‘Besiktas wil na Atiba Hutchinson ook diens opvolger weghalen bij PSV’

Maandag, 30 december 2019 om 16:25Robin Bruggeman

Atiba Hutchinson maakte in 2013 de gang van PSV naar Besiktas en de Canadees is nog altijd een belangrijke speler voor de Turkse grootmacht. Afgelopen vrijdag eiste de middenvelder met drie assists en een doelpunt tegen Gençlerbirligi opnieuw een hoofdrol op en Hutchinson geldt onder de aanhanger van de Zwarte Adelaars dan ook als een publiekslieveling.

De controleur is met zijn 36 jaar echter niet meer de jongste en Besiktas is zich inmiddels voorzichtig aan het oriënteren op een opvolger van Hutchinson, die beschikt over een aflopend contract. Volgens Aksam is de kans aanwezig dat de Turken daarbij opnieuw in Eindhoven uit gaan komen, daar Érick Gutiérrez momenteel bovenaan het lijstje zou staan.

De Mexicaan werd anderhalf jaar geleden voor zes miljoen euro overgenomen van Pachuca, maar is er nog altijd niet in geslaagd om een onbetwiste basisplaats te veroveren. Onder de inmiddels vertrokken trainer Mark van Bommel kwam Guti, zoals hij doorgaans wordt genoemd in het Philips Stadion, dit seizoen twaalf keer in actie en van die twaalf optredens maakte hij slechts vier keer de negentig minuten vol.

Als de 24-jarige middenvelder zijn zinnen zet op een vertrek uit Eindhoven, lijkt Besiktas dus een van de opties te zijn. De huidige nummer vijf van de Süper Lig heeft de landstitel, ondanks een achterstand van zeven punten op koploper Sivasspor, nog niet uit het hoofd gezet en ziet in Gutiérrez een goede aanwinst voor de tweede seizoenshelft. De werkgever van Jeremain Lens is volgens de berichtgeving uit Turkije van plan om maandag nog contact op te nemen met PSV en zou in eerste instantie een huur, inclusief optie tot koop, in gedachten hebben.


Poll

Vind jij dat PSV in januari afscheid moet nemen van Érick Gutiérrez?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door cyberize7x)

Nee aub niet. Want dat betekend dat Rosario dan weer op het middenveld staat. Dat ze Rosario maar ophalen.

30 december 2019 om 16:47

Alsof Guti zo'n geweldige indruk maakt. Die jongen vertraagt het spel alleen maar en is de enige Mexicaan zonder pit. Met de verkoop van Guti kan PSV opzoek naar een betere vervanger.

30 december 2019 om 16:49

Maar dat betekent dat John de Jong een speler al in beeld moet hebben. En als we een ding hebben gezien het afgelopen jaar is dat ze niet optijd een waardig vervanger lijken te hebben.

30 december 2019 om 16:58

Ik denk dat John de Jong inmiddels ook weet dat hij nu onder een vergrootglas ligt en daarom de toekomstige aankopen nog beter gaat wegen, mag ik hopen.

30 december 2019 om 17:09

Nou verhuren hoeft van mij niet. Alleen verkopen anders houden.

30 december 2019 om 18:09

@andres13 maar Turkse clubs hebben niet veel te besteden. Daarom willen ze eerst huren. Gaat PSV veel kosten.

30 december 2019 om 18:20

Hoe kun je pit in je spel hebben wanneer je totaal geen vertrouwen hebt in (en van) je trainer. Guti is de enige middenvelder van Psv die een voorwaartse speler diep kan sturen dmv een lange pass en daar ligt ook direct het probleem. (aangezien Pereiro ook maar zelden speelt) Dominant ben je als Psv zijnde toch wel, dan heb je helemaal geen blok voor de verdediging nodig. Zet gewoon een keer Guti (6)m Pereiro (8) en Ihattaren (10) op het middenveld. Kampioen wordt je toch niet meer, geef dan het vertrouwen aan de spelers die wat kunnen met een bal.

6 miljoen vragen en weg ermee

Als je die 6milj en zijn salaris eruit weet te halen mag dat best in de winter, maar ik voorzie ergens daat ook hij alleen maar beter gaat worden in de tweede competitiehelft en later wss meer waarde gaat vertegenwoordigen, slechter kan niemand worden .

30 december 2019 om 18:10

@Gerrald denk niet dat een Turkse club 6 mil gaat betalen voor een bankzitter van PSV. De tijd dat ze veel geld hadden is voorbij. Zij zullen met huurdeal komen en aankoopbedrag 2 miljoen ofzo.

30 december 2019 om 18:54

6 miljoen en zijn salaris? Het is natuurlijk wat de gek ervoor wilt betalen. Maar laten we eerlijk zijn, die Turken zullen de situatie rondom Guti goed kennen. Die zullen eerder proberen hem voor een habbekrats aan zich te binden. Pakken wat je pakken kan en wonden likken.

Het kan aan mij liggen maar de Hutchinson die ik ken en de Guti die ik heb gezien zijn toch twee totaal verschillende type spelers? Zo'n Hutchinson is veel meer allround waarbij hij ook niet vies is van zijn het uitvoeren van zijn verdedigende taken. Dit terwijl het bij Guti daar nog weleens aan schort. Fysiek krijg je met Guti ook een totaal andere speler dan met Hutchinson. Nee, het zou niet mijn eerste gedachte zijn deze zogenaamde opvolging.

30 december 2019 om 17:25

Snap ook niet echt waar die vergelijking vandaan komt. Misschien komt het door het feit dat Atiba dit seizoen in veel wedstrijden wat dieper is gaan spelen en vaker betrokken is bij doelpunten, maar dat komt omdat de voorhoede er gewoon heel weinig van bakt.

The Hutch, wat een legend. Heb hem 10 keer liever dan dat wat er nu staat, ook met zijn 36 jaar....wat zeg ik, ook als hij 40 is.

30 december 2019 om 17:30

Hele onderschatte speler was dat idd. Jammer dat hij onder Rutten vaak misbruikt werd als rechtsback

30 december 2019 om 19:17

Mijn favoriete speler destijds, stond altijd rechtsback. Ik herinner me een bekerpot waarin hij op RCM speelde en toen was hij zo goed, Hutchinson nummer 13 😍

30 december 2019 om 22:30

Ik had het gevoel dat hij overal op het veld wel van meerwaarde kon zijn. Misschien zelfs op doel. Op het middenveld zo ongelooflijk veelzijdig, maar ook als back viel hij nooit door de mand. Kon verdedigen, passen, voorzetten, schieten, aanvallen en was onuitputtelijk. Ik denk dat de waardering vooral minder was omdat het toch een laatbloeier uit het (in de voetbalwereld) nietszeggende Canada is. Geen wonder dat hij daarna bij Besiktas een zeer sterke kracht is geworden die op zijn 36ste nog zeer wordt gewaardeerd.

Alleen verkopen en anders niet. Hopen dat we rosario ook nog kunnen verkopen en dan van dat geld een nieuwe kopen.

Ik denk dat PSV even moet wachten met deze transfer. Benieuwd hoe die zich gaat herpakken nu hij vertrouwen krijgt. Hij en van Bommel lagen elkaar totaal niet en de weergaloze Guti van het nationale elftal en z’n eerste potjes in Eindhoven leek volledig te blokkeren en ging mee in de malaise die 2019 heet in Eindhoven.

30 december 2019 om 17:13

Weergaloze Guti van het Nationale elftal? Eerste potjes? Je bedoelt meestens bankzitter bij het nationale elftal. 18 interlands, 13 vriendschappelijk; 1 goal (in zijn 18e interland) en 1 assist. Nou, wat een weergaloosheid, poeh poeh, het kan niet op. Als het er echt om gaat speelt hij niet. En bij PSV een goede goal, en een mooie assist op Lozano. Die fusion celebration die de twee vrienden toen maakten is Guti's hoogtepunt bij Psv. Voor de rest is het vooral een twijfelaar en koning balverlies op cruciale plekken. Doorselecteren die hap.

30 december 2019 om 20:54

Je hoeft het niet met me eens te zijn, integendeel. Jammer dat het meteen op een betweterige en vijandige toon moet. Zie dat je puur op statistieken en, daar doel ik dus op, afgelopen jaar doelt. Mijn moeder is Mexicaans, en ik Volg de nationale ploeg en competitie op de voet. Hij is daar echt immens populair, en buiten dat debuut potje waar je op doelt(ADO uit) heeft ie het heus op wel wat meer momenten laten zien. In het nationale Elftal speelt ie meestal erg goed en hij wordt gezien als de opvolger van nationale held Guardado. Wil alleen zeggen dat het een gevoelige jongen is en het verstandig is om hem onder Faber weer eens het vertrouwen te geven.

30 december 2019 om 21:33

Excuses voor mijn wat geagiteerde toon, maar onze beelden van Guti zijn zó anders. De manier waarop ik hem zie spelen kan ik alleen maar typeren door dom en slordig balverlies op eigen helft, en wijfelend verdedigend optreden, waar hij vaak het gevaar niet inziet tot het te laat is. Dat ligt volgens mij niet aan zelfvertrouwen, misschien een beetje, maar dan nog is de ondergrens veel te laag. Dus als dan iemand komt vertellen dat Guti een weergaloze speler is dan val ik van mijn stoel. Nu ik snap waar je dat op baseert geef ik toe dat ik je bericht niet had hoeven ridiculiseren. Door alle discussies over Van Bommel (die in mijn ogen vaak heel onterecht overal de schuld van in de schoenen geschoven krijgt) ben ik denk ik wat te snel aangebrand. Zal dat gesnauw dan wel voor de John de Jong topics bewaren 😉 even goede vrienden.

30 december 2019 om 17:16

@aidenmcgeady het is natuurlijk niet zo dat als een trainer geen vertrouwen in je heeft dat een speler dan letterlijk nooit meer iig nog iets van een glimps van klasse laat zien. die Guti is gewoon overrated imo en is een vrij beperkte voetballer gebleken die PSV niet sterker maakt. Pereiro kreeg ook het vertrouwen niet maar in de geringe minuten die hij dan krijgt zie je altijd nog wel iets van een mooie actie van hem en zelfs soms nog een mooie goal. dat komt omdat Pereiro wel goed kan voetballen, alleen is hij helaas niet constant

30 december 2019 om 18:22

Je kan niet constant zijn, wanneer je om de haverklap gepasseerd wordt. Hetzelfde geldt voor de kwaliteiten van Guti. Die mag nu (na iets meer dan een jaar) een keer op komen draven. Dan moet je niet raar staan te kijken wanneer hij geen vertrouwen en wedstrijdritme heeft, dan krijg je dit. Laat die 2 maar de komende 10 wedstrijden basis staan (zonder ze te wisselen), zul je zien dat het direct beter gaat lopen bij Psv.

30 december 2019 om 18:31

@nl_modric dat snap ik maar ik heb hem letterlijk nog nooit iets zien doen in het veld waarvan ik dacht hij presteert niet goed maar deze actie verraadde iig iets van klasse

30 december 2019 om 18:55

Hij kan wel constant een te laag niveau hebben. Hij mist gewoon kwaliteit en dat heeft niks met van Bommel te maken. Wint weinig duels en heeft een veel te lage handelingssnelheid. Ok hij speelt wel eens een bal naar voren maar dat is ook veelal balverlies. Hij was een gokje voor psv en is vooral gehaald als vriendje van Lozano. Strik er omheen en verkopen.

30 december 2019 om 18:23

Ja denk het ook. Dacht overigens dat Hij duurder was. Voor 6mln lekker houden en kijken hoe hij het de rest van het seizoen doet. Hij was niet goed, maar betere opties hebben ze ook echt niet.

Van mij mag Atiba doorgaan tot hij er zelf genoeg van krijgt, maar het zegt wel veel over ons dat we al jaren geen degelijke vervanger hebben kunnen vinden voor hem. Of op zijn minst een soortgelijke speler die de druk wat verlicht. En Gutierrez is dat niet, totaal andere type middenvelder.

Ik zou Gutierrez zeker nog niet afschrijven. Die was in zijn eerste wedstrijden voor PSV echt spectaculair goed. Alsof we een nieuwe Guardado hadden, maar dan met scorend vermogen. Ik denk dat hij daarna geknakt is door Van Bommel, die het blijkbaar niet in hem zag zitten, om wat voor reden dan ook. Zou mooi zijn als hij na de winterstop weer helemaal opbloeit.

Lijkt me een prima optie voor beide clubs. Guti lekker voor speeltijd naar Turkije en PSV die zijn transferbedrag terugverdiend aan een speler die niet gelukkig is en bovendien niet presteert.

Atiba. Legende van Besiktas. Is wel onvervangbaar voor Besiktas. Eigenlijk had ik gehoopt dat Besiktas voor Guardado ging maar die ging naar Betis. Was nog voor een appeltje eitje op te halen. Begrijp de vergelijking met Guti niet echt. Totaal andere voetballers. Guti heeft wel overzicht en kan cross ballen geven. Bij PSV komt het er totaal niet uit. Heeft zeker wel potentie maar vertraagt vaak het spel ook. Ik zou eerder voor een Hendrix gaan, een echte breekijzer is wat Besiktas op dit moment nodig heeft. We krijgen nog steeds veel doelpunten tegen (mocht je een speler van pSV willen halen). Een type Fabian Ernst iig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4322
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2214
E. ZahaviAanvaller156
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller81
Y. VertessenAanvaller50
Y. MvogoKeeper220
M. RomeroAanvaller11
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren