FC Twente kent pijnlijke uitschakeling met vernederende 2-5 nederlaag

Dinsdag, 17 december 2019 om

FC Twente is dinsdagavond uitgeschakeld in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. In eigen huis moesten de Tukkers het hoofd buigen voor Go Ahead Eagles, dat vijf keer wist te scoren in De Grolsch Veste: 2-5. De thuisploeg leek na een dramatische start, met twee tegengoals binnen een kwartier, de schade later in de wedstrijd te herstellen, maar de club uit de Keuken Kampioen Divisie wist alsnog door te bekeren dankzij treffers van Martijn Berden, Richard van der Venne en Antoine Rabillard.

FC Twente speelde sinds de afschaffing van de groepsfase in 2002 27 bekerduels tegen een ploeg uit een lagere divisie en bekerde 26 keer door, waardoor de Tukkers op basis van de statistieken weinig te vrezen hadden. De ploeg van trainer Gonzalo García beleefde echter een dramatische start en keek na een kwartier spelen tegen een 0-2 achterstand aan. De eerste boosdoener was Rabillard, die na zeven minuten spelen van dichtbij de bal achter doelman Joël Drommel werkte: 0-1.

FC Twente was nog niet bekomen van de schrik of het stond al 0-2. Na een overtreding in het strafschopgebied van Peet Bijen mocht Jeroen Veldmate vanaf elf meter aanleggen en de verdediger maakte geen fout: 0-2. De thuisploeg kwam vervolgens beter in de wedstrijd, wat na een halfuur spelen resulteerde in de aansluitingstreffer. Na een geconstateerde handsbal van Veldmate mocht Aitor Cantalapiedra het proberen vanaf de penaltystip en de aanvaller hield zijn zenuwen in bedwang: 1-2.

Meteen na de thee vervolmaakte Bijen de comeback van FC Twente. De verdediger anticipeerde goed op een vrije trap van Aitor en kopte de gelijkmaker binnen: 2-2. FC Twente oogde echter allesbehalve stabiel en daarvan profiteerde Go Ahead later in het duel optimaal van. Invaller Berden werd halverwege de tweede helft weggestuurd door Elmo Lieftink en schoof de bal onder Drommel in het doel: 2-3. Het einde was nog niet in zicht voor FC Twente, want een kwartier voor tijd bracht Van der Venne op aangeven van Jaroslav Navratil de genadeklap toe: 2-4. Rabillard verzorgde het slotakkoord door de laatste treffer voor zijn rekening te nemen: 2-5.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door sirius)

Terecht verloren. Nu heb je niks García. Én geen ronde verder én geen vertrouwen opgebouwd. Waardeloos dit. Gefeliciteerd GAE!

17 december 2019 om 20:32

Gelukkig voor hem heeft hij ongetwijfeld wat WW-recht opgebouwd

17 december 2019 om 20:59

Sportief Jopie. Was inderdaad continue verkeerde beslissingen van Twente spelers in de passing. Ongelooflijk..

17 december 2019 om 22:07

Pijnlijk de eerste 10 minuten minder daarna een uur lang de betere partij geweest. Laatste 20 minuten echt heel slecht. Maar als je zo makkelijk 5 goals cadeau geeft win je nooit meer iets op dit niveau. Ene kant ook wel mooi nu kan eindelijk wat verdedigers van een fatsoenlijk niveua worden gehaald. Het ergste van alles is ook nog dat ik Eagles helemaal niet goed vond spelen maar heel effectief. Zou dit tijdens mijn project bij Eagels een tijdje aan moeten horen, maar Gefeliciteerd Eagles hopelijk promotie!

Garcia heeft nog heel veel te leren, maar tegen dit soort individuele fouten valt ook niet aan te coachen. Het is werkelijk een schande dat je in eigen huis met 2-5 van een ploeg als Go Ahead Eagles verliest. Ik kan me geen slechter resultaat heugen. Dan was de wedstrijd tegen Jong Ajax vorig seizoen nog minder erg. Er zal wel iets moeten gebeuren. Garcia doet veel fout, maar de spelers laten het veel meer afweten. Ik betwijfel of een andere coach het beter zou doen. Laten we hopen dat Ted van Leeuwen iets uit de hoge hoed tovert, want anders wordt het nog flink billen-knijpen in de tweede seizoenshelft. Ik ben eigenlijk al bang voor vrijdag. Verder; we moeten toch wel iemand hebben in Jong of -19 die beter kan dan wat je bij sommigen de laatste twee maanden ziet?! Zo niet, dan kun je de jeugdopleiding net zo goed opdoeken. Man, wat is het slecht de laatste tijd...

17 december 2019 om 20:31

Misschien moet García eens met lef gaan spelen. 3 verdedigende middenvelders tegen GAE. Om over de keuze voor Bijen nog maar te zwijgen. Hij heeft t bij mij helemaal verbruid.

17 december 2019 om 20:35

Ik geef ook aan dat Garcia veel fout doet. Ik geef alleen aan dat de spelers ook gewoon hele idiote fouten maken. Je leert in het amateurvoetbal al dat je nooit aan de buitenkant van de directe tegenstander moet staan. Ik ben zelf nooit verdediger geweest en ik weet zelfs dat je altijd zo moet dekken dat je een kortere afstand naar de bal hebt dan de directe tegenstander. Tegen dat soort fouten valt niet te coachen. Dat neemt uiteraard niet weg dat een ervaren assistent wel een must is als je Garcia wilt behouden.

17 december 2019 om 20:48

Maar zolang je je betere spelers blijft negeren en spelers op hun verkeerde plek neerzet wordt het nooit wat. Dan is de enige optie afscheid nemen.

18 december 2019 om 01:36

Met deze verdediging zul je het altijd moeilijk krijgen. Schenk en Bijen laten regelmatig zien gewoon het niveau niet aan te kunnen, terwijl Plegezuelo veel leuker op papier leek dan hij in de praktijk is. Dat Garcia veel fouten maakt is een feit.

17 december 2019 om 21:36

Als je het met 2-3 achter na 70 minuten, waarin je er niet fatsoenlijk door komt, nog niet nodig vindt om te wisselen en iets anders te gaan proberen, en mak afwacht tot de 2-4 voordat je een keer wisselt moet je ander werk gaan doen.

17 december 2019 om 22:43

Net als tegen Vitesse, wissel spits voor spits na de 0-3.... bizar

18 december 2019 om 01:33

Ik schrijf ook zeker niet dat Garcia vrijuit gaat. Dat je weinig kansen creeert, de wissels zelden logisch lijken en dat het tempo erg laag ligt mag je hem absoluut aanrekenen. De verdedigende fouten echter zijn niet te coachen en mag je de dramatische verdediging aanrekenen. Met name de rechtsback en de centrale verdediging is hopeloos.

Niet meer te handhaven, García. Zwaar gegokt en verloren door Ted.

Slechts 2 spelers bij Twente die eredivisie waardig zijn gezien vandaag. Enkel Verdonk en Aitor. De rest was allemaal niveau KKD

17 december 2019 om 20:43

Aitor? Die heeft 1 vrije trap juist gegeven en is verder de hele wedstrijd onzichtbaar. Die speelt al weken hopeloos en enkel voor zichzelf.

Als je van tevoren al aangeeft dat de competitie belangrijker is dan weet je al genoeg. Hoe Garcia het middenveld en de verdediging heeft opgesteld is lachwekkend. Je speelt met 4 verdedigende middenvelders. Dus je speelt met 3 spelers op de verkeerde plek. Daarnaast Bijen is geen linker centrale verdediger en Pleguzuelo is geen rechtsback. 5 spelers op een verkeerde positie. Heb je als trainer zijnde al 5 fouten gemaakt en moet de wedstrijd nog beginnen. En dan begin je de wedstrijd met zo'n slechte instelling. Ongekend, heb er geen woorden voor. 2 persoonlijke fouten (Bijen) zorgt er dan voor dat je al vroeg 2-0 achter staat. Dan loop je alleen maar achter de feiten aan. Ondanks dat is Twente tussen de 2-0 en de 2-3 heer en meester. Het hele elftal verdiend een onvoldoende, maar de helft word misbruikt door de trainer. Spelers kregen vandaag een kans en geen 1 heeft die kans gepakt. Berggreen heeft dan nog de minste onvoldoende. Zeer teleurgesteld in Zekhnini. Hoop dat we rkc pakken dit weekend, anders gaat het nog heel heel lastig worden dit seizoen.

Jaa! Wat is dit lekker zeg, deze overwinning zal het moreel van de jongens goed doen.

Jaaaaa lekker man. Twente in eigen huis afdrogen, heerlijk. Ik wou dat we dezr gedrevenheid en efficiëntie iedere wedstrijd konden opbrengen, wie weet waar je dan had gestaan. Maar heerlijk, hoop provocaties gehad van de tukkers, maar enige juiste antwoord gegeven. Twente is echt los zand, totaal geen team of passie voor de club. Iets wat je bij ons in jongens als Sam 'de beuk' Beukema wel ziet. Wordt een zware werkdag morgen, ik trek nog een Grolsch los.

17 december 2019 om 20:38

Geloof mij dat vandaag de meeste profploegen in Nederland hetzelfde resultaat hadden neergezet. Ik vond Go Ahead niet eens zo goed spelen, maar door individuele (amateuristische) fouten werden spelers regelmatig 1 op 1 met Drommel gezet. Tegen MVV of Helmond Sport hadden we er vandaag waarschijnlijk ook wel minstens 3 om de oren gehad.

17 december 2019 om 22:22

Jongen het zal me een zorg zijn. Tabee en wellicht tot volgend jaar.

Een regelrechte schande, nul intentie, nul inzet, nul strijd. Schandalig. Feli GAE, verdiend.

Hoe is dit in godsnaam mogelijk? Er lopen genoeg spelers met individuele kwaliteiten rond, dat hebben we aan het begin van het seizoen ook gezien. Op een gegeven moment moet het toch weer een keer gaan lopen lijkt me.

17 december 2019 om 20:42

Je speelt vandaag natuurlijk wel met te veel spelers die door het ijs zakken en te veel spelers die niet op hun natuurlijke positie speelden. Aburjania is hooguit een centrale middenvelder, terwijl Brama en Roemeratoe gewoon pure verdedigende middenvelders zijn. Oriol Busquets is eigenlijk een middenvelder, Plegezuelo is eigenlijk een centrale verdediger en schijnbaar heeft Aitor oneindig krediet. Die speelt al weken werkelijk niets klaar en heeft ook nog eens moeite om in het teambelang te denken. Een ploeg als dat van FC Twente heeft een harde hand nodig. Een ervaren assistent is een must als ze Garcia willen behouden. Die is gewoon nog niet klaar voor een club als deze in deze omstandigheden. Dat is wel duidelijk.

Heerlijke pot gezien van de Eagles. Even billenknijpen na de 2-2 maar goed hersteld. Kon ook prima zitten in Twente van 314. Benden was het wat onrustiger volgens mij..

17 december 2019 om 20:59

Beide clubs hebben een paar hersenloze supporters rondlopen dan krijg je dit snel

17 december 2019 om 21:02

Ja eerlijk is eerlijk, Eagles had het heilige vuur. Die krullenbol, die speelt echt sterk zeg.

17 december 2019 om 21:47

Corboz is echt een heerlijke voetballer. Technisch vaardig en voorop in de strijd. Lieftink speelde ook een dijk van een wedstrijd vandaag met als klapper die assist op Berden bij de 2-3..

Klasse Eagles. Mooie overwinning en hopen op een mooie loting volgende ronde, liefst in de eigen Adelaarshorst.

Hoeveel posts ik hier een tijdje geleden hier wel niet las over hoe geweldig Garcia wel niet was. Ik zei toen al dat het hem gewoon even meezat en dat iedereen het leuk vond omdat er een keer wat anders naast de lijn staat dan een oudere man in pak. Uiteindelijk toch maar beter om eerst wat meer ervaring op te doen elders/lager.

17 december 2019 om 21:55

Hele hordes liepen idd al een polonaise achter Ted en Garcia al voor een wedstrijd werd gespeeld. Wie als Twentesupporter niet in de polonaise meeliep, was maar een vervelende negatieveling. Ben bang dat het de volgende wordt op ons volle trainerskerkhof. Bah bah bah

Bah sorry hoor maar als mijn club van zoon team verliest van een divisie waardig twijfel ik echt of Twente eredisvie waardig is

Word dit de volgende trainer die naar huis mag ?

17 december 2019 om 23:06

Als er vrijdag geen resultaat behaald wordt in Waalwijk zou dat zomaar kunnen..

Mag toch hopen dat ze een spelers probleem niet op de coach afschuiven. Het seizoen startte veelbelovend, maar na de vierde plaats ging het hard na beneden. Tegen de teams waar je punten moet pakken en eerlijk gezegd ik dat ook verwachtte, pakken ze niks. Strijd is ver te zoeken. Ik zie een Verdonk meer emotie tonen dan wie dan ook en hij is waarschijnlijk na dit weekend weer weg.de verdediging en middenveld is gewoon veel te min.

Heerlijke uitslag! De club uit Enschede werd op inzet en agressie en ja, zelfs op klasse, geklopt door de sympathieke underdog in deze Overijsselse derby. Onbegrijpelijk hoe het grote FC Twente, met zoveel talent en kapitaal op het veld, zo'n wanprestatie weet te leveren. Het leek alsof ze de Eagles onderschatten, zã©lfs toen ze achterstonden. Slordige passing, tegenstander niet dekken; het was op het arrogante af! FC Twente mag zich serieus achter de oren gaan krabben, want indien ze op deze voet doorgaan komt hun zwaarbevochten plek in de Eredivisie rap in gevaar. Ik zou ze, als vanavond exemplarisch is voor hun gemiddelde niveau, in ieder geval geen seconde missen!wat betreft het gedrag van de supporters: schande! Iedereen met een IQ hoger dan de gemiddelde kamertemperatuur zou zich ervan bewust moeten zijn dat Twente onder een vergrootglas ligt en dergelijk gedrag in dit verband absoluut niet handig is.

18 december 2019 om 11:32

Zozo ga je lekker? Arrogantie weet ik bij spelers niet te bespeuren, zoude ze misschien meer moeten hebben en het gedrag v Twentesupporters schandalig? In sommige opzichten wel, maar daar waren gisteren 2 supportersgroepen debet aan. Of vergten we de vuurwerk geluiden voor het gemak even?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. LamprouMiddenvelder60
G. RoemeratoeMiddenvelder60
R. ZerroukiMiddenvelder60
J. DrommelKeeper60
V. ČernýAanvaller63
DaniloAanvaller65
T. EbuehiVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren