Wim Kieft kraakt aankoopbeleid van Ajax en wijst naar viertal

Zaterdag, 14 december 2019 om

Wim Kieft is in zijn column in De Telegraaf kritisch op het aankoopbeleid van Ajax. Hij wijdt de uitschakeling in de Champions League onder meer aan de magere bezetting van de reservebank. Door blessures van David Neres, Quincy Promes en Zakaria Labyad had trainer Erik ten Hag weinig aanvallende opties tegen Valencia (0-1). “De uitschakeling in de Champions League kondigde zich daar min of meer mee aan”, aldus Kieft.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Het maakt nogal een verschil of je toevallig drie spelers op dezelfde positie moet missen of niet, of dat lijkt mij in ieder geval. En dat Ajax niet eenzelfde selectie heeft als de absolute top is gewoon logisch.

14 december 2019 om 07:35

De grote clubs hebben natuurlijk ook een waslijst met blessures. Alleen daar zijn de selecties veel groter en daardoor minder afhankelijk van een aantal blessures. Dat is toch een verschil met Ajax helaas.

14 december 2019 om 16:19

@stravven en @ajax01-95Wat je natuurlijk niet moet vergeten is dat Noa Lang van het zelfde niveau is als Labyad. Je kan toch niet met Labyad Of Lang aantreden in zo’n belangrijk wedstrijd? Zelfde geld voor Veltman, voor de Ligt had gewoon een volwaardig verdediger terug moeten komen. Wat onze Marc Overmas moet gaan beseffen is dat je spelers van een zelfde niveau (promes en neres) op de bank moet hebben zitten mocht je aan het niveau van topclubs willen aansluiten. Haal apart dat je trouwens Dolberg verkoopt maar geen volwaardig spits daarvoor terughaalt. Voor de spits positie moet je ook twee volwaardige spitsen hebben staan, Tadic is er een van maar ene wedstrijd is hij fantastisch maar ander wedstrijd weer helemaal niks.

14 december 2019 om 09:10

Ja alleen speelde ze in deze poule niet tegen de absolute top en tegen Valencia al helemaal niet. Valencia had daarnaast ook nog eens zes blessures van basis spelers. Ik vind het eerlijk gezegd nogal tegenvallend dat Ajax niet door is.

14 december 2019 om 09:48

Orgullo, Ajax miste gewoon scorend vermogen, maar voor de rest was Ajax in alle facetten dinsdag wel beter dan Valencia. En in de wedstrijden tegen Chelsea zat het verre van mee. Dit kan gebeuren hè. Note: Chelsea krijgt 17x zoveel tv gelden en Valencia 5x zoveel als Ajax. Een klein voorbeeld hoe de verhoudingen zijn 😉

14 december 2019 om 09:59

Ik weet niet of Ajax in alle facetten beter was. Vond dat eigenlijk best tegenvallen. Valencia hoefde niets meer na die goal en vond dat er echt erg weinig werd gecreëerd. Daarnaast als je over de hele poulefase kijkt had Ajax een lagere xGoals dan de andere twee ploegen. Een meerwaarde die graag gebruikt wordt door ten Hag.

14 december 2019 om 11:12

Formus, Volgens mij gaat het nou toch juist in het voetbal om scorend vermogen? Dat Ajax dan meer balbezit had, meer corners en meer schoten is totaal niet relevant. Want met al die statistieken vergeet je een belangrijke. Gevaarlijk worden. Eigenlijk heeft Ajax niet een echte kans gehad... Dit zijn weer de excuses van vroeger. Uiteindelijk gaat het altijd om kwaliteit en gogme.. tja en dat was die wedstrijd in het voordeel van Valencia

14 december 2019 om 11:48

BurdyM, het gaat zeker om scorend vermogen. Maar jij en ik weten ook als maar 1 van die 2 geblesseerden (Neres of Promes) erbij was geweest, het een hele andere wedstrijd was geweest. En dat is het probleem bij ons. Wij kunnen niet op drie of vier posities dezelfde kwaliteit spelers hebben op de bank, als in het veld. Dat is gewoon puur financieel. Dat is en blijft het grote verschil. En als je beter bent in de wedstrijd, zijn meestal de statestieken in jou voordeel. Valencia heeft echt geen beter team dan ons. Gelijkwaardig kan, maar zeker niet beter. Maar alles gezegd blijf ik wel bij me standpunt dat we moesten winnen. Veel spelers speelden onder hun niveau. Plus de scheids nog erbij. Ja dan kan je verliezen van Valencia. Die hebben toch ook gewonnen in Londen?

14 december 2019 om 12:06

Inderdaad. Wat een opportunistische uitspraak van Kieft. Alsof het aankoop beleid hier iets mee te maken heeft? Je maakt de 1-0 in London die onterecht wordt afgekeurd. Je staat met 4-1 voor tegen Chelsea en door een bizarre beslissing speel je 4-4. En tegen Valencia stapt die debiel van een Veltman als enige niet in waardoor je 1-0 achter komt. Je koopt Promes en Labyad en daarvoor Neres voor miljoenen en die zijn allerdrie geblesseerd. Dat resulteerd in een uitschakeling in de CL met 10 punten....dit is gewoon een enorm dramatische samenloop van omstandigheden. De aankoop Marin: speelde gewoon goed in België en iedereen zei dat het een topper ging worden. Alvarez is gehaald als CV en in een eerder stadium al Schuurs. Kijk, nieuwe aankopen zijn altijd een risico en jonge spelers maken fouten. Daar kan de technische staf verder niets aan doen. Laten we de voltreffers van de afgelopen jaren niet vergeten: Milik, Sanchez, Neres, Tagliafico, Martinez, Blind, Promes, Tadic. Hoe haalt iedereen het in zijn hoofd om de visie van Ajax onderuit te halen....

14 december 2019 om 12:34

Burdy, twee internationals met scorend vermogen misten, dat is voor een Ajax moeilijk op te vangen. Is toch héél begrijpelijk. Ajax kan niet spelers a la Pedro op de bank hebben. Die wordt als bankzitter beter betaald dan de bestbetaalde Ajacied. Of een Batshuayi. Zijn gewoon de verhoudingen.

14 december 2019 om 10:27

Wat Kieft zegt, klopt gewoon. En wat ik al jaren vind, zie je toch weer terug. Er staan twee verdedigers op het middenveld. Marin de beoogde middenvelder komt te kort. Op de bank dus veel te weinig alternatieven. Valencia miste meer spelers dan Ajax. Dus gewoon gefaald en de oorzaak ervan beschrijft Kieft al wel hierboven. Maar een Alvarez die gehaald is, zal ook nooit de bedoeling zijn geweest als backup voor Veltman die wekelijks loopt te stumperen. Die lijkt me de vervanger van de ligt. Het technisch beleid is niet altijd even doordacht.

14 december 2019 om 10:48

Klopt helemaal niet. Begin van het seizoen was het een probleem dat er teveel goeie voorhoede spelers zouden zijn die niet allemaal konden spelen. Nu heb je er 2 op dezelfde plek geblesseerd. Had je er dan 3 willen hebben. Martinez werd gehaald als back up voor Taglio die evt. zou vertrekken. Alleen doet Martinez het verrassend goed op het middenveld en staat hij daar gewoon. Alvarez werd gehaald zo zei men als vervanger van De Ligt, maar wordt daar vreemd genoeg inderdaad, niet opgesteld. Maar is gewoon een middenvelder bij Mexicaanse team. Veltman heeft veel krediet en daar zou iemand anders best een kans mogen krijgen zoals Schuurs of de genoemde Alvarez. Ze hebben gewoon pech gehad in de CL, anders waren ze gewoon doorgegaan en was deze kritiek er helemaal niet geweest...

14 december 2019 om 11:15

Als Ajax net als echte topclubs 2 fatsoenlijke centrum spitsen heeft was er niets aan de hand. Dan had Tadic gewoon linksbuiten kunnen staan waar hij bijna zijn hele carrière heeft gestaan. Vorig seizoen met Tadic was verrassend. Nu weet men hoe hij speelt en is de verrassing weg en werkt het niet meer. Dus ja Kieft heeft volledig gelijk.

14 december 2019 om 11:22

Nou de kritiek is er al wel al vanaf het begin hoor. Met name over het middenveld.en wat je over de aanval zegt....te veel spelers heb je nooit. Hoe kan je dat nou een probleem noemen.tegen Chelsea pech, maar tegen Valencia gewoon gefaald. Dat mag je nooit op een positie afschuiven. Maar helaas is dat door het falende aankoop beleid bij Ajax wel de waarheid

14 december 2019 om 11:58

Maar jij zegt heel iets anders dan Kieft. Kieft vind de bank niet goed bezet. Hij heeft het niet over de basiself. Ajax heeft drie geblesseerde buitenspelers dus moet er nu jeugd opgesteld worden op die positie. Je kan geen vierde goede buitenspeler halen, die zou dan achter Labyad op de bank komen en dat wil niemand.

14 december 2019 om 12:15

@speedyafcals je bovenstaande nou eerst even leest.....er staat toch luid en duidelijk dat er twee verdedigers op het middenveld staan met Martinez en Alvarez en er een overvloed is een verdedigers? En met Marin heb je iemand in huis gehaald die het niveau niet aan kan.wat slapjes om het nu te verschuilen achter Promes en Neresdat is even heel vervelend, maar er klopt toch gewoon weer veel niet in deze selectie

14 december 2019 om 12:16

Je kan zeker teveel (basis waardige) spelers hebben, dat zorgt doorgaans voor een negatieve sfeer in de selectie. Dat is ook de reden waarom jeugdspelers niet te snel moeten proeven aan het grote werk, want zodra ze die knop om hebben gezet gaat hun verwachtingspatroon veranderen, Als Noa Lang de rest van het seizoen niet meer aan bod komt, zul je zien dat hij er minder positief in staat t.o.v. begin dit seizoen.omdat je met veel pech nu in CL bent uitgeschakeld is opeens het hele aankoopbeleid waardeloos? Martinez is een gouden vondst, Promes is een geweldige aankoop gebleken, Marin en Alvarez heb ik nog niet afgeschreven, Ten Hag heeft Marin totaal verkeerd ingezet begin van het seizoen (naast Blind op het middenveld) en Alvarez wordt ook niet bepaald juist ingezet.

14 december 2019 om 12:23

Onzin Hansje, natuurlijk kan een club als Ajax teveel kwaliteitsspelers hebben. Ten eerste is er het thema van de vaste salarisposten. Dat blijft ondanks de hoge incidentele inkomsten een beetje puzzelen. Ze kunnen niet a la Bayern of Real 20+ spelers 2 miljoen per jaar of (veel) meer betalen. Ten tweede gaan spelers die basiswaardig zijn bij een club die geen eindstation is snel morren als ze niet genoeg spelen. VD Beek en Neres zijn daarvan prima voorbeelden. Dat is voor een trainer altijd erg op eieren lopen. Frank de Boer was daar erg goed in, en Ten Hag ook. Het gaat om de juiste balans, en zeker bij Ajax ligt alles gevoelig. Er moeten alleen topaankooen gedaan worden maar die mogen jeugd niet in de weg staan maar nu blijkt als twee a drie spelers voor eenzelfde positie geblesseerd raken, dan moet er wel een gelijkwaardige vervanger staan... Het is nooit goed. Mooiste voorbeeld daarvan vind ik dat jij en anderen klagen over Martinez. Iedereen vind het een openbaring, terechte basisspeler... maar ze kunnen er maar niet overheen dat hij als verdediger is aangetrokken. So what, het is juist prachtig uitgepakt, anders dan bedoeld inderdaad, maar van mij hoeft niemand hem ooit nog verdediger te noemen want hij heeft bewezen dat hij fantastisch meekomt. Een paar weken geleden was iedereen lyrisch over de fitheid en gretigheid van Huntelaar en zijn waarde als pinchhitter. Na de ongelukkige uitschakeling, als je als enige club in het hele toernooi met 10 punten niet doorkomt is dat gewoon zeer ongelukkg en niks anders, dan is het makkelijk om ineens het aankoopbeleid te kraken. Maar Ajax haalde voor de blessures gewoon een verrassend hoog niveau met deze selectie en zelfs toen Neres geblesseerd raakte. Maar we moeten realistisch zijn, Ajax kan zich niet voor elke positie drie gelijkwaardige spelers veroorloven. Kijk eens naar de selectie van een absoluut topjaar als 1995, als Overmars en Finidi geblesseerd zouden zijn had je ook ineens helemaal niks meer van enig niveau. Wat mij betreft heeft Ajax binnen de beperkingen die er nu eenmaal zijn een van sterkste selectie in de afgelopen 25 jaar. Natuurlijk achteraf kan het altijd beter. Maar als ze in dit voorbeeld een extra 15 miljoen hadden uitgegeven voor een basiswaardige speler die pas aan de bak zou komen bij twee blessures, dan was het land ook weer te klein. Ik zou suggereren probeer als doorgewinterde Ajacied af en toe ook te genieten, want er werd toch echt lekker gevoetbald tot voor kort en dat kan zo weer een decennium lang ver te zoeken zijn. Kritisch zijn is prima maar als je alleen maar zuur kunt zijn over Overmars zijn aankoopbeleid vrees ik dat je een hoop plezier ontgaat, want zo slecht hebben ze het echt niet gedaan, en 2019 is een van de meest succesvolle jaren uit de geschiedenis van je club, dat lukt echt niet met zoals jij het noemt een ‘falend aankoopbeleid’. Onana Sanchez Neres Tadic Milek Tagliafico Blind Martinez Ziyech Frenkie Promes ... Falend aankoopbeleid? of zit er gewoon regelmatig onvermijdelijke misser tussen?

14 december 2019 om 12:44

@manodedios Nogmaals het gaat mij niet om nog een buiten speler. Je moet het dan maar over een andere boeg gooien. Vorige week schreef ik hier in een topic: Mark my words...alvarez en Martinez spelen weer beide op het middenveld. Met beide spelers heb ik geen probleem. Vooral Martinez doet het prima. Maar met twee controleurs haal je al het voetbal weg. Daarnaast zei ik te verwachten dat Lang zou spelen maar hoopte op Huntelaar.maar op het middenveld is er na het vertrek van de jong en Schã¶ne te weinig terug gekomen. Ten Hag heeft geen alternatieven. Daar zal in de winterstop echt iets moeten komen.dat er verdedigers moesten komen was duidelijk. Die zijn er dus ook gekomen. Maar dat Veltman daar dan nog staat, is mij dan een groot vraagteken.probleem dat Lang moest spelen reken ik Overmars echt niet aan. Dat moet he desnoods maar op lossen door je systeem wat aan te passen.

14 december 2019 om 13:15

Ik begrijp wel wat je zegt maar ben het er niet helemaal mee eens. De grote winst dit jaar vond ik de vondst van Ziyech op 10 en Donny een linie terug, en Martinez is gewoon een openbaring op het middenveld, hoewel die gehaald was als verdediger. Tijdens de clausura in Mexico woonde ik daar en zag Alvarez bij América en het nationale team op het middenveld spelen en binnen Ajax werd rond zijn aankoop ook gezegd dat hij als optie werd gezien voor het middenveld en niet zuiver als vervanger van De Ligt. Met hem en Marin zijn twee spelers gekocht die daar niet brengen wat nodig is dat is duidelijk, maar er is voor die posities wel geanticipeerd dus dat het tegenvalt is een beetje de koe in de kont kijken. Niet zozeer slecht beleid als wel tegenvallend presterende spelers, dat kan. Maar na enig puzzelen was het met een fitte selectie geen enkel probleem omdat Ziyech en VD Beek en Martinez het vertrek van Schone en Frenkie fantastisch opvingen. Ik denk dat ze echt een hoog niveau haalden wat zich in de loop van het seizoen kan ontwikkelen tot het niveau van vorig jaar. Maar door Ziyech daar te zetten heb je wel je sterkste buitenspelers nodig en die zijn geblesseerd. Dus, eens dat er altijd meer goede voetballers welkom zijn en zeker op het middenveld. Maar denk toch dat ze naar vermogen hebben gehandeld. In een ideale situatie heb je voor elke linie een extra top optie maar Ajax is zover gewoon nog niet dat ze zich al dat soort (reserve)spelers kunnen veroorloven. Je legt de vinger wel op de zere plek door aan te geven wat ze nu goed hadden kunnen gebruiken en ongetwijfeld heb je dat al vanaf het begin goed gezien. Maar ook jij kon niet voorzien dat Marin het niet zou redden. Dus falend aankoopbeleid gaat mij wat ver. In elk geval ga ik niet mee in de negativiteit, ik denk nog steeds dat Overmars een prima selectie heeft voorgeschoteld aan Ten Hag, die met een fractie meer geluk in de CL had overwinterd en na de winterstop met een fitte selectie op nul had begonnen en ons weer had kunnen verrasssen. Helaas mocht het niet zo zijn maar ze zaten er echt dichtbij en dat is niet alleen dankzij prima aankopen als Martinez en Promes, maar vooral ook door het behouden van 8 basisspelers - wat echt een huzarenstukje was en getuigt van prima beleid. Nogmaals, geniet ook een beetje want daar is nu meer aanleiding voor dan de afgelopen 15 jaar. En laat het feit dat ze een goede middenvelder missen en jij dat al lang gezien had je alle pret niet ontnemen.

14 december 2019 om 15:55

Bedankt voor je mooie lange reactie weer.ik heb inderdaad vanaf het begin gedacht dat Alvarez als CV is gehaald. Ik kan anders ook niet verklaren als De Ligt vertrekt je niets doet. Veltman is al een keer weg gehaald door Bosz in het centrum omdat hij daar te kwetsbaar is. Net als Viergever kreeg Veltman ook geen verlenging omdat het niet goed genoeg is. Dus als je 15m uitgeeft, vind ik dat er weinig gedachten achter zit.maar wat je zegt.....het is wel zoveel beter dan afgelopen jaren. Al kunnen en moeten dingen beter....ajax straalt wel weer ambitie uit hoger op te gaan. Dat hebben we ook jaren gemist

14 december 2019 om 11:01

Ja Ajax had Cerny nooit moeten wegdoen, die had je goed kunnen gebruiken. Sontje Hansen die is net te jong. Een club als Ajax hoort gewoon een plan B, C en D te hebben. Ze willen structureel aanhaken aan de top, dan moet je op alles voorbereid zijn. Bovendien snap ik niet dat Ajax zoveel gele kaarten pakt, dat is iets wat echt met de coach te maken heeft. Ze staan positioneel gewoon net even verkeerd. Natuurlijk zonder Frenkie en De Ligt moet je net even wat harder rennen. Veltman moet je gewoon vervangen door Schuurs. Die heeft namelijk WEL de drive om naar voren te voetballen en de tempo te versnellen.

14 december 2019 om 11:59

Ja en dan heb je niet drie blessures bij de buiten spelers maar heb je die centrale verdedigers geblesseerd. Dan krijg je daar kritiek op. Ajax heeft 16 potentiele basisspelers, daarna valt men terug op de jeugd. Dat is het beleid.

14 december 2019 om 12:50

Met een finale EL, halve finale CL (op een haar na finale CL) en nu overwintering in de EL (op een haar na in de CL) doet Ajax het al 3 uit 4 seizoenen boven verwachting. Met leuk voetbal nog ook! Word over de hele wereld ook gezien en gewaardeerd. Dus Kieft is wat overdreven kritisch. Zeker wanneer hij stelt dat Ajax kwetsbaar is wanneer het komt op het opvangen van blessures; de zogenaamd grote clubs hebben een bredere selectie omdat ze veel meer geld hebben. (Komt door het oneerlijke systeem) Drie blessures op 1 positie vangt niemand zomaar even op, domme pech. Of met multifunctionele spelers, zoals Martinez die hij wegzet als verdediger maar ook gewoon een middenvelder is. Dat Ajax kwetsbaar is bij verkeerde beslissingen van de VAR is niks anders dan ridicuul. Iedereen is dan kwetsbaar, wat een gezwets. Kritisch zijn mag, maar het moet wel realistisch blijven. Met dit goedkoop proberen te scoren breng je Ajax en het NL voetbal niet verder. Dat is zijn taak misschien ook niet, dat is immers scoren voor z’n werkgever door middel van publiciteit. Maar ook bij hem is het de waan van de dag die regeert. En dat vind ik doodvermoeiend.

Eens wat betreft de bank. Maar voorin zijn in 4 weken tijd 3 spelers geblesseerd geraakt. En de vergelijking met de top 8 clubs is niet eerlijk, dat wil Ajax ook niet. Maar er zijn nog 8 clubs door en daar moeten ze wel mee kunnen concurreren. Ik denk dat Ajax op termijn wel gewoon vast moet kunnen overwinteren in de CL. Met Valencia hadden ze nu nog een gelijkwaardige nummer 3 in de poule.

14 december 2019 om 08:12

Nou zoals hier vaker te lezen valt menen ze bij ajax dat ze juist wel bij de top 8 horen en dat n.a.v. één seizoen waarin naast goed spel ook alles meezat tot aan de wedstrijd tegen de Spurs. Als je bij de grote jongens wilt horen moet je dat qua aankoopbeleid ook zijn en dat breekt ze nu op. Marin is gewoon een miskoop van meer dan 10 miljoen en een vervanger voor Dolberg is niet gehaald. Tel daarbij op dat Veltman niet in de basis thuis hoort en dat Tadic nog weinig heeft laten zien en dan is de uitschakeling gewoon te verklaren.

14 december 2019 om 09:44

Tadic valt inderdaad tegen en Veltman is een keuze van de trainer. Het is nu heel ongelukkig dat 3 spelers op dezelfde positie geblesseerd zijn, dat vang je gewoon niet op. Daarnaast is het voor de balans heel spijtig dat Marin geen succes is. Dat is imo de enige positie waar ze momenteel echt iets missen. Al had ik dan liever 1 van de 3 jeugdspelers af en toe gezien.

14 december 2019 om 11:49

8 doelpunten en 15 assists is toch niet heel slecht van Tadic als je het mij vraagt. Had ik Dolberg niet zien doen.

14 december 2019 om 12:55

Wat jij hier leest is door forumleden geschreven en heeft werkelijk niks te maken met de realiteit en het beleid en visie dat Ajax voert en uitdraagt. Ik hoop oprecht dat je dat verschil ziet. Niet alleen jij maar heel veel mensen hier lijken heel veel moeite te hebben met dat onderscheid maken. Wat een supporter roept is wat een supporter roept. Een beleidsbepaler, trainer of speler spreekt zich realistischer uit. Ik heb nog geen van de laatste categorie horen zeggen dat ze bij de top 8 van Europa horen..

14 december 2019 om 08:14

Ja je mist 2 buitenspelers en een middenvelder (labyad), maar zoals Kieft ook schrijft heb je wel veel keuze achterin, maar heb je eigenlijk maar 4 echte aanvallers (promes, Neres, Tadic en Huntelaar).

14 december 2019 om 08:56

Nee dat is niet zo. Labyad is een aanvaller (was hij hij Utrecht immers ook). Is de 4e aanvallende versterking constant geblesseerd (Bande), is traore een speler met heel veel potentie. Het is allemaal niet zo mager. Achterin is het niet veel beter. Dan moet Martinez plots schuiven van het middenveld naar de verdediging. Het valt minder op omdat er nooit 3 gelijktijdig eruit hebben gelegen. Bij de schorsing van blind en Veltman waren de zorgen al groot. Kieft praat onzin. Het ligt niet aan de selectie, maar aan Ten Hag zelf. Steeds met Huntelaar en Siem aan komen is een keuze, geen verplichting. Vorig seizoen koos hij vaker voor jeugd in de vorm van de Wit, ekkelenkamp en Eiting. 2 van de 3 spelen nog steeds bij Ajax terwijl Siem geen seconde gemist werd. Kiezen voor Huntelaar is ook een keuze. Vorig seizoen mocht heel lang Dolberg opdraven, totdat Ten Hag er echt geen vertrouwen meer in had. Nu heeft hij een rits aan talentvolle spitsen, waarvan de meeste fysiek mee moeten kunnen op CL niveau. Is toch opvallend dat Jong Ajax veelvuldig andere puntspelers gebruikt, maar haast nooit een spitsen probleem heeft....... En geloof me, dit is een rekening die Ten Hag gepresenteerd krijgt als de teleurstellende resultaten aanhouden en zijn keuzes dezelfde blijven. Sowieso bij publiek, maar Overmars zal ook niet alles best vinden en maar blijven kopen. Die koopt die talenten namelijk ook en zal zeker daar naar gaan wijzen.

14 december 2019 om 11:59

Labyad is een middenvelder die bij Utrecht idd wel eens een vrije aanvallende rol gespeeld heeft. Maar dan een rol vanuit het centrum. Het is zeker geen buitenspeler.

Ben het wel deels met Wim eens. De Ligt en Frenkie raak je kwijt, en je haalt een Alvarez en Martinez ( tweede voor backup wanneer Nico zou vertrekken). Afgelopen 2 seizoenen zet je Veltman als rechtsback omdat hij toch niet je ideale centrale verdediger blijkt te zijn. En nu opeens wordt hij als CV neergezet. Die centrale verdediger ( alvarez), blijkt dan toch opeens een middenvelder te zijn (waar je in de jeugd een ekkelenkamp en gravenberch op de deur hebt kloppen). Ik vind dit ook niet al te sterk als je het mij vraagt. Eigen jeugd moet voorrang blijven krijgen, en waar nodig aanvullen met gerichte aankopen. Tadic, Daley en Promes zijn voorbeelden van hoe het wel moet. Maar nog even terugkomend op Veltman, ik vind die jongen met afstand de zwakste plek in het elftal ondanks al zijn jaren ervaring. Nu als CV helemaal, 2 pingels tegen Chelsea, afgelopen week waarbij hij de bal zo inleverd en daarna als enige buitenspel opheft waarbij de rest van de verdediging 2 meter vooruit stond. Zoon Schuurs bewijst zich iedere keer, Alvarez heb ik alleen in de voorbereiding 1x zien spelen op die positie.

14 december 2019 om 08:06

Wat betreft de aan- en verkopen: De Ligt en De Jong waren twee (Europese) toppers. De Jong bepaalde het spel en kon in zijn eentje het spel van de tegenstander ontregelen (neem bijvoorbeeld Juventus thuis). De Ligt was je aanvoerder. Dan kan en mag je niet verwachten dat er direct twee spelers klaarstaan van hetzelfde niveau, dat is onmogelijk. De Jong is gewoon belachelijk goed. Ajax is de mist in gegaan met het aankopen van spelers door geen speler te halen die echt het spel kan en durft te maken. Een nieuwe motor missen ze. Daarnaast hebben we de dikke pech dat zowel Promes als Neres geblesseerd zijn geraakt. Die twee geven je zoveel beweging in de 16 van de tegenstander, daar is met name hier in Nederland niet tegen op te verdedigen. Tegen Willem II en Valencia zag je dat het te statisch was. Lang die met poep in de broek speelde. En dat kan gebeuren, maar ergens vind ik dat van een jeugdspeler belachelijk. Je zou mogen verwachten dat zo'n jongen denkt: Ik ben een Ajacied en ik ga jou helemaal gek maken als buitenspeler. Maar het tegendeel is waar. KJH als supersub brengen was kansloos gezien het centrale duo en een prima keeper. Echter Ten Hag moest iets. Traoré brengen? Dat was tegen Willem II ook geen succes en dst kan je die jongen niet kwalijk nemen. Het is best simpel: soms zit het mee en soms zit het tegen, dat is topsport

14 december 2019 om 08:15

Alvarez is zeker geen middenvelder (in het systeem van Ajax) dat heeft hij inmiddels al genoeg wedstrijden laten zien.

dat deong elke keer mag invallen is gewoon een grap, dan zou ten hag beter marin erin kunnen zetten. Is die jongen nou echt slechter dan siem ?

14 december 2019 om 08:17

Het is een ander soort voetballer. De jong is/was een middenvelder met scorend vermogen.

14 december 2019 om 08:59

Marin ook. En Marin is het vanuit de 2e lijn met afstandschoten en vrije trappen. Extra wapen tegen een opgetrokken muur.....

14 december 2019 om 11:57

Marin heeft in 198 wedstrijden 26x gescoord (waarbij geen enkele internationaal). Siem de Jong in 340 wedstrijden 99x, Waarbij hij ook internationale wedstrijden gescoord heeft. Met deze cijfers weet ik wel wie er meer scorend vermogen heeft.

14 december 2019 om 17:20

niet alleen scorend vermogen ook goede loop lijnen en veel diepgang. daar Marin meer een dribbelaar, passer is. dus aanvallend logisch om de jong te brengen. pf die nog het juiste niveau heeft is dan de beslissing die je moet nemen en ik denk dat we allemaal gezien hebben wat daar het antwoord op is.

14 december 2019 om 18:14

Zowe de jong als marin krijgen beide maar heel weinig de tijd om aan te tonen dat ze de juiste persoon zijn om in te vallen

Het ligt niet zozeer aan de breedte van de ajax selectie imo heeft ten hag gewoon verkeerde keuzes gemaakt tegen valencia. Hij heeft teveel geschoven met zijn elftal, ik had het middenveld gewoon zo gelaten als hoe ze de laatste paar wedstrijden hadden gespeeld. Dus met ziyech vd beek en martinez. Zo speelde ze imo toch het beste voetbal

Wim schrijft ook lekker met de wind mee hoor! Daar wordt ik toch zo moe van he! Van die luie analisten. Spelers uit jong Ajax kun je niet opstellen? Maar toen het Mathijs, Frenkie, Dolberg (zijn eerste jaar), vd Beek enz beteof kon dat wel?

Wat een onzin zeg. Er raken drie spelers op dezelfde positie geblesseerd, wat ga je daaraan doen? Daarnaast valt Lang wat tegen, so be it.

14 december 2019 om 08:21

Dus jij vind Labyad een buitenspeler ? Volgens mij was het altijd een middenvelder. Maar het feit dat je bij Labyad of lang uit komt bij blessures is toch wel vreemd als je wel 6 centrale verdedigers hebt, of 3 spelers die op de rechtsback positie kunnen spelen.

14 december 2019 om 08:34

Daar kan hij inderdaad prima spelen. Ten Hag heeft vertrouwen in Labyad. Heeft het ook een paar wedstrijden best goed gedaan. Lang speelt in JAJ al maanden prima. Promes kan er spelen. Vooraf aan het seizoen was dat gewoon een prima bezetting. Martinez en Alvarez zijn multifunctionele spelers, Pierie is niet voor het eerste gehaald en Schuurs was onzeker. In centrale verdedigers is het helemaal niet zo ontzettend druk bezet.

14 december 2019 om 11:52

Alvarez multifunctioneel ? Het is voor iedereen duidelijk dat hij niet op het middenveld hoort te spelen. Dus op welke positie had je hem in gedachten ?labyad als buitenspeler ? Hoeveel (goede) wedstrijden heb jij hem op die positie zien spelen ? Het schijnt wel dat Lang het in Jong Ajax prima doet (echter is al wel vaker bewezen dat de stap van leuk in de KKD naar eredivisie en CL wel heel groot is). Daarbij lees ik hier dat veel Ajax supporters zeggen dat Lang geen buitenspeler maar meer een middenvelder (positie 10) is.

14 december 2019 om 12:00

Labyad speelde bij Utrecht ook gewoon in de aanval. Daarnaast hebben we ook Bande nog, niet te vergeten. Waar Ajax wel spelers te kort komt is op het middenveld.

Ten Hag moet gewoon meer vertrouwen geven aan de jonge jongens. Als jongens als gravenberg en ekkelenkamp vorig seizoen al minuten hadden gemaakt in de eredivisie waren ze verder geweest dan dat ze nu zijn. 1 van die 2 had dan tegen valencia op 10 moeten spelen en dan had vd beek gewoon naast Martinez kunnen spelen. Dat is juist de kracht van ajax dat ze de jeugd een kans durven te geven en dat bij blessures er altijd op eigen jeugd kan worden gerekend. Onbegrijpelijk dat ten Hag hier van afwijkt. Het sloeg sws nergens op dat ten Hag met 6 verdedigers super aanvallend ging spelen tegen valencia.

14 december 2019 om 08:23

Ik ben het ermee eens dat de jeugd vaker op een hoger niveau moeten spelen dan dat ze nu in de kkd doen. Echter had hij nu Ziyech op 10 moeten laten staan en Dest als buitenspeler op moeten stellen.

14 december 2019 om 12:10

Het is maar de vraag of die spelers dan verder waren geweest. Gravenberch was sowieso pas 16 vorig seizoen. Aan de andere kant is Sergino Dest wel vaste waarde geworden. Het is niet dat Ten Hag de jeugd per se links laat liggen. Ook Schuurs, Eiting en De Wit hebben kansen gekregen van Ten Hag.

14 december 2019 om 15:52

Dat blijft altijd de vraag. Er zijn echter wel meerdere voorbeelden van spelers die stil stonden in de eerste divisie en die in de eredivisie weer stappen gemaakt hebben. Ook zijn er genoeg spelers die deze stappen weer niet maken en stil blijven staan, maar deze zullen ook nooit het eerste van Ajax halen. Maar denk jij echt dat een Eiting, Schuurs of de Wit tevreden zijn met de minuten die zij bij Ajax kregen ? Voor de Wit was dit de reden om te vertrekken. Ik denk dat Eiting dezelfde conclusie moet trekken, terwijl Schuurs nog het voordeel van de twijfel heeft.

Ajax heeft zeker een aantal miskopen gedaan de afgelopen jaren, maar toch ook zeker een aantal voltreffers binnengehaald. Miskopen als Marin, Labyad, Mallagan, Kristensen en volgens mij ook Alvarez, staan wat mij betreft in de schaduw van de goede aankopen als Tadic, Blind, Martines en Promes. Niet elke aankoop kan renderen. En voor een club als Ajax is het ook onmogelijk om Europese toppers als De Ligt en De Jong zo maar even te vervangen. Wel vind ik dat Ajax in de spits positie beter bezet had moeten zijn en dat ze na het vertrek van Dolberg een extra spits hadden moeten halen. Huntelaar doet het prima als invaller, maar moet toch echt alleen die rol vervullen. Traore is nog niet goed genoeg en gaat dat ook niet worden. Bande...?, En voor de mensen die zo graag jeugdspeler in de basis willen heb ik een vervelende mededeling ...ook Brobbey gaat het niet redden bij Ajax 1. Sowieso moet je niet te veel van de huidige jong Ajax spelers verwachten. Ekkelenkamp, Eiting, Gravenbech ...gaan geen vaste waarde worden in Ajax 1. Het is de lichting daaronder met unuvar, taylor en hansen die het wellicht wel gaan redden, maar die hebben nog de tijd nodig.

14 december 2019 om 08:57

Ik vind het wel heel snel hoe je oordeelt over spelers of ze het wel of niet zullen halen. Ik heb gisteravond naar Cambuur- Jong Ajax gekeken en dat viel toch niet tegen. Natuurlijk is het altijd zo dat er gemiddeld 1 jeugdspeler per jaar door kan breken, zo is het altijd geweest. Er zullen toch wel een paar van incidenteel invallen en soms word je toch verrast zoals in het geval van Mazraoui, waarvan weinig mensen verwacht hadden dat hij het halen zou. Daarbij zijn sommige spelers echt wel goed genoeg om aan te treden tegen een degradatiekandidaat om een basisspeler rust te geven.verder is Noa Lang geen buitenspeler, maar een linkermiddenvelder die vooral opviel in Jong door zijn passwerk. Want ik vind het wel jammer dat er te weinig buitenspelers in de Ajaxjeugd rondlopen.

14 december 2019 om 13:42

Hahah lol Alvarez een miskoop, ik spreek jou volgend jaar wel weer. Die kerel is ook nog jong he en moet zich aanpassen ook.

Kieft vergeet wel een paar dingen. Hoewel hij wel zegt dat het moeilijker is voor Ajax om te concurreren met grotere clubs om goede spelers te halen gaat hij er wel aan voorbij dat er tegenwoordig voorrondes gespeeld moeten worden voor Nederlandse clubs in de Champions League. Dat maakt het seizoen langer en het aantal wedstrijden groter voor Ajax dan voor veel andere clubs. Het gevolg is dat spelers eerder vermoeid en soms geblesseerd raken. Ik heb het gevoel dat deze eerste helft van dit seizoen te lang is geweest en daardoor een aantal spelers niet zo goed meer kunnen spelen. Typerend is dat Blind midden in een wedstrijd flauw valt. Martinez haalt zijn niveau ook even niet meer. Zo zullen er meer zijn.ook gaat Kieft er aan voorbij dat opstellingen en wissels van ten Hag niet altijd goed uitpakten. Natuurlijk noemt hij de Jong wel, maar het gaat niet alleen om hem. Het gaat ook om spelers die verkeerd neergezet worden. Voorbeeld is bijvoorbeeld Mazraoui op het middenveld tegen Lille, die hij moest wisselen voor Alvarez. Verder vergeet Kieft dat vorig jaar de voorrondes ook niet zo vlekkeloos verliepen, maar het gewoon iets meer mee zat. Ik noem bijvoorbeeld een beslissend doelpunt in de laatste minuut tegen Benfica, waardoor toen 3 punten gehaald werden. Ook heb ik het gevoel dat de Uefa er naar streeft om alleen clubs uit grote landen in de eindronde te hebben omdat dat commerciele voordelen voor hen heeft. Die zitten niet te wachten op Ajax. Je ziet het ook in rare straffen en boetes....

14 december 2019 om 09:01

Ik weet wel zeker dat het waar is wat je zegt dat ze liever de grote clubs in de eindrondes hebben , anders kun je toch niet verklaren hoe je een 1-4 voorsprong weggeeft bij Chelsea, maar aan de andere kant moet je ook concluderen dat Veltman toch echt niet meer kan ik begrijp werkelijk niet waarom hij er nog steeds instaat , en dat je Siem de Jong laat invallen terwijl je veel betere in Jong Ajax hebt lopen , ik denk ook dat weinig mensen dat snappen maar in de CL heeft het niet echt mee gezeten 10 punten en niet door erg jammer maar we zullen het er mee moeten doen .,

14 december 2019 om 09:43

Ik noem de Jong wel, dat vind ik ook een zwaktebod, maar Ekkelenkamp valt me niet mee op dit moment en Eiting is wel heel vaak geblesseerd waardoor zijn ontwikkeling wel afgeremd is, dus vind ik moeilijk te beoordelen. Gravenberch is er echt nog niet aan toe.veltman is ook maar zo zo, maar hoe goed is Schuurs? Ik denk wel dat na de winterstop we vaker Schuurs zullen zien. En het klopt dat het nu tegen zat, maar vorig jaar zat het erg mee.

Moet je dan 6 buitenspelen op de bank hebben? Ik denk dat hij deels gelijk heeft, maar Ajax wil naast sure Jongens ook jeugd inpassen dan doen alle clubs. Soms moet je toch je spel aanpassen aan de tegenstander en niet vol in de aanval gaan maar de tegenstander laten komen.

Ajax heeft dit jaar in mijn ogen gewoon veel pech gehad. Niets meer niets minder! Aankopen kunnen slagen of mislukken. Als we de balans opmaken dan weet iedereen wel dat we het fantastisch doen wat dat betreft. Puntje van kritiek vind ik persoonlijk het uit en thuis verschil. Waarom zijn we uit zo goed en thuis veel minder. Jammer dat analisten nu weer gaan lopen zagen want ik vind nog steeds dat Ajax het dit jaar weer fantastisch heeft gedaan alleen zat het ff tegen! Met een beetje meer geluk was je door geweest. Kijk als Ajax nu weer Lang had gepasseerd ofzo dan waren er weer wat analisten geweest die onze jeugdopleiding aan het kraken was. Maar goed, zo gaat dat i guess....

Normaal gesproken zeg ik ja je hebt gelijk maar in dit geval heeft de var ajax echt wel genaaid hoor. Chelsea thuis minimaal 1 punt en uit bij Chelsea kost het ze gewoon 2 punten. Nee deze kritiek is niet terecht en er mag best iets gezegd worden over de rol van de var. Ben geen ajacied maar wel een realist en vind echt dat hier sprake is van een schande (en dan heb ik het niet eens over de rol van scheidsrechter thuis tegen Valencia die met alles ajax benadeelde)

Ik had graag wat meer uitleg gehad over dat Ajax kwetsbaar is als een VAR beslissing verkeerd uitpakt. Ik kan me alleen indenken dat hij bedoeld , dat het in de koppies gaat zitten ? Anders zou ik niet weten hoe je je moet wapenen tegen een VAR beslissing die verkeerd uitpakt.over het aankoopbeleid, daar heeft hij wel een punt . Maar aan de andere kant is Ajax altijd een club geweest die ook de eigen jeugd de kans geeft. Dus is het niet verwonderlijk dat de topscoorder van jong Ajax bij de selectie zit. Als je dan ook kijkt , wat hij ook zegt , wat er bij de andere teams die in de CL op de bank zitten , dan zit daar vaak voor vele miljoenen op de bank. De meeste eredivisie clubs is dat een jaar budget. Daarom moet Ajax het dan ook van hun eigen jeugd hebben , hopen dat er een paar parels tussen zitten( zoals de Ligt en de Jong) .dat Siem de Jong mag invallen , dat begrijp ik ook niet. En als ik Siem zo zie kijken , hij waarschijnlijk zelf ook niet. Ajax zit in een proces om aan te haken bij de Europese sub - top en dat zal met vallen en opstaan gaan. De afgelopen 4 jaar heeft dat laten zien. Het is gewoon een interessante ontwikkeling die Ajax nu onder gaat. Belangrijk is nu het Kampioenschap en op de tweede plaats de EL. In de EL kunnen de voetballers zich ook weer verder ontwikkelen er zitten een paar interessante clubs bij..

Iedere keer dat verhaal over het missen van bepaalde spelers tegen Valencia. Valencia is de nummer 8 van Spanje en was ook verreweg van compleet. Tadic van de week ook weer allerlei excuses zoeken. Is een beetje in z’n bol geslagen na vorig jaar. Alsof je je na 1 jaar structureel kan meten met de Europese top. Wees even realistisch. Dit is gewoon het niveau van Ajax in de CL, en voorlopig zal het een strijd blijven om te overwinteren.

Tja, het wordt weer eens pijnlijk duidelijk wat voor een matige inkoper Overmars is. Ook mag de scouting hierin genoemd worden. Voorbeelden te over. Om twee te noemen die een tijdlang zijn gevolgd: Magallan en Pierie. De eerste mocht gisteravond een paar minuten invallen bij degradatiekandidaat Alaves, en de tweede kan het niveau Jong Ajax amper aan. En dit waren geen last minute of paniekaankopen, maar weloverwogen. Een beetje voetbalkenner kan direct zien dat deze twee spelers nooit en te nimmer het vereiste Ajax niveau zullen halen. Wie dat wel denkt, is ziende blind. Naast deze twee spelers zijn er nog een hele rits voorspelbare miskopen gehaald. Natuurlijk, er zijn ook positieve uitzonderingen, maar we mogen met deze kennis Overmars in de verste verte niet een goede inkoper noemen. Verkopen kan hij redelijk goed. Maar welke goede TD zou niet dezelfde bedragen bedingen voor de gewilde Ajax spelers. Waarvan degenen waaraan het meest wordt verdiend uit de eigen jeugdopleiding afkomstig zijn. Geeft dat niet te denken? Oftewel, een slimme inkoper had met de bij Ajax beschikbare middelen een redelijk uitgebalanceerde selectie samen kunnen stellen. Iets dat Overmars nog nooit is gelukt.

14 december 2019 om 11:14

De spijker op z'n kop. Overmars heeft echt bedroevend ingekocht. Een voorbeeld. Bijna 30 mln. euro aan twee spelers uitgegeven die beide niet beter kunnen voetballen dan een gemiddelde Utrecht speler. En dan aankomen zetten dat ze moeten wennen. Nou voor 30 mln mag je toch wel meer verwachten. Bovendien hebben ze zelf al geen enkele fiducie met een Marin, zie: hij mag niet eens invallen, wel Siempje, omdat die jongen zo goed is zeker. Ik zou zeggen, zet er maar eens een keer een andere TD neer.

Dit is wel erg zwartgallig benaderd. Overmars was een van de weinigen die heil zag in Promes en met Lissandro Martinez haalde Ajax voor een prikkie een klasbak in huis waar Feyenoord en PSV jaloers op kunnen zijn. Daartegenover vind ik het niet raar wanneer een derde aankoop, Marin, dan wat tegenvalt. Je hebt er altijd wel een misser tussen, hoewel Neres ook niet direct liet zien waarom hij zo'n groot bedrag waard is dus waarom zou Marin niet alsnog naar dat niveau kunnen groeien? De keuze voor Siem de Jong is inderdaad wel een onbegrijpelijke, maar dat een club als Ajax vanuit de beloften Traoré, Schuurs en wellicht straks wat meer Gravenberch in de breedte een plaats geeft vind ik een hele gezonde opvatting.

Dit blijft toch wel kleven aan Overmars dat zijn inkoopbeleid teveel haken en ogen bevat. Als je naar de breedte kijkt heeft hij er dit seizoen eigenlijk een potje van gemaakt.Varela weten we niks van wat hij daadwerkelijk kan, Dest komt vooral fysiek erg tekort, Schuurs maakt nog steeds teveel fouten, Pierie kan er niks van, Familia Castillo weten we ook niks van wat hij daadwerkelijk kan, Marin lijkt al een miskoop te zijn, Alvarez valt erg tegen op het middenveld, Siem De Jong uitgebluste speler met 0,0 % toegevoegde waarde, Labyad als hij al speelt is dat omdat er gebrek aan beter is, Huntelaar wordt te oud, mist teveel kansen, Lang is pure middelmaat en komt zijn mannetje niet voorbij. Al met al een veel te zwakke bank samengesteld door Overmars.

Het is natuurlijk wel opmerkelijk. Je hebt de meest vermaarde jeugdopleiding van Nederland en daar bovenop heb je in de afgelopen anderhalf jaar voor 106 miljoen spelers gekocht. En als puntje bij paaltje komt, blijkt je bank niet sterk genoeg...

14 december 2019 om 13:46

De bank bestaat uit vijf spelers. Daarmee moet een keeper, een centrale verdediger, een back, een middenvelder en een aanvaller gecovered worden. Als dan drie buitenspelers geblesseerd raken, dan wordt het schuiven in het elftal en jeugdspelers inbrengen. En leuk dat je aankopen noemt maar er is voor veel meer geld verkocht. Als je meer verkoopt dan je aankoopt, dan zal je aan kwaliteit inleveren.

14 december 2019 om 14:25

Ten eerste: waar heb je het over met "vijf spelers op de bank"? In de CL mag je er tegenwoordig zeven op de bank hebben, in de eredivisie zelfs twaalf. Daarbij is dat in dit geval niet van toepassing. Die spelers zijn toch niet tijdens de wedstrijd uitgevallen, maar daarvoor al? Dan is de hele rest van je A-selectie "de bank". En daarbij: de leegloop viel bij Ajax achteraf toch nog behoorlijk mee deze zomer. En er is 200 miljoen aan tansfergeld binnengekomen. Dan moet het toch een koud kunstje zijn om een goede selectie te zetten waarin elke positie dubbel en dwars bezet is?

14 december 2019 om 17:05

Ajax speelt met een gelijkwaardige selectie van zestien spelers. Verder is men aangewezen op jeugd en tweede garnituur. Aldus verwoord door Ten Hag aan het begin van het seizoen. Ajax heeft niet dezelfde budgetten als de grote Europese clubs. Ajax kan spelers niet miljoenen extra betalen om tevreden op de bank nummer 17 of 18 te zijn. En als dan drie beoogde buitenspelers geblesseerd raken, ja dan wordt het puzzelen en schuiven. is geen tekortkoming van Overmars maar gewoon realteit voor een Nederlandse ploeg.

14 december 2019 om 20:35

Je verhaal klopt op een punt na: Overmars heeft niet de juiste spelers gehaald.

15 december 2019 om 10:38

Promes en Martinique zijn prima aanwinsten gebleken. In de prijs categorie waarin Ajax koopt, heb je altijd risico dat het tegenvalt.

Hoewel ik het deels met Kieft eens ben , ik verre van Ajax supporter ben, ben ik blij met de successen en het voetbal wat Ajax heeft laten zien. De Jong en De Ligt zijn niet adequaat opgevangen (feit) echter rijst de vraag: wie kan dit wel? Dit is onmogelijk , de ene keer vriest het, de andere keer dooit het. Op moment dat Ajax een toptalent op het oog heeft zijn er clubs met hogere tv gelden en hogere salarisplafonds die met de talenten ervandoor gaan. Mijn club kan al lang geen toptalenten meer aantrekken en als ze het doen, zijn het de verkeerde talenten gebleken . Nee.... de topclubs (AZ, Feye , Ajax , PSV) moeten zich richten op het doorontwikkelen van de jeugd met de nieuwste technieken en modules die er bestaan. Hypermoderne trainingscentra , 3D technieken zijn de toekomst ....laten we dan ook de vruchten plukken uit onze eigen oogst. Bovendien moet de nadruk komen te liggen op samenwerken ipv tegenwerken en daarom is het belang van fuseren ontzettend groot want alleen dan kun je krachten en kennis bundelen , bruggen leggen , inkomsten genereren.

Dit irriteert mij zo erg. Ajax kan er ineens niets meer van volgens de meeste. De aankopen zijn ineens waardeloos ongelofelijk wat voor kritiek mensen uiten. Ajax heeft het verloren tegen Chelsea en de scheids, daar is in mijn ogen Ajax bestolen maar goed. Het lijkt wel alsof men niet meer weet wat ie zeggen moet en dan even de nieuwe speles aanpakken, wat een slap gelul. Hoop echt dat Ajax weer de dubbel pakt en dan zien we iedereen weer ten hag is de beste en de slimste en marin alvarez zijn ook weer goeie aankopen wauw. Het zat Ajax gewoon niet mee en met de ervaring die ze hebben mochten ze nooit in het spelletje trappen dat Valencia speelde. Ga altijd uit van je eigen kracht

Zonder van basten was Ajax vroeger ook niet sterk , of zonder kieft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller198
L. TraoréAanvaller51
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger183
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

551 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 13 8 0 0
2018/2019 Ajax 28 16 4 1
2017/2018 Ajax 28 13 4 0
2016/2017 Schalke 04 16 2 1 0
2015/2016 Schalke 04 31 12 2 0
Laatste voetbalnieuws

Naci Ünüvar: ‘Ik zie die vergelijking op sociale media veel voorbijkomen’

Naci Ünüvar beleefde woensdagavond een droomdebuut voor Ajax. In de wedstrijd tegen SV Spakenburg (7-0) in de TOTO KNVB Beker maakte de zestienjarige middenvelder een kwartier voor tijd zijn opwachting. Hij...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Real Madrid en Chelsea hebben een geheime ontmoeting achter de rug. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren