Van Bommel gepikeerd: ‘Zou ik niet eens antwoord op moeten geven’

Vrijdag, 13 december 2019 om

PSV sloot de Europese campagne donderdag af met een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen Rosenborg BK. Veel tijd om te treuren is er echter niet in Eindhoven, want zondag wacht de confrontatie met Feyenoord in De Kuip. Trainer Mark van Bommel weet dat PSV het traditioneel lastig heeft in Rotterdam-Zuid, maar wil desondanks dat zijn spelers zondag 'lef en durf' tonen.

Van Bommel ziet voordelen in de tegenvallende prestaties van PSV in de afgelopen periode. De Limburgse coach denkt namelijk dat zijn spelersgroep door een belangrijk leerproces gaat. "Laat duidelijk zijn dat ik me hier niet achter probeer te verschuilen", benadrukt de oefenmeester via de officiële kanalen van PSV . "Ik maak dit als coach ook voor het eerst mee en ik moet hen daar zo goed mogelijk op voorbereiden. Ik heb het gevoel dat de spelers alles voor me willen doen. Anders was ik allang weggeweest."

PSV wist al zes uitduels op rij niet te winnen en heeft het bijna elk jaar zeer lastig in De Kuip, weet ook Van Bommel. Resultaten uit het verleden zeggen hem desondanks lang niet alles. "We moeten daar met lef en durf naar toe. Uitstraling. Laten zien dat we kunnen voetballen zoals we willen. Of ik een zege eis? Als je iets eist, staat er een straf op als je het niet bereikt." Van Bommel is sowieso geen liefhebber van grote uitspraken. "Voetbal gaat immers altijd alleen om winnen."

Van Bommel verwacht een aanvallend ingesteld Feyenoord, met de nodige druk naar voren. "Dat gaat gebeuren, dat weet je. Feyenoord drukt altijd. Daar moet ik de jongens zo goed mogelijk op voorbereiden. Op welke manier? Dat heeft met momenten te maken. Details." De PSV-coach denkt niet dat een nederlaag in De Kuip catastrofaal hoeft te zijn voor zijn toekomst als trainer in Eindhoven. "Het enige dat ik kan doen is mijn spelers zo goed mogelijk voorbereiden. Met andere dingen ben ik niet bezig. Daar heb ik echt geen tijd voor." Michal Sadílek en Ritsu Doan zijn vanwege uiteenlopende blessures nog twijfelgevallen. Van Bommel beslist in een later stadium over hun inzetbaarheid tegen Feyenoord.

Het duel met Feyenoord speelde de laatste dagen op de achtergrond al een rol, ondanks het feit dat PSV donderdag eerst tegen Rosenborg moest aantreden. "Ik heb natuurlijk beelden van Feyenoord bekeken, ik weet hoe ze ongeveer spelen. Alleen specifiek heb ik ze nog niet bekeken, want ik ben met Rosenborg bezig geweest." Van Bommel voelt nog steeds de volledige steun van de PSV-directie. De vraag hierover tijdens het persmoment zorgt voor ergernis bij de oefenmeester."Eigenlijk zou ik daar niet eens antwoord op moeten geven. Hoe zou je kunnen functioneren als je naar De Kuip gaat en het kan je laatste wedstrijd zijn? Dat kan toch niet."


Poll

Denk jij dat Mark van Bommel na de winterstop nog trainer is van PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door vernon)

Dit wordt weer het traditionele kopje onder in de Kuip. Zelfs Ajax uit ligt PSV beter dan Feyenoord. Bij verlies lijkt het exit voor van Bommel.

13 december 2019 om 15:40

Nou ik ben er niet zo zeker van dat het dan exit is. Het bestuur laat hem gewoon zijn gang gaan.

13 december 2019 om 17:00

Ze gaan hem echt niet na een uit-nederlaag in De Kuip wegsturen. Hij krijgt dan echt nog wel de kans om in de wedstrijden daarna te laten zien dat ze de weg naar boven hebben gevonden.

13 december 2019 om 19:04

Bij psv is geen topsport klimaat van Bommel word alleen ontslagen als ze degraderen

16 december 2019 om 10:52

Nou, zaten wij er toch allebei naast

Is dit de definitie voor gepikeerd?

Ik zou in de winterstop alle 8 de zomeraankopen verkopen . Wellicht krijg je van de geïnvesteerde 40 miljoen er nog 20 a 25 miljoen terug. Koop voor dat geld allereerst een goede centrale middenvelder . Als je dan nog wat overhebt een linksback en dan doe het tot de zomer maar met schwaab - Viergever . Vervang die 2 in de zomer , ruim van te voren dus niet als de voorronde CL en zelfs de competitie al begonnen is. Zo bouw je naar volgend jaar , dit seizoen is toch verloren

13 december 2019 om 15:17

Wat een onzin. Ze moeten gewoon een andere trainer er neer zetten of in ieder geval de poppetjes op de juiste plek zetten. En daarnaast zie je dat alle plezier en zelfvertrouwen weg is. Vooral aanvallend heeft psv echt heel veel goede spelers. Het ligt echt niet aan de aankopen en de selectie, maar wat er uit gehaald wordt.

13 december 2019 om 15:36

Hoezo welke aankoop is dan succesvol voor die 40 miljoen. Ja ze hebben 2 hele goede aanvallers en een jong talent . Thats it. Daarmee heb je nog geen goed team hoor. Al zet je Pep voor deze selectie , van een stel houthakkers maak je geen ballerina’s .

13 december 2019 om 15:39

Misschien beter lezen, hij zegt dat het door de trainer komt dat ze "mislukken" dat denk ik persoonlijk ook. Onzin om ze allemaal af te schrijven. Je praat gewoon mee met iedereen. PSV heeft gewoon een selectie die met Ajax zou moeten mee strijden, maar ja..

13 december 2019 om 15:49

Ik vind ook dat de selectie zelf een dikke prima is. Hier valt echt wat moois uit te halen, maar Van Bommel kan dit blijkbaar niet waardoor ze eruit zien als een stel middelmatige spelers. Naar mijn mening is de selectie als geheel misschien zelfs beter dan vorig jaar omdat er veel meer breedte is. Je zou nu juist minder schommelingen in het spel moeten verwachten, maar precies het tegenovergestelde gebeurt.

13 december 2019 om 16:10

@jaouad hahaha ga toch weg! WIE zou met Ajax in de buurt komen???? Ja Malen en Bergwijn . Een zeer matige keeper , hoewel die unnerstal een stuk beter zal zijn. 3 houten Klazen centrale verdedigers . Op links de slechtste back van de ED en kennelijk zijn die alternatieven zo mogelijk nog slechter . Op rechts een bruikbare back die verdedigend wel kwetsbaar is en de nodige voetbalintellegentie mist . ihataren op 10 is een groot talent maar daarvan kun je nog niet verwAchten dat hij dit dolende team op sleeptouw neemt. En dan heb je op het middenveld de keuze uit Hendrickx , Guti , Rosario en Doan. Doe Hendrickx maar die is van de ie 3 nog het minst slecht. Al bij al een selectie die niet veel beter js dan van een Utrecht of een Willem II en alleen door individuele bevliegingen van Bergwijn waarschijnlijk wel 3e zal eindigen . De aankopen zijn gewoon een grote flop. Daar gaat er echt geen een van waarde zijn . Waarom zou je dat niet erkennen en proberen nog wat damage control te doen door ze alle 8 zsm weer te verkopen.

13 december 2019 om 15:22

Oftewel dan zeg je als td en bestuur dat je keihard gefaald hebt en in een half jaar tijd 20 miljoen hebt weggegooid en zet je daarmee je eigen positie zwaar onder druk en ter discussie. Dat gaat dus nooit gebeuren. Die slachtofferen de trainer en hopen dat een andere trainer de aankopen wel aan de praat krijgt.

13 december 2019 om 15:34

Ja dat zeg ik. Alle aankopen zijn gewoon een grote gigantische flop . Er is er werkelijk geen een die ook maar enkele toegevoegde waarde heeft. Beter halverwege gekeerd dan je fouten niet toegeven. Ook een andere trainer krijgt een Bruma , baumgartl etc aan het voetballen . Daar kun je Pep guardiola voor zetten maar van houthakkers maak je geen ballerina dansers .

13 december 2019 om 15:31

Ik begrijp dit soort reacties niet en ik begrijp de algehjele paniek niet?!psv heeft na jaren strijhden en vaak ook winnen van de landstitel een meer overgangsjaar. Maar als ik kijk naar de stat van Psv, als club, dan staat die er gewoon heel goed bij. De jeugdopleding is na jaren van goed beleid en dikke investeringen beter dan ooit. Algemeen managment van PSV is in handen van capabel mensen. De selectie herbegt aanvallen moisschien wel de grootste talenten van het land met Malen, Bergwijn, Ihatarren en Lammers. De trainer is een echte clubman, wat onervaren maar gewoon geliefd bij zn spelers wat het belangrijkste is. Financieel staat het er goed voor. Wat boeit dan een tussenjaar? Ja er moet verdedigend wat bij. En ja het spel moet beter. Maar er is totaal geen reden voor de paniek die iedereen nu probeert te creeren?

13 december 2019 om 15:40

Fijn om eens iemand te zien die er eens met wat nuance naar kijkt ipv al dat gezeik van de afgelopen maanden. PSV heeft een dramatische periode achter de rug, maar soms wordt er net gedaan alsof alles wat de afgelopen jaren is opgebouwd in twee maanden helemaal weg is en dat PSV nu een of ander subtoppertje is.

13 december 2019 om 15:41

2 keer winnen in 11 wedstrijden kun je onmogelijk een tussenjaar noemen. Dit is gewoon een regelrechte crisis die al bijna een heel jaar aan de gang is.

13 december 2019 om 15:43

Ik begrijp niet dat er telkens een ander slap excuus komt waarom deze prestaties te begrijpen zijn. Van Bommel heeft er dit seizoen een handje van en nu kom jij weer met een nieuw excuus, want plotseling is het overgangsjaar. Niemand die daar vooraf over heeft gecommuniceerd, in september ging het prima en was de selectie beter dan vorig seizoen. Maar nu het voor geen meter loopt noemen we het maar een overgangsjaar, want ja we zouden ook maar eens naar het functioneren van een clubicoon moeten kijken. Ik zie bij niemand paniek, echter de urgentie van hoe slecht het gaat (niet alleen qua resultaat, maar ook qua spel) lijkt bij velen ook niet door te dringen. 4 jaar niet overwinteren in Europa, op dat gebied zit men zeker in het 4e tussenjaar? Je kunt niet met terugwerkende kracht iets een tussenjaar noemen als je zelf op voorhand andere doelstellingen hebt geformuleerd.

13 december 2019 om 15:46

Een tussenjaar boeit niks, maar als je een tussenjaar gaat doen dan geef je obispo, piroe en mauro junior de kans en betaal je geen grof geld voor spelers zoals baumgartl, doan, bruma en mitroglu. Als je 40 miljoen uit geeft dan verwacht je gewoon op zijn minst een overwintering in de EL met een poule met linsz en rosenborg en dan verwacht je geen 10 punten achterstand op de nummer 1. Dat het een tussenjaar is geworden is leuk, maar dat komt puur omdat geen aankoop goed heeft uitgepakt, want gezien de inversteringen hadden ze wat anders verwacht. Als wij volgend jaar een tussenjaar zouden hebben en Ekkelenkamp (sadilek) zou op rechtsback staan en Siem (schwaab) zou weer terug gehaald zijn in de zomer en weer in de basis staan en geen 1 aankoop zou renderen, maar ondertussen zie je een verhuurde speler (mauro) het goed doen bij een subtopper dan zou ik me als supporter ook afvragen waar ze bezig mee zijn.

13 december 2019 om 15:59

@masterd &zytto: het kan dat je er gedurende een jaar achter komt dat dingen anders uitpakken (in dit geval eens met de aankopen) en dat je dan je doelstellingen bij moet stellen. Daar is niks mis mee, je kan niet elk jaar kampioen worden. Ik denk dat ze het gewoon te rooskleurig hadden ingeschat voor het seizoen. Waar ik wel echt mee eens ben is dat ze dit jaar nog meer voor de jeugd hjadden moeten kiezen. Geef Piroe, Obispo en Maura junior maar de kans, zeker met deze trainer die ze lkent uit de A1. Maar geloof mij nou, en ik ben notabene een ajax fan, als je het van iets verder perspectief bekijkt stat PSV er echt prima voor. Het kan zomaar zo zijn dat jullie de aanval van Oranje gaan domineren de komende jaren, en dat is wat uiteindelijk succes brengt., Talenten hebben die doorgroeien. En dat gebeurdt niet met paniek mara met rust/. Daar stonden jullie toch om bekend?ik maak me meer zorgen over mijn club waar nu uitgeveen wordt als een gek, de jeugd doorstroom begint te stokken en iedereen verslaafd aan het internationale succes....

13 december 2019 om 16:06

@ Clarkkent2, ik snap die paniek ook niet. PSV heeft eigenlijk een keer een overgangsjaar overgeslagen nadat Moreno en Guardado weggingen en heeft nooit een verdediger en middenvelder gekocht van dezelfde kwaliteit. Dan word je door een uitmuntende last minute scorende De Jong nog een keer kampioen, en dat heeft veel gemaskeerd, maar ook toen al was het middenveld uitermate zwak en de verdediging niet meer dan degelijk. Dat zag elke supporter, want ondanks winst was er vaak veel kritiek. Er is gewoon niet goed doorgeselecteerd op cruciale posities. En dan is dit het resultaat. We begonnen het seizoen zelfs zonder linksback en zonder rechter centrale verdediger! Daar komen we vandaan. Je hebt seizoenen van zaaien, en seizoenen van oogsten. PSV heeft een beetje pech dat AZ nu keihard aan het oogsten is in hun zaai (zaad) seizoen. Dan sta je derde.

13 december 2019 om 16:13

Een overgangsjaar overgeslagen? Wat zeg jij nou. Is het nu in een keer de norm om eens in de zoveel jaar een overgansjaar te hebben?

13 december 2019 om 16:13

En dannog eens he MT: Malen weggekaapt voor de neus van Ajax, Bergwijn 1 vd beste buitenspelers van NL, Lammers toekomstig spits van Oranje die ook nog kan voetballen, Ihatarren grootste marokkaanse nederlands talent na Nouri..... noem ik nog geen Piroe, Rigo en Obispo die overal op scoutingslijstjes staan maar nog kunnen doorbreken in de coming years. Ik zou bij mijn club zo'n lijst van potentials willen hebben. @benzema, wat dan? Moet je elk jaar kampioen worden? Als je dat gaat verwachten ben je onrealistsich en ga je onzin paniek beleid voeren.

13 december 2019 om 16:17

Ja, Benzema, dat is de norm. We spelen hier in de Eredivisie. Dat gaat in golfbewegingen omdat de beste spelers weggekocht worden en we alleen jonge spelers met potentie kunnen opleiden of kopen. En geen spelers die al gearriveerd zijn. Die zijn 1) te duur, en 2) willen doorgaans niet in onze mickey mouse / kunstgras competitie spelen. Dat weet jij ook wel. Doe nou niet alsof je neus bloedt.

13 december 2019 om 16:19

Clarkkent2 er is ook zeker geen reden tot hele grote paniek, maar toen Ajax onder Keizer Dijks weer op linksback zette nadat ze hem niet goed genoeg bevonden en Siem terug haalde en opstelde voelde het toch ook niet als tussenjaar exact 2 jaar terug in een vergelijkebare situatie als psv nu. Dat voelde eerder als wanbeleid en dat er drastisch dingen moesten veranderen. Gelukkig deed Overmars dat door oa Ten Hag, Tagliafico, Blind en Tadic in een half jaar tijd te halen. Als Ajax toen aan Keizer was blijven vasthouden en mislukte aankopen zoals Orejuela, Van Leer, Siem, Dijks (terug van huur) en noem ze maar op vertrouwen hadden blijven geven dan hadden De Ligt, Frenkie en Van de Beek waarschijnlijk hun biezen gepakt zeker als de vCL niet gehaald werd. Als psv niks veranderd en de vCL niet eens gehaald wordt dan zullen de grote talenten weg willen. Zeker als er niks gedaan wordt aan schwaab, viergever, hendrix, sadilek en noem ze maar op.

13 december 2019 om 16:21

@ Clarkkent2, precies. De puzzel is nu nog incompleet, maar als je bijvoorbeeld zag wat voor een impact de gehuurde Van Ginkel had in een vergelijkbaar team, dan is er geen enkele reden voor paniek. Het liefst zou ik zo'n type erbij halen waar de rest zich aan op kan trekken. Maar ik ben het ook met Zytto34 hierboven eens dat je Mauro Jr de kans kan geven. Ligt eraan of je nu al gaat bouwen voor het volgende seizoen, of nog vol voor de tweede plek wil gaan. Ligt ook aan de (buiten)kansjes op de winterse transfermarkt.

13 december 2019 om 19:09

Bij de club zelf is er ook geen crisis. Ik zie tenminste geen crisis. En dan kijk ik als Ajacied van buiten af. Wel moeten we toegeven dat het spel beter moet. En niet sinds vorige week, maar we kunnen al over 'n "tijdje" praten. Vind je niet? Kijk het is simpel. Ten eerste moet hij de juiste speler als aanvoerder vinden. Rosario kiezen om vervolgens Dumfries te nemen als aanvoerder ...tja, dat vind ik geen goede keuzes. Van Bommel moet de juiste mannetjes op de juiste positie neerzetten. En vooral niet te veel rouleren. Daarmee creeer je geen vaste systeem die blindelings kan worden uitgevoerd door de spelers. In principe is dit niet veel, maar je moet het wel kunnen als coach.Ik zelf was ook diegene die hier zei dat het tijd is voor een nieuwe trainer. Maar ja stel dat hij daar ook niet in slaagd! Dus ben ik ook van gedachte gewisseld dat hij gewoon het vertrouwen moet blijven krijgen. Straks is het winterstop en kan er nog meer gesleuteld worden aan de punten die nodig zijn om weer omhoog te kijken. Ik ben er dan zeker niet zeker van dat we op een royale afstand zitten. Je ziet wat voor wedstrijden wij de laatste spelen. Maar paniek of crisis! Van Bommel moet alleen niet doorgaan waarmee hij nu mee bezig is.

Van Bommel blijft sws wel coach van PSV ook na de winterstop, zie de Jong en Gerbrands er niet snel iemand uitgooien en zeker niet van Bommel die toch als een clubicoon wordt gezien.daarnaast hoop ik dat PSV ook zondag echt wil gaan voetballen en eens vanuit eigen perspectief gaat spelen. Niet met zn verdedigend blok voor het middenveld en geef de spelers het vertrouwen!

Unnerstal
Dumfries
Schwaab
Viergever
Boscalgi
Thomas
Pereiro
Guti
Ihattaren
Malen
Bergwijn

Faal na faal maar omdat de spelers, die ook falen, vertrouwen hebben in de trainer, blijft de trainer aan en blijft PSV falen. Daarom heb je nou een algemeen directeur, die is niet, zoals de spelers, direct mede verantwoordelijk voor het wedstrijd resultaat. Die kan dus objectief kijken, presteren we zoals we willen de afgelopen maanden?

Van Bommel moet nog veel leren, vorig seizoen begon hij heel erg goed en liepen de supporters met hem weg. Nu het minder gaat, kan hij er niks meer van. Geef hem ook de tijd, als het wat minder gaat. Hij moet alleen wat meer openstaan voor veranderingen en niet altijd terugvallen op bepaalde spelers. Geef anderen ook een kans.

Unnerstal
Dumfries
Baumgartl
Schwaab
Boscalgi
Guti
Rosario
Ihattaren
Doan
Malen
Bergwijn
13 december 2019 om 16:59

Haha het feit dat je Thomas al niet opstelt betekend dat je er weinig kijk op hebt. Samen met Ihattaren is dat een zekerheid op het middelveld.

13 december 2019 om 17:47

Met Thomas hebben ze een hele goeie reeks neergezet haha

13 december 2019 om 18:29

Teletekstjournalistiek

Als ik PSV was zou ik eens een balletje opgooien om Slot binnen te halen als hoofdtrainer, voordat Ajax er volgende zomer mee aan de haal gaat. Intelligente trainer die ook wel goed zal gedijen in het gemoedelijke Eindhovense sportklimaat.

13 december 2019 om 15:33

En Bommel is weer eens boos! Dat PSV een lachertje is op dit moment, dat ze zeer slecht spelen maakt niet uit. Aub stap op dit begint gewoon sneu te worden. Denk dat FC Eindhoven op dit moment leuker is om naar te kijken. #Bommelout

13 december 2019 om 19:11

Dat is hewoon het probleem bij PSV gemoedelijkheid als je verlies moet je elkaar de waarheid zeggen desnoods op de man en niet met zijn allen een pizzapuntje eten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
H. JurjusKeeper
J. ZoetKeeper
T. BaumgartlVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

7 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 19 2 1 0
2019/2020 FC Groningen 2 1 0 0
2018/2019 FC Groningen 32 5 4 1
2017/2018 FC Groningen 29 9 3 0
2017 Gamba Osaka 10 3 1 0
Laatste voetbalnieuws

Blessure van potentiële basiskracht domper op overtuigende zege PSV

PSV heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen weten te winnen. De ploeg van trainer Roger Schmidt won zondagmiddag met 0-3 van de Duitse derdedivisionist KFC...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 9 augustus
Cagliari houdt de situatie van Razvan Marin bij Ajax nauwlettend in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren