Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal komt met schrik vrij na eerste helft tegen Leeds United

Arsenal heeft de volgende ronde in het toernooi in de FA Cup weten te bereiken. The Gunners hadden het, met name in de eerste helft, heel lastig met Leeds United, maar wisten uiteindelijk toch met 1-0 te winnen. Reiss Nelson tekende kort na rust voor de enige treffer van het duel, waardoor voor Arsenal nu in de volgende fase van het bekertoernooi een uitwedstrijd tegen Bournemouth wacht.

Arsenal werkte met een goed gevoel toe naar het bekerduel met Leeds United, aangezien de thuiswedstrijd tegen Manchester United bijna een week geleden met 2-0 gewonnen werd. Pierre-Emerick Aubameyang was niet van de partij in het treffen met de koploper van de Championship, maar manager Mikel Arteta ruimde wel een basisplaats in voor Mesut Özil. Het was voor eerst in 954 dagen dat de Duitse middenvelder in actie kwam in de FA Cup. Arsenal had het in de eerste fase van de wedstrijd moeilijk met Leeds United.

Na een kwartier spelen kwamen the Gunners uiterst goed weg, toen een schot van Patrick Bamford op de lat belandde. In de eerste 25 minuten leverden de bezoekers maar liefst 11 schoten, terwijl Arsenal tot slechts 1 poging kwam. Via Ezgjan Alioski was Leeds United met ruim een halfuur op de klok andermaal dicht bij een treffer, maar Arsenal-doelman Emiliano Martinez pakte de bal stijlvol uit de hoek. De bezoekers lieten in de eerste helft uitstekend voetbal zien en waren de bovenliggende partij, maar slaagden er niet in om voor rust al de score te openen.

Desondanks kwam Arsenal kort na rust op voorsprong. Nadat Alexandre Lacazette nog de lat had geraakt, was het Nelson die de openingstreffer op het scorebord bracht. De jonge aanvaller kreeg de bal wat gelukkig voor de voeten via een verdediger van Leeds, maar maakte in kansrijke positie geen fout: 1-0. Arsenal zat in de tweede helft beter in de wedstrijd en kreeg via de ingevallen Gabriel Martinelli een mogelijkheid om de marge uit te breiden. Ondanks dat Leeds United in de slotfase nog op zoek ging naar de gelijkmaker, hield Arsenal stand en wacht er nu in de volgende ronde van de FA Cup een uitwedstrijd tegen Bournemouth.

1
2

Typische 1e helft Arsenal, wat is er toch altijd met Arsenal wanneer ze 1 wedstrijd weten te winnen en dan de volgende wedstrijd altijd slecht aan de start beginnen.

1e helft bar slecht, 2e helft stukken beter. Laca begint steeds beter te spelen onder Arteta. T moet echt allemaal beter, moeite met Leeds met alle respect normaal hoort zo een team in de Emirates opgerold te worden.

Luiz en Kola spelen overigens ook steeds beter onder Arteta rotsen in de branding.
Martinelli zorgt ook steeds voor veel gevaar in de 16, zeer gecharmeerd van hem. Overigens was de actie van Sokratis in de 85e minuut dodelijk 😅

6 januari 2020 om 22:52

Leeds speelt volgend jaar gewoon weer in de Premier League. Bielsa is ook nog eens een geweldige coach. Het was heel slecht bij ons in de eerste helft, oke. Maar om te zeggen dat we ze altijd moeten oprollen is echt onterecht. Zeker in onze huidige situatie. Respect voor Arteta dat hij de ploeg in de tweede helft aan de praat kreeg en respect voor Bielsa dat hij Leeds na 16 jaar terug in de PL zal brengen.

6 januari 2020 om 22:53

Dat gun in ze zeker, zeer sterk door hun gespeeld. T leek gewoon een Premier League team.

6 januari 2020 om 22:56

Gewoon een traditieclub die in de Premier League hoort. Ook veel respect voor de fans. Die blijven maar zingen en steunen. De fans van Arsenal mogen er nog van leren.

6 januari 2020 om 22:54

Leeds mag dan wel slechts Leeds zijn, maar ze spelen ontzettend goed. Bielsa wordt niet voor niets aangehaald als de beste coach ter wereld. Ik denk dat er geen enkele ploeg ter wereld is die aggressiever speelt dan Leeds.

Heerlijk. Eerste helft was het heel slecht maar in de tweede helft heeft Arsenal gestreden en toch wel verdiend de match gewonnen uiteindelijk. Er is nog een lange weg te gaan, maar ik zie verbetering. Lacazette krijgt bij BBC de man of the match, maar ik zou hem gewoon banken voor Martinelli tegen Crystal Palace. Hij is veel kalmer in de 16. Toptalent. Ook een mirakel dat Xhaka geen gele kaart heeft gekregen. Je zag hem telkens glunderen na elke overtreding omdat hij weer niet gestraft werd. Ten slotte is Leeds echt wel een stugge ploeg. Hoop dat we ze in de Premier League zien volgend seizoen.

Xhaka was bij 90% van de overtredingen betrokken, wat een held.

Haha vond de frustratie bij Mantingh ook heel mooi!

Heel solide door hem gespeeld, vondt Guendozi ook erg sterk spelen samen met Kola.

6 januari 2020 om 22:55

Guendozi kon amper een medespeler vinden. Speelt al lang waardeloos.

6 januari 2020 om 23:00

Guendouzi zal stappen moeten zetten in felheid en awareness als hij een plekje wil krijgen van Arteta. Xhaka was ook flauwtjes.

6 januari 2020 om 23:01

Dat klopt, maar hij zat steeds overal tussen.

Reiss Henry, maar dan niet. Snel vergeten deze pot, allemaal een zesje meer niet, op naar de volgende ronde. VAR is een grap, zonde van de speeltijd.

Match ligt zo lang stil door de VAR en uiteindelijk wordt er maar 5 extra minuten gegeven. Echt niet te begrijpen.

6 januari 2020 om 23:10

Zuivere speeltijd en VAR moet minder invloed krijgen. Bij Papa duurde het zo ontzettend lang...en voor wat? Een aai over z’n wang

Titel is wel direct misleidend hoor. “Met de schrik vrij”?? Ja Leeds was gretiger en won alles in de eerste helft, maar overal was Arsenal gewoon beter. Zelfs in de eerste helft toen Leeds heel goed speelde, had ik het gevoel dat Arsenal controle had..

Wat een verschil tussen de eerste en tweede helft zeg pff niet normaal. Het heeft flink gedonderd denk ik, want de overtuiging en werklust was er de tweede helft wel en dat maakt echt het verschil in wedstrijden. Leeds komt er ook wel, die spelen echt heel leuk voetbal. Dat die de tweede helft een stuk minder waren is ook niet zo gek aangezien ze zoveel energie gegeven hadden in de eerste helft. Al met al weer door in de beker, daar gaat het uiteindelijk om!

Slechte 1e helft! Verloren elke 2e bal en waren telkens te laat met het druk zetten. Als je als team elke keer 1/2 seconden te laat komt(in je duel) dan maakt het niet uit dat het een Championship team is, dan krijg je gewoon kansen tegen. Daarnaast is Leeds aan een hele sterke seizoen bezig. Spelen erg aanvallend en energieke voetbal onder Bielsa. Ik hoop dat zij zsm terug komen in de Epl. Tweede helft ging het al een stuk beter en ik moet zeggen dat Arteta mij heel erg bevalt, je ziet toch weer een reactie van de spelers. Zij spelen met veel meer passie en gogme. Ik ben erg benieuwd naar de wedstrijd tegen Crystal Palace en voor het eerst sinds tijden kijk ik er zelfs erg naar uit!

6 januari 2020 om 23:12

Wel gewoon weer 4 achterin tegen Palace graag, 3 achterin is meh en werkte vandaag niet best. Zoveel ruimte voor onze verdediging, omdat Guendouzi en Xhaka beiden teveel zwerven en niet goed communiceren.

6 januari 2020 om 23:40

Ja we moeten sowieso inderdaad "gewoon" weer 4-2-3-1 spelen. Ik ben sowieso niet heel erg fan van een opstelling 3 Cb's. Gewoon lekker met Kola en AMN op de vleugels.

7 januari 2020 om 09:36

We speelden gewoon 4-2-3-1 met Sokratis op RB, of heb jij een andere wedstrijd gekeken?

7 januari 2020 om 09:46

We speelden 3-4-1-2 ....kanaal 61 of 402 via Ziggo.

7 januari 2020 om 10:38

Nee man. We speelden 4 achterin dat garandeer ik je. Sokratis was rb deze wedstrijd.

7 januari 2020 om 11:23

Hoe dan ook, geen Papa meer op RB graag, wisselwerking met Pepe was drama en sws voegt ie aanvallend te weinig toe. Heeft zich wel goed gehouden defensief gezien.

Jammer had toch gehoopt op Leeds United. ik vraag me af waarom niemand van die miljardairs Leeds kopen? Hebben toch aardige historie en ze kunnen zo de epl induiken. Hopen voor Artheta dat hij Xhaka en Guendouzi aan de praat krijgt want hij moet toch spelen met de kaarten die hij in zijn handen heeft.

7 januari 2020 om 01:09

Guendouzi zal in de premier league normaal gesproken niet starten en Xhaka is een stuk beter met Torreira naast zich.

Goed dat Nelson scoort, zal zijn zelfvertrouwen helpen. Arsenal heeft zijn bijdrage dit seizoen hard nodig en de goals bleven wel een beetje uit. Speelt bij de U-21 van Engeland altijd effectief, maar kwam er bij Arsenal nog niet altijd uit.