Schalke 04 wijst nieuwe aanvoerder aan na nieuws uit München

Zaterdag, 4 januari 2020 om 14:28Robin Bruggeman • Laatste update: 14:54

Bayern München maakte zaterdag officieel bekend dat het zich aankomende zomer transfervrij zal versterken met doelman Alexander Nübel. De sluitpost staat de komende maanden echter nog onder contract bij zijn huidige werkgever Schalke 04, dat een aantal vergeefse pogingen heeft gedaan om de 23-jarige keeper langer aan boord te houden. Die Knappen laten zaterdagmiddag weten dat Nübel in ieder geval zijn aanvoerdersband in moet leveren.

De doelman kreeg de band afgelopen zomer om de arm geschoven door trainer David Wagner, die nu besloten heeft om middenvelder Omar Mascarell aan te wijzen als de nieuwe captain: “We hebben de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen en zijn tot de conclusie gekomen dat het beter is voor het team als Alex zijn aanvoerderschap opgeeft”, legt Wagner uit via de clubkanalen van Schalke.

Bayern creëert met nieuwe zet onrust in eigen gelederen en bij competitiegenoot

Lees hier alles over de keuze van Alexander NübelLees artikel

“Dit zou verder alleen maar voor meer onrust zorgen. Alex blijft echter wel een belangrijk onderdeel van ons team en het is belangrijk dat hij de volledige steun krijgt. We moeten in de komende maanden ook veel belangrijkere zaken het hoofd bieden dan deze thematiek. Het mag daarom niet gebeuren dat dit ons afleidt”, sluit de oefenmeester af.

Benjamin Stambouli zal de eerste vervanger worden van Mascarell, terwijl Daniel Caligiuri ook een kandidaat is om de band te dragen als de eerste aanvoerder nog beschikbaar is. Of Nübel in de tweede seizoenshelft zijn basisplaats terug zal krijgen is overigens nog maar de vraag: de keeper is nog voor twee wedstrijden geschorst na een harde charge tijdens de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt en de fans van Schalke willen dat zijn vervanger, de 21-jarige Markus Schubert, het seizoen afmaakt.


Poll

Een goede zet van Schalke 04?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door mamidemirci)

Snap dat het gevoelig ligt. Maar die jongen maakt een keuze en wordt daar nu een beetje voor gestraft. Benieuwd wat de spelersgroep hiervan vind.

4 januari 2020 om 15:04

Hoezo gestraft? Waarom zou je iemand die toch gaat vertrekken nog als aanvoerder hebben?

4 januari 2020 om 15:20

Klopt, maar het is wel zijn schuld niet. Meer van Bayern die voor de zoveelste keer een subtopper goedkoop van een speler berooft en de Bundesliga weeral eens naar een lager niveau brengt. Ik hoop toch eens op een zware crisis bij Bayern, zodat de Bundesliga weer op een normale manier kan floreren. De PL zullen ze nooit meer bijhalen, maar de tweede sterkste competitie worden moet toch het doel blijven van de Duitsers. Met Bayern die telkens opnieuw spelers gratis of veel te goedkoop weghaalt bij subtoppers en toppers is dat echter nooit mogelijk.

4 januari 2020 om 15:26

Whaha jouw Man City koopt gelukkig nooit spelers. Die zijn een voorbeeld van hoe je moet opleiden. Ooit gekeken naar wat de grootste concurrent Dortmund allemaal wegplukt? Even een lijstje: Toprak, Castro (leverkusen), Reus, Dahoud (gladbach), Wolf (frankfurt), Burki, Ginter, Philipp (freiburg), Sokratis, Delaney (bremen), Schurrle (wolfsburg) Gotze, Hummels (bayern), Piszeck, Ramos (hertha). Ik kan nog wel even doorgaan. En de PL is zonder geld ook vrij weinig. In Duitsland wordt er tenminste goed opgeleid, heb je bomvolle stadions en voeren de meeste clubs over het algemeen een goed beleid. Bovendien is Dui jarenlang de nr 2 geweest op de Uefa ranking in Europa en staat het nu 3de. Doen dus keurig mee met grootste topcompetities.

4 januari 2020 om 15:44

Je weet dat Man City half Arsenal leegkocht toch?

4 januari 2020 om 18:15

City betaalt tenminste en Bayern haalt ze gratis op, dan maak je de competitie eerder kapot. Koop je die dan kan die club zich versterken Etc. Vicieuze cirkel die rond gaat.

4 januari 2020 om 15:06

Dit is een optelsom. Hij heeft een flinke schorsing aan de broek na die rare charge van hem tegen Frankfurt. Het is een overschatte keeper die nog vrij veel fouten maakt. Aanvoerdersband moet naar een leider en boegbeeld gaan en dat is Nubel alles behalve.

4 januari 2020 om 15:32

Die jongen maakt een keuze en keuzes hebben gevolgen. Net zoals Schalke de keuze maakt om niet meer te investeren in iemand die geen enkele toekomst bij de club heeft.

Logische beslissing. Ligt toch allemaal gevoelig bij de club. Zowel bij publiek, bestuur als bij de spelers heeft hij wel wat credits verspeeld met de beslissing om weg te gaan lijkt me.

Goeie keus. Deze jongen ligt er aankomende weken toch uit met een flinke schorsing. hopelijk laat Schubert zijn klasse zien en laat die Nubel maar lekker wegrotten op de bank. Gozer keept net 1 jaartje leuk en denkt dat die al wereldklasse is. Neuer in goeie doen blijft de komende 5 jaar gewoon de keeper van Bayern.

4 januari 2020 om 15:25

Waarom zo negatief ? Hij mag toch een keuze maken om hogerop te gaan? Een Bayern sla je niet zomaar af, als hij geduldig is mag hij dat toch prima besluiten?

4 januari 2020 om 15:28

Omdat hij alles aan Schalke te danken had. Het is gewoon een verwend joch die zichzelf veel te hard overschat. Gaat bij Bayern ook niet aan spelen toekomen of Neuer moet vertrekken.

4 januari 2020 om 15:40

Eerste zin is een kul argument altijd. Als je het zo bekijkt mogen er geen transfers meer worden gedaan, want hé speler heeft alles aan de club te danken. Spelers betalen het terug op het veld. Daarnaast, vanuit bayern perspectief, prima als hij het niveau van neuer niet aantikt, jongen is transfervrij gekomen, die gok kan men nemen.

4 januari 2020 om 15:45

Ik verwijt Bayern ook niks. Nou ja hij komt uit eigen jeugd, het is niet zo dat hij op 17-jarige leeftijd is weggeplukt bij een andere club. Ze hebben hem aanvoerder gemaakt, ze wouden hem salarisverhoging geven en ze hebben destijds een topkeeper voor hem laten vertrekken. Schalke wou zelfs meewerken aan een transfer, maar wou er graag wat geld uithalen. Stank naar dank noem je dat. Ik hoop dat hij keihard faalt in zijn carrière.

4 januari 2020 om 15:53

Sjonge wat een kulargument. Als jouw baas een goede werkgever voor je is geweest al die jaren, maar jou een baan wordt aangeboden met doorgroeimogelijkheden, ruimte voor ontwikkeling en een aanzienlijk beter salaris, zeg je dan ook nee?

4 januari 2020 om 16:38

Hoezo is het stank voor dank? Hij heeft toch gewoon een contract die hij netjes uitdiend? Hij doet alles gewoon volgens de regels toch of niet soms? Hij heeft geen transfer proberen te forceren, geen slecht gedrag vertoond.

4 januari 2020 om 18:14

Hij geeft toch aan waarom het stank voor dank is? Ze hebben er zoveel voor gedaan om die jongen een fijn gevoel te geven. Een goede keeper weg doen, salarisverhoging aanbieden, aanvoerderschap geven. Hij wilde destijds niet bijtekenen, geen transfer maken waar Schalke wou meewerken en nu gaat hij transfervrij weg. Dan ben je gewoon ondankbaar naar de club die zoveel tijd en energie in jou heeft gestoken. Zorg er op z'n minst voor dat ze een transfersom voor je krijgen, maar zelfs dat doet hij niet. Geef Elphenomeno dan ook helemaal gelijk in deze.

En Terecht. Denk dat ie vorig jaar al een overeenkomst met Bayern had. Had ie toen eerlijk moeten zijn. En dat tijdens de gesprekken met Schalke moeten zeggen. Als Bayern hem graag wil hebben halen ze hem nu gelijk. Kan ie daar vast trainen en soms op doel staan. Want verwacht niet dat ie nog op doel staat na de winterstop.

Als bayern nog een beetje respect heeft kopen ze dat contract van een half jaar nu gewoon af.

4 januari 2020 om 15:44

Gaat niet gebeuren want dan zal Nubel en zijn zaakwaarnemer een heel stuk minder tekengeld krijgen, wat voor hun uiteraard een drijfveer is voor dit transfervrije vertrek.

4 januari 2020 om 15:45

Ze hebben respect en respecteren het contract tussen Schalke en Nubel.

4 januari 2020 om 16:40

Is dat een nieuwe regel van de fifa ofzo? Ze hebben toch juist respect dat ze nu pas de onderhandelingen zijn begonnen? Hoezo is het disrespectful om hem transfervrij binnen te halen?

Logische beslissing. Ze hebben Nübel de aanvoerdersband gegeven om te laten blijken dat ze voor hem een belangrijke rol hebben weggelegd, ook richting de toekomst. Natuurlijk ook een extra middel om hem zijn contract te laten verlengen. Nu blijkt dat Nübel kiest voor een toekomst bij Bayern kun je beter een andere (basis)speler aanvoerder maken en Schubert wedstrijdervaring geven voor de rest van het seizoen.

4 januari 2020 om 16:23

Helemaal niet logisch. Ze hadden hem een ultimatum moeten stellen je krijgt de band als je je contract verlengd. Dit is gewoon weer oliedom van Schalke zoals zo vaak. Contracten aan het eind van het seizoen bespreken en opwaarderen. Het is toch volslagen ridicuul om je keeper van 23 niet vorig seizoen al meerjarig vast te leggen. En als je hem aan het begin van het seizoen de band geeft met het risico dat ie eind van het seizoen gratis de deur uit loopt moet je dat maar accepteren. Schalke moet inmiddels beter weten dan voetballers en zaakwaarnemers op hun blote ogen te geloven. Timmer het contractueel dicht of zorg voor een fatsoenlijke compromis.

Mooi zo en ook nooit meer opstellen of op de bank laten zitten. Ondankbare speler. Vanaf de zomer van 2018 proberen ze al zijn contract te verlengen. Ze hebben voor hem een prima functionerende eerste doelman (fahrmann) laten vertrekken, zodat hij in de basis kon. Ze hebben hem aanvoerder gemaakt. Ze hebben hem een miljoenen contract geboden en nog was het niet genoeg voor deze man. Terecht dat je na zoveel gestes klaar met hem bent.

4 januari 2020 om 15:48

Wat is er precies ondankbaar om een aflopend contract niet te verlengen. Speler wil een stal hogerop, club heeft vanaf 2018 de tijd gehad om te laten zien dat ze daarin meewillen. Mogelijk had de club hem kunnen overtuigen met een idioot hoog salaris, maar dan was speler een geldwolf geweest volgens sommigen. Een speler die graag wegwil kan het in zo'n situatie dus nooit goed doen.

4 januari 2020 om 16:00

Anderhalf jaar een club aan het lijntje houden, dat is ondankbaar. Ze hebben hem 6 miljoen per jaar geboden, dus ja ook ze hebben geprobeerd om hem te overtuigen met een idioot hoog salaris. Telkens kwam hij met andere redenen om verlenging op de lange baan te schuiven. Eerst speeltijd, toen salaris en daarna verantwoordelijkheid. Ze hebben alles gedaan om aan zijn wensen tegemoet te komen, maar het was nooit genoeg. Wees dan gewoon echt eerlijk en roep vanaf de zomer 2018 dat je nooit een nieuw contract gaat ondertekenen. Dat is duidelijkheid. Niet anderhalf jaar een club aan het lijntje houden.

4 januari 2020 om 16:24

Als club kan je ook gewoon een statement maken en ultimatum stellen. Zo niet gewoon speler in de etalage zetten.

Tsja ik riep het al toen wij Matip weg haalde. Ze moeten bij Schalke echt een ander beleid gaan voeren. Laatste contract jaar? Of 1 jaar verlengen of gewoon verkopen in de zomer. En als ze de speler niet van de hand willen doen gewoon accepteren dat ie transfervrij weg gaat en je verlies nemen. Ik vind het zo'n slecht argument als mensen zeggen "hij heeft alles aan Schalke(of iedere andere club) te danken". Ja dat is leuk maar zoiets werkt 2 kanten op het heeft de club in kwestie vaak ook genoeg gebracht. En als hij niet wil verlengen is dat zijn goed recht. Want zo werkt het gewoon. Alleen hoe de club zoiets managed is van groot belang. het is toch frappant dat veel spelers bij Schalke de deur uit wandelen voor niks.

Goed natuurlijk dat Nubel meteen op zijn plek wordt gezet. Zou hem ook acuut naar de tribune verwijzen bij terugkeer van zijn schorsing. Als aanvoerder had ik voor Sané gekozen, echter is die natuurlijk geblesseerd momenteel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Schalke 04

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Hertha BSC21-15
15.1. FC Köln21-20
16.FSV Mainz 0518-21
18.Schalke 0410-45
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
B. RamanAanvaller212
M. UthAanvaller162
S. SkrzybskiAanvaller90
R. FährmannKeeper150
M. LangerKeeper30
Voor de complete selectie: Clubpagina Schalke 04.

0 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren