Suggestie Van Gangelen over Edson Álvarez leidt tot gelach bij FOX Sports

Zaterdag, 14 december 2019 om

Ajax telde afgelopen zomer ongeveer vijftien miljoen euro om Edson Álvarez over te nemen van Club América, maar de Mexicaans international heeft nog niet weten te overtuigen in zijn eerste maanden in Amsterdam. Álvarez werd door trainer Erik ten Hag al gebruikt op meerdere posities en Jan Joost van Gangelen vraagt zich zaterdagavond openlijk af of de verdediger annex middenvelder überhaupt ooit het gewenste niveau kan halen.

Álvarez leek oorspronkelijk de opvolger van Matthijs de Ligt te moeten worden bij Ajax, maar de 22-jarige Mexicaan wordt tot dusver door Ten Hag vooral ingezet als defensieve middenvelder. In die rol wist hij afgelopen dinsdag opnieuw niet te overtuigen in de met 0-1 verloren Champions League-wedstrijd tegen Valencia. Van Gangelen suggereert dat Ajax Álvarez wellicht vroegtijdig moet afschrijven. "Geven jullie die Álvarez nog ergens hoop of kans?", vraagt de presentator in De Eretribune bij FOX Sports aan zijn gasten.

De suggestie van Van Gangelen leidt tot gelach in de studio van FOX Sports, onder meer bij analist Arnold Bruggink. "Je schrijft hem veel te snel af, man. Die gasten zijn er net", zegt de oud-speler van onder meer PSV. "Nou ja, die gasten zijn er net? Hij hobbelt al een tijdje mee. Elke keer als je hem ziet voetballen, dan denk je: wat is dit voor speler? Is deze gast heel goed of zit hij in het zaterdag achtste team?", repliceert Van Gangelen.

Bruggink weigert om Álvarez reeds af te schrijven en denkt dat hij als centrumverdediger wel degelijk van waarde kan zijn voor Ajax. "Ik zou hem wel naast Daley Blind neer durven te zetten." Collega-analist Kenneth Perez merkt op dat Álvarez door de technische staf van Ajax niet wordt beschouwd als een centrale verdediger. Wél denkt de Deen dat Álvarez de kwaliteiten heeft om als stopper te spelen. "Als hij goed kan verdedigen en een normale inspeelpass heeft, en dat heeft hij wel, dan is dat wat mij betreft voldoende voor een centrale verdediger. Op het middenveld vind ik hem onwijs onwennig ogen", zegt Perez.

"Veltman doet het in de ogen van de trainer heel goed. En als Veltman niet speelt, dan krijgt Schuurs de kans en hij heeft het ook niet onverdienstelijk gedaan. Op die positie ligt dus geen mogelijkheid voor Álvarez”, aldus Perez. Marco van Basten, ook te gast in De Eretribune, is nauwelijks onder de indruk van Álvarez, zo laat hij aan het einde van de discussie merken. "Ik moet eerlijk zeggen: dat vind ik voor Ajax-niveau nog net niet overtuigend genoeg. Ajax moet op een hoger niveau aankopen, of die spelers al hebben, om in de top te blijven presteren. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan", beseft de oud-spits.


Poll

Het is te vroeg om Edson Álvarez af te schrijven


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door f-18/tacp)

Iedereen ziet inmiddels wel dat Veltman aardige fouten begint te maken. Ik wil wel eens Alvarez op die plek zien, want je gaat me niet vertellen dat international van Mexico er niks van kan.

14 december 2019 om 19:12

Hoe bedoel je “begint te maken”? Je kunt hem goed of slecht vinden maar hij maakt gedurende zijn hele carriere cruciale beslissende fouten. Bij een goede verdediger wordt dat in de loop der jaren minder, bij hem niet. En hij zit al sinds 2012(!) bij Ajax-1. Wat mij betreft is het écht de tijd voor iemand anders nu

14 december 2019 om 19:23

Schuurs verdient die plek, heeft lengte en is beter met het Ajax spel. Als Ajax wist dat Schuurs al zo ver was begrijp ik niet de aankoop van Alvarez voor dit bedrag maar misschien komt het nog wel.

14 december 2019 om 20:52

Schuurs had Ajax denk ik al iets eerder verwacht. Ik zou Alvarez ook weleens centraal achterin willen zien.veltman maakt zijn hele carière al te veel fouten. Lekker door selecteren daarmee en lekker doorgaan met Schuurs en Alvarez. Zien we wel of dat goed genoeg is

14 december 2019 om 21:11

PSV was in onderhandeling om deze speler binnen te halen, maar wilden/konden niet aan de vraagprijs voldoen. Dus zegt Overmars: Jullie willen 15 miljoen, PSV betaald het niet. Alsjeblieft en dan hebben wij hem. Is een stukje spierballen Flash en geweest richting PSV. Ajax had hem niet nodig, maar is nuttig genoeg. Overmars heeft hiermee als bijkomstigheid een statement gemaakt naar Psv. Als jullie iemand willen en wij willen niet dat jullie hem krijgen, dan gaat dit ook niet gebeuren.

14 december 2019 om 21:40

Ja en in de supermarkt kwam Overmars de Jong tegen en pakte snel een extra pak schouderham zodat deze uitverkocht waren. Voor zijn tosti was een pak natuurlijk genoeg, maar ja, hij moest toch ff laten zien wie de baas is!

14 december 2019 om 21:06

@ Giesburtsbegint te maken; hij maakt nog de exact zelfde fouten als zeven jaar geleden. Die jongen komt in alles tekort voor Ajax, overigens stond hij vorig seizoen op de lijst van spelers die weg mochten omdat aanvankelijk werd gedacht dat Alvarez en Schuurs het centrale duo achterin zouden vormen. Doordat Schuurs na de voorbereiding uit beeld verdween, en Alvarez een keer goed functioneerde als noodgreep op het middenveld werd er maar weer een beroep gedaan op Veltman. Het is een aardige gozer met een goede mentaliteit, en is bovendien ook een echte Ajacied; maar er moet echt afscheid van hem genomen worden. De typische Veltman "slaap momenten en lompe acties" zijn Ajax al zo vaak fataal geweest.

15 december 2019 om 11:10

Tja dat iedereen opeens gedacht had dan Veltman goed kon verdedigen kan die jongen zelf niks aan doen, typische vorm van waan van de dag dat 'Veltman goed genoeg is om centraal te staan bij Ajax'. Penalties, domme kaarten, domme overtredingen, en grote fouten waar goals door ontstaan, wat zonde dat die jongen niet bij West Ham zit ondertidsen

Och die van gangelen probeert ook weer over de rug van een speler popi jopie uit te hangen, wat een lul de behanger is dat zeg. Op welk niveau heeft hij gespeeld dat hij publiekelijk iemand belachelijk zit te maken met "... Tegen het achtste elftal aan". Alvarez zal een veltman doen vergeten, net als schuurs dat zal doen. Mits ten hag zn ogen eens uit laat spoelen en die jongens eens een eerlijke kans geeft. Die heeft op een of andere manier een blijvende blinde vlek voor t falen van veltman en siem. Waar die andere jongens meteen t veld moeten ruimen zodra er een keer een mindere helft tussen zit.

14 december 2019 om 19:29

Ik ben het wel met je eens over Veltman, maar ten Hag heeft ondertussen toch wel bewezen dat hij geen prutser is toch? Dan zal hij toch wel een goede reden hebben? Als jij toch een pure verdediger als de Ligt of van Dijk of Ramos hebt, dan is er toch geen haar op je hoofd die er aan denkt om die op het middenveld te zetten? Die zet je altijd achterin. Maar bij Alvarez doet hij dat niet. Daar zal hij toch wel een reden voor hebben? Volgens mij is hij helemaal niet zo overtuigd van Alvarez als verdediger want anders zou hij hem er altijd neer zetten. En op het middenveld vind ik hem ook niet goed dus ik vraag het me ondertussen wel af bij Alvarez hoor.

15 december 2019 om 15:50

Geen prutser, echter wel een handje van om mensen op plekken neer te zetten waar ze minder renderen. En dat ook vooral willen blijven volhouden

14 december 2019 om 19:45

Hoezo? Van Gangelen komt gewoon met een Prikkelende stelling en dat zorgt voor discussie en leuke televisie. Dat is zijn rol en daar krijgt hij voor betaald.

14 december 2019 om 22:13

Ik vind het de slechtste ooit. Wat een waardeloze presentator is dat. Beetje vol van zichzelf en totaal geen kijk op voetbal. Fox kan daar toch wel iets beters vinden

15 december 2019 om 09:51

Umberto Tan was in het verleden precies hetzelfde. Ik vind deze stelling nogal overdreven gek maar niet gek op zich.

Voor Nederlandse begrippen heeft Ajax goede spelers , internationaal gezien valt dit wel mee. Het is zoals van Basten zegt niet makkelijk om spelers van een hoog niveau te kopen , of die spelers zelf op te leiden. Wil je echte toppers kopen dan moet je flink wat neerleggen en uitzonderlijke talenten zoals de Jong en de Ligt , liggen ook niet voor het oprapen. Tegen AZ zal Ajax moeten laten zien hoe goed dit Ajax is en dan kunnen ze gelijk aan de rest laten zien dat er maar een kampioen zal worden en dat is Ajax.....het zal een interessante wedstrijd worden

Tja, Neres werd zijn 1e jaar ook als miskoop bestempeld. Volgens deze analytici is Senesi bij Feyenoord n prutser en Bruma komt bij PSV nog geen lantaarnpaal voorbij. Laat zulke spelers, van buiten de EU, ff wennen, het liefst op hun eigen positie, en oordeel na een seizoen ipv ze nu al af te schrijven...

14 december 2019 om 19:17

Nee dat kan niet als er miljoenen voor een speler zijn betaald die ook nog eens een vorstelijk salaris opstrijkt. Jeugdspelers, die mogen even wennen. Zie je het al voor je dat er een nieuwe collega bij je komt werken die 1,5 zoveel keer verdient als jij maar nog de helft van jou productie niet haalt omdat hij een half jaar moet wennen, dat kan toch niet?

14 december 2019 om 19:29

Ten eerste is Bruma niet van buiten de EU. Ten tweede zijn het gewoon spelers die voor de clubs voor veel geld gehaald zijn. Een Feyenoord kan geen speler voor 7 miljoen halen om hem even te laten wennen. Voor dat bedrag wordt verwacht dat je er meteen staat. Als dan blijkt dat het niveau van hem niet beter dan Viergever of Stijn Wuytens is, dan vraag je je af waarom je daar 7 miljoen neertelt. Bij Bruma precies hetzelfde. Als PSV voor 15 miljoen een aanvaller van 24 jaar koopt, dan verwachten we dat hij de hele Eredivisie op een hoop schiet en niet dat het een blind renpaard is. Want daar kennen we wel goedkopere versies van. Alvarez wordt op het middenveld neergezet. Als je ziet wat ie daar doet, dan had je hem voor dat bedrag niet hoeven halen, want er zijn wel goedkopere middenvelders die een bal breed kan geven. Een Midsjo had je voor minder gehad en was een betere optie geweest. Zo moet je het zien.

Maar je gaat mij toch niet vertellen dat een Nederlandse International, geprezen door veel gerenommeerde trainers,gewild in de premier League er niks van kan?

En veldman? Cruciale fouten makend in ajax voorronde wedstrijden voorgaande jaren, idem ned. elftal en tegen valencia idem dito. Onbegrijpelijk dat hij toch altijd weer op dit niveau mag spelen.

Wat een onzin toch. Alvarez was niet geweldig tot zover, maar om hem als miskoop te bestempelen? Hij heeft aardige wedstrijden gespeeld, een paar waren oké en in de CL was hij middelmatig. Maar dat betekent niet dat hij niet voor waarde kan zijn voor Ajax. Ik zie persoonlijk geen middenvelder in hem en wil hem wel als verdediger zien, wat volgens mij meer zijn positie is. Ik hoor mensen zeggen dat Martinez ook een verdediger is, maar dat zie ik echt niet .vind hem wel een veel betere middenvelder.

14 december 2019 om 22:28

Hoe zou hij als rechtsachter functioneren, denk je?

15 december 2019 om 10:23

Ik zou hem daar ook wel eens willen zien. Blijft nu toch de zwakke plek van Ajax. Met Martinez dan op linksback als Nico vertrekt, is er op het middenveld plek voor twee echte goede voetballende middenvelders.

Het is onderhand best genant hoezeer de media erop uit lijken te zijn om het stempel miskoop op iemand te drukken. Alvarez is nog maar drie maanden Ajacied, maar speelde wel al bijna dertig interlands voor Mexico. Als zo'n jongen dan niet al gelijk basisspeler is, is dat kennelijk al genoeg voor Van Gangelen om te suggereren dat er geen hoop meer is dat Alvarez alsnog een succes wordt.

Ik zie anders wel degelijk de kwaliteiten van Alvarez maar niet als middenvelder. Hij mag enkel als middenvelder komen opdraven, daar liggen zijn kwaliteiten niet. Zet hem in de verdediging naast Blind en hij gaat je echt verbazen. Waarom niet doen ? Veltman kan gewoon niet meer, Europees is het een volkomen lachertje en in de competitie maakt die ook de nodige misstappen. Geef Alvarez nou eens een kans in de verdediging naast Blind.

Zet Alvarez eens achterin naast Blind, ik denk dat hij dan goed tot zijn recht komt omdat hij dan het hele veld voor zich heeft. Hij kan voetballen en heeft wel snelheid dus probeer het eens. Veltman kost je teveel fouten en doelpunten dus dat is wat mij betreft nu wel over. En ook als ervaren Veltman is hij nog steeds zo onrustig aan de bal. Alvarez achterin is denk ik echt de beste optie voor hemzelf. En inderdaad als je international bent bij Mexico kan je echt wel wat het is niet zo dat Mexico van niveau San Marino is met 11 koekenbakkers.

15 december 2019 om 12:58

Als je international bent van Mexico kun je inderdaad wel ballen. Maar overdrijven is ook een kunst. Dat land komt op een WK nooit verder dan de laatste 16. Als het er echt om gaat komen ze toch vaak net iets tekort.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller198
L. TraoréAanvaller51
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger183
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 20 januari
Barcelona en Manchester City hebben een blauwtje gelopen bij Internazionale. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren