Engelse media: Manchester United biedt 53 miljoen euro én Jesse Lingard

Zondag, 5 januari 2020 om

Manchester United bereidt achter de schermen een formeel bod op James Maddison voor, zo schrijven Engelse media zondag. De middenvelder annex Engels international van Leicester City is naar verluidt het absolute nummer één doelwit van manager Ole Gunnar Solskjaer, al is het onwaarschijnlijk dat het tot een winterse transfer komt.

De media in Engeland claimen een naderend bod van 53 miljoen euro én Jesse Lingard, in ruil voor de diensten van Maddison. Leicester City zal waarschijnlijk geen medewerking verlenen aan het winterse vertrek van de 23-jarige middenvelder, daar de ploeg van manager Brendan Rodgers grote kans maakt om bij de eerste vier in de Premier League te eindigen. De voorsprong op de nummer vijf, nota bene Manchester United, bedraagt veertien punten.

Maddison moet de eerste bouwsteen van ‘het nieuwe Manchester United’ worden, zo klinkt het. Solskjaer ziet in de middenvelder met ‘zijn honger en talent’ een aanwinst voor zijn team en is bereid om Lingard tegelijkertijd uit te zwaaien. Laatstgenoemde kwam in het voorbije kalenderjaar niet tot een doelpunt of een assist in de Premier League en speelde afgelopen zomer in het toernooi om de Nations League zijn allerlaatste A-interland.

Het is maar de vraag of Maddison een zomerse transfer naar Manchester United ziet zitten als Leicester City zich voor de Champions League kwalificeert en the Mancunians weer veroordeeld worden tot het spelen van Europa League-voetbal. Het kan op financieel gebied echter een aantrekkelijke optie zijn: Manchester United zou bereid zijn om zijn huidige weeksalaris van 65.000 euro bijna te verdriedubbelen naar 175.000 euro.

Het valt niet uit te sluiten dat Leicester City en Maddison in de tussentijd aan de onderhandelingstafel plaatsnemen. De verrassende nummer twee van de Premier League zou in dat geval de financiële verhoudingen binnen de spelersgroep moeten veranderen. Op dit moment zijn Jamie Vardy en Kasper Schmeichel met respectievelijk 165.000 en 150.000 euro per week de absolute grootverdieners van the Foxes.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door themagician)

Per saldo is dat dus een bod van zo'n 35 miljoen, lijkt me niet genoeg...

5 januari 2020 om 08:57

Ik dacht ook al... 53 miljoen is best een aardig bod maar wat moet je met die flapdrol van een Lingard aan. Maar volgens mij is Leicester niet een club die zijn spelers hoeft te verkopen en willen ze bouwen aan de toekomst. Dus ik denk dat dit nog wel eens lastig kan gaan worden.

5 januari 2020 om 10:23

Madisson gaat gewoon komen deze zomer denk ik. Alleen zal het bedrag wel richting de 80 miljoen gaan zonder lingard.

5 januari 2020 om 10:36

Ja dat verwacht ik ook.. is toch van de zotte dat united zo ver is afgezakt. Ok Madisson is een goede speler, maar ook weer geen uniek talent. Het is een jonge jongen die zich goed staande weet te houden dat zeker, maar is dat 80m waard? Lijkt mij een zelfde soort aankoop als Maguire, degelijke speler op zijn positie maar geen uitzonderlijk talent.

5 januari 2020 om 10:37

zo’n beetje elk jaar verliest Leicester zijn beste speler, dat is nou juist wel zo’n club. Des te meer respect dat ze telkens nieuwe toppers weten te vinden.

5 januari 2020 om 10:55

Tuurlijk moeten ze spelers verkopen, maar als je elk jaar je beste speler voor de hoofdprijs kunt verkopen en er niet slechter van wordt dan kun je gaan bouwen en hoef je niet meer te verkopen en kun je de salarissen wat omhoog gooien. Ik volg Leicester niet heel actief maar ze hebben de afgelopen jaren spelers als Kanté, Mahrez en Maguire verkocht. Als je dat kunt opvangen door goede investeringen als soyuncu, ndidi, madisson en Perez hoef je niet meer elk jaar te verkopen en groeit je elftal in kwaliteit en in breedte.

5 januari 2020 om 16:15

80 miljoen maar voor Maddison?? Als Maguire 90 miljoen kost, zal Maddison minimaal 125 miljoen euro kosten.

Dit gaat Leicester natuurlijk nooit doen. Wat hebben zij aan Lingard? Die is hooguit van League One niveau, die moet je echt niet willen. Dramatische speler.

5 januari 2020 om 12:17

Wie weet presteert hij wel ineens bij leicester, omdat er simpelweg minder druk is of liggen zijn medespelers hem beter? Vind altijd knap hoe mensen hier professionals af doen als semi pro omdat ze ergens niet aarden of presteren. Dus nogmaaals wie weet presteert lingard daar wel, weet jij veel

5 januari 2020 om 12:43

Gun hem wat tijd, ontzettend groot talent

Ik dacht dat Maddison een prijskaartje van 75 a 80 miljoen om zn nek had hangen?dus ze schatten die Lingard in op ong 25 miljoen?!?!een tiende deel van dat bedrag is hij nog niet waard... Leicester zal wel eens glimlachen om zo'n aanbod. Bovendien de situatie van Leicester is veel rooskleuriger gezien de status tegenwoordig in de Pl,maddison moet gewoon blijven en het project Leicester (nieuw landskampioenschap?) gaan leiden.

5 januari 2020 om 09:35

Onzin. Voor 2.5 miljoen koop je tegenwoordig spelers als tapia. Lingard is echt een stuk beter dan tapia hoor. Weet dat je niet objectief kan kijken maar ook de status van leicester is nog lang en na niet de status van united in de BPl. United is de recordkampioen en leicester doet het nu voor een 2e keer goed mee in 5 jaar...

5 januari 2020 om 09:56

Maar Madisson verkopen voor dat bedrag en Lingard erbij is natuurlijk nadelig voor leicester. Die kunnen echt wel meer eruit halen dan dit. En je moet je ook afvragen of leicester nu echt zit te wachten op Lingard.

5 januari 2020 om 10:26

Nee het is zeker geen goede deal voor leicester. Dat is mijn punt niet. Mijn punt is dat scouserper zwaar overdrijft en daardoor onzin blaat

5 januari 2020 om 10:27

Wat maakt Lingard beter dan Tapia dan? Die pannenkoek heeft al langer dan een jaar geen goal of assists gegeven. Jij praat over status, maar dat deze speler nog opgesteld wordt getuigd van wanbeleid en een slechte trainer. Een recordkampioen die meerdere van dit soort spelers nog steeds niet van de hand doet... young, rojo, jones, matic en natuurlijk pannenkoek lingard.

5 januari 2020 om 10:29

Lingard speelt het spel op een veel hoger niveau dan tapia. Tapia heeft op eredivisieniveau grote fouten gemaakt. Lingard maakt nooit grote fouten op BPl niveau. Als jij je oprecht afvraagt wat het verschil is, heeft discussiëren weinig zin. Verder is united record kampioen geworden juist door een goed team en niet alleen maar wereldtoppers. Dat was hun kracht. Ze hebben ooit Arsenal gedomineerd met 8-2 met een middenveld bestaand uit cleverly en Anderson. Dat waren ook geen toppers

5 januari 2020 om 10:40

Lingard is echt pannenkoek eerste klas man. Heeft een aardige techniek en heeft een handvol goede wedstrijden gespeeld. Maar deze jongen is in zijn topjaren en levert geen goals of assists als aanvallende speler. Daarnaast is het ook geen spelverdeler dus wat voegt hij nu toe aan het spel? Was het zelf wel eens met Scouserper.

5 januari 2020 om 10:42

Lingard maakt misschien geen fouten, maar hij staat op 10. Hij hoort juist dreigend te zijn voor de verdediging van de tegenstander, maar hij kan niks. Een jaar lang.... niks creëren en niks scoren en hij speelt bij Man United. Dat vindt ik pas een hele grote fout. Jij wilt niet discussiëren, omdat je united oogkleppen op heb, maar zet het team van united naast die van Liverpool of City en vertel mij eens welke speler van united er in de basis zou staan. Ooit een mooie club met wereldtoppers en nu vergane glorie met troep spelers.

5 januari 2020 om 11:00

Je gaat toch niet serieus een discussie starten wie beter is, tapia of lingard? En je kunt zogezegd wel betere spelers hebben maar dat is echt geen garantie dat je kampioen wordt, zie vorig seizoen. En United werd ook gewoon kampioen in de tijd dat Chelsea alle wereldtoppers bij elkaar kocht. En leicester werd ook kampioen zonder wereldtoppers.

5 januari 2020 om 11:17

Wat een bijzonder domme redenatie? Ik wil niet discussiëren over een Feyenoord speler en united speler omdat ik united oogkleppen op heb? Heb je niet door dat ik ook een Feyenoord fan ben. Dus dan zou het heel gek zijn als ik united oogkleppen op heb...

5 januari 2020 om 12:17

En Toornstra ? Is die beter dan Pogba ?

Waarom zou je als Utd zo’n groot talent als Lingard kwijt willen raken? Maddison en Lingard samen zou de toekomst van Utd moeten zijn!

5 januari 2020 om 10:25

Inderdaad! Ze leren ook nooit van hun fouten op old Trafford. Eerst het mega talent welbeck naar Arsenal laten gaan en nu willen ze lingard laten gaan. Wat een ellende

5 januari 2020 om 10:34

Voor je het weet laten ze Phil Jones nog uit hun handen glippen.

5 januari 2020 om 10:38

Snel nog maar een shirtje van hem Scoren nu het nog kan. Pep heeft defensieve problemen dus zie ze zo jones halen

5 januari 2020 om 10:44

Denk niet dat ze jones willen hebben hoor. Bij city hebben ze ze wel allemaal op een rijtje itt united. United is echt zo'n drama, is nog erger dan Liverpool '09-'13 en dat zegt wat.

5 januari 2020 om 11:01

Je bent nog te dom om sarcasme te begrijpen. Maar dat geeft ook veel aan over je clubkeuze. Ik vind het wel grappig dat Loserpoolfans nu ineens uit hun crypte komen geslopen nu het goed gaat en met Utd minder. Maarja, kleine jongens blijven altijd naar hun grote broer kijken. Overigens is Lingard evengrote middelmaat als Henderson of Milner, maar wordt dit overschaduwd door het gros aan fenomenale voetballers dat momenteel bij Liverpool rondloopt. Alvast gefeliciteerd met het kampioenschap, maar remember where you come from.

5 januari 2020 om 11:44

Je mooie naam voor Liverpoolfans snijdt echt hout nu ze alles winnen wat er te winnen valt,hulde! Evenals de vergelijking van Lingard met Henderson,die 2 weken geleden een wereldbeker als aanvoerder in ontvangst mocht nemen. Ook wij hebben mindere tijden gekend,maar het publiek bleef de club tijdens wedstrijden op Anfield luidkeels ondersteunen,iets dat niet gezegd kan worden van andere clubsupporters die zich als theaterpubliek gedragen.

5 januari 2020 om 12:28

BryanGoos Dat uit de crypte kruipen is bij iedere club die uit het slop klimt en succes heeft. Is niet iets voor alleen de fans van Liverpool.

5 januari 2020 om 14:05

Niet dat mijn club het altijd goed doet, maar de sfeer bij Liverpool is echt overrated. Ze beginnen altijd leuk met "you'll never walk alone" en dat is mooi, maar erna is het niets speciaals. Veel clubs met een betere ambiance.

5 januari 2020 om 10:40

Lingard gaat nu door een terugval, dat maakt elk toptalent mee. Geef hem tijd, hij is nog jong.

5 januari 2020 om 10:43

Lingard een talent? Lingard is 27 en ouder dan Ziyech...

5 januari 2020 om 12:29

JH__ Jij was even een broodje halen toen sarcasme uitgedeeld werd?

5 januari 2020 om 12:30

Het is een grap. Lingard is het eeuwige talent.

5 januari 2020 om 22:36

Jij springt over al in, voor iemand van 0 procent verstand over voetbal. Greenwood heeft meer doelpunten gescoord dan reis Nelson en laca tegelijk. Niet vergeten dat lingard goed kan dansen en vooral tegen arsenal. Al hoelang schreeuwen jullie om premier league te winnen. Het gaat langer duren want niemand hoort jullie cheslea is momenteel grootste club in London

6 januari 2020 om 00:59

Je hebt helemaal gelijk broer! Dansen is essentieel voor een voetballer. Het spijt me!

Alweer een nieuwr eerste bouwsteen... ondertussen een tiental complete legodozen beschikbaar daar. Het lukt maar niet het bestaande materiaal enigszins herkenbaar vanuit een visie te laten voetballen. Dan gaan aankopen je niet veel helpen...

Wat een hoge bedragen 35 miljoen maar een talent als Lingard is in potentie nog een flinke som waard. Is Madisons dan echt rond de 80 waard ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Arsenal13-1
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
H. MaguireVerdediger81
Bruno FernandesMiddenvelder86
M. RashfordAanvaller82
David de GeaKeeper80
V. LindelöfVerdediger70
L. ShawVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

40 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Leicester City 8 8 0 0
2019/2020 Leicester City 35 23 2 0
2018/2019 Leicester City 34 18 3 1
2017/2018 Leicester City 37 20 3 0
2016/2017 Leicester City 35 13 2 1
Laatste voetbalnieuws

Diogo Jota schrijft geschiedenis op Anfield bij nieuw clubrecord Liverpool

Liverpool heeft zondagavond geschiedenis geschreven tegen Leicester City. De ploeg van manager Jürgen Klopp won met 3-0 van the Foxes, wat betekent dat Liverpool nu 64 competitiewedstrijden op Anfield ongeslagen is....Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 26 november
Manchester United kijkt naar alternatieven voor Jadon Sancho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren