Onrust bij kwakkelend De Graafschap door ‘slapjanus’-uitspraak van Snoei

Maandag, 16 december 2019 om 09:57Chris Meijer

De Graafschap zit momenteel niet in zijn beste periode. De Superboeren wisten de laatste vier wedstrijden op rij niet te winnen en verloren de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie aan Jong Ajax. De Gelderlander weet te melden dat trainer Mike Snoei de onrust nog eens heeft aangewakkerd door zich op een ledenvergadering van de Vereniging Betaald Voetbal De Graafschap kwetsende uitspraken over Stef Nijland te hebben laten ontlokken.

Snoei noemde Nijland onder meer een ‘slapjanus’. “Ik hoor dit nu voor het eerst. Als de trainer mij echt een slapjanus heeft genoemd, zou ik daar op z’n zachtst gezegd niet blij mee zijn. Maar ik wil hem eerst met die uitspraak confronteren, voordat ik er iets van vind”, reageert Nijland op de vermeende uitspraken van Snoei. De oefenmeester wilde zelf niet reageren op het voorval.

Nijland speelde dit seizoen tot dusver veertien wedstrijden voor De Graafschap, waarvan acht als basisspeler. “Ik baal enorm dat ik zo weinig speel”, zegt de 31-jarige aanvallende middenvelder in gesprek met de Gelderlander. “De trainer en ik zijn het lang niet altijd met elkaar eens over de speelwijze. De aanvallende intenties zijn er wel, maar ik vind dat ik een grotere rol moet spelen. Daar praten we veel over. Onze band is verder ook prima.”

Met twee doelpunten kan Nijland dit seizoen nog geen geweldige statistieken overleggen. “Daar baal ik zelf het meest van. Echt waar.?Omdat ik een flegmatieke speler ben, is er al snel kritiek als ik niet scoor. Maar geloof me, ik wil zó graag. Ik doe mijn stinkende best en wil belangrijk zijn”, stelt Nijland. “Deze tegenslagen hakken er keihard in, maar we geven niet op. Wij moeten ons snel herpakken. Hopelijk kunnen we vrijdag tegen FC?Volendam al een einde maken aan deze serie.”


Poll

Zie jij De Graafschap dit seizoen promoveren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door superfarmers)

Stef bezit echt veel techniek en voetballende kwaliteiten, dat heeft hij bij PEC ook vaak genoeg laten zien. Echter was er ook een reden dat als het wat minder liep al gauw de bijnaam 'Tante/juffrouw Nijland' naar boven kwam. Wel ongelooflijk stom om zo'n uitspraak te doen als trainer. Al heeft Mike Snoei mij nooit kunnen overtuigen van dat hij meer is dan iemand die eerst doet en dan denkt.

Dat moet Snoei natuurlijk niet doen, zeker in een openbare setting. Als hij het gedaan heeft, dan zouden excuses op zijn minst op zijn plaats zijn.

De trainer heeft wel degelijk een puntje, want het klopt wel. Alleen is het niet verstandig om zoiets in het openbaar te roepen. Nu zaak voor Snoei om weer eens te winnen met De Superboeren.

Ik ga hem geen ongelijk geven want een slapjanus daar zeg je ook alles mee over Nijland, loopt altijd als een ongemotiveerde theedoek over het veld. Alsnog mag een trainer dit natuurlijk nooit zeggen over zn spelers, beetje onprofessioneel.

Je verwacht van iemand met zo'n carrière toch wel meer dan wat die laat zien in de Achterhoek.

16 december 2019 om 21:28

Wat voor een carrière? Volgens was hij overal een groot talent en kwam het er nergens echt uit.

16 december 2019 om 21:47

Hij heeft meer eredivisie wedstrijden in de benen dan de hele selectie bij elkaar...

16 december 2019 om 22:33

Dat denk ik niet. Alleen hidde en Ted samen hebben bijna net zoveel wedstrijden in de eredivisie gespeeld als Nijland. Daarbij vind ik de carrière tegenvallen als je zijn kwaliteiten ziet. Als graafschap supporter hebben wij ook mogen genieten van Koolhof en Viscaal. Dat deze spelers met hun kwaliteiten en carrière voor onze club hebben gespeeld is eigenlijk een wonder.

Snoei is zelf ook een slapjanus dus dat scheelt passen ze iig goed bij elkaar . Van mij mogen ze beide weg Nijland is te vaak onzichtbaar of gewoon slecht . Snoei is een erg beperkte trainer snapte al niets van zijn aanstelling maar hij begint helaas mijn gelijk te bewijzen.

Hij noemt zn 2 x in 14 wedstrijden scorende spits 'slapjanus'!! Nou nou nou, wat een schande. Schiet toch op man, ga eerst eens presteren zou ik zeggen!

16 december 2019 om 14:23

Een beetje zoals dat faaltrainer Mike Snoei eens wat moet gaan presteren voordat ie anderen de les gaat lezen over hoe ze hun werk moeten doen. In het begin van het seizoen ging hij ook al huilen omdat een verslaggever van de Gelderlander een openbare training bezocht en hem na afloop daar vragen over ging stellen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. SchuurmanMiddenvelder190
R. SeuntjensAanvaller1913
D. van MieghemAanvaller176
E. DanquahKeeper00
R. de BoerKeeper180
G. VaagsKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

3 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 januari
Fenerbahçe wil een poging wagen om Eden Hazard te huren van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren