Willem van Hanegem vol cynisme over Feyenoord: ‘Die vind ik echt geweldig’

Zondag, 15 december 2019 om

Willem van Hanegem is hard in zijn oordeel over Feyenoord-doelman Nick Marsman, die er donderdag tegen FC Porto (3-2 nederlaag) bij twee Portugese doelpunten niet goed uitzag. De oud-trainer van de Rotterdamse club ziet daarnaast de nodige verbeterpunten bij aanvoerder Steven Berghuis en Orkun Kokcü. Laatstgenoemde zou in de optiek van Van Hanegem veel vaker gecorrigeerd moeten worden door zijn ploeggenoten van Feyenoord.

"Die vind ik echt geweldig, ik kan niet zien dat hij de derde keeper is", zegt Van Hanegem met gevoel voor cynisme over Marsman bij Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports. "Ik weet niet wat hij aan het doen was tegen FC Porto. Een week eerder (na het uitduel met Vitesse, red.) hoorde ik nog dat hij niet meer uit de basis zou weggaan." Volgens de trainer in ruste is die uitspraak van Marsman schromelijk overdreven. "Vitesse schoot zes ballen tegen hem aan, het zat niet tegen."

Ook Berghuis wordt kritisch benaderd door Van Hanegem, die de aanvaller overigens wel een goede speler vindt. "Hij wordt er goed voor betaald en moet daarom de kar trekken. Hij heeft toch veel meer in huis? Op deze manier wordt het Nederlands elftal halen moeilijk, al heeft hij die potentie wel." De voormalige coach van Feyenoord ziet een groot minpunt in het spel van Berghuis. "Als hij het niet naar zijn zin heeft, dan geeft 'ie iemand een schop."

Gespannen gezichten PSV en Feyenoord bij aankomst De Kuip

Volgens Van Hanegem speelt Kokcü 'bij vlagen heel aardig'. "Het probleem is alleen dat hij steeds de bal wil hebben", legt De Kromme de vinger op de zere plek. "En er is niemand die hem corrigeert in het veld, terwijl dat wel moet gebeuren. Ik word niet beter van trainers, die maken van mij geen betere speler. Je kan toch zien dat Kokcü niet steeds de bal moet hebben." Van Hanegem vergelijkt de jonge Feyenoord-middenvelder met PSV-collega Mohamed Ihattaren. "Dat is een van de beste Marokkaanse spelers die ik ooit gezien heb, maar dat is geen vrijbrief om een beetje te hobbelen."

Van Hanegem zet tot slot vraagtekens bij de houding van trainer Dick Advocaat, die na het uitduel met Vitesse van vorige week zondag opvallend positief was over zijn spelers. "Moet ik dan zeggen dat hij gelijk heeft?", vraagt de analist zich hardop af. "Ik ga niet zeggen dat ik bij Feyenoord de hand van Advocaat zie. Als het niet goed is, is het niet goed. Dan ga ik niet in de media zeggen dat het wél goed is."


Poll

Ben jij het eens met Willem van Hanegem over Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door smart 1945)

Beetje makkelijk scoren dit. Tegen Vitesse deed hij het aardig. Tegen Porto minder. Het is je derde keeper, wat had hij dan precies verwacht? Daarnaast heb ik niemand horen roepen dat ie het tegen Vitesse geweldig deed en dat hij de nieuwe keeper van Feyenoord moet worden.

15 december 2019 om 11:22

Ik heb ook genoeg reacties gelezen dat mensen wouden dat hij eerste doelman werd. En dat hij een ‘verademing’ was vergeleken met Vermeer.

15 december 2019 om 11:44

Dat zijn dan geen serieuze feyenoorders geweest, al ben ik zelf ook geen fan van vermeer

15 december 2019 om 14:03

ja maar dit was lachwekkend een kieper kan je wedstrijd voor je winnen.onana is voor ajax goud waard geweest.

Willem van Hanegem is een beetje een 'arm chair general' aan het worden. Altijd kritiek vanuit de zijlijn, maar wanneer neemt hij nou eens zelf verantwoordelijkheid? Dat gaan we waarschijnlijk niet meer meemaken.

15 december 2019 om 11:38

De beste man is 75 en is onlangs nog ziek geweest. Bovendien al lang genoeg meegelopen in het vak om nu nog een keer verantwoordelijkheid te moeten nemen. Laat hem lekker zijn potjes op de bank kijken en zijn mening erover geven.

15 december 2019 om 12:33

Zijn laatste bijdrage dateert vanuit 1995 (meen ik) toen hij als trainer de laan werd uitgestuurd. Zijn laatste tijd kenmerkte zich ook door drieste besluiten door bv. maar te blijven vasthouden aan bepaalde mensen (v Loen) en een gebrek aan discipline.sindsdien blijft hij maar vrijblijvend roepen vanuit de zijlijn, als een grijsgedraaide plaat.

15 december 2019 om 20:30

Laatste functie was Utrecht in 2008 en stopte dus op een normale leeftijd voor een coach. Hij is overigens wel vaak negatief, ben ik met je eens, maar dat is zijn goed recht.

15 december 2019 om 11:39

Die verantwoordelijkheid en stress kan die beter niet meer nemen gezien zijn leeftijd en gezondheid. Maar dit gedrag past natuurlijk ook wel bij het karakter van Willem. Zo was hij als voetballer ook. Kan niet tegen zijn verlies en begint nou eenmaal te mopperen en klagen als het niet gaat zoals hij wilt. Daarom moet de huidige situatie bij Feyenoord bekeken vanuit zijn supporters hart enorm frustrerend zijn. Ah joh en dat zeiken en kritiek uiten hoort natuurlijk ook bij Willem en de Rotterdamse mentaliteit; recht voor zijn raap. Genoeg Feyenoord supporters die juist geïrriteerd raken door de zachte/ vriendelijke woorden van Advocaat...

15 december 2019 om 11:45

Ik geloof ook dat hij niet met veel mensen bij Feyenoord door een deur kan. Ik had altijd wel verwacht dat hij een soort adviserende rol zou krijgen bij Feyenoord....

15 december 2019 om 12:00

Dat is het lastige van de rol van van hanegem. Hij wil zich niet committeren in een rol met verantwoordelijkheid maar wil vrijblijvend advies geven. Zodra dat niet wordt opgevolgd volgt er weer een boze column. Maar het is niet zijn hoofd dat op het hakblok ligt, dat is die van de trainer, td of bestuurder zelf. Als ik in mijn werk ergens voor verantwoordelijk ben dan wil ik op mijn eigen manier daar invulling aan geven. Naar advies van een ervaren rot zal ik zeker luisteren en kijken wat ik ermee kan, maar blind volgen zal ik het niet doen.

15 december 2019 om 12:59

Daarom kan je je afvragen waarom hij niet in dienst is van zijn Feyenoord. En ik denk dat er zich achter de schermen heel wat afspeelt daar in Zuid . En voor de rest is het schrijven van zijn column zijn werk en daar is hij net als jij op je werk verantwoordelijk voor.

15 december 2019 om 13:34

Maar vHanegem wil ook niet in dienst bij feyenoord want dat brengt verplichtingen met zich mee. Hij zou een vrijblijvend adviseurschap wel zien zitten, maar dat gaat natuurlijk niet samen met de verantwoordelijken die er zitten. Met zijn column heb ik geen moeite. Ik neem het ook niet serieus verder.

De derde keeper van Feyenoord kan niet mee op Europees niveau, wow wat een verassing. Verassing, die van de meeste clubs niet. Zelfs in de absolute top. Makkelijk scoren dit van Willem.

15 december 2019 om 12:56

Ruiter kwam anders aardig mee tegen Rosenborg uit

Zou Jan Oblak wat zijn als derde keeper voor Feyenoord? Kom op zeg, het is wel erg flauw om de derde keeper een draai om zijn oren te geven. Natuurlijk zag het er knullig uit, maar er is een reden dat zo'n jongen geen eerste keeper is. Zo'n jongen heb je normaal gesproken alleen maar nodig met het intrappen van je eerste man.

Van Hanegem heeft midden jaren ‘90 een meningsverschil gehad met Wim Jansen over de koers die Feyenoord zou moeten voeren. Voor mijn gevoel heeft het daarna tussen die twee nooit meer goed geboterd. Erg jammer dat dit in het belang van Feyenoord niet bijgelegd kon worden.

Ik zou het wel mooi vinden als Van Hanegem, Boskamp en John de Wolf volgend jaar in de technisch staf zitten. Ik ben dan heel beniewd wat voor voetbal er gespeeld gaat worden

Willempje beoordeeld mensen meestal op 2 potjes.. Marsman is imo altijd wel een 2e 3e keeper geweest! Niks meer of juist wel minder. Makkelijk scoren verder!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1811
L. SinisterraAanvaller183
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper10
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

17 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 januari
Edinson Cavani heeft een contractaanbieding van Manchester United naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren