Slot: ‘Bijzonder dat daar altijd naam van Ajax aan gekoppeld moet worden’

Zondag, 5 januari 2020 om

Calvin Stengs en Myron Boadu zijn dit seizoen twee van de absolute smaakmakers van de Eredivisie en de aanvallers van AZ kunnen op interesse uit binnen- en buitenland rekenen. Zo worden de talenten al geruime tijd in verband gebracht met een overstap naar Ajax, dat momenteel met een voorsprong van drie punten op de Alkmaarders aan kop gaat in de Eredivisie. Trainer Arne Slot, die zelf ook wordt genoemd als mogelijke opvolger van Erik ten Hag, heeft zijn bedenkingen bij deze link die vaak wordt gelegd bij spelers van AZ.

“Ik vind het vooral wel bijzonder dat, als het even goed gaat met een speler van AZ, daar altijd de naam van Ajax aan gekoppeld moet worden”, legt hij uit in gesprek met de NOS. “Op dit moment staan wij drie punten achter op Ajax, dus ik snap niet zo heel goed waarom dat altijd gebeurt. Als ik nu naar Myron Boadu en Calvin Stengs kijk, is het ook gelijk ‘Ajax, Ajax, Ajax’. Waarom moet iedereen die het even goed doet gelijk naar Ajax?”

Hoewel Slot de geruchten dus niet altijd even goed snapt, ziet hij de berichten ook als een compliment voor zichzelf en voor zijn spelers: “Het is vooral mooi, omdat het betekent dat je heel goed bezig bent. En ik ben niet de enige die wordt gekoppeld aan clubs, dat geldt ook voor onze spelers. Dat is ontzettend mooi, want dat zegt dat we het heel erg goed doen.”

AZ werd in het seizoen 2008/09 voor de laatste keer kampioen van Nederland, terwijl met de KNVB Beker in 2013 de laatste trofee in de prijzenkast bijgezet mocht worden. Slot hoopt daar dit seizoen verandering in te kunnen brengen en hij wil het Ajax in de tweede seizoenshelft tot het einde moeilijk maken: “We zijn met AZ aan een heel mooi halfjaar bezig en dat willen we in 2020 graag verzilveren.”


Poll

Ben jij het eens met Arne Slot?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

197 reacties (laatste reactie door azrsenal)

Tja, Ajax is de grootste club van NL en de perfect opstap richting een succesvolle carrière. Dus niet zo vreemd allemaal. Bij Ajax speel je je nu 1 keer meer in de picture dan bij een AZ.

5 januari 2020 om 11:14

Ajax is toch niet de enige club binnen NL voor een succesvol stap in je carrière? Psv is net zo goed ook een goede stap, kijk naar spelers als Depay, Lozano etc. Die ook gewoon bij (sub) top belanden. Dat Ajax momenteel meer in de picture staat door sportieve prestatie dat klopt, maar dat kan over 2 jaar zo weer anders zijn.

5 januari 2020 om 11:23

Je kunt natuurlijk ook een succesvolle carriere hebben met PSV als tussenstap, maar ook toen het sportief allemaal net iets minder ging bij Ajax, bleef Ajax in het buitenland een haast mytische uitstraling houden. Mede daarom wordt er voor spelers van Ajax relatief meer betaald.

5 januari 2020 om 11:27

Tuurlijk kun je bij psv een goede tussenstap zien. Maar qua voetbal en aanzien is Ajax natuurlijk gewoon net een maatje groter. Verder (misschien omdat ik met een amsterdamse bril kijk hoor!) Kan ik me buiten Depay, Lozano, Mertens en Wijnaldum geen top transfer meer voor de geest halen van PSV. Bij Ajax is er bijna jaarlijks wel een top transfer, zelfs in mindere tijden. Maar nogmaals, dat kan aan mijn gekleurde bril liggen!

5 januari 2020 om 11:46

Caribbean, wel de enige die de financiële middelen heeft om deze spelers over te nemen.

5 januari 2020 om 12:11

Bijzonder dat Slot dit bijzonder vindt. Getuigd misschien zelfs van zelfoverschatting, nu ze 2e staan en 3 punten achter Ajax zijn ze ineens ook een topclub? Laat ze dit maar eens een paar jaar achter elkaar presteren. Overigens is AZ ook nog eens de achtertuin van Ajax, dus logisch dat Ajax eerder genoemd wordt dan PSV. Verder is het nog maar de vraag of deze spelers voor psv betaal- en haalbaar zijn. Ook in dat opzicht logisch dat Ajax eerst genoemd wordt.

5 januari 2020 om 13:01

Dat ze voor Ajax haalbaar zijn wil niet zeggen dat Ajax die bedragen ook uitgeeft. Theorie en werkelijkheid liggen ver uit elkaar.

5 januari 2020 om 13:32

Een mytische uitstraling nog wel. Johan zou altijd een legende zijn buiten Nederland. Maar Ajax was, net zoals alle nederlandse ploegen, een lachertje van Europa.

5 januari 2020 om 13:51

Isco1 zegt ook niet dat Ajax de "enige" club is. Ik denk dat hij bedoeld dat de kans wat groter daar is om een mooie club buiten Europa te vinden. En dat heeft zeker met ons succes te maken. Maar eigenlijk is dat al jaren. Elke toptalent die slaagt bij Ajax gaat naar een topclub. Dat is bij Psv en zeker Feyenoord ff wat anders. Maar je kan het natuurlijk ook op de "van Dijk" manier doen he 😬. Dat is ook een prachtige weg om de top te bereiken. Misschien zelfs nog mooier.

5 januari 2020 om 14:26

Ajax wordt misschien wel de enige club uit een niet grote competitie die straks mee mag doen met de Super League met alle grote clubs van Europa. Dat is niets voor niets...

5 januari 2020 om 11:27

Ik kan mij maar weinig spelers herinneren die vanaf AZ naar Ajax zijn gegaan en van daaruit een succescolle carrière hebben opgebouwd

5 januari 2020 om 12:04

Tsja, als je dat doortrekt kan ik dan weer weinig az spelers noemen die een carrière in de top hebben gehad maar ik kan er naast zitten. Denk dat het met druk te maken heeft, az spelers blijken bij topclubs toch een stuk minder dan aanvankelijk gedacht. Zoveel heeft bijvoorbeeld Ajax niet gehad aan de az spelers en ook de spelers die rechtstreeks vanuit Alkmaar naar het buitenland vertrokken maken het niet waar. Wat is beter? Slagen bij az en dan alla Guus til/Vincent Jansen voor 20-30 miljoen naar t buitenland, of eerst slagen bij Ajax met de welbekende druk en vervolgens voor een bedrag van 60 miljoen naar het buitenland.

5 januari 2020 om 12:07

Die zijn op zichzelf volgens mij op 1 hand te tellen. Dus die vijver is niet zo groot.

5 januari 2020 om 12:12

Viergever, die heeft via Ajax de echte top bereikt.

5 januari 2020 om 12:18

Ja en dan op de bank komen bij Juventus en bijna elke wedstrijd falen. Dat kan ook een optie zijn, Ja.

5 januari 2020 om 12:45

Ik inderdaad ook niet... hoogstens een paar spelers die vanuit AZ van toegevoegde waarde zijn geweest voor Ajax...perez, Viergever en de Zeeuw waren nog wel leuke aanwinsten (vaak wel voor geringe tijd). Sigthorsson is bij Ajax nooit meer de Sigthorsson van AZ geworden en hetzelfde geldt wellicht ook voor El Hamdaoui. Aan Moisander had Ajax nog wel een goeie, tevens een van de weinige spelers die Ajax na AZ via de voordeur heeft verlaten.

5 januari 2020 om 15:16

Janssen wordt momenteel op handen gedragen en heeft inmiddels het 5-voudige vermoedelijk op zijn bankrekening staan dan wanneer hij naar ajax was gegaan. Plus als spits bij ajax kan je het sinds Kluivert tijdperk nauwelijks meer goed doen, dus waarom zou je je carriere daar gaan vernaggelen?

5 januari 2020 om 15:28

Weghorst, Dembele, Moreno,ricksen, Metgod, Altidore, Janssen, Romero(manu), Rasmus Elm, Jahanbaks, Henrikssen, Vlaar, Wernbloom, Brett Holman, Ari, Aron Johansson, Gouweleeuew, Klavan, Hoedthebben allemaal toch bij een grote buitenlandse club gespeeld

5 januari 2020 om 15:50

Dembele, Romero, Klavan en Janssen zijn de enigen die ik tel als bij een grote buitenlandse club. Grote competitie bij een club die standaard bij de top 6 hoort, dat is mijn standaard daarin.

Omdat het de grootste club in Nederland is en de enige Nederlandse clubs die de spelers kan betalen. Daarnaast het het type voetbal ook nog vergelijkbaar. Zo gek is dat dan toch niet ?

5 januari 2020 om 11:48

Jeroen-AMF en zo is het. Ik snap niet dat hij dat niet snapt en tegelijkertijd wel als een compliment ziet.

5 januari 2020 om 12:53

City en of Liverpool kopen toch ook niet alleen maar spelers van elkaar en of Chelsea, Arsenal, Spurs en United? Er is geen enkele reden om per se van AZ naar Ajax te gaan gat is maar 3 punten.

5 januari 2020 om 13:03

In Engeland liggen de clubs veel dichter bij elkaar, dus het vergelijk gaat niet op. Het is eerder Barcelona - Sevilla of Napoli - Juventus. Gaat niet om de punten op dit moment, ook om de druk van een grote clubs. Az kan volgend jaar ook ineens 5e worden, dat gebeurt bij Ajax niet.

5 januari 2020 om 13:05

Dat is heel dom redeneren, het gat is nu 3 punten, maar je snapt zelf toch ook wel het verschil tussen AZ en Ajax. En de vergelijking met Engeland slaat nergens op. Er gaan vaak heb oi er spelers van de ene topclub naar de andere. Gewoon een voorbeeld can Persie.

5 januari 2020 om 13:29

@ Tipptopp Hij begrijpt echt wel hoe het werkt, Slot houdt zich hier van de domme. Dit soort uitspraken vallen echt onder stoer doen voor de bühne, in elk land worden grote talenten van de subtop en lager meteen verboden aan club de absolute top van een competitie.

5 januari 2020 om 13:45

Hij zal het vast wel snappen. Het probleem is dat sommigen denken dat er tegenwoordig maar 1 weg naar Rome leidt. Er zijn meer dan genoeg voorbeelden van spelers zonder een Ajax-verleden die een geweldige carriere hebben gehad en/of hebben. In die context snap ik de uitspraken van Slot wel. Echter moet Slot ook beseffen dat hij coach is van een Nederlandse subtopper. Dan zijn er dus altijd clubs die interessanter zijn (de Nederlandse top). Dan heb ik het uiteraard over structurele prestaties.

5 januari 2020 om 14:22

@sirius Precies dat. En ik denk ook echt wel dat Slot weet dat AZ een subtopper is. Ik denk dat wat Slot bedoeld is dat altijd alleen maar Ajax genoemd wordt.

5 januari 2020 om 13:02

Ik snap Slot wel. Alsof spelers van AZ standaard naar Ajax zouden moeten gaan.

5 januari 2020 om 13:08

Dat zegt toch niemand. Maar dat goede spelers in beeld komen bij Ajax is toch helemaal niet vreemd. Maar het is is weer Ajax je dan k9 men de onderbuik gevoelen weer naar boven en dan kunnen veel mnensen niet meer logisch nadenken.

5 januari 2020 om 14:29

@Kohaku nah ik denk dat Slot met zijn domme opmerking wil laten zien dat hij niet bij Ajax past. Slot zegt hier dat hij niet snapt waarom spelers aan Ajax gelinkt worden die het goed doen vanuit AZ. Staat nergens alsof ze standaard naar Ajax zouden moeten. Maar Ajax is op heden de enige Nederlandse club diende bedragen die AZ wil gaan vragen kan betalen of denkt Slot dat AZ deze jongens voor een klein prijsje weg doet??? Als Slot goed luistert dan hoort hij heel vaak dat PSV of Feyenoord een Stengs zouden kunnen gebruiken maar het nooit kunnen betalen. Ajax heeft miljoenen denkt iedereen dus enige kans hebbers. Maar Slot snapt er niets van????

5 januari 2020 om 13:03

Als Stengs nu bij Ajax zou spelen word hij elke wedstrijd uitgefloten. Die gozer is zo slordig aan de bal , en zo niet constant dat is om gek van te worden. Samenvatting voetballer pur sang.

Hahaha. Boo Hoo Hoo. Jullie zijn AZ. Een ploeg hangend tussen de subtop en de top drie. Meer zal het, op incidenteel succes, ook niet worden. Vind je het gek dat de topspelers dan worden gelinkt aan de topclubs uit de competitie. Dat gebeurd bij Sevilla, Dortmund en Arsenal bijvoorbeeld ook.

5 januari 2020 om 10:35

Die sneer naar AZ is ook totaal onnodig van je. Bovendien kunnen die jongens ook een prima stap maken naar het buitenland vanaf AZ.

5 januari 2020 om 10:38

Welke sneer? Dat AZ nooit meer zal worden? Want dat het ooit meer wordt geloof ik oprecht niet. De stap naar het buitenland kan prima, maar de druk om te presteren en elke week te moeten winnen in plaats van mogen winnen, normaliter elk jaar drie keer in de week spelen, etc. Dat heb je over het algemeen bij AZ niet. Dat kun je ook niet simuleren. Bij PSV en Ajax heb je dat doorgaans wel. Die stap zou logisch en verklaarbaar zijn.

5 januari 2020 om 10:44

AZ speelt eigenlijk elk jaar Europees. Wat dat betreft is het spelen van 3 wedstrijden niet echt nieuw bij een overstap. De druk zal inderdaad wel verschillen.

5 januari 2020 om 10:49

Nee, die jongens kunnen geen stap naar het buitenland maken zonder tussenstap naar een club als Ajax. Ze kunnen naar Moskou, waar men helemaal niet zo blij is met Guus Til....

5 januari 2020 om 11:01

Ik kan me van de afgelopen jaren niet veel spelers herinneren die geslaagd zijn vanaf AZ in het buitenland. Weghorst is dan een uitzondering, maar die heeft een geweldige mentaliteit. Zelfs Jahanbakhsh, topscorer eredivisie, heeft het maar wat lastig. Dit geldt overigens ook voor veel spelers van psv en Feyenoord.

5 januari 2020 om 11:54

Ik kan mij ook niet zoveel spelers van ajax herinneren die pak hem beet de afgelopen 5 jaar geslaagd zijn in het buitenland? Ik kom niet verder dan de Jong en Milik, maar Milik heeft ook niet altijd een basisplaats. De Ligt, Cillissen, Kluivert, Younis, Dolberg, Klaassen (op dit moment doet hij het vrij goed bij Werder) zijn het allemaal net niet

5 januari 2020 om 11:56

@MidoW wat wil je daarmee zeggen? Dit geld ook voor een aantal spelers die vanaf Ajax naar het buitenland zijn gegaan.. er zijn altijd meerdere factoren die van invloed zijn of een succesvolle overstap werkelijk wordt of toch een flop

5 januari 2020 om 12:40

vertonghen, Alderweireld, Eriksen, Suarez vergeten? Zijn spelers die nu in de top spelen via Ajax. Maar goed we kunnen nu allemaal gaan mierenneuken, maar objectief gezien heeft Ajax voetballend en qua transfers toch het meeste succes internationaal.

5 januari 2020 om 13:00

Alderweireld heeft daar nog wel voor moeten vechten hoor. Is niet via Ajax naar de top gegaan. Zijn goede periode bij Southampton heeft hem bij Spurs gebracht. Toen Vertonghen en Eriksen naar Spurs gingen was dat ook geen top. Zelfde geld voor Suarez, Liverpool was een simpele middenmoter toen hij daar naar toe ging. Ik deel je mening wel hoor maar de Ligt en Frenkie zijn eigenlijk de enige 2 die echt naar de top gingen in mijn herinnering.

5 januari 2020 om 13:30

Die spelers zijn toch via Ajax in de top beland? Hoeveel spelers zijn dan via AZ en eventueel nog een extra tussenstop naar de top gegaan? Sterker nog: hoeveel jongens hebben vanuit AZ ervoor gezorgd dat een andere club tot de top ging behoren, want persoonlijk vind ik wel dat Eriksen en Suarez die invloed gehad hebben voor Spurs en Liverpool.

5 januari 2020 om 13:33

@ Gentiana Het klopt dat AZ Europees voetbal altijd bloed serieus neemt (zoals het hoort), en over het algemeen daarin ook goed voor de dag komen. Alleen ik zie niet in hoe AZ structureel grote stappen kan zetten om een structurele uitdager van Ajax en PSV te worden (zowel sportief als zakelijk). Onlangs is VI in de jaarcijfers gedoken van de tradionele top drie, en daaruit bleek wel dat de onderlinge verschillen al bijna onoverbrugbaar zijn. Ook AZ werd heel even benoemend, maar het is onmogelijk voor AZ om zakelijk/commercieel het gat met Feyenoord (wat echt onder presteert door wanbeleid) en PSV in te lopen. Laat staan met Ajax, AZ moet vooral zijn ambities blijven houden en proberen na te jagen (waar FC Groningen en Heerenveen echt een voorbeeld aan zouden kunnen nemen). Het is vrijwel onmogelijk dat AZ structureel een uitdager van Ajax en PSV zal worden.

5 januari 2020 om 13:36

Als je de doelpalen gaat veranderen naar van ajax direct een basisplaats in de top van Europa dan wordt het een kleine selectie inderdaad. Maar daar ging de discussie niet over. Het ging over slagen in het buitenland. En er zijn zat ex-Ajax spelers geslaagd in het buitenland. Meer dan voormalig spelers van andere Eredivisie clubs. Maar dat is ook volkomen logisch. Betekent echter niet dat het bij andere eredivisie clubs niet gebeurt.

5 januari 2020 om 13:50

Dat is wel erg kort door de bocht. Ajax brengt ze ook niet alleen maar naar topclubs. Daar zit zo nu en dan ook wel een Ludogorets tussen bij wijze van spreken. Guus Til is simpelweg geen groot talent (al dachten sommigen dat destijds wel) en dan ga je niet naar topclubs of de Europese subtop. Dan kom je inderdaad bij een Spartak terecht. Als Boadu er straks meer dan 20 in heeft liggen en meegaat naar het EK, komen de topclubs ook wel bij AZ aankloppen.

5 januari 2020 om 10:39

Zeer volwassen Dr.Mario. Az wil incidenteel veranderen naar standaard....zo gek is dat toch niet voor een club met ambities die tot in bijna elke vezel kern gezond is.

5 januari 2020 om 10:58

@Tinus, Dat is prachtig geschreeuw naar de bühne. Je doelt op hetzelfde rideltje als dat VD sar afsteekt wanneer hij zegt dat Ajax weer Europese top wilt worden? Schattig. Maar dat gaat hem ook niet worden. Madrid krijgt meer sponsoring dan Ajax krijgt, Ajax weer een stuk meer dan AZ. Madrid krijgt meer transfersom voor een speler dan Ajax, Ajax weer meer dan AZ. Etc. Etc. De ambitie is leuk, maar is gedoemd te mislukken en zal altijd bij ambitie blijven. Ajax speelde vorig jaar incidenteel mee met de grote mannen, AZ dit jaar.

5 januari 2020 om 11:07

@DrMario. Maar het verschil is dat het voor AZ wel mogelijk is om naar het niveau van Ajax en PSV toe te groeien, terwijl het voor Ajax vrijwel onmogelijk is om bij de wereldtop aan te haken.

5 januari 2020 om 11:13

@dr.mario Was het lekker die azijn beker? Er is niets mis met ambitie, en zoals jij zegt dat ambitie is gedoemd te mislukken, betekend dat ze net zo goed niet hoeven voetballen. Bij mij is de beker half vol, i.p.v. half leeg en is er niets mis met ambitie om omhoog te kijken en naar iets beters te streven.

5 januari 2020 om 11:14

@Benzema, sorry maar als je dit niet kan onderbouwen vind ik het echt een lachwekkend statement. Gaat niet gebeuren.

5 januari 2020 om 11:15

Vorig seizoen haakte Ajax toch echt aan bij de wereldtop. Dus vrijwel onmogelijk is het dus niet. En als AZ doorgaat met het produceren van schitterende talenten, of er komt een gigantisch rijke eigenaar die er belachelijk veel geld in pompt, dan kan AZ aanhaken bij de top 2 in Nederland.

5 januari 2020 om 11:22

Heidi, Ik heb het over structureel. Niet incidenteel.

5 januari 2020 om 11:27

@Badhabbit. O, absoluut niet. Elke club heeft ambities, lijkt mij. Maar ambities zijn veelal gedoemd te mislukken. Zo vind ik het ambitieus dat Ajax mee wilt doen met de grote Europese jongens maar zegt de realist in mij dat dat niet gaat gebeuren.

5 januari 2020 om 11:36

@DrMario. Wat wil je aan onderbouwing. Het is toch logisch? Waarom zou AZ niet door kunnen groeien als ze structureel zo blijven presteren. De reden dat Nederlandse clubs niet structureel bij de wereldtop kunnen aanhaken is omdat ze in een te zwakke competitie spelen.

5 januari 2020 om 11:46

@Benzema, PSG speelt ook in zijn zwakke competitie. Het ligt veel dieper dan dat. Sponsoring, TV gelden, klimaat, taal, etc, etc. DAT Ajax niet structureel kan aansluiten ligt echt niet enkel en alleen aan de competitie.

5 januari 2020 om 11:52

Incidenteel kan AZ ook aanhaken bij de NL-se top. Structureel zou dat net zo'n wonder zijn als wanneer Ajax structureel aanhaakt bij de Europese top. Heeft allemaal met geld te maken. Door een goede jeugdopleiding en een goede lichting kan een club als Ajax incidenteel aanhaken bij de Europese top en een club als AZ incidenteel aanhaken bij de Nlse top. Ik zie het verschil niet. Chapeau voor AZ overigens, want ik heb wel respect voor het beleid van deze club en het is mijn tweede favoriete club in Nederland.

5 januari 2020 om 11:54

Omdat AZ nooit de fanbase van een Ajax of PSV zal kunnen evenaren en daarmee nooit op gelijke hoogte zal kunnen komen. Het is nu eenmaal afhankelijk van de supporters schare welke sponsoring je binnen kunt halen. Dus kan AZ structureel aanhaken? Vast en incidenteel misschien een keer eerste worden, maar daar zal het bij blijven. Daarnaast even ot, is het helemaal jiet zo vreemd dat er naar Ajax gewezen wordt voor een vervolgstap. Van Slot vind ik het pure arrogantie dat hij dit zo beoordeelt, ook al heeft hij aan het een compliment te vinden. Maar AZ speelt even leuk maar is nog wel 100 jaar verwijderd van het structureel in alles grotere Ajax.

5 januari 2020 om 12:23

@drmario, De Ligue 1 is echt wel een heel stuk beter dan de Eredivisie. Natuurlijk zijn er andere factoren. Maar de competitie is de grootste. De Eredivisie is simpelweg niet aantrekkelijk voor topspelers. @thebrightone, dat hoeft ook niet. PSV heeft toch ook lang niet zo veel fans als Ajax. Maar als AZ ieder jaar meedoet om het kampioenschap, krijgen ze wel meer fans. Zo werkt het nou eenmaal.

5 januari 2020 om 13:55

@benzema - Ajax kan toptalenten niet tot nauwelijks 1 op 1 vervangen. Voor AZ is dat nog veel moeilijker. Bovendien heeft AZ in tegenstelling tot de grote drie clubs in Nederland een heel beperkt achterland en met een begroting van 25 miljoen euro is structureel aanhaken bijna onmogelijk. Dan kun je de begroting omhoog schroeven, maar als je dan een minder seizoen hebt, zul je gaten moeten dichten en loop je tegen het spreekwoordelijke plafond aan. Bijna niets is onmogelijk, maar het is onwaarschijnlijk dat AZ aan gaat haken. Kijk bijvoorbeeld naar FC Twente en Feyenoord die zichzelf in de schulden hebben gewerkt om maar in de buurt te komen van Ajax en Psv. Het resultaat: Je bent jaren kwijt om uberhaupt weer gezond te worden en van ontwikkeling is in zo'n periode totaal geen sprake.

5 januari 2020 om 14:04

@mario, je verwijt Benzema dat hij het niet kan onderbouwen maar waar blijft jouw onderbouwing dan? Je vindt het lachwekkend terwijl jij alleen maar aan het roeptoeteren bent. Vraag me af wie er nu lachwekkend bezig is maar maar heb toch ernstige vermoedens dat jij het bent

5 januari 2020 om 14:18

@ Sirius, Je wil AZ toch niet gaan vergelijken met Twente en Feyenoord? Dat slaat nergens op. Twente heeft op veel te grote voet geleefd en om dat een beetje recht te trekken hebben ze besloten om de boel te besodemieteren met als gevolg dat ze naar de rand van de afgrond koersten. Wat Feyenoord aan het doen is weet men zelfs in Rotterdam niet. Indien AZ vast blijft houden aan het huidige beleid dan zie ik ze wel aanhaken, ook met een begroting van 25 miljoen al zal die de komende jaren echt wel langzaam omhoog gaan. En natuurlijk zullen ze af en toe een seizoen krijgen waarin het allemaal een stuk minder gaat maar daar is niets mis mee. Groeien gaat altijd met vallen en opstaan en ben er van overtuigd dat ze nog wel eens op hun bek gaan maar ook dat ze weer opstaan. Feyenoord heeft ook een begroting die al jarenlang 2 tot 3 x zo hoog is maar dat zie je al jarenlang niet terug op de ranglijst..

5 januari 2020 om 17:33

@ Dr. Marioaltijd maar reageren afgeven op Az.in het kort komt het erop neer dat Ajax en AZ in totaal verschillende categorieën spelen. En toch reageer je steeds weer op berichten aangaande Az.dit vind ik dus vreemd.

5 januari 2020 om 10:41

Dat vind ik te makkelijk gezegd; AZ is wel een club met de potentie om op basis van goed beleid blijvend aan te haken bij de top 3. Eindhoven is ook "slechts" 2x zo groot als Alkmaar he; Amsterdam 8x zo groot, terwijl in voetballend opzicht de verschillen veel kleiner zijn, dus het hoeft er echt niet aan te liggen dat Alkmaar een te kleine stad is ofzo. Kwestie van goed beleid voeren. Het is daar ook aan te danken dat AZ het dit seizoen zo goed doet en het is best mogelijk om die lijn voort te zetten, maar de mogelijkheden zullen er altijd minder zijn dan bij een Ajax, dat in zijn groei als club zo ontzettend veel verder is. Echt vreemd van Slot dat hij dat vreemd vindt.

5 januari 2020 om 11:56

Ja en Almere heeft maar 10.000 inwoners minder dan Eindhoven en Rotterdam heeft er drie keer zoveel als Eindhoven...dus idd de maat van de stad doet er niet zoveel toe. Wel de sympathie voor een club.

5 januari 2020 om 11:17

Tja beetje hetzelfde verhaal als Ajax dat roept dat het wereldtop wil worden. Leuk om te zeggen, maar totaal onhaalbaar. AZ is incidenteel top in Nederland en spelers van AZ zullen altijd naar Ajax willen.

5 januari 2020 om 11:32

@migi Juist, daarom heeft Boadu Ajax afgewezen.

5 januari 2020 om 11:55

Daarom zijn Fitz-Jim, Salah-Eddine en Hillen ook bij az gebleven.

5 januari 2020 om 12:00

Heeft Boadu Ajax officieel afgewezen?

5 januari 2020 om 13:26

Als jeugdspeler werd hij op zijn 12de niet aangenomen na een stage met zijn amateurclub waarna hij naar az ging. Op zijn 16de wilde Ajax hem wel halen maar koos toen om bij az blijven, maar wie weet dat boadu nu wel wil komen.

5 januari 2020 om 14:20

En wie weet wil hij bij AZ blijven

5 januari 2020 om 11:26

Tja waarom zullen de spelers van AZ nog naar Ajax toe gaan niet meer voor de Nederlandse competitie toch en Europees met Ajax speel je ook niet met de prijzen mee.(de laatste prijs is ook alweer 25 jaar geleden) Dus dan lonkt eigenlijk nog alleen het buitenland. Waar ze in betere competities spelen en veel beter betaald worden.

5 januari 2020 om 11:30

Dr.Mario, AZ is toch eigenlijk onderdeel van die top 3, samen met PSV & Feyenoord? Misschien niet qua supporteraantallen, maar zeker wel qua voetbal. Zij zitten veel dichter en constanter tegen het niveau van PSV aan dan Feyenoord.

5 januari 2020 om 12:38

Mag ik vragen op basis van wat AZ veel dichter en constant in de buurt van PSV zit dan van Feyenoord? Dit seizoen zal naar alle waarschijnlijkheid de derde keer in 10 jaar zijn dat AZ boven Feyenoord gaat eindigen. En ook de enige keer dat ik kan zeggen dat er vanuit Rotterdamse kant weinig op valt af te dingen want AZ draait haast perfect. Maar de vorige 2 keer was er genoeg zelfverwijt voor ons en dan laat ik de behaalde prijzen ( nota bene ten koste van AZ) buiten beschouwing...

5 januari 2020 om 14:25

@frdirk Als dit de derde keer in 10 jaar tijd wordt dat AZ boven Feyenoord eindigt dan kan 1 van ons niet tellen vermoed ik. Over welke behaalde prijzen ten koste van AZ heb je het over? Je kan onmogelijk de knvb beker noemen want dat wordt door iedere fan van de traditionele top 3 als een troostprijs beschouwd

5 januari 2020 om 21:18

Je hebt helemaal gelijk wat betreft de standen en dat Feyenoord in de afgelopen 10 jaar inderdaad veel meer boven AZ is geeindigd dan andersom. Dit had ik niet gecontroleerd en het blijkt dat mijn idee daarover dan ook foutief was. Had echt het idee dat AZ het eigenlijk sinds het begin van deze eeuw toch wel een stuk beter aan het doen was dan Feyenoord, maar dat valt dus wel mee (of tegen, als je AZ fan bent )

5 januari 2020 om 12:19

De mensen zijn het niet zozeer met je oneens, maar je brengt het gewoon heel grof. Als je de woorden iets beter neerzet levert dat veel meer waardering op. Ik ben het grotendeels met je eens hoor, maar die kinderachtige boventoon is flauw en verwacht je zeker niet van een gerespecteerd lid van vz.

5 januari 2020 om 13:04

Niet iedereen kan zo een flitsende carriere als Riedewald of Klassen krijgen.

Zo raar is dat allemaal niet hoor. Buiten dat je bij Ajax de meeste kans hebt om je in de kijker te spelen vis CL en EL knockout rondes, gaan bij Ajax vertrekkende spelers én naar betere clubs én gaan ze voor meer geld weg.

5 januari 2020 om 10:37

Dat ze voor meer geld weggaan heeft een speler op zich niet zoveel aan toch, of zie ik dat verkeerd?

5 januari 2020 om 10:41

Ik denk dat een De Jong als aankoop van 86 miljoen meer salaris kan vragen dan stengs straks als aankoop van 30 miljoen.

5 januari 2020 om 11:15

Ah, dat zou best kunnen, in die context had ik het niet bekeken.

5 januari 2020 om 11:51

Wel als in het contract is opgenomen dat een speler een bepaald percentage van de transfersom krijgt. Of wat Zytto inderdaad zegt. Als “grotere aankoop” (lees duurdere aankoop) kun je vaak wel wat meer salaris eisen, lijkt me.

5 januari 2020 om 12:43

Een speler van 30 miljoen zet je ook eerder op de bank, terwijl je die van 86 miljoen nog een extra kansje geeft na een slechte wedstrijd.

5 januari 2020 om 13:00

@shorty1991, Spelers die voor 30 miljoen weggaan bij AZ gaan over het algemeen naar minder grote clubs dan spelers die voor 86 miljoen weggaan vanaf Ajax. Dus wat dat betreft zou je kunnen zeggen dat de spelers relatief even duur zouden zijn. Wat dan betekent dat 30 miljoen voor een club als Brighton net zo veel is als 86 miljoen voor Barcelona. Wat dan betekent dat ze beide even snel op de bank zouden belanden. Dat klinkt, denk ik, vrij logisch.

5 januari 2020 om 13:33

Zo zou je het inderdaad kunnen stellen Azrsenal, ik ging er in mijn reactie vanuit dat de vergelijking was als spelers naar gelijkwaardige topclubs zouden vertrekken vanuit Ajax of AZ.

5 januari 2020 om 13:46

@ Badhabbitniet dat geld onbelangrijk is, maar wanneer een speler zich ontwikkeld tot sterktehouder in Amsterdam, volgt in de meeste gevallen ook een succesvolle buitenlandse carrière. Laten we wel wezen, Slot houdt zich hier voor de domme want hij weet toch hoe het werkt in het voetbal. In elke competitie worden grote talenten van de niet top clubs altijd gelinkt aan de topclubs van de desbetreffende competitie. Helemaal in Nederland, waar toch over het algemeen gebleken is dat het verstandig is om nog een tussenstap bij Ajax of PSV te maken.

5 januari 2020 om 14:30

@F-18/TACP Je leest het artikel veels te negatief. Wat Slot bedoeld is waarom altijd alleen maar Ajax wordt aangehaald. Hij zegt nergens dat het geen goede vervolg stap zou zijn. Maar er zijn meer wegen naar Rome. De link van AZ spelers is altijd naar Ajax. Ik heb nog geen enkele speler gelinkt zien zijn naar bv Psv, om in jouw voorbeeld te blijven. Dat is wat Slot bedoeld en verder niets negatief tegen over Ajax.

Nou az heeft wel praatjes de laatste weken zeg. Eerst de directeur dat het verschil niet groot is en nu slot met "het verschil is maar 3 punten, dus waarom moeten ze naar Ajax?" Ja je staat nu toevallig 1 keer halverwege 3 punten achter, maar je eindigd gewoon jaarlijks op meer dan 15 punten van Ajax. Vorig jaar zelfs nog op 23 punten zonder Europees voetbal op een Ajax dat de halve finale CL bereikte met 3 voorrondes en de bekerfinale. Nu heeft az 1 goed half seizoen, nog steeds minder dan Ajax, en is Ajax geen stap omhoog meer. Ajax is een topclub en az normaal subtop. Zo gek is het niet dat een talent van de subtop een tussenstap maakt bij Ajax of psv. Daar doet 1 goed half seizoen niks aan af. Niet voor niks dat elke topspeler van az bij Ajax en psv niet uit de verf is gekomen en dat janssen en jahanbaksh zo ongeveer de 2 grootste flops van de PL zijn.

5 januari 2020 om 10:46

Je noemt dat Az ‘toevallig’ 1 jaar goed doet achter ajax. Maar de prestaties van Ajax, het bereiken van de halve finale is toch ook ‘toevallig’ 1 jaar? Mee eens dat de stap tussen Az en Ajax gewoon groot is.

5 januari 2020 om 10:52

En daarvoor was het de finale van de EL. Dus kan je het dan over toevallig hebben?

5 januari 2020 om 10:57

Arsenal890, maar heb jij zowel Overmars als Ten Hag horen zeggen dat De Ligt en De Jong niet verkocht gingen worden aan Juventus en Barcelona, omdat het verschil vorig seizoen niet groot was? Nee, dus onzin vergelijking. Ik heb niemand van Ajax ergens horen zeggen dat Ajax Europese top is en er geen speler meer verkocht gaat worden aan Barcelona of Juventus omdat het concurrenten zijn.

5 januari 2020 om 11:06

Kyle: het jaar ertussen geen Europees. En nu weer EL. Het verschil tussen CL en EL zegt al genoeg. Zytto; dat zegt ik niet, maar je noemt 2 voorbeelden maar je spreekt jezelf tegen vandaar.

5 januari 2020 om 11:31

Welke prijzen heeft Ajax meer behaald dan AZ Europees deze eeuw? Dus zo goed heeft Ajax het nu ook alweer niet gedaan met een veelvoudige begroting.alleen Feyenoord heeft Europees succes behaald deze eeuw en van Ajax is het al weer te lang geleden, om met de meeste hier van voetbalzone over te hebben.

5 januari 2020 om 11:35

Ik maak alleen nergens een vergelijking? Zeg alleen hoe groot het gat normaal is (15-20 punten) en zelfs dat het gat nog geen jaar geleden nog groter was met 20 wedstrijden meer. Geloof dat het verschil in dat EL seizoen (met ook veel meer wedstrijden) ook even groot was. Daarom zeg ik dat die 3 punten een momentopname zijn die niks zeggen over het verschil Ajax-az als club. Ze zijn ook geen 7 punten beter dan psv. Die eindigen ook al sinds 2008-2009 elk seizoen ruim boven az.

5 januari 2020 om 11:37

Alfredo ja je hebt gelijk. Ik vind feyenoord ook beter dan Juventus, Arsenal, Spurs, Dortmund en PSG omdat die deze eeuw nog geen Europese prijs hebben gewonnen. Sterker nog az minimaal gelijkwaardig.

5 januari 2020 om 12:10

Zytto34 lezen is blijkbaar ook te veel gevraagd? Maar ik heb alleen vergelijkingen getroffen op Nederlands niveau. Maar voor jou ja toen Feyenoord de Europese prijs wonnen waren ze sterker dan de rest anders win je die prijs niet zo duidelijk.

5 januari 2020 om 12:14

Kan iemand mij uitleggen waarom het relevant is of Feyenoord bijna 20 jaar geleden (!) al dan niet sterker was dan PSG, Arsenal, Borussia of Juve?

5 januari 2020 om 12:47

Als alleen het winnen van prijzen aangeeft of je goed presteert of niet, dan zou ik Feyenoord maar heel gauw buiten je betoog houden. Volgens die logica zijn er elk jaar dus maar 2 ploegen goed bezig in Europa, de winnaars van de bekers. Dat een Frankfurt vanuit het niets de halve finale EL bereikt, Ajax Europas grootste clubs totaal scheel tikt,dat zegt blijkbaar allemaal niet zoveel.

5 januari 2020 om 13:07

Niet zo neerbuigend over Ajax, twee jaar geleden had Ajax nog bijna de voorrondes van de EL overleefd. Echte topclub!

5 januari 2020 om 11:20

@zytto34 "eerst de directeur dat het verschil niet groot is" Dat zei Eenhoorn niet. Hij zei dat hij denkt dat het verschil minder groot is dan men denkt. Niet dat het verschil niet groot zou zijn. En dit artikel kan je naar mijn mening ook anders lezen. Waarom alleen maar Ajax? Waarom zou een speler van AZ niet naar een middenmoter/subtop in de Bundesliga kunnen bv? Wat Slot bedoeld is het is altijd en alleen maar Ajax, en nooit een andere optie. En leuk dat je Janssen en Jahanbaksh opnoemt, maar daar kan je ook Weghorst en Dembele tegenover zetten toch? Hier wil ik overgins niet mee zeggen dat Ajax geen goede vervolg stap zou zijn voor een speler in Nederland (ongeacht van welke club).

5 januari 2020 om 11:30

"Waarom alleen Ajax?" Ja snap dat dat irritant is, maar het zijn vooral analisten/media die Ajax als optie noemen. Dat is ook een reden dat ze niet gelinkt worden aan Hertha, Brighton of Lazio, omdat dat de media (en de gemiddelde Nederlander) niet boeit, Ajax groter is dan die clubs en Ajax vaker talenten van az heeft gehaald. Dan is het een stuk interessanter om te kijken in een analyse of stengs een speler als Ziyech kan vervangen dan dat stengs de nummer 10 van Brighton kan vervangen.

5 januari 2020 om 11:34

Dus snap je nu wat Slot bedoeld?

5 januari 2020 om 12:00

Jazeker, maar zo gek is het niet .

Ik snap dan weer niet niet hoe Slot dit bijzonder kan vinden. Natuurlijk is een overstap naar Ajax dé logische stap voor mannen als Stengs, Boadu en Slot zelf zo lang ze zich nog niet zodanig bewezen hebben dat een Real Madrid ze meteen binnenhengelt en een basisplaats/hoofdtrainerschap geeft. AZ draait op het moment ontzettend goed, maar bij Ajax zijn de mogelijkheden (financieel, stadion, achterban) veel groter en zul je structureel een prachtig podium hebben. Inmiddels is de club zo sterk geworden dat ook in mindere jaren je echt wel mag verwachten dat er iets neergezet wordt in de Europa League. Dan is dat toch de meest logische stap voor Nederlanders om zich door te ontwikkelen? Of zou Slot vinden dat AZ als club net zo ver in zijn ontwikkeling is als Ajax? Dat zal toch niet?

5 januari 2020 om 11:22

@magnetics Niemand heeft het over Real Madrid, want dat gaat hem natuurlijk nooit worden. Waarom niet gewoon een middenmoter/suptob in de Bundesliga bv? Het punt van Slot is dat altijd alleen maar Ajax wordt genoemd (en daarmee wil ik niet zeggen dat het geen goede stap zou zijn, maar er zijn meer wegen naar Rome).

Uiteraard is het een groot compliment, maar ik snap zijn frustratie. Als supporter zijnde irriteer ik mij daar zelfs aan, omdat er altijd maar word gedacht of gepraat alsof er maar 1 club is in Nederland. Een beetje realist snapt inmiddels wel dat het bijna utopisch is geworden dat een goede speler van Az met nog een langdurig contract naar Ajax verkast. Het is overigens vooral de media die spelers richting Ajax lullen terwijl Ajax volgens mij eerst met de eigen jeugd aan de gang wil al is het inmiddels ook veranderd met al die aankopen. Dat eeuwige geneuzel over dat Az teveel vraagt voor zijn spelers moet ook eens stoppen. Het word er voor betaald net als dat er andere spelers voor de absolute hoofdprijzen vertrekken uit Nederland.

5 januari 2020 om 10:43

Spelen dit seizoen gemiddeld met 6 eigen jeugdspelers dus genoeg eigen jeugd. Ook alweer een aantal debutanten geweest dus het gaat prima met de jeugd van Ajax.

5 januari 2020 om 11:33

En hoeveel van die debutanten spelen er wekelijks ten opzichte van aankopen? Je kan toch niet ontkennen dat Ajax inmiddels meer aankopen doet dan jeugd laat doorstromen. En met doorstromen bedoel ik niet sporadisch invallen of oneindig bank zitten.

5 januari 2020 om 11:33

En hoeveel van die debutanten spelen er wekelijks ten opzichte van aankopen? Je kan toch niet ontkennen dat Ajax inmiddels meer aankopen doet dan jeugd laat doorstromen. En met doorstromen bedoel ik niet sporadisch invallen of oneindig bank zitten.

5 januari 2020 om 11:39

Eens kijken. Mazraoui/Dest, we hebben altijd een jeugdspeler op rechtsback. Veltman en Blind zijn opgeleid door Ajax. Donny is opgeleid door Ajax. Noa Lang, die ook steeds meer minuten krijgt is opgeleid door Ajax. Je kan niet verwachten dat er 2/3 spelers per jaar doorbreken. Nu is er 1 debutant die veel speelt en dat is Dest. Daar komt Lang nu bij.

5 januari 2020 om 11:44

Debutanten spelen vrijwel nooit wekelijks, bij geen enkele club. Dat zijn jonge jongens die debuteren, die pas je rustig in een elftal in mits mogelijk. Op den duur gaan die meer spelen. Ajax speelt vrijwel wekelijks met Dest (die wel vrij snel vast in de basis kwam overigens) of Mazraoui, Veltman, Blind, Donny en Promes in de basis, altijd 5 gasten uit eigen jeugdopleiding dus. Verder hebben meerdere jonkies hun minuutjes weer gemaakt (Lang, Ekkelenkamp, Traoré, Gravenberch, Hanssen), nog een handvol extra jeugdspelers (waaronder Ünüvar, Salah-Eddine en Timber) zijn mee op trainingskamp en een deel traint sowieso al vaak met de selectie mee. Jeugd moet steeds beter zijn om goed genoeg voor 1 te zijn, het niveau stijgt namelijk. Echter zal er al-tijd jeugd spelen en nieuwe jeugd doorbreken bij Ajax. Hoe kan je dát in hemelsnaam ontkennen..?

5 januari 2020 om 12:02

"En hoeveel van die debutanten spelen er wekelijks ten opzichte van aankopen?" Nou denk dat Gravenberch en Ekkelenkamp bijvoorbeeld qua minuten niet veel onder doen voor een aankoop als Marin. Noa Lang doet niet veel onder qua minuten voor een Alvarez om maar een paar voorbeelden te geven.

5 januari 2020 om 12:51

Als die debutanten wekelijks hadden gespeeld, dan waren het natuurlijk ook geen debutanten geweest. Debutanten debuteren meestal omdat ze grote potentie tonen, maar er nog geen heel seizoen klaar voor zijn. Beetje een kinderachtig betoog van je Tinus.

5 januari 2020 om 13:12

Is ook niet zo heel moeilijk ook natuurlijk voor een jeugdspeler om net zoveel minuten te maken als Marin. Kun je ook Labyad noemen die alleen maar speelt als anderen geblesseerd zijn zijn maar nooit basisspeler zal worden.

Ik ben juist blij dat het alleen nog maar Ajax, Ajax, Ajax is. Paar jaar geleden werden al onze beste spelers gelinkt aan Ajax, PSV en Feyenoord. Ofwel, we klimmen wat dat betreft blijkbaar meer omhoog richting de traditionele top 3. Ajax blijft mijlen ver weg, maar voor PSV en Feyenoord wordt het moeilijker om bij AZ te shoppen, wat de positie van AZ in de competitie versterkt.

5 januari 2020 om 11:35

Kijk, dat is ook een manier op het te bekijken en zo had ik er eigenlijk nog nooit aan gedacht. Bedankt! Hier heb je inderdaad gelijk in.

5 januari 2020 om 13:13

Ook Ajax kan niet zomaar bij AZ shoppen gezien de waarde van de spelers. Ajax gaat AZ echt geen 20 miljoen betalen.

5 januari 2020 om 13:34

Dat gaan ze inderdaad niet doen, maar ze zouden het wel kunnen financieel gezien. Voor PSV en zeker Feyenoord is het zo goed als onmogelijk geworden.

Omdat Ajax simpelweg groter en beter is. Ajax is een stap hogerop in Nederland voor zulke spelers en het is goed om Nederlandse talenten in onze competitie te houden en op Champions league niveau te spelen ipv naar een middenmotor in een grote competitie. Daarnaast heeft Ajax ook financieel het meest te bieden in de Eredivisie.

5 januari 2020 om 13:14

Zou een speler van die zes CL wedstrijden per jaar echt veel beter worden dan wanneer die een heel seizoen PL of BL speelt?

5 januari 2020 om 15:25

Ja, kijk maar naar die israelier. De stap naar een topcompetitie is te groot.

Ik denk niet zozeer dat Slot in deze bedoeld dat Ajax geen goede stap zou zijn. Zoals ik het lees, bedoeld hij dat Ajax altijd maar de enige club is waar naar gelinkt wordt. Waarom bv niet naar een middenmoter/subtop in bv de Bundesliga?

5 januari 2020 om 11:10

Nou is het natuurlijk wel zo dat er een bepaald "Ajax-complex" is bij AZ. In dat opzicht is het wel een beetje hypocriet te noemen: wel klagen dat de media alles van AZ naar Ajax schrijft, maar zelf ook het niet kunnen nalaten om het steeds maar over Ajax te hebben. Klagen dat Ajax steeds maar de beste jeugdspelers van AZ benaderd, maar tegelijkertijd zelf ook doodleuk spelers die van Ajax komen contracteren. Het mag van mij, maar ik vind het wel wat hypocriet. De woorden van Slot ook, temeer dat hij over een paar jaar gewoon ja gaat zeggen als Ajax hem benaderd om hoofdtrainer te worden.

5 januari 2020 om 11:26

@heidihallo "zo worden de talenten al geruime tijd in verband gebracht met een overstap naar Ajax, dat momenteel met een voorsprong van drie punten op de Alkmaarders aan kop gaat in de Eredivisie. Trainer Arne Slot, die zelf ook wordt genoemd als mogelijke opvolger van Erik ten Hag, heeft zijn bedenkingen bij deze link die vaak wordt gelegd bij spelers van Az." Het is een interview met Slot, waarin Slot om zijn mening wordt gevraagd wat betreft de link van zijn spelers met Ajax. Of dacht je serieus dat Slot de krant belt, en zegt van dat Ajax toch...

5 januari 2020 om 11:40

Excuseer me, maar het klinkt toch een beetje als een huilverhaal allemaal toen hem er naar gevraagd werd. Hij eindigt met dat het als een compliment beschouwd moet worden. Daar had hij het beter bij kunnen laten.

5 januari 2020 om 13:03

Hij begint met dat het als compliment beschouwd moet worden en eindigt daar ook mee. En hoe zo is dit een huilverhaal? Misschien moet je even het filmpje opzoeken op de site van de Nos, dan kun je zien dat het geen huilverhaaltje is.

5 januari 2020 om 13:38

De reden dat het een huilverhaal is, is het feit dat Slot zegt het niet te begrijpen. De beste man is zelf voetballer geweest, hij weet toch hoe het wereldje werkt? Dikke kans dat ie als beginnend voetballer zelf hoopte op interesse van Ajax of PSV om zo meer kans te hebben om internationaal door te breken. Er valt niet iets niet te snappen lijkt me, het is een volkomen logisch fenomeen dat de grote vissen de kleinere vissen opeten. Ajax heeft meer geld, meer connecties, grotere naam etc, natuurlijk is dat aantrekkelijk voor alle goede spelers uit de competitie die niet direct naar Real kunnen. Wie weet is AZ het Ajax van nu over 30 jaar, maar voorlopig is dit toch een totaal te snappen fenomeen? Dat het niet leuk is voor werknemers en fans van "kleinere" clubs, dat valt heus wle te begrijpen door deze Ajacied, maar dat hij het niet snapt is gewoon dom geneuzel voor de buhne.

5 januari 2020 om 13:58

Klopt. Het zegt dit zo huilerig om browny points te scoren bij de fans die nogmaal gesproken nogal een afkeer hebben van Ajax.

5 januari 2020 om 14:37

@shorty1991 Slot begrijpt wel degelijk dat Ajax een goede vervolg stap zou zijn voor talenten, ik denk dat niemand dat hier zal ontkennen. Waar Slot op doelt is het feit dat alleen maar Ajax wordt genoemd. Ik zie PSV ook voor talenten als goede vervolg stap, maar die worden nooit genoemd. Dat is wat slot bedoeld. Dat heeft niets met een "huilverhaal" te maken. Wat huilen is dat menig Acacied hier het atikel de negatieve kant op leest, en er als de kippen bij zijn om dat verhaal maar als calimero gedrag, of als huilverhaal te bestempelen, zonder het artikel op de juiste manier te lezen, of zichzelf erin te verdiepen.

5 januari 2020 om 14:58

Ook dat vind ik niet vreemd BadHabbit. AZ en Ajax liggen dicht bij elkaar, hanteren beide een meer gelijke speelstijl en hebben hetzelfde achterland waardoor die jongens misschien van jongs af aan al sympathie voor Ajax hadden. Spelers van Utrecht worden weer sneller gelinkt aan PSV dan aan Ajax bijvoorbeeld, maar gemiddeld genomen krijgt Ajax inderdaad de meeste aandacht. Ik snap best dat dat vervelend kan zijn, maar zo werkt de markt nu eenmaal. Ik vind "huilen" sowieso een beetje een trieste uitspraak, maar ik snap wel dat menig Ajacied het gevoel krijgt dat Slot dit puur zegt om punten te scoren bij de neutrale/anti-Ajax voetbalvolger. Als je als trainer van Feyenoord, Utrecht, Twente etc. maakt, dan lig je algauw goed bij de achterban. Hij had ook kunnen zeggen dat het niet leuk is dat goede spelers weggeschreven worden door de media, maar dat ze er maar mee te dealen hebben. Daar heeft Ajax op haar beurt toch ook mee te maken, zodra een speler het een beetje leuk doet staat Daniel Levy op de stoep met 1/10 zak geld.

5 januari 2020 om 15:03

Je kunt het trouwens ook anders bekijken, zoals iemand hier in het forum ook aangeeft. Ik ben als Ajacied persoonlijk blij dat onze grote jongens tegenwoordig alleen nog maar naar Tottenham of Real geschreven worden en niet meer naar Newcastle of Werder. AZ spelers kunnen binnen Nederland bijna alleen maar naar Ajax voor een significante verbetering, dat is voor AZ als club toch ook al een hele winst? AZ kan Willem 2 en Heerenveen tegenwoordig leegkopen, terwijl ze eerste nagenoeg in hetzelfde vijvertje aan het vissem waren. Om dan te stellen dat Ajacieden het negatief lezen, terwijl Slot een negatieve ondertoon meegeeft aan een fantastisch positief lange termijn verhaal (), dat is dan wat krom.

5 januari 2020 om 15:19

@shorty1991 Je stelt zelf dat het een huilverhaal is, terwijl dat het niet is. Slot werd gevraagd wat hij er van vond dat de talenten van AZ aan Ajax gelinkt werden. Daarop reageerde slot dat het een compliment was, maar dat hij niet begreep dat ze alleen maar aan Ajax gelinkt werden, en bv niet aan een Psv, of een middemoter/subtopper in het buitenland. Daar zegt hij toch niets verkeerds mee? Of vind jij dat Ajax de enige vervolg stap is voor een talent, want dan zijn we natuurlijk heel rap uitgepraat. Om dat dan maar te gaan bestempelen als een huilverhaal is gewoon het artikel niet begrijpen, of domweg niet willen begrijpen, omdat je de tekst een eigen interpretatie geeft.

5 januari 2020 om 15:24

@badhabbit. Slot trekt het wel erg naar Ajax toe hoor... Misschien is het hoofd van Slot zelf ook wel een beetje op hol geslagen omdat sommige mensen zeggen dat hij de perfecte opvolger van Ten Hag zou zijn. Komt bij dat AZ in zijn algemeen het wle heel vaak over Ajax heeft. Het is Ajax dit Ajax dat bij AZ. In zulke interviews wordt de naam Ajax ook vaker gezegd dan het woord AZ waar het hier allemaal om gaat. En dan maar klagen dat de media dit en de media dat. Maar ze doen er zelf gewoon vrolijk aan mee. Kan een kleine glimlach toch niet onderdrukken...

5 januari 2020 om 15:34

Ik haakte in op de term huilverhaal die boven mij gebruikt werd, sorry hoor. Maar goed wat jij wilt, als jij liever leest dat spelers van AZ ook naae PSV en Feyenoord moeten, wie ben ik dan om dat af te keuren? Persoonlijk zou ik zeggen bekijk het van de positieve kant, er komen steeds minder significante stappen omhoog voor AZ spelers.

5 januari 2020 om 18:33

@shorty1991 "de reden dat het een huilverhaal is, is het feit dat Slot zegt het niet te begrijpen." Dat was wat je zei, en haakte ik op in, misschien begreep ik je verkeerd, sorry. Ik zeg trouwens niet dat ze moeten. Gaat er meer om, en dat is wat Slot bedoeld, dat spelers van AZ ook naar een andere club als Ajax zouden kunnen, aangezien er meer wegen naar Rome leiden.

5 januari 2020 om 18:36

@heidihallo Als je niet weet hoe een interview werkt, zeg dan gewoon niets. Ik probeer nu al meerdere malen je verwarde commentaar te weerleggen, en toch blijf je weer terug komen op je apathie tegen AZ. Zeg dan gewoon dat je AZ niet mag, is die discussie ook over, en hoeven we die niet ver te voeren.

5 januari 2020 om 19:13

De reden dat ik huilverhaal overneem is omdat die term boven mij gebruikt werd, had ik zelf nooit gekozen. Dat ik het een hypocriete reactie van Slot vind, dat klopt wel, echter kan ik ook wel weer begrijpen waar en vanuit welk standpunt hij zoiets zegt.

5 januari 2020 om 19:14

Huh? Na Ajax is AZ mijn favoriete club. Maar ze doen bij AZ wel altijd heel moeilijk als Ajax ter sprake komt. Ze brengen het zelf ook graag ter sprake. Dat is wat ik bedoel. Meer niet.

6 januari 2020 om 13:12

@heidihallo Ze doen niet moeilijk, ze geven antwoord op vragen die ze vanuit de media gesteld krijgen. Je ziet alleen wat je wil zien. En geef me 1 voorbeeld waar ze het zelf ter spraken brengen?? Je bedoeld iets, maar het slaat kant noch wal.

6 januari 2020 om 13:13

@shorty1991 Dan heb ik je verkeerd begrepen, sorry

5 januari 2020 om 12:09

Omdat Ajax wel wat hoger mag worden aangeschreven als de Duitse middenmoot. Je mag Bayern (klasse apart), Dortmund of RB Leipzig hoger aanschrijven. Gladbach, Leverkusen en Schalke zijn redelijk vergelijkbaar. Maar alles buiten de huidige top 6 van Duitsland zijn duidelijk mindere keuzes dan Ajax. En waarom altijd Ajax eraan gelinkt wordt? Omdat dit altijd zo werkt als er interesse is in goede spelers van clubs binnen een land waar nog betere clubs actief zijn. Als je leuk speelt in Portugal wordt je gelinkt aan Benfica of Porto. In Oekraïne aan Shakhtar, in Duitsland aan Bayern, in Denemarken aan FC Kopenhagen. Dat is niet iets uniek Nederlands, dus ik snap ook telkens die verbazing niet. De ergernis snap ik soms wel, maar dit hoort bij de voetballerij.

5 januari 2020 om 13:18

Hoe kan een sterkere competitie een mindere keuze zijn dan Ajax? Een speler die zijn hele leven bij ajax in de ED speelt ontwikkelt zich beter dan een speler die een paar jaar bij Everton in de PL speelt? Weleens van Virgil van Dijk gehoord en gezien welke clubs hij had voor hij naar Liverpool ging?

5 januari 2020 om 13:30

Omdat je vergeet dat Ajax ook actief is in competities die niet nationaal zijn: de Champions League en de Europa League. Heel leuk dat je met Werder Bremen, Ausburg of Hertha 34 Bundesliga wedstrijden speelt waaronder tegen de top, maar daar blijft het ook bij. Bovendien train je op een lager niveau van bij Ajax. Je moet de dynamiek van het ''moeten presteren'' bij topclubs ook niet onderschatten. Waar je bij laagvliegers en middenmotors rustig je wedstrijden mag verliezen is naarmate je hoger op de ranglijst staat puntverlies kwalijker. Van Dijk is trouwens het voorbeeld van iemand die eerst van een Nederlandse subtopper naar een nationale topclub is gegaan, al was dat dan geen Ajax of PSV maar Celtic. Ik weet dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden, dus iedere speler zijn eigen weg. Maar laten we alsjeblieft wel zo eerlijk zijn en Ajax hoger aanschrijven dan pakweg Hoffenheim of Mainz. Nog altijd prima als je als voetballer liever daarheen gaat, maar het is wel een stapje lager zoals ik het beschouw.

5 januari 2020 om 15:22

@adzevedo Niemand hier ontkent dat Ajax niet hoger aangeschreven staat als de clubs die je noemt. Je zegt het zelf, er zijn meerdere wegen naar Rome, en dat is waar slot zich over verbaast. Ik snap de ophef van onze Amsterdamse vrienden in deze niet.

Arne Slot wordt niet betaald door Ajax en dus zijn de teksten ook niet bedoeld om Ajax en haar supporters te pleasen, Logisch verhaal lijkt mij.

Ik word ook een beetje moe van de media die werkelijk alles dat talentvol is in Nederland meteen naar Ajax toe schrijft. Alsof de media maar al te graag de dominantie van Ajax van het laatste jaar de komende jaren in stand wil houden. Feit is dat we meerdere prachtige clubs in Nederland hebben, en dat dat veelzijdige clublandschap juist wat de Nederlandse voetbalcultuur mooi maakt. Laat die jongens maar lekker bij AZ blijven.

Als Ajax het doet is het goed bekeid, doet Bayern dit dan kooen ze de liga kapot.

5 januari 2020 om 11:12

Volgens mij heeft Ajax de laatste tijd toch vooral in zuid Amerika haar portemonnee getrokken.

Als Ajacied ben ik er moe van dat onze talenten meteen worden gelinkt aan de grootmachten in Europa. That's live Arne. AZ is een kleinere club dan Ajax en de laatst genoemde is de laatste jaren ook weer meer succesvol. De club waar ik fan van ben kan dan een springplank zijn voor jongens van de Alkmaarse club. Dat is toch logisch? Het feit dat Alkmaar dicht bij Amsterdam ligt en dat vaak deze jongens in de Nederlandse hoofdstad zijn geboren heeft dan ook weer invloed. Aan de einde van de dag moet AZ het als een groot compliment zijn net als Ajax dat moet doen als clubs als Barcelona onze spelers extra in de gaten houden.

Ja en morgen stapt er een miljardair in Heracles en overvleugelen die Ajax en moeten ze daar heen. Het is allemaal zo'n onzin. Die spelers moeten dat doen wat goed is voor hun carriere. Als dat Ajax is , prima. Maar er zijn meerdere wegen die naar de top leiden. De Religie van Diemen is er slechts een van.

5 januari 2020 om 11:18

Klopt, maar als Ajax aanklopt vind toch stiekum iedere speler die niet is opgegroeid met een intense haat richting Ajax, die club een hele mooie club en weten ze niet hoe snel ze moeten tekenen. En ook in het buitenland heeft Ajax een bijna mytisch gehalte en wordt een speler die daar succesvol is een stukkie hoger aangeslagen dan een succesvolle speler van Psv, Feyenoord of AZ.

5 januari 2020 om 11:43

Jullie zijn echt heel vol van jullie zelf he? Ajax is een topclub in een middenmootland. Zoiets als Red Bull Salzburg. Jullie reputatie is gebaseerd op een verleden van 50 jaar terug. Misschien moeten de Ajaxiden hier eens in de realiteit gaan leven.

5 januari 2020 om 11:48

Nou ja, onlangs Europa League finale, vorig seizoen op een haar na de CL-finale niet gehaald en gewonnen van grootmachten als Real Madrid en Juventus, en dat met schitterend aanvallend voetbal...je hebt gelijk dat Ajax haar reputatie is gebaseerd op het verleden, maar het blijft, ondanks steeds groter wordende financiele kloof, op mondiaal niveau een unieke club, met een unieke filosofie wat betreft jeugd en speelstijl. Dat wordt in ieder geval in het buitenland wel op waarde geschat. In Nederland is daar de afgunst bij velen echter te groot voor.

5 januari 2020 om 12:22

Tja, als we in de realiteit stappen zitten we met een halve finale van de CL en een finale van de EL 2,5 jaar geleden misschien ook in een wat vertekend (positief) beeld. Dat bied dus ook weinig soelaas. We zijn geen Europese topclub, op z'n best onderdeel van een langgerekte Europese subtop. Er zijn altijd meer wegen naar de top en ik ben ook warm voorstander om spelers zelf die keuze te laten maken. Maar dat gehuil dat Ajax telkens gelinkt wordt aan goede spelers van de subtop is een beetje onzin. Zo werkt de voetballerij overal in Europa.

5 januari 2020 om 12:35

Heel leuk en aardig maar om Ajax meermalen mythisch te noemen, zet je je zelf toch wel enigszins neer als iemand die in een extreem subjectieve wereld leeft. Ik vind dat Arne Slot deels gelijk heeft. Met name Hans Kraaij linkt alles aan Ajax, komt daar vaak op de Toekomst, heeft zoals veel journalisten ongezonde sympathieën voor Ajax. Hebben ook de meeste fans, dus das ook logisch te verklaren allemaal.

5 januari 2020 om 12:36

Ah, een kenner. Volledig met je woorden eens! Speelt misschien ook de angst mee dat Ajax het Bayern Munchen van Nederland gaat worden en dat roept nogal wat weerstand op. Overigens mogen de andere clubs in Nederland alleen maar blij zijn dat Ajax een volledige eigen identiteit en filosofie heeft waarbij de jeugdopleiding een belangrjike factor hoort te zijn en dus niet zozeer teert op aankopen doen die de concurrentie verzwakken. Al mag daar van mij in het geval van Stengs een uitzondering op worden gemaakt! Voor Boadu heeft we Hansen en Brobbey al.

5 januari 2020 om 12:42

Kijk, vraag aan een voetbalkenner in het buitenland en die vinden Ajax allemaal een mythische club. Vanwege vooral de jaren 70 en 90, maar ook onlangs weer heeft Ajax bijzonder veel indruk op ze gemaakt met afwijkend typisch positief Ajax-voetbal en dat allemaal in dat schitterende shirt! En die zijn toch objectief? Ik niet, maar ik vind het niet gek dat ik fan ben van zon prachtige club.

5 januari 2020 om 13:08

Misschien moet je dan eens wat wedstrijden van AZ bekijken, want Stengs is nog lang niet toe aan Ajax en ik verwacht dat hij dat ook niet gaat worden. Hij wisselt geniale leuke momenten af met hele slechte wedstrijden. Hij is te wisselvallig. Natuurlijk komt dat doordat hij risico neemt in zijn spel, net als Ziyech dat doet, maar in Ziyech zie ik toch een stuk meer. Stengs kopen voor meer dan 20 miljoen zou ik ontzettend stomme zet vinden van Ajax en ik snap dan ook niet waarom jij Ajax graag een uitzondering voor hem ziet maken. Boadu daarentegen is wel ontzettend goed op 18-jarige leeftijd. Als je voor iemand een uitzondering moet maken, dan is het voor hem!

5 januari 2020 om 13:11

Afgunst? Ik verafschuw dat gevoelloze tikkie takkie voetbal van Ajax. Ik vind het verschrikkelijk saai. En dat gegeil op de jeugd? Af en toe duikt er een goede generatie op. Maar dat geldt voor elke club die zich met jeugd bezig houdt. En dat zijn er meerdere. Zo veel jeugd staat er nu ook weer niet in bij Ajax op het moment. Echt kijk nou eens naar de werkelijkheid ipv constant in die door fanboy journalisten gecreeerde mythe te geloven. Echt serieus, ajaxiden zijn echt relgigieuze fanatici.

5 januari 2020 om 13:19

En twee jaar geleden op een haar na bijna de EL gehaald.

5 januari 2020 om 13:39

Tja, hoeveel jeugd wil je hebben in een elftal? Als je wil presteren zul je toch ook ervaring moeten hebben. Volgens mij speelt er bij Ajax genoeg (eigen) jeugd. Dest, Onana, Mazraoui, van der Beek, Neres, Martinez, Alvarez zijn allen jonge spelers die wekelijks spelen. Dan heb ik nog niet eens de per se eigen jeugd genoemd, waar Promes bijvoorbeeld ook onderdeel van is. Trouwens, het voetbal wat Ajax liet zien in de CL was alles behalve tikkie takkie voetbal wat saai was. Hoog tempo juist! Vroeg druk zetten.

5 januari 2020 om 14:07

Haha, kijk vanuit mijn oogpunt snap ik niet dat je naar voetbal kijkt. Maar echte voetballiefhebbers houden normaal gesproken toch wel van het spel en de filosofie van Ajax. En saai is dat zeker niet. Kijk nou alleen maar naar de Europese wedstrijden van de laatste jaren. Als je na het zien van die Europese wedstrijden het spel van Ajax saai durft te noemen... dan heb je er toch weinig van begrepen hoor. In het buitenland worden de prestaties en het spel van Ajax wel met lof en credits ontvangen. Het is zelfs zo erg dat Ajax als een voorbeeldclub wordt neergezet, want het Belgische Anderlecht bijvoorbeeld heeft het over niets anders dan over het beleid van Ajax en dat ze dat willen kopieren. Kort verhaal lang. Ik ben zeker een supporter dus echt objectief ben ik niet, maar jij ook niet wat betreft Ajax. Je klinkt boos, jaloers en afgunstig. Jij hebt issues met ajax denk ik. Tip: gewoon switchen van favoclub, 'mag' je er opeens ook van genieten.

5 januari 2020 om 14:10

Ik heb genoeg wedstrijden vn AZ gezien om tot die mening te komen. Stengs heeft iets speciaals. Verfijnd en elegant. Die zou echt ver kunnen komen.

5 januari 2020 om 16:04

Ja dan heb je precies de goede wedstrijden bekeken. Want zo goed is het allemaal niet. Ik kijk elke wedstrijd van begin tot het eind en ben AZ supporter. Idrissi is echt een betere speler dan Stengs. Neemt niet weg dat ook Stengs heel belangrijk is voor dit AZ, zo goed als iedereen hem maakt is hij gewoon niet.

5 januari 2020 om 17:04

Potentie mijn virend, potentie. Aan sommige acties van Stengs kun je zien dat hij een supertalent is. Misschien nog niet zo stabiel als Idrissie, maar die heeft dan ook een pak meer ervaring.

5 januari 2020 om 17:11

Idrissi heeft inderdaad ongeveer 64 wedstrijden meer gespeeld, maar dat waren allemaal wedstrijden bij Groningen. Hij is 2 jaar ouder, dus dat valt mijn inziens nog wel mee. Prima hoor, dat jij Stengs een toptalent vindt en voor AZ begrippen is hij dat zeker. Maar ik zie hem gewoon niet bij Ajax slagen. Boadu vind ik echt een veel groter talent. Als buitenspeler bij Ajax slagen is sowieso erg lastig heb ik het idee.

Niet te hoog van de toren blazen, Slot. AZ doet het dit seizoen prima, maar als spelers van die club een tussenstop naar het buitenland moeten nemen, is Ajax een logische keus. Ook Psv, hoor. Echter, meestal is de vervolgstap - ook naar het buitenland - het eindstation. Er zijn namelijk maar weinig spelers van AZ geslaagd na een goede transfer. Maar dat spelers gelinkt worden aan Ajax, betekent dat die club nu eenmaal een goede keus is voor een stap hogerop, vooral voor talentvolle spelers uit de subtop. Maar diep in zijn hart weet Slot dat ook wel. Maar niet te veel praatjes, anders neemt Ajax na Ten Hag een andere trainer!;-)))

Als ik nu aan AZ denk dan is het wel de tandem Idrissi en Wijndal. Voor mij is Idrissi de smaakmaker van AZ.

5 januari 2020 om 12:47

Idrissi doet me aan Robben denken, maar dan op de linkerflank. De tandem met Wijndal is zeker een sterk wapen. Maar dat is de tandem Stengs - Boadu ook. En dan heb je nog Koopmijners die met zijn ogen dicht alle penalties erin jast. En de keeper die een aardig seizoen draai. AZ zit gewoon goed in elkaar dit seizoen. Credits ook voor Arne Slot, alleen moet hij zich niet populair bij de fans willen maken door zulke dingen te zeggen. Dat is een beetje goedkoop. Maar voor de rest: die levert prachtig werk af dit seizoen!

5 januari 2020 om 13:10

Idrissi is onderschat. Het ziet er niet geweldig uit en hij is niet zo'n verfijnde speler als Stengs is, maar hij is veel effectiever. Als het niet loopt bij AZ gaan alle ballen op Idrissi. Dat is niet voor niets, hij is de enige die een speler uit kan spelen met de bal aan de voet.

nou, nou ze mogen wel weer een toontje lager gaan zingen bij AZ.Voor alle 3 is Ajax nog steeds een logische vervolgstap in hun ontwikkeling.Volgend seizoen zullen ze leeggekocht zíjn en gaan ze weer naar de subtop van de eredivisie.

5 januari 2020 om 13:35

Of de spelers gaan voor de jackpot weg en AZ koopt slim in zodat ze nóg sterker worden. De visie bij AZ is goed op dit moment en ze hebben enorme talenten rondlopen. Het kan snel gaan, zeker met de bedragen die tegenwoordig betaald worden.

5 januari 2020 om 14:04

De geschiedenis leert ons dat zoiets uitgesloten is. En eigenlijk alleen maar een fantasie. De realiteit zal zijn dat ze veel kwaliteit gaan inleveren en dat ze dat niet waardig kunnen vervangen en dus weer stappen terug gaan zetten op de ranglijst.

5 januari 2020 om 14:17

Ik vind de geschiedenis dus niet echt te vergelijken. De prijzen die tegenwoordig betaald worden voor een middelmatig talentje (zeg niet dat hun middelmatig zijn) kunnen van een subtopper tot een topploeg. Leicester city is wellicht een uitzondering maar wel een voorbeeld hoe zoiets kan lopen. En wie had 5 jaar geleden verwacht dat je een verdediger kon verkopen voor 80m waar je toen een Ronaldo voor kocht? Het voetbal veranderd bizar snel, dus ik ben wel benieuwd.

Fijn dat Arne Slot zich al bij de 2e plaats neerlegt. Hij wil het goede halfjaar van eind 2019 in 2020 verZILVERen

Wat een reacties hier allemaal, Natuurlijk snap Slot het wel. Maar wat moet hij dan zeggen? Hij staat 3 punten achter op Ajax en wil zijn team en fans zo lang mogelijk gemotiveerd houden.

Meestal is het de grootste frustratie dat als Stengs of Boadu een mooie goal hebben gemaakt en meteen weer ajax ajax ajax ajax wordt geroepen, dat het dan wel allemaal wat voorbarig is. En dat is ook voorbarig, en dat is feitelijk wat Slot zegt, waarom meteen dat label eraan plakken. En nu snapt Slot het niet?

5 januari 2020 om 15:41

Zelf hebben ze het bij AZ toch ook wel vaak over Ajax niet? In interviews de laatste tijd hebben Eenhorn en Slot vaker het woord Ajax als AZ gezegd. Dus: ze doen er zelf gewoon aan mee. Dat het vervelend kan zijn: eens! Maar door het steeds te benoemen maken ze het alleen maar erger. Kortom: ze zijn onderdeel van het probleem, als je al over een probleem kunt spreken.

5 januari 2020 om 15:48

zal een reactie op een vraag zijn, denk je niet? Denk niet dat Eenhoorn als ras-feijenoorder het graag over ajax heeft. Je hoeft maar studio voetbal aan te zetten of het gaat over ajax. Daar komen de meningen vooral vandaan

5 januari 2020 om 16:00

Het gaat om de antwoorden op vragen: daarin steeds maar Ajax dit, Ajax dat.

5 januari 2020 om 16:07

@Heidihallo, kan je een voorbeeld noemen van die interviews waarin men steeds Ajax dit, Ajax dat roept? Behalve deze met Slot dan? Waar de interviewer zelf overigens over Ten Hag begint.. Ik ben benieuwd!

5 januari 2020 om 17:06

Eenrhoorner deed het ook.en het is ook niet van de laatste tijd, ze hebben er al veel langer een handje van in Alkmaar en omstreken.

5 januari 2020 om 17:14

Ja, ik vraag jou om een voorbeeld en dat kan je niet geven, lekker geloofwaardig ben je dan.. Eenhoorn heeft het inderdaad over Ajax gehad, omdat er een zogenaamd herenakkoord is gesloten waar Ajax zich blijkbaar niet aan houdt. Vind je het heel gek dat AZ daar dan wat van zegt? Dus ik stel jou nogmaals de vraag, noem wat interviews waarin er, let op, zelfstandig(!) over Ajax wordt begonnen.

5 januari 2020 om 17:36

Ah joh, dat as in de tijd van Steward ook al zo. Ik hoef jouw geen precieze voorbeelden te geven, het is gewoon ene feit dat het i Alkmaar graag over Ajax hebben en dat er wel enige hypocrietie in zit. Jij mag daar anders over denken hoor, maar ik ga nu niet internet afstruinen om je url's met voorbeelden te geven. Ik ben gekke Henkie niet!

5 januari 2020 om 18:03

Prima, maar dan ben je natuurlijk niet erg geloofwaardig. Ondertussen ben ik wel al met voorbeelden gekomen en heb aangegeven waarom er toen naar Ajax gerefereerd werd. Jij komt op een voetbalforum en beweert iets, dan zou het je sieren om ook met bronnen te komen. Anders ontstaat er natuurlijk nooit een zinnige discussie. Blijkbaar is dat erg lastig. Maar goed, je bent nieuw op dit forum, misschien komt dat nog. .,

5 januari 2020 om 18:15

Ho ho, ik geef twee recente voorbeelden, maar dat vind jij blijkbaar niet genoeg... Jij ontwijkt hierdoor juist de discussie, door daar niet op in te gaan maar om meer 'bewijzen'te vragen. Beetje flauw hoor. Maar geeft niet.

5 januari 2020 om 18:41

Om jouw "voorbeelden" te gebruiken, als een verslaggever aan Eenhoorn vraagt of het gat tussen AZ en Ajax echt zo groot is, dan is het toch logisch dat de naam Ajax in zijn antwoord terecht komt? Als Slot gevraagd wordt wat hij er van vind dat AZ talenten aan Ajax gelinkt worden, dan is het toch logisch dat "ajax" vaak genoemd wordt in zijn antwoord? Wat snap je daar niet aan, of wil je het domweg niet snappen?

5 januari 2020 om 19:16

Als ze er een vraag over Ajax krijgen, dan raken ze daar maar niet over uitgepraat. Krijgen ze geen vraag over Ajax dan brengen ze het zelf wel ter sprake. Ajax is gewoon een dingetje bij AZ. Ga dit nu niet ontkennen, want het is zo.

5 januari 2020 om 20:32

Heidi, constant krijgen ze van die Ajax vragen. Heeft Ajax zich al gemeld? Kunnen jullie Ajax verslaan? Wat vinden jullie ervan dat Ajax het herenakkoord opnieuw heeft geschonden en weer een jeugdspeler heeft weggehaald bij jullie. .lastig om dan in de antwoorden geen Ajax te noemen. Zoals je hierboven kunt lezen is het duidelijk een reactie van Slot op een vraag/stelling en niet dat hij er zelf over begint. Kortom; ik denk dat je het wel begrijpt, en een beetje je mening mag bijstellen. Zoals ook de anderen hierboven al aanhalen, heb je gewoon echt geen gelijk

6 januari 2020 om 13:09

@heidihallo "als ze er een vraag over Ajax krijgen, dan raken ze daar maar niet over uitgepraat." Ze geven antwoord op een vraag, wat wil je nou? Je wil het dus gewoon domweg niet snappen, ook prima, maar dan is verder discussie met jou dus onmogelijk. Ik krijg een groot vermoeden dat AZ meer een dingetje voor jou is, dan Ajax voor AZ, zoals je stelt. Ook prima trouwens, ieder zijn ding.

6 januari 2020 om 15:03

"krijgen ze geen vraag over Ajax dan brengen ze het zelf wel ter sprake." Ja, precies en over die bewering stel ik nu al een aantal keer de vraag of je een voorbeeld kan noemen, maar dat kan je dus niet. In de overige gevallen komt Ajax al voor in de vraagstelling, dan is het logisch dat Ajax ook in het antwoord ter sprake komt. Maar blijkbaar wil je het niet snappen. Ga dit nu niet ontkennen, want het is zo...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller1910
C. StengsAanvaller194
M. BakkerKeeper00
M. BizotKeeper180
R. de BoerKeeper20
L. BergsmaVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

12 fans
Coach, 41 jaar
SeizoenClub
2019- AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle
2007-2009 Sparta Rotterdam
Laatste voetbalnieuws

Arne Slot looft aanwinst AZ: ‘Een speler waarvoor je naar het stadion komt’

Hakon Evjen genoot belangstelling van onder meer Manchester United, maar ging uiteindelijk in op de avances van AZ. De aanvallende middenvelder van negentien jaar maakte dinsdagavond in het bekerduel met TOP...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Juventus heeft de verhuurperiode van Matheus Pereira aan Dijon per direct afgebroken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren