Marco Bizot over winst op Ajax: ‘Ik denk dat het terecht was, zeker'

Maandag, 16 december 2019 om

Ajax werd door AZ met 1-0 verslagen in het AFAS Stadion. Keeper Marco Bizot hield tegen Ajax voor de zevende keer op rij zijn doel schoon in de Eredivisie, waarmee zijn totaal voor dit kalenderjaar op 22 clean sheets komt te staan. Na afloop van het duel verscheen hij bij verslaggever Justus Dingemanse voor de camera van Voetbalzone.

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons YouTube-kanaal!


Poll

Verdient Marco Bizot een kans onder de lat van Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door cyprioot)

Hoezo terecht? AZ was absoluut niet beter. Ajax had ook goede kansen, wellicht zelfs meer dan AZ. Het had net zo goed 0-1 kunnen zijn. Terecht had ik een 0-0 gevonden. maar goed, AZ trok vandaag aan het langste eind.

15 december 2019 om 21:20

Gebaseerd op de tweede helft heeft Az terecht gewonnen, speelde het meest hun eigen spel.

15 december 2019 om 23:31

Als je 5 basisspelers mist is het niet zo gek dat je niet je normale spel kan spelen. Sterker nog, zou raar zijn als je dan precies hetzelfde kon blijven spelen. Desondanks vond ik Ajax iets sterker en grotere kansen creëren. Maar 0-0 was terecht geweest.

16 december 2019 om 08:56

@tinus45 ik vraag me oprecht af welke wedstrijd jij hebt gezien. Er was maar 1 partij die nog een beetje probeerde te voetballen en dat was Ajax. Az was teruggetrokken aan het wachten op een fout bij Ajax. Ajax was heel maar dan ook echt maar heel iets beter. 0-0 was gewoon terecht geweest.

16 december 2019 om 09:26

Ik vond dat AZ toch echt de betere kansen kreeg. Als Boadu wat scherper was geweest was die met een hattrick van het veld gelopen. Ajax was voetballend niet veel minder maar creëerde niet veel en raakten geïrriteerd.

16 december 2019 om 12:22

Al dat gejammer over het gemis van de spelers bij Ajax, maar heb je wel beseft dat AZ met Clasie (alles behalve een verdediger met zijn lengte en snelheid) en Wuytens centraal speelden? Ajax speelde met een aanval die meer heeft gekost dan het hele team van AZ, maar konden het gelegenheidscentrum niet aan gort spelen. Altijd maar de smoesjes bij een nederlaag, maar ook AZ miste belangrijke spelers.

16 december 2019 om 13:03

Bij PSV was het gewoon slecht, maar als Ajax de blessures hebt is het logisch...

16 december 2019 om 15:50

Inderdaad, Az miste ook gewoon Vlaar en Panta.ajax en Ten Hag lopen het hele ssizoenxal te pogen over hun selectie met 16 basiswaardige spelers en daarop hebben ze gisteren laten zien dat dat totaal niet zo is dus.en dan staat er ook nog zo'n coach voor de camera te beweren dat ze beter waren.

15 december 2019 om 21:30

@speedyafc je kansen af ronden en effectief zijn is ook een kwaliteit. ik zeg niet dat AZ veel beter was als Ajax maar wel gelijkwaardig en ze prikken er een goal in, waar Ajax dat naliet dus echt heel onverdiend vind ik het ook weer niet

16 december 2019 om 01:06

@speedyafc: Jouw reactie verraad jouw voorkeur. Kijk de statistieken en de kansen na. 4 grote kansen versus 1. Het is zuur zo'n week, maar Ajax creëert amper kansen. Bizot is bezig aan een goed seizoen, echter oogde hij vandaag nogal onrustig.

16 december 2019 om 08:56

Welke grote kansen? Ik heb nog nooit de statistiek grote kans gezien? Schoten op doel wel maar dat zegt nog niet veel.

16 december 2019 om 12:07

@speedy, hoe AZ deze wedstrijd heeft gewonnen komt gevoelsmatig over als de des Ajax manier van winnen. Het is ook wel loon naar werken en voor het Nederlandse voetbal alleen maar goed.

16 december 2019 om 12:14

Sinds wanneer wint Ajax op het einde van de wedstrijd dankzij een enorme blunder van een verdediger? Loon naar werken? Ajax speelde ook voor de overwinning, de uitgespeelde kans voor van de Beek had er gewoon in gemoeten. Ook nog bal op de paal gehad. Dat zijn enorme kansen. Maar goed, hij valt niet en dan die blunder van Schuurs. Onana dankzij die gekke wind op het verkeerde been gezet en op zijn Duits de overwinning gepakt door AZ. Doet me in niets denken aan de overwinningen van Ajax.

16 december 2019 om 12:57

Bal op de paal was buitenspel, die kan je al wegstrepen.ajax heeft twee grote kansen gehad. Van de Beek na snelle combi door het midden en Huntelaar nadat Bizot blunderde en een voorzet los liet. Verder was er nog een schot van Veltman binnen de zestien meter.az is via Boadu drie keer alleen voor de keeper gekomen en er was ook nog een schot van Idrissi binnen de zestien meter. Uiteindelijk was er een blunder van Schuurs/onana die Boadu uitpakte.ondanks dat 0-0 het meest juiste resultaat is, zou ik AZ het voordeel van de twijfel gunnen.anderszijds zal wel ergens de xpg te vinden zijn. die schaft normaliter het meeste duidelijkheid.

16 december 2019 om 14:00

@speedy, typische negatieve reactie weer, jammer! Sinds wanneer? Nou sinds jaar en dag heeft Ajax dat zo gedaan. Is dat slecht? Nee dat maak jij er blijkbaar van. Ik benoem het nergens negatief, alleen dat het gevoelsmatig zo is. Hoewel Ajax al met enige spanning naar Alkmaar ging, was en is AZ toch de underdog tegen Ajax. Als je dan wint met een juiste instelling en mentaliteit, tja dan is het loon naar werken. Laten we de rollen ook eens omdraaien, de meeste kansen van Ajax kwamen voort uit dom balverlies bij AZ. Zie bijvoorbeeld een Stengs die vanaf de buitenkant een rare bal terug speelt door het midden (dat heeft niks te maken met hoe Ajax speelt).

Bizot is klaar voor Oranje, misschien zelfs een basisplaats. Al vibd ik Cilissen en Kruk ook goede kandidaten. Voor nu zou ik Cilissen eerste keus laten. Beide ploegen speelden niet goed, maar AZ hoorde deze wedstrijd gewoon te winnen tegen een kaal Ajax.

15 december 2019 om 21:44

Dan heb jij alleen de samenvatting om 19:00 zitten kijken volgens mij. Vind Bizot sowieso een krabbelaar met onrustige capriolen, ook vandaag weer. AJB niet in Oranje zeg.

15 december 2019 om 21:46

en 22 clean sheets in een jaar is toeval?

15 december 2019 om 21:57

Ik heb de wedstrijd live gekeken en vond hem vandaag juist goed keepen, totaal geen grabbelaar. Ajax creeerde ook geen grote kansen, maar hij was bij elke bal toch wel klemvast.

15 december 2019 om 22:03

Dan zou ik nog even terug kijken. Hij is nauwelijks getest, maar had zeker niet alles klem

15 december 2019 om 22:12

Iemand betichten een samenvatting-kijker te zijn, terwijl jij alleen oordeelt op vandaag, anders kan je dat oordeel van grabbelaar echt niet hebben lijkt me. Vandaag had hij inderdaad veel niet klem, maar dat is een uitzondering tegenwoordig voor hem. 30 clean sheets (in alle competities) haal je echt niet bij een club als AZ als je een grabbelaar bent met onrustige capriolen. Dan zitten er vaak blunders bij en die heeft hij echt (vrijwel) nooit meer. Ik kan amper blunders opnoemen van hem, de enige echt grote blunder die in me opkomt was het inleveren bij Lozano.

16 december 2019 om 07:01

Sorry hoor.. Maar bizot is gewoon een matige keeper.. Ook gister weer een grabbel bal

16 december 2019 om 08:20

Nou wat vond je van Onana dan? Wat een fout weer om zo uit te komen. De laatste tijd maakt hij wel meer van zulke fouten en dan afgeven op een keeper die al 22 keer de 0 heeft gehouden daar mag Onana van dromen.

15 december 2019 om 21:49

Deze grabbelaar? Aub niet in Oranje. Ook vandaag weer bijzonder onzeker. Had geluk dat Huntelaar Sr. in de spits stond, in plaats van Jr. Anders had dat moment al een tegendoelpunt gekost. Los van dat onzekere gespring in het strafschopgebied.

16 december 2019 om 10:14

Hij kan best bij de selectie van Oranje en het daar uitvechten of hij als 1ste, 2de of derde keeper komt te staan

Wat een zwakke keeper in topwedstrijden. Lijkt dan te trillen van de zenuwen. Tja, dat is andere koek dan standaard wedstrijdjes in de Eredivisie tegen de lamme en de blinde. Ook in de EL de ene fout na de andere. Ik hoop niet dat deze jongen voor Oranje onder de lat moet, want dat kost gegarandeerd tegendoelpunten.

Zal een beetje in de euforie zijn. Gelijkspel was een juiste afspiegeling

Nou meneer bizot.... nee niet echt! Het was een dramatisch schouwspel in een stadion met rare winden en een grasmat waarop het moeilijk was staande te blijven! Een Ajax met 5 sleutelspelers niet aanwezig dat uiteindelijk de mooiste en enige echte kans uitvoetbalde jammerlijk gemist door donny. Verder wordt vergeten wijndal met of direct rood (charge op tadic) of 2 keer geel (charge op tadic en zyech) van het veld te sturen. Wees gewoon blij met je overwinning maar 0-0 was gewoon de uitslag die Recht deed aan dit sombere schouwspel!

15 december 2019 om 22:58

Dank, ik was nog op zoek naar een samenvatting van alle vanavond aangevoerde excuses!

16 december 2019 om 00:09

@ramondore Neem nog een slokje uit je azijn beker. Proost kerel

Iedereen afgeven op Bizot omdat hij de overwinning terecht vindt. Ook ten Hag zei gisteren hetzelfde. Hij vond een overwinning van Ajax meer terecht. Het was een tactische wedstrijd onder dlechte omstandigheden. Zeker voor keepers erg moeilijk dat zag je ook bij Onana bij het doelpunt stond helemaal verkeerd. Dat Ajax met 4 a 5 niet basisspelers staat is een kul reden. Die spelers samen hebben meer gekodt dan de hele selectie van AZ bij elkaar. En hebben ook te maken met keuzes van Ten Hag om nauwelijks te rouleren ondanks het zware programma. Als we met drogredens komen kan AZ er ook een aantal opsommen: minder rust na de EL wedstrijd van donderdag, de 1e en 2e rechter centrale verdediger geblesseerd. Een budget dat een kwart is van het budget van Ajax. Het was een typische 0-0 wedstrijd, AZ bleef 90 minuten scherp en wist de 1-0 te maken. Dat dwing je ook af, vlak daarvoor al een paar ballen net voorlangs.

16 december 2019 om 08:34

5 basisspelers missen is een kulreden? Haha wat een lachwekkend statement. Tuurlijk heeft Ajax een groter budget, dat wil niet zeggen dat je de nr 2 van de eredivisie ook met een B elftal makkelijk kunt verslaan. Daarnaast waren zowel Veltman als Ziyech niet fit aan de aftrap verschenen. De wind maakte het een moeilijke wedstrijd, en richting het einde leek een 0-0 uitslag ook terecht. Geluk dwing je weliswaar af, maar die bal bij de goal werd ook nog flink omlaag geduwd door de wind. Desalniettemin staat Schuurs daar natuurlijk slecht te verdedigen tegenover iemand die een kop kleiner is.az was gewoon de gelukkigste in deze wedstrijd, zei zowel de commentator als de analisten bij Fox. Ajax volgende week thuis weer winnen van Ado, en dan genieten van een welverdiende maar ook broodnodige winterstop. Na de winter hopelijk wee rmet een fitte selectie, dan maak ik e weinig zorgen wat betreft het kampioenschap.

16 december 2019 om 08:48

" Dat Ajax met 4 a 5 niet basisspelers staat is een kul reden ". Dat is op zich al een belachelijke uitspraak, maar dat je die beargumenteerd met een non-argument als " die spelers samen hebben meer gekost dan de hele selectie van AZ bij elkaar ", terwijl het grootste deel van de selectie van AZ uit zelf opgeleide spelers bestaat, toont aan dat logisch redeneren kennelijk niet aan jou besteed is. Boadu en Stengs gaan straks voor 25 of 30 miljoen de deur uit en als ze bij Ajax hadden gespeeld, misschien zelfs wel voor het dubbele. En dan gaat je argument helemaal niet meer op.

16 december 2019 om 23:05

AZ zijn leuke jongens hollandse boys, Ajax een vreemdelingen legioen van uit alle windhoeken van de wereld en geven per speler 6x meer uit dan AZ. Wij betalen maximaal 2,5 miljoen per speler als we al kopen. Gewoon een afgang voor Ajax

De competitie is nu tenminste geen uitgemaakte zaak. Was het vorig seizoen PSV die het Ajax lastig maakte , nu is het de beurt aan AZ. Heerlijk toch dan weten de gasten van Ajax dat ze weer aan de bak kunnen. Normaal gesproken zal deze stand tot aan de winterstop zo blijven en dan zullen we zien wie er het beste uit de winterstop naar voren komt. Iets om naar uit te kijken

Deze wedstrijd verdiende geen winnaar. Ajax kon niet beter en AZ loerde alleen maar op de counter. Dat doelpunt was een geschenk van Ajax. Het is niet zo dat AZ de overwinning heeft afgedwongen eerder gestolen.

16 december 2019 om 22:56

Balbezit was precies 50/50, daarbij heeft AZ meer doelpogingen gehad, statistieken ondersteunen dit. Dus doei

De gelukkigste heeft gewonnen. Slechte pot vsn beide kanten. Geen van beide wilde verliezen vond het angsthazenvoetbal.

Uiteraard was het terecht, je hebt vaker gescoord dan je tegenstander.. Alle andere statistieken zijn waardeloos, nutteloos en overbodig.

Je hoeft je niet zo op de borst te kloppen als je het verschil maakt door een windvlaag tegen een B-ploeg van de concurrent. Ze waren allebei slecht, maar AZ had net iets meer geluk. Uiteindelijk gaat Ajax toch aan het laatste eind trekken voor het kampioenschap. Vorig jaar ging de wedstrijd in Alkmaar ook verloren, maar Ajax zal in de Arena echt wel winnen....

AZ had absoluut niet het betere van het spel, speelde absoluut niet aanvallender en had absoluut niet de betere kansen. Maar als beide ploegen ongeveer evenveel kansen krijgen en de ene ploeg is beter in het benutten van die kansen dan wint die ploeg verdiend. Maar ik ben absoluut niet onder de indruk van hoe AZ tegen dit veredelde B team van Ajax speelde. Ze waren ook niet slecht maar dit is een team dat wij in de Arena met onze beste spelers erbij moeten kunnen verslaan.

16 december 2019 om 23:01

Je mist twee basisspelers, Blind en Promes.. niet overdrijven. Zijn ook geen wereldvoetballers btw. Blind is de traagste sprinter van de eredivisie en had tegen de snelle Boadu juist een afgang geweest. Twee basisspelers missen noemen ze al een B team, goed triest, altijd maar smoesjes. AZ heeft donderdag nog een uitwedstrijd gespeeld.. hoor je ons niet over

17 december 2019 om 11:26

We misten de volgende basisspelers; Blind, Tagliafico, Neres en Promes. Daarnaast misten we Labyad en Dest, de laatste ook regelmatig basisspeler. Blind houdt handhaaft zich al jaren op internationaal topnivo, inclusief tegen snelle tegenstanders, iets dat Boadou (die buiten dat goal onzichtbaar was) nog maar moet laten zien. Ik speel liever donderdag een wedstrijd maar zondag nagenoeg op volle sterkte dan dinsdag een wedstrijd en zondag met 6 blessures. Je kletst totale onzin.

17 december 2019 om 20:41

Neres is gewoon semi bankzitter en niet onomstreden. Twee dagen extra rust is wel degelijk van dikke invloed. Ajax speelde met drie invallers, 100 excuses voor de wedstrijd al maken met die armoedige trainer. Neem een voorbeeld aan Arne Slot, altijd classy en heeft Ajax geen seconde afgevallen of een excuus gemaakt voor en na de wedstrijd. Met je 240 miljoen op je bankrekening..

Hoe kan je nu vinden dat je had moeten winnen als je niet eens instaat bent om tegen een centrale verdediger als Clasie tot scoren te komen. Ajax had toch alle posities dubbel bezet, maar nu is het in een eens een B elftal. Jammer dat ze niet kritisch durven zijn op hun eigen team. 3x op rij verliezen met zo'n elftal is gewoon slecht. Uiteindelijk worden ze wel terecht kampioen. Maar je mag wel wat kritischer zijn met dit spelers materiaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. IdrissiAanvaller189
C. StengsAanvaller184
M. BizotKeeper180
R. de BoerKeeper10
L. BergsmaVerdediger00
P. HatzidiakosVerdediger111
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

14 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 17 januari
Quique Setién overweegt toe te slaan bij zijn ex-club Real Betis. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren