Reserverol verklaard: ‘Ajax is Europese top, dat is een wezenlijk verschil’

Vrijdag, 10 januari 2020 om

Kik Pierie maakte afgelopen zomer de overstap van sc Heerenveen naar Ajax. De negentienjarige verdediger speelde in de eerste seizoenshelft nog geen enkele wedstrijd in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Desondanks maakt Pierie zich geen zorgen over zijn situatie en ontwikkeling bij Ajax, zo vertelt hij in gesprek met FOX Sports.

“Je moet naar het grote plaatje kijken. Heel veel mensen van buitenaf denken natuurlijk: oh, hij speelde Eredivisie, nu niet meer, waarom doe je dat? Maar ik denk dat deze stap op de lange termijn uiteindelijk beter is voor mijn ontwikkeling. Ik denk dat ik uiteindelijk beter word van deze stap”, zo begint Pierie, die donderdag met Ajax een oefenduel met KAS Eupen met 2-0 wist te winnen. “Als je kijkt naar het verschil tussen Heerenveen en Ajax, is dat bizar groot. Heerenveen is linkerrijtje Eredivisie en Ajax is Europese top. Dat is een wezenlijk verschil.”

Nigel de Jong over terugkeer Ajax: 'Het is mijn jeugdliefde'

“Jullie zien het misschien niet elke dag, maar er wordt hier veel meer geëist. Het niveau is veel hoger, ook op de training. Ik word fysiek, mentaal en voetbaltechnisch een completere speler”, gaat de jonge verdediger, die het afgelopen halfjaar vijftien wedstrijden voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie speelde, verder. “Ik weet niet precies hoeveel, maar ik ben een paar kilo aangekomen. In spieren, welteverstaan. Met de club heb ik een plan opgesteld en daar hebben beide partijen vertrouwen in.”

“Ik wil me al vanaf dag één laten zien en dat is niet veranderd. Het is een nieuw jaar, we hebben een voorbereiding gedraaid en ik wil me zoveel mogelijk laten zien. Ik ben helemaal niet bezig met wanneer ik moet spelen of kansen, ik focus me op het plan en daar ben ik iedere dag mee bezig. Dan zien we vanzelf wat er op mijn pad komt”, concludeert Pierie. De blessure van Daley Blind heeft hem niet ongeduldiger gemaakt. “Of iemand nu geblesseerd is of niet, je moet je elke dag laten zien. De honger om mezelf in wedstrijden te laten zien had ik in de eerste seizoenshelft al, dat heb je altijd. Het is niet dat je ineens meer gaat geven als er iemand geblesseerd is.”


Poll

Zie jij Kik Pierie op termijn een basisplaats veroveren bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door harisfuckic)

Het is heel goed om een plan te volgen om een zo goed mogelijke voetballer te worden. Maar uiteindelijk wil je ook minuten maken op het allerhoogste niveau. Het is heel mooi als je straks de beste versie van jezelf bent, maar zolang je dat alleen mag etaleren bij Jong Ajax lijkt me dat niet de ideale situatie. Daarbij is Ajax natuurlijk niet Europese top, hoogstens subtop.

10 januari 2020 om 13:54

Blijft staan dat Europese subtop of Heerenveen een enorm groot verschil is. Blijft staan dat hij zich nog steeds ontwikkeld en altijd nog naar een club als Heerenveen kan maar nu kiest voor alle ontwikkelingen bij een Nederlandse topclub.

10 januari 2020 om 14:10

@thamike hij kiest voor ontwikkeling in de Kkd. ik denk dat je je dan toch sneller ontwikkeld in de Eredivisie bij een Heerenveen maar we zullen gaan zien hoe ver Pierie het gaat schoppen uiteindelijk

10 januari 2020 om 14:50

Dat mag jij denken echter heeft Bij beide clubs gezeten en vind hij dat ie zich bij Ajax beter ontwikkeld toch? Zou te maken kunnen hebben met hoger niveau van trainer, betere faciliteiten en betere begeleiding??? Ik vertrouw meer op zijn beleving dan jou ingeving en onderbuik.

10 januari 2020 om 18:04

@jape_krekel.Denk dat geen enkele verdediger zich binnen Nederland sneller ontwikkeld dan in die kamikaze verdediging van Jong Ajax. Dat is serieus de overtreffende trap van met ruimte in je rug spelen en het spel moeten maken van achteruit. Niet voor niets komen er vaak zat rare uitslagen voorbij en is jong Ajax bagger in wedstrijden dood maken. Middenveld moet soort gelijke dingen doen als het eerste, met jochies met nog minder inhoud. Je ziet het aan Schuurs die is 8 stappen beter geworden in de kkd. Hij is nu net wel, net niet Ajax niveau. Of Botman, in jong Ajax echt een matige verdediger, met af en toe een goede verdedigende aktie. Bij Heerenveen een steunpilaar. Botman de verdediger die veelvuldig verkeerd timed. Ajax zou er geld voor moeten vragen aan andere clubs. Wil je dat je verdedigende talent zijn volgende stap maakt. Stuur hem naar de Jong Ajax verdedigers academy. Daar worden zijn talenten op het gebied van timing, spelinzicht en risico inschatten enorm verbeterd. Wij zorgen er wel voor dat die meerdere keren per wedstrijd een op een staat met meters in zijn rug en geen rugdekking. Wij zorgen er wel voor dat hij moet opbouwen en het middenveld indribbelen. Wel zo min mogelijk rugdekking en zoveel mogelijk meters in de rug zodat fouten direct tot grote kansen voor de tegenpartij leiden. Wil je een verdediger die nooit meer het idee heeft dat hij in de Atlantische ocean staat de dekken, de Jong Ajax acadamy, zo geïsoleerd zal hij daarna nooit meer staan.

11 januari 2020 om 22:21

Denk je dat hij met een contract bij Ajax eerlijk zal zeggen dat hij zich beter gaat ontwikkeld als hij bij Heerenveen was gebleven? Dat hij gegokt heeft een verloren? Pas nu hun carrière hoor je hoe ze er echt over dachten, tot die tijd zeggen ze wat de club en de fans willen horen.

Ajax is geen Europese top alsjeblieft zeg. 2 goede siezoenen maakt je geen topclub. Subtop is Ajax wel. Meer dan dat zijn ze niet. Topclubs zijn clubs zoals Barcelona Bayern Real.

10 januari 2020 om 09:58

Ajax hoort bij de beste 16 ploegen van Europa; of je dat Europese top of subtop noemt valt over te twisten. Ajax is in staat Juventus, Real Madrid en Tottenham te verslaan, ze kunnen er ook van verliezen. Ik denk dat je Ajax best Europese top mag noemen, maar ze zijn niet structureel 1 van de beste 5 ploegen van Europa.

10 januari 2020 om 09:59

Europese top? 1 keer top presteren in 20 jaar in de CL? Is dat nou Europese top?

10 januari 2020 om 09:59

Vorig seizoen konden ze dat, dit seizoen niet

10 januari 2020 om 10:03

Als de top betekent de beste 16 dan zijn Fortuna en Emmen de Nederlandse top.

10 januari 2020 om 10:18

@dvv20, Top is relatief... Fortuna en Emmen zijn inderdaad Nederlandse top. Niet de top van de Eredivisie, desondanks. Als je Europese voetbal over de hele linie bekijkt kun je de beste 16 inderdaad top noemen.

10 januari 2020 om 10:19

Je zegt wel mooi dat ze instaat zijn Tottenham te verslaan, maar dat is dus niet gelukt. Ook Valencia was te sterk. Ik ben heel benieuwd hoe ze het gaan doen tegen Getafe.

10 januari 2020 om 10:20

Ja, maar als Ajax gezien wordt als de top 16 van de 32 CL deelnemers, kan je dus Fortuna en Emmen niet meerekenen als Nederlandse top, want dan zou je de top-9 moeten pakken.

10 januari 2020 om 10:21

Waar slaat deze reactie nou weer op. Het gaat toch om het team van nu. Niet om het team van 20 jaar geleden. Ze spelen op het moment top 10 mooiste voetbal van Europa, maar zoals hierboven al wordt aangegeven kunnen we ook wedstrijden tegen goede ploegen verliezen. Daarbij hoort in mijn ogen top25 wel degelijk bij de Europese top. Vooral wanneer je kijkt naar hoeveel clubs er in totaal actief zijn in alle Europese competities.

10 januari 2020 om 10:27

Het gaat erom dat je structureel hoge prestaties levert in de CL. Dat doet Ajax niet dus zijn ze logischerwijs geen Europese top.

10 januari 2020 om 10:29

@arsenalfanehvkijk je kan het natuurlijk alle kanten op draaien. Maar Ajax versloeg Tottenham in Engeland en Valencia in Spanje. Dus ze zijn er wel degelijk toe in staat die ploegen te verslaan.

10 januari 2020 om 10:47

Lekker relevant ook. Zij hebben 20 seizoenen achter elkaar CL gespeeld. Daarnaast toen ze in de EL zaten hebben ze de finale en halve finale gespeeld. Subtop zijn ze zeker. Net als jullie!

10 januari 2020 om 11:53

Valencia - Ajax 0-3Tottenham - Ajax 0-1. Dus ze zijn er toe in staat en wat je zegt is dus incorrect.

10 januari 2020 om 11:57

Ajax staat structureel in de hogere regionen van het Europese clubvoetbal, doet het in een top 10 competitie van Europa altijd goed. Nogmaals je kan er over twisten en het is maar net hoe nauw of breed je de terminologie hanteert.ajax heeft eerder ook Barcelona verslagen en City uitgeschakeld, de finale van de Europa League bereikt en kansloos uitgeschakeld in de voorronde EL. Ik ben van mening dat je op dit moment Ajax tot een zeer competitieve Europese club kan rekenen die het iedere club moeilijk kan maken maar ook kan verliezen van een behoorlijk aantal clubs. Het is geen top 8 ploeg, maar in mijn optiek ergens tussen plek 9 en 20

10 januari 2020 om 12:05

Jij bent niet relevant want jij ziet de samenhang tussen nu presteren en historische prestaties niet. Als Real Madrid nu de komende 10 jaar niet meer wint is het dan ineens geen Europese topclub meer?! Daarnaast heb jij het over twee seizoenen maar je kan er nog 1 bij rekenen waarin de EL finale gehaald werd maar dat zie jij waarschijnlijk niet als een prestatie.

10 januari 2020 om 12:11

@magikhetweteajax WAS in staat om juve real en tottenham te verslaan, 2 van de 3 voetballers die daar een groot aandeel in hadden zijjn al (De Ligt,frenkie en Ziyech)en het feit dat Frenkie en De Ligt weg zijn is dus al veelzeggend, die willen naar de wereldtop, iets wat Ajax niet is

10 januari 2020 om 12:28

Willem 2 is ook in staat van Ajax te winnen is dat dan Nederlandse top ?

10 januari 2020 om 14:12

@nl_modric je moet je dan alleen wel afvragen hoeveel Europese topploegen niet overwinteren in de CL. volgens mij zitten Bayern, Juventus, Psg, Real, Barca en Liverpool nog allemaal in het toernooi

10 januari 2020 om 14:15

@voetbaldiertje de EL is natuurlijk geen toernooi voor de Europese topploegen. daar zien een Real, Barca, Liverpool etc. echt geen meerwaarde in en voor hun is in zo een toernooi uitkomen eigenlijk een teken van falen

10 januari 2020 om 16:06

@arsenal890 tja het glas is halfvol of halfleeg. 2016/2017 finale El 2017/2018 europees baggerseizoen (na drama Nouri) 2018/2019 halve finale Cl 2019/2020 poulefase CL (en in mijn optiek onterecht en met slechte arbitrale beslissingen niet naar knock out) is zo slecht nog niet. Zeker als het baggerseizoen goed verklaarbaar is.

10 januari 2020 om 18:08

Uhm nee. Spurs ging door op uitgoals. Beide hadden namelijk 3 keer gescoord over 2 wedstrijden en beide hadden een wedstrijd gewonnen. Valencia nog erger beide een wedstrijd gewonnen, Ajax meer gescoord dan Valencia........ Tegen Getafe is bij soort gelijke scores gatafe gewoon klaar he, hopelijk besef je dat.

10 januari 2020 om 18:12

@maurotje, Ajax is in staat om de wereldtop te verslaan. Bij Chelsea moeten ze de scheidsrechter nog steeds betalen. Kijk maar eens terug hoe die helemaal onderste boven werden gespeeld in eigen huis. Denk dat de nachtmerries om een 2e Madrid te worden al langzaam waren ingedaald. Die werden nog harder scheel getikt.

10 januari 2020 om 10:26

4xcl, 2x werledbeker, alle europese cups gewonnen... Dan ben je gewoon een europese top-club. Einde discussie

10 januari 2020 om 14:53

Haha helaas hebben ze nooit de Europacup II gewonnen maar was wel een fantastische club zeg. On: Ik snap deze hele discussie niet, Ajax heeft vorig jaar een top jaar gehad waarbij het bij de beste 4 clubs ter wereld gerekend kon worden. Verder moet je niet kijken en vooral trots zijn dat een klein land zoiets voort kan brengen met zoveel minder middelen. Hoe een ander het noemt of het nu subtop of top is zal me worst wezen, de prestatie staat en we mogen weer hopen en geloven.

10 januari 2020 om 17:41

@thamike: Ajax nooit de ec2 gewonnen? Ik zou zeggen: Google ff op ec2 finale 13 mei 1987 Athene, voorzet Sonny Silooy kopbal Marco van Basten

10 januari 2020 om 22:01

MrBoity dat weet ik natuurlijk en had het over Nottingham Forrest. Dat was een bericht onder die van jou maar is schijnbaar verwijdert. Iemand zei dat Not.Forrest dan ook Europese top was 😉

10 januari 2020 om 10:28

Je kan natuurlijk op dat detail focussen, maar verandert het woordje 'sub' de kern van het verhaal van Pierie? Niet echt, he? Zijn uitleg blijft gewoon staan, dus feitelijk is jouw reactie niet inhoudelijk. Eigenlijk is het zelfs flamebait, want je lokt een onzinnige, ellelange welles-nietus discussie uit, die niet gaat over het onderwerp. Dit is heel irritant voor serieuze voetbalfans, die inhoudelijk willen reageren, maar eerst door een brei van dit soort onzinnige posts, en de reacties daarop, moeten graven. Ik kan mij voorstellen dat de meeste mensen daar geen zin in hebben en afhaken.

10 januari 2020 om 13:10

Die discussie wordt door voetbalzone uitgelokt, door het kiezen van deze kop. Die is bewust gekozen om reacties als deze uit te lokken.

10 januari 2020 om 10:39

Wat maakt dat detail van Subtop of Top nou uit in dit verhaal? Ten eerste zijn dat termen die nogal subjectief zijn. De ene noemt de beste 30 clubs van Europa 'top' en de ander de eerste 5. Wat maakt dat nou uit? De kern van het verhaal is dat het verschil zeer groot is en dat er bij Ajax enorm veel van hem wordt gevraagd, waardoor hij op langere termijn een completere speler wordt. Maar het lijkt erop dat je al getriggered was bij dat zinnetje en vergat om het hele verhaal in je op te nemen..

10 januari 2020 om 10:56

Wat je zegt is irrelevant. Pierie doelt op het feit dat de selectie zo goed is dat het lastig is daar een plaatsje te krijgen. Ajax is qua basis selectie zeker Europese top, niet veel clubs kunnen zo domineren bij Chelsea of 0-3 winnen bij Valencia. Of de club qua status en prestaties van de afgelopen jaren een Europese topclub genoemd mag worden is een hele andere discussie.

10 januari 2020 om 11:36

Top of sub top maakt geeneens uit in dit verhaal. Maar okay, hoeveel seizoenen moet je goed presteren om Europese top te zijn? En moet je ook echt wat winnen of alleen meedoen om de prijzen?het verhaal van Pierie is gewoon correct maar er zijn hier van die miereneuker reacties op het woordje "top" Ajax hoort op het ogenblik gewoon bij de top 20 beste ploegen van Europa en dat is een knappe prestatie gezien de budget verschillen. Hoelang ze dat volhouden is een andere vraag.

10 januari 2020 om 13:44

@ArsenalFanehv: je hebt helemaal gelijk, maar je begrijpt toch wel wat hij zegt? Een speler zou zijn club altijd zo positief mogelijk willen vertegenwoordigen, moet je gewoon niet zo letterlijk nemen.

10 januari 2020 om 19:22

Het ligt maar aan je definitie. In Europa heb je 1000 professionele voetbal clubs. Ajax behoort zeker tot de top 20 van die 1000 clubs. Dat is bij de beste 2 procent. Noem je dat top of niet?

10 januari 2020 om 21:11

Feitelijk staan ze 21 dus vallen ze net buiten de boot.

Volgens mij is er niemand die ontkent dat het verschil tussen Ajax en Heerenveen groot is. Ook had niemand verwacht dat hij zomaar even een basisplaats zou veroveren in zijn eerste seizoen. Echter kun je onmogelijk zeggen dat het goed gaat als je na Blind, Martinez, Alvarez, Veltman en Schuurs in het meest gunstige geval 6e keuze bent centraal achterin. Sterker nog, als er 2 centrale verdedigers afwezig zijn zoals tegen Lille mag je nog niet eens meereizen naar Frankrijk want dan krijgen Boy Kemper en Timber de voorkeur. De stap van Heerenveen naar Ajax is echt niet zo groot dat je zo laag in de hierarchie hoort te staan. Ook van der Sar geeft toe dat het toch wat minder voorspoedig met Pierie gaat dan in eerste instantie verwacht. Tevens gaf Pierie zelf aan het begin van het seizoen aan dat hij niet is gekomen om een jaar in Jong Ajax te spelen. Kortom dit is gewoon een verzonnen verhaaltje om zijn falen bij Ajax goed te praten.

10 januari 2020 om 10:26

Falen bij Ajax ? Waar heb je het over ? Hij heeft gekozen voor het traject bij Ajax. Blind gaat nog maximaal 3 jaar mee (als hij al niet vertrekt), Martinez en Tagliaficio gaat niet langer dan 3 jaar blijven. Alvarez zit een beetje in dezelfde positie als Pierie (vooalsnog niet goed genoeg), maar heeft het geluk dat hij wat ouder en duurder was. Veltman vertrekt aan het einde van het seizoen. Over 2 jaar kan het er zomaar anders uitzien voor Pierie. Daarbij heeft Pierie nog het geluk toch hij op linksback terecht kan en hij heeft de intelligentie om als laagste middenvelder te spelen.

10 januari 2020 om 10:38

Het staat er toch heel duidelijk. Hij is niet gekomen om in zijn eerste jaar achter 5 of 6 centrale verdedigers in de hierarchie te staan. Hij heeft zelf aangegeven dat hij niet gekomen is om een jaar in Jong Ajax te spelen. Van der Sar geeft aan dat het toch allemaal wat tegenvalt met hem qua niveau. Dat noem ik falen. Hij kwam niet binnen met het verhaal van 'ik heb gekozen voor een traject bij Ajax, waarbij ik in jong Ajax ga wennen en mijzelf over 3 jaar in de basis van Ajax speel.' Ten opzichtte van zijn eigen verwachtingen toen hij binnenkwam heeft hij gewoon gefaald tot op heden. Het kan nog goedkomen hoor, want hij is nog jong. Maar kom niet aan dat dit altijd de planning is geweest, want dat is onzin.

10 januari 2020 om 10:57

Volgens mij is dit de planning van Ajax vanaf het begin geweest. Daar is Ajax zelf ook heel duidelijk over geweest. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat Pierie hier niets vanaf wist. Alleen al door naar Schuurs te kijken, wist hij wat hij kon verwachten. Daarom denkt hij ook dat op lange termijn, deze stap het beste is voor zijn ontwikkeling.

10 januari 2020 om 12:24

heb je ook nog een bron vermelding voor dat gesprek va pirrie. ik denk namelijk dat het iets anders geformuleerd werd.

Wordt als Ajacied wel een beetje moe van dat “europese top”. Vorig jaar was je Europese top, dit jaar subtop en ongelukkig uit de CL. Het is voor een nederlandse club gewoonweg niet jaren vol te houden om europese top te blijven. Blijf dat dan ook niet roepen alsjeblieft.

10 januari 2020 om 10:05

Helemaal mee eens. Ajax heeft het geweldig gedaan, maar je kan niet verwachten dat zij zich blijven meten met clubs als Juventus, Real Madrid, Barcelona, etc. Overwinteren moet voor Ajax het doel zijn en vanaf daar kijken wat er mogelijk is. Voor de Europese top is het doel de CL te winnen.

Met zo'n mentaliteit en ook kwaliteit kom je echt wel bovendrijven. Er zijn genoeg voorbeelden van spelers die heel snel basisspeler waren en die zijn afgezakt of weinig spelen bij hun club. Deze jongen komt er wel denk ik. Vond hem bij Heerenveen echt een goede speler en pas 19jr. Europese top is het in zijn beleving, mooi toch

Ik denk inderdaad dat Pierie een goede keus heeft gemaakt. Of hij het nou wel of niet zal maken bij Ajax. Het is simpelweg goed voor z'n Cv en ik denk dat hij hierdoor in de toekomst betere opties zal hebben. Daarnaast is elke dag trainen bij Ajax met de selectie en het beleid van dit moment goed voor de ontwikkeling. Zo te horen een slimme jongen die zich niet gek laat maken en vooral lange termijn planning doet. Ik heb wel mn twijfels of hij het zal halen.

Mooi plan, maar Pierie zal in de toekomst nooit een goede verdediger worden. Was bij Heerenveen al een bron van zorg - vergelijk het aantal tegendoelpunten van vorig seizoen met het huidige (botman i.p.v. Pierie!) - en is bij Jong Ajax ook vaak betrokken bij tegendoelpunten. Vroeger had je ook jongens die op school telkens een zelfde klas over moesten doen, omdat het gewoonweg niet lukte het minimale aantal voldoendes te halen; dat is met Pierie hetzelfde verhaal. Kortom, in niets wat van een verdediger bij Ajax wordt gevraagd. En ik vermoed dat ze dat bij Ajax nu onderwijl ook wel door hebben. Dus komende zomer maar weer een keer ruilen met Botman!

In de breedste zin van het woord is het wel zo. Zeker op basis van afgelopen jaar. Echt Europese top is het natuurlijk niet. Dat zijn clubs als Real, Barcelona, Bayern en Liverpool. Het rijtje daarna kunnen ze wel halen en dan is het opzich ook logisch dat Kik Pierie niet mee kan in dat geweld.

Het verschil tussen Heerenveen en Ajax is natuurlijk verschrikkelijk groot. Maar Ajax is ten eerste geen Europese top en al helemaal niet op de positie waar deze Kik Pierie speler. Dus gewoon een groot lul verhaal om zichzelf in te dekken. Ik snap vanuit zijn kant niks van deze transfer en vanuit Ajax tja het is geen groot risico voor die transfersom en het zou eventueel goed uit kunnen pakken maar ik zie niks aan deze jongen waarvan ik denk ja die heeft wat. Bij Schuurs heb ik dat dus wel.. van basisspeler bij Heerenveen. Naar speler bij jong Ajax. Tja dan zet je ook weer een paar stappen terug. Je kan mij niet wijsmaken dat hij meer leert in de KKD dan bij Heerenveen..

10 januari 2020 om 12:54

*speelt

Tsja het is jammer maar blijkbaar ook een struikelblok denkende dat de prestaties van vorig seizoen een garantie is voor succes in de toekomst. Niet dus. Ajax moet bescheiden blijven en niet stom steeds roepen dat het Europese top is. Helaas helpt de media daar ook niet aan mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller188
L. TraoréAanvaller41
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper180
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger173
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

3 fans
Verdediger, 19 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Jong Ajax 15 1 1 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 sc Heerenveen 31 2 3 0
2017/2018 sc Heerenveen 33 0 6 0
2017 sc Heerenveen 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Kik Pierie ‘snapt overeenkomsten’: ‘Hij heeft ook veel in Jong Ajax gespeeld’

Kik Pierie maakte afgelopen zomer de overstap van sc Heerenveen naar Ajax. De negentienjarige verdediger moet het voorlopig louter stellen met optredens in het beloftenteam van de Amsterdammers in de Keuken...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren