Sontje Hansen provoceert publiek: ‘Amsterdamse bluf? Klopt, zo moet het ook’

Vrijdag, 13 december 2019 om

Sontje Hansen zal zijn debuut in het betaald voetbal niet gauw vergeten. De zeventienjarige aanvaller had vrijdagavond een basisplaats bij Jong Ajax in de wedstrijd tegen SC Cambuur (0-2 zege) en kwam in de tweede helft tot scoren in de Keuken Kampioen Divisie-topper. "Je kunt je laten zien op dit niveau, mooi dat ik een doelpunt meepik", reageert Hansen na afloop in gesprek met FOX Sports.

Het was een fraai doelpunt van Hansen, die in het strafschopgebied werd bereikt door Jurriën Timber, wegkapte bij zijn bewaker en doelman Sonny Stevens verschalkte met een schot in de verre hoek. De jongeling besliste de wedstrijd en vierde zijn doelpunt op opvallende wijze. "Ik deed mijn vingers in mijn oren, omdat ze (de fans van SC Cambuur, red.) stil moesten blijven. Amsterdamse bluf? Klopt, zo moet het ook zijn", glimlacht Hansen.

Hansen erkent dat Jong Ajax het niet makkelijk had tegen Cambuur. "Ze zijn ouder en hebben meer ervaring, wij moesten echt in de wedstrijd komen", aldus de aanvaller, vorige maand nog topscorer op het WK Onder-17. "Maar we hebben het goed opgepakt." Dankzij de zege verkleinde Jong Ajax het gat met de koploper tot drie punten. De Amsterdammers staan zelf op de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Trainer Mitchell van der Gaag vindt dat Hansen, evenals zijn mededebutant Naci Ünüvar, zich goed staande hield bij Jong Ajax. "Iedere keer konden we de vrije man vinden en dat heeft met kwaliteit te maken. We zijn keihard blijven werken, hoe jong het elftal ook was. Sontje heeft zijn debuut gemaakt en het is hartstikke mooi dat hij een doelpunt maakt. Naci kwam erin; dat zijn toch jongens van zeventien jaar die er toch in meegaan."Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door nrvier)

Ik vind het jammer dat hij zo juicht. Vier je eigen feestje en laat (het publiek van) de tegenstander lekker met rust. Maar goed, daar zullen de meningen over verschillen. Leuk dat hij scoort bij zijn debuut in het betaalde voetbal. Ben benieuwd of hij het gaat redden bij Ajax.

13 december 2019 om 23:36

Idd, leuk dat ie met zn debuut scoort, maar dat provoceren hoeft niet. Of er is wellicht iets gezegd waarom hij denkt zn gram te moeten halen? Niet dat dat even slim is trouwens... Niet handig, maar laten we t houden op n kleine jeugdzonde...

13 december 2019 om 23:40

Ze zijn niet bepaald fan van de Jong elftallen, verder kan ik niet echt iets bedenken.

14 december 2019 om 01:50

Waarom is het eigenlijk niet handig? Uiteindelijk is het toch een spel van het publiek om iemand uit zn concentratie te halen waarbij de speler de winnaar is? Dat mag prima beantwoord worden natuurlijk! Voel maar!

14 december 2019 om 10:32

Nee hoor het is het doel om te supporten, daarom wordt het publiek ook wel de supporters genoemd. En dit is toch achterlijk? Eerste goal in het betaald voetbal ga je achterlijk lopen doen naar de supporters van het andere team

14 december 2019 om 13:13

@tubby precies maar juist dat gebeurt maar weinig. Liedjes zingen tegen Jong Ajax ipv voor Cambuur en tegen Hansen ipv voor eigen spelers. Het is nu even Cambuur maar bijna bij elke team zijn de supporters veel met andere zaken bezig dan eigen team supporteren. Soms ludiek, soms flauw en soms achterlijk maar niets om je echt druk om te maken. Net zoals Hansen een Depay moment pakt om te juichen omdat hij tegen Depay opkijkt. Ik denk dat we hier ons het minst druk moeten maken.

13 december 2019 om 23:42

Dus het publiek mag lekker de hele wedstrijden provoceren maar een 17 jarige jongen moet zich gedragen. Laat maar zien wie de baas is deze wedstrijd en snoer het publiek de mond. Boontje komt op z´n loontje.

13 december 2019 om 23:49

Ik heb geen gekke dingen gehoord vanuit het publiek. Maar zelfs dan zou ik het liever niet zien. Of die speler nou 17 of 37 is. Hij moet het zelf weten, ik vind het gewoon jammer.

13 december 2019 om 23:51

Dus het publiek mag niet provoceren en deze jongen wel?

14 december 2019 om 00:10

Draai je zin om en ik kan hetzelfde aan jou vragen.

14 december 2019 om 01:45

Er werd helemaal niks geprovoceerd @Lothar_NL... geen idee waar je het over hebt?

14 december 2019 om 01:57

Waarom liegen? Je bent er waarschijnlijk niet bij geweest dan, maar er werd wel degelijk geprovoceerd

14 december 2019 om 06:15

Je laten provoceren is een keus net als je beledigd voelen. Mensen zijn zo teergevoelig tegenwoordig. Ik snap sowieso al niet hoe iemand die jou helemaal niet kent je verbaal kan raken. Mensen die je willen provoceren zijn over het algemeen jaloerse en of domme mensen daar moet je boven staan en lekker laten lullen. Ik begrijp dat dat als je 17 ben moeilijker is. Het is een kwestie van ouder en wijzer worden...

13 december 2019 om 23:44

Ik vind het niet zozeer jammer, maar kan me moeilijk in hem verplaatsen. Je scoort een goal bij je profdebuut en gooit daarmee ook nog eens de wedstrijd definitief op slot, dat moet echt heerlijk voelen; dan ben je toch gewoon 'juichend' blij, om het zo maar eens te stellen?

13 december 2019 om 23:50

Het zijn kinderen hè, eerste keer voor zo'n groot publiek in een eerder vijandige omgeving speelt. Voor wedstrijd nog spandoek dat zijn team niets te zoeken hebben in KKD, fluitconcert bij de goal. Normaal juicht hij vaker door een salto te maken trouwens, had ook mooier gestaan imo.

13 december 2019 om 23:44

Erg jammer inderdaad. Deze jomgen heeft alles om het te redden bij Ajax. Dit kan echt een sensatie worden.

14 december 2019 om 12:30

Hij is 17 jaar laat lekker gaan joh! Waar praten we over.. Als memphis zo juicht hoor je niemand. En het interview na de wedstrijd vormt jullie beeld over deze speler maar blijf in je achterhoofd houden hij is 17 jaar. Niet iedere 17 jarige is een perfect bespraakte jongen die over elk woordje nadenkt wat hij zeg zoals collegeboy Mathijs de Ligt

14 december 2019 om 17:36

Die jongen is nog een pubertje man. Van zo'n gast kan ik het nog verwachten. Naarmate hij ouder word, zullen de lessen hem wijzer maken. Verder doet hij toch ook niet zoveel. Stopt z'n vinger in zijn oren ... ja die supporters kunnen zich beter druk maken met het voetbal van Cambuur, dan je te ergeren aan die vingers en oren van Sontje.

Dit zegt ontzettend veel over zo'n jongen. Vol van zichzelf, en triest dat je daar mee bezig bent wanneer je je eerste doelpunt maakt in het betaalde voetbal.

13 december 2019 om 23:43

Ik zou zeggen, neem je de tijd om wat dingen over Hansen te lezen. Ken weinig spelers op die leeftijd die meer tijd steken in goede doelen en ambassadeurschappen rondom kinderarmoede dan Hansen. Ook super dankbaar en onbaatzuchtig, dat laatste was mooi te zien. Kwam nog 1 op 1 met doelman maar wilde Ünüvar gunnen om te scoren. Net als op WK geval was.

13 december 2019 om 23:47

Om even op weg te helpen, zoek maar eens op Hansen en stichting leergeld. Toen zijn broer en hij nog jonger waren ver voor profcontract een ding was voor ze waren ze al bezig met geld inzamelen met voetballen voor de stichting. Vol van zichzelf is hij zeker niet, wel super dankbaar als iemand goed voor hem is.

14 december 2019 om 00:05

Ik ken hem inderdaad niet goed anders dan dat ik hem wel eens zien ballen, maar dit soort gedrag is vrij triest.er zullen echter genoeg doe hards zijn die dit natuurlijk verdedigen.

14 december 2019 om 00:36

Michiel Kramer is in het dagelijks leven ook een enorme goedzak die zich inzet voor gehandicapte kinderen, maar die wordt ook afgemaakt om zijn gedrag op het veld.

14 december 2019 om 03:19

Volwassen venten die een jochie van 17 bekritiseren om zijn gedrag in de KKD. Waanzin. Thanks Wolterx voor de nuances tussendoor

14 december 2019 om 04:50

Ik ken hem niet goed anders dan dat ik heb gelezen dat hij zich enorm inzet voor goede doelen. Dit soort juichen mag best, het is namelijk een spelletje over en weer. Er zullen echter genoeg mensen die hem enkel eens hebben zien ballen die zijn gedrag natuurlijk enorm in een kwaad daglicht willen zetten.

14 december 2019 om 09:48

Waarom zouden we dit als ajacieden perse goed willen praten. Natuurlijk goed dat hij zich inzet voor goede doelen. Dan is het toch ontzettend jammer dat zo’n talent zich zo laat kennen tijdens zijn debuutwedstrijd.

14 december 2019 om 10:05

Om even hier op in te haken. Ik ken de beste jongen niet en heb hem ook nog nooit zien spelen. Ik ga dus totaal geen oordeel vellen over deze persoon. Waar ik wel over val is dat je aangeeft dat hij niet vol van zichzelf is omdat hij veel werk verzet voor goede doelen. Nu juich ik dat altijd toe, maar in mijn ervaring zijn er genoeg mensen die dat doen die ontzettend vol van zichzelf zijn.

13 december 2019 om 23:46

En Lord, hoeveel weet jij eigenlijk van hem? Heb je hem al vaker zien voetballen of interviews met hem gezien? Zoals Wolterx al zegt is dit echt een prima jongen. Tuurlijk is deze actie een beetje jammer, maar het is echt niet per se definierend voor zijn persoonlijkheid.

13 december 2019 om 23:52

Helemaal mee eens. Jammer dat ze niet meer hebben gekeken naar de grootste talenten van afgelopen jaren, de Ligt en Frenkie. Bescheidenheid siert de mens. Praatjes vullen geen gaatjes.

14 december 2019 om 01:53

Welke praatjes dan? Of bedoel je zijn goal tegen de koploper als 17 jarige debutant die wel degelijk gaatjes vult

13 december 2019 om 23:55

Volg je Ajax een beetje? Dan weet je dat zij juist op dit soort jongens azen... En voordat je hem te snel veroordeeld of in een hokje probeert te plaatsen, zoek eens uit waar die jongen zich nu al allemaal mee bezighoudt.

14 december 2019 om 00:10

Wat een reactie na een moment. Het is een jongen van 17. Je reactie is bedenkelijk dat je een kind triest noemt.

14 december 2019 om 00:13

Nee lord! Triest dat het publiek van Cambuur uit eencelligen bestaat en deze jongen uitfluit en niet de kwaliteit herkent waarvan ze voor een klein bedrag mogen genieten! Lekker negatief benaderen het feit dat je een aantal toppers van de toekomst mag bewonderen kortzichtig tot op het bot! Maar dat zijn wij gewend de laatste jaren bij Cambuur triest publiek de buurman heeft publiek dat voetballers zelfs bij de tegenstander wel waardeert!

14 december 2019 om 06:07

Kerel ik ga niet eens inhoudelijk op jou reageren. Wij cambuur supporters uit leeuwarden zijn een volks club. We zijn niet groot of een club met de grootste achter ban maar we zijn wel trots en supporten onze club in goede en slechte tijden. En niet een top 3 club uit de eredivisie die een keer buiten de top 3 eund8gd en het zogenaamd moeilijk heeft. In mijn ogen heeft Ajax of PSV het nog nooit moeilijk gehad en zeuren de supporters al als ze een keer geen Europees halen. Wij als Leeuwarders blijven trots ook al staan we onder in het kkd. Andere tops clubs banken al als ze een keer buiten de top 3 vallen

14 december 2019 om 08:54

Je zegt nogal wat dat het publiek uit een-celligen bestaat. Elke wedstrijd die ik zie worden spelers van tegenstanders regelmatig uitgefloten. En voor een klein bedrag toppers van de toekomst zien? Je hebt er wel verstand van toch? Ik denk dat de meeste van deze talenten nooit meer mee maken dat ze voor 9000 man spelen.

14 december 2019 om 10:20

@ramondore de woorden wij en Cambuur mag jij niet in 1 zin gebruiken. De manier waarop je over Cambuur schrijft geeft alleen aan hoe moeilijk jij het met hun succes van dit moment hebt. Voetbal is emotie en als Jong Ajax zijn eigen scheidsrechter mag meenemen dan kan je wel een reactie vanuit het publiek verwachten. Verder geeft de Ajax speler aan dat dit Amsterdamse bluf van hemzelf was en wordt door hem niet de schuld bij het publiek gelegd.

14 december 2019 om 00:30

Sontje is niet vol van zichzelf, maak je niet druk. Heb hem zien opgroeien en hij is alles behalve arrogant.

Heerlijke speler, die vaak nogal onderbelicht was in zijn lichting. Krijg sinds een tijd eindelijk een beetje de 'erkenning'. Dit gedrag is verder gewoon jeugdigheid. Hoort er een beetje bij dat bijdehante juichen.

13 december 2019 om 23:47

Volgens mij is deze jongen nooit echt onderbelicht hoort. Heeft altijd bij de grootste talenten van zijn leeftijd gehoord. Wellicht is het ook goed voor hem geweest dat hij uit de spits is verdreven door Brobbey. Daardoor is hij nog completer geworden.

14 december 2019 om 00:22

Onderbelicht is is zoals Vesta ook al aangeeft nooit echt geweest naar mijn weten. Persoonlijk (Niet iedereen zal het hier mee eens zijn maar oké) vond ik hem zelfs een tijdje best overschat. Het laatste half jaar heeft hij mij echter wel volledig overtuigd.

Beetje zonde dat hij zijn eerste profdoelpunt niet 'blij' viert. Echter, moet hij natuurlijk zelf weten wat hij doet na een doelpunt. Ik kijk vaak de videos van de jeugdteams van Ajax op Youtube, maar ik vond hem nooit zo bijzonder als ik heel eerlijk ben. Maar als je dan dit doelpunt ziet en hoe hij het in 2019 überhaupt (vooral dit seizoen valt hij mij op) doet, dan krab ik toch wel een beetje achter m'n oren.offtopic: Ik kijk eigenlijk nooit hele wedstrijden van Jong Ajax, want ik kijk liever het schakelkanaal (als ik een keer kijk). Maar hoe doet Van der Gaag het bij Jong Ajax? De resultaten zijn prima natuurlijk, maar zien bepaalde volgers (wolterx bijvoorbeeld) dat de spelers bij Jong Ajax ook echt stappen maken onder Van der Gaag?

14 december 2019 om 00:10

Grootste stappen maken Jurriën Timber en JFC imo. Die 2 ontwikkelen zich echt heel erg goed maar zie ook stijgende lijn bij Scherpen laatste wedstrijden, Gravenberch zijn rendement is enorm omhoog gegaan terwijl Traoré ook een sterk seizoen draait. Vd Gaag bevalt me wel, is niet altijd geweldig spel maar zit een idee achter, geeft spelers kansen (sommige ook te weinig imo) en is een van eerste coaches die Jong Ajax een wedstrijd ook dood kan laten maken. Geen/amper 3-0 bij rust 3-5 verlies potjes ertussen. Is een upgrade TOV Reiziger, dat sowieso. Hansen zelf is een van de weinige spelers die elk jaar 10+G en 10+A aan heeft getikt. Eigenlijk alleen Ünüvar heeft dat ook op constante basis gedaan (3x sinds o15 seizoen).

Vind het totaal niet ' Ajax' om tegen andere fans te juichen in plaats van voor je eigen. 'amsterdamse bluf' heeft ook veel meer met 'van eigen kracht uitgaan' te maken dan zout in de wonden van de tegenstander wrijven. Misschien dat Hansen hier meent zich een waar Ajax-vertegenwoordiger te tonen, maar het is eerder arrogantie dan 'zelfzekerheid' te maken, dat hij ongewild uitstraalt. Ga lekker je gram halen tegenover een paar honderd Leeuwarders, hoe zielig ben je?

14 december 2019 om 00:28

Je gram halen is zielig? Uitgefloten worden bij opkomst, spandoek voor wedstrijd dat zijn team niet thuishoort in de competitie maar de speler die zich niet van slag laat brengen en de wedstrijd in het slot gooit is zielig bezig omdat hij ze stil krijgt. Onnodig is het wel maar geloof best dat het lekker is om daar uit te kunnen stralen "Roep wat jullie willen, fluit maar lekker hard. Ik blijf toch mijn ding doen".

14 december 2019 om 01:55

Hoe zielig ben je inderdaad in je respons tegen een 17 jarige, hilarisch. Het spel tussen publiek en speler is gewonnen na provocatie, heerlijk man als debutant al die simpele schreeuwerds de mond snoeren.

14 december 2019 om 10:23

De reactie van het publiek had er wrs ook mee te maken dat Jaj twee spelers de wedstrijd uitschopt

Amsterdamse bluf , vele mensen die Ajax niet mogen zullen het wel weer arrogant noemen , het zal allemaal wel. Ik hoop dat die jonge gasten zich blijven ontwikkelen en het de trainer van het 1ste erg moeilijk gaan maken .

17 jaar eerste goal in het betaalde voetbal in zijn eerste wedstrijd. Prachtig toch, vooral lekker laten zien dat je er bent en genieten van het moment.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Jong Ajax


94 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. TimberVerdediger210
Q. TimberMiddenvelder191
J. EkkelenkampMiddenvelder1811
J. Familio-CastilloMiddenvelder180
R. GravenberchMiddenvelder176
A. MéndezMiddenvelder171
L. TraoréAanvaller1713
Voor de complete selectie: Clubpagina Jong Ajax.

Nederland
0 fans
17 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 januari
Edinson Cavani heeft een contractaanbieding van Manchester United naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren