Ibrahimovic draagt met eerste goal bij aan broodnodige zege AC Milan

Zaterdag, 11 januari 2020 om 16:53Robin Bruggeman

AC Milan heeft zaterdagmiddag na drie keer puntverlies op rij weer eens een overwinning weten te boeken in de Serie A. I Rossoneri waren op Sardinië met 0-2 te sterk voor Cagliari en Zlatan Ibrahimovic eiste een van de hoofdrollen op. De Zweed stond voor het eerst sinds zijn terugkeer in Milaan in de basis en was meteen trefzeker. Milan stijgt door de overwinning voorlopig naar de achtste plek en heeft nu een punt meer dan Napoli, dat zaterdagavond nog tegen Lazio speelt.

Net als Ibrahimovic mocht ook Rafael Leão zijn opwachting maken in de basis en met het nieuwe aanvalsduo was Milan in de eerste helft de bovenliggende partij. De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van linksback Theo Hernández, wiens schot echter gekeerd werd door doelman Robin Olsen. De sluitpost had voor de rust ook een antwoord op een kopbal van Ibrahimovic, terwijl een poging van Alessio Romagnoli vlak langs het doel verdween.

Ondanks deze kansen ontsnapte Milan acht minuten voor de rust aan een tegentreffer toen Gianluigi Donnarumma bijna verrast werd door een slim lobje van Nahitan Nández. De doelman was echter net op tijd terug op de bal uit zijn goal te tikken, waardoor er met een gelijke stand gerust werd. In de eerste minuut van de tweede helft was het vervolgens toch raak voor de bezoekers toen Leão een lange bal knap controleerde en zijn van richting veranderde schot over Olsen heen caramboleerde.

Milan zat hiermee op rozen en een dik kwartier later was het Ibrahimovic die het duel in het slot gooide. De spits timede eerst nog verkeerd bij een diepe bal, maar stond daarna wel op de goede plek om een voorzet van Hernández in een keer in de verre hoek voorbij Olsen te schieten. In de slotfase kwam er ook nog een tweede doelpunt voor de routinier, maar zijn rake kopbal werd afgevlagd wegens buitenspel.


Poll

Vind jij dat AC Milan het verdiende om te winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door porque)
11 januari 2020 om 19:09

Absoluut, beste speler ooit

Dit keer ging Milan met een 4-4-2 opstelling het veld in, ik weet niet of het aan de opstelling lag maar aanvallend waren we stuk creatiever dan normaal, vooral door ibra's passjes. Hij liet zich soms zakken. Ook weer vandaag geen teken gezien van enige afbraak aan Ibra als voetballer, hij kan het nog steeds. Frappant dat sommige dan roepen dat hij het niet meer kan. Heeft vandaag 90 minuten op het veld gestaan(was ik ook over verbaasd) Met zijn doelpunt, passjes en fysiek was hij 1 vd sterke spelers aan Milan,s kant. Je merkt dat de Milan spelers opkijken naar Ibra, hij brengt zo en zoveel meer in je team dan alleen doelpunten maken. Ook Theo de Tank was weer aanvallend opdreef, assistje mag erbij genoteerd worden. Verder deed Castiljo het ook leuk, alleen jammer dat hij aanvallend zo ruk is. Hij is razendsnel, maar dat is het ook wel zo beetje. Verder was het een leuke wedstijd als je een neutrale kijker bent; beide waren heel aanvallend en veel kansen gehad. Verder heeft Caglairi echt een heerlijk team staan met als boegbeeld natuurlijk Naingollan, wat kan die ballen zeg. Was met zn passjes ook weer gevaarlijk. Maarja zij scoren niet puur omdat Donnarumma op doel staat. Top 10 keeper in mijn ogen. En dat al zeker 2 jaar en op zo'n jonge leeftijd Kortom Milan heeft zeer leuk gespeeld, zeker als je kijkt waar Cagliari zich bevind op de ranglijst

11 januari 2020 om 16:58

Top 5 wel hoor met op 1 Ter stegen 2 Allison 3 Oblak 4 Neuer 5 Donnaruma

11 januari 2020 om 17:00

Top 5 wordt het net niet, te veel goede keepers die 5e zouden kunnen zijn, maar Donnarumma heeft zeker een plekje in de top 10!

11 januari 2020 om 17:18

Ik heb Onana hoger staan dan Donnarumma, maar zoals maurootje al aangeeft er zijn veel keepers die in de top 5 kunnen staan. Voor mij is het Oblak op 1 en de rest er achter.

11 januari 2020 om 17:22

Heeft ook te maken met persoonlijke voorkeur, maar is zeker top 10 van de wereld.

11 januari 2020 om 17:25

Oblak staat hoger dan Allison en Ter Stegen. 1. Oblak, 2. Ter Stegen, 3. Allisson.

11 januari 2020 om 17:30

Onana is zeker goed, maar niet op het level van Donnarumma, maar Onana is zeker top 15 vd wereld

11 januari 2020 om 17:39

Onana niet op het niveau van Donnarumma? Alsjeblieft, laat me niet lachen

11 januari 2020 om 17:44

Wat een onzin. Onana heeft zich meer bewezen dan Donnarumma.

11 januari 2020 om 17:53

Donnaruma is een milan keer op keer al 2 jaar lang nu.

11 januari 2020 om 17:54

Donnarumma keept al vanaf zn 16e bij een grote club in een grote competitie. Onana niet. Nogmaals zeer goede keeper, maar niet op het level van Donnarumma. Maar goed is maar net hoe je er naar kijkt natuurlijk

11 januari 2020 om 17:54

@ijsbeer79 Donnarumma keept al vanaf zn 16e bij een grote club in een grote competitie. Onana niet. Nogmaals zeer goede keeper, maar niet op het level van Donnarumma. Maar goed is maar net hoe je er naar kijkt natuurlijk.

11 januari 2020 om 18:00

Kwam wel doordat er toen niemand beter beschikbaar was bij/voor Milan. Tevens is dat geen bevestiging dat Donnarumma beter is dan Onana. Ik denk juist dat Onana op het moment een hoger niveau aantikt dan Donnarumma. Het blijft een kwestie van persoonlijke voorkeur.

11 januari 2020 om 18:05

Nee Bentini123. Het blijft een kwestie van clubvoorkeur.

11 januari 2020 om 18:08

Maurootje. Donnarumma keept vanaf zijn 16e bij een subtopper (de nummer 5,6,7) van een grote competitie. Heeft zich op internationaal podium nog totaal niet laten zien. Leuk die leeftijd, maar hij komt niet in de buurt bij wat Onana heeft bereikt en op welk podium die al belangrijk is geweest.

11 januari 2020 om 19:04

@inkemontana hij zegt toch niet top club?? Hij zegt grote club, iets wat het ook is, subtop of niet, qua grote vele male groter dan Ajax. Onana is 3 jaar ouder. Hij heeft letterlijk 1 cl seizoen gevlamd, op een leeftijd die donnarumma nog moet halen. Wat ik vooral herriner is de wedstrijd Tottenham thuis, dat domme tijd rekken waardoor je langer doorgaat dan de blessure tijd is. Internationaal niets laten zien, zal best, maar eerste keeper van Italië worden of van Kameroen is wel een aardig verschil. Altijd leuk dat mensen erbij gaan halen dat Ajax het beter doet... dan is het voor een keeper ook makkelijker toch?? Bij Ajax krijg je maar een paar schoten te verwerken en bij Milan 4x zoveel.

11 januari 2020 om 19:31

Gattuso. Ik zeg toch ook niet dat hij dat zegt? Ik geef aan dat Donnarumma nog niet op het niveau van Onana heeft gepresteerd. Onana heeft natuurlijk niet maar 1 cl seizoen gevlamd. Ook dit jaar is hij weer fantastisch, om over el seizoen maar te zwijgen. Je begint ook weer over leeftijd. Nogmaals leuk die leeftijd maar dat zegt niet dat de 1 momenteel beter is dan de ander.

11 januari 2020 om 19:40

Hahahah jij bent echt helemaal gek. Onana is veel beter, laten wij even serieus blijven oké?

11 januari 2020 om 19:44

Maurootje, AC Milan is een gevallen topclub en is echt niet meer de Milan van voorheen. Onana heeft vanaf 2010 tot 2015 in de jeugd van Barcelona gezeten en is daarna naar Ajax gegaan, een club die momenteel veel sterker is dan Milan.

11 januari 2020 om 23:31

Zeker niet inderdaad over leeftijd.Maar zelf vind ik donnarumma nu al beter, als je kijkt naar het reddings percentage staat ie op 1 van Europa afgelopen seizoen.Ga t maar op zoeken, zijn gewoon feiten.De Europa league is geen hoog podium overigens, sub top Europa waar de grote teams/competities deze prijs niet eens serieus nemen.

12 januari 2020 om 00:01

Reddingspercentages kloppen geen meter van want het ene team krijgt meer schoten tegen dan het andere.

12 januari 2020 om 14:01

Wow wat een dom antwoord zeg. Redding percentage zegt niets... hahaha. Is goed man

11 januari 2020 om 17:01

Bizar inderdaad. Hij brengt zo veel meer dan alleen goals, won werkelijk elk duel en je ziet hem bijna geen foute pass geven. Het is zuur voor Piatek, maar op dit moment hebben we ook gewoon ervaring nodig in plaats van alleen maar jonge spelers. En Zlatan is ook echt wel van een ander niveau, in vergelijking met de Pool. Hoop dat we dit kunnen vasthouden en Ibra dit ook volhoudt. Eerste signalen positief in ieder geval!

11 januari 2020 om 17:03

Dan wel met 4-4-2 en zonder Calabria en Canhanoglu hopelijk.

Houd het gewoon 90 min lang vol held

Schittert zou ik het niet noemen, speelde ok en schiet er een bal knap in. Wel ontzettend knap dat je dit nog kan op je 38e (!!).

11 januari 2020 om 17:02

Zeker knap, maar bij United kon die al niet meer mee koken, zegt natuurlijk ook wel iets over de Serie A met alle respect.

11 januari 2020 om 17:05

@El Fenomeno, wat bazel je nou, liep bij Manu keurig 1 op 2, en als dat je slechtste periode uit je carriã¨re is,dan heb je niets te klagen..

11 januari 2020 om 17:11

El Fenomeno is altijd een troll joh, niets van aantrekken.

11 januari 2020 om 17:23

+ Italianen gooien een wondermiddel door de pastasaus, waardoor je boven de 30 weer 10 jaar jonger bent.

11 januari 2020 om 19:07

@ el fenomeno. We hebben ook geen Herman den blijjker nodig.. Zegt iets over de serie a? Ja dat er anders word gevoetbald, engelse kunnnen het alleen in bpl...het 1 is niet perse beter als het ander, maar gewoon anders.

Wat een legend en voegt gewoon daad bij woord. 38-jaar en neemt letterlijk het hele team op sleeptouw. Heb Zlaten vandaag en in zijn invalbeurt vorig weekend geen enkel ding verkeerd zien doen. Fenomeen.

Klasse, wat een held. Hij kon het toch niet meer volgens zoveel leden hier!?

11 januari 2020 om 16:59

Echt he, hij is niet snel meer, maar voetballend is hij echt zo goed, en dat verleer je gewoon niet

Schittert hij debuut? Hij was net zo verbaasd als de rest toen hij zag dat dat balletje erin rolde. Desalniettemin gun ik het hem. Het is werkelijk een fenomeen

11 januari 2020 om 19:08

Het gaat over de hele wedstrijd, waarin hij gewoon goed speelde en veel creeerde, niet perse over de goal

11 januari 2020 om 19:11

Verbaasd? Ga maar eens de herhaling terug bekijken. Ibra heeft de handen al juichend in de lucht voordat de bal over de lijn ging. Hij wist het al!

Speelde verdedigend heel solide echter aanvallend moet nog ff gewend worden want dit was onze eerste wedstrijd met 4 4 2 spelen. Ibra doet het goed bal vasthouden doorspelen had zelfs nog een afgekeurde goal en een fantastische pass op Rebic in de laatste minuten. Ook Castillejo speelde verassend goed, in verdedigend opzicht ook en een verademing tov Suso van de afgelopen weken. Hopelijk kunnen we hier op verder bouwen!

Hele goede pot van Zlatan. Zo balvast en wint elk duel in de lucht. Erg jammer dat zijn tweede goal buitenspel was, want hij kopte die even goed in zeg. Leao speelde ook sterk en Castillejo maakte een redelijke indruk, zeker beter dan Suso.hoop dat er enigszins wat stabiliteit in de ploeg kan komen, vandaag was het gewoon prima. Komende wedstrijden zijn tegen Udinese en Brescia, kans om punten te pakken. Maar goed, het blijft Milan.

11 januari 2020 om 17:01

Alleen jammer dat hij niet echt scorendvermogen heeft(Castilljo)

11 januari 2020 om 17:09

Daar hebben er wel meer last van bij Milan :P nee maar inderdaad, heeft best een lekker schot in de benen maar laat nog te weinig zien. Qua werklust geen gebrek in ieder geval, was verdedigend vandaag belangrijk en heeft veel meer snelheid dan Suso. Kan in de omschakeling wel gevaarlijk zijn, als is hij ook erg wisselvallig. Laat m maar even basis staan, kijken of ie Suso eriit kan houden.

Mooi om te zien dat Zlatan als 38 jarige nog steeds het verschil maakt, zonder hem hadden we waarschijnlijk niet gewonnen vandaag.ook een goede wedstrijd van Kessie waar ie geen risico's nam en gefocused leek, IMO hebben we nog steeds een upgrade nodig daar. Hakan deed helemaal niks en Castillejo deed het degelijk, sowieso beter dan die Suso.

11 januari 2020 om 17:03

Ben zelf voorstander van 4 3 1 2 te spelen ipv 442, dan kun je Bonaventura en Paqueta/Krunic er in zetten ipv Hakan en Suso/Castillejo. Maar goed we spelen tenminste al met 2 spitsen het gaat de goede kant op!

Zlatan afschrijven is net als Ronaldo. Die gaste zijn niet kapot te krijgen en ook niet in een competitie waar het algemeen moeilijker scoren is als spits zijnde dan bijv in Spanje.

11 januari 2020 om 17:25

Onzin, van de grote competities werd er vorig jaar in de Serie A het meeste gescoord.

11 januari 2020 om 17:37

Dat ze veel scoren wilt niet zeggen dat het makkelijk is? Hij praat ook over het algemeen en hij heeft gewoon gelijk niks te onzin.

11 januari 2020 om 17:51

Vandaar ook dat Braziliaanse Ronaldo, Cristiano Ronaldo, Llorente, Milito, Eto’ o, Forlan, Morata, Vieri, Zamorano en zelfs Maradona die toch bekend staar van zijn tijd in Napoli in Italie een minder goal ratio hadden dan in Spanje. Ik kan nog wel even doorgaan met de lijst, maar vind maar eens maar 10 spelers waar het andersom voor geldt. Die ga je niet vinden. Ook Zlatan heeft een beter gemiddelde in Spanje.

11 januari 2020 om 19:11

Dat is wel een beetje koffie dik kijken natuurlijk. In Spanje heeft ie een half seizoen basis gespeeld in het beste team van de wereld van dat moment. In Italië heeft ie wel iets langer gevoetbald.

Zlatan blijft een goeie speler. Maar het zegt veel over Milan als het de hulp moet inschakelen van een 38-jarige spits om eens een wedstrijd te kunnen winnen.

11 januari 2020 om 18:09

Wat maakt leeftijd uberhaupt uit. Zanetti en Totti waren ook topspelers tot de laatste secondes.

11 januari 2020 om 18:35

Natuurlijk. Maar dat is een andere situatie en verhaal, die spelers hebben jarenlang bij 1 club gespeeld.

11 januari 2020 om 20:20

Zanetti en Totti speelden decennia voor het respectievelijke Internazionale en AS Roma. Dat is wel even wat anders. Het getuigt gewoon niet van een duidelijk plan om nu weer afhankelijk te raken van Zlatan. Bovendien zal hij ongetwijfeld een flink salaris opstrijken en het lijkt me sterk dat AC Milan dat momenteel kan missen. Die gaan nog enorm in de problemen komen met de FFP als ze niet snel gaan verkopen en minder uit gaan geven. Dat doet overigens niets af aan de kwaliteiten van Zlatan...

11 januari 2020 om 22:10

@sirius als Milan het niet kon missen, hadden ze Zlatan niet gehaald. zo simpel is het ook wel weer. Milan had wellicht problemen met Ffp, maar aan geld geen gebrek, besteedde vorig jaar 130 miljoen aan transfers, en ja het zal wel" niet te merken op op het veld" zijn, maar daar doet het niks vanaf, Milan heeft/had zeker problemen met FFP en boekhouding, maar geld is er nog genoeg. Wel ben ik met je eens dat aan Zlatan afhankelijk raken geen optie is, want hij blijft slechts korte duur. Maarja Zlatan staat er meteen en een spits die er meteen gegarandeerd staat is moeilijk aan te komen voor Milan en zijn gigantische ervaring. Zijn komst is sws gegrond, dus dan mag het wat kosten

38 jaar, hoor eigenlijk al een aantal seizoenen mee te doen met liefdadigheid ''all-time Xi'' wedstrijdjes mee te doen, maar staat gewoon nog in 1 van de sterkste competities mee te voetballen en goals te scoren. Van der Vaart is 36 en speelt al jaren niet meer op het hoogste niveau en is ook al gestopt. Hij kon het al rond zijn 30ste niet meer belopen en moest telkens vroegtijdig gewisseld worden. Deze man staat op zijn 38ste gewoon nog 90 minuten op het veld en ziet er nog topfit uit. Qua fysieke gesteldheid is Zlatan gewoon samen met Ronaldo de beste in de wereld.

11 januari 2020 om 18:38

En zo is het maar net! Er wordt enkel gekeken naar zijn leeftijd, maar deze man verzorgd zijn lichaam goed en dan hoeft een leeftijd van 38 geen probleem te zijn... Milan heeft geleerd van het wegdoen van Pirlo, want die schitterde ook nog in zijn nadagen bij Juve. Persoonlijk vind ik het dan ook een meesterzet om Zlatan terug te nemen, maar ja die leeftijd he is waar iedereen over valt... Zucht.. Hoeveel voorbeelden zijn er wel niet van spelers die vele malen jonger zijn maar het nachtleven niet kunnen weerstaan en hun lichaam niet goed onderhouden zoals je zelf ook aangeeft. Zlatan is een pure prof en absoluut een meerwaarde voor dit Milan. Weet zeker dat hij ook buiten het veld spelers op scherp zet.

12 januari 2020 om 14:28

Het toont ook gewoon weer aan hoe belangrijk mentaliteit is. Jongens als Zlatan hebben talent + mentaliteit. Andere spelers teren alleen maar op hun talent. Sommigen komen daar wel ver mee als zij exceptioneel zijn, maar anderen stranden vroeg in hun carrière. Ronaldo krijgt vaak de stempel dat het slechts mentaliteit en hard werken is waardoor hij zo goed is. Maar hij heeft natuurlijk ook gewoon veel talent, dat zag je ook in zijn Sporting en vroege United dagen. Daar is waar hij ook hard begon te werken. Messi is ook niet alleen maar talent. Die gast loopt ook dagelijks vrij trappen te trainen en zit ook gewoon te werken aan zijn fysieke gesteldheid. Hij is ook zoveel spiermassa aangekomen. Dan heb je een Ronaldinho die alleen maar op talent teerde. Stel je voor dat hij ook een Messi/ronaldo/zlatan mentaliteit had. Hij had naar mijn mening op het niveau van Messi/ronaldo kunnen zijn. Dat talent had hij gewoon, deed onmenselijke dingen op het veld. Maar hij leek te snel tevreden te zijn met wat hij had.

Bij Zlatan heb ik altijd het gevoel dat zelfs wanneer hij 48 jaar is hij nog prima mee zou kunnen doen. Doordat hij zo groot en sterk, imposant en dominant is kan hij zelfs uit stand geweldige dingen doen. Die heeft amper snelheid of conditie nodig om alsnog van waarde te kunnen zijn.

Zlatan kan van elke hoek en afstand biina wel scoren. Dat maakt het een stuk makkelijker al ben je al 38. Een van de beste spitsen ooit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1680 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AC Milan6622
3.Juventus6535
4.Atalanta6434
5.Napoli6031
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
F. KessiéMiddenvelder3110
A. SaelemaekersMiddenvelder272
Rafael LeãoAanvaller256
G. DonnarummaKeeper310
S. TonaliMiddenvelder230
A. RebićAanvaller227
Brahim DíazAanvaller212
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AC Milan.

2232 fans
Aanvaller, 39 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 AC Milan 17 15 2 1
2019/2020 AC Milan 18 10 1 0
2019 Los Angeles Galaxy 31 31 8 0
2018 Los Angeles Galaxy 27 22 5 1
2017/2018 Manchester United 5 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Zlatan Ibrahimovic verlengt contract; Goal meldt hoogte van salaris

Zlatan Ibrahimovic is ook volgend seizoen actief voor AC Milan. De 39-jarige spits heeft overeenstemming bereikt met zijn werkgever over de verlenging van zijn contract tot medio 2022, zo meldt Fabrizio...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 22 april
Bayern München ziet de komst van Eduardo Camavinga als prioriteit. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren