Ten Hag: ‘Ik denk dat deze optie de meest logische en beste is’

Zondag, 12 januari 2020 om

Erik ten Hag kijkt met een goed gevoel terug op het trainingskamp van Ajax in Qatar. De oefenwedstrijden tegen KAS Eupen (2-0) en Club Brugge (3-1) werden winnend afgesloten en aanstormende talenten als Ryan Gravenberch en Lassina Traoré lieten een goede indruk achter. Met de komst van Ryan Babel, gehuurd van Galatasaray, heeft Ten Hag luxeproblemen in de aanvalslinie van Ajax in aanloop naar de hervatting van de Eredivisie tegen Sparta Rotterdam op 19 januari.

"We hebben een goede week gehad", vertelt Ten Hag zondag in gesprek met De Telegraaf. "Ik denk dat we klaar zijn voor de herstart. De komende weken gaan we nog wel een aantal accenten zetten en ook Ryan Babel inpassen. Hoe gaan we dat neerzetten?" Ten Hag geeft zelf het antwoord. "Babel kan rechts spelen, Babel kan in de spits spelen. Traoré kan niet aan de zijkant spelen. Dat is een echte puntspeler. Dat was een overweging. Maar daarnaast dient hij zich ook echt aan als optie. We hebben er voorin een extra optie bij."

Ryan Babel terug in Amterdam: 'Ik denk dat ik roze haar zo laat'

Gravenberch haalde net als Traoré een ruime voldoende in de vriendschappelijke ontmoeting met Club. Ten Hag is tevreden over de ontwikkeling van de middenvelder, maar plaatst desondanks ook enkele kritische kanttekeningen. "Hij had een aantal weergaloze acties, maar hij mag op eigen helft geen balverlies lijden. Dan moet hij toch sneller handelen", zo oordeelt de Ajax-trainer. "Ik denk wel, dat hij het naar behoren heeft ingevuld." Ten Hag haalde Gravenberch uit voorzorg naar de kant, want de jongeling kampte met kleine pijntjes. "Dat is ook logisch bij een jonge speler na zo’n pittige week. Ik wilde verder geen risico lopen met hem, al had ik liever gehad, dat hij wat langer had kunnen spelen."

Ten Hag kan voorlopig geen beroep doen op Daley Blind, die vanwege een ontstoken hartspier niet in actie mag komen voor Ajax. Tegen Club vormden Joël Veltman en Lisandro Martínez het hart van de defensie en het is goed mogelijk dat voornoemde spelers ook tegen Sparta aan de aftrap verschijnen. "Dat is heel aannemelijk. Je ziet deze wedstrijd ook weer dat het ontzettend stabiel staat. We hebben andere opties en die hebben we deze week ook geprobeerd, maar ik denk dat deze optie op dit moment de meest logische en beste is."


Poll

Erik ten Hag moet Joël Veltman en Lisandro Martínez laten staan


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door andrenijmeijer)

Babel in de spits, met daarachter Promes, Ziyech, Tadic. Dat wordt een feest. (totdat Neres terug is ofcourse). Veltman en Martínez lijken me ook het beste koppel totdat Blind weer terug is. Plekje op het middenveld is dan voor Gravenberch (moet die wel stoppen met die oma omschakeling), Marin of Alvarez.

12 januari 2020 om 17:24

Ik zou zelf persoonlijk met Martinez en Veltman centraal achterop spelen denk ik. Donny en Marin/Gravenberch daarvoor.

12 januari 2020 om 17:43

Foutje van mij, ik bedoel Veltman en Martinez.

12 januari 2020 om 19:07

@bassie dat lijkt me alles behalve ideaal. dan heb je het kleinste verdedigende centrum van Europa staan. Veltman is 1.82 meter en Martinez is 1.78 meter. willen die duels winnen van een lange, kopsterke spits moeten ze op elkaars schouders gaan zitten. dan zou ik Schuurs naast Martinez zetten om dat lengtegebrek te compenseren

12 januari 2020 om 19:41

Blind is 1m80 dus daar ga je niet op achteruit. Verder is lengte een voordeel bij het koppen, meer niet. Tagliafico is één van de beste koppers bij Ajax en is nog kleiner.

12 januari 2020 om 19:50

@bassie toch denk ik niet dat een Tagliafico de kopduels van pakweg een Llorente zou winnen. zo een speler kan zich staande houden tegen een speler die niet goed kan koppen maar tegen een lange spits die wel kopsterk is ben je als speler dan natuurlijk wel vaak de klos in de luchtduels

12 januari 2020 om 19:53

Daar noem je dan ook wel één van de beste koppers van de wereld. Feit is wel dat Ajax vanaf het begin van dit seizoen met een kleine verdediging speelt en ik nu niet het idee heb dat we daarmee een zwakte hebben.timing en positioneren is echt alles bij het koppen. Daarbij is verdedigend koppen vaak makkelijker dan aanvallend, je kunt echt in die spits gaan hangen en hem gebruiken als springplank.

12 januari 2020 om 20:15

In Europa kan je altijd nog Alvares of Perr inpassen, toch? In de Eredivisie staat Ajax praktisch altijd op de helft van de tegenstander.

12 januari 2020 om 20:17

@winkelhaak in de Eredivisie kan het zeker en ook tegen teams die geen lange, kopsterke spits hebben maar je moet ze niet beiden gaan opstellen als je bv tegen een spits als Haaland speelt

12 januari 2020 om 17:31

@Bassie, Tadic in de spits, Babel en Promes op de flanken en Ziyech op de 10. Diepgang aan beide kanten en een mee voetballende spits.

12 januari 2020 om 17:57

@D-Bergkamp topopstelling. Zoveel snelheid en beweging. Maar wat te doen als Neres weer terug en 100% wedstrijdfit is? Neres voegt nog meer creativiteit, bewegelijkheid, diepgang en scorend vermogen toe. Op de plek van Babel? En Babel dan de stand-in voor Tadic, Neres en Promes. Handig zo een multifunctionele aanvaller.

12 januari 2020 om 19:03

sinds wanneer is Babel een speler met diepgang? ik zie hem vaak dribbelen met de bal aan de voet maar zelden diep gaan en de ruimtes induiken zonder bal

12 januari 2020 om 19:41

@Japie, sinds hij van origine een buiten speler is die daarna vaker in de spits is gekomen. Bij het NL elftal is hij de man die de bal vast moet houden omdat een Depay diep gaat. Bij Ajax kan hij vanaf de zijkant mooi de diepte op zoeken. Het is voor hem ook even een ander spelletje dat hij de laatste jaren gespeeld heeft. Desondanks is diepgang niet het moeilijkste kunstje...

12 januari 2020 om 19:42

@Holland8, Neres is mijn eerste keuze samen met Promes over het algemeen. Tenzij Ajax voetballend het moeilijk heeft en onder druk komt te staan. Dan Babel er in voor Neres omdat deze veel balvaster is en daarmee rust creeert in een ploeg.

12 januari 2020 om 20:18

@D-Bergkamp zo een Younes bv had er toch aardig veel moeite mee

Echt weer een enorme luxe voorin net als aan het begin van het seizoen. Ik vind Tadic vanaf de zijkant toch een stuk minder goed spelen, maar verwacht dat hij daar wel gaat spelen totdat Neres terug is, Babel of Traore in de spits wordt een helse concurrentiestrijd! Promes en Ziyech link wordt weer smullen, vooral het spelplezier wat er bij hun vanaf straalt is erg belangrijk voor de hele groep. Van de beek en Martinez daarachter gaat mijn voorkeur naar uit, maar gravenberch klopt zeker op de deur, volgend jaar als vervanger van van de beek lijkt mij de ideale situatie. Schuurs en veltman centraal. Ik ben nog niet erg onder de indruk van Alvarez, maar die zou dan volgend seizoen het plekje van veltman moeten overnemen, maar dan moet die wel echt verbeteren. Dest en Mazraoui is om het even slecht , maar ik zie nog potentie in Dest en helemaal niks in "slome" mazraoui, lijkt altijd net of die wind tegen heeft of op een loopband rent. Nico en onana natuurlijk onze strijders. Finale hale europa leauge, knvb beker en eredivisie winnen is met dit team (als er niet veel geblesseerde komen) geen rare doelstelling toch?

12 januari 2020 om 18:04

Daarnaast is dit toch wel einde speeltijd voor Lang. Die moet zich lekker laten verhuren aan een club als Pec of Groningen. Hij is "te goed"/uitgeleerd in Jong Ajax. Daarnaast lijkt een nieuwe omgeving wel ff goed voor hem. Harde aanpak van een trainer, maar toch volle vertrouwen zullen hem doen opbloeien! Ik vind hem zelf een echte "10" dus hoop ook dat als hij het goed doet in zijn uitleenbeurt ETH het ook aandurft bij Ajax, want hij heeft nu al aangegeven dat dat een te groot risico is terwijl hij DE man was in de voorbereiding op die positie? Carel Eiting ook maar verhuren, want maakt geen stappen in Jong en zo kan je zien of hij het niveau aankan. Ik vind dat Ajax echt veel meer net-niet spelers die hebben laten zien een enorm talent te zijn in de jeugd, moet verhuren. Weet iemand waarom Ajax dit niet doet?

Ondanks dat ik erg blij ben met de tijdelijke terugkeer van Babel, zou ik hem volgende week zondag tegen Sparta Rotterdam nog niet opstellen. Ik zou Traoré voorlopig gewoon laten staan, want die doet het al lange periode goed bij Jong Ajax, deed het de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen ADO Den Haag ook prima en ook in de twee oefenwedstrijden tegen KAS Eupen en Club Brugge speelde Traoré prima. Babel zou ik gewoon gaan gebruiken om te rouleren en ook hij zal echt wel aan zijn wedstrijden gaan komen, aangezien Babel op alle posities voorin kan spelen en ik hoop dat ten Hag ook gewoon zal rouleren in de aanval tussen Promes, Tadic, Neres (als hij weer fit is) en daarachter Traoré, Babel, Huntelaar (als hij weer fit is), Hansen, Labyad (kan eventueel ook als middenvelder spelen) en Lang (al zie ik hem meer als middenvelder, als een soort stand-in van Ziyech). Tegen Sparta hoop ik eigenlijk op deze opstelling (zie opstelling).

Onana
Dest
Veltman
Martinez
Tagliafico
van de Beek
Gravenberch
Ziyech
Tadic
Traoré
Promes
12 januari 2020 om 18:47

Tov jouw opstelling, zou ik Veltman uit het centrum halen en op RB zetten. Alvarez naar ,het centrum. Kan je mooi testen tegen Sparta

12 januari 2020 om 18:53

Alvarez heeft tot dusver op trainingskamp geen CV gestaan (als ik me niet vergis). Ik ben bang dat ETH hem echt niet als verdediger ziet.

12 januari 2020 om 18:59

Tegen Eupen speelde hij CV. Deed het overigens niet goed, kwam veel te veel snelheid tekort

12 januari 2020 om 21:24

Oh oké. Niet gezien. Zag wel weer de kwetsbaarheid van Schuurs.ja ik vind dat Ajax daar achterin echt een groot probleem heeft nu Blind ook weg is. Blind is ook geen goede kopper of bijzondere verdediger. Maar hij leest het spel gewoon heel goed waardoor hij vrijwel altijd goed staat. Veltman daarentegen blijf ik een Ajax onwaardige CV vinden. En staat daar voornamelijk omdat we blijkbaar niets beters in huis hebben. Een verschil van zwart - wit is hetzelfde als De Ligt - Veltman. Daar heeft het beleid echt slecht gehandeld. Magalan mislukt en Alvarez wordt ook niet gebruikt waarvoor hij gehaald is. Hebben we het wel even over 23 miljoen bij elkaar.

Geef mij maar Schuurs/martinez centraal want Schuurs moet toch de man van de toekomst worden uiteindelijk. Veltman mag van mij samen met nous en Dest gaan uit vechten op de rechtsback positie

Ziyech, Promes, Tadic en Babel en met name de laatste drie kunnen elkaar afwisselen als valse spits. Dus zal Ziyech hangend op rechts spelen. Met Martinez heb je een verdediger die kan inschuuiven en deelnemen aan het spel, waardoor of Beekie, of Gravenberch de diepte in kan.

Onana
Mazraoui
Veltman
Martinez
Tagliafico
Beek
Gravenberch
Ziyech
Promes
Babel
Tadic

Dit zou mijn opstelling zijn denk ik

Onana
Mazraoui
Schuurs
Martinez
Tagliafico
Vd Beek
Ziyech
Gravenberch
Neres
Tadic
Promes
12 januari 2020 om 21:30

Ik deel je mening. Zou Veltman RB zetten. Als die maar uit het centrum verdwijnt.schuurs is ook een zwakke schakel. Alvarez zou ik daar toch eens willen zien. Schijnt in Quatar al geprobeerd te zijn, maar heb dat niet gezien

12 januari 2020 om 22:18

Veltman zou inderdaad kunnen als RB maar ik vind dat Mazraoui aanvallend meer toevoegt. dat zagen we vorig jaar in de CL toen hij een paar keer heel belangrijk was. Alvarez zou ook kunnen maar ik vond Schuurs goed spelen tegen Lille en hij is nog jong dus ik zou hem graag een serieuze kans zien krijgen

Linksom, rechtsom. Met dit materiaal moet Ten Hag gewoon de landstitel binnenhalen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller188
L. TraoréAanvaller41
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper180
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger173
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

168 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 16 0 1 0
2018/2019 Ajax 9 1 3 0
2017/2018 Ajax 30 1 7 1
2016/2017 Ajax 30 0 7 1
2015/2016 Ajax 34 2 4 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag stak stokje voor vertrek basisklant: ‘Ik ging ermee akkoord’

Joël Veltman herstelde vorig jaar van een zware knieblessure en knokte zich terug in het Ajax-elftal. Dit seizoen is de Oranje-international een vaste waarde in het team van trainer Erik ten...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren