‘Oxford United verwacht deze week deal met Feyenoord te kunnen sluiten’

Dinsdag, 7 januari 2020 om 11:35Robin Bruggeman • Laatste update: 13:18

Feyenoord pakte maandag het vliegtuig richting Spanje voor een trainingskamp, maar deed dat zonder Yassin Ayoub en Liam Kelly. De twee middenvelders komen niet meer in de plannen van trainer Dick Advocaat voor en krijgen de ruimte om een nieuwe club te vinden. Kelly zou weleens snel uit Rotterdam kunnen vertrekken, zo blijkt dinsdag uit berichtgeving uit Engeland.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zou jij Oxford United een goede club vinden voor Liam Kelly?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door tilburgajax)

Wat is er toch met Ayoub gebeurd, onherkenbaar ten opzichte van zijn Utrecht-periode. En voor Kelly is League One toch ook een behoorlijke degradatie, ook als je niet niet Feyenoord maar naar Reading kijkt. Maar vooral van Ayoub is het toch echt zonde.

7 januari 2020 om 12:26

Hoezo is de League one een behoorlijke degradatie t.o.v. Reading? Reading was vorig seizoen een degradatiekandidaat en Kelly mocht nooit meedoen. Dat was niet omdat hij zo'n hoog niveau had. Dan is de stap van een bankzitter bij een degratiekandidaat in het Championship naar de League one niet zo heel vreemd. De stap naar Feyenoord, die sloeg nergens op. Ayoub heeft onder 3 trainers geen kans weten af te dwingen. Dat kan geen toeval zijn. Dus daarvoor zal hij naar zichzelf moeten kijken.

7 januari 2020 om 12:31

Je gaat me toch niet vertellen dat doe Kelly onder Stam bankzitter was bij Reading? Dat zou helemaal apart zijn als hij dan wel meent dat die goed genoeg is voor Feyenoord

7 januari 2020 om 12:47

Kelly zat onder de opvolger van Stam op de bank en is daar niet vanaf gekomen. Dus toen Feyenoord hem haalde zat hij op de bank bij Reading wat tegen degradatie vocht. Onder Stam speelde hij nog wel, maar ook met Stam was Reading een ploeg die tegen degradatie vocht in zijn laatste seizoen daar. Dat was ook de reden waarom hij werd ontslagen.

7 januari 2020 om 13:08

Ok dacht al als Stam deze speler zelf op de bank zette dan was het wel heel raar als hij hem aanraadde bij Feyenoord . Overigens deed Reading het in het eerste jaar onder stam wel goed toch. Volgens mij hebben ze toen op een haar na zelfs promotie gemist .

7 januari 2020 om 12:59

@tilburgajax het leuk doen bij FC Utrecht is wat anders dan presteren bij Feyenoord waar de verwachtingen en de druk een stuk hoger zijn. ik heb nooit gesnapt dat Feyenoord hem haalde. leuke speler voor Utrecht maar meer ook niet imo

7 januari 2020 om 19:08

Historisch zijn die verwachtingen en druk misschien hoger, maar Ayoub kwam in de zomer van 2018, toen Feyenoord het seizoen daarvoor 4e was geworden, Utrecht werd (op afstand, dat wel) 5e, dan is het niveauverschil met Utrecht niet zo heel groot denk ik. Mijn verwachtingen waren juist wel redelijk hoog, omdat hij me qua speelstijl (zoals hij in dat team van Utrecht draaide) wel wat voor het middenveld van Feyenoord leek.

Zegt genoeg dat je bijna naar de amateurs toe gaat om te spelen. Hij kan echt t niveau niet aan van de eredivisie. Dit had feyenoord toch wel moeten kunnen zien

7 januari 2020 om 13:37

Bijna naar de amateurs? In de League One zal hij gewoon meer kunnen verdienen dan bij de meeste Eredivisie clubs & laten wij nou niet doen alsof de teams uit het rechterrijtje hier iets voorstellen. Die zouden in het buitenland ook niet verder komen dan de tweede en derde divisies.

8 januari 2020 om 10:02

Bijna amateurs? Engeland heeft 5 profniveaus met daarin 116 teams. Oxford draait mee voor het kampioenschap op het derde niveau. Dat is niet eens een beetje in de buurt van amateurniveau.

Ajax vist in een vijver met Braziliaanse talenten van 10-20 miljoen euro zoals die Reinier. En Feyenoord haalt transfervrije zooi uit de kelder van Engeland (Narsingh, Fer en deze Kelly). Heb het verschil tussen Feyenoord en Ajax nog nooit zo groot gezien. Een schande dat een speler die door Feyenoord voor het eerste elftal gehaald is, verkocht wordt aan Oxford United. Dit zegt alles over de droevige staat van de Feyenoord scouting/selectie.

7 januari 2020 om 12:31

Appels met peren vergelijken. Natuurlijk staat Ajax mijlen ver voor op Feyenoord. Maar een tribuneklant van Feyenoord vergelijken met potentiële topspelers die Ajax zou willen hebben gaat nergens over. Ajax heeft ongetwijfeld ook spelers die het niveau niet aankunnen en uiteindelijk in de bodem van de eredivisie of eerste divisie terecht komen.

7 januari 2020 om 12:36

Nou Is hij ook niet gescout maar meegekomen met stam die een jaar met hem heeft gewerkt en hem goed vond. Ok wat naïef wellicht maar als je nieuwe trainer dat vindt en hij is transfervrij dan kom je aan deze wens van je nieuwe trainer waar je vertrouwen in hebt , tegoed . Geen idee echter wat Stam dacht dat deze man echt een verrijking zou zijn voor Feyenoord . Bizar .

7 januari 2020 om 12:39

Goedkoop scoren dit. Zoals DVV20 al zegt ga je nu potentiële topspelers van Ajax vergelijken met een overbodige speler die het niveau van Feyenoord niet aan kan en daardoor geloosd wordt. Verder heb je helemaal geen idee welke spelers Feyenoord nog gaat halen en Senesi was ook een internationaal talent die richting Rotterdam is gekomen voor vele miljoenen. Daarnaast loopt Sinisterra (behoorde tot de laatste 100 talenten voor de Golden Boy Award) ook in Rotterdam. Ga je die ook met Kelly vergelijken?

7 januari 2020 om 12:49

Staat Ajax door het recente succes niet gewoon mijlenver voor op welke ploeg ook in de Eredivisie? Verder erg makkelijk scoren. Meegenomen door Jaap en je had net zo goed voor Senesi kunnen gaan. Maaaaar afijn.

7 januari 2020 om 13:24

Oké, misschien dat jij (en velen anderen) met een plaat voor hun kop leefde, maar ik ben een Feyenoord suppoter, en de afstand tussen Ajax en Feyenoord is altijd gewoon levensgroot geweest. Ik heb altijd al gezegd dat het gewoon wachten was totdat Ajax de geldkraan open gooiden. Heb zelf nooit gesnapt waarom ze daar zo lang hebben mee gewacht.

Plus Kelly is gehaald als opvulling, niet per se als basisspeler, een bijna gratis gokje dat niet goed afloopt, nou, kan gebeuren, gebeurt bij elke club.

En ik kan je vertellen, zolang er geen overname, investeerders komen, zal je nog wel vaker van dit soort gokjes tegenkomen. Veel Feyenoorders zijn niet realistisch, al geldt dit voor de meeste supporters van welke club dan ook.

7 januari 2020 om 17:08

Het gat was de laatste 15 jaar helemaal niet zo groot. Ajax heeft de geldkraan pas recent opengedraaid omdat er ook helemaal niet zo veel geld was. In deze periode heeft Ajax echter zijn weinige geld blijven steken in opleiding en scouting , daar waar Feyenoord maar bleef volharden in het kopen of huren van allemaal dure net-niet spelers of over-the-top-speler. Dankzij de transfersommen van Milik en Sanchez kon Ajax in een wat grotere vijver gaan vissen . Dat ging samen met de doorbraak van oa de ligt en Frenkie . Nu is het gat ineens heel groot geworden ja . En als je dan leest dat Feyenoord Smolov wilt gaan huren vraag je je af of ze het in de Kuip ooit zullen snappen .

Dit zegt toch wel alles over de capaciteiten van Jaap Stam. De man heeft echt veel schade aangericht in de korte periode dat hij aan het roer stond. Helaas was ik zelf ook zo naïef om Stam te geloven; hij had immers met Kelly gewerkt dus ik ging ervan uit dat hij hem wel redelijk in kon schatten. Er bleek echter verdomd weinig te zijn wat Stam wél goed inschatte.

Nooit begrepen wat Feyenoord met Kelly moest. Duidelijk niet het niveau wat we nastreven. Ayoub was gewoon heel jammer dat hij na zn transfer nooit zn Utrecht niveau haalde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder159
J. ToornstraMiddenvelder153
B. LinssenAanvaller1510
L. SinisterraAanvaller147
A. JahanbakhshAanvaller131
J. BijlowKeeper120
C. DessersAanvaller114
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren