‘Ted van Leeuwen slaat toe en haalt versterking weg bij FC Utrecht’

Zaterdag, 11 januari 2020 om 10:30Yanick Vos • Laatste update: 10:32

FC Twente gaat zich versterken met Giovanni Troupée. Volgens TC Tubantia is technisch directeur Ted van Leeuwin erin geslaagd om de 21-jarige rechtsback voor de rest van het seizoen te huren van FC Utrecht. Troupée was de afgelopen week nog met de ploeg van trainer John van den Brom op trainingskamp in Spanje en sluit naar verwachting maandag aan in Enschede.

Troupée brak door onder Erik ten Hag en werd in Utrecht gezien als een grote belofte. Hij verloor uiteindelijk de concurrentiestrijd van Sean Klaiber en werd vorig seizoen nog verhuurd aan ADO Den Haag. Dit seizoen moet hij genoegen nemen met een bijrol in Stadion Galgenwaard. Onder Van den Brom kwam hij niet verder dan acht invalbeurten in de Eredivisie.

Met FC Twente gaat Troupée proberen rechtstreekse handhaving veilig te stellen. Na een behoorlijke seizoensstart is de ploeg van trainer Gonzalo Garcia afgezakt naar de twaalfde plaats op de ranglijst. Afgelopen zomer werd met Paul Verhaegh een ervaren rechtsback in huis gehaald, maar hij kampt met een blessure en trainde op het trainingskamp nog niet vol met de groep mee.

Garcia moest in de eerste seizoenshelft noodgedwongen een beroep doen op centrumverdedigers Julio Pleguezuelo en Joël Latibeaudiere op de rechtsbackpositie. Van Leeuwen is nog niet klaar op de transfermarkt, want hij zoekt nog naar een centrale verdediger en een aanvallende versterking. Bovendien is het niet uitgesloten dat een of meerdere spelers vertrekken uit de Grolsch Veste.


Poll

Goede zet van FC Twente?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door sirius)

Geen topper, maar wel iemand waarvan je weet wat je er aan hebt. Prima dus.

11 januari 2020 om 12:22

Wat heb je er dan precies aan?

Bij zijn debuut dachten we allemaal dat hij ver zou komen. Na paar wedstrijden kwam iedereen erachter dat Trouppee zomaar naar voren rent geen voorzet heeft slecht verdedigd. Het ziet er leuk maar is heel matig. Dumfries ook niet de beste maar de rent komt op tijd terug en kan redelijk tot goed verdedigen.
Bij Ado was deze jongen zelfs matig

11 januari 2020 om 10:43

Troupee is nog erg jong en heeft nog alle tijd zo ervaren te worden dat hij weet wanneer hij zijn momenten moet kiezen om naar voren te trekken. Hij heeft letterlijk nog jaren om zich verder te ontwikkelen en het verder te schoppen.

11 januari 2020 om 11:16

Ja, maar dit kan je over elke jonge speler zeggen dat ze nog genoeg tijd hebben om verder te groeien. Soms zie je gewoon bepaalde aspecten in het spel van een speler die niet heel hoopgevend zijn, en Troupee is zo’n speler. Dat kan enigszins nog gecompenseerd worden als hij ergens anders in uitblinkt, maar dat is ook niet het geval.

11 januari 2020 om 12:15

Troupee komt echt in alles tekort, wat een matige speler is dat zeg. Kan me nog een discussie met een Utrecht moderator hier herinneren die riep dat Troupee en Ayoub beter waren dan Karsdorp en Vilhena. Je maakt het mee.

11 januari 2020 om 14:47

Lood om oud ijzer wat dat betreft, alle vier niet goed genoeg om in de subtop van Nederland te kunnen excelleren.

11 januari 2020 om 11:15

Over Dumfries zeg je ook maar wat. Die werd de eerste seizoenshelft ook meerdere keren makkelijk voorbij gelopen door Europees matige tegenstanders, laat staan in de eredivisie. Was ook meerdere malen te laat terug. Nee bij Psv wordt er onder de supporters flink op Sadilek gehakt, maar Dumfries was ook zeeeeer matig bezig de eerste seizoenshelft.

11 januari 2020 om 12:09

Over het algemeen is Dumfries verdedigend meer dan prima. We kunnen wel alles begataliseren alsof Denzel er niks van kan maar anders speel je niet basis bij PSV en Nederlands elftal.

11 januari 2020 om 18:13

Weer een typisch koopje van een Twente afvallers en spelers ,,die niet veel kunnen.dit is een wildebras loopt vaak naar voren als een kip zonder hersenen.wat leiden ze zelf daar dan op in die jeugd?

Echt een veelbelovende speler toen hij debutereerde, helaas is er nog niet veel ontwikkeling te zien geweest bij hem. Ik ben echter niet zo van het afschrijven van spelers, en zeker niet iemand die zo jong is nog. Hopenlijk pakt hij bij Twente de nodige minuten.

inzet heef t ie maar hij komt tekort, na zijn lange blessure nooit meer op zijn oude niveau gekomen, bij ADO uitgeleend was het ook geen bijzondere back

Kan me nog herinneren, dat er over het Nederlands Elftal werd gesproken. Had veel potentie, maar is tot dusver nooit uitgekomen. Twente is een prima club om je vrijuit te ontwikkeling.

Qua instelling prima, we hebben knokkers nodig.

11 januari 2020 om 12:24

Dan kun je toch beter een paar gasten uit Vak P vragen lijkt me. Nee met knokkers alleen red je het ook niet. Vraag mij bijzonder af of dit wel echt een versterking moet zijn.

11 januari 2020 om 12:28

Denk wel, ik laak puur de instelling van dit FCT, zullen best kunnen ballen op de training maar de in wedstrijden zit nul beleving strijd of inzet, dit type speler moet het daar juist van hebben.
Prima.

11 januari 2020 om 14:25

Een gebrek aan kwaliteit lijkt al snel op een gebrek aan instelling. Ik geloof niet dat de spelers er met de pet naar gooien, maar sommigen kunnen gewoon niet beter. Dan helpt het ook niet als de (op papier) beste speler enkel voor zichzelf speelt.

Vraag me af, zou Twente genoeg geld hebben om Owusu te kopen van de Graafschap? Is absoluut de man daar en kan makkelijk Eredivisie niveau aan, blijft me toch verbazen dat geen enkele Eredivisie club interesse toont. Troupee gaat 'm natuurlijk niet worden, een blind paard wie aanvallend ook niks toevoegd.

11 januari 2020 om 14:24

FC Twente kan geen transfersommen betalen en als ze het al kunnen, zal Owusu absoluut geen prioriteit zijn. Een rechtsback is nodig, maar niet per se cruciaal. Een capabele centrale verdediger is veel belangrijker.

De selectie heeft een extra rechtsback nodig. Verhaegh zit bijna het hele seizoen in de lappenmand en zijn vervangers zijn duidelijk niet geschikt gebleken voor die positie. Nu nog wat scorend vermogen, want daar ligt het voornaamste probleem bij ons.

11 januari 2020 om 12:44

Van de zomer waren er al twijfels of een Verhaegh waarde had.. de criticasters lijken gelijk te krijgen

Zo blij dat AZ destijds niet slaagde om Troupee te halen, Svensson is klassen beter en zelfs suguwara lijkt uit een beter hout gesneden. ON: Troupee glijdt gigantisch af, wissel bij Utrecht, matig bij ADO en nu naar degradatiekandidaat Twente. Voor Twente wel logisch want Verhaegh kan echt niet meer in de eredivisie

11 januari 2020 om 14:22

Verhaegh is vooral bijna nooit meer fit. Ook niet vreemd als je 36 jaar bent. Plegezuelo blijkt ook erg matig en verder is er niets. Een rechtsback was wel nodig, maar ik vraag me af of Troupee aantoonbaar beter is dan die twee. Hij is nog maar 21 jaar, maar hij staat al wel 4 jaar stil in zijn ontwikkeling. Maar goed, er is geen geld en er zal toch een rechtsback moeten komen.

11 januari 2020 om 14:30

Misschien plegezuelo centraal achter zetten niet op de RB.

11 januari 2020 om 14:36

Ik twijfel vooral over het niveau van Plegezuelo. Ik zie nog niet iets wat in zijn voordeel spreekt. Het oogt allemaal vrij onbezonnen en klungelig. Bovendien vind ik hem verdedigend flink tegenvallen na al die verhalen in de zomer.

Elke keer als ik iets over Ted van Leeuwen lees, betreur ik het weer dat die man zijn werk niet op een hoger niveau uitoefent. Hij heeft netwerk, daadkracht, uitstraling en is op vaak verrassende wijze in staat spelers te halen die complementair zijn aan de kern waarover zijn club al beschikt. Hoewel Twente in de voorbije weken natuurlijk (zoals verwacht mag worden van een gepromoveerd team) wat minder speelt, vind ik het razend knap uit welke hoeken en gaten Van Leeuwen versterkingen wegtrekt. Ik zou graag zien dat John de Jong het veld ruimt voor Van Leeuwen bij Psv. Wat inzicht, presentatie en ervaring en de al eerder genoemde punten betreft heeft Van Leeuwen alles wat De Jong niet heeft. Gerbrands moet onderhand ook maar eens inzien dat functies als hoofdtrainer en technisch directeur niet voor onervaren rookies zijn, maar voor deskundige, ervaren mensen met een duidelijke visie op aanvallend en attractief voetbal. Van Leeuwen TD en Wormuth trainer en Gerbrands kan rustig slapen.

11 januari 2020 om 13:53

Geen onervaren trainer willen en dan Frank Wormuth noemen? Dat is ondanks zijn leeftijd ook gewoon een rookie. Paar Duitse laagvliegers onder zijn hoede gehad en wat werkzaamheden bij de Duitse bond verricht. Ik hoef zo'n man niet als trainer van PSV te zien op basis van een leuk seizoen bij Heracles.

11 januari 2020 om 14:31

Volgens mij heb jij er weinig kaas van gegeten .doet het uitstekend bij Heracles.zou heel goed passen bij Psv

11 januari 2020 om 14:39

Wat is dat nou voor argument? Je bent niet automatisch al goed genoeg voor PSV als je het even leuk doet bij Heracles. Zoveel heeft deze man hiervoor nog niet gepresteerd...

11 januari 2020 om 14:49

Ik ontken toch nergens dat hij het uitstekend doet bij Heracles? Maar zoals Sirius ook al aangeeft, geeft dat geen enkele garantie dat hij het bij PSV ook wel even doet.

11 januari 2020 om 16:39

Nogal denigrerend om het zo te formuleren. Ik had graag gewild dat Philip Cocu en meer nog Mark van Bommel door schade en schande waren wijsgeworden dan dat ze bij PSV zonder rijbewijs gelijk de autosleutels kregen. Guus Hiddink moest er nog aan te pas komen om de prille carriere Cocu, die Eindhoven 5,5 jaar op afbraakvoetbal trakteerde, bij de afgrond weg te houden en zijn gebrek aan ervaring bracht Mark van Bommel niet verder dan eindeloos geschuif op het middenveld terwijl-ie niet verder kwam dan één spelsysteem. Frank Wormuth laat bij Heracles buiten representativiteit zien dat hij aanvallend, attractief en succesvol voetbal op de mat kan leggen. En 'wat werkzaamheden bij de Duitse bond' hield het opleiden van trainers en het trainerschap van Duitsland O20 in, acht jaren opleidingservaring bij de grootste voetbalbond ter wereld en nota bene het land dat zichzelf na 1998 opnieuw uitvond als een van de meest attractieve voetballanden in de voorbije twee decennia. Me dunkt dat met die ervaring Wormuth zowel het technisch inzicht heeft om beloften door te laten stromen bij PSV en de tactische ervaring om een kloppend geheel van die ploeg te maken.

11 januari 2020 om 14:19

Nou ja, we moeten het ook niet overdrijven. Vooralsnog kan hij het kunstje van vorig seizoen niet herhalen en heeft hij toch vooral pure middelmaat binnengehaald. Prima dat je een half vreemdelingenlegioen samenstelt waar een hartstochtelijke supporter zich niet mee kan identificeren, maar dan moet je wel zeker weten dat je de doelstellingen behaalt. Vooralsnog is handhaving zeker nog geen feit en de aankoop van deze zomer die een constant niveau haalt (selahi), was eigenlijk een gokje voor de toekomst. Overigens moet je ook maar afwachten hoe een Van Leeuwen het bij PSV zou doen. Dan moet je toch echt uit een andere vijver vissen.

11 januari 2020 om 16:42

Denk dat eerder het budget van Twente hem beperkt dan de grenzen van zijn netwerk. Dat is denk ik groot genoeg om ook op het niveau van PSV geslaagde aankopen te doen. Sterker nog, John de Jong komt vooral aan met spelers die bij FC Twente waarschijnlijk niet eens zouden opvallen. Spelers als Boscagli en Baumgartl zouden bij zo'n club eveneens opgaan in anonimiteit denk ik.

11 januari 2020 om 17:01

Maar goed, het kan eerlijk gezegd ook niet slechter dan John de Jong. In die context is zo'n beetje elke technisch directeur al een verbetering. Ik ben er min of meer van overtuigd dat het budget Van Leeuwen inderdaad beperkt, maar ik kan niet zeggen dat hij deze zomer iets bijzonders heeft gedaan. Bovendien heb ik sterk mijn twijfels dat sommige spelers beter zijn dan jongens die we in de beloften hebben lopen. Echter komen zij (buiten Roemeratoe) niet aan de bak.

Ik vraag me af of je hier nou echt iets aan hebt. Nu moet ik wel zeggen dat Plegezuelo wel heel matig is, terwijl Verhaegh niet altijd fit is. Dan is een redelijke back-up wel nodig, maar dit lijkt me toch niet echt een speler die je ontzettend nodig hebt. Verder is een degelijke centrale verdediger erg belangrijk en wat extra voetballend vermogen op het middenveld kan ook geen kwaad.

12 januari 2020 om 12:31

Plezeguelo is een CV. Dus dat ie matig is op RB is niet zo gek. Ze hebben 2 CV's gehaald en zetten dan Bijen erin. En Plezeguelo en Latibaudiere zetten ze dan op rechts. En dan ook nog Busquets achterin. Niemand op zijn eigen positie. Geldt ook voor Vuckic. Dan heb je al 5 of 6 spelers die minder presteren omdat ze aan een andere plek moeten wennen. Het moeilijkste bij voetbal is om het simpel te houden (O.a. Cruijff). Maar García maakt het iedereen lastig zo.

13 januari 2020 om 14:54

Ik denk ook dat Garcia meer had verwacht van Bijen. Hij deed het vorig jaar goed en leek zich eindelijk te ontwikkelen tot een stabiele verdediger. Helaas bleek dat toch flink tegen te vallen en Schenk is ook duidelijk niet van Eredivisie niveau. Busquets achterin is vooral uit nood geboren, omdat er een acuut gebrek aan kwaliteit was in de verdediging. Vuckic in de spits was ook niet onlogisch. Berggreen was niet fit en verder hebben we niemand die daar kan spelen en goed genoeg is. Bovendien loopt Vuckic 1 op 2. Dat is gewoon een goed moyenne. De laatste anderhalve maand voor de winterstop was iedereen slecht. Dat neemt overigens niet weg dat je wel een goed punt hebt dat er te veel spelers zijn die niet op hun eigen positie spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.NEC8-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger54
G. TroupéeVerdediger50
M. SadílekMiddenvelder50
M. VlapMiddenvelder51
R. ZerroukiMiddenvelder50
M. UgaldeAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

1 fan
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren