‘Pusic heeft me ook een mes in de rug gestoken, honderd procent’

Donderdag, 19 december 2019 om 08:04Yanick Vos

Gertjan Verbeek kijkt in gesprek met Voetbal International terug op zijn teleurstellende periode bij FC Twente. Hij werd in het seizoen 2017/18 ontslagen en opgevolgd door Marino Pusic, onder wie de Tukkers degradeerden uit de Eredivisie. De huidig trainer van Adelaide United noemt zijn tijd in Enschede ‘een grote teleurstelling, voor zowel Twente als voor mij’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door gangstarr)

En zelf nergens meer presteren... maar wel afgeven op anderen. Kan hem ook zelden op verhelderende voetbaltechnische opmerkingen betrappen overigens. Daarnaast een lastige man. Kortom: ongeschikt!

19 december 2019 om 09:12

Onzin natuurlijk. Genoeg clubs waar Verbeek juist heel mooie resultaten heeft geboekt. Ook de grote trainers van dit moment gaan wel eens op hun bek, dat is het lot van een trainer. De trainer blijft uiteindelijk net zo goed als zijn materiaal.

19 december 2019 om 09:46

Totaal geen onzin natuurlijk. Achtereenvolgens weggestuurd bij Heerenveen, Feyenoord, AZ, Nurnberg, Bochum en FC Twente. Dat was zeker omdat de prestaties in combinatie met zijn innemende persoonlijkheid zo geweldig waren? Elke keer komen dezelfde kwalen bij Verbeek naarboven. Dan kan hij goedkoop afgeven op anderen, maar ondertussen heeft hij 0 zelfkritiek en heeft hij in 15 jaar niks aan zijn eigen menselijke tekortkomingen die hem bij al zijn clubs in de problemen gebracht hebben gedaan.

19 december 2019 om 09:36

Wat heeft dit nou met presteren te maken? Het gaat in dit artikel toch over bepaalde waarden die hij hoog heeft zitten en die er blijkbaar niet waren bij Twente?

19 december 2019 om 14:04

Maar nergens zegt hij dat mensen binnen de club op eierschillen moesten lopen en dat Verbeek veel verder wou gaan dan alleen trainer spelen. Als je dan zo'n grote mond hebt en werkelijk niets laat zien, weet je dat je alle sores terugkrijgt; het boemerang-effect. Verder is dit een eenzijdig artikel, want als de clubs een boekje open doen over Verbeek, komt hij er veel slechter vanaf dan de clubs en spelers nu.

Verbeek, mooie vent. Rechtdoorzee! Hij is met zijn persoonlijkheid eigenlijk te goed voor de voetbalwereld, wat gewoon een hele enge wereld is.

19 december 2019 om 09:15

Hele mooie vent ja. Met name het stukje zelf reflectie. Mooi om te lezen dat hij ook stilstaat bij wat hij zelf persoonlijk fout heeft gedaan. Oh nee wacht.....

Meneer legt weer alle schuld buiten zichzelf en beschuldigt de Twentse jongens van achterbaks gedrag.het ligt weer allemaal aan anderen.en tenslotte nog even wat macho gebral over het slaan van een supporter. 'en geen kleine jongen ook he!' Bah. Ben je mentaal 15 jaar oud of zo?in die zin wel de typische VI-gast. Beetje beschaving is ver te zoeken.hopen dat geen club zich meer aan hem gaat wagen.

19 december 2019 om 09:22

Nou, ver weg hebben ze het toch nog met hem aangedurfd : Adelaide. Die het niet onverdienstelijk doet in de Australische competitie dacht ik. Voor de rest ben ik het overigens 100% met je eens.

19 december 2019 om 14:06

Volgens aanhoudende geruchten heeft hij wel gelijk dat een aantal jongens meerdere trainers voor de bus hebben gegooid. Echter is dat dan ook het enigste waar hij enigszins gelijk in heeft. De man reflecteert zijn eigen falen op anderen.

Ondanks dat hij zelf er niks van bakte, geloof ik best dat Pusic dat heeft gedaan. Die is net zo bachterbaks als Schreuder die jaren terug hetzelfde deed. Verschrikkelijk. Blij dat we er van af zijn, jammer dat García er nu een potje van maakt.

19 december 2019 om 14:08

Het verschil is wel dat Schreuder onwaarheden naar de pers lekte en intern iedereen voor de bus gooide om er zelf beter van te worden. Pusic was gewoon tactisch niet sterk, maar ik heb niet het idee dat hij buiten het trainersvak echt dingen verkeerd heeft gedaan. Dan was dat wel naar buiten gekomen, want tegenwoordig komt alles naar buiten omtrent de club.

Oke, van het door hem genoemde oer-Twentse kwartet komt alleen Peet Bijen daadwerkelijk uit Twente. De rest komt niet eens uit Overijssel...

19 december 2019 om 09:37

Van der Lely wel, die komt uit Nijverdal.

Hier doet Verbeek even een boekje open hoor. Zowel over Twente als over Feyenoord, waar hij ook trainer is geweest. Maar ook over de Twente-spelers. Mooi ook dat de bokser Verbeek ook nog even kon uithalen met zijn vuisten "geen kleine jongen ook" xD.

19 december 2019 om 14:01

Als de coach een supporter slaat, is dat echt wel bekend hoor. Dat lijkt me gewoon even wat grootpraat om z'n ego even te strelen, voor zover dat nog nodig is. Meerdere keren falen en dan niet de schuld bij jezelf zoeken getuigt bovendien van weinig tot geen zelfreflectie. Verbeek mag blij zijn dat de clubs geen boekje open doen, want dan komt de man er niet goed af.

Laat Verbeek eens naar zichzelf kijken. Zelf al 6x op rij bij een club weggestuurd. Dat is zeker omdat hij zo goed bezig is? Er zijn zat trainers die weten wel in deze achterbakse voetbalwereld te overleven. Behalve meneer Verbeek. Zou het dan ook niet een beetje aan meneer Verbeek liggen? Dat is ongeveer de enige die hij nog nooit de schuld heeft gegeven, terwijl hij toch de constante factor in het verhaal is.

'Die jongen met dat staartje'. Je bent geen Johan Derksen he chef ? Je hebt met die jongen samengewerkt. Als je jezelf dan zo denigrerend uitlaat, dan vind ik jou triest.

19 december 2019 om 10:41

Jij weet helemaal niet of dit denigrerend is bedoeld door Verbeek. Een journalist kan, wanneer hij iets opschrijft, een bepaalde 'sfeer' aan het artikel meegeven. Misschien kwam Verbeek gewoon even niet zo snel op zijn naam, dat heeft iedereen wel eens. Kan gebeuren.

20 december 2019 om 10:09

Context was dat een aantal Twentse jongens bij het bestuur gingen klagen over hem. Dan weet je denk ik wel wie dat is en probeer je gewoon te sneren door net te doen alsof het een nietszeggend persoon is.

Alles en iedereen is schuld, behalve Verbeek zelf. Het is natuurlijk de schuld van iedereen binnen de club dat men op eierschillen moest lopen bij Verbeek. De man heeft echt totaal geen zelfreflectie. Bovendien was er wel heel wat meer heisa geweest als de coach van FC Twente op de vuist zou zijn gegaan met een supporter. Daar geloof ik dus werkelijk niets van. Verder zijn Drommel en Thesker geen oer-Twentenaren. Drommel kwam op zijn 17de van Ijsselmeervogels, terwijl Thesker een Duitser is. Er was simpelweg veel te veel onrust en wrijving tussen Verbeek en alles in en om de club. Als de prestaties dan ook nog enorm kelderen en je hebt de selectie niet meer onder controle, heb je gewoon gefaald als coach en is een ontslag onvermijdelijk. Overigens moet ik wel zeggen dat een aantal spelers meerdere trainers voor de bus wouden gooien volgens meerdere (aanhoudende) geruchten en dat zijn nou niet bepaald de meest geweldige spelers. Daarin geloof ik Verbeek overigens ook wel.

Verbeek vertrekt bij elke club met ruzie. Maar het ligt echt niet aan hem hoor!

Verbeek is zeker een hork en het ontbeert hem aan inlevingsvermogen en zelfreflectie, maar het verhaal over achterbakse Tukkers bij die club lijkt me niet geheel onwaar. Je hebt altijd home grown-spelers die parasiteren op hun achtergrond van zelfopgeleide speler. Want dat doet het goed bij de achterban en in statistiekjes. Die gasten denken dan zich meer te kunnen permitteren en maskeren hiermee en passant hun eigen falen. Verdenk personen als Brama en Boschker ook wel van een dergelijke rol.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Twente41-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper340
T. EbuehiVerdediger331
DaniloAanvaller3317
D. RotsAanvaller111
D. DumićVerdediger242
J. de LangeKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

116 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren