Anass Achahbar baalt: ‘Ik vind het jammer dat hij dat heeft gezegd'

Vrijdag, 3 januari 2020 om 22:35Chris Meijer

FC Dordrecht nam afgelopen week per direct afscheid van Anass Achabar. De 25-jarige aanvaller speelde pas een aantal maanden voor de Schapenkoppen en kwam uiteindelijk tot zestien officiële wedstrijden. In gesprek met RTV Rijnmond legt Achahbar uit dat vooraf al afgesproken was dat hij Dordrecht nu al achter zich zou laten en dat hij nu mikt op een stap hogerop, bij voorkeur in het buitenland.

“Ik had vooraf al besproken dat ik nu weg zou gaan, puur omdat ik een stap omhoog wil maken. Dat is reden, eigenlijk. Ik heb voor Dordrecht gekozen om het plezier in het voetbal terug te vinden en dat is gelukt, daar wil ik ze voor bedanken. Het is altijd in goed overleg gegaan”, begint Achabar, die namens Dordrecht vier doelpunten en drie assists verzorgde. “Mijn vervolgstap is ergens waar ik het gevoel heb dat ik weer lekker kan voetballen. Er zijn zeker genoeg geïnteresseerde clubs die het in mij zien zitten. Dat is absoluut een stapje hoger dan Dordrecht.”

“Als ik er echt geen zin meer in had, was ik er klaar mee geweest. De trainer en de mensen die er zaten kunnen er genoeg over zeggen”, reageert de aanvaller op de vraag of hij op de training altijd alles heeft gegeven. Harry van den Ham, technisch directeur bij FC Dordrecht, stelde afgelopen week dat Achahbar 'Eredivisie-kwaliteiten heeft, maar dat alleen kwaliteit niet genoeg is’. “Ik heb het interview gelezen met de technisch directeur en ik vind het jammer dat hij dat heeft gezegd. Ik weet dat wij niet best uit elkaar zijn gegaan.”

“Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik genoeg heb gedaan voor het team om uiteindelijk een stapje hoger te kunnen. Anders was ik niet zo fit als ik nu ben en zou ik niet verder kijken, want ik denk dat Dordrecht absoluut verder wilde met mij. Ik wil een stap hoger en ze begrijpen dat. Maar dat ik niks doe op de training, is iets wat in de media wordt geroepen”, vervolgt Achahbar. In de laatste wedstrijden voor de winterstop moest hij het bij Dordrecht stellen met een plaats op de reservebank. “Puur vanwege blessureleed en uit voorzorg, dat is de reden geweest. Tenminste, dat is mij verteld toen ik aan de kant zat. Anders ben ik voorgelogen.”

“Ik ben bezig met een avontuurtje in het buitenland, dat zou ik super spannend vinden. Waar het ook is”, zo laat Achahbar, die eerder voor Feyenoord, Arminia Bielefeld, PEC Zwolle en NEC Nijmegen speelde, zich uit over zijn nabije toekomst. “Een culturele shock zoek ik, iets dat helemaal nieuw is voor mij. Ik houd ervan om dingen te leren en andere mensen en culturen te leren kennen.”


Poll

Zie jij Anass Achahbar een stap omhoog maken komende tijd?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door master d)

Dit komt een beetje over als een open sollicitatie naar een club in de zandbak of Amerika. Als er maar geld te verdienen valt. Niks mis mee natuurlijk, maar valt wel op.

4 januari 2020 om 10:30

Tja hij is er al 25 en een beetje overal gefaald. Dus het zit er niet anders op dan maar voor het geld voetballen??. Die zal Wss ergens in Qatar tekenen.

Natuurlijk het ligt weer aan iedereen behalve aan meneer Achahbar dat er opmerkingen komen dat kwaliteit alleen niet genoeg is. Hij en FC Dordrecht/harry van den Ham gaan niet goed uit elkaar, zeg maar net zoals Achahbar ook bij NEC en PEC Zwolle niet goed vertrok. De constante factor hierin is nog altijd meneer Achahbar zelf. Ook de commentaren over zijn talent dat dit alleen niet genoeg is kwamen ook telkens naar boven. Maar goed hij is zogenaamd klaar voor een stap omhoog. We zullen het zien welke club zo wanhopig dat ze hun vingers aan hem gaan branden. Ik zou hem als club nooit nemen. Hij heeft genoeg kansen gehad en is overal geflopt.

4 januari 2020 om 09:40

Wat een haat zeg lees ik in jouw reactie. Je praat net alsof je een trainer van m bent geweest. Geef aub alleen een reactie als je in zijn inner circle zit. Je uitspraken zijn meer onderbouwd met de oude koeien uit de sloot.

On: Veel succes met jouw nieuwe avontuur. Het siert je dat je niet teveel ingaat op de voorzitter en je focust op jezelf.

4 januari 2020 om 09:52

In mijn reactie staat tenminste inhoud, in tegenstelling tot jouw reactie. Dat succes wensen alleen maar om er voor te zorgen dat jouw offtopic reactie niet verwijderd wordt is erg goedkoop. Waarom spreek je eigenlijk rechtstreeks tot hem? Hij leest het toch niet. Als je zo graag zijn billenmaat wilt spelen, bel hem dan gewoon op.

De rode lijn in zn carriere is dat hij overal mislukt en het alltijd aan anderen heeft gelegen.wellicht richting India of Indonesie,daar kan hij nog even verder hetzelfde trucje uithalen.

Overal gefaald en het nooit waar kunnen maken. Terechte opmerking over hem dus, maar zelfreflectie is deze jongen niet bekend

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Dordrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Telstar18-15
19.TOP Oss13-11
20.FC Dordrecht10-22
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
L. BossinKeeper170
PascuMiddenvelder170
N. AgrafiotisAanvaller165
E. BiberoğluMiddenvelder150
T. HölscherMiddenvelder152
S. MeijerAanvaller143
A. MiceliMiddenvelder132
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Dordrecht.

Nederland
2 fans
Coach, 67 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren