MVV-supporters vernielen en bekladden spelersbus Roda JC Kerkrade

Zondag, 12 januari 2020 om

De derby tussen Roda JC Kerkrade en MVV Maastricht is zondagmiddag al tweemaal stilgelegd door arbiter Pol van Boekel vanwege vuurwerk op de tribunes. Een dag voor de Limburgse ontmoeting waren er echter ook al schermutselingen. De spelersbus van Roda JC is erstig vernield, zo weet onder meer De Limburger te melden. Er zijn meerdere ruiten ingeslagen en op de zijkant van de bus is met graffiti de naam van MVV gespoten over het logo van Roda JC heen.

De spelersbus van Roda JC is in de nacht van vrijdag op zaterdag vernield, zo laat een woordvoerder van de club uit Kerkrade weten. De zegsman spreekt tegenover bovengenoemde krant van een 'smakeloze actie'. "Wij betreuren dit enorm." Het is nog niet duidelijk wie er achter de vernielingen zitten. Op de sociale media wordt overwegend negatief gereageerd op het incident met de spelersbus van Roda JC.

Bij MVV is men enorm teleurgesteld. "Dit is werk van vandalen, dit heeft niks met voetbal te maken", zegt directeur Paul Penders in een reactie aan De Limburger. "Dit is verschrikkelijk, we staan machteloos tegenover mensen die zoiets doen. Dit soort vandalen realiseert zich niet wat voor gevolgen zo’n actie kan hebben. Dit kan weer olie op het vuur gooien, terwijl we er juist alles aan doen om de derby zo normaal mogelijk te laten verlopen."

De vorige derby in Maastricht, in september van vorig jaar, lag enige tijd stil omdat Roda-speler Jordy Croux, met een verleden bij MVV, door supporters van MVV werd bekogeld met bier en andere voorwerpen. In het verdere verleden waren er ook geregeld incidenten bij duels tussen beide Limburgse clubs.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door ikweetalles07)

Wat een kansloze actie zeg. Dat wordt weer wachten op een tegenreactie middels vernielingen in Maastricht.

12 januari 2020 om 13:07

Het zou mooi zijn als we die idioten gewoon op een weiland los konden laten en ze daar hun ding laten doen. Ik baal als een stekker dat dit soort debielen gewoon rondlopen in onze maatschappij.

12 januari 2020 om 13:15

Waarom in een weiland? Gewoon in een kooi, weet je tenminste dat er minder overblijft...

12 januari 2020 om 13:23

Nog veel beter..

Die van MVV zijn niet wijs. Hebben volgens mij al een aardige geschiedenis opgebouwd wat betreft geweld en vernielingen. Volgens mij bedreigden ze toen ook Tini Ruijs, die rond 2013 trainer was van Mvv.

Dit zal helaas nooit ophouden in het voetbal. Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat er zulke onverlaten bestaan die dit soort dingen doen. Wat een lage, laffe streek. Wat probeer je hiermee te bereiken? Je bent niet stoer, niet grappig, je maakt geen statement, je bent gewoon sneu.

Misschien tijd voor FC Limburg? . Nou ja, dat lijkt me niet echt meer te gebeuren dus. Wel erg sneu dat je spullen moet vernielen om, te laten zien dat je fan bent van een club. Opsporen, een levenslang stadionverbod en de schade vergoeden met een extra boete er bovenop.

12 januari 2020 om 17:39

Wat heeft dit incident met fuseren te maken?

12 januari 2020 om 19:02

Het bewijst dat een fusie een kansloos verhaal is. Als supporters op deze manier zo'n beetje op voet van oorlog met elkaar staan, dan is een fusie dus niet heel erg realistisch. Stond ook een bij om duidelijk te maken wat ik er mee bedoelde, maar misschien is dat niet overgekomen zoals bedoeld.

12 januari 2020 om 19:24

Waar wordt in dit artikel het begrip fuseren aangehaald? Totaal niet relevant

12 januari 2020 om 20:16

@ Iikweetalles07blijkbaar is het tijd om de username aan te passen? VZ: een goed bedoelde opmerking omdat Oelie Wapper toch echt heel duidelijke taal spreekt.ter onderbouwing: Helaas lijkt het betaald voetbal bijna niet leefbaar in Zuid Limburg. Een mogelijk optie om te fuseren is blijkbaar moeilijk verteerbaar voor fans. Helaas.

12 januari 2020 om 22:31

@tres: juist, en waar wordt dit genoemd in het artikel?

@oelie Wapper; Die fusie zou er toch al nooit komen Olie Wapper, geloof zelfs dat er niet over gepraat kan worden, maar dit is wel weer een druppel die de emmer doet overlopen waardoor het ook nooit meer bespreekbaar gaat zijn. Sprak net een kennis van me die bij de VDL werkt en zegt dat de schade aan de bus van wat hij zo zag tussen de 20-30.000 euries gaat bedragen. Maar begrijp het wel, die bus was de supporters aan het uitdagen.... Hersenlozen zijn het. Idd, stadionverboden, schadevergoedingen plus boetes... Maar ja, zijn die te innen, die kans acht ik meestal klein.

12 januari 2020 om 14:28

Weet dat de fusie kansloos is, dat bewijst dit gedrag ook wel. De tijd dat dat kon (jaren geleden) is geweest, de voetbalsupporters zijn tegenwoordig niet meer in staat om te relativeren. Zoals je vroeger fusies had die tot een sterkere club leiden, is dat nu kansloos door de rivaliteit.mijn club is ook een fusie vereniging, Utrecht, Twente, Roda, Fortuna allemaal fusieclubs. Allemaal clubs die waarschijnlijk anders niet meer professioneel voetbal hadden gespeeld.

Niet dat ik vandalisme wil goedpraten maar zo'n bus open en bloot onbeheerd in Maastricht achterlaten is natuurlijk ook niet de slimste actie ooit Je zou bijna denken dat de chauffeur geen zin meer had om te werken die dag.

Echt wat een dom bericht weer. Nee het is niet goed te praten. Maar ff serieus, je laat de bus in Maastricht staan onbewaakt 2 nachten voor de derby. Kan me nog herinneren dat de telegraaf of panorama dat een keer bij Ajax - Feyenoord heeft gedaan. Iedereen vrijgesproken, want uitlokking.

12 januari 2020 om 22:34

@dennisvanleeuwen: LOs van je smakeloze belediging; wat denk je dat er gebeurt wanneer je de spelersbus van Ajax een nacht op de Coolsingel parkeert?

12 januari 2020 om 15:36

Oh die bus stond daar gewoon geparkeerd, en dat zonder bewaking?! Ahhhh, nee inderdaad, dan snap ik volledig dat men er zo'n 20.000 euro schade aan toebrengt, is de normaalste zaak van de wereld inderdaad joh! Man, man, man. Sommige mensen hebben echt het IQ van een visstick zeg..

13 januari 2020 om 15:18

Ik zeg toch duidelijk in mijn bericht dat het niet goed te praten is. Maar je mag wel even een iets realistischere kijk hebben op de huidige samenstelling van de maatschappij. Of ik het leuk vind dat we zo achteruit gaan, nee tuurlijk niet. Maar het zijn wel gewoon feiten waar we mee te maken hebben, we moeten niet blijven doen alsof het allemaal zo verrassend is dat dit gebeurt. En zorgen dat er structurele oplossingen voor komen. En die oplossingen moet je in de maatschappij implementeren want daar begint het hele probleem.

Zijn er nog altijd mensen die geloven dat FC Limburg een goed idee is na de zoveelste incidenten rondom de streekderby's in Zuid-Limburg? Dit zijn de sentimenten die dus leven in Zuid-Limburg en waarom een FC Limburg er nooit zal komen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Jong AZ23-6
17.TOP Oss18-23
18.Jong PSV17-17
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. KlaasenMiddenvelder210
J. CrouxAanvaller212
I. UgboAanvaller2011
R. RoeschMiddenvelder191
T. MuytersKeeper210
N. SourenMiddenvelder170
I. PrtajinAanvaller140
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren