AZ doet zaken met Odense BK en haalt verdedigende versterking

Vrijdag, 3 januari 2020 om 14:18Yanick Vos • Laatste update: 15:11

AZ heeft Ramon Leeuwin gecontracteerd, zo maakt de club uit Alkmaar vrijdag bekend. De 32-jarige verdediger komt over van het Deense Odense BK en heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2021. Leeuwin speelde eerder voor AGOVV, SC Cambuur, ADO Den Haag en FC Utrecht. Zijn contract bij Odense liep aan het einde van dit seizoen af.

Trainer Arne Slot kon wel een verdedigende versterking gebruiken door de blessure van Pantelis Hatzidiakos. De laatste weken van de eerste seizoenshelft koos hij noodgedwongen voor Jordy Clasie in het centrum van de achterhoede. “We weten allemaal dat Pantelis Hatzidiakos er voor een lange tijd uit is met een blessure. Daarom wilden we er graag een verdediger bij”, reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts op de clubwebsite.

"We zijn echt op zoek gegaan naar een speler die er meteen kan staan. Dat betekent dus dat hij wedstrijdritme moet hebben en fit moet zijn", verklaart Huiberts de keuze voor de 32-jarige Leeuwin, die bij Odense vaste basisspeler was. "En het allermooiste is als hij ook nog eens ervaring heeft in de Eredivisie. Ramon voldoet daar allemaal aan. Het is een heel mooie aanvulling op onze selectie."

"Toen AZ zich meldde, was ik direct enthousiast over de club en het voetbal dat hier gespeeld wordt”,aldus Leeuwin, die in Alkmaar gaat spelen met rugnummer 27. "Ik verwacht hier een mooie tijd te hebben. Er is nog veel om voor te spelen. Daar gaan we vol voor. Het team staat heel goed, maar je hebt natuurlijk meer mensen nodig dan elf."


Poll

Goede zet van AZ?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

88 reacties (laatste reactie door jeron)

Goed dat AZ een centrale verdediger haalt maar Leeuwin lijkt mij absoluut niet de ideale optie.

3 januari 2020 om 14:28

Als je ook maar enigzins serieus mee wil doen voor de titel en in Europa snap ik dit ook niet. Vlaar is zo goed als afgeschreven, Pantelis komt dit seizoen niet meer in actie wat dus betekent dat hij veel (misschien bijna alles) zal spelen komende halfjaar. De mogelijkheden zijn er voor AZ echt wel om een jonger iemand van meer kwaliteit te halen, maar laat me graag verrassen.

3 januari 2020 om 14:37

Klopt, ik vind het ook een rare transfer. Je hebt als az zijnde toch wel wat geld na al die verkochte spelers voor hoge bedragen? Dan kun je toch wel een beetje een verdediger van naam halen lijkt mij.

3 januari 2020 om 14:54

Op zich een redelijke transfer voor een breedteversterking. Hij is goedkoop, heeft veel ervaring in de Eredivisie en in de winter haal je over het algemeen spelers met een krasje of je betaalt het dubbele van wat ze normaal gesproken waard zijn. Bovendien is het dan maar de vraag of ze zich direct aanpassen. Daar heb je met Leeuwin weinig last van. Het is maar de vraag wat je voor 3-5 miljoen euro binnenhaalt...

3 januari 2020 om 15:00

En zo is het Sirius. Ik vind dit ook nog niet eens zo'n gekke transfer. Maar ik verwacht van de zomer wel een echt serieuze CV van iets jonger etc... Volgens mij is/was hij ook prima in luchtduels.

3 januari 2020 om 15:04

In de zomer zullen ze zich vast wel versterken met een CV voor de langere termijn. AZ moet nu gewoon zorgen dat het niet wanhopig op zoek gaat naar spelers om maar bij Ajax in de buurt te blijven. Zolang ze de rust bewaren, komt dat wel goed (al denk ik dat Ajax 'gewoon' kampioen wordt).

3 januari 2020 om 15:37

Is een krankzinnige transfer, het mag schijnbaar echt helemaal niets kosten in Alkmaar. Word dit jaar 33 en was 3 jaar geleden al te traag voor de Eredivisie.

3 januari 2020 om 16:18

Ik vind het ook een verstandige zet. Hij is goedkoop waardoor er eventueel nog ruimte is voor een extra speler die zich aan kan passen tot de zomer. AZ zit dun in de verdedigers, maar speelt eigenlijk nergens meer voor daar ze toch wel 2e/3e worden met deze selectie. Ik hoop alleen wel dat ze al verder kijken dan leeuwin voor komend jaar.

3 januari 2020 om 16:32

AZ speelt nergens meer voor? Dat is wel de raarste opmerking van de dag. Ze staan tweede in de Eredivisie met maar 3 punten achterstand op de koploper, ze zijn nog gewoon in het bekertoernooi en ze zijn in de knock out fase van de Europa League. AZ speelt dus nog overal voor...

3 januari 2020 om 15:42

Mij wel. Een bak Eredivisie ervaring, Europese ervaring, bekend met de topsportcultuur toen die onder ten Hag nog aanwezig was bij Utrecht, kost niet veel, is topfit en direct inzetbaar, is de taal en cultuur machtig, kent het systeem van AZ, neemt genoegen straks met een rol op de bank: kun je wel een betere optie vinden?

4 januari 2020 om 10:01

Vooral dat laatste zal bij AZ dan denk ik zwaar mee hebben gewogen... onder normale omstandigheden kan ik Leeuwin voor een club met de sportieve ambities van die van AZ toch amper een versterking noemen. Maar goed, ik laat mij graag verrassen.

3 januari 2020 om 16:46

Die is echt niet slechter dan die twee beunhazen van Feyenoord. Snap nooit waarom Feyenoord nooit zo creatief is met zulke spelers.

3 januari 2020 om 18:04

Verwacht niet dat iemand de jongen bij Odense heeft zien spelen, dus wie weet hoe hij zich heeft ontwikkeld.. Snap niet waarom deze jongen bij voorbaat al wordt afgebrand maar dat deed men bij Clasie ook en Hadzidiakos zou er ook niks van kunnen. Laat je verrassen zou ik zeggen...

Dit vind ik er wel eentje in de categorie van: "wat moeten ze hier nu weer mee dan?!" Snap het van beide partijen niet...

3 januari 2020 om 14:28

Breedte versterking voor AZ. Heeft het jaren prima gedaan bij FC Utrecht. Met het drukke programma van AZ is het handig om nog iemand achter Vlaar, Wuytens en Clasie achter de hand te hebben.

3 januari 2020 om 14:47

Breedte versterking kan je het niet echt noemen met Hadzidiakos die er heel het seizoen uit ligt en Clasie als noodverband centraal in de verdediging. Snap deze zet echt niet.

3 januari 2020 om 15:10

Vlaar komt er weer aan en Clasie heeft de afgelopen periode prima gedaan. Bovendien is het lastig om voor een fatsoenlijke prijs een goede verdediger te halen in de winterstop.

3 januari 2020 om 15:18

Met dat geld dat ze hebben hadden ze wel wat beters kunnen halen. Zeker omdat de kans groot is dat Vlaar aan het einde van het jaar stopt en Hatzidiakos ook nog wel maanden zoet is. Ze hadden wel wat meer ambitie mogen tonen als je echt mee wil doen om de titel. Had dan echt geinvesteerd in iemand waar je ook de komende jaren mee vooruit kan.

3 januari 2020 om 14:51

Van hem snap ik het op zich wel. Je kan bij een goed draaiend elftal dicht bij huis waarschijnlijk vrijwel iedere wedstrijd spelen zonder dat je echt hebt laten zien dat waard te zijn. Bovendien verwacht ik dat AZ meer salaris biedt dan Odense dus eigenlijk is het voor hem een toptransfer. AZ neemt een gok om nu te leunen op een speler die het niet heeft bewezen en dat snap ik dan inderdaad niet als je de mogelijkheden in beschouwing neemt.

3 januari 2020 om 15:10

Van hem snap ik het ook wel; zo'n kans krijgt hij hoogstwaarschijnlijk nooit meer. Europees voetbal spelen en meedoen om de bovenste plekken in de Eredivisie. Van AZ begrijp ik het minder, maar aangezien AZ meestal wel goed is in dit soort spelers oppikken heb ik er wel vertrouwen in. Zoals Huiberts ook zegt; het scoutingapparaat in Scandinavië is vrij succesvol, dus zij zullen wel het een en ander gezien hebben van Leeuwin. Ik ben niet heel enthousiast en heb mijn twijfels, maar ik zie deze transfer ook zomaar wel goed uitpakken.

3 januari 2020 om 14:56

AZ gaat geen 7 miljoen euro voor een speler neertellen op dit moment en het is maar de vraag wat je voor zo'n 3 miljoen euro kunt kopen. Leeuwin heeft ervaring in de subtop, zal niet veel kosten en heeft weinig tot geen aanpassingsproblemen. Het is maar de vraag of je voor 3-4 miljoen euro een betere verdediger binnenhaalt in de winterperiode.

Wat een verrassende transfer, leuk om Ramon weer in Nederland te zien! En hij komt dan ook nog eens in een zetel bij een geweldig draaiend AZ met een magere verdediging. Je kan het slechter treffen als redelijk matige verdediger op leeftijd.

Voor in de breedte zeker prima. Volgens mij hebben ze sowieso twee centrale verdedigers nodig. Leeuwin als derde of vierde keuze lijkt me best goed

3 januari 2020 om 14:31

Daar zal hij ook voor gehaald worden, om het goed te houden qua back-ups.

Zal vooral back up zijn na het uitvallen van Hatzidiakos. Gezien Vlaar zo vaak geblesseerd is zal de aanhang van az wellicht op een sterkere verdediger gehoopt hebben.

3 januari 2020 om 14:34

Uiteraard hopen we op een Afrikaanse reus, maar dit zal voorlopig iemand zij die Az in de breedte gaat helpen totdat Pantelis weer fit is. Misschien valt het mee en past hij uitermate goed bij Az en kan je hem over een paar maanden niet meer wegdenken uit de basis. Voorlopig doet Clasie het daar ook buiten verwachting prima en uitstekend.

Helaas, had gehoopt dat verrassen in de positieve zin van het woord bedoeld was 😕. Pure middelmaat, laat dan maar wat jeugd instromen.

3 januari 2020 om 14:27

Dan moet er wel jeugd met potentie rondlopen, en helaas valt dat nogal tegen.

Prima tijdelijke versterking voor AZ. Clasie doet het momenteel prima en AZ heeft ook nog altijd Vlaar, maar met het drukke programma van AZ is echter verstandig om nog een echte centrale verdediger achter de hand te hebben. Prima tijdelijke oplossing m.b.t. de blessure van Hatzidiakos.

3 januari 2020 om 14:36

Clasie met zijn 1.69m als centrumverdediger dat kan ook nooit lang goed gaan, idealiter schuif je die een linie naar voren.

3 januari 2020 om 14:41

Vond dat hij het goed invulde in de laatste periode en AZ heeft natuurlijk ook nog Vlaar. AZ imo niet de club om een hele brede bank te hebben. Op het middenveld is Clasie momenteel kansloos, gezien het spel van Koopmeijners en Midtsjo.

3 januari 2020 om 14:55

Hij deed het echt boven verwachting goed, maar je zag tegen Sparta dat als een tegenstander zich instelt op de lange bal richting de spits tegen Clasie, dat er veel gevaar gesticht wordt. In de opbouw, bij intercepties en bij lage ballen deed Clasie het echt goed, maar je kan niet verwachten dat hij het kopduel wint van een grote spits. Clasie achterin kan dus flink negatief uitpakken als een tegenstander zich op lange ballen instelt.

3 januari 2020 om 14:56

Ging tegen Sparta toch wel aardig door het ijs als CV. Was een noodgreep en dat zou na de winterstop voorbij moeten zijn. Dat kun je bereiken door een goede CV te halen, die er meteen staat en nog jaren mee kan. Dan heb je tenminste opties. We zullen het zien, maar ik ben hier niet heel erg enthousiast over.

3 januari 2020 om 14:58

Maar wat ga je doen als er voorzetten komen of als AZ niet in de wedstrijd zit? Dan heb je met Clasie achterin wel een probleem. Zolang AZ kan blijven voetballen kom je met Clasie centraal achterin wel weg, maar je hebt ook wedstrijden waarin het niet lukt. Dan heb je meer lengte nodig.

3 januari 2020 om 15:14

Normaal gesproken heeft AZ het grootste deel van de wedstrijd de bal en dan kun je in de eredivisie prima met Clasie centraal achterin spelen. Echter door de 10 tegen 11 situatie tegen Sparta was het makkelijker om AZ onder druk te krijgen en de lange bal spelen. Mocht het toch niet werken met Clasie (met name in Europese wedstrijden verwacht ik), heeft AZ met Vlaar een prima vervanger. Leeuwin als back-up voor die twee prima lijkt mij, maar zie duidelijk dat de meningen hierover verschillen.

3 januari 2020 om 15:20

Het ging ook al mis met 11 tegen 11, juist omdat Sparta de lange, hoge bal speelde. Dat deden ze al voor Bizot rood kreeg.

3 januari 2020 om 15:31

Hij kreeg al binnen 5 minuten rood, lijkt me te kort om daar een serieus oordeel over te kunnen vellen. Ik denk daarnaast dat Slot gewoon het vertrouwen wil geven aan Clasie en Vlaar. Als AZ nu een directe versterking voor de basis had gehaald waren zij sowieso back up geworden.

Prima aankoop voor als backup, vast beter dan Clasie achterin... Maar ik blijf het triest vinden dat jonkies zoals Bergsma en Kramer geen kans krijgen. Maar ja, die zullen wel onder het niveau zitten dan

Puur alleen ter vervanging goede optie, nu maar hopen dat hij ook niet geblesseerd raakt. Wel een beetje risicovol voor de “senior”.

Deed het bij FC Utrecht aardig, maar ook echt niet meer dan dat. Ik snap dat het voor AZ moeilijk is om iemand te halen die aan de wensen voldoet, maar dit ik denk dat Leeuwin echt kwaliteit tekort komt. Maar goed, hij is natuurlijk ook vooral voor de breedte gehaald. Het lijkt me niet de bedoeling dat hij wekelijks gaat spelen. En misschien verrast hij wel. In ieder geval wel leuk voor Leeuwin, deze kans!

3 januari 2020 om 15:00

Zoals je zelf al aangeeft is het momenteel moeilijk voor AZ om spelers te halen die aan de wensen voldoen. Gezien de stand op de ranglijst zoeken ze eigenlijk topspelers voor de Eredivisie als een subtopper. Dan kun je beter voorzichtiger zijn en spelers als Leeuwin aantrekken. Als je in de winter drie miljoen euro besteedt, weet je nooit of je er ook echt een aanwinst voor terugkrijgt.

Weet niet zo goed wat ik hier van moet vinden. Aan de ene kant haal je Nederlander met eredivisie ervaring. Maar Leeuwin heeft nou ook nooit een onuitwisbare indruk op me gemaakt. Uiteraard wel fijn dat er nu een echte verdediger bij de groep komt.

Bijzondere transfer. Al die ambitie vanuit Alkmaar en dan met Leeuwin aankomen. Zowel op lange termijn als op de korte termijn niet een speler die je verder gaat brengen.

3 januari 2020 om 15:09

De ambitie is iemand neerzetten naast Wuytens die ook daadwerkelijk CV is en er direct staat. Wel ga ik er vanuit dat er van de zomer iets van grotere proportie uit de hoed komt. Al met al ben ik nu tevreden, deze jongen heeft het bij Utrecht ook prima gedaan als kopsterke verdediger en hij heeft zijn buitenlandse "avontuur" gehad.

Matige verdediger ook voor de breedte, weet ook nou niet of hij het veel beter zou doen dan zo’n Clasie wat eigenlijk een middenvelder is. Als AZ echt die 2e plek wil behouden of zelfs Ajax opjagen zullen ze wel betere aankopen moeten doen.

Prima als backup en zal vast ook geen lastpak zijn die speelminuten gaat opeisen Benieuwd of men ook geprobeerd heeft bij v/d Heijden, Jordens Peters, de Wijs, van Beekal zullen dit wel jongens zijn die speelminuten willen hebben om te komen.

3 januari 2020 om 15:14

v/d Heijden, de Wijs en van Beek hebben volgens mij allemaal al bewezen niet van het niveau Feyenoord te zijn. Met name De Wijs vind ik een matige speler (niet van Feyenoord indd). Dan zou ik als AZ zijnde liever een speler uit het buitenland halen dan dat ik Feyenoord versterk door daar een speler weg te halen. Niet dat Leeuwin nou bewezen heeft het niveau van Feyenoord aan te kunnen, integendeel, maar ergens vertrouw ik wel op hem.

3 januari 2020 om 15:45

v/d Heijden heeft wel laten zien dat hij meer waard is dan wat er nu achterin staat te figuurzagen.denk dat hij juist wel een versterking is voor AZ momenteelaz is nu niet opzoek naar de perfect basisspeler maar een toevoeging voor achterin.daarbij was Clasie ook geen basisspeler van Feyenoord meer, maar doet het toch verdomd aardig achterin.dan geef ik je met van Beek gelijk ... Die zou zelfs bij ons Emmen nog wissel staan.rest zou prima als backup kunnen

3 januari 2020 om 16:25

Wie staat waar achterin te figuurzagen? Als je bedoelt dat v/d Heijden heeft bewezen meer waard te zijn dan de spelers die nu achterin bij Feyenoord staan dan zal Feyenoord hem natuurlijk niet aan AZ gaan verkopen. Bij AZ daarentegen staat niemand te figuurzagen, we krijgen nauwelijks goals tegen. Kortom ik denk niet dat v/d Heijden haalbaar is en daarnaast vind ik hem sowieso niks uitstralen en geen AZ speler. Hij is zo iemand als Vejinovic vind ik. In Clasie geef ik je indd gelijk!

3 januari 2020 om 20:52

Bij Feyenoord was men er van overtuigd dat de grote Senesi even het zou laten zien. Dat is een grote flop geworden waarbij ik nog moet zien of Advocaat zal zwichten voor de druk om hem te laten staan gezien zijn marktprijs. AZ geef ik juist de credtis...maar denk dat daar v/d Heijden prima zou kunnen spelen als ervaren backup kracht..

3 januari 2020 om 21:33

Clasie was vorig jaar gewoon basisspeler bij Feyenoord hoor? Deed het ook prima daar, ik heb nooit begrepen waarom ze m uiteindelijk niet oppikten. Drie keer beter dan die prutsers die er nu staan op 6. AZ is nu de spekkoper.

3 januari 2020 om 23:03

Senesi een grote flop geworden, dat slaat nergens op. Die jongen staat na een ongelukkig begin gewoon goed te spelen en is zeker beter dan een vd Heijden.

3 januari 2020 om 16:14

Men zocht een rechtspoot en zij zijn allen links toch?

Deed het tot tot dusver niet onverdienstelijk bij Odense dit seizoen. Ik begrijp alleen niet goed wat AZ met hem moet. Er zit een behoorlijk verschil qua niveau tussen Odense en AZ.

3 januari 2020 om 15:02

Je houdt er ook niet zomaar rekenschap mee dat AZ in de winterstop ineens 3 punten achter de koploper staat. Dan is het wel moeilijk om in de winterstop spelers te halen die daar direct in mee kunnen. De subtop kan Leeuwin wel aan, dus hij zal niet volledig buiten de boot vallen. Als breedteversterking kun je in principe prima met Leeuwin aankomen.

3 januari 2020 om 15:12

Ik lees al een paar reacties van jou en eigenlijk met dezelfde inhoud Prima uiteraard, maar het blijft, dus ook voor jou, lastig om mensen duidelijk te maken dat dit gewoon voor nu een prima optie is. Kopsterke verdediger die Az nog weleens hard kan gebruiken de tweede seizoen helft waarin ploegen toch meer gaan gokken op corners en vrije trappen om een goal te maken tegen Az.

Een aankoop als deze, ook al is het als opvulling, snap ik totaal niet. Als je als AZ zijnde structureel in de top wil meedraaien, of in ieder geval structureel met Feyenoord wil concurreren dan kom je met een speler als Leeuwin toch niet verder?

Tja.. dit laat toch wel zien dat AZ niet in de buurt komt van het niveau van Ajax, zowel qua spelers als qua scouting. Leeuwin zal vast niet door het ijs zakken, maar je schiet er ook niet veel mee op. Het scoutingapparaat had toch wel een Scandinaviër, Belg of iemand uit de Balkan kunnen vinden? AZ is voor veel verdedigers nu gewoon een erg interessabte optie omdat ze op drie fronqten nog actief zijn en je daar kan rekenen op een basisplaats zonder veel concurrentie.

3 januari 2020 om 15:16

Nee joh, Ajax scout op onhaalbare te dure spelers en gaat dan gewoon door met schuurs. Ik weet het niet maar qua niveau zit die ook nog lang niet goed Az haalt niet zomaar ff een buitenlander op in de winterstop. Az wil graag een Nederlandse as houden en dat blijft prima zo. Leeuwin is wellicht de kopsterke verdediger die de tweede seizoenshelft hard nodig is denk ik.

Dit gaat toch nergens over? Als je centrale verdedigers al zo'n beetje het zwakste deel van je selectie zijn dan verwacht ik van AZ toch een directe versterking en niet iemand die alleen onderin het rechter rijtje een basisplaats zou hebben.

3 januari 2020 om 15:18

Zwakste deel? Hoeveel goals heeft Az er even gehad.... En hoeveel in de laatste wedstrijden tegen de 'Top 3'.

3 januari 2020 om 15:36

Typisch een geval van nooit naar AZ kijken maar wel roepen. Qua bezetting misschien niet zo sterk, maar qua kwaliteit gaat het tot op heden toch prima. In een goed draaiend team voetbalt iedereen beter. Pantelis steeg ook opeens boven zichzelf uit. Clasie was ook vrij zeker. Wuytens is erg onderschat en voor de Eredivisie buiten Ajax om gewoon een ontzettend goede verdediger. Denk trouwens dat Wuytens ook bij PSV in de basis zou staan.

Ik snap dat de spoeling achterin dun is bij AZ, maar er zijn toch veel betere opties dan Leeuwin? Die kon bij utrecht al weinig potten breken, laat staan bij AZ. Met de ambitie die AZ heeft moet je echt wel wat beters kunnen halen. Desnoods haal je Koopmeiners tijdelijk een linie naar achteren, die kon daar ook uitstekend spelen.

Lijkt me niet echt een versterking, was bij Utrecht ook al vrij matig.

Nou, dat was niet echt de defensieve versterking waar ik op had gehoopt. Ja, Hatzidiakos doet het prima, de periode voor zijn blessure, maar het tijdperk Vlaar is zo goed als voorbij en ik heb niet het idee dat er uit de jeugd heel veel aan het doorbreken is op de CV positie (bergsma heeft blijkbaar zelfs Clasie voor zich in de pikorde). Dan had ik gehoopt op een sterke CV die nog jaren mee kan en als basisspeler, maar dat lijkt me niet Leeuwin.

Matige aankoop zeg, die liet bij Utrecht zien dat hij het niveau van de subtop niet meer aankon. Snap dat ze een back up nodig hebben, maar denk eigenlijk dat ze gewoon moeten investeren in een centrale verdediger omdat het daar erg dun bezet is.

3 januari 2020 om 15:17

Investeren kunnen ze denk ik beter doen in de zomer, dan zijn spelers over het algemeen wat goedkoper. Denk dat het erg lastig is om een beschikbare centrale verdediger te vinden die (eredivisie)ervaring heeft waar je niet de hoofdprijs voor moet betalen. Waarschijnlijk stopt Vlaar wel na dit seizoen en dan zal er mogelijk wel een centrale verdediger komen. Hoop ik..

Uitstekende zet van AZ! Ervaring (zowel Eredivisie als Europees), neemt genoegen met een rol op de bank straks, direct inzetbaar, zal niet gek veel geld kosten en was samen met Janssen een geweldig duo onder ten Hag bij FC Utrecht. Een echte sterkhouder. Veel Utrecht supporters kijken met groeiende jaloezie naar het technisch beleid van van AZ. Dat is werkelijk uitmuntend waar het bij ons in no time is afgezakt naar een wel heel droevig niveau.

3 januari 2020 om 15:41

Heb toch liever Hoogma centraal staan dan Leeuwin, liet bovendien elke keer zijn man lopen.

Logisch, er is behoefte aan een centrale verdediger gezien hatzidiakos het hele seizoen mist en Vlaar niet alles speelt. Dan komt de “echte” aankoop volgend jaar wel na Vlaar zijn pensioen. Leeuwin is geen wereldaankoop maar logisch voorheen halfjaar.

Prima als noodoplossing. In de zomer moet je zo'n speler niet halen maar in de winter kan het prima. Bekend met het land, de taal, AZ en de Eredivisie. Bovendien zal deze man niet gaan zitten mokken als hij over een half jaar op de bank beland, want daar is hij voor gehaald.

Vind dit een leuke transfer! Goed voor de breedte van AZ en kan Hatzidiakos goed vervangen tot dat hij weer fit is.

Leeuwin was in zijn tijd gewoon degelijk, maar nou niet iemand waar je de teugels aan kunt geven. Had van AZ wel een betere optie verwacht eerlijk gezegd. Zeker omdat ze het nu zo goed doen in zowel Europa als de Eredivisie. Maar laat me graag verrassen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Feyenoord4322
5.Vitesse4211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. KoopmeinersMiddenvelder2312
F. MidtsjøMiddenvelder222
M. BoaduAanvaller218
M. BizotKeeper220
J. KarlssonAanvaller217
C. StengsAanvaller206
Z. AboukhlalAanvaller174
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

8 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren