AC Milan laat miskoop van 35 miljoen euro terugkeren bij oude liefde

Zondag, 12 januari 2020 om 13:10Rian Rosendaal • Laatste update: 13:22

Mattia Caldara vervolgt zijn loopbaan bij Atalanta, zo maakt de club zondag wereldkundig. De 25-jarige centrale verdediger wordt de komende achttien maanden gehuurd van AC Milan. Er is tevens een optie tot koop bedongen in de overeenkomst. Caldara, sinds 2018 uitkomend in het San Siro, heeft in Milaan een doorlopend contract tot na afloop van het seizoen 2022/23. Vanwege blessureleed kwam hij aldaar tot slechts twee optredens.

"Ik ben emotioneel, maar ook gelukkig om hier weer te zijn", vertelt Caldara op het YouTube-kanaal van Atalanta. De huurling doorliep de jeugdopleiding van de club uit Bergamo en speelde tussen 2013 en 2017 in de hoofdmacht. "Ik zie de terugkeer bij Atalanta als een nieuwe start in mijn loopbaan, want ik heb al anderhalf jaar niet meer gespeeld (vanwege aanhoudende achillespeesproblemen, red.). Ik zal hard moeten werken om hier een vaste plaats te veroveren."

Caldara heeft Atalanta sinds zijn vertrek bijna drie jaar geleden zien groeien. De formatie van onder meer Hans Hateboer, Marten de Roon en Robin Gosens staat vijfde in de Serie A. Daarnaast wacht een tweeluik met Valencia in de achtste finale van de Champions League. "Die wedstrijden worden heel belangrijk", benadrukt Caldara "Het is ongelooflijk dat Atalanta dit heeft weten te bereiken. Dat was een aantal jaar geleden echt ondenkbaar geweest."

De verdediger werd in 2018 door AC Milan voor 35 miljoen euro overgenomen van Juventus, een transferbedrag dat over twee jaar werd uitgesmeerd. Leonardo Bonucci bewandelde onder ongeveer dezelfde voorwaarden de omgekeerde weg en tekende bij Juventus. Caldara, tweevoudig international van Italië, kwam in zijn eerste periode bij Atalanta tot 10 doelpunten en 2 assists in 66 wedstrijden.


Poll

Goede zet van Atalanta?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door adalindsay)

Milan is toch ook echt een verschrikkelijke club geworden qua beleid. De mogelijkheden zijn er, maar de uitvoering is kansloos. Bijna bij elke transfer weet je al dat het geen doorslaand succes zal worden. Daarbij is het beleid heel erg wisselvallig. Zonde van zo'n mooie, grote club.

12 januari 2020 om 13:28

Mooi dat mensen dit altijd zeggen maar geef dan voorbeelden van het afgelopen jaar. Daarvoor was het een grote warboel, maar nu zeker niet meer.

12 januari 2020 om 14:46

In seizoen 18/19 hebben ze voor Paquata, Piatek, Caldera, Kalinic, Castillejo, Laxalt, Higuain, Borini en Bakayoko voor 190 miljoen aan transfer- en huursommen betaald. Nou zie jij dat terug in de prestaties of waarde op het veld? Ik niet. Een trainer na 7 wedstrijden ontslaan, dat noem jij beleid? En nu zit er met Pioli weer een nieuwe trainer die het niks beter doet. Wanneer is warboel afgelopen dan, want op 8 oktober 2019 was het nog een puinzooi in Milaan.

12 januari 2020 om 17:32

Die 190 miljoen is wel behoorlijk overdreven en zeker niet de schuld van dit management. Veel van de bedragen waren namelijk verplichtingen tot koop van deals gesloten in voorgaande jaren. Ook waren de deals van Caldara, Laxalt en Castillejo spelersruilen. In het geval van Laxalt om de achterstallige betaling op Lapdula recht te trekken. Bij Castillejo zodat Bacca geloost kon worden omdat Villareal niet genoeg geld had. Bij Bonucci was het gewoon een speler voor speler ruil. De aanstelling van Giampaolo was inderdaad een misstap maar in de zomer leek het een hele logische keuze.

12 januari 2020 om 13:34

Wat kan Milan hieraan doen?? Caldara heeft maar 2 wedstrijden gespeeld in bijna 2 jaar door zijn blessures en slechte mentaliteit buiten het veld, Caldara is elke week op stap in de discotheek en heeft dezelfde problemen als El Shaarawy destijds had met drugs

12 januari 2020 om 13:35

Tja, twee jaar geleden riepen we hier allemaal dat Milan een fantastische deal had gesloten door Higuain en Caldara te halen en Bonucci weer de andere kant op te sturen. Dat Caldara dan de gehele twee jaar zo'n beetje kampt met blessures daar kun je qua beleid niet zo veel aan doen. Ik ga niet zeggen dat de club een fantastisch beleid voert, nee verre van, maar tegenwoordig worden met de beschikbare middelen gewoon decent spelers gehaald. De top komt niet meer naar Milan en daarom moet je je focussen op jongere spelers, wat dus gedaan wordt, om een elftal voor de toekomst te bouwen. Van mij mogen er wel meer ervaren spelers bij, wat nu het geval is met Zlatan. Maar een ervaren middenvelder of winger zou niet misstaan.

12 januari 2020 om 13:36

@de Toekomst, beetje misplaatst omdat onder deze Artikel te plaatsen want het feit dat Caldara geen succes was, kwam puur en alleen door blessures waardoor hij is gestopt in ontwikkeling. Met andere woorden, Milan kon hier niets aan doen.

12 januari 2020 om 13:39

Hier doet Milan niks verkeerds. Verdediging staat nu goed. Caldera is de afgelopen jaren alleen maar geblesseerd geweest. Dus dit is een slimme zet. Anders blijft hij op de bank zitten.

12 januari 2020 om 13:39

De aankoop van Caldarra kon ik nog begrijpen een beloftevolle Italiaanse verdediger, hij heeft gewoon zeer veel last van blessures gehad en daar kan Milan niet veel aan doen. Daarnaast zijn de transfers van de laatste jaren (Leao, Bennacer en Paqueta) toekomstgericht en zeker geen misse spelers voor Milan. Als ze zo blijven verder werken komen ze uiteindelijk er wel weer bovenop. Alleen zal het ongeziene succes van vroeger waarschijnlijk niet terugkomen, maar dat is ook niet meteen heel realistisch in het huidige voetballandschap.

12 januari 2020 om 14:21

Idd jammerMilan lijkt ook gewoon niet meer serieus genomen te worden , als ik echt nergens heen kan in Italie (op top niveau) ga ik maar naar Milan , verschrikkelijk.Milan heeft een nieuwe eigenaar nodig die van het spelletje houd , een paar gerichte aankopen en ze doen over een paar jaar weer mee.

Helaas is het de laatste jaren wel vaker zo dat als AC Milan spelers aantrekt die bij hun vorige clubs gewoon goed presteerden en gewoon goed waren, geen bal meer raken nadat ze bij AC Milan terechtkomen en ook te maken krijgen met veel blessureleed. Ik zag net toevallig een lijstje voorbijkomen met miskopen van AC Milan in de afgelopen jaren. Caldara hoorde daarbij, maar er waren nog een aantal spelers: André Silva (destijds voor 38 miljoen gekocht van FC Porto), Andrea Conti (voor 24 miljoen gekocht van Atalanta Bergamo), Nikola Kalinic (eerst gehuurd voor 5 miljoen, daarna definitief gekocht voor 22,5 miljoen van Fiorentina, Samu Castillejo (gekocht voor 21,3 miljoen van Villarreal), Diego Laxalt (gekocht voor 14,9 miljoen van Genoa), Gonzalo Higuain (werd voor 10,2 miljoen gehuurd van Juventus) en zo zijn er nog wel meer voorbeelden. Al deze bedragen bij elkaar, is het toch 170,9 miljoen wat AC Milan de afgelopen jaren weg heeft gegooid. 170,9 miljoen.. dat is echt bizar. Heb het al vaker aangegeven de afgelopen jaren, maar beleid is jarenlang echt ver te zoeken bij AC Milan. Overigens heb ik alle bedragen via transfermarkt opgezocht.

12 januari 2020 om 13:39

Maar ff serieus Andre Silva hoor je nu ook niets van, dus lag niet aan Milan. Maar goed het succesratio lig laag, het "geinige" is dat waar Milan weinig tot niets aan kwijt was, die wel renderen,Bonaventura,Donnarumma(eigen jeugd) Romagnoli. Tja het is wat het is

12 januari 2020 om 13:57

En vergeet ik nog wat qua namen

12 januari 2020 om 14:25

Ben het met je eens hoor, maar Romagnoli kostte toch ook iets van 30 miljoen?

12 januari 2020 om 15:28

Lag niet aan Milan? Milan scout zo'n speler toch? Als het niks is moet je er ook geen 25 miljoen aan uitgeven. Bijna 200 miljoen weggooien, maar het ligt allemaal niet aan milan? Als je bereid bent zoveel geld uit te geven, zorg dan dat minimaal de helft wordt uitgegeven aan solide spelers. Niet elke misser kun je incalculeren, maar Milan heeft veel teveel en te dure missers, net als United.

12 januari 2020 om 15:39

Maurootje, precies het gene wat Shorty1991 schrijft: AC Milan scout zo'n speler toch? Dan mag je toch verwachten dat ze weten wat ze binnenhalen en of ze in het systeem passen dat je als club voor ogen hebt? Als ik jouw reactie lees, dan was André Silva bijvoorbeeld al niks voordat hij bij AC Milan kwam maar ondertussen betaalde Milan toen wel even 38 miljoen voor hem. Dus dan moest hij ook echt wel wat kunnen en bij FC Porto was André Silva ook gewoon een prima spits en ook bij het nationale elftal van Portugal was hij destijds gewoon goed en belangrijk. Natuurlijk zal niet alles de schuld van AC Milan zijn en zullen de spelers in kwestie er ook wel een aandeel in hebben dat ze niet goed presteren, maar dan nog. Ik heb hier in mijn reactie hierboven alleen maar een aantal spelers opgenoemd die ik zo even voorbij zag komen, maar ik kan er zo nog een aantal erbij noemen en dan kom je niet op een bedrag van 170,9 miljoen uit, maar op een bedrag van +200 miljoen aan spelers die mislukt zijn in de afgelopen 3 tot 5 jaar.

12 januari 2020 om 13:40

Afgelopen zomer met Boban en Maldini theo: Doet het geweldig bennacer: Doet het geweldig leao: Doet het vrij goed maar moet nog groeien krunic: Degelijke reserve die het niet slecht doet wanneer ie speelt zlatan: Maakte gister gewoon het verschil. Tot zover doet het huidige beleid het vrij goed desondanks alle restricties van de FFP en Gazidis.

12 januari 2020 om 13:50

Dat dus. Er is veel kritiek op Boban en Maldini en Gazidis maar zij moeten alle schade opruimen die onder het beleid Mirabelli en Fassone is aangericht. Dat Chinese bewind is gewoon een flop geweest, helaas moest je toen weer opnieuw beginnen. Ik vrees wel dat na Elliot, die club uiteindelijk toch gaat verkopen, er weer een nieuw bewind komt (qua technisch beleid etc) en dan begin je dus weer opnieuw, met een andere visie. Ik hoop dat het meevalt en het de komende jaren gewoon zo blijft, stabiliteit is wat deze club nodig heeft imo.

12 januari 2020 om 14:50

@carmelo_rn Oh ja iedereen van afgelopen zomer doet het geweldig. Trainer eruit gegooid na 7 wedstrijden. Dat was ook omdat het zo goed ging. Een 38 jarige Zlatan moeten terughalen om de meubelen te redden. Dat is omdat Piatek waar afgelopen seizoen meer dan 30 miljoen voor betaald is het zo goed doet. 10 punten achter de CL-plaatsen, maar oh wat is het huidige beleid toch goed zeg. Per wanneer moet ik rekenen dat ze goed beleid voeren? 9 oktober toen ze voor het laatst een trainer een trainer hebben aangesteld?

12 januari 2020 om 17:25

Piatek werd in de winter gekocht door Leonardo die inmiddels vertrokken is. Buiten dat heeft hij het zo aardig gedaan dat hij voor een behoorlijk bedrag verkocht kan worden. Giampaolo is verder wel een verkeerde beslissing geweest alhoewel niemand dat aan zag komen. Na het Chinese beleid moest er veel hersteld worden maar Milan is weer op de goede weg.

12 januari 2020 om 13:43

Conti en Castillejo schrijf je wel te makkelijk af. Zijn geen wereldspelers, maar zeker Conti is lang geblesseerd geweest en raakt weer enigszins in vorm. Castillejo is erg wisselvallig, speelde gister wel een puike partij. Daarnaast weet ik niet of je alles meegerekend hebt, maar er zijn natuurlijk ook gewoon weer spelers verkocht. Desondanks zal het altijd uitkomen op een groot verlies. Biglia mag je daar trouwens ook onder rekenen. Bij Lazio een onbetwiste leider, bij Milan een opa die amper nog een sprint kan trekken en alleen maar fysieke klachten heeft. Wellicht dat de druk gewoon te groot is en spelers daar onder bezwijken. Daarom zijn spelers a la Zlatan zo broodnodig, waar de jonkies op kunnen leunen. Alleen hij is niet genoeg, maar het is een eerste stap.

12 januari 2020 om 15:48

Ja er zijn ook weer spelers verkocht, maar die zijn met toch best wel forse verliezen verkocht. Kijk bijvoorbeeld naar Kalinic, die heeft 27,5 miljoen gekost en werd verkocht voor 14,5 miljoen. Caldara (moet ik eerlijk toegeven, mislukt door o.a blessureleed) gekocht voor 35 miljoen, verkocht voor 15 miljoen. Laxalt gekocht voor 14,5 miljoen, momenteel voor 5 ton verhuurd aan Torino. Bonucci gekocht voor 42 miljoen, verkocht voor 35 miljoen. Zo zijn er nog wel meer voorbeelden van de afgelopen jaren en dan loopt je verlies toch best wel wat op, aangezien je nu al op 54 miljoen aan verlies zit en dan heb ik het alleen over deze 4 spelers die ik hier heb opgenoemd: Kalinic, Caldara, Laxalt en Bonucci.

12 januari 2020 om 17:22

In principe werken de verliezen niet zo het gaat om de duur van het contract koop je een speler voor 25 miljoen met een vijfjarig contract van 2 miljoen per jaar kun je hem verkopen voor 25*0.8+2=22 miljoen euro zonder verlies te lijden.

12 januari 2020 om 14:17

Wat kan je daaraan doen? Dat ze ineens geen bal meer raken.

12 januari 2020 om 15:29

Een goede trainer aanstellen? Vind je het zelf niet toevallig dat ze allemaal ineens geen bal meer raken vanaf het moment dat ze bij Milan komen?

12 januari 2020 om 15:42

Natuurlijk zal de speler zelf ook wel verantwoordelijk zijn, maar bij AC Milan worden de spelers ook gewoon verkeerd gebruikt. Ze kopen ook gewoon spelers die uiteindelijk gewoon niet in hun systeem passen en die mislukken dan uiteindelijk en dat zijn ook echt gewoon dure aankopen die mislukken.

Jammer dat het niks is geworden met hem, heel groot talent maar telkens geblesseerd en ik heb ook vernomen dat hij hard drugs zoals cocaine gebruikt en elke week wel in de discotheken van Milaan te vinden is. In de zomer Thiago Silva terughalen en een jonge getalenteerde verdediger zoals Kumbulla of Wesley Fofana

het feit dat Caldara geen succes was, kwam puur en alleen door blessures waardoor hij is gestopt in ontwikkeling. Met andere woorden, Milan kon hier niets aan doen. Dusja wel een Miskoop, maar niet op de manier waarop je het verwacht. Jammer had graag een oer italiaans CV Duo gehad..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1680 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Atalanta7544
3.AC Milan7531
4.Napoli7343
5.Juventus7235
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
F. KessiéMiddenvelder3511
A. SaelemaekersMiddenvelder302
Rafael LeãoAanvaller286
G. DonnarummaKeeper350
A. RebićAanvaller2611
S. TonaliMiddenvelder250
Brahim DíazAanvaller254
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AC Milan.

0 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Manchester City, Chelsea en Liverpool houden de situatie van Lautaro Martínez in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren