Marc Cucurella ontkent racisme tegen Militão: ‘Ik zei: ’Houd je f*cking mond‘’

Zaterdag, 4 januari 2020 om 20:05Demen Bulbul • Laatste update: 20:09

Real Madrid kwam zaterdagmiddag met een 0-3 overwinning op bezoek bij Getafe uitstekend uit de winterstop, maar na afloop gaat het in Spanje vooral over een confrontatie tijdens het duel tussen Getafe-verdediger Marc Cucurella en Real Madrid-verdediger Éder Militão. Cucurella zou Militão aan het begin van de tweede helft racistisch hebben bejegend. De 21-jarige linksback van Getafe heeft inmiddels via Twitter zelf afgerekend met die geruchten.

Kort nadat de wedstrijd het Coliseum Alfonso Pérez was afgelopen, maakte Carrusel Deportivo melding van een woordenwisseling tussen Cucurella en Militão. Cucurella, jeugdexponent van Barcelona en dit seizoen door de Catalaanse grootmacht verhuurd aan Getafe, zou de Braziliaanse centrumverdediger van Real Madrid 'Cállate puto mico' hebben toegesnauwd, hetgeen vrij vertaald kan worden als 'Houd je mond, f*cking aap'. 'Mico' is het Catalaanse woord voor aap.

De berichtgeving van Carrusel Deportivo leidde tot veel ophef in Spanje en inmiddels heeft Cucurella zelf via Twitter gereageerd op alle geruchten. De verdediger van Getafe stelt niet 'Cállate puto mico' geroepen te hebben, maar 'Cierra el puto pico', hetgeen slechts 'Houd je f*cking mond’ betekent. "Ik wil graag verduidelijken dat ik Militão op geen enkel moment heb beledigd of gediskwalificeerd."

Cucurella realiseert zich evenwel dat zijn woorden beledigend opgevat kunnen worden. "Het spijt me als ik er iemand mee heb beledigd. Maar dit is het enige wat ik heb gezegd en dit is ook het enige wat ik erover zal zeggen", aldus de verdediger. Real Madrid kende vanmiddag overigens weinig problemen met Getafe en liep dankzij een eigen doelpunt van David Soria en treffers van Raphaël Varane en Luka Modric uit naar een ruime zege.Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door rugu)

Laten we ons ook druk gaan maken om wat mensen niet hebben gezegd... pfffff... en dan nog excuses maken voor als je mensen hebt gekwetst. Als mensen hierdoor gekwetst worden, horen die mensen een gang te maken naar de psycholoog.

4 januari 2020 om 21:25

Wat er wel of niet is gezegd is dus niet duidelijk. De ene zegt dit gehoord te hebben terwijl de andere claimt dit gezegd te hebben. Daar kom je dus niet uit. Om op jouw reactie in te gaan, waar jij ogenschijnlijk lijkt te bepalen wanneer mensen zich kwets mogen voelen en wanneer niet. Zodra dit niet in jouw narrow-minded en beperkte denkkader past ze dan maar naar een psycholoog door moeten sturen. Juist dat vind ik voer voor psychologen. Ik zou zeggen, pak de telefoon maandag. Ik ga tot op de zekere hoogte met je mee dat men de laatste tijd snel gekwetst is, maar mensen die zich eraan storen dat mensen zich kwetst voelen, dat zijn over het algemeen in mijn optiek hele zielige mensen die in een hele kleine bubbel leven.

5 januari 2020 om 00:12

Kom op man. Tegenwoordig is het bijna hip om in een gekwetste doelgroep te zitten. En hij zei hier niets fouts en dan heb je van die types die daar alsnog een probleem van gaan maken. En daar doe jij dan ook vrolijk aan mee. Als mensen zich snel gekwetst voelen, heeft dat puur met hun eigenwaarde te maken. Nu is hier 0 sprake van racisme gelukkig, maar kijk eens hoe Onana daarmee omgaat. Die gaat boven de materie staan wat hem alleen maar sterker maakt en de lulletjes die hem racistisch bejegenen alleen maar kleiner.

5 januari 2020 om 00:23

Ik weet niet of het hip is om in een gekwetste doelgroep te zitten. Ik als blanke man moet ook zeggen dat ik me nooit in zo'n positie bevind, dus ik kan daar moeilijk over oordelen. Wat verder denk ik wel een evidente vraag is: Zijn mensen tegenwoordig snel gekwetst of neemt de verharding en verhuftering snel toe waardoor mensen die niet in de harde retoriek mee willen gaan snel gekwetst zijn? Ik denk dat dit laatste hier een grote rol in speelt. Immers is het een feit dat de samenleving en retoriek snel verhardt. Ik bemoei me verder niet zo met vragen of iets wel of niet racisme is (daar hebben we instanties voor die hierover moeten oordelen), ik vind dat in "beide kampen" wel een kern van waarheid te bespeuren valt. Dat mensen zich snel gekwetst voelen en dat dit met eigenwaarde te maken heeft vind ik een gewaagde uitspraak. Heb je informatie die deze claim bevestigd? Of is het gewoon krachtaal? Naar mijn weten is er geen of weinig correlatie tussen "je gekwetst voelen" en "eigenwaarde". Dat Onana ergens op een bepaalde manier mee omgaat is goed, maar volgens mij is er niet per definitie éã©n goede manier om hiermee om te gaan. Dat hangt ook erg van de persoon zelf af en zijn/haar vermogen om hiermee om te gaan.

5 januari 2020 om 08:24

Het is gewoon een feit dat als je ergens mee wordt geconfronteerd door een opmerking jij zelf bepaalt of het je raakt of niet. Als de opmerking iets bij je raakt, heeft dat vrijwel altijd te maken met iets waar je al onzeker over bent. Anders raakt het je niet. Dat bedoel ik te zeggen met de reactie van Onana. Die staat boven de materie. Dat niet iedereen dat kan begrijp ik ook, dat wil ook niet zeggen dat Jan en alleman maar alles dus kunnen zeggen. Maar we zijn nu bezig elkaar allemaal monddood te maken omdat we helemaal niets meer mogen zeggen. En dat laatste is een hele gevaarlijke tendens omdat we hard bezig zijn de vrijheid van meningsuiting drastisch te beperken.

Hahaha! Degene die gelooft dat ie iets racistisch heeft geroepen is compleet debiel. 1. Geen enkele madrileen weet wat "mico" betekent, gezien het spaanse woord "mono" is. Daarnaast zou het wel erg raar (en laf) zijn om dat Catalaanse woord achter een spaanse woord te gooien. Maar goed, de spaanse media zou zichzelf niet zijn als ze op een dag als vandaag geen extra olie op het vuur willen gooien.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Real Madrid

4271 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Sevilla148
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. ValverdeMiddenvelder70
T. CourtoisKeeper70
K. BenzemaAanvaller78
RodrygoAanvaller70
CasemiroMiddenvelder60
NachoVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

1 fan
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren