Oliedomme rode kaart Bizot komt AZ op vernedering van Sparta te staan

Zaterdag, 21 december 2019 om 21:37Jeroen van Poppel • Laatste update: 21:41

AZ heeft zaterdagavond verzuimd om de koppositie in de Eredivisie van Ajax over te nemen. De Alkmaarders gingen op bezoek bij Sparta Rotterdam pijnlijk onderuit, nadat AZ-doelman Marco Bizot al in de vijfde minuut van het veld werd gestuurd vanwege een domme overtreding op Ragnar Ache: 3-0. Ajax kan het gat met AZ zondag weer op drie punten brengen, terwijl Sparta met een tiende plaats vrolijk de Kerst ingaat.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door ikweetalles07)

Wedstrijd om lering uit te trekken. Lering dat er minimaal één, maar eigenlijk twee Cv's bij moeten komen. Lering dat teveel ruimte in de rug heel gevaarlijk is, tegen ploegen die zich daarop instellen. Lering dat je Clasie niet als slot op de deur moet gebruiken.maar ja, uiteindelijk gewoon een top jaar voor AZ, zeker de tweede seizoenshelft en daar doet deze nederlaag niets aan af. Volgend jaar weer fris en fruitig beginnen en lekker lang mee doen om de prijzen. En nee, ik verwacht niet dat AZ kampioen gaat worden, maar plek 2 zou al een geweldige prestatie zijn en ook plek 3 is prima voor een club als AZ.

21 december 2019 om 21:42

Zo win je van Ajax en verlies je nu ineens met 3 0 bij Sparta. Besef dat er mensen waren die AZ ineens boven PSV gingen zien hahaha. Lachwekkend.

21 december 2019 om 21:46

Dat kan toch gebeuren? Rode kaart binnen 10 minuten, dan weet je wel hoe laat het is. Ik zie AZ nog steeds boven Psv, puur omdat ik ze beter vind voetballen en gewoon consistenter zijn. Jouw reactie is eerder lachwekkend, vooral vanwege gebrek aan onderbouwing.

21 december 2019 om 21:46

Ze staan toch ook dik boven psv...

21 december 2019 om 21:47

Want PSV draait zo lekker? Ik zie AZ momenteel ook boven PSV hoor. De ranglijst zegt ook wel genoeg.

21 december 2019 om 21:49

Doet het pijn dat iemand anders dan een traditionele topclub bovenin meedraait? AZ staat na vanavond nog steeds 7 punten los van PSV. Zij hebben een drama seizoen tot nu toe en AZ heeft van alle drie de traditionele topclubs gewonnen dus de lof was terecht.

21 december 2019 om 21:49

Jorritbenz, als je naar dit seizoen kijkt dan is az tot nu toe stukken beter. Door in europa en presteren beter met prima voetbal.

21 december 2019 om 21:58

7 punten.. Volgens vele draait AZ een topseizoen, gewonnen van de traditionele top 3 lees ik, spelen zeer goed voetbal, presteren beter in Europa enzovoort enzovoort. PSV draait voor geen meter, er is veranderd van aanvoerder, trainer is ontslagen, keeper gepasseerd, kortom: chaos. En tóch staat AZ máár 7 punten voor. Als PSV iets beter gaat voetballen eindigt PSV ruim boven AZ. Vergeet niet dat PSV ook nog eens met verschillende blessures te maken heeft gehad, AZ daarentegen heeft best geluk gehad als het gaat om blessures.

21 december 2019 om 22:05

Vergeet niet dat psv 6 punten voor stond op az en dat dat in 2 maanden tijd was opgelopen tot 10 punten achterstand. Ja dan kan er ook wel eens een weekend tussen zitten dat psv een paar punten in loopt, maar vooralsnog doet az het in alles veel beter.

21 december 2019 om 22:10

Ja en zoals hierboven al staat is het meer dan terecht. In Eindhoven ook 0-4 en dat had 0-8 moeten zijn gezien de kansen voor met name Boadu. Ik mag hopen voor je dat psv het gat nog inloopt , met een 3x groter budget en nog 17 potten en je hebt geen Europees voetbal meer als psv.

Voor az is het gewoon super mooi, en we zien wel waar we eindigen. Wij genieten onwijs van de ploeg waar talent passie en tactiek bij zit. Zie de meegereisde supporters na dit potje vanavond.
Alles zat tegen inclusief zoals altijd Blom. Na 4 min zonder je record-keeper ga je gewoon niet volhouden dus die pot was toen al klaar. Als ie daarna als az zich probeert te herpakken met 10 man wat even tijd kostte ook nog eens een goal van 25m tegen krijgt en blom een belachelijke penal geeft is t klaar.

21 december 2019 om 22:11

Haha over makkelijk scoren gesproken. Vanavond kan er gewoon tussen zitten. Na 4 minuten is de wedstrijd klaar, doe je niks aan. Dat is verliezen door één moment, niet omdat het elftal al maanden slecht speelt en er een negatieve lijn te zien is. Dat is bij PSV wél het geval, waardoor zelfs GVVV uit lastig is. AZ is dit seizoen gewoon stukken beter dan PSV dit jaar en gaat hoogstwaarschijnlijk tweede eindigen.

21 december 2019 om 22:12

Als PSV beter gaat voetballen... Als AZ alle wedstrijden wint komt PSV niet in de buurt.. Als PSV zo slecht blijft voetballen komen ze in de subtop, Als PSV nog een paar blessures krijgt worden komen ze mss wel in degradatienood... als als als... lekkere ondebouwing!

21 december 2019 om 22:21

Woezel, ik heb 2x als gezegd, waarvan de ene 'als' niet zeker is. Maar goed, snap eigenlijk niet waarom ik op jou reageer.

21 december 2019 om 22:21

Woezel, ik heb 2x als gezegd, waarvan de ene 'als' niet zeker is. Maar goed, snap eigenlijk niet waarom ik op jou reageer.

21 december 2019 om 22:24

@jorritbenz: Niet alleen gewonnen van de traditionele top 3, we hebben jullie in eigen huis tot op het bot vernederd. En in de kwartfinale van de beker gaat dat weer gebeuren, maar dan in Alkmaar. Als jullie de kwartfinale halen tenminste, want NAC uit schijnt nogal lastig te zijn voor jullie haha

21 december 2019 om 22:25

Het gaat mij erom dat PSV máár 7 punten achter staat na al die tegenslagen, terwijl AZ bijna tot geen tegenslagen heeft gekend dit seizoen. De meeste mensen doen wel alsof AZ en Ajax ineens de dienst uitmaken in de eredivisie. Laat het eerst maar eens een heel seizoen ziet, zoals PSV de afgelopen jaren heeft gedaan. Ik zeg niet dat je niet mag genieten van dit AZ, want dat moet je zeker doen. Spelen heel goed voetbal, hebben zeer talentvolle spelers en een goede trainer. Maar wacht aub even met hoogmoed.

21 december 2019 om 22:26

Razza81, het zit wel heel diep bij jou he. 'Jullie' hebben indd keihard gewonnen in Eindhoven laatst. Maar volgens mij heeft PSV in Alkmaar een doelpuntgemiddelde van 4 of 5 goals per wedstrijd de afgelopen jaren, ik snap je frustratie misschien daarom ook wel.

21 december 2019 om 23:19

Eerlijk gezegd vind ik het verliezen van je beste centrum verdediger voor een heel seizoen best wel een hele grote tegenslag, vooral als je je realiseert dat je andere 2 verdedigers extreem blessure gevoelig zijn. Jorrit, je zegt dat AZ máár 7 punten voor staat op PSV, maar dan staat Ajax ook máár 10 punten voor. Je kan het natuurlijk ook andersom bekijken, AZ staat(waarschijnlijk) máár 3 punten achter Ajax. Daar zijn wij als AZ supporters trots op en dat bied hoop voor de rest van het seizoen.

22 december 2019 om 00:09

@jorritbenz, doet het pijn? AZ staat nog steeds 7 punten boven Psv. Dus ja, logisch dat mensen AZ boven PSV zien. Sowieso, 1-1 tegen Emmen terwijl Emmen een rode kaart krijgt is beter dan in het begin een rode kaart krijgen en 3-0 afgaan -.-

22 december 2019 om 10:42

@jorritbenz: Lachwekkend zijn de mensen die een stand niet kunnen lezen, kijk eens goed? Waar staat Psv? Daarbij heeft AZ betere wedstrijden gespeeld dan PSV deze seizoenshelft, ga lekker ergens anders lopen trollen

22 december 2019 om 12:29

Mwah, als er 1 supportersgroep niet gefrustreerd momenteel, dan zijn het AZ'ers. Ik kan me wel voorstellen dat PSV'ers op dit moment gefrustreerd zijn. Zou ik ook zijn als het zo slecht zou gaan met m'n club. In dat licht bezien snap ik jouw huilverhaal hier ook wel. En ook erg leuk, statistieken uit het verleden. Krijg je alleen geen punten voor he. Maar goed, komt allemaal best goed in de tweede seizoenshelft voor PSV, Faber heeft immers al bij Groningen bewezen dat ie een uitstekende trainer is en heel goed met spelers kan omgaan. Mijn punt is gewoon dat het een beetje zielig overkomt als je eigen club er niks van bakt, maar je vervolgens wel een huilverhaal ophangt op een topic van een andere club.

21 december 2019 om 23:31

Welke 2eseizoen helft?

En ik zal heel eerlijk zijn, ik gun het Sparta ook wel, in de week van het verlies van een icoon van de club. Had liever gehad dat ze het tegen een andere club hadden gedaan, maar goed, het is winterstop...

Maar je hebt wel van Ajax gewonnen!Flauw natuurlijk maar nogal pijnlijk om een week later van Sparta te verliezen. Ook de toptalenten laten het wel eens afweten, kan gebeuren.

21 december 2019 om 22:04

Ze wonnen van Ajax, maar het is niet alsof ze Ajax van de mat speelden. Dat was nogal een tegenvallende wedstrijd waarin een gelijkspel passender was geweest. Ik vond beide clubs vorige week niet top spelen.

Sparta terecht gewonnen, ondanks dubieuze beslissingen van Blom vandaag. Bizot laat het team in de steek vandaag maar ik vraag me af of we het met 11 man wel hadden gered. Was gewoon veel te slap vandaag. Leuk om van ajax te winnen maar daar heb je nu dus helemaal niks aan. Het valt me wel op dat AZ slecht met tegenslagen om kan gaan. Zal beter moeten als we écht willen meedoen voor het kampioenschap.

21 december 2019 om 22:19

Dat van tegenslagen vind ik dus echt niet. Kijk Partizan uit en thuis. Met 10 man een achterstand weggepoetst op pure wilskracht. Vorige jaren was dat inderdaad best een probleem bij AZ, maar deze jonge jongens hebben laten zien over veerkracht te beschikken.

Terechte overwinning Sparta, waren de eerste minuten ook al feller dan wij. Maakten goed gebruik van de zwakheden van AZ en daarbij een prachtige goal.
De penalty vond ik onterecht en zwaar gestraft, daarnaast denk ik dat Sparta een rode kaart had kunnen krijgen voor die overtreding op de middenlijn.
Ondanks vandaag genieten van de winterstop na een heerlijke seizoenshelft en volgend jaar vers verder. Nog op 3 fronten actief!

Enige twijfel over de kampioen is nu wel weg. 3 punten voor in de Mickey Mouse League en AZ en PSV moeten nog naar de ArenA komen. Ik feliciteer de Spartanen en Ajacieden vanavond.

21 december 2019 om 21:47

Bij Ajax zie ik nog niets goedkomen als Blind maanden is uitgeschakeld. Ben benieuwd of Overmars de markt op gaat in de winterstop.

21 december 2019 om 21:54

Daar zou al waarschijnlijk sprake van zijn, nog voordat Daley Blind geblesseerd raakte. Nu de noodzaak is toegenomen lijkt daar geen ontkomen meer aan.

21 december 2019 om 21:58

Kyle66, Blind is een grote aderlating, maar Martinez kan hem wel prima opvangen voor een paar maanden tot een half seizoen (afhankelijk van Blinds hersteltijd). Probleem bij Ajax zit hem al tijden op het voetballende vermogen op het middenveld. Met Martinez tov Frenkie heb je te veel ingeleverd. Hoop daarom dat Ajax niet gaat voor een vervanger van Blind, want die heb je al in huis met Martinez, Schuurs en Alvarez (en zelfs Pierie als de nood echt aan de man is). Als Ajax ballen heeft en bijvoorbeeld een middenvelder als propper durft te halen in de winter dan gaat Ajax net zo draaien als een tijdje voor de winter toen iedereen fit was (want Nico, Promes en Neres zijn dan ook hopelijk weer terug en is Ziyech weer 100%).

21 december 2019 om 22:20

Pröpper zou voor Ajax natuurlijk een fantastische aanwinst zijn, maar ik vraag me echt af of hij wel haalbaar is. Hij doet het goed in de BPL, een veel mooiere en zwaardere competitie dan de Eredivisie. Hij heeft ook geen binding met Ajax zoals bijvoorbeeld Blind en Promes dat wel hebben.

22 december 2019 om 00:14

Nee joh. Martinez, Donny, Ziyech draaide echt als een tierelier. Nog beter dan het middenveld van vorig seizoen, omdat het nog meer power en loopvermogen had. Dat was echt een gebalanceerd middenveld. Gewoon een centrumverdediger halen voor op links. En afhankelijk van herstel nog een vleugelspeler met diepte en snelheid. En ook lozen van spelers zoals Siem de Jong.

22 december 2019 om 04:29

@Zytto, ik zie Martinez liever op het middenveld, samen met Donny en Ziyech. Hij is geen Frenkie, maar je koin zien dat er een (andere) balans op het middenveld was. Het liep wel. Door Martinez daar weg te halen, haalde je de balans weg. Net zoals het met Schöne was. Ik heb dus liever dat er een vervanger komt voor Blind, maar wel eentje die ook rust in het spel kan brengen.

22 december 2019 om 04:30

@Adzevedo, ik dacht eigenlijk dat Ajax de markt op zou gaan voor een buitenspeler, nu zowel Promes als Neres geblesseerd zijn. Aan de andere kant: Neres was zaterdag gaan stappen in Amsterdam, dus laten we hopen dat hij na de winterstop weer kan spelen.

22 december 2019 om 06:44

Ninjakai eens, gewoon Alvarez centraal laten spelen.

21 december 2019 om 21:52

Veel te vroeg en voorbarig, we staan nog gewoon gelijk in punten met AZ. Morgen kunnen we er 3 uitlopen, maar als je bedenkt dat de nederlaag van vorige week in Alkmaar totaal onnodig was, net als dat we tegen Willem II onnodig slordig waren. Gezien de huidige vorm en waslijst aan spelers die afwezig / niet geheel fit zijn kun je nog niet concluderen dat we zomaar kampioen gaan worden. Het zal nog een lange weg worden met de nodige hobbels waardoor het gewoon mis kan gaan. Als we nu de afgelopen weken beter waren doorgekomen en de voorsprong zou meer dan 6 punten zijn dan was er meer reden voor die uitspraak. Complimenten aan Sparta zijn trouwens sowieso op zijn plaats, die gooide een boel strijd en energie in het duel en bleven het grootste deel van de wedstrijd rustig en geconcentreerd voetballen met een duidelijk plan en met verzorgd voetbal.

Wedstrijd enkel laatste 10 min kunnen zien, heb mooi ruim 600 euro binnen door de winst van Sparta ! Dacht iedereen zet wel in op AZ, vandaar gewoon logica van "matchfixing, vermoeden van matchfixing". Goed dat er even een stop is van een aantal weken, kan AZ weer even op volle krachten komen en daarna weer vol gas.. Sparta blijft me overigens steeds weer verbazen, een degradatiekandidaat normaal gesproken met dat elftal.. Henk Fraser echt chapeau !

Ik zal er niet om liegen, ik ben ontzettend blij met het puntverlies van AZ. Heel erg mooi voor Ajax dit, dus ik wil Sparta bedanken voor de prestatie van vanavond. Ze hebben dik verdiend gewonnen en prima gespeeld. Bizot mag dit zichzelf aanreken, zo vroeg rood pakken daarmee voorkom je mogelijk de 1-0 maar verlies je de wedstrijd mee als er nog 85 minuten gespeeld moeten worden. Maar ook de rest van AZ maakte nogal een uitgebluste indruk vond ik zelf, het was niet scherp en enkele sterkhouders (met name Stengs) gaven niet thuis. Uiteindelijk kan AZ terugkijken op een goede eerste seizoenshelft, maar zullen ze denk ik ook wel blij zijn dat er nu een periode van rust aanbreekt. Eigenlijk valt dat op bij alle (tot voor kort) Europees spelende ploegen uit Nederland, ze snakken momenteel naar de winterstop.

Stom, stom, stom bizot. Je benadeeld ons team hiermee. Gefeliciteerd Sparta met de overwinning. En wij kunnen ons opladen, voor een tweede seizoenshelft. Op na een minimale tweede plek, Europees en de beker. We gaan het allemaal meemaken.heb genoten van me team, al was het wel iets minder aan het woorden na de interland periode. Wij weer met beide beentjes op de vloer, volledig focus terug straks graag.

21 december 2019 om 22:21

Tsjah, beter 1 wedstrijd waarin alles mis gaat, dan 3x met 1-0 verliezen. Er is absoluut geen man overboord voor AZ.

21 december 2019 om 23:34

Ik denk dat ze langzaam verzuipen!

Sparta's had echt een heel goed plan deze wedstrijd en ook prettig om te zien dat AZ hier totaal geen antwoord op had.

22 december 2019 om 00:28

iedere club heeft toch wel eens zo een wedstrijd. Ajax verloor ook kansloos van Willem II. konden die dan de druk ook niet aan?

Gefeliciteerd Spartanen. Zonde van die rode kaart. Onnodig verloren. Shit happens, op naar volgend jaar.

Heerlijk even geen hete adem in de nek , zou je zien dat we morgen verliezen van Ado . Zo n serie zitten we wel

Ik vind het ook wel heel zielig dat al die Ajax en PSV nu gaan reageren alsof het geluk was dat Az dit seizoenshelft zo goed heeft gedaan. Az komt na de winterstop weer goed uit en wordt gewoon een dreiging voor Ajax.

21 december 2019 om 22:22

Ik vind het ook wel zielig dat je iedere supporter van Ajax en PSV op 1 hoop gooit. Ik zie overigens ook supporters van andere clubs ‘zo’ reageren. AZ groeit naar een stabiele “top”club toe in de ED, nu nog een flink aantal supporters die moeten leren dat je bij een dergelijke plek meer afgunst krijgt van andere supportersgroepen.

22 december 2019 om 00:19

Maar het is toch zo. Treffen zowel PSV als Ajax op het moment dat bij beide ploegen de complete voorhoede overhoop gegooid is door meerdere blessures. Dat is toch behoorlijk geluk hebben. Denk eerder dat AZ na de winterstop de pech gaat hebben die topploegen op volle oorlogssterkte te gaan treffen. En kijk dan niet vreemd op dat het grotere uitslagen worden omdat beide ploegen het gevoel hebben iets recht te moeten zetten.

Typisch AZ, winnen tegen je concurrent en terug komen in de strijd en het dan weer weggeven tegen een degradatie kandidaat.

Ajax morgen nog winnen en dan hebben ze toch weer een kleine voorsprong.

Trots op m’n club AZ.
Zo’n avond moest ook eens bij ons komen, en dat gebeurd altijd met Blom zoals alle voorgaande potten met blom. Rood was erg zwaar maar die penalty was zwaar belachelijk. Na de penalty was al het geloof uiteraard weg maar eigenlijk na 4 min man minder is al klaar.

Zelf te slap maar erg hard gestraft door vriend Blom.

21 december 2019 om 22:19

Sparta gefeliciteerd! Ondanks het zuur voor ons, hebben jullie goed geprofiteerd en goede uitbraken

Hoe je 3-0 voor kunt komen zonder één uitgespeelde kans te creëren .
AZ moet zich erop voorbereiden dat je dit soort scheidsrechters vaker gaat krijgen nu je concurrent bent van Ajax.

Hoor van verschillende kanten dat er een AZ supporter overleden zou zijn o het uitvak. Weet iemand daar iets over? Erg triest als het zo is

21 december 2019 om 22:51

Hij is gereanimeerd, duurde ongeveer 25 minuten en was bij kennis toen hij naar het ziekenhuis ging. AZ uitvak was stil tot dat duidelijk was

21 december 2019 om 23:22

Bedankt voor de update. Heftig. Sterkte voor iedereen die hierbij betrokken is geweest

Trouwens geen enkele reactie op de domme wissel van Slot na de rode kaart. De beste loper van AZ eraf halen ten koste van een keeper. Had Clasie niet veel betere optie geweest. Drie man achtein, Koopmeier tussen verdediging en middenveld, Twee man voorin, Idrissi en Badu en Stengs tussen aanval en middenveld en twee lopers op het middenveld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. SugawaraVerdediger201
D. de WitMiddenvelder207
J. KarlssonAanvaller208
A. GuðmundssonMiddenvelder194
F. MidtsjøMiddenvelder190
T. ReijndersMiddenvelder192
V. PavlidisAanvaller197
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

14 fans
Keeper, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren