‘Liverpool is misschien wel het beste team ooit in de Premier League’

Vrijdag, 3 januari 2020 om 08:35Rian Rosendaal • Laatste update: 08:45

Liverpool won donderdagavond andermaal in de Premier League, ditmaal van Sheffield United (2-0). The Reds zijn hierdoor precies een jaar ongeslagen in competitieverband en de eerste landstitel sinds 1990 lijkt slechts een kwestie van tijd. Manager Jürgen Klopp is uiteraard tevreden over de zoveelste zege van zijn elftal, maar de ongeslagen reeks is voor hem geen doel op zich.

"Ons doel was deze wedstrijd te winnen", laat Klopp na afloop optekenen in de Engelse media. "Het beste dat je uit een wedstrijd tegen Sheffield United kunt halen is er geen spectaculair duel van te maken. Dat is ons gelukt, we hadden totale controle over de wedstrijd." De Duitse manager neemt geen enkele overwinning voor lief, dus ook niet die op the Blades. "De manier waarop we vanavond controle hadden was exceptioneel. We waren fantastisch in balbezit, we waren beheerst maar tegelijkertijd levendig. En onze doelpunten waren schitterend", verwijst Klopp naar de treffers van Mohamed Salah en Sadio Mané.

Chris Wilder, manager van Sheffield United, baalt van de nederlaag op Anfield. Hij is echter zo sportief om Liverpool de credits te geven voor de overwinning. "Ze wonnen elke eerste en tweede bal en waren aanvallend en verdedigend beter dan ons", aldus de Engelse coach. "Ze speelden in de tweede en derde versnelling en hadden nog steeds de nederigheid en verlangen om dat als wereldkampioen en winnaar van de Champions League te doen. Daarom zijn ze ook hard op weg om kampioen te worden in de Premier League."

Analist Rio Ferdinand vergelijkt rechtsback Trent Alexander-Arnold en linksback Andy Robertson met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, twee spelers die door de rivaliteit steeds beter lijken te presteren. "We zijn inderdaad allebei erg competitief", zegt Alexander-Arnold bij BT Sport. "We hebben een eigen competitie qua doelpunten en assists. Het gaat ook om de eer wie aan het einde van het seizoen de beste statistieken heeft." De rechtsback wil het imago van vleugelverdedigers opvijzelen. "De bekende uitspraak luidt: ‘Niemand wil een back of Gary Neville zijn’. Dat willen wij veranderen en we zijn wat dat betreft goed op weg."

Oud-aanvaller Michael Owen is lovend over het huidige Liverpool. "Dit elftal heeft echt alles", aldus de analist van BT Sport. "We zijn getuige van een van de beste teams in de geschiedenis van de Premier League, misschien wel het allerbeste team ooit. Ze moeten nu alleen nog kampioen worden, wellicht vaker dan een keer. Ze zijn al een poosje op een fascinerende manier bezig." Liverpool staat dertien punten voor op Leicester City, terwijl Manchester City volgt op veertien punten. Bovendien hebben the Reds een wedstrijd minder gespeeld.


Poll

Ben jij het eens met Michael Owen over Liverpool?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ik durf wel te voorspellen dat ze kampioen worden :P Na zoveel jaar weer kampioen en dan ook nog op zo'n manier moet toch een heerlijk gevoel zijn voor de fans. Klopp verdient toch wel een klein standbeeld hiervoor. Heeft van Liverpool weer een van de beste clubs ter wereld gemaakt. Tuurlijk waren ze altijd al groot, gezien de geschiedenis, maar toen hij instapte waren ze absoluut geen favoriet voor de titel.

3 januari 2020 om 09:07

Helemaal mee eens. Sterker nog, ze waren geen eens favoriet voor de top 4. Dit is Klopp ook op het lijf geschreven. Volgens mij vind hij het mooier om iets op te bouwen, dan in te stappen bij de absolute top. Ik zie hem hierna dus ook niet naar een club als Real oid gaan. Samen met Guardiola de beste coach ter wereld in mijn ogen, hele leuke man.

3 januari 2020 om 09:18

Klop(p)t. Dat heeft hij volgens mij ook weleens aangegeven. Liever bij een club te willen werken die nog niet de absolute top is. De vraag is dan wel, wat gaat ie hierna eventueel doen? Leipzig? Of het een leuke man is laat ik in het midden. De meeste spelers lopen met hem weg, maar dat doen de meesten ook bij Mourinho.

3 januari 2020 om 09:50

AC Milan? Is hem op het lijf geschreven. Soort zelfde verhaal als Liverpool.

3 januari 2020 om 09:51

Nou nee Leipzig heeft Nagelsmann al. Ik zie Klopp nog wel als bondscoach van Duitsland aan de slag gaan.

3 januari 2020 om 09:38

Inderdaad, echt mega knap. Snap niet dat er mensen zijn die dit niet willen erkennen. Hiervoor was Liverpool een soort van het huidige Arsenal/man United, clubs met rijke history maar niet zo goede prestaties

3 januari 2020 om 10:07

@isco24 wat ik extra knap vind is dat Liverpool in tegenstelling tot City en United toch een stuk minder geld heeft uitgegeven. spelers als Wijnaldum, Robertson, Salah, Mane en Firminho waren relatief goedkoop en zijn nu uitgegroeid tot internationale topspelers. zo een Fabinho was 50 miljoen en vind ik een stuk indrukwekkender speler dan zo een Rodri die 70 miljoen heeft gekost

3 januari 2020 om 10:54

Haha en daar ben je weer met je blindheid op geld. Volgens mij hebben we deze discussie al vaker gehad en je lijkt het continu te willen aanhalen. Ik ga het voor je visualiseren. : Jij hebt een Renault Clio uit 2000 en ik heb een Renault Clio uit 2017, maar we willen allebei een andere auto. Jij koopt een Renault Megane estate en ik haal een Renault Talisman estate. Puntje bij paaltje betaal jij meer bij voor jouw auto dan ik voor de mijne ondanks het feit dat mijn nieuwe auto groter en luxer is dan jouw nieuwe auto.city moest oude rotten zien te vervangen. Dan snap je toch zelf ook dat het meer geld gaat kosten? Dat Liverpool een goede band onderhoudt met Southampton, wil niet zeggen dat als City bij een club aanklopt, men zegt "ooh, jullie willen Stones? Doe maar 20 miljoen joh.." Iedereen weet dat clubs met geld nou eenmaal meer moeten betalen.

3 januari 2020 om 10:55

Liverpool had geen keuze want supersterren waren niet haalbaar. Ze hebben vele jaren met zulke spelers geprobeerd die opkomende talenten of veel potentieel hadden maar het lukte maar niet. Aspas, Aquillani, Carroll,Balo om een paar te noemen. Combinatie van een beetje geluk en Klop die spelers wel degelijk beter maakt wanneer ze in zijn speelstijl passen.

3 januari 2020 om 11:07

Netto doet Klopp het inderdaad schitterend. Al is dat vooral te wijten aan het feit dat Liverpool tot over 2 jaar zijn beste spelers niet kon behouden en gedwongen moest verkopen. Als je enkel naar de uitgaven kijkt, dan heeft Klopp ook wel al iets van een 400 miljoen gespendeerd hoor, wat nog altijd minder dan de helft is van Pep natuurlijk. Klopp is vooral uitstekend in het vinden van ‘goedkope’ spelers en ze op te leiden tot sterspelers.

3 januari 2020 om 11:16

Klopt gewoon dat Liverpool minder geld uitgeeft en een oogje heeft voor nog niet gearriveerde spelers. Dit is toch knap, zie dat niet veel teams op deze manier doen. Een vreemd verhaal met auto's om deze feitelijkheden te ontkennen is natuurlijk lachwekkend.

3 januari 2020 om 11:26

@ Facts. Daar gaat het in deze discussie niet over. Zoals je kon lezen, hebben Japie en ik deze discussie vaker gehad, dus als je daar niks van af weet, hoef je ook niet iemand naar beneden te halen want je zet jezelf alleen maar voor joker door mee te willen praten met iets waar je geen geschiedenis van kent.

3 januari 2020 om 11:30

@isco24 dat vind ik toch echt te makkelijk. Klopp heeft heel de selectie van Liverpool moeten vervangen om zijn spel te kunnen spelen net zoals Pep dat heeft moeten doen bij City dus ze zaten beiden exact in hetzelfde schuitje toen ze werden aangesteld als coach bij deze clubs. als Liverpool Coutinho verkoopt voor 150 miljoen euro weten andere clubs ook dat Liverpool geld heeft dus die zullen hetzelfde probleem hebben als City. clubs zijn ook niet dom en weten dat als Liverpool de CL finale haalt dat ze ook aardig wat geld te besteden hebben dus die zullen ook niet voor een dubbeltje op de eerste rij kunnen zitten. AS Monaco gaat een Fabinho niet goedkoper aan Liverpool dan aan City verkopen bv omdat ze Liverpool zo aardig vinden. die willen ook gewoon de hoofdprijs zien voor 1 van hun sterspelers en anders wachten ze rustig op een club die de prijs die hun willen zien wel wil betalen. City wil graag overal de beste en grootste talenten weg plukken en dan betaal je de hoofdprijs. Liverpool neemt wat meer risico in het aankoopbeleid en gaat voor de wat minder gevestigde namen vaak wat erin heeft geresulteerd dat ze voor veel minder geld als City een minstens net zo een goede selectie hebben weten neer te zetten

3 januari 2020 om 11:41

Japie Tuurlijk, je hebt ook zeker punten. Het zou raar zijn van mij als ik een discussie wil voeren met iemand en doe alsof ik de enige ben met de waarheid in pacht. Dan zou een discussie niet eens mogelijk zijn. Wat Pep bijvoorbeeld nog meer kan worden verweten: Het halen van keepers voor een kleine 100 miljoen terwijl Joe Hart, na Cech de meeste clean sheets van de BPL had dit decennium. Ondanks dat hij ook nog in Italiã« heeft gekeept. En dat alleen omdat hij niet kon meevoetballen.. Al vind ik persoonlijk Ederson geweldig, dus die is wel te verantworden.maar terugkomend op Liverpool: Er is nou eenmaal een verschil als je de nummer 6 van Engeland bent of de club die 1 of 2 is. Liverpool kon zich destijds geen aankopen permitteren van het kaliber de Bruyne of Gundogan. Vandaar dat ze met spelers als Benteke aankwamen. Er zit ook heel veel pech of geluk bij he, Liverpool haalde bijvoorbeeld Balotelli. Niemand kon weten dat hij zo weinig zou laten zien, zelfs bij Brescia scoort ie meer. Markovic kwam van Benfica als grote belofte, en wist het niet te laten zien. Zijn allemaal transfers waarvan je misschien meer van mocht verwachten maar ze niks lieten zien. In tegenstelling tot de Wijnaldums en Robertsons van tegenwoordig. 11 en 9 miljoen voor die 2 spelers? Ongelooflijk goed! Mede te danken aan Klopp, maar Liverpool had nou eenmaal destijds een andere poel om uit te vissen. Vandaar o.a. ook de verschillen in prijzen.

3 januari 2020 om 11:44

Nou Wijnaldum kostte wel 30 miljoen dacht ik.🤔

3 januari 2020 om 11:48

@isco24 dat heeft er zeker mee te maken maar het zijn ook de keuzes die je maakt. elke Engelse club had hun twijfels bij spelers als Van Dijk en Robertson maar Liverpool nam het risico en dat betaalde zich uit. niet dat City niet goed heeft ingekocht alleen de selectie heeft wel veel meer geld gekost. in de competitie heeft dat zijn vruchten afgeworpen maar Europees gezien vooralsnog niet. op dat vlak moeten ze zich echt verbeteren

3 januari 2020 om 11:49

@arsenal890 dat klopt zeker maar noem mij 1 middenvelder van City die nu in de basis staat en 30 miljoen heeft gekost. 30 miljoen voor een basisspeler van een Europese topclub is niet veel geld

3 januari 2020 om 11:55

Excuses, ik dacht dat Wijnaldum voor minder dan 15 gehaald was.

3 januari 2020 om 11:57

City zag het ook in van Dijk zitten, alleen zij pakten niet door en gingen voor.. Laporte. Nou is Laporte wel de beste CV van City op dit moment, dus oke.. Maar denk dat Pep ook heel graag van Dijk zou willen hebben. Robertson was inderdaad niet goed genoeg voor de top en als de top enigszins had kunnen voorspellen dat hij zo goed zou zijn (in mijn ogen beter dan Taa), hadden ze wel toegeslagen. Er is dus ook veel toe te kennen aan Klopp en ook veel te wijten aan Pep, maar ik stoor me vaak aan de "kijk met hoeveel geld "-opmerkingen, omdat er zoveel andere factoren meetellen en niet enkel de euro's. Ps. Wat denk jij dit seizoen? City CL en Liverpool kampioenschap, oftewel stokje overgeven?

3 januari 2020 om 12:04

@isco24 ik vind City niet in beste vorm dit seizoen dus ik weet niet hoe ik hun CL kansen moet inschatten maar als ze Real weten uit te schakelen zetten ze iig weer een flinke stap voorwaarts. gezien de selectie zijn ze zeker een van de kanshebbers. voor mij is Liverpool wel favoriet voor de CL en de landstitel gezien hun vorm dit jaar maar zeker in de CL weet je nooit hoe het loopt. je hoeft maar 1 offday te hebben in de knock out rondes en het is exit toernooi

3 januari 2020 om 12:28

Ben het wel met jullie beide eens. Ja pep heeft veel geld uitgegeven. Maar klopp ook en united ook. Nog steeds schrijft Pep veel geschiedenis en heeft ongelooflijke prestaties behaald.

3 januari 2020 om 16:05

@japie_krekel: Ik betwijfel wel of Fabinho beter is dan Rodri. Rodri haalt namelijk een hogere rating volgens whoscored.com. In wat vind jij Fabinho beter dan Rodri?

3 januari 2020 om 17:19

@zermatt_person ik vind Fabinho qua duels en onderscheppingen overtuigender als Rodri. hij zit echt overal tussen op het middenveld bij Liverpool en breekt aardig wat aanvallen van de tegenstander a. daarnaast kan hij ook redelijk goed voetballen

3 januari 2020 om 12:28

Onder Rodgers hadden ze ook de titel kunnen winnen, was het niet voor de zeldzame blunder van Gerrard.

Laten we hopen dat er niemand uitglijdt deze keer en Crystal Palace-uit niet weer een enorm debacle wordt. Even zonder dollen, gun het ze van harte. Valt me alleen wel op dat Klopp vrij weinig rouleert, dus hoop voor hen dat iedereen nog fit is en benen over heeft aan het einde van het seizoen.

3 januari 2020 om 09:20

Ik denk dat dat juist de kracht is. Het team is zo goed op elkaar ingespeeld dat ze soms op 70% spelen en dan zelfs nog winnen

3 januari 2020 om 09:23

Liverpool heeft dan ook een aardig volle ziekenboeg. Als je ziet dat gisteren keita wrgvalt en spelers zoals fabinho en lovren al geblesseerd zijn valt er weinig te rouleren. Maar ik.begrijp je punt wel.

3 januari 2020 om 09:33

Er werd wel degelijk flink geroteerd met een fitte selectie, bijna elke wedstrijd was er 1 andere naam op het middenveld, heeft Milner al op de back gestaan, kreeg Origi al kansen en hebben we Lallana in de basis gezien vorige wedstrijd. Ik vind dit niet opvallend. Spelers als Mane, Firmino, Robertson en Gini zijn gewoon gigantisch fit en kunnen bijna alles spelen. Waarom zou je die gasten wisselen als de testen uitwijzen dat ze op 100% de wedstrijd in kunnen, dat is tegenwoordig puur waardes meten binnen het lichaam.

Ik denk dat ze daarvoor of ongeslagen kampioen moeten worden. Of 1 keer verliezen en de rest alles winnen en zo een bizarre score qua punten neerzetten. Met de prestatie van vorig seizoen (97 punten dacht ik?) Erbij kan je dan de conclusie trekken dat Liverpool op topniveau is gebleven. Ze moeten sowieso over de 100 heen en eigenlijk volgend jaar weer zo'n prestatie neerzetten. Wat de PL heeft toch echt wel wat indrukwekkende ploegen gezien in zijn geschiedenis. Arsenal, Chelsea en Man U van het vorige decenium en het Liverpool uit de jaren 80.

3 januari 2020 om 09:03

Liverpool uit de jaren 80? Toen bestond de PL nog niet he. Daarnaast snap ik niet hoe je het City van Guardiola niet tussen de indrukwekkende ploegen schaart. Enige team dat 100 punten gehaald heeft en braken volgens mij het doelpunten record van Chelsea (?) dat seizoen ook nog is.

3 januari 2020 om 09:09

Het City van 2 jaar geleden was ook echt van abnormaal niveau. Die wonnen dat seizoen maar liefst 34! keer. Liverpool is goed onderweg en worden absoluut kampioen maar is 17 wedstrijden kunnen ze nog genoeg punten laten liggen om niet de boeken in te gaan.

Ja kampioen worden ze en terecht ook. Maar de beste team ooit in de premier league is. Natuurlijk gelul. Kwa voetbal heeft city afgelopen jaren het mooiste en beste voetbal laten zien en daarnaast zijn de concurrenten dit jaar erg matig. Neemt niet weg dat ze wel een mooi elftal hebben. Maar de beste? Hell no!

3 januari 2020 om 12:26

Hoezo hell no? Ze zitten er echt niet ver vanaf. Als ze Invincible worden dit seizoen zijn ze voor mij de beste ooit. Vorig seizoen zetten ze al een van de hoogste puntenaantallen ooit neer, wonnen ook nog eens de UCL. Dit seizoen lijkt bijna elk team kansloos en walsten ze over concurrenten Leicester en Man City heen. Twee jaar geleden was de concurrentie ook erg matig, toen City dat record neerzette. Dus dat vind ik geen argument. Ook best storend dat je alles als feit neerzet. Hoezo is dat ‘natuurlijk gelul’? Ik kan enorm genieten van het spel van Liverpool en kijk er liever naar dan Man City. Dus zoals jij het dan zou zeggen: Natuurlijk is Liverpool vele malen beter dan dat City van afgelopen seizoen, je bent gek als je iets anders vind!!!

3 januari 2020 om 16:49

Liverpool heeft gelijk gespeeld tegen City. Leicester was een aanfluiting, zowel tegen Liverpool als tegen City. De wedstrijd die nu gespeeld is, en aangegrepen wordt om de loftrompet af te steken was tegen een ploeg die geen bal behoorlijk naar elkaar toe kon spelen. Er zijn zeer zeker indrukwekkende wedstrijden van Liverpool geweest, en de stand is memorabel. Maar het voetbal is nog niet zo bijzonder hoor.

3 januari 2020 om 18:16

Liverpool heeft 3-1 gewonnen van City. Het enige gelijke spel was tegen United. Je eerste zin klopt dus al niet.

De hype slaat weer behoorlijk door hoor. Ik vond de teams van Arsenal en Man United tussen 2000-2010 toch minstens zo indrukwekkend. Eerstgenoemde bleef ook nog langer ongeslagen. Natuurlijk is Liverpool enorm goed en overleggen ze hele goede statistieken op PL-gebied, maar het beste team ooit? Voor mij zeker niet. Overigens is het voor mij wel weer even genoeg wat betreft hype artikelen over Liverpool. Na testimonials van Wijnaldum en Robertson afgelopen week en daarvoor lofzang over Alexander-Arnold, gaat het hier nog even door. Geweldige voetballers, niets aan af te doen, maar nu weet ik het zo langzamerhand wel. Het concept opkomende back is echt niet bij Liverpool uitgevonden.

3 januari 2020 om 09:39

Zure reactie dude. Misschien, let op misschien wel het beste team ooit waarvoor ze nog kampioen dienen te worden, misschien wel meer dan eens. Daarna zijn ze het beste team ooit in de PL volgens Owen, niet nu al zoals jij impliceert dat je dat leest. Kanttekening, Liverpool doet het nu al bijna 2 jaar in de meest competitieve pl ooit, 2000-2010 was er nog sprake van een top 4 en dat is tegenwoordig een top 7 en kunnen zelfs de hekkensluiters niet meer gespeeld worden met een team waarin je spelers rust geeft.

3 januari 2020 om 10:01

Schop. Ik ben het met je eens dat het van FCB Catalunya een zure reactie was, maar volledig oneens wat betreft je 'meest competitieve'. BPL heeft al jaren geen top-4 meer. Het is een top-2, soms afgewisseld door een andere club maar echt geen top 7. Afgelopen jaren is de kampioen steeds met straatlengte voorsprong kampioen geworden (behalve vorig seizoen dan). Ook nu is er weer een extreem grote voorsprong. Als dit in Duitsland of Spanje zou zijn, zouden de BPL kijkers schande spreken van het gebrek aan concurrentie, maar nu het in Engeland is, is het ineens super competitief? Dat is echt de feiten willen verdraaien naar eigen voordeel.

3 januari 2020 om 10:09

In Engeland is het wel steeds andere ploegen die domineren. Eerst had je United en Arsenal waarbij Chelsea zich later aansloot. En nu heb je Liverpool en City. Tussen door heb je ook nog verrassende kampioen gehad zoals Blackburn en Leicester. Ook Tottenham zal bij een fenomenaal seizoen best een keer kampioen kunnen worden. Terwijl in Spanje het altijd Barca, Real en heel soms een uitmundend Atletico of Valencia is. Maar de dominerende teams zijn altijd hetzelfde. In Dui zelfde met Bayern. Al kan daar de komende jaren verandering in komen aangezien er veel slapende reuzen in Dui aanwezig zijn (gladbach, Leipzig, Hertha oa).

3 januari 2020 om 10:09

Eens met dit. Als je ziet waar utd en arsenal staan terwijl zij bij de "grote 6" horen. Meer dan ooit is er een sprake van een top 2. Leicester doet het leuk hoor maar ik zie ze.niet structureel top 4 halen. Daarnaast staat chelsea, de nr 4, 20! Punten achter. Topploeg of niet dat zou niet zo mogen zijn.

3 januari 2020 om 10:17

Nou het is wat je zelf vind. Ik vind het niet gek dat die ploegen zo ver achterstaan hoor. Dit is een buitengewone prestatie van Liverpool. Hebben pas 1 keer gelijkgespeeld. Dat is buitengewoon, logisch dat de concurrentie hun niet kan bijbenen.

3 januari 2020 om 10:47

Elphenomenohet feit dat het stokje wordt overgedragen, maakt het niet ineens een grotere top? Als je serieus United of Arsenal nog als top wil benoemen die een kleine 27 punten achterstaan op de nummer 1 en 15 punten op de nummer 2 terwijl we pas in januari zitten, kunnen we ook alle oude top van Spanje, Duitsland en Frankrijk mee gaan tellen als top. Feiten zijn nou eenmaal dat de top in Engeland al enige tijd uit niet meer dan maximaal 3 teams bestaat, evenveel als in Spanje.

3 januari 2020 om 11:04

Ik vind het ook geen topclubs meer inderdaad. Maar ik vind wel dat de PL altijd veel sensatie heeft betreft de titelstrijd, aangezien clubs als Arsenal en United wel de potentie hebben om terug te komen aan de top. In Spanje weet je dat je de komende 10 jaar nog steeds Barca en Real als kampioenen gaat krijgen.

3 januari 2020 om 11:08

Dat heeft helaas met geld te maken. Ik pleit dan ook voor een regeling zoals deze in Engeland is. Alle gelden eerlijk verdelen. Ik gok alleen dat Javier Tebas hier niet echt voor open staat aangezien hij met Spaanse clubs in Europa wil domineren en daarbij dus de paradepaardjes het meeste geld krijgen. Los daarvan hebben de Spaanse clubs natuurlijk wel jarenlang Europa gedomineerd met clubs als Sevilla, Valencia, Barca en de 2 uit Madrid.

3 januari 2020 om 11:14

Je slaat de plank mis Isco24. Het enige waarin je op inhaakt is mijn top 7 opmerking en laat voor je eigen argument het tweede gedeelte liggen. Ja je kunt op dit moment niet spreken van een echte top 7 omdat de selecties van Liverpool en City vanaf vorig jaar in hun prime waren, maar over de afgelopen 9 jaar wel. Je had United, Chelsea, Arsenal, Liverpool en daar sloot Tottenham bij aan en was er eerst spraken dat Everton en Southampton aansluiting zochtten (everton door de nieuwe eigenaar die elk jaar flink geld erin pompt en Southampton door hun jeugdexponenten), maar nu is dat Everton en Wolves die bezig zijn met aansluiting. Over een langer tijdsbestek is dat mijn mening over de top 7. Maar nu het tweede gedeelte, iets wat jij niet noemde, het competitieve gedeelte van de PL dat groter is dan ooit. Vroeger kon ik rustig Stoke gaan kijken en weten dat we gingen winnen, tegenwoordig kan het elke wedstrijd weer gaan spoken en uitmonden in een ware heksenketel. Misschien niet op het moment bij Liverpool door hun bizar goede mentaliteit, maar wel bij alle andere topteams die het vaak afleggen op mentaliteit omdat die bij teams zoals Sheffield gewoon vele male hoger ligt en dan is kwaliteit minder doorslaggevend. Dus ja Liverpool staat nu met een straatlengte voor in de lijst, maar als je het gros van de wedstrijden volgt binnen de PL weet je dat elke wedstrijd voor geen enkel team makkelijk is en dat er nergens een zekere winst te behalen is. Mij hoor je ook van geen schande spreken als United verliest van bijv. Wolves omdat daar gewoon een Moutinho rond loopt of een Yarmolenko bij West Ham....

3 januari 2020 om 11:22

Schop. Dus als iemand een andere mening is toebedeeld, slaat diegene de plank 'volledig' mis? Makkelijke manier van discussiã«ren. Ook enigszins kinderlijk, maar dat terzijde. Waar het om gaat is dat jij zelf (zonder enige onderbouwing) spreekt van een top 7 ("2000-2010 was er nog sprake van een top 4 en dat is tegenwoordig een top 7 en kunnen zelfs de hekkensluiters niet meer gespeeld worden met een team waarin je spelers rust geeft. " waar er totaal geen top 7 is. Dat er wedstrijden tussen zitten die moeilijker te winnen zijn dan voorheen, maakt de top niet ineens groter. Het feit dat Engelse clubs tot afgelopen jaar niks presteerden in Europa had juist te maken met het feit dat ze in de competitie dachten grote jongens te zijn en er vervolgens met 4-0 af gingen tegen echte Europese toppers. Nu, met de continue instroom van 100 miljoen per seizoen, doen Engelse clubs het weer goed in Europa en lijken de wedstrijden in de competitie moeilijker gewonnen te worden. Dat lag aan het lage niveau van enige tijd terug en niet ineens de sterkte van de huidige competitie. En dus zeg ik "nu is het ineens een top 7, terwijl er al jaren niet meer dan 1 of maximaal 2 teams strijden om het kampioenschap." Oftewel, een top-2. Niets meer, niets minder.

3 januari 2020 om 11:35

Kinderlijk?kleineren aan het begin van je reactie is niet laag om te doen en eigenlijk dan ook hypocriet toch? Je slaat de plank volledig mis (dat is een normale manier om te zeggen dat ik het compleet met je oneens bent) omdat je de praktischer wijs reageert om de helft van het argument, maar nu begrijp ik het al. Je vind dus dat de Engelse clubs groten jongens dachten te zijn, nu begrijp ik waarom je zo er tegen in gaat. Je redeneert steeds vanuit La liga vs PL. Ja als je dat denkt, dan is deze discussie een inhoudelijke discussie terwijl we het oneens zijn over de kern van dit alles. Jij vind de Engelse clubs veel minder goed dan ik dat vind. Dat is een discussie voor een ander topic. Je haalt het gemakshalve nu wel alweer door elkaar. Er is een top 7 van beste clubs binnen de PL en daarbij mijn uitleg hoe ik die top 7 dan zie, daarnaast, dus los daarvan is de PL competitiever dan ooit. Als je dat los van elkaar bekijkt en ook los van je La Liga die jij beduidend beter vind kun je daar misschien bij in komen, anders niet nee en blijf je het uitleggen zoals jij dat doet.

3 januari 2020 om 11:50

Het is maar net hoe jij kinderlijk opvat. Gezien mijn eerdere woordkeuze "makkelijk", zou je wel kunnen weten hoe deze was ingezet maar goed.. En weer (evenals gisteren) ga je mij woorden in de mond leggen en aannames doen waar je mij niet over hoort. Ik leg enkel uit dat wat jij zegt feitelijk niet klopt en ineens haal je erbij dat ik vind dat La Liga beter is (ik heb geen eens een Spaans team genoemd...). Terwijl ik bijvoorbeeld op Elphenomeno antwoord dat de Engelse clubs voorlopen inmiddels. Dus je aannames zijn niet alleen zelfverzonnen, maar ook (wederom) feitelijk onjuist. Daarom is het zo gevaarlijk om aannames te doen en wil ik me graag houden bij feiten, gecombineerd met een mening. Maar ga zeker niet jou woorden toeschrijven die je niet hebt gezegd. Je geeft zelf aan dat er een top-7 is. Ik weerleg dat en dan ga je het heel ergens anders over hebben. Beetje jammer. Een top-7 impliceert namelijk dat er 7 topclubs zijn. En dat zijn er niet. Niet in Engeland, niet in Spanje, niet in Duitsland. Die competities samen kunnen wel een top-7 maken ja, maar niet 1 competitie.

3 januari 2020 om 12:59

Laten we zeggen dat 'kinderlijk' in een discussie waarin jij praat over feiten en aannames, niet netjes is om te doen en hypocriet. Als je een discussie op niveau wil voeren dan...het is wel degelijk een aanname, een zeer correcte aanname als iemand het over de clubs in Engeland begint met een duidelijk distancierende ondertoon, een barca fan is, over de algehele kwaliteit begint van de PL en je op eerder topics ook al erg actief bent geweest over La Liga vs PL. Je focust teveel op het negatief en onjuist zijn van aannames, maar wist je dat het complete CBS gebaseerd is op aannames? Op een gegeven moment zie je genoeg tekenen dat je op basis daarvan iets kunt concluderen. Als je dan allemaal dingen gaat zeggen die suggereren dat dat je mening is om vervolgens te zeggen 'nee dat zei ik niet' is als met een bivakmuts bij iemand anders in de tuin lopen en dan tegen de politie zeggen dat je het koud hebt en de tuinman bent Een top 7, de beste van de competitie impliceert dat en niet dat het 7 topclubs zijn die goed presteren in Europa, dat hang jij eraan terwijl ik wel duidelijk was in de uitleg daarover. Je moet niet teveel blijven hangen in je crusade op feiten/statistieken vs aannames en meningen, die zijn vandaag de dag net zo relevant en nou juist die aannames worden gedaan op basis van statistieken en vormen de feiten

3 januari 2020 om 13:35

Zuur, misschien. Dat komt ook door de overdosis aan berichten die er over Liverpool in de pers verschijnen, aan alle kanten worden ofwel spelers ofwel het team bewierookt. Het is heel knap wat Liverpool doet en dat ze een straatlengte voorstaan, maar we moeten ook niet doorslaan. Per dag verschijnt er een artikel over uniek het allemaal wel niet is, dat valt voor mij nog wel mee. Daarnaast is de PL helemaal niet zo competitief als je doet vermoeden, maar dat is door anderen al uitgelicht zie ik.

3 januari 2020 om 11:02

Het concept opkomende backs en 3 snelle snelle aanvallers is alleen maar nieuw voor Liverpool. Ik snap ook niet dat ze daar doen alsof zij een revolutie tot stand hebben gebracht. Daarnaast zetten ze Van Dyck na twee seizoen in topvoetbal naast een Maldini etc.... Gekte slaat zeker door.

3 januari 2020 om 11:22

Ronaldinho deed het wat, 3 seizoenen? Hem vind ik nog steeds een mooiere voetballer dan Messi die al 10 jaar tegenstanders voorbij dribbelt alsof ze er niet staan? Ronaldinho was spectaculairder en dus voor mij leuker om naar te kijken, mag hij dan niet in het rijtje voor komen omdat hij het niet lang genoeg doet? Klopp en Pep doen hun trucje al jaren en Klopp haalt successen bij Liverpool met een bizar hoog niveau, wat is het dan zuur om te verzinnen (niemand noemenswaardig zegt het namelijk) dat pundits denken dat Liverpool dit uitgevonden heeft?

3 januari 2020 om 11:46

Ronaldinho was absolute top van 2003-2008. Je mag hem mooier vinden etc maar daarom is dat niet het geval. En waar verzin ik iets? Owen zegt halverwege dat Liverpool misschien de beste PL team ooit is terwijl ik je veel voorbeelden zal besparen. France Football zet van Dyck in top 11 van het decenium. Paul Ince zegt dat United Liverpool kopieert met 3 aanvallers terwijl wij met Rooney, Tevez en Ronaldo in 2008 al CL wonnen. Ik reageer daarop, ik verzin niets. Zoals ik zei, de gekte slaat door.

3 januari 2020 om 13:07

Als je een punt zet en dan niet verder leest dan staat het er niet nee, "we zijn getuige van een van de beste teams in de geschiedenis van de Premier League, misschien wel het allerbeste team ooit. Ze moeten nu alleen nog kampioen worden, wellicht vaker dan een keer." Kan aan mij liggen, maar ik lees dat hij ze nu een van de allerbeste ooit vind en nog wat te doen hebben om de beste ooit te worden. France Football....daar noem je er 1 en Paul Ince kan dat op de manier gezegd hebben zoals jij het zegt, maar ik kan mij ook indenken dat hij bedoelt dat United NU Liverpool kopieert en dat United voorheen in het seizoen anders speelde.

Ze zijn ontzettend dominant voor het moment en aan een waanzinnige reeks bezig maar voorlopig hebben ze nog niets gewonnen he, gezien we hier spreken over de PL. Al is het natuurlijk van de gekke dat ze vorig jaar 2de werden met 97 punten! Dit jaar worden ze kampioen uiteraard, dat is al sinds september duidelijk. Enige jammerlijke voor Liverpool is dat de concurrentie het toch zo ontzettend hard laat afweten maar dat is hun probleem uiteraard niet. Maar om ze op basis van PL titel te bestempelen als het beste PL team ooit... bwa dat gaat me nog net wat te ver. Als ze natuurlijk de komende 2-3 seizoenen nog 2x kampioen spelen , dan is het wat anders!

4 januari 2020 om 06:21

De concurrentie laat ook zien dat het moeilijk is om een wedstrijd te winnen in de Premier League. City kan niet op 80% in de buurt komen van de statistieken van vorig jaar. Dit Liverpool team heeft 2x de CL finale gehaald, 1x gewonnen, haalde vorig jaar 97 punten en als ze kampioen worden met rond de 100 punten + ongeslagen dan zijn zij zeker een van de beste teams ooit uit Engeland. Hoe lang ze het kunnen volhouden zal bepalen hoe goed ze onder de beste ploegen ooit zullen zijn.

Als ze ongeslagen het seizoen afronden, dan waarschijnlijk wel. Als ze ook nog eens de CL pakken, dan helemaal. Je hebt nu het gevoel dat ze kampioen worden met 37-1-0. Gestoord wat ze nu doen.

Het Liverpool met onder meer Dalglish was indertijd ook bijna onverslaanbaar. Zo heb je in ieder decennia wel een uitschieter. Al zijn de prestaties van het huidige Liverpool inderdaad indrukwekkend.

Als United fan kan ik zelfs toegeven dat het indrukkewend is hoe ze bezig zijn maar beste PL ooit? Daarvoor moeten ze eerst de triple winnen, twee drie keer na elkaar PL winnen en dan kunnen we spreken. Owen is een Liverpool fan met een korte geheugen.

Ik heb door tientallen jaren heen op de tribunes van vele (pl} clubs gezeten. Maar ik durf keihard te beweren dat ik geen team zo goed heb zien voetballen als het Liverpool FC in de eerste helft tegen Everton vorige maand. En ook ik zat op de tribunes bij United ten tijde van Gigggs en Beckham, het Arsenal van Bergkamp en Henry en het City van De Bruyne en Aguero.

3 januari 2020 om 11:47

Ik wil niets af doen van de prestatie van Liverpool hoor. Maar ze spelen niet beter voetbal dan het voetbal van city. Maar dat is mijn mening. Of het spel beter of slechter is van Arsenal en united kan ik niet zeggen omdat ik toen nog geen voetbal keek.

Het Chelsea van 2004 tot (minimum) 2007 lijkt mij nog steeds het meest complete team. Hebben toen heel veel records verbroken. In die periode was het Engelse voetbal nog de echte top. Met eens 3 halve finalisten in de CL als ik mij niet vergis. Als je dan vergelijkt met Chelsea toen, hebben zij wel ook bekers genomen en goed gepresteerd in de CL. Met buiten zeer sterke Engelse ploegen ook een Barcelona en Bayern dat het ene na het andere record pakten. Daarom dat Liverpool wel toch serieus in de buurt komt. Spelen momenteel oppermachtig. En hebben ook de CL nog juist gewonnen. Alleen vind ik in de huidige competitie de tegenstand gewoon minder. Liverpool is top, maar dit jaar als enige die dat constante niveau kunnen halen.

Ieder heeft zn eigen mening natuurlijk, maar ik vindt Liverpool niet de beste ooit van de BPL, maar wel een van, zonder twijfel. Ik kon me de Utd van SAF ook goed herinneren of City van Guardiola. Die waren niet minder, in een jaar dat de andere topteams ook echt goed waren.

het Arsenal van 2004 en het United van 2007-2009 hadden meer onoverwinnelijkheid over zich heen. Liverpool is als collectief geweldig alleen ze hebben niet een topspeler a la henry of Ronaldo toentertijd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Liverpool6926
4.Chelsea6722
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger381
G. WijnaldumMiddenvelder382
Mohamed SalahAanvaller3722
Roberto FirminoAanvaller369
S. ManéAanvaller3511
AlissonKeeper331
FabinhoMiddenvelder300
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

Engeland
11 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 juni
De club uit de Ligue 1 die belangstelling heeft voor André Onana is bekend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren