Laporta zei, alles wat we hebben opgebouwd gaan deze mannen kapot maken. En hij had groot gelijk

hij moest allang weg gaan sinds vorig jaar en het jaar daar voor zijn tactieken zijn niet eens tactisch het lijkt alsof hij pakeer de bus speelt en zijn aanvals tactiek laat messi ze gang gaan is ben vergeten welk team het was maar hun parkeerde bus 6 man in de 16 wat is zijn tactiek 6 man op front we waren zo kwetsbaar voor tegen aanvallen dat het gewoon pijn deed want als atlethico madrid dad deed en ze gaven 1 goeie pass kan ik je verzekeren barca had die wedstrijd 4:1 verloren verdedigend oke dan zijn ze tactieken well relevant maar aanvallend teleur stellend werd soms zelf boos toen we wonnen omdat ze tacktieken niet klopte raakte verliefd op de tacktieken van barca nie de spelers doet pijn om tiki taka te zien vergaan

Goed nieuws hij wil volgend jaar nog door!! Misschien toch nog bij Barça afsluiten? Al valt ie alleen maar in bij 2-0 En 15 min te gaan, ik ga er weer voor naar camp nou om de maestro weer live te kunnen zien

Iniesta heeft groot gelijk maar ik ben eerder verbaasd over het feit dat veel mensen verbaasd zijn over de huidige werkwijze van Barcelona. Ze zijn al jaren (vanaf het laatste jaar waar Guardiola nog trainer was) vies bezig achter de schermen. Geniepig achter clubs spelers/ coaches binnen hengelen. Zogenaamd het heilig boontje willen blijven uithangen door Unicef aan de kant te schuiven voor het grote geld (wat ook wel logisch is, maar doe dan niet alsof). Een opleidingsclub waarbij meer dan de helft van de spelers op dit moment in het eerste elftal rondlopen gekocht zijn maar dan wel de rest betichten van koopclubs.het bestuur heeft wel mooi de opgebouwde reputatie verpest! Chapeau

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4915 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona5533
4.Sevilla439
5.Getafe4211
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller248
L. MessiAanvaller2018
L. SuárezAanvaller1711
NetoKeeper10
M. ter StegenKeeper240
R. ManajAanvaller00
Jordi AlbaVerdediger151
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1063 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 28 februari
Zlatan Ibrahimovic kan komende zomer transfervrij vertrekken bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren