Stam zette Feyenoorder uit selectie: ‘Er is nooit tegen me gesproken’

Vrijdag, 13 december 2019 om

Yassin Ayoub heeft zich kritisch uitgelaten over Jaap Stam, die eerder dit seizoen opstapte als trainer van Feyenoord. Ayoub belandde onder de oud-verdediger op een zijspoor en hij baalt van de manier waarop Stam met hem omging. De middenvelder, die donderdagavond tegen FC Porto (3-2 verlies) als invaller binnen de lijnen kwam, kijkt kort terug op zijn periode onder Stam.

Ook onder Dick Advocaat hoeft Ayoub niet op een basisplaats te rekenen. In de Eredivisie kwam hij tot dusver niet verder dan 44 speelminuten, terwijl hij in de Europa League twee keer mocht invallen. Tegen Porto kwam hij twintig minuten voor tijd binnen de lijnen als vervanger van Jens Toornstra. Het was even geleden dat Ayoub speelminuten mocht maken in de hoofdmacht. “Ik weet zelf niet waar dat aan gelegen heeft", aldus de 25-jarige middenvelder in gesprek met FOX Sports. "Ik heb al eens aangegeven dat ik altijd mijn best heb gedaan en hard heb getraind.”

Onder Stam was Ayoub uit beeld geraakt. “Soms zit je er mentaal doorheen, bijvoorbeeld toen Stam er was", vertelt hij openhartig. "Toen werd er niet echt naar me omgekeken. Ik ben uit de selectie gezet en er is nooit tegen me gesproken. Het maakte niet uit wat ik deed. Ik liep er gewoon bij. Dat is jammer, maar het is geweest. Ik kijk niet meer naar het verleden.”

Advocaat gaf eerder al aan dat hij het vreemd vindt dat Ayoub niet speelde bij Feyenoord. Onder de huidige trainer komt hij wat vaker in actie. “Het harde trainen van dit jaar beloont zich nu. Dick was verbaasd dat de vorige trainer me niet heeft gebruikt, ook niet als invaller. Ik denk ook dat Advocaat wat aan me kan hebben, als invaller of als basisspeler."Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Geen woorden maar daden. Laat het zien in de minuten die je krijgt en dwing van daaruit een basisplaats af.

Is gewoon een simpele draver die hard werkt, verder niets bijzonders. Bij een Utrecht, Vitesse, Heerenveen prima, maar voor alles daarboven komt hij te kort.

13 december 2019 om 08:46

Oneens, ik vind hem qua technisch vernuft wel een prima speler voor Feyenoord. Het is echter ook de meest luie speler die ik ooit bij Feyenoord heb zien spelen. Hij geeft hierboven aan altijd hard gewerkt te hebben bij Feyenoord. Bij jong Feyenoord vind ik hem echter frequent opvallen door een compleet gebrek aan inzet, echt een typische mooiweer-voetballer. Altijd dribbelen met de bal, gaan voor eigen succes en verdedigend echt 0 inzet tonen. Ik erger mij al twee jaar lang bij iedere wedstrijd die ik van hem zie. Van mij hoeft hij echt geen enkele minuut te spelen bij Feyenoord.

13 december 2019 om 14:33

Zag laatst een tegengoal bij jong Feyenoord waar Ayoub debet aan was. Inderdaad een beetje pingelen, bal kwijt raken aan de tegenstander, en dan blijft hij er gewoon bij staan kijken hoe daar uiteindelijk een goal uit valt. Zijn inzet en zelfreflectie is om te janken, en ik ben niet eens voor Feyenoord.

15 december 2019 om 12:17

Dus dan exact op z'n plaats bij Feijenoord, een directe concurrent van de clubs die je noemt.

15 december 2019 om 13:04

Ik schat Feyenoord hoger in dan de clubs die ik noem. Met een paar gerichte versterkingen gaat dat ook zeker gebeuren. Ayoub voegt niks toe aan Feyenoord 1 en bij jong Feyenoord saboteert hij de boel en loopt hij de kantjes er vanaf.

Behalve zijn voetbalkwaliteiten, die hij dus niet heeft, ligt die bijzonder slecht in de groep. Hij heeft de geestelijke gesteldheid van een kind van 14 en de daarbij behorende irritant puberaal gedrag. Bij Utrecht waren ze dolenthousiast toen hij vertrok. En laten we eerlijk zijn, als zelfs opper knuffelaar van Bronckhorst je uitkotste, is dat toch een teken om zeer kritisch naar jezelf te kijken... Stam zag het dus goed om hem uit de selectie te houden.

13 december 2019 om 08:44

Dat zijn toch wel uitspraken hoor. Hoe weet je dit allemaal? Ben je ook speler van FC Utrecht geweest, of misschien Feyenoord? Hoe die in de groep bij Feyenoord ligt weet ik niet, maar wat ik heb gezien bij FC Utrecht lag hij daar niet zo slecht in de groep. Voorbeelden: filmpjes van hem en andere teamgenoten op zijn Social media en op Social media van andere spelers (Barazite, Haller, Labyad, Amrabat).

13 december 2019 om 08:53

Vriend je bent gewoon aan het liegen, bij Utrecht waren ze wel degelijk blij met hem. Zo blij dat ze hem geen transfer lieten maken, ondanks zijn nog maar 1 jjaar doorlopend contract. ze hebben ervoor gekozen om nog een jaar te houden en voor lief genomen fmdat hij dan transfervrij vertrekt. je bent kortom gewoon onzin aan het uitkramen

13 december 2019 om 09:29

Ik weet toevallig dat Ayoub een prima gozer is met een goede inborst.

13 december 2019 om 09:42

Ik heb nooit iets negatiefs over Ayoub zijn gedrag / houding gelezen. Hij scheen bij Utrecht (en ook bij Feyenoord) goed in de groep te liggen. Het enige wat ik qua kritiek over hem heb gelezen, is dat hij op de training niet 100% schijnt te geven. Ik weet niet of dit luiheid is of dat hij angstig is om geblesseerd te raken. Maar ik ben wel benieuwd waar jij exact op doelt...

13 december 2019 om 10:15

Gio kotste wel meer spelers uit, vooral type jongens met een duidelijke en recht toe aan mening. Jaap en Gio en een aantal andere voormalige (top)voetballers hebben last van het "van basten"syndroom: Altijd met je eigen prestatie bezig zijn (logisch) als topsporter en het lastig vinden om leiding te geven aan een groep mensen.

13 december 2019 om 17:22

@driel03 Gio werd overtuigend derde met een armoedige selectie die om te huilen was. ik vind dat je hem hier wel ernstig tekort doet. Gio en Stam in 1 zin noemen gaat me eigenlijk al te ver

13 december 2019 om 18:23

Stam is er inderdaad niet in geslaagd 7 keer op een rij te verliezen.

13 december 2019 om 20:36

@ijsmuts leuke vergelijking van je maar Stam had al meerdere clubs getraind voordat hij naar Feyenoord ging waar toen Gio dat overkwam hij een debuterend coach was met letterlijk nul ervaring. dat was idd een hele slechte prestatie maar uiteindelijk heeft Gio het snel opgepikt en echt het maximale uit pure armoede geperst bij Feyenoord

13 december 2019 om 21:34

Gio had nog een as met jones, een toen nog stabiele botteghin, een el ahmadi, kuyt en een fitte jorgensen. Stam moest het doen met Een wijfelende vermeer, een passe botteghin, een niet fitte fer en geen spits. Ervaring of niet, daar win je geen oorlog mee

13 december 2019 om 11:18

Je hebt de klok horen luiden maar je weet niet waar de klepel hangt. Deze jongen ligt weldegelijk goed in de groep. Zo goed zelfs dat hij met zijn oude teamgenoten van utrecht af en toe nog fortnite speelt. Dit heeft hij zelf gezegd. Het zou mij dan niks verbazen dat hij dit dan ook doet met de feyenoorders. Als deze jonge in topvorm is dan is hij zelfs te goed voor dit huidige feyenoord.eh nietsnut geen poep meer praten

13 december 2019 om 12:20

". Bij Utrecht waren ze dolenthousiast toen hij vertrok."???waar heb je dit vandaan?

Als je niet snapt waarom Ayoub niet speelt moet je voor de grap eens even de 3-1 terugkijken die jong Feyenoord afgelopen weekend tegen kreeg. Zelfs bij ons in de kelderklasse wordt iemand verrot gescholden als hij zo ongemotiveerd overkomt als Ayoub bij de goal.

13 december 2019 om 08:46

Ik heb heel veel negatieve reacties gelezen om die goal, maar ieder andere speler van jong Feyenoord die zo zijn man zou laten lopen, zouden we ooit wat over horen. Dit is puur omdat het Ayoub is en voor Feyenoord 1 speelt .

13 december 2019 om 08:48

Volgens mij hoor je vooral veel over doordat het absoluut niet de eerste keer is dat hij dit laat zien. Verder geeft hij in dit interview zelf aan dat hij altijd hard werkt, hier blijkt echter helemaal niks van als je naar hem gaat kijken. Het is dan ook niet gek dat deze reactie wordt gemaakt.

13 december 2019 om 09:33

Ik heb even gekeken naar die 3-1 die je noemde want ik ben niet helemaal op de hoogte van zijn spel. Maar man man man. Die loopt er echt als een zoutzak bij zeg. Verliest de bal op het middenveld door een veel te slap balletje op de rechtsback. Dan vervolgens blijft hij staan, loopt zijn man weg en wordt er afgerond. Daarna zie je zijn schouders optrekken..

13 december 2019 om 10:10

Vind de vergelijking nergens op slaan. Als ik op mijn werk ben en ik moet opeens met de stagiaires mee koffie halen dan zal ik ook niet bijzonder gemotiveerd zijn.

13 december 2019 om 11:37

En dan zelf met die vergelijking komen... Ayoub krijgt zeer royaal betaald en wordt bij Jong Feyenoord gewoon gevraagd om precies dezelfde taken uit te voeren als bij het eerste. Als jij op je werk niet functioneert en ook nog eens weigert je taken uit te voeren omdat je je daar te goed voor voelt dan word je er ook gewoon uitgeflikkerd.

13 december 2019 om 13:08

Tuurlijk hij wordt dik betaald door de club. Maar wanneer je met veel bombarie bent binnengehaald en je krijgt vervolgens nul komma nul kans ondanks je inzet dan is het niet zo raar ongemotiveerd te raken om voor Feyenoord 2 te ballen. Amrabat was ook zo’n geval onder Gio. Kijk nu eens. Deze jongen wordt nu begeert door de top van Italië. Bijna alle spelers die Feyenoord haalt mislukken. Dat ligt dan vast aan al die spelers.

Ayoub lijdt een beetje aan grootheidswaanzin. De beste man schijnt ook totaal niet goed in de groep te liggen vanwege kinderlijk gedrag en zijn gespreksonderwerpen. Heb me ook laten vertellen dat ze in Utrecht nog steeds feest aan het vieren zijn sinds hij weg is. De minuten die Advocaat hem gunt heeft hij mij nog niet overtuigd dat hij in de basis thuis hoort. Het is eigenlijk een regelrechte miskoop.

Toch apart vond Ayoub bij FC Utrecht een prima hardwerkende speler. Zou toch als reserve mee moeten kunnen, wellicht een half jaar nog laten spelen bij ons zodat Burger een half ergens elders ervaring op kan doen

Zowel bij Van Bronckhorst, als bij Stam en nu onder Advocaat komt hij amper aan spelen toe. Dan kun je moeilijk zeggen dat het aan 1 trainer ligt. Op zich vreemd want de Ayoub van Utrecht was een goede speler, die zeker een stapje opwaarts kon. Nu lijkt er niets anders dan een avontuur in de zandbak voor hem te resteren !

13 december 2019 om 14:28

Advocaat is er net he, en als je het artikel leest lees je ook dat advocaat het zelf ook onbegrijpelijk vindt dat hij zo weinig kans kreeg.

Toch zonde, dat veel jongens met Marokkaanse roots, over genoeg talent beschikken maar helaas over geen enkele zelfreflectie. Na KEA hadden Amrabat en Ayoub in potentie prima opvolgers kunnen zijn, in beide gevallen lijkt het dat zij vinden het recht te hebben op een basisplek, maar is dit in prestaties op de training en in potjes met jong feyenoord niet terug te zien.

13 december 2019 om 13:12

Amrabat doet het prima in de serie A in Italië, niveau's hoger dan hier. Ayoub komt er nog wel.

. "Ik heb al eens aangegeven dat ik altijd mijn best heb gedaan en hard heb getraind." Niet serieus te nemen. Hij gaf eerder nog eerlijk aan in een interview dat hij een tijd slap trainde en dat hij daar spijt van had.

Hij speelt nu al iets meer , maar heeft Advocaat dus nogniet erg overtuigd. Advocaat weet wel hoe hij het spelletje moet spelen , die slimme vos, hij geeft deze jongen het idee dat hij erbij hoort. Maar ondertussen doet hij dus niet veel beroep op hem. Gewoon met een paar woorden , zo simpel kan het zijn , voelt een speler zich al wat beter

Feyenoord moet drastisch de middenveld en aanval aanpakken en spe l ers die geen topclub waardig zijn direct verkopen zoals Vermeer,botteghin,le,narshing,fer, Cocku,larsson,berghuis,jorgensen,tapia,ayoub,

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4742
2.AZ4427
5.PSV3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller1911
L. SinisterraAanvaller194
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper20
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

197 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2019-2019 Feyenoord
2018-2019 PEC Zwolle
2016-2018 Reading
2006-2007 Ajax
2004-2006 AC Milan
Laatste voetbalnieuws

Drie Feyenoorders floreren sinds ongekende opleving onder Advocaat

Zes overwinningen, twee remises en geen enkele nederlaag: Feyenoord is sinds het aantreden van Dick Advocaat begin november uitstekend gaan draaien in de Eredivisie. De Rotterdammers pakten sindsdien zelfs de meeste...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
Carles Pérez verlaat Barcelona voor een bedrag van dertien miljoen euro voor AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren