Rodríguez bevestigt gesprekken: PSV nu meest concrete optie

Donderdag, 2 januari 2020 om 14:11Tim Siekman

Ricardo Rodríguez is inderdaad in gesprek met PSV over een dienstverband, zo bevestigt zaakwaarnemer Gianluca Di Domenico tegenover BLICK. PSV zou op dit moment de meeste concrete optie zijn voor de linksback, die mag vertrekken bij AC Milan. De Italiaanse club heeft een huuraanbieding van Watford naar verluidt al naar de prullenbak verwezen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door sone8)

Te grote naam voor psv die gaat lekker terug naar duitsland

2 januari 2020 om 14:40

Maar als hij champions league ambities heeft is dit nog wel een prima keuze

2 januari 2020 om 14:47

Juist niet toch? Nederlandse clubs komen de laatste jaren amper voorrondes CL door. Plus dat het nog maar de vraag is of PSV überhaupt 2e gaat worden dit seizoen.

2 januari 2020 om 15:13

Momenteel staat PSV niet op een plekje voor de Champions league en hebben ze dat dit jaar ook niet gehaald. Daarnaast zijn ze na de winter ook niet meer Europees actief.rodriguez verdient 2 miljoen netto per jaar bij Milan, dat zou in Nederland rond de 4 miljoen bruto zijn. Ik ben benieuwd of PSV dat over heeft voor deze speler + transfersom.

2 januari 2020 om 18:35

Hoe is dat een prima keuze? Sorry dat ik het zeg, maar PSV doet niet mee om de tweede of eerste plaats, dat zijn de Champions League plekken. Plus Europees voetbal na de winterstop kan ook nog wel een must zijn.

2 januari 2020 om 15:19

Zijn vrouw is Nederlands en zijn kinderen gaan (of gingen) in Nederland naar school. Dus dit zou zomaar kunnen gebeuren.

2 januari 2020 om 15:38

Begint er toch steeds meer op te lijken, gisteren leken het maar simpele geruchten, nu zijn het serieuze gesprekken.

Van sadilek naar een van de beste linksbacks in de Bundesliga van 2 jaar geleden. Hij kan het voetballen toch niet verleerd zijn, zou je zeggen. Ik hoop dat dit ook een beetje een leider is die zijn mond durft open te trekken en de verdediging van de nodige ervaring kan voorzien. Ik ben benieuwd of Johnny hem kan binnen hengelen.

2 januari 2020 om 14:41

Van de wereld kun je gerust zeggen, die gast tikte een abnormaal niveau aan in 2014/2015

2 januari 2020 om 14:44

Nou nou nou, van de wereld is wel erg overdreven, ook toendertijd. Prima linksback dat wel.

2 januari 2020 om 14:42

Zou een topaankoop zijn, kan ook linkshalf of centraal achterin spelen. 27 jaar dus kan zeker nog een aantal jaar mee. Ben benieuwd hoeveel hij zal kosten, rond de 10 miljoen schat ik.

2 januari 2020 om 17:21

Ik denk rond de 8 miljoen en een doorverkoop percentage. Lijkt me voor Milan ook acceptabel en realistisch gezien de situatie waarin hij zit.

2 januari 2020 om 14:42

Ik wil je niet teleurstellen, maar helaas is hij inderdaad het voetballen verleerd. Dit jaar is hij vervangen door T. Hernandez die nou ook niet het toonbeeld is van een goede verdediger. Het verschil is echter dat Hernandez aanvallend nog wel de nodige dreiging heeft. Dit is voor Rodriguez al een tijdje niet het geval. Volgens mij 4/5 assist in 90 wedstrijden.ik denk dat PSV hier wederom de plank gaat misslaan, maar hoop natuurlijk dat het wel een goede aankoop zal worden. John de Jong mag voor mij als Ajacied nog jaren aanblijven, maar dan heeft hij wel 1 goede aankoop nodig.overigens is het voor PSV wel echt noodzaak om of een LB of CV te halen. Met een CV kan Viergever naar de back positie.

2 januari 2020 om 14:53

Ik meen meegekregen te hebben dat Theo Hernandez juist dit seizoen een van de beste spelers is in het kwakkelende Milaan. Er moet gewoon een degelijke verdediger komen en niet iemand die 20 assists per seizoen geeft. Er zit genoeg scorend vermogen in de ploeg maar met een onzekere verdediging die elke wedstrijd wel een goal doorlaat kan je geen tweede meer worden. Al speelt hij nu op 50% van het niveau dat hij bij Wolfsburg aantikte dan is het nog steeds met drie vingers in zijn neus samen met tagliafico de beste back in de eredivisie. We gaan het zien.

2 januari 2020 om 15:16

Theo heeft voldoende aanvallende kwaliteiten maar laat verdedigend helaas wel wat vaak een steekje vallen. Naja dat deed Rodriguez ook toen hij basis stond alleen voegde hij aanvallend minder toe. De huidige Rodriguez kan je een beetje vergelijken met Veltman op rechtsback alleen dan iets minder goed in passing,

2 januari 2020 om 15:20

Theo Hernandez is dit seizoen erg goed inderdaad. Ik was pas nog bij een wedstrijd van AC Milan en die jongen rende de longen uit zijn lijf op de linkerflank en was bij elke aanval betrokken. Er kwam veel dreiging van hem uit en hij scoorde zelfs (helaas afgekeurd), maar ook het publiek is zeer gecharmeerd van zijn runs omdat ie pijlsnel is. Verdedigend is hij niet bijzonder, maar gewoon prima.rodriguez is natuurlijk aanzienlijk trager, maar kan vast en zeker nog steeds goed voetballen! Lijkt me een geweldige aanwinst van Psv, maar lijkt me toch wel dat Rodriguez terecht kan bij een ploeg die Europa League speelt na de winter of misschien wel een mindere God uit de CL.

2 januari 2020 om 16:24

Ik zou me toch eens afvragen waarom een van de beste linksbacks van 2 jaar geleden nu niet verder komt dan concrete interesse van Psv. Lijkt me dan behoorlijk afgegleden te zijn.

2 januari 2020 om 18:12

Eigenlijk wel schandalig tov van Bommel als ze hem nu wel weten te halen. Zeker omdat Johnny boy weet dat t anders einde verhaal voor hem is

Toch wel een vooruitgang ten opzichte van Lato en Sadilek, met respect. Brengt het aanvallend niet altijd, maar staat verdedigend sterk en is ervaren met twee grote competities op zijn cv. Goede zet van PSV, deze zag ik niet aankomen.

In het verleden erg gecharmeerd van hem. En ik ga er vanuit dat hij nog altijd beter is dan wat er nu staat. Psv heeft echter alleen niet zo heel veel goede ervaringen met spelers die op het tweede plan zijn beland...

2 januari 2020 om 14:32

Volgens mij was ene Luuk de Jong ook een speler die in het buitenland op het tweede plan was beland. Is toch uiterst succesvol geweest bij PSV.

2 januari 2020 om 15:14

Ja zo kan je altijd uitzonderingen benoemen. Als je naar de recente voorbeelden kijkt (want laten we eerlijk zijn, de Jong was iets van 7 jaar geleden?) dan zie je een minder rijtje terug van b garnituur uit grotere competities. Bruma, Lato, Boscagli, Mitroglu, Afellay

2 januari 2020 om 15:49

T star - Je hebt het nu allemaal over spelers die er nog geen 5 maanden zijn?! Mitro als supersubje, Afellay begint nu steeds meer te spelen.

2 januari 2020 om 18:38

Maar als je eerlijk bent, heb je in die 5 maanden ook maar iets gezien wat er op zou wijzen dat deze spelers echt een doorslaand succes gaan worden?

2 januari 2020 om 19:09

Zo zijn er ook een aantal positieve voorbeelden te noemen. Het blijft toch altijd een gok of iemand kan aarden in Nederland en het Nederlandse voetbal. Om Bruma, Boscagli, Mitroglu en Afellay nu al af te schrijven vind ik wel wat vroeg. Vooral Bruma is nog jong en heeft even wat tijd nodig. Kijk naar Neres bij Ajax, die heeft ook een heel seizoen nodig gehad, maar uiteindelijk haalt hij toch een heel hoog niveau. Dat zou met Bruma ook zomaar kunnen gebeuren.

2 januari 2020 om 14:33

Als Eredivisieclub vis je nou eenmaal in een vijver van spelers die ergens anders op het tweede plan zijn beland. PSV mag zich in zijn handen knijpen met deze aanwinst. Zeker als je kijkt naar wat voor een clowns daar nu achterin staan te schutteren.

2 januari 2020 om 14:34

Luuk de Jong en Guardado waren anders prima aankopen toch.. en de huur van Rekik en van Ginkel

2 januari 2020 om 15:37

Bruma

2 januari 2020 om 15:38

De Nederlandse versie

Geweldig, een goede linksback is stap 1. Hoop ook dat PSV nog een ervaren middenvelder kan halen in de winter. Een ervaren man die de lijnen uitzet. Dan zou je AZ gewoon in moeten kunnen halen en je plaatsen voor de voorronde CL.

2 januari 2020 om 15:01

AZ gewoon inhalen is makkelijk gezegd. AZ heeft maar 13 punten verspeeld in de eerste 18 wedstrijden. Als ze die lijn enigszins doortrekken en ook 13 punten verspelen in de laatste 16, dan mag PSV nog maar 6 puntjes laten liggen.

2 januari 2020 om 15:06

Hoe je het wend of keert 7 punten goed maken in 16 wedstrijden is nou niet geheel onmogelijk. Heb wel gekkere dingen zien gebeuren zoals PSV dat eens een voorsprong van 11 punten wel eens heeft weggegeven. Ook moet ik het maar eens zien of zo’n jonge ploeg als AZ dit vol kan houden nu ze ook Europees nog actief zijn.

2 januari 2020 om 17:26

Wannie Psv verspeelde vorig seizoen eerste seizoenshelft 3 punten, de tweede verliep totaal anders. Kan AZ ook overkomen.

2 januari 2020 om 19:11

AZ heeft zelf natuurlijk ook wel wat geluk gehad voor de winterstop. Bijvoorbeeld tegen Ajax zeer gelukkig gewonnen, die gaan echt wel meer wedstrijden verliezen en dan speelt AZ ook nog een keer tegen Psv, dus het lijkt me zeker niet onmogelijk dat PSV ze nog gewoon voorbij gaat.

Zou toch een enorme stunt zijn. Ik schat de kans klein in en neem aan dat er nog wat spraakwater van nieuwsjaaravond in de pers zit.

Dat zal ik een enorme stunt vinden. Ik vond die gozer in zijn tijd bij Wolfsburg misschien wel de beste linksback van de wereld. Wat een elftal was dat zeg met De Bruyne, Perisic, Gustavo, Dost, Naldo, Benaglio en Vierinha. Als PSV deze gozer binnen haalt is je defensie gewoon 50% sterker.

2 januari 2020 om 15:19

Maar hoe vond je hem bij Milan, dat is denk ik een beter beeld van zijn kwaliteiten. Vergeet niet dat hij bij Wolfsburg ook wel echt een geweldig team om zich heen had waar hij zich ook thuis voelde. De Rodrigues van Wolfsburg is na Wolfsburg niet meer in de buurt van dat niveau gekomen.

Tja, PSV of Watford. Als je voor het sportieve gaat, is die keus snel gemaakt natuurlijk. Watford speelt in de betere competitie, maar is dit seizoen echt heel matig en degradatie is een reële optie. Daar word je als speler ook niet vrolijk van. Niet dat PSV dit seizoen zo geweldig bezig is, maar die staan desondanks respectabel 3de, spelen volgend seizoen op z'n minst een Europese voorronde en zullen onder normale omstandigheden volgend jaar ook weer meedoen om de prijzen. Dan maar een tonnetje minder salaris, zou ik zeggen.

2 januari 2020 om 15:03

Ligt eraan wat zijn horizon is. Als ie tot de zomer wil spelen en daarna verder kijken, dan kun je ook voor Watford kiezen. Dan speel je op het hoogste niveau en niet op het kunstgras bij Vvv, PEC of Heracles.

Wauw, als dit lukt haal je echt een grote speler binnen. Wel van het kaliber Blind en Tadic, maar dan op de linksbackpositie. Was jarenlang één van beste linksbacks in Duitsland en is dat bovendien al jaren bij Zwitserland. Heeft ervaring en een goeie leeftijd. Ik kan me alleen niet voorstellen dat dit lukt. Blind en Tadic hadden beiden iets met Nederland/ajax, iets dat ontbreekt bij Rodriguez. En als hij er opties uit de Bundesliga en de Premier League bijkrijgt, dan kan ik toch voorstellen dat hij daarvoor kiest. Anderzijds zal hij bij die clubs niet voor de prijzen spelen en dat kan bij PSV natuurlijk wel weer.

Alsjeblieft doen. Met de huide LB’s word je gewoon niet vrolijk. Zo stagneert het spel ook van je buitenspelers. Zie prestaties Bergwijn, die zo ver moet terug zakken, omdat hij geen een fatsoenlijke bal krijgt van Sadilek.

Wooow als PSV hem weet te strikken is dat wel echt een stunt !! 100% was 1 van de beste linksbacks in de Bundesliga.

Heeft zeer weinig laten zien. Teleurgesteld in hem zeker nu Theo op zijn positie speelt, valt het erg op dat hij aanvallend niks kon brengen.. Strikje erom heen

2 januari 2020 om 15:45

De concurrentiestrijd van Theo verliezen is geen schande. Zie dat Rodriguez vorig seizoen nog goed was voor 35 serie A wedstrijden dus hij moet nog steeds wel wat kunnen lijkt mij. Je zegt overigens dat hij aanvallend niks kon brengen.. Hoe kon dit gebeuren, daar zijn sterke punten toch altijd zijn traptechniek en aanvallende bijdrage was? Ben oprecht geïnteresseerd en kijk zelden nog naar Milan.

Dit zou een goede aanwinst voor PSV zijn, zeker als je ziet wat er momenteel rondloopt op de linksback positie. Heeft bewezen een uitstekende back te zijn die op een prima niveau kon acteren, dan moet het in de Eredivisie zeker wel lukken. Het zou een knappe prestatie zijn als John de Jong hem zou binnen halen.

Dit zou echt geweldig nieuws zijn. Hopelijk in de toekomst nog Angelino nog een keer terug. Van Ginkel een aanbieding doen en je hebt weer een goed team staan. Rosario verkopen

Meest concreet betekent nog lang niet een kans dat hij komt. Zou voor hem ook wel goed zijn om gewoon weer lekker te voetballen zonder de druk die je in landen als Italië wel hebt. Psv heeft met Willems en Angelino 2 goede LB gehad laatste jaren, qua kwaliteit levert psv niks in. Weet alleen niet hoe verstandig is zoveel geld aan hem uit te geven als zelfs europees voetbal volgend jaar niet zeker is.

Tikte een aantal jaren geleden een enorm hoog niveau aan. Het is echter wel opmerkelijk dat hij bij een AC Milaan in haar huidige staat de bank warm houdt. Wordt psv beter van de reserveback van een lage subtopper in Italië?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6965
2.AZ6128
3.PSV5832
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5128
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2716
E. ZahaviAanvaller209
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller90
J. PiroeAanvaller81
Y. MvogoKeeper270
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren