Globo Esporte verklapt clausule en interesse Real Madrid in Ajax-doelwit

Zaterdag, 28 december 2019 om 21:06Demen Bulbul • Laatste update: 21:10

Real Madrid dreigt Ajax dwars te zitten in de strijd om Reinier Jesus. De Koninklijke heeft namelijk bij Flamengo geïnformeerd over het Braziliaanse toptalent, dat een ontspanningsclausule van 35 miljoen euro in zijn contract heeft staan. Ongeveer een maand geleden werd Reinier door De Telegraaf nog in verband gebracht met een transfer naar Ajax.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door insidermadrid)

Met Asenio, Brahim, Kubo, Vini, Rodrygo en Odegaard zijn er al 6 talentvolle spelers voor de 3 posities rondom de spits. Weet dus niet of deze Reinier nodig, maar ken hem dan ook niet al te goed. Vind het wel een mooie richting die Real heeft gekozen. Buiten Hazard om is het echt alleen maar kopen van jonge, talentvolle spelers.

28 december 2019 om 21:23

Die jongen is 17 en die gaat echt niet in de eerste 2-3 jaar alles spelen.

28 december 2019 om 21:26

Nee is ook zo. En misschien wordt hij wel eerst een jaar of 2/3 verhuurd en is er een goed plan. Maar voorlopig heeft Real al heel veel talentvolle gasten voor die positie(s). 6 spelers voor 3 posities hè en dan is Hazard er nog. Verwacht dat Isco, James, Bale en Vasquez weggaan.

28 december 2019 om 22:09

Reinier is meer een middenvelder denk ik. Asensio, Kubo, Isco zijn dus vooral degene die voor hem staan.

28 december 2019 om 22:52

Angelo/ bedankt voor het compliment. Het is ook wel eens anders geweest in Madrid, maar het beleid dat de laatste tijd gevoerd wordt is innovatief en op één of andere manier toch wel Koninklijk maar zonder dat gedram ieder jaar dat er een Galactico moet komen. Nu wel wil Perez zijn eigen Galacticos opleiden, vanaf jongs af aan moeten deze jongens al bij ons zitten of twee jaar verhuurd worden bij goede clubs. De bedragen die er genoemd worden als Real Madrid een speler wil zijn ook te gek voor woorden. Omdat barcelona nu al jaren lukraak 100+ miljoen voor een speler betaalt hebben ze het idee dat iedereen in Spanje is doorgedraaid meteen. Perez doet daar niet aan mee maar voor Mbappe zou hij denk ik wel ver gaan nog.

28 december 2019 om 23:16

Ben ook voor Real, dus dit compliment komt niet echt vanuit een neutrale voetbalfan haha. Wat ik merk is dat ik wel gehecht raak aan al die jonge talenten en dat ik ze het liefst allemaal zie slagen bij Real en hier de volgende 10 a 15jaar gaan doorbrengen, maar dat is gewoon niet realistisch. Vooral omdat er gewoon jongens als Mbappé en/of Sancho zullen komen en onze eigen talenten dan buitenspel worden gezet naar alle waarschijnlijkheid.

28 december 2019 om 23:40

Exact hetzelfde gevoel heb ik ook Angelo, vooral als je zo'n Odegaard nu echt gigantische stappen ziet zetten als volwassen voetballer voelt het toch heel goed om te zien vanaf z'n debuut toen hij inviel voor Cristiano (die daardoor trouwens de Pichichi titel misliep). Hetzelfde voel ik ook voor Brahim, Vallejo en Vinicius, al begint het er helaas steeds meer op te lijken dat er geen toekomst voor ze is bij Real.

29 december 2019 om 00:21

Voor Vinicius is het te vroeg om te oordelen. vallejo gaat het idd niet halen maar hij is ook wel erg blessuregevoelig, ik dacht dat Varane erg was. Vallejo is nog een stuk erger

29 december 2019 om 00:41

Het Odegaard verhaal is ook prachtig idd. Werd afgeschreven vanaf het moment dat hij werd gelinkt aan Real en nu lijkt hij volgend jaar gewoon een volwaardig rotatiespeler te worden bij het grote Real. Heel vet. Heb het met Vallejo niet echt, maar met gasten als Vini, Rodrygo, Kubo, Jovic, Militao, Brahim en Odegaard heb ik dat wel heel erg. Asensio in mindere mate. Denk alleen dat het zoals jij ook aangeeft niet gaat lukken voor Brahim. De rest heb ik nog goede hoop voor.

29 december 2019 om 10:11

Ze kunnen helaas niet allemaal spelen, al die grote talenten van ons. En ze zullen ook niet allemaal slagen, dat staat vast. Maar Zidane weet wel heel goed hoe hij een groep bij elkaar moet smeden en bij elkaar moet houden. Het lijkt er ook op dat Florentino in ziet dat ieder jaar grof kopen echt niets oplevert. Met vrijwel dezelfde selectie heeft hij 4x in 5 jaar de CL weten te winnen. Daar ben ik zo blij om, want vertrouwen doet het meest met een selectie die voor alle prijzen wil gaan. Ook moeten we gewoon realistisch zijn en erkennen dat Engeland ons keihard voorbij is qua financien. Ik ben begin dit jaar in de cijfers gedoken en het verschil aan televisie inkomsten tussen Engeland en Spanje is krankzinnig. Het is dat de Spaanse clubs de afgelopen 6 jaar maar liefst 5 CL beker hebben gepakt, maar het verschil wordt straks alleen maar groter. Daarom wil Florentino een soort Super Euro League opzetten. Dat is misschien iets voor later, maar er moet wel het één en ander veranderen in Spanje, want als messi, Ramos en Benzema straks ook weg zijn dan blijft er vrij weinig over.

Wellicht een constructie mogelijk waarbij Real de speler overneemt en uitleent aan Ajax voor twee seizoenen? Met optie tot koop zou mooi zijn, maar ze zijn daar in Madrid wel slimmer geworden en zetten meer en meer in op het aantrekken van jeugdige supertalenten ofwel de sterren van de toekomst. Zoals te zien is nu in het beleid en de grote talenten die ofwel in de selectie zitten of zijn uitgeleend.

29 december 2019 om 12:14

Maar wel huren van Benfica en Chelsea?

29 december 2019 om 12:36

Varela is alleen gehuurd voor een jaar zodat er tenminste een tweede keeper is voor als onana geblesseerd of geschorst is en castillo huren ze met optie tot koop om te kijken hoe hij het doet bij jong Ajax en als hij het goed doet kopen ze hem

Voor 35 miljoen kun je in de zomerstop al zowat Boadu en Stengs van kopen. Zie liever deze 2 talenten komen. Hebben al meer bewezen en zijn Nederlands talig. Ook goed voor Oranje.

28 december 2019 om 21:43

Haha geloof je het zelf grote vriend. Stengs en Boadu voor 35 aan de concurrent, daar geloof ik niks van

28 december 2019 om 21:50

AZ is geen vaste concurrent van Ajax maar een incidentele. Stengs is een groot financieel risico met zijn zware knieblessure verleden. Niet teveel voor betalen dus. En Boadu heeft nou ook weer niet zoveel bewezen als we eerlijk zijn. En beide spelen ze nog maar voor AZ wat na dit seizoen weer een subtopper zal worden. 20 miljoen voor Boadu en 15 miljoen voor Stengs plus bonussen en doorverkooppercentages is mooi zat voor deze twee spelers.

28 december 2019 om 21:54

@lawpi dat is misschien zo maar Guus Til leverde AZ al 15 miljoen op. dan kan je verwachten dat veel talentvollere spelers als Stengs en Boadu aanzienlijk duurder verkocht gaan worden. als die straks in de selectie van Oranje zitten op het EK zal dat hun transferwaarde ook weer hoger maken

28 december 2019 om 21:56

Als ze aan een Russische club verkocht zouden worden net als Til dan wel ja. Maar Ajax is geen Russische club. Voor Ajax is 30 miljoen voor Stengs neerleggen een onverantwoord groot financieel risico. Nog een keer zijn kruisbanden afscheuren en Ajax kan fluiten naar de 30 miljoen. Dat gaat Ajax natuurlijk niet doen. Wel zaak voor Ajax om ze voor het EK al vast te leggen.

28 december 2019 om 22:06

@lawpi dat is zeker zo maar daarom zie ik Boadu en Stengs ook nooit naar Ajax gaan. als het AZ al lukt een beperkte spits als Vincent Janssen te slijten voor 22 miljoen en je ziet dat Jahanbaksch ook voor geloof ik 20 miljoen verkocht is dan verwacht ik dat AZ Boadu en Stengs wel voor nog meer geld weet te verkopen aan een buitenlandse club

28 december 2019 om 22:53

Dat zou kunnen. Alleen hebben ze dan een grote kans dat ze op de bank terecht komen omdat ze te weinig status hebben opgebouwd in de eredivisie. Kijk maar naar Janssen en Jahanbaksh. In het buitenland zijn ze niet zo gauw bekend met wedstrijden van AZ. Voor hun zou een vervolgstap naar Ajax beter zijn waar ze zeer waarschijnlijk wel een vaste basisplek zullen krijgen.

28 december 2019 om 23:40

@lawpi ik ben wel met je eens dat Ajax voor de ontwikkeling van Stengs en Boadu beter zou zijn dan nu al naar het buitenland te gaan, maar of AZ daar een boodschap aan heeft dat weet ik niet. die hebben natuurlijk ook hun eigen belangen en die zullen waarschijnlijk zoveel mogelijk proberen te cashen op deze twee spelers

28 december 2019 om 23:54

Stengs en Boadu krijgen net zoveel kansen bij clubs als Everton, Schalke, Porto of Benfica dan bij Ajax. Het is echt niet zo dat Ajax daarom de enigste logische keus is voor die twee. Daarnaast is die Raiola ook niet bepaald vriendjes met Ajax en gaat AZ ook niet hun beste spelers onder de marktwaarde verkopen. Ze zouden beide minimaal totaal 50 miljoen moeten opleveren. Dat gaat Ajax toch niet betalen dus die twee zullen wel naar de Europese subtop in het buitenland gaan.

29 december 2019 om 00:29

Snap niet dat je maar aan Boadu blijft denken. Daar mee ga je in 1 klap of die jongen z'n toekomst vergooien of die van Traore of Brobbey dwarszitten. En maar klagen dat Ajax zo weinig eigen jeugd inzet . Kom op man, Ajax moet Boadu helemaal niet kopen. Stengs zou kunnen als bv Ziyech weggaat.

28 december 2019 om 21:57

Blijf jij maar denken dat beide spelers zo goedkoop zijn. Ze gaan never nooit samen weg voor 35 miljoen. Ze gaan nog eerder allebei 35 miljoen opleveren. Ik schat dat ze allebei rond de 30 miljoen kosten.

28 december 2019 om 22:00

Gaat Ajax niet doen. Nog een keer zijn kruisbanden afacheuren en het is einde sportieve carriere voor Stengs. Kan Ajax fluiten naar de 30 miljoen. Ajax zit nou ook weer niet in zo'n riante financiele positie dat ze zich dat kunnen permiteren.

28 december 2019 om 22:03

Dan doet Ajax dat toch niet? Spelen ze niet voor Ajax. Die 35m die jij in je hoofd hebt zitten is alles behalve realistisch.

28 december 2019 om 22:06

Als Ajax ze wilt hebben en de spelers willen ook graag naar Ajax zal AZ toch water bij de wijn moeten doen als ze niet met ongemotiveerde spelers uit de stal van Raiola willen blijven zitten. Raiola kan dan wel eens een gemene truukjes gaan uithalen.

28 december 2019 om 22:08

@lawpi water bij de wijn doen is geen probleem maar je gaat natuurlijk niet spelers onder hun waarde verkopen. dat zou onverantwoord zijn. AZ wil ook gewoon flink cashen op hun grootste talenten net zoals Ajax dat wil

28 december 2019 om 22:56

35 miljoen plus bonussen (bijvoorbeeld 5 miljoen aan boussen) en doorverkooppercentages (bijvoorbeeld 10%) zit denk ik redelijk in de buurt van hun gezamenlijke waarde op dit moment. Verder is het nog afwachten of ze de tweede seizoenshelft nog steeds zoveel indruk blijven maken.

28 december 2019 om 23:23

Transfermarkt schat ze allebei op 20 miljoen op dit moment, maar de kans is natuurlijk groot dat Boadu en Stengs mee mogen met het EK en gezien de blessures van de directe concurrenten kunnen ze ook nog eens minuutjes gaan maken. Dan schiet de prijs natuurlijk nog 10 miljoen omhoog. 35 miljoen voor beiden in de zomer is gewoon onrealistisch.

Is het niet zo in Spanje dat je maar een aantal niet Europese spelers in je selectie mag hebben?

28 december 2019 om 21:43

Ja maar je kunt in Spanje als je er 2 jaar woont al een Spaans paspoort aanvragen.

28 december 2019 om 21:58

Jij hebt al een spaans paspoort toch begreep ik? En jij had ook al uitgesproken om voor Spanje uit te komen toch?

28 december 2019 om 23:46

Klopt inderdaad, elke club mag maximaal 3 non-EU spelers in de selectie hebben. Voor spelers afkomstig uit voormalige Spaanse kolonies is het mogelijk om na een 2-jarig verblijf in Spanje een paspoort aan te vragen, andere spelers moeten minstens 5 jaar in Spanje wonen om in aanmerking te komen.

Deze jongen zal sowieso naar de Europese top gaan, gezien de interesse die hij geniet. Leuk dat er eens een artikel wordt geschreven waaraan hij aan Ajax wordt gelinkt, maar ik kan niet begrijpen dat mensen teleurgesteld zijn, mocht hij niet naar Ajax komen. Iedereen weet toch wel dat die niet naar ons toekomt. Alsof je een gok van 30 miljoen gaat nemen voor een broekie van 17 jaar. Veel te veel risico aan verbonden. Doe dan maar opnieuw een Tadic of Blind...

Of het nou over Reinier gaat of 1 van de 100 andere talenten in alleen al Zuid Amerika gaat; alle topclubs in Europa hebben dezelfde lijstjes en zitten met tientallen tegelijk naar dezelfde talenten te kijken en hengelen. Ajax zou wel gek zijn als het 35 miljoen zou uitgeven aan een talentvol broekie die nog niks bewezen heeft.

Ik hoop dat Real hem haald!! Dit is echt een topper!! Kan samen met Rodrygo (want ik blijf toch wat sceptisch tov Vinicius) voor de gevreesde aanvalsgolven gaan zorgen. Mocht Mbappe dan ook nog komen zot de aanval van Real er voor jaren goed voor!!

29 december 2019 om 00:36

Noem mij 1 goede reden waarom PSG , wat een europese topclub wil zijn, Mbappe zou verkopen terwijl deze nog een contract heeft van een jaar of 4. Droom lekker verder zou ik zeggen.

29 december 2019 om 00:43

Aankomende zomer nog een contract voor 2jaar.

29 december 2019 om 08:00

Ten eerste omdat hij nog maar 1,5j contract heeft ipv 4j. En omdat hij altijd voor Real heeft willen spelen. Maar PSG heeft een zeer groot voordeel tov de andere clubs. Het kan zijn spelers een Maga slaris bieden, moesten ze dat willen. Real, en met name heel Spanje, betaald niet slecht, maar moet volgens mij toch onderdoen tov Engeland, PSG en misschien wel Italië? Maar zoals eerder gezegd, Mbappe droomt van Real sinds Kindsbeen af. Ik zie hem in de toekomst zeker voor Real spelen.

29 december 2019 om 12:28

PSG zit al jaren lager qua salarissen dan Barcelona, Madrid, United en City, al betalen ze natuurlijk nog altijd behoorlijk goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4265 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7547
4.Sevilla7122
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller325
Vinícius JúniorAanvaller323
K. BenzemaAanvaller3121
RodrygoAanvaller190
T. CourtoisKeeper350
M. DíazAanvaller141
E. HazardAanvaller123
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Real Madrid.

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren