De Telegraaf: Kenneth Vermeer dicht bij vertrek bij Feyenoord

Maandag, 13 januari 2020 om

Kenneth Vermeer is dicht bij een vertrek bij Feyenoord, zo schrijft De Telegraaf maandag. De eerste doelman van de Rotterdammers kan een contract tekenen bij LA Galaxy in de Major League Soccer. Vermeer wacht op groen licht van zijn huidige werkgever, maar volgens de krant is de kans groot dat Feyenoord zal meewerken aan een vertrek. Vermeer heeft een aflopend contract in De Kuip.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door fr_jc)

Wat fijn voor Vermeer. Nog even de laatste twee a drie jaar van je carrière vertoeven in het prachtige Los Angeles en nog een leuk zakcentje verdienen. Het is hem gegund.

13 januari 2020 om 08:18

Leuke transfer inderdaad voor hem. Is hem gegund! Maar het prachtige Los Angeles? Dan ben je zeker nooit in LA geweest? LA is een vrij saaie stad, zonder enige ziel. Ook Hollywood is behoorlijk vergaande glorie. Dan kun je beter een stukje naar beneden gaan richting San Diego, dat is veel levendiger.

13 januari 2020 om 08:30

Klopt. In beide steden geweest, maar niet onder de indruk van LA.

13 januari 2020 om 09:03

Of naar het noorden richting San Francisco.

13 januari 2020 om 09:26

LA heeft het prachtige Compton vol met legendes! Dat heeft san diego niet.

13 januari 2020 om 09:31

Maar is het niet een totaal andere ervaring wanneer je profvoetballer bent, met een flink spaarcentje op de bank? Want als je er als toerist doorheen loopt, is het inderdaad wel erg tegenvallend. Maar voor de jetset is het wellicht een andere ervaring

13 januari 2020 om 09:33

dan weet ik niet waar je geweest bent, maar santa monica, malibu, venice, het hippe downtown of Melrose Ave zijn super mooi om te wonen.het is altijd mooi weer en het aantal top restaurants is niet te tellen. Daarom zijn de huizen in de goede wijken ook niet te betalen. Dat lijkt me het enige uitdagende, want Vermeer zal op zn 34e geen designated player worden dus de LA lifestyle betalen zal nog uitdagend zijn...

13 januari 2020 om 09:43

Aan de andere kant zal hij bij Ajax en Feyenoord niet slecht hebben geboerd. Hij zal geen villa kunnen betalen, maar een appartementje in de stad zal wel moeten lukken.

13 januari 2020 om 10:14

Wat dacht je er van dat hij een appartement van de club krijgt? Die kans acht ik aanzienlijk in een stad als LA.

13 januari 2020 om 10:23

appartementje...dat is wat ik bedoel. Het echte jetset leven waar LA om bekend staat zal niet bereikbaar zijn als non designated player van de LA Galaxy. dan moet je basketballer van de Lakers zijn p.s. ik zou het nog steeds doen hoor...

13 januari 2020 om 11:27

Prachtige Compton? Ben je er wel eens geweest... daar wil je als buitenstaander echt niet vertoeven hoor. Zwaar verloederde buurt, al decennialang. Zeer slecht onderhouden panden en wegen, erg veel criminaliteit. Zijn zat suburbs van LA die 1000x mooier, gezelliger en vooral veiliger zijn.san Diego is echt wel een mooie stad met zeer veel mooie oude panden. En uiteraard het Balboa Park. Vertoef ik toch echt veel en veel liever dan in Compton.

13 januari 2020 om 08:48

Vind het heel jammer dat hij weg gaat, maar het is hem gegund. Ik had liever gelezen dat een speler vertrok, waar we niks aan hebben. Vd heijden, tapia, botteghin, larsson en al helemaal van beek. Sterkhouders mogen vertrekken, maar we blijven wel vasthouden aan troep spelers....

13 januari 2020 om 09:00

Botteghin speelt gewoon weer erg sterk onder Advocaat. En voor spelers als Tapia en vd Heijden moet je nu toch wel weten dat zij mogen vertrekken bij een bod of aanbieding? En zolang die interesse er niet is, blijven ze hier en lopen diverse spelers komende zomer transfervrij weg.

13 januari 2020 om 09:01

De troepspelers raak je aan de straatstenen niet kwijt. Sterkhouders uiteraard wel (al is het wederom gratis).

13 januari 2020 om 09:14

Botteghin speelt paar wedstrijden "erg sterk", dus hij mag nu toch wel blijven. Gaan we wachten met een nieuwe verdediger tot botteghin niet meer kan lopen? Je moet de bezemsteel door de selectie halen. Troepspelers mogen uitkijken naar een andere club. Hetzelfde geldt voor onze "talenten" die gewoonweg tekort komen.

13 januari 2020 om 09:24

Dat zie je mij niet zeggen. Ik breng echter nuance dat ik vind dat Botteghin weer sterk speelt onder Advocaat. Waarom zou hij nu (in de winter als sterkhouder) dan weg moeten? We hebben namelijk niet de ruimte om elke plek maar te versterken. Zoals ik zeg wordt er niet per se vastgehouden aan 'troep'spelers (respectvol), want er is simpelweg al vaak duidelijk gemaakt dat er diverse spelers zijn die gewoon weg mogen bij interesse.

Jammer dat je nooit op hem kon bouwen,had altijd katachtige reddingen in huis om daarna een enorme blunder te maken met toppunt de wedstrijd tegen Utrecht,vond hem altijd een betere keeper dan Cilessen alleen was Cilessen veel stabieler maar had nooit zulke wereld reddingen als Vermeer

13 januari 2020 om 07:03

Cillessen zit bij Valencia nu ook op de bank.Nederland heeft gewoon een schrijnend gebrek aan een echt goede keeper. Onze laatste topkeeper was VD Sar en die is al tijdje met pensioen..

13 januari 2020 om 07:13

Stekelenburg leek de nieuwe Vd Sar te worden na dat goeie wk in 2010,voorlopig zitten we de komende jaren zonder een goede keeper want ook bij jong oranje en daaronder loopt iets geweldigs

13 januari 2020 om 08:02

Cilissen is misschien geen wereldtop; maar wanneer Cilissen je zwakste schakel is heb je het prima voor elkaar. Is gewoon een prima keeper. Dat wij geen Europees kampioen worden ligt waarschijnlijk eerder aan dat Cilissen juist een van onze beteren is op dat moment.maar het zou uiteraard lekker zijn wanneer we weer een aantal top keepers hadden die ook wekelijks in de basis staan.

13 januari 2020 om 08:37

Het is een oke keeper, kan natuurlijk erger, maar na, wat, 15 jaar zonder topkeeper is niet goed

13 januari 2020 om 08:42

Het probleem is de kwaliteit aanvallers en backs. De aanvallers hebben nog potentie (bergwijn, malen, stengs)

13 januari 2020 om 13:30

Waan van de dag weer. Cillessen had de pech dat hij Ter Stegen voor zich had bij Barcelona. Speelde altijd goed in de beker als Ter Stegen geblesseerd was.ook bij Valencia doet hij het steeds beter. Dat Domench nu op de plaats van Cillessen staat komt omdat Cillessen geblesseerd was en je een keeper/kind van de club waarmee je de volgende ronde CL mee haalde niet effe kan wisselen.zowel De Ligt en Cillessen hoeven zich niet druk te maken om een basisplaats. Daar ze alleen op de bank mogen plaatsnemen omdat ze niet fit zijn.ik snap nu echt wat elke speler/keeper/coach van het Nederlands elftal bedoelt met Nederlanders die altijd wat te klagen hebben en een land met 17 miljoen bondscoaches.

13 januari 2020 om 08:37

Tja. Ik vraag mij bij dit soort reacties altijd af: heb je serieus wel echt gekeken naar Cillessen? Cillessen geen wereldreddingen zoals Vermeer? Je mag best een mening hebben over algehele kwaliteit, maar Cillessen heeft juist heel veel van die katachtige reddingen gehad waarbij je de doelpoging eigenlijk al als doelpunt telde. Ga anders even naar YouTube. Daar zal vast een hoop staan.

13 januari 2020 om 11:17

Dat zal best,maar vanmij kun je ook een filmpje met goede reddingen maken, zodat het heel wat lijkt. In de zaal dan weliswaar, maar ok. Om dan gelijk te claimen dat ik in Oranje moet of dat ik een topkeeper ben gaat zelfs mij te ver.

13 januari 2020 om 13:33

Nee Cillessen is geen keeper met sterke reflexen en katachtige reddingen. Maar hij is positioneel erg sterk. Ook een reden waarom Barcelona hem kocht.

Zie 'm daar al op z'n motor rondrijden. Het is 'm gegund!

Lijkt mij een mooie stap om te maken. Het is hem gegund. Feyenoord krijgt wat ruimte om verder te gaan en Vermeer een mooi avontuur. Feyenoord moet nu Bijlow een half jaar neerzetten om hem goed te beoordelen en in de zomer te kijken waar je voor kiest.

Feyenoord zou gestoord zijn als ze hun beste keeper midden in het seizoen transfervrij laten vertrekken terwijl er nog altijd geen duidelijke vervanger klaar staat.

13 januari 2020 om 09:05

Er is wel een duidelijke vervanger, namelijk Bijlow. En dat vind ik een goede ontwikkeling. Liever een keeper van twintig met wat mankementen, dan een keeper van 34 met mankementen.

13 januari 2020 om 13:41

Bijlow kan er niks van en dat is met veel Feyenoord jeugd.op Varkennoord schijnen ze nog in het verleden te leven en vinden ze elk talent een toptalent, zolang het maar een kind van de club is.

Zou blij zijn als dit waar is. Vermeer is een goede keeper, maar maakt wat mij betreft te veel fouten. Bijlow is bovendien niet minder en heeft meer potentie. Wel een prachtige stap als hij inderdaad naar Galaxy gaat, dat gun ik hem van harte!

13 januari 2020 om 08:38

Waar maak je uit op dat Bijlow niks minder is? Die heeft naar mijn mening nog niets bewezen en heeft nog niet eens laten zien een betrouwbare keeper voor een subtopper te zijn.

13 januari 2020 om 08:46

@dr.mario, ben het met jou eens hoor. Bijlow heeft zeker potentie maar had een seizoen bij een eredivisie club ervaring moeten opdoen, lekker in de luwte je minuten maken. Heeft vorig seizoen bij mij echt nog geen indruk gemaakt. Vermeer is voor mij zeker de betere keeper, maar gun hem zijn transfer wel. Zou volgend jaar Wellenreuther van Willem2 wel als concurrent voor Bijlow willen zien.

13 januari 2020 om 09:01

Ik ben Feyenoord supporter en kijk in principe elke wedstrijd. Dus dat maak ik op uit de wedstrijden die ik Bijlow heb zien keepen en de wedstrijden die ik Vermeer heb zien keepen.

13 januari 2020 om 09:47

@Siceramo, Ik zie ook veel wedstrijden van Feyenoord en ook ik zie in Bijlow een getalenteerde doelman. Maar tegelijkertijd heeft hij nog veel te leren en zou een verhuurperiode hem zeker geen kwaad doen. Hij is mijns inziens nog niet klaar voor een vaste stek bij Feyenoord onder de lat. Al zou hij bij een vertrek van Vermeer direct doorschuiven. Keuze tussen Marsman en Bijlow lijkt mij, ondanks dat het twee gelijkwaardige keepers zijn, niet zo moeilijk. Dan kies je voor de toekomst.

13 januari 2020 om 10:07

@dr.mario, Bijlow heeft zeker nog veel te leren, maar ik vind hem oprecht niet minder goed dan Vermeer. En een stuk beter dan Marsman. Vermeer heeft soms goeie periodes (bijvoorbeeld 2e seizoenshelft vorig jaar, maar ook zo vaak slechte fases (vrijwel dit hele seizoen). Zijn reflexen zijn top, maar dat is ook wat opvalt. Je hoort iedereen altijd alleen maar over zijn reflexen. Het feit dat hij zo vaak stil blijft staan bij vrije trappen, schoten van afstand en andere houdbare ballen hoor je niemand over. Bijlow had een medium eerste halfjaar, met natuurlijk een blunder tegen ajax. Ik acht hem zeker klaar voor het eerste en vind Marsman een prima tweede keep.

Vermeer was het afgelopen half jaar met grote regelmaat weer erg sterk bezig, maar met zijn vertrek creëren we wel enorm veel ruimte in het salarisbudget. Bovendien heb ik nog altijd veel vertrouwen in Bijlow, die nu duidelijk de eerste keeper zal worden. Het zou een prachtige transfer zijn voor Kenneth die ik 'm van harte gun.

Gun het hem van harte, mooi toch, zo aan het eind van je carrière.

Verkopen en Zoet voor een half jaar huren. Die wil zich bewijzen en voor PSV gunstiger dan op de bank laten zitten

13 januari 2020 om 09:30

Zoet zou een belachelijke keus zijn en al helemaal als je hem huurt. Zoet is vooral dit jaar onbetrouwbaar en je moet hem niet meer willen. Brengt je geen niveau hoger. Gewoon lekker Bijlow houden en hem laten doorgroeien. Vorig jaar was het zijn eerste jaar als eerste keeper in de eredivisie (denk ook professioneel voetbal?) Hij heeft hele goede wedstrijden maar ook wat mindere gespeeld maar dat kan, doet Vermeer ook. Feyenoord heeft Tein Troost, Joey Koorevaar (nog jong) en Elber Evora prima keepers talent in de jeugd ook. Mocht Bijlow niet slagen kan je nog altijd later een nieuwe keeper halen.

Denk dat dit voor beiden een goede optie is. Vermeer kan nog even genieten in het mooie Amerika, en Feyenoord gaat een grootverdiener van de lijst afschrappen.

Ben er geen fan van dat hij midden in het seizoen weggaat. Als hij gaat hoop ik dat Feyenoord voor Isak Pettersson gaat als concurrent voor Bijlow.

Cool. Fijne kerel en een echte professional. Het is je gegund Kenneth!!

En weer laat Feyenoord een speler transfervrij vertrekken. Vermeer werd toen voor een prikkie overgenomen. En dan nog presteren om er verlies op te maken. Hoe is het mogelijk.

13 januari 2020 om 10:29

Een speler van 34, die minimaal een miljoen per jaar verdient. Qua transfersom ga je daar natuurlijk niet snel winst op maken en bovendien maakt het mooi ruimte in je salarisbudget. Als ze niet dringend op zoek waren naar een spits, dan was het wellicht anders geweest.

13 januari 2020 om 11:11

Qua salaris scheelt het zeker een hoop, maar je levert toch wel kwaliteit in want ik vind Bijlow en Marsman toch echt minder. Daarnaast schat transfermarkt (toch wel de meest geloofwaardige website) zijn waarde nog op 2 miljoen. Dus dan is het wel zuur dat hij transfervrij vertrekt. Iets waar Feyenoord wel vaak last van heeft. Ze verlengen de contracten in mijn ogen dus gewoon te laat elke keer. Kapitaalvernietiging, toch zonde.dus snap Ron heel goed.

13 januari 2020 om 13:42

Ook de mannen van transfermarkt zijn niets meer dan hobbyisten zoals jij en ik. Soms zitten ze goed, soms ook niet. Zoals nu bijvoorbeeld; Vermeer heeft een aflopend contract in de zomer dus er is echt geen club die nu 2 miljoen neer zou leggen.

13 januari 2020 om 13:41

Spelers als Vermeer haal je niet om er winst op te maken, die haal je puur en alleen om van waarde te zijn voor het eerste elftal. Je kan immers niet verwachten dat iemand op 34-jarige leeftijd nog de hoofdprijs oplevert. Ik vind het lovenswaardig dat Feyenoord zich dankbaar toont richting iemand die zich jarenlang voorbeeldig heeft ingezet

Feyenoord heeft Vermeer voor een prikkie overgenomen maar ze hebben blijkbaar wel diep moeten gaan voor het salaris. En nu zijn ze dus blij dat hij voortijdig vertrekt...

13 januari 2020 om 10:42

Zijn contract zou deze zomer ook zijn afgelopen en gezien er ruimte nodig is in het salarisbudget, is dit voor beide partijen een mooie kans.

13 januari 2020 om 11:02

Aangezien Feyenoord de centen ook goed kan gebruiken en niet vaak een toptransfer heeft, zou ik toch proberen om een transfersom te vragen. Zou L.a. afhaken als Vermeer voor 1 miljoen of desnoods 7 ton om zijn nek heeft hangen ?? Dan heb je én een transfersom én besparing in de salarispost.

Bijlow komt zwaar te kort. Hup de markt op! Eventueel Padt halen

ik ben benieuwd of een vervanger komt voor Vermeer. die Bijlow heeft niet echt indruk op mij kunnen maken en vind ik eigenlijk niet goed genoeg

Ik denk wel dat als Vermeer nu vertrekt i.p.v. einde seizoen hij uit beeld raakt voor de selectie van het EK.

13 januari 2020 om 16:25

Vermeer is zga derde keeper in de Oranje selectie, of die bij Feyenoord speelt of in de MLS zal weinig tot geen verschil uitmaken. Daarnaast hebben we ook andere 2e / 3e keepers op de velden, bijvoorbeeld een Krul.

Als ik Feyenoord was, zou ik die keer van Utrecht halen, Paes heet die dacht ik.

13 januari 2020 om 16:26

Wat gaan we dan doen met Bijlow? (even buiten beschouwing gelaten of ik hem 1e keeper voor ons vind.)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper60
R. HapsVerdediger63
B. NieuwkoopVerdediger60
M. SenesiVerdediger61
S. BerghuisAanvaller66
B. LinssenAanvaller61
M. DiemersMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
160 fans
Keeper, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren