Veltman over Europa League-loting: ‘Ludogorets zou wel leuk zijn met Lukoki'

Maandag, 16 december 2019 om

Ajax verloor met 1-0 van AZ op bezoek in het AFAS Stadion. Door de nederlaag deelt Ajax nu de koppositie met de Alkmaarders, hoewel ze nog wel een beter doelsaldo hebben. Joël Veltman verscheen na afloop voor de camera van Voetbalzone bij verslaggever Justus Dingemanse.

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons YouTube-kanaal!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Wie wordt er kampioen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door siepie)

Klopt 100% snapte er niks van dat die kleine Boadu hem zo in kan koppen.Wel terechte overwinning voor AZ.

15 december 2019 om 20:54

Zowel Schuurs als onana stonden totaal verkeerd bij de goal. Hij speelde goed maar maakt een cruciale fout. Het stomme is dat Boadu een aantal kansen verprutste maar uiteindelijk de winnaar is en Schuurs de loser.

15 december 2019 om 21:41

@thegreenwave, Het is Boadu....en als iemand hem zonder zelf te springen kan bijnaeen koppen is het in en in slecht verdedigd. Op basis van de tweede helft is het inderdaad een terechte overwinning. 1 team die zijn eigen spel speelde en Ajax slechts 5 minuten voor rust. Nu en het een kwaliteit van Az om tegenstanders hun eigen spel niet te kunnen laten spelen.

15 december 2019 om 23:24

Kwaliteit van az om tegenstanders hun spel niet te laten spelen... Wat gebeurde er donderdag dan? Echt jammer dat beide teams niet op volle oorlogsterkte waren want er zijn weinig teams die een compleet ajax van hun aanvalsspel kunnen houden.

16 december 2019 om 00:17

Matennaaiertje hoor deze actie van Veltman

16 december 2019 om 10:19

Misschien hadden de ervaren mannen de jonge Schuurs beter moeten coachen. Vlak voor een corner kijk je niet allleen naar je eigen man , maar ook even om je heen hoe het allemaal staat. Onana schatte die bal ook verkeerd in , die stond nog achter Schuurs....

Echt een kinderlijke fout van Schuurs. Zal toch Meedogenlozer moeten worden want hij liet zich wegzetten als een klein kind. En dat terwijl hij een kop groter is... Blijft pijnlijk om dat tegendoelpunt te zien.

15 december 2019 om 20:57

He veltmantje dankzij jouw staan we in de europa leauge ivp champions league met het opheffen van het buitenspel geval .Als overmars was had ik je allang van de hand gedaan voor gratis en salaris erbij.

15 december 2019 om 21:18

Ja idd. Hij voelt waarschijnlijk de concurrentie van Schuurs.. Schuurs speelde verder gewoon een goede wedstrijd, tuurlijk heeft hij nog veel te leren. Maar Veltman zn tijd is wel een heel eind over vind ik. Zeker nu ze geen CL meer hebben, lekker voortborduren met Schuurs centraal ( of een ander)

15 december 2019 om 21:28

@ fcpsv78 Het wrange is dat hij na vorig seizoen eindelijk op de transferlijst werd geplaats, waarbij Westham United afgelopen zomer serieuze belangstelling voor hem had. Doordat Schuurs in het begin van het seizoen aantoonde dat hij er nog niet klaar voor was, en Alvarez (die gehaald was als centrale verdediger om de Ligt te vervangen) heel snel als noodoplossing op het middenveld werd gebruikt; liet men Veltman helaas niet meer gaan. Het is een kind van de club, maar Veltman maakt inderdaad nog steeds de domme fouten (die ons door de jaren heen zo vaak fataal zijn geweest) die hij zeven jaar geleden ook maakte. Hopelijk komt er een club voor hem aan het einde van het seizoen, het word zo ie zo moeilijke transferperiode. Voorafgaand aan het seizoen had ik gehoopt dat we voor dit seizoen over een iets kwalitatief bredere bank zouden beschikken, want die is echt nodig willen we echt de volgende stap kunnen zetten (dat is structureel overwinteren in de Champions League). Aan het einde van vorig seizoen was juist nu de kans om de bank te versterken omdat vrij veel spelers snel aangaven te willen blijven. Aan het einde van dit seizoen zullen alle zeilen moeten worden bijgezet om het eerste kwalitatief op pijl te houden, waardoor het nog moeilijker zal worden om een serieuze poging te wagen om de bank kwalitatief in de breedte te versterken. Dan is er natuurlijk nog de delicate balans tussen eigen talent en aankopen; omdat wij natuurlijk talenten ook nog de kans willen geven. Persoonlijk denk ik niet dat alles wat wij gewonnen hebben vorig seizoen door zover in de Champions League te komen al verloren is gegaan door de nachtmerrie van afgelopen dinsdag. Voor het volgende seizoen word het wel heel belangrijk om weer in de Champions League uit te komen. En om vervolgens daarin te overwinteren, zodat we de aantrekkingskracht op buitenlandse spelers (jong en oud) uit een hogere kwaliteitsklasse niet verliezen. In die zin benijd ik Overmars niet.

15 december 2019 om 23:41

Ik vond Schuurs inderdaad een goede pot spelen. Iedereen maakt wel eens een foutje, alleen bij verdedigers en keepers is het vaak fataal. Doet verder niets af aan het feit dat Schuurs een prima pot speelde.

16 december 2019 om 12:37

Misschien is Veltman wel niet zo slecht als jij denkt. Alle trainers met wie hij heeft gewerkt, inclusief uiteindelijk ook de bondscoaches bleven een beroep op hem doen. Accepteer gewoon dat wij leken zijn en dat de mensen die met de spelers op het veld staaan het beter weten. Afgelopen dinsdag stond Veltman biet goed, maar hij had wel gezien dat hij twee man moest dekken: dan is het logisch om beide man op dezelfde afstand van je te hebben tussen man en doel, tja.. dan hef je inderdaad buitenspel op maar kwalijker is dat hij deze keuze moest maken. Ik vind de fout van Schuurs erger, echt heel erg slecht dat dit op dat niveau gebeurt.

16 december 2019 om 11:04

Hij laat zich niet eens zozeer wegzetten, maar staat gewoon aan de verkeerde kant. De basis voor een verdediger is dat je tussen de aanvaller en de goal blijft. Dan kan hij sowieso nooit vrij koppen

Was misschien wel de beste man van Ajax tot de 89e minuut. Laat dit een les voor hem zijn, al verbaas ik me hoe dit kon. Als verdediger is je eerste les dat je tegenstander nooit voor je mag komen.

15 december 2019 om 21:18

Dat is meteen het probleem. Schuurs beseft nog niet dat dit niet kan in dit soort wedstrijden, dat je tot het einde geconcentreerd moet blijven omdat anders je hele prestatie voor niets is geweest op dit niveau. Hij is er gewoon nog niet aan toe, hij moet wennen in de eenvoudigere wedstrijden.

15 december 2019 om 21:23

Opmerkelijk dat de Ligt er blijkbaar wel aan toe is bij Juve. Niks tegen jou hoor maar ik doel op de algemene opinie..

15 december 2019 om 21:24

@speedyafc hoe kan je nou zeggen dat Schuurs er niet aan toe is waar Veltman deze fouten structureel maakt als hij centraal achterin speelt en die staat er steeds gewoon in

15 december 2019 om 21:41

Precies japie wat je zegt. Veltman loopt al jaren te stumperen. Zie liever schuurs fouten maken dan Veltman en misschien zien we gauw of hij ook te kort komt

15 december 2019 om 23:05

Dumfries betrokken bij 2 tegendoelpunten vandaag. Laten we maar gewoon Veltman op rechtsback houden in het Nederlands Elftal.

15 december 2019 om 23:55

Geen van beide, allebei clowns 1e klasse daar win je geen oorlog mee

16 december 2019 om 10:25

Hij mist iemand naast hem die hem coacht , iemand als Blind bv . En de enige manier om zich nog verder te ontwikkelen is om wedstrijden te spelen op het hoogste niveau. De Ligt bv maakte in het begin ook lullige fouten ....

15 december 2019 om 23:45

@patroo Maar als die bal er over heen valt, en Boadu staat achter hem en kopt hem er dan in, zijn de rapen ook gaar voor Schuurs. Ik snap wel waarom hij achter Boadu stond, bij de eerste (!!) paal. Leuk alle verwijzingen naar Schuurs, maar zelfs de beste verdediger had achter Boadu gestaan. Waar de fout in mijn ogen ligt, is de keeper. Wat was die aan het doen, achter Schuurs (en dus uit zijn goal)?

16 december 2019 om 10:22

Hij had er ook naast kunnen gaan staan ipv van er achter. Had die bal over hun heen gegaan dan had hij voor de keeper moeten zijn, immers het is binnen het 5 meter gebied. Ook verkeerd ingeschat van Onana die bal dat is juist

16 december 2019 om 10:23

Waarschijnlijk had dit niet gebeurd als Schuurs samen met Blind had gestaan. Blind is wel een type speler die Schuurs had gecoacht en dat mis ik in de verdediging dat er niet iemand stond die de andere aan stuurde .

Dit soort teksten bewaar je voor de kleedkamer. Er kan een avondvullend programma gemaakt worden met de fouten van Veltman. Maar mooi hoor, hoe meer ellende bij de concurrent, hoe beter.

15 december 2019 om 21:00

Of course . Wat een bagger van verdediger, kan beter er eentje uitprikken bij jong ajax ipv van hem

15 december 2019 om 21:27

Heb je wel naar het interview geluisterd? Hij zegt dat de aanvragen om Schuurs te interviewen komen, omdat het zijn man was en ze iemand willen de schuld bij neer te leggen. Veltman zegt direct dat hij verder kijkt en vond dat Schuurs goed speelde.

15 december 2019 om 23:56

Geen minuut geven aan de clown der clowns om naar zijn woorden te luisteren.

16 december 2019 om 00:42

@wondersloff (en enkele anderen), kijk gewoon het interview voordat je reageert, dan schrijf je ook niet van die misplaatste conclusies. Ik heb de bewuste passages even uitgetypt, voordat mensen je nog gaan geloven. De strekking is compleet anders dan jij voorstelt ..... Justus: “Dan vraagt de hele pers meteen Perr Schuurs aan, want het wordt uiteindelijk op zijn bordje geschoven. Hoe denk jij daarover?” ..... Veltman: “Uiteindelijk is het zijn man bij de corner zeg maar, maar we kijken veel verder dan dat natuurlijk. Ik weet hoe dat werkt: ze willen iemand hebben om met een stok mee te slaan en dat is in jullie geval nu Perr, maar ik kijk meer naar de hele wedstrijd en dat heeft hij gewoon goed ingevuld.” ..... Justus: “Zit hij in de kleedkamer dan met z’n koppie naar beneden of pakken jullie het dan gelijk op en peppen jullie ‘m gelijk op zeg maar?” ..... Veltman: “We zeiden in het algemeen: koppie omhoog. Of dat nu voor Perr of het hele team was, dat maakt niet zoveel uit. Het was gewoon koppie omhoog, volgende week winnen en dan staan we gewoon nog steeds eerste.”

Speelde een prima pot, maar een zo'n fout kost je een resultaat. Het is een dure les, maar als hij het als zodanig gebruikt, kan hij er beter van worden.had in de eerste helft een tackle die een grote kans op 1-0 voorkwam, die ik niet heel veel spelers in de ED zie maken.

Tuurlijk een fout van Schuurs, maar als ik persoonlijk van iemand geen kritiek kan hebben op verdedigende kwaliteiten is het Veltman wel. Zou wat zijn als elke pot een speler van Ajax hem op al z’n fouten zou attenderen. Man man man...

16 december 2019 om 01:41

Grappige is dan ook, dat Veltman geen kritiek uitte op Schuurs, maar op de media, die de zondebok zocht. Kijk gewoon het interview eerst eens.

Ik denk dat Veltman wel spijt zal hebben van deze uitspraak. Hij probeert het nog wel goed te draaien, maar dit is gezegd en laat Veltman nu juist diegene zijn die afgelopen woensdag een veel grotere fout maakte die grotere gevolgen heeft, waar hij geen duidelijk persoonlijk oordeel over wilde geven.

Zeker dat schuurs compleet aan de verkeerde kant staat te dekken, maar ik zag de goal nog een paar keer terug. En vond het wel heel bijzonder dat veltman totaal niet meespringt terwijl ik denk dat wanneer veltman in de lucht springt hij die bal al weg kon koppen voor de bal bij Boadu terecht kon komen. Het blijft een enorme fout van schuurs, maar had voorkomen kunnen worden in een eerder stadium.

16 december 2019 om 01:39

Die bal werd op een vreemde manier gedragen door de de harde wind en draaide in een rare curve naar beneden precies richting het hoofd van Boadu, volgens de betrokkenen. Die bal was tamelijk onnavolgbaar voor de verdedigers.

16 december 2019 om 06:30

Dus dat. Hij had op zijn minst een poging kunnen wagen maar zowel hij als Schuurs stonden aan de grond genageld en Boadu reageerde gewoon snel en attent toen hij merkte dat door de wint die bal zijn richting op kwam.

Schuurs stond verkeerd, maar ook Onana verkeek zich volledig op de baan van de bal. Dat kwam duidelijk door de heftige wind. Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Alles bijeen vond ik de gehandicapte ploeg van Ajax een onverwacht goede wedstrijd spelen. Ze waren naar mijn mening toch de betere ploeg. Zeker de tweede helft. Maar het zit momenteel niet echt mee, de ballen gaan er moeilijk in. Schuurs heeft afgelopen tijd duidelijk stappen gezet. Hij komt er wel ! Marin ook. Het seizoen is nog lang en na een dik verdiende korte vakantie alle tijd van de Ajacieden om de batterij weer op te laden. Hopelijk komen ze weer in de buurt van het hoge niveau dat ze een maand geleden nog hadden.

Belachelijk om je teamgenoot zo af te vallen en als je het al doet is Veltman absoluut de laatste die over anderen mag praten. Veltman is een dramatische speler en ook nog eens een enorme onsportieve kwal.

16 december 2019 om 01:45

Hij vermijdt de discussie om Schuurs juist en countert de vraag prima.

Laffe reactie zeg. Zouden al die anderen ook zo moeten als hijzelf WEER eens een domme fout maakt. Kunnen we de laatste jaren wel paar zeer cruciale opnoemen die veel zwaarder tellen dan deze van Schuurs. Zwaar onprofessioneel om je collega zo af te vallen voor de camera's al zal hij wel voelen dat Schuurs hem voorbij aan het streven is.

16 december 2019 om 01:43

Veltman valt Schuurs niet af, hij steunt hem juist.

Weet niet of Veltman de juiste persoon is om het te hebben over verdedigende fouten?

Mooi dat je bij Ajax de soort fouten als verdediger mag blijven maken. Dijks, Veltman, Schuurs, Pierie. In die volgorde. Dat blijft dus dure goals kosten. Maar lekker doorgaan en excuses maken. Want hier leer je van. Om volgende keer nog een leukere fout te maken....

Hij zegt niets verkeerds. Leuk en sterk interview.

Haha een Veltman die nooit kritisch is op zichzelf en geen kranten durft open te slaan wanneer hij een grove fout maakt in een wedstrijd zegt na afloop van de wedstrijd dit over een collega voor de camera. Hij is de laatste die wat zou mogen zeggen aangezien hij de blunders,fouten, eigen doelpunten en domme tackles aan elkaar rijgt.

Schuurs stond aan de verkeerde kant te dekken waar Veltman zijn man alweer helemaal kwijt was.alleen lullig is dat degene die verkeerd dekt net bij de man staat die scoort.

Leuk en aardig die kritiek op Schuurs, en deels klopt dat ook wel. Maar welke keeper laat in zo’n wedstrijd, in die fase bij een corner tegen allebei de palen onbezet? En dan ook nog eens van je lijn af komen...ik denk dat Onana hier ook niet vrij uit gaat?

Hou jij voorlopig maar gewoon even je mondje dicht pippo! Ajax Veltman moeten verkopen afgelopen zomer aan West Ham. Wijs lullen kan hij prima.. Maar verdedigen niet. Tijd om Schuurs de voorkeur te geven. Ook al was de goal van Boadu slecht verdedigd door Perr! Ze moeten zich nu snel herpakken en analyseren en goed de winterstop ingaan. En de tweede seizoenshelft weer goed beginnen. Er staan belangrijke wedstrijden aan te komen. En niet Lukoki's Ludogorets, maar het spaanse Getafe dat ook geen makkie is voor Ajax! Hoop dat Ajax nog wat versterkingen gaat halen in de winter! Anders redden ze het niet met deze groep..

16 december 2019 om 21:11

Ik snap inderdaad niet dat West Ham interesse had in Veltman, gelukkig speelt hij nog voor ajax, "Pippo!"

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller188
L. TraoréAanvaller41
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper180
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger173
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

168 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 16 0 1 0
2018/2019 Ajax 9 1 3 0
2017/2018 Ajax 30 1 7 1
2016/2017 Ajax 30 0 7 1
2015/2016 Ajax 34 2 4 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag stak stokje voor vertrek basisklant: ‘Ik ging ermee akkoord’

Joël Veltman herstelde vorig jaar van een zware knieblessure en knokte zich terug in het Ajax-elftal. Dit seizoen is de Oranje-international een vaste waarde in het team van trainer Erik ten...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 17 januari
Quique Setién overweegt toe te slaan bij zijn ex-club Real Betis. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren