Theo Janssen ‘geschrokken’: ‘Dat is heel erg voor hem, maar ook voor Oranje’

Woensdag, 8 januari 2020 om

Daley Blind is momenteel uit de roulatie met een hartspierontsteking. Het is nog onduidelijk hoe lang de verdediger annex middenvelder van Ajax uit de roulatie is, waardoor het mogelijk is dat hij het EK van komende zomer met Oranje aan zich voorbij moet laten gaan. Theo Janssen zegt in gesprek met VTBL geschrokken te zijn van de situatie van Blind.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Memphis Depay het EK halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door nijogeth)

Denk dat Oranje het gemis van Blind nog wel kan opvangen. Bij Ajax is het een groot gemis en kan het gewoon beteken dat ze kansloos gaan zijn in de Europa league.

8 januari 2020 om 16:55

Ja tuurlijk, je mist alleen Blind en je bent kansloos in de EL. Zonder Blind is Ajax reddeloos verloren tegen Getafe. Hou op met me hoor.

8 januari 2020 om 17:20

Tegen Getafe misschien niet. Maar zodra je een Inter, Arsenal of United tegenkomt ben je zeker wel kansloos met wat er overblijft van de verdediging.

8 januari 2020 om 18:24

Nou.. hij overdrijft misschien een beetje maar ik deel toch hetzelfde sentiment. Ook ik denk dat het gemis voor Ajax groter zal zijn dan voor Oranje.

8 januari 2020 om 19:18

Als Daley echt lang eruit is, kan Marc beter een fatsoenlijke CV erbij halen. Met Veltman, Schuurs en Alvarez is je centrum maar matig bezet.

9 januari 2020 om 09:10

Inter ga je het heel lastig krijgen maar Arsenal en United? Spelen allebei dramatisch, over een slechte verdediging gesproken! Ja je gaat Blind missen maar Ajax is zonder hem allesbehalve kansloos. En weet je waarom? Omdat Ajax doorgaans aan de lopende band scoort, dan mag je er wel een paar tegen krijgen. En ja, dat gaat weer komen nu Promes terug is en Neres er weer aan komt.

Ik vind de combinatie van de Ligt en van Dijk helemaal niet goed verlopen. Het op papier misschien wel (toekomstig) beste centrale duo van de wereld heeft bijna iedere wedstrijd een doelpunt tegen gehad, kreeg iedere wedstrijd een aantal behoorlijke kansen tegen. Zelfs met stofzuiger De Roon ervoor, die er alleen maar staat voor zijn verdedigende werk.

8 januari 2020 om 18:12

Ben ik het helemaal mee eens. Zelfs in zijn Ajax tijd oogde hij te onzeker. Ik zou De Vrij opstellen tot De Ligt onbetwiste basisspeler is bij Juve. Zijn tijd komt nog wel.

8 januari 2020 om 18:21

Of met 3 verdedigers zodat ze alledrie kunnen spelen. Promes als rechterwingback en Willems/v Aanholt/ Gosens(?) aan de linkerkant.

8 januari 2020 om 23:50

Gosens van Atalanta is toch een Duitser?

9 januari 2020 om 02:13

Nederlandse vader/duitse moeder. Heeft nooit een interland gespeeld voor Duitsland of Nederland, en kan dus nog opgeroepen worden.

8 januari 2020 om 18:22

En nu graag een analyse dan hoe de doelpunten tot stand kwamen. Kijken of het echt aan het centrale duo ligt.

8 januari 2020 om 19:57

Ja, Van Dijk past in mijn ogen nog steeds niet echt in het spel van oranje. Stapt toch vaak op de verkeerde momenten in of uit, wat ook de wisselwerking met De Ligt moeilijk maakt. Ik vraag me af of dat met De Vrij ernaast anders zou zijn. Misschien zou De Vrij- De Ligt wel de beste optie zijn. Van Dijk is mogelijk de beste verdediger die er is en een echte leider, maar heeft al die jaren ook 1 grote min gehad en dat is voetballen met veel ruimte in de rug, want dan maakt ie toch nog regelmatig fouten en laat dat nu net veel voorkomen bij het spel van het Nederlands elftal.

8 januari 2020 om 20:51

Hahahahaha kom op man, van dijk uit oranje halen maar de ligt laten staan? Jij bent echt niet goed snik 😂😂😂😂

9 januari 2020 om 15:12

Dus omdat ik denk dat het niet uitmaakt of De Vrij of De Ligt naast Van Dijk staat en dat misschien het duo De Vrij-De Ligt samen beter zou zijn dan Van Dijk met een van deze spelers? Het beste centrale duo zijn niet per se de 2 beste spelers samen. Anders zou voetbal wel heel simpel zijn.

Over de combinatie de Ligt en van Dijk heb ik toch meer twijfels, ik zou toch gaan voor de Vrij die week in week uit de verdediging van de koploper in Italië op sleeptouw neemt, daarnaast is het argument dat het altijd goed is gegaan natuurlijk niet voldoende, omdat er toen een hele andere situatie was en de Ligt momenteel gewoon op de bank zit en dat doet zonder twijfel ook iets met het mentale onderdeel van zo'n speler.

8 januari 2020 om 17:26

De Ligt zit op de bank omdat hij een blessure heeft.

8 januari 2020 om 18:22

Vind de Vrij op dit moment de beste CV van de Serie A. Was tegen Napoli weer ontzettend sterk.

8 januari 2020 om 20:52

Koulibaly speelt niet meer ?

Ik had echt goede hoop dat we misschien weer eens serieus mee zouden kunnen doen op een eindtoernooi, maar nu we waarschijnlijk Depay en Malen en wellicht Blind moeten missen, zie ik het een stuk somberder in. En het helpt natuurlijk ook niet echt dat Cillessen en De Ligt momenteel niet spelen bij hun clubs.

8 januari 2020 om 17:00

Blind zal je niet echt missen hoor. Was verantwoordelijk voor veel tegendoelpunten.

8 januari 2020 om 17:19

Ik ben het eens met arsenal890. In het Nederlands elftal op de linksback positie vind ik Blind prima vervangbaar. Overigens wel eens dat Depay een groot gemis is, net zoals Malen in (iets) mindere mate.

8 januari 2020 om 17:22

Dat is zeker waar! Depay is echt ongelofelijk belangrijk met zijn arbeid, doelpunten en assists. En natuurlijk is malen de vervanger en mis je die ook.

8 januari 2020 om 20:06

Malen, die in totaal vier wedstrijden heeft gespeeld waarvan het merendeel invalbeurten zijn geweest. Ja die gaan we echt enorm missen op het EK. Zonder hem is het Nederlands elftal kansloos.... Depay mis je. Blind ook, want wie is er geschikt(er) om op lb te spelen in dit systeem? Kom niet aan met Willems, die doet het erg goed bij Newcastle maar speelt daar meer als linkermiddenvelder en erg aanvallend, verdedigend laat hij meer steken vallen dan Blind. De rest, Van Aanholt, Haps, Kongolo etc. is om uiteenlopende redenen niet goed genoeg. Misschien dat Wijndal daar kan spelen als hij net zo’n goede tweede seizoenshelft speelt als de eerste. Maar voor Malen hebben we echt voldoende waardige vervangers: Stengs, Boadu, Kluivert, Dilrosun, Danjuma, Zirkzee, Gakpo, Chong. Al deze gasten hebben aanvallend potentieel en kunnen imo in ieder geval in de toekomst in het grote Oranje spelen.

8 januari 2020 om 17:18

Blind kun je goed opvangen met Van Aanholt die wekelijks Premier League speelt.

8 januari 2020 om 17:42

Je kan het wel opvangen, maar Blind is wel een ander soort speler dan iedere potentiële vervanger is. Namelijk een verdediger die fantastisch mee doet in het positiespel, en zijn inspeelpass is ook van een erg hoog niveau. Frenkie speelt altijd moeiteloos samen met hem, en ik ben benieuwd of zijn vervanger dit ook gaat laten zien.

Ik ben het alleen niet eens als het de Ligt betreft. Als hij nu vast plaats moet nemen op de bank, kan Koeman niet meer om de Vrij heen. Basis speler bij Inter niet een klein clubje in Italie.

Als we nu vlak voor het EK zouden zitten, moet je toch wel enkele vreemde keuzes maken. Als voetbalvolger worden interessante keuzes. Voor het NL’s elftal is het een hard gelach. Het klinkt raak, maar wanneer Cillessen zijn plek niet terug verovert zou ik kiezen voor Krul of zelfs Bizot als eerste doelman. Op de backposities ben ik nog steeds niet door een van de vele kandidaten overtuigd, ondanks dat velen de kans hebben gekregen. Blind was een van de (multifunctionele) opties. Als de Ligt blijft banken moet je inderdaad voor de Vrij naast van Dijk kiezen. Ik zou kiezen voor een dynamisch middenveld met Frenkie, Gini en Donny. Voorin wordt het lastig zonder Depay. Nu zou ik kiezen voor in elk geval Bergwijn en Promes op de flanken. Ik twijfel over Boadu of Weghorst als spits. Ze moeten in elk geval beiden de kans krijgen! Een geluk bij een ongeluk: het is bijna onmogelijk om de kwartfinale niet te halen. Vanaf daar kunnen ook outsiders stunten!

8 januari 2020 om 19:42

Krul en Bizot zijn wel een paar niveautjes minder dan Cillessen. En Cillessen deed het in Oranje toch ook goed toen hij bij Barcelona op de bank zat?

Bij het Nederlands-elftal is het voor Blind toch anders. Bij Ajax is hij veel belangrijker en speelt hij als centrale verdediger, maar bij het Nederlands elftal speelt hij vrijwel altijd als linksback omdat Nederland centraal de keuze heeft uit de Ligt, van Dijk, de Vrij en Aké die logischerwijs centraal veel beter zijn dan Blind. Op linksback doet Blind het niet verkeerd en is hij ook wel van waarde voor het Nederlands elftal, maar daar houdt het wel bij op. Op linksback heeft Nederland ook nog de keuze uit van Aanholt en eventueel Aké en daarbij doet Wijndal het dit seizoen erg goed bij AZ en ik sluit niet uit dat Wijndal zijn debuut voor het Nederlands elftal zal maken voor het EK. Of hij meegaat naar het EK, laat ik in het midden en hangt natuurlijk van verschillende factoren af. Het is natuurlijk een grotere aderlating voor Nederland als Depay er niet bij is. Toch wel de beste aanvaller die Nederland momenteel heeft en is ook gewoon heel vaak beslissend en belangrijk. Maar zoals Janssen al zegt: dan zou ik Boadu de kans geven. Die doet het goed dit seizoen en heeft zich zowel in de Eredivisie als Europees verband tot dusver meerdere malen laten gelden voor AZ. Zelf zou ik voor zo'n opstelling gaan, mochten Blind en Depay niet meegaan naar het EK (zie opstelling). Dat blok met van de Beek en de Jong ziet er aanvallend uit, maar dat is het eigenlijk niet. Van de Beek en de Jong zijn er allebei niet vies van om verdedigend werk op te knappen en veel meters te maken en Wijnaldum staat hier op de 10-positie (iets wat hij de laatste tijd goed doet bij het Nederlands elftal), maar die is er ook niet vies van om veel meters te maken. Voor de rest zou ik misschien overwegen om spelers als Stengs, Ihattaren, Weghorst, de Roon, Babel, Krul, Koopmeiners, etc. mee te nemen want dan heb je ook best wel wat mogelijkheden op de bank.

Cillessen
Dumfries
de Ligt
van Dijk
Aké
van de Beek
de Jong
Bergwijn
Wijnaldum
Promes
Boadu

Heel erg voor Blind.... maar die zullen ze echt niet missen bij Oranje... kon het nooit belopen met een goede buitenspeler tegen hem...geluk bij ongeluk dat nu andere spelers op die plaats een kans krijgen 👍

Die kun je op het ek niet naast van Dijk neerzetten, als hij de hele 2e seizoenshelft op de bank blijft. Bij medekoploper Internazionale, speelt er 1 centraal achterin wel in de basis.

Ik moet eerlijk zeggen zo"n 5 maand voor het Ek dat ik zou switchen naar De vrij en van dijk1. De vrij heeft al een wk gespeeld2. De vrij heeft nu wel de flow en de rust. De ligt zit even in de hoek waar de klappen vallen dit seizoen, die gaat na het Ek alle toernooien de basis halen, maar nu lijkt de vrij-van dijk een top centrum

De Ligt en Van Dijk vond ik kwetsbaar tegen teams die met snelle aanvallers druk zetten. Ik zou het geen ramp vinden als De Vrij daar staat.memphis is een gemis. We zitten niet breed in de aanvallers en hij maakte een top seizoen door, en was bij het Nederlands elftal uitermate belangrijk. Boadu is goed maar nog wel jong. Ik zou hem meenemen maar we kunnen van hem niet meteen wonderen verwachten.

Voor Oranje is de absentie van Blind een groot gemis vanwege zijn multifunctionaliteit. Tevens ook voor Ajax hoor. Hopelijk keert hij in ieder geval weer helemaal gezond terug want was best schrikken toen het bekend werd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
191 fans
Coach, 39 jaar
SeizoenClub
2019- Vitesse U19
2018-2019 Vitesse U19
2012-2014 Vitesse
2011-2012 Ajax
2008-2011 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Berghuis keihard voor Feyenoord: ‘Het heeft zeker niet aan hem gelegen’

Feyenoord leed donderdagavond in de Europa League een pijnlijke nederlaag tegen Wolfsberger AC. Mede door maar liefst drie benutte strafschoppen wonnen de Oostenrijkers met 1-4 in De Kuip. Steven Berghuis weigert...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren