PSV verliest ook tweede oefenwedstrijd in Qatar

Zaterdag, 11 januari 2020 om

PSV heeft ook de tweede oefenwedstrijd in Qatar verloren. Twee dagen na de 1-2 nederlaag tegen Club Brugge was ook KAS Eupen met minimaal verschil te sterk voor het team van Ernest Faber: 2-1. Bij PSV start Robbin Ruiter in de basis omdat Jeroen Zoet niet geheel fit was. De Eindhovenaren hervatten de competitie volgend weekeinde tegen VVV-Venlo.

Na 25 minuten spelen liep PSV achter de feiten aan. Na miscommunicatie tussen Daniel Schwaab en Pablo Rosario leed laatstgenoemde balverlies en betekende een gekraakt schot van Danijel Milicevic de 1-0. De ploeg van Faber kwam nog geen tien minuten later op gelijke hoogte, nadat Cody Gakpo vlak daarvoor de gelijkmaker op de voet had.

Na een goede voorzet van Oliver Boscagli tekende Bruma voor de verdiende 1-1 tegen Eupen, dat afgelopen week nog met 2-0 van Ajax verloor. Na de rust mocht alleen Ruiter op het veld blijven staan. Denzel Dumfries, Timo Baumgartl, Schwaab, Boscagli, Rosario, Ryan Thomas, Jorrit Hendrix, Mohamed Ihattaren, Bruma en Gakpo werden vervangen door Tijn Daverveld, Jordan Teze, Nick Viergever, Justin de Haas, Erick Gutiérrez, Ibrahim Afellay, Claudio Gomes, Richard Ledezma, Ritsu Doan en Nonin Madueke. Na een uur ging Ruiter alsnog naar de kant, ten faveure van Lars Unnerstall.

KAS Eupen nam via een rake kopbal van Flavio Ciampichetti de leiding en dat was tevens de eindstand. Ondanks enkele goede acties van Madueke, die ook nog eens de paal raakte, slaagde PSV er niet in om ook de tweede oefenwedstrijd in Qatar niet in een nederlaag te laten eindigen. Het duel met VVV in Venlo wacht volgende week zondag. Vier dagen gaat PSV in het kader van de TOTO KNVB Beker op bezoek bij NAC Breda.Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Oké het is maar een oefenwedstrijd maar wat is PSV slecht zeg. Een nipte 3de plek in de eredivisie, uitgeschakeld in de groepsfase van de EL. En nu 2 oefenwedstrijden verliezen van 2 Belgische clubs waarbij Eupen gewoon echt verschrikkelijk matig is..

11 januari 2020 om 14:58

Klopt. Het is huilen met de pet op in Eindhoven. Waardeloos! Vorig jaar werd het nog verbloemd door regelmatig laat te scoren in de wedstrijd maar ook toen was PSV heel veel wedstrijden gewoon slecht. Voorspelbaar vooral

Hoopgevend voor een goede 2e seizoenshelft...

11 januari 2020 om 14:36

Zeker. In 88 verloren ze elke oefenwedstrijd en in 2016 was de kampioen van Malta te sterk.

Nog steeds ongeslagen in de Eredivisie en de beker in 2020. Lekker boys. Maar even zonder gekheid. Dit voorspeld niet veel goeds voor de tweede seizoenshelft. VVV uit wordt volgende week nog een zware kluif.

11 januari 2020 om 15:07

Er zijn maar weinig ploegen die je beter als eerste kunt treffen dan VVV. Daar hoef je aanvallend heel weinig van te verwachten. PSV heeft voorin genoeg kwaliteit om tegen het verdedigende VVV een paar goaltjes te maken. Dat is echt een hele matige ploeg.

11 januari 2020 om 17:09

Zeg dat nou niet.. het gaat echt nog mis hoor. Heb genoeg PSV gezien om te weten dat geen enkele wedstrijd dit seizoen zeker is. Zelfs GVVV had kans om te winnen.. het zijn barre tijden als PSV supporter

Pak even die achterste 7 spelers van PSV erbij en je weet eigenlijk wel genoeg, dat komt echt veel te kort voor wat een club als PSV zou na moeten streven. Degene die dat bij elkaar gezet heeft moet ook zo snel mogelijk ontslagen worden voordat je nog meer onnodige jaren gaat verliezen. Ruiter, Boscagli, Baumgartl, Schwaab, Dumfries, Hendrix, Rosario. Ze komen allemaal te kort en zouden zelfs bij de sub top in Nederland moeite hebben zich te onderscheiden. Het is toch schandelijk dat bij een veel kleinere club als AZ een veel beter middenveld rond loopt?

11 januari 2020 om 14:45

@consywat de spelers betreft ben ik het met je eens behalve dan Dumfries, als hij een solide verdediging zou spelen ipv met die statische Duitsers zou hij voor Eredivisie begrippen een uitstekende back zijn. Van Bommel heeft de fout gemaakt hem heel belangrijk te maken terwijl hij het druk genoeg heeft met zijn eigen taak ipv aanvoerder te zijn en continu nutteloze rushes naar voren te maken.

11 januari 2020 om 14:49

De alternatieven zijn niet veel beter. Een Guti, Sadilek, Thomas en Afellay die je anders op het middenveld erbij kunt zetten gaan een PSV ook niet verder helpen. Wat dat betreft ben je als trainer niet te benijden wanneer je hiermee resultaten moet halen.

11 januari 2020 om 15:07

Precies dit. En degene die verantwoordelijk is voor het samenstellen van de selectie, blijft vrolijk doorgaan.

11 januari 2020 om 15:12

Dumphries gaat als een blind paard naar voren.

11 januari 2020 om 15:02

Tsja, iedereen heeft het wel over die achterste spelers, maar wat zijn ze voorin aan het doen dan? Ik ontken niet dat er veel talent voorin rondloopt, maar ook die kunnen maar 1x scoren tegen Eupen. Achterin mist het talent, voorin komt het er niet uit. Ik had nog enige hoop dat psv az nog kon gaan inhalen, maar dat is eigenlijk hopen tegen beter weten in.

Manueke en Gomes vielen erg goed in! Ook teze en viergever centraal zag er best goed uit, eindelijk een beetje voetbal van achteruit. Het beoogde a-team liet het wel weer eens volledig afweten, maar ik probeer de rest van het seizoen gewoon te focussen op de lichtpuntjes

11 januari 2020 om 19:19

Hoe deed Bruma het? Ik hoop dat die het komende halfjaar alle criticasters de mond snoert.. in ieder geval doelpuntje vandaag.

Tijd zal zeggen of Faber het op de rit gaat krijgen. Voor nu is er totaal geen zelfvertrouwen.

Als PSV zo blijft spelen in de tweede seizoenshelft, dan ben ik bang dat ze geen Europees voetbal zullen halen

11 januari 2020 om 14:47

Klopt, Hopelijk kunnen ze Advocaat strikken voor een contract na dit seizoen. Frank de Boer en PSV gaat niet klikken denk ik. PSV heeft de traditie om meestal alleen trainers met een PSV geschiedenis aan te nemen. Moet een keer doorbroken worden; welkom in 2020.mee met de tijd doen.misschien een buitenlander?

11 januari 2020 om 15:17

Je spreekt jezelf tegen. Enerzijds hoop je dat ze Advocaat voor volgend jaar contracteren en anderzijds vind je dat ze moeten breken met de gewoonte trainers met een PSV geschiedenis aan te stellen.

Tja het is maar een oefenwedstrijd, maar tegen Ajax kreeg ik het idee dat Eupen er echt helemaal niks van kon en nu zie je op zaterdagmiddag dat PSV met een vrij sterk elftal ervan verliest. Dat is op zn minst toch geen lekker gevoel.

Oei , dat viel niet mee zeg. Feyenoord BvB leek me een meer interessante wedstrijd maar ik was benieuwd hoe het PSV van Faber er uit zou gaan zien. Ik hoop dat er komende weken toch een ander elftal staat dat in staat is en de wil geeft om meer naar voren te spelen. Hoewel best aardige spelers ...een middenveld met rosario, hendriks en thomas is te ligt voor Psv. Jammer dat Ihataren weer rechtsbuiten staat, want hoewel hij weer mooie dingen liet zien, komt hij daar niet tot zijn recht. Die jongen moet gewoon op 10 spelen. PSV mist wel echt een spits en het is te hopen dat Lammers, Mitroglou en / of Bergwijn snel terug zijn om die plek in te gaan vullen, want met Gakpo of Bruma lukt dat echt niet.had meer verwacht van Ledezma maar Madueke speelde wel prima.

11 januari 2020 om 15:13

@ Dr. Duck, Faber zal van De Jong wel te horen hebben gekregen dat er geen middenvelder bijkomt. Ook al is dat cruciaal. Aangezien we stikken in de flankspelers, moeten we 433 spelen, ook al hebben we daar de middenvelders niet voor. Anders zou je bijvoorbeeld met een ruit kunnen spelen en Ihattaren zo op 10 zetten (4312). Nu moet Faber dus met gebrekkig materiaal een 433 middenveld bouwen, zelfde probleem als Van Bommel had. Het is natuurlijk wel intens droevig dat je het grootste talent op 10 ter wereld hebt, maar dat je hem op de flank moet posteren omdat, zelfs met twee controleurs, je middenveld compleet overlopen wordt.

11 januari 2020 om 15:47

Aardig betoog, tot je over “grootste talent ter wereld op 10” begon. Hij is absoluut een talent, maar er zijn grenzen aan je optimisme 😉

11 januari 2020 om 15:58

Och, is misschien wat ruim. Van Nederland is wel de algemene opinie

11 januari 2020 om 16:07

@ Woezel, mag ik vinden toch. Hij is zo goed voor een 17-jarige en heeft een echt topsportlichaam, daarbij zit er een goede kop op. Zou in dezelfde leeftijdscategorie oprecht geen betere kunnen noemen. Maar, vooruit, tot 23 jaar ben je talent, en dan zijn er inderdaad wel jongens die verder zijn. In de categorie -18 is hij volgens mij toch echt wel het grootste talent, maar kan zijn dat ik iemand over het hoofd zie.

11 januari 2020 om 19:06

Ik denk dat Cherki van Lyon, ondanks dat hij jaartje jonger is, beste '10' in u18 voetbal is. Maar Ihattaren is zeker absolute buitencategorie.

Het is maar een oefenwedstrijd, maar het was wel fijn geweest om als supporter wat aanknopingspunten te zien voor de tweede seizoenshelft, en ook voor de spelers was het fijn geweest om wat vertrouwen op te doen, want dat is onderhand toch wel tot een nulpunt gedaald. Evenzo het vertrouwen van de supporters in dit PSV . Eupen leek daar de ideale tegenstander voor. Tja. Weer verloren. Wat een ballenexpeditie, dit trainingskamp. Maar we houden de moed erin... toch? Jongens?

11 januari 2020 om 14:42

Als ik heel eerlijk moet zijn dan is dit trainingskamp onder Faber een indicatie van nog een veel minder perspectief dan onder van Bommel. Zorgelijk... zeer zorgelijk.

11 januari 2020 om 14:52

@ Apolytos, haha klopt. Ik druk me wat cynisch uit, maar heb eerlijk gezegd zelf zó weinig vertrouwen in dit PSV dat ik er de humor maar van probeer in te zien. Er is natuurlijk geen enkel aanknopingspunt voor beterschap en Faber is een coach van niks. Dat weet Faber zelf ook, want hij heeft geen enkele ambitie om coach te blijven. Eigenlijk ben je dan al bij voorbaat ongeschikt om een elftal uit het slop te trekken. Achjah. Er gaat zoveel fout bij PSV. Zoals ik zei, je moet er maar om lachen want het alternatief is om te janken haha

11 januari 2020 om 14:43

De mooiste prijs aan het eind van het seizoen voor jullie, zou zijn als er aan het eind van het seizoen een verscheurt contract van de Jong omhoog gehouden kan worden en een nieuwe capabele TD de bezem door de selectie kan halen.

11 januari 2020 om 14:53

Niet alleen de Jong maar ook zijn "huisvriend" Vennegoor als hoofd scouting. Nog nooit zo'n armoedige technische directie meegemaakt van PSV. Beiden hebben ook een ontstellend gebrek aan persoonlijke uitstraling. De Jong geeft altijd een slap handje alsof hij boter aan de binnenkant heeft zitten en bij Vennevoor moet je in ieder geval je vingers natellen.

11 januari 2020 om 14:58

Ik wist niet dat Vennegoor hoofd scouting was eigenlijk, kan hem op die functie ook niet echt beoordelen want ik weet niet wleke prestaties en aankopen precies aan hem te koppelen zijn.

11 januari 2020 om 15:02

@ Shorty1991, daar ben ik het helemaal mee eens. Dat je slechte spelers haalt, oké, maar dat je spelers haalt die in elkaars bijzijn zelfs nog slechter gaan presteren is best knap. Dan heb je dus en geen verstand van teamsamenstelling en geen oog voor talent. Ook in de wintertransfers heb ik geen vertrouwen. Je hoort hier en daar wat over Rodriguez, maar over die cruciale versterking voor het middenveld hoor je niets. Maar goed, we hebben het hier over de man die denkt dat deze selectie voldoet aan de doelstellingen van PSV. Kampioen worden (hihi), en, helemaal hilarisch, overwinteren in Europa.

11 januari 2020 om 15:11

@Short1991, Vennegoor is door de Jong hoogstpersoonlijk op die positie gezet. Het is ook een soort wandelend "watt en half-watt" duo van elkaar en komen regelmatig bij elkaar over de vloer buiten het voetbal.Wie nu welke speler aandraagt weet ik niet maar wel dat alle door van Bommel gevraagde spelersnamen door hen opzettelijk zijn genegeerd.Er was namelijk een intern machtstrijdje aan de gang en Gerbrands heeft voor het makkelijkste slachtoffer gekozen omdar een mededirecteur formeel alleen door de RvC kan worden ontslagen.

11 januari 2020 om 15:19

@ Apolytos, we kijken er precies hetzelfde tegenaan. PSV had het verdomme zo goed voor elkaar, en dan moet je eens zien wat één zo'n 'scholletje' allemaal kan afbreken in korte tijd door pure vriendjespolitiek. Nu De Jong die machtsstrijd ook nog eens gewonnen heeft is zijn invloed helemaal groot. Hoe lang heeft het bij Ajax wel niet geduurd voordat ze alle rotte appels eruit hadden; en hoeveel tijd en succes heeft hen dat wel niet gekost... wij gaan nu hard dezelfde kant op, en dan zul je zien dat we over 10, 15 jaar zelf ook een fluwelen revolutie nodig hebben. Ik hoop echt dat we het niet zo ver laten komen. De Jong moet zo snel mogelijk weg.

11 januari 2020 om 16:03

Ik vind het als buitenstaander gewoon bizar hoe PSV zoveel onkunde binnen de gelederen heeft kunnen krijgen in zo'n korte tijd. Je zou denken dat men bij Ajax al heeft kunnen zien hoe het loopt als je allerlei mensen van buiten de voetbal op topfuncties zet, maar PSV doet het rustig nog eens over. Gerbrands kan nog best, maar de Jong wordt gewoon teveel. Dan krijg je van die keuzes als Vennegoor op een plekje te zetten, net zoiets als van Breukelen bij de KNVB ook een aparte keus was, maar ja ze hebben een naam en een verleden. Ik vind het echt doodzonde dat PSV op het moment geen gezonde topclub is, dit is de periode voor het Nederlands voetbal om toch kleine stappen te kunnen zetten terug naar de subtop. We hebben een sterk en solide PSV nodig, zoals we in de jaren '00 van deze eeuw ook een sterk Ajax en PSV hadden. Vooral heel zonde omdat het allemaal niet onvermijdelijk heeft geleken, er waren meteen al twijfels bij de jong op zon belangrijke positie.

Het is natuurlijk ontzettend schandalig dat je een oefenwedstrijd verliest van nota bene KAS Eupen. Die overigens wel oud psv jeugdspeler Menno Koch in de basis hadden staan. Maar we moeten dit wel in perspectief zien. PSV speelde in een geã¯mproviseerde opstelling. Teze heeft centraal gestaan, terwijl dat eigenlijk een back is. De Haas linksback, terwijl dat een centrale verdediger is. In de tweede helft speelde we ook zonder spits. Al met al vind ik wel dat deze spelers de kwaliteiten moeten hebben om een matig Eupen te verslaan. Het was namelijk echt van een tenenkrommend niveau weer.

Hopelijk kunnen ze Advocaat strikken voor een contract na dit seizoen. Frank de Boer en PSV gaat niet klikken denk ik. PSV heeft de traditie om meestal alleen trainers met een PSV geschiedenis aan te nemen. Moet een keer doorbroken worden; welkom in 2020.mee met de tijd doen.misschien een buitenlander?

11 januari 2020 om 14:55

Wordt een Duitser.Meer wil ik er niet over kwijt.

Je kunt een oefenwedstrijd verliezen, maar kom op je speelt tegen KAS Eupen. Dit belooft weinig goeds voor de 2de seizoenshelft, zeker ook met de laatste bekerwedstrijd waar PSV met het schaamrood op de kaken het veld verliet.

11 januari 2020 om 16:11

PSV speelde wel beter dan KAS Eupen deze wedstrijd. De twee goals die ze weggeven. Zijn enorme fouten van Rosario en Teze. Daarnaast mist PSV enkele opgelegde kansen. Ze hadden gewoon moeten winnen hier.

11 januari 2020 om 16:49

Misschien speelde PSV wel beter maar toonde een ontstellend gebrek aan scorend vermogen. Ligt niet alleen aan de aanvallers maar ook aan gebrek van bijsluitende middenvelders. En als je defensief zo loopt te schutteren met daarbiij ook nog eens een onstellend gebrek aan coaching (van elkaar) plus een zoutzak in de goal, dan kun je ook van een laagvlieger in de inferieure Belgische competitie verliezen.

Van je fouten kan je leren , hopelijk heeft PSV veel geleerd van dit trainingskamp....

11 januari 2020 om 17:02

In ieder geval geen vaste spelpatronen.Daarvoor heeft beunhaas Faber veel te veel spelers (43) in 2 wedstrijden laten spelen.Verder viel het mij op dat de linies van PSV te ver uit elkaar spelen. Maw ze zijn niet in staat om een meer compacte uitvoering van hun speelwijze op de mat te leggen. Waarscijnlijk ingegeven door onzekerheid en angst. Daar had die dombo Faber de nadruk op moeten leggen.Dit is een trainingskamp zonder enig nut en gaat PSV als los zand VVV tegemoet.Ik vrees voor een nieuwe deceptie, helaas. Maar het is niet anders.

11 januari 2020 om 17:48

'na miscommunicatie tussen Daniel Schwaab en Pablo Rosario...' Volgens mij sloot PSV de eerste seizoenshelft ook af miscommunicatie van Schwaab. Iedereen bij PSV wil graag leren, maar er zijn maar weinig die het kunnen. Al zet je Guardiola voor deze groep, ik denk dat bij het merendeel van de spelers gewoon een te lage basiskwaliteit heeft om dit seizoen verbetering te laten zien bij Psv.

Of ze nu naar Qatar gaan of op veld 4 bij de FC Bal op 't Dak van Boxtel oefenen, ik heb met deze selectie geen enkel vertrouwen in een goede afloop. Voor het winnen van het bekertoernooi mist deze ploeg de vechtlust om het gebrek aan kwaliteit te compenseren en het gemiddelde niveau is gewoon te laag om AZ, dat veel meer diversiteit in zijn selectie heeft, voor de tweede plaats te achterhalen. PSV moet, bij voorkeur met een andere TD, alvast aan volgend jaar gaan werken. Wat dat betreft zouden langdurige contractverlengingen van Ihattaren en Madueke dit voorjaar de hoogtepunten kunnen worden in een verder troosteloze jaargang. De club had er goed aan gedaan nu al een linksback voor het volgende seizoen aan te trekken en uit te kijken naar een centrumverdediger van formaat. Als intussen een directe aanvulling (!) in de leeftijd van 22 tot 25 jaar voor het middenveld kan worden aangetrokken en PSV Diego Lainez zijn herkansing in Europa vanaf de Herdgang zou bieden zou dat voldoende moeten zijn om met Unnerstal, Dumfries, Gutierrez, Doan en de jonge spelers Lammers, Gakpo, Ihattaren, Romero, Madueke, Mauro Junior, Obispo, Ledezma een écht voetballend geheel te maken, in plaats van het reactionaire countervoetbal waar we nu al jaren tegenaan gluren. Van Afellay, Schwaab, Pereiro, Dimitroglou, Lato en zeer waarschijnlijk Luckassen is de club verlost, Zoet, Hendrix en Bergwijn zullen hun vervolgstappen willen zetten en voor de restpartij waar Sadilek, Rosario, Viergever, Thomas, Baumgartl en Boscagli zou ik elk aannemelijk bod accepteren om je kwaliteit én financiele slagkracht te kunnen vergroten. De bezem erdoor!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller62
D. MalenAanvaller63
J. PiroeAanvaller20
E. ZahaviAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper60
M. DelangheKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

116 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren