Slutsky haalt uit: ‘Zijn luiheid en hebberigheid hebben hem jaar gekost’

Dinsdag, 7 januari 2020 om 11:18Robin Bruggeman

Leonid Slutsky maakte eind november van het afgelopen jaar zijn vertrek bij Vitesse bekend nadat de Arnhemmers vijf nederlagen op rij hadden geleden. Het besluit van Slutsky om op te stappen werd van verschillende kanten betreurd, maar dit zal niet hebben gegolden voor Roy Beerens. De aanvaller kwam er onder Slutsky niet aan te pas en hij speelde dit seizoen nog geen wedstrijd namens de Arnhemmers.

Beerens kreeg het vorig seizoen met Slutsky aan de stok nadat hij naar verluidt kritiek had geuit op diens behoudende speelstijl. De 32-jarige aanvaller reageerde na het vertrek van de trainer dan ook met de woorden dat ‘Slutsky hem een jaar van zijn carrière heeft gekost’. De coach laat nu in gesprek met het Russische Sports echter een ander geluid horen: “Hij is een jaar verloren vanwege zijn eigen luiheid, gebrek aan professionaliteit en hebberigheid.”

“Het is allemaal heel simpel. Dat serieuze gesprek dat wij naar verluidt hebben gehad en waarna hij meteen uit de selectie gezet zou zijn, vond plaats in oktober, terwijl hij zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld in februari. Dat is de eerste factor. Ten tweede, verdween hij uit de selectie omdat hij een vetpercentage had van 22 procent, terwijl 14 procent het maximum was. En op iedere training liet hij slechtere resultaten zien, waar hij weer regelmatig commentaar op kreeg van mij en van de fitnesstrainer. Hij werd ernaast gezet vanwege een gebrek aan professionaliteit en omdat hij zich niet goed voorbereidde.”

Slutsky, die in Rubin Kazan al een nieuwe werkgever heeft gevonden, geeft aan dat Vitesse Beerens afgelopen zomer tegemoet wilde komen door hem een transfervrij vertrek te gunnen: “Als hij echt had willen spelen, had hij weg gekund. Maar hij koos voor de optie waarbij hij met het tweede team zou spelen en zijn salaris zou incasseren, in plaats van het realiseren van zijn droom om weer te voetballen.” Beerens ligt nog tot medio volgend jaar vast bij Vitesse en liet vorige maand aan de Gelderlander weten op een nieuwe kans te hopen nu Slutsky weg is: “Ik zou graag in de selectie terugkeren. In een groep trainen is beter dan alleen op een loopband de uren slijten. Ik sta ook onder contract en ben gewoon beschikbaar.”


Poll

Vind jij dat Vitesse Roy Beerens een nieuwe kans moet geven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door riperonies)

22 procent man... dat klinkt niet heel professioneel inderdaad.

7 januari 2020 om 13:07

Maar niet netjes en ook niet professioneel van Slutsky om dit soort medische gegevens openbaar te maken.

7 januari 2020 om 13:26

Als je als coach de wind van voren krijgt, mag je wat mij betreft best even jezelf verdedigen. Nu hij met een echt percentage komt om zijn statement te onderbouwen, is dat geloofwaardiger dan wanneer hij het lukraak zonder onderbouwing roept.

7 januari 2020 om 13:30

Misschien moet hij als trainer zo professioneel en discreet zijn om het niet te benoemen. Ik snap goed dat hij zich wil verdedigen, maar zoals Consy zegt: medische gegevens zijn privé.

7 januari 2020 om 15:47

Heb je gelijk in. Toch vind ik het wel betuttelend. Als Beerens nu door zijn reet was gescheurd (zoals Mascherano tijdens de halve finale WK 2014) of iets anders genants vind ik het te billijken, maar zeker als Beerens zijn sportieve zijspoor wijt aan zijn trainer terwijl hij de wintervacht van een campinggast heeft moeten we niet zeuren als diezelfde trainer hem van repliek dient met feiten.

8 januari 2020 om 16:27

Vraag mij toch af of met het oog op Gdpr clubs (en dan zeker oud-trainers) dit soort dingen nog wel mogen publiceren over hun spelers.

Ai, heb je een grote mond, wordt je zo op je plaats gezet. Bijna een jaar niet gespeeld, totaal niet fit maar wel je contract uit willen dienen. Het is zijn goed recht maar ik ben bang dat dit wel einde carriere is voor deze jongen.

Beerens kijkt totaal niet naar zichzelf. Wij als supporters zagen een ontzettend slecht spelende beerens in die tijd. Daarna werd hij er naast gezet tot tevredenheid. En elke keer als beerens dan een half uur mocht meedoen speelde hij als een natte krant en was hij veels te dik. Ik als supporter had hem al lang naar de tribune verwezen. Maar slutsky bleef hem kansen geven.

Ik dacht echt dat Roy Beerens al gestopt was.wat is de reden geweest voor Vitesse om een niet fitte speler voor zo lang vast te leggen ?

7 januari 2020 om 12:15

Hij was toen fit. In het begin speelde hij beat leuk. Goeie voorzetten etc. Ze lieten nota benen van bergen gaan ten favoure van hem. Stom stom stom

7 januari 2020 om 12:42

Vooral ook stom gezien de leeftijd van beide heren.

7 januari 2020 om 15:41

hahahah jemig, wat een slechte keuze met de wijsheid van het heden.

Heerlijk man die Leonid. Zet gewoon ff duidelijk neer hoe het zat. Beerens is gewoon passé

Verschrikkelijke speler om bij je club te hebben. Nergens iets gepresteerd maar wel overal een grote mond. Onbegrijpelijk dat Vitesse toen Rashica vertrok hem heeft genomen als vervanger en een meerjarigcontract afsloot. Vitesse heeft nooit iets aan Beerens gehad en heb niet de illusie dat dit onder Sturing anders gaat zijn.

Toch vreemd dat je een grote mond op zet richting de trainer als je het niveau van Roy Beerens hebt. Gewoon pure middelmaat die inmiddels al even over z'n top heen is. Dan ook nog beweren dat je een jaar hebt verloren vanwege de behoudende speelstijl van de coach. Dat neigt toch wel naar een enorm gebrek aan zelfreflectie. Sowieso begreep ik niet wat Vitesse met hem moest toen ze hem aantrokken. Hij zal ongetwijfeld een behoorlijk salaris hebben, hij zit talenten in de weg en voegt bovendien weinig toe.

Moet zeggen dat ik Slutsky toch een stuk meer op zijn woorden geloof dan Beerens, die al zolang als een dik mannetje rondloopt bij Papendorp. Echt de schuld bij jezelf zoeken want daar moet je verandering zoeken. Hoewel dat in het geval van Beerens waarschijnlijk te laat is. Die zie ik niet meer terugkomen.

7 januari 2020 om 14:05

Doet ie ook niet. Heeft zelf al aangegeven niet wedstrijdfit te zijn. Geeft slutsky daarvan de schuld en heeft ook aangegeven zijn contract uit te dienen bij Vitesse en daarna te stoppen als prof.

7 januari 2020 om 14:27

Slutsky heeft me wel een jaar voetbal afgepakt. En ik had ook gehoopt op steun vanuit de groep. Maar in voetbal denkt iedereen allereerst aan zichzelf. Dat is de wereld. Ik ben nuchter. Ik heb gedaan wat ik dacht dat goed was. En dit was daar het gevolg van."aldus de man zelf. Ik noem dit eerder de schuld bij anderen leggen en weglopen voor je eigen verantwoordelijkheid, namelijk keihard trainen en bewijzen dat je bij de 1e elf hoort te zitten.

7 januari 2020 om 18:17

Denk dat je Papendal bedoelt? :P

Beerens moet vooral zijn mond houden, hij is een prof onwaardig !jammer dat hij niet voor een transfervrij heeft gekozen, maar anderzijds is Vitesse ook zo dom geweest om hem zo'n contract aan te bieden. Het zou een slechte zaak zijn als hij na de winterstop alsnog aan het spelen toekomt, want hij gaat ons niet verder brengen.

Tja. Het is ook oliedom van Vitesse geweest hem een contract voor 3,5 jaar te geven. Hoe het daarna gelopen is... Waar er 2 vechten hebben er 2 schuld zullen we maar zeggen. Verder snap ik Beerens ook wel. Jaar in onmin met de trainer geleefd, ligt kennelijk ook niet al te best in de selectie? ( Anders hadden die toch ook wel een keer hun mond open getrokken richting trainer/ Vitesse) is nu verre van (wedstrijd)fit en heeft nog een contract van anderhalf jaar. Dat gaat ie uitdienen en daarna is ie klaar als prof.

@sjikkes, ikvind het iets te gemakkelijk,"waaar er 2 vechten hebben er 2 schuld." Neem maar van mij aan dat Slutsky een zo goed mogelijke selectie wilde hebben met sppelers die concurrenten zijn en van daaruit een teamprestatie willen neerzetten. Maar als je dan een speler zoals Beerens hebt rondlopen dan verstoort die alleen maar het proces waar Slutsky aan werkt. En als Beerens dan nu ineens dappere taal gaat bezigen omdat Slutsky weg is dan snap ik dat als Slutsky daar achter komt hij nog wel even wat kwijt wil over hoe hij op de "samenwerkinhg" terug kijkt.

Kijk Lex Lammers van De Gelderlander, altijd maar beweren dat Slutsky de carrière van Beerens heeft verziekt (vanwege vermeende kritiek van Beerens op het spel). Nu komt de waarheid toch naar boven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper170
D. DoekhiVerdediger161
M. WittekVerdediger160
O. DarfalouAanvaller166
L. OpendaAanvaller166
R. BazoerMiddenvelder151
O. TannaneAanvaller155
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

3 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 januari
Fenerbahçe wil een poging wagen om Eden Hazard te huren van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren