PSV met ‘bizar slechte score’ naar uitduel met ‘angstgegner’ Feyenoord

Vrijdag, 13 december 2019 om

PSV wist na de 4-0 nederlaag tegen Sporting Portugal al dat Europese overwintering niet langer mogelijk was, waardoor het thuisduel met Rosenborg BK weinig waarde meer had. Het 1-1 gelijkspel tegen de Noren is desondanks wederom een teleurstelling in een toch al tegenvallende eerste seizoenshelft. De ochtendkranten sparen het elftal van trainer Mark van Bommel en omschrijven het uitduel met Feyenoord van zondag als cruciaal voor de Eindhovense club.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

PSV wint zondag in De Kuip van Feyenoord


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door weef)

PSV heeft zich belachelijk gemaakt in Europa Ajax en AZ doen het wel goed ondanks de resultaten van deze week. Feyenoord is simpelweg te kwaliteitsarm om door hun poule te komen. Wellicht kunnen de 2 overgebleven clubs wel iets doen voor de coefficientieranking,toch belangrijk voor de toekomst!

13 december 2019 om 09:18

We beginnen nu wel een beetje door te slaan met de coefficentieranking. Het is niet een lijst die op korte termijn weergeeft waar we staan, maar op langere termijn. We staan gewoon op de plek waar wij op dit moment horen. Onze competitie is echt niet (veel) beter als de Belgische en Russische hoor. We zullen gewoon altijd rond de 10, 9e en 8e plek blijven bungelen, en dat is helemaal geen schande. Gewoon genieten van de leuke Europese wedstrijden en niet elkaar clubs belachelijk maken, omdat er bijvoorbeeld wordt verloren van een ploeg uit Oekraïne, Zwitserland of Oostenrijk. In het hedendaagse voetbal is dat gewoon goed mogelijk. Niet alleen in Nederland wordt er op (hoog) niveau gevoetbald hé, al denken sommige dat wel.

13 december 2019 om 10:06

We beginnen ook een beetje door te slaan met het meten met twee maten. Zo'n beetje iedere PSV supporter hier is kritisch over de huidige gang van zaken maar zodra iemand die niet voor PSV is hier een kritische mening geeft is het "elkaar belachelijk maken". Als Scouserper net als ik meerdere wedstrijden van PSV heeft gekeken (hopend dat PSV zou winnen) dan lijkt het me vrij acceptabel als hij tot de conclusie komt dat het spel en de behaalde punten beneden alle peil is geweest. Als een PSV supporter zegt dat het belachelijk is dat ze geen enkele functionerende linksback hebben dan klopt dat, als een ander het zegt dan krijgen die een lijstje met miskopen van hun eigen club als reactie. Met zo'n slappe instelling zal de topsport mentaliteit er nooit inkomen.

13 december 2019 om 11:02

Nederland zou veel sterker moeten zijn dan België. PSV heeft een budget van 76 miljoen, alleen club Brugge komt daarbij in de buurt (70m). Verder komt geen enkele Belgische club boven de 50 miljoen uit, en toch zie je dat Belgische clubs het over het algemeen beter doen dan Nederlandse clubs in Europa de afgelopen jaren (ajax even uitgezonderd). Je kan zeggen dat het geen schande is dat we het afleggen tegen ploegen uit Oostenrijk maar die tegenstanders van PSV spelen in een stadion van 6000 man en hebben een minimaal budget. Als je fatsoenlijk beleid voert hoor je daar nooit van te verliezen en dat hebben Nederlandse clubs gewoon niet gedaan de afgelopen jaren.

13 december 2019 om 12:28

Dat Linz is niet zo dramatisch als men hier schetst. Die staan samen met Red Bull Salzburg dik boven aan in de competitie. Zie ook de overwinning op Sporting gister. Normalal gesproken win je daar ook van maar die hebben op dit moment een seizoen zoals AZ dat heeft waar alles lijkt te lukken en zij goud in handen hebben.

13 december 2019 om 14:11

@kleinegeneraa7: Helemaal mee eens. Plaats 6 lijkt simpelweg onhaalbaar en verder blijft het vooral zaak om bij de eerste 10 of 11 te blijven, waarmee nagenoeg altijd de kampioen direct is geplaatst voor de CL. Momenteel zitten we redelijk stevig op plek 9 en is er effectief een gat van ruim 3 en 6 punten naar respectievelijk plek 11 en 12. Of wij België inhalen, of Oostenrijk ons inhaalt boeit niet zoveel.

Lijkt me eerder dag PSV misschien niet zo kwaliteitsvol is als gedacht? Het is ondertussen toch geen uitzondering meer dat PSV het Europees laat afweten?

13 december 2019 om 09:29

Genoeg kwaliteit hoor in de selectie. Van Bommel heeft gewoon elk stukje zelfvertrouwen afgebroken in het elftal. Je ziet het gewoon gebeuren, PSV komt achter en er zit gewoon geen plan achter het spel. Geen vertrouwen, iedereen gaat op safe spelen en niemand weet meer wat hij moet doen. Van Bommel heeft al een jaar aangetoond incapabel te zijn om PSV trainer te zijn. Een voorsprong van 8 punten in maart werd nog weggegeven voor het kampioenschap, uitgeschakeld worden in de CL voorrondes door een matig ploegje en nu uitgeschakeld worden door het matige Linsk, van de laatste 11 duels er 2 gewonnen en het drama zal in Rotterdam zeker voortduren. Bij elke andere club in Nederland was Mark allang ontslagen.

13 december 2019 om 09:36

Ik denk dat je de kwaliteit in de selectie wat overschat.ihattaren, Malen en Bergwijn zijn natuurlijk uitstekende spelers, maar voor de rest is de selectie nauwelijks onderscheidend. Ik zie daar geen speler die er boven uit steekt zoals je die in het verleden wel had met bv. Gomes, Alex of van Bommel.

13 december 2019 om 09:51

Je overschat PSV echt. Als ze zoveel kwaliteit hadden als je beweert was er wel een keer iemand opgestaan tegen het, met alle respect, armetierige Rosenborg. Als de spelers echt zo goed zijn als jij denkt hadden ze daar zonder coach ook nog wel van moeten winnen. Malen en Bergwijn zijn prima, Ihattaren is nog te jong om structureel van waarde te kunnen zijn, maar de rest blijkt keer op keer gewoon heel matig.

13 december 2019 om 11:02

Spelerswijs moet er met dit materiaal ook gewoon veel meer uit te halen zijn. Wellicht zijn het individueel geen wereldwonderen, maar er is ook helemaal geen inzet of cohesie in deze groep. Dat is wel aan te rekenen op de technische staf. Je moet toch de wil hebben om te winnen? Dat zie je totaal niet!

13 december 2019 om 11:04

Volgens mij is er aanvallend genoeg kwaliteit, zou je verdediging degelijk genoeg moeten zijn maar je mist op het middenveld gewoon echt kwaliteit. Je hebt iemand nodig die de bal van achter naar voren krijgt en alles wat bij PSV op Dm/cm rondloopt is gewoon matig. Guti kan aardig voetballen als hij de ruimte krijgt maar is inconsistent en kan het tempo op hoger niveau gewoon niet aan, Hendrix kan verdedigen maar niet voetballen en Rosario kan op het moment helemaal niks.

13 december 2019 om 11:09

Lucasandersen heeft hier gewoon 100% gelijk, al kan Guti ook niet voetballen als hij wel de ruimte krijgt. De achterste 7 bij PSV zijn gewoon echt tranentrekkend droevig. Bruma en Gakpo zijn ook drama trouwens, maar goed daarom staat Doan er ook in normaliter.

13 december 2019 om 11:45

PSV heeft toch op elke positie een betere speler staan dan Rosenberg? Dan Sparta? Dan Emmen? Dan willem 2? En toch werd er van al deze clubs niet gewonnen. Je kan dan zeggen dat het aan het spelers materiaal ligt maar als je naar het spel kijkt is het tranentrekkend. Geen doel, geen visie en het lijkt elke wedstrijd wel slechter te worden.

13 december 2019 om 12:46

PSV heeft echt op een behoorlijk aantal plekken spelers staan die niet opvallen bij Sparta, Emmen of Willem 2.

Ik heb gisteren weer mogen genieten in het stadion. Even speciaal aandacht voor Guti, Gakpo en Bruma, die kunnen er echt alle drie geen kut van. Vooral eerstgenoemde wordt zo vreselijk overschat door PSV supporters. Pereiro viel trouwens lekker in, ik zeg niet dat deze man Messi is, maar hij heeft in ieder geval wel een behoorlijke dosis techniek die alleen Ihattaren, Malen en Bergwijn verder hebben bij Psv. De verdediging blijft een lachertje en Thomas, Rosario en Hendrix hebben natuurlijk ook het niveau niet.

13 december 2019 om 11:10

Tja, maar Pereiro start vrijwel nooit in de basis... wanbeleid

13 december 2019 om 11:13

Naja dat kan ik nog enigszins wel begrijpen. Er is niet zoveel plek voor Ihattaren en Pereiro samen, het zijn allebei echte nummer 10's en kunnen (helaas/schijnbaar) niet als CM spelen. Je zou kunnen overwegen Ihattaren op de flank en te zetten, maar dat is natuurlijk niet echt zijn kwaliteit.

13 december 2019 om 12:10

Je zou Ihattaren nog op de rechterflank neer kunnen zetten en Pereiro op de 10. Alleen is Pereiro een 8 of een 3.

Ach, ik reken er al op dat we zondag zwaar op de kl*ten krijgen in de Kuip. Feyenoord kan zich, met het legioen erachter, prima opladen voor dit soort wedstrijden en ze lopen dan ook nog prima in. Zou me niks verbazen wanneer we er met 4-0 of 4-1, 4-2 afgaan....

13 december 2019 om 11:07

Sterker nog, ik heb gisteren Feyenoord zien spelen en vond ze alleraardigst spelen. Feyenoord heeft in ieder geval een spelmakende middenvelder die 2x zo goed is als die van ons (kokcu). Je kan zeggen Ihattaren, maar die wordt pas de laatste 25 meter bij het spel betrokken, een opbouwende middenvelder is zo belangrijk.

13 december 2019 om 11:42

Mij zou het wel verbazen als Feyenoord plotseling een grote uitslag neerzet. Dat is ook geen ploeg dat blaakt van het zelfvertrouwen en voorin kans na kans creeert en binnenschiet. Dat doen ze het hele seizoen al niet, dus waarom nu wel? Ik verwacht van 2 kanten een hele moeizame wedstrijd en natuurlijk kan Feyenoord daar zomaar uit de bus komen, echter zie ik niet dat dit zomaar even een zeer ruime en overtuigende zege wordt.

13 december 2019 om 11:53

Feyenoord-uit voor PSV is altijd een werdstrijd voor PSV waar in het algemeen PSV vrij slecht voor de dag komt, maar ik geef je gelijk dat Feyenoord ook moeizaam scoort en de deur achterin ook niet echt dicht houdt.kan alle kanten op, maar op basis van het verleden en het huidige vertrouwen en angstgegner complex, gok ik op Feyenoord

13 december 2019 om 12:12

Feyenoord doet het op een of andere manier thuis bijna altijd goed tegen Psv. Je hebt al vaker gehad dat sommige spelers tegen PSV ineens een goede wedstrijd spelen terwijl ze de rest van het jaar tegen vallen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller53
N. MaduekeAanvaller52
D. MalenAanvaller53
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper50
E. ZahaviAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

15 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren