Woedende Ronaldo reageert zich af op zoveelste veldbestormer

Woensdag, 11 december 2019 om

Voor Cristiano Ronaldo eindigde de Champions League-wedstrijd van Juventus op bezoek bij Bayer Leverkusen (0-2 overwinning) zeer onrustig. De Portugese vedette reageerde zich na het laatste fluitsignaal in de BayArena namelijk af op een veldbestormer en moest uiteindelijk gekalmeerd worden door ploeggenoot Gianluigi Buffon.

Ronaldo was woensdagavond in Duitsland meerdere malen het doelwit van veldbestormers. De superster reageerde aan het einde van de tweede helft nog wel vriendelijk toen een supporter van Juventus het veld op was gerend om hem een knuffel te geven, maar na het laatste fluitsignaal stond Ronaldo niet te wachten op ongevraagd bezoek.

Terwijl Ronaldo de overwinning op Leverkusen vierde met ploeggenoot Miralem Pjanic, werd hij van achter op de schouder getikt door een veldbestormer, die een selfie leek te willen maken met de Portugees. Die stond daar niet op te wachten en leek de veldbestormer in een reflex zelfs een trap te willen geven. Uiteindelijk kwam een beveiliger tussenbeide, maar de zoveelste veldbestormer zorgde zichtbaar voor grote irritatie bij Ronaldo.

Sportief was het voor Ronaldo overigens wel een prima avond. De ervaren aanvaller bracht Juventus een kwartier voor tijd op voorsprong tegen Leverkusen, waarna de klus in blessuretijd werd geklaard door Gonzalo Higuaín. Juventus was voor vanavond overigens als zeker van de eerste plaats in Groep D en gaat samen met Atlético Madrid naar de laatste zestien van het miljardenbal.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door fcg95)

Echt hinderlijk die veld bestormers ,begreep ook niet waarom iedereen het bij Ziyech zo geweldig vond.

11 december 2019 om 23:24

Dat was een klein ventje. Het waren dan ook mooie beelden. Dit is duidelijk een ander verhaal. Zie je toch zelf ook wel in?

11 december 2019 om 23:42

Iedereen ziet wel in dat het een ander verhaal is, maar dan hoeft je het toch nog niet goed te praten... Ik vond de reactie van Ziyech ook enorm klasse, hij kan er verder ook niet zoveel aan doen, maar alle positieve berichten in de (social)media vond ik best apart. Als we dit soort dingen gaan aanmoedigen (wat je dus indirect doet) dan gaan we nog veel meer van dat soort beelden zien ben ik bang.

12 december 2019 om 00:01

Oh dus bij een klein ventje is het een ander verhaal? Daar zitten ook gewoon volwassen ouders achter die ofwel hun kind niet onder controle hebben ofwel hun kind bewust het veld op laten lopen. Gelukkig schrijf jij de regels niet, dan worden we iedere wedstrijd overspoeld met over het veld lopende kinderen.

12 december 2019 om 00:25

Vond hetzelf een prachtig moment en sterke reactie van ziyech, maar had gelijk een dubbel gevoel.

12 december 2019 om 07:20

Een klein ventje of niet. Ik vind het schandalig dat het kan. Ook al werd ik hier weg gezet als zeikerd, is mijn mening nog steeds hetzelfde. Uefa moet hier veel strenger tegen optreden dan steeds dat gezeur over het vrijhouden van die trappen.

11 december 2019 om 23:25

Ik snap niet waarom hier zo slap tegen wordt opgetreden. Het is hinderlijk voor het spel, vervelend voor de spelers en ook vervelend voor de kijkers thuis. Er hoeft maar 1 gek tussen te zitten die een zakmes bij heeft en je hebt de poppen aan het dansen. Ze moeten het gewoon nooit meer in beeld brengen en het minimum aantal stewards verhogen.

11 december 2019 om 23:35

Rare argument. Met een zakmes in een stadion zitten lijkt me al een ramp op zichzelf. Maar blijkbaar alleen een probleem voor jou als je ermee het veld bestormt? Lol

11 december 2019 om 23:44

Precies, bij tennis is dat wel eens gebeurd door zo’n veldbestormer. Vandaar dat veel tennissers ook best panisch worden als er iemand het veld op rent. Het is er op wachten tot zoiets ook bij voetbal een keer gebeurt

11 december 2019 om 23:45

De veiligheid van de spelers waarborgen is een raar argument volgens jou? Natuurlijk is het al een probleem al een probleem als je een zakmes meekrijgt in het stadion maar we weten allemaal hoe de "controle" is voordat je het stadion mag betreden. Het is dus heel makkelijk om iets mee te nemen wat eigenlijk niet mag dat is algemeen bekend. Maar als iemand ook nog makkelijk het veld op kan stormen en hij zou kwade bedoelingen hebben kan er gewoon een compleet fiasco ontstaan (situatie Esteban tegen Ajax bijvoorbeeld). Als er gewoon om de 3 meter een steward staat naast het veld is het praktisch onmogelijk om je daar nog langs te wurmen. Soms zie je maar 3-4 stewards staan op de korte kant, dat is toch niet genoeg?

11 december 2019 om 23:46

Dat = een sporter neergestoken tijdens een wedstrijd, namelijk Monica Seles

11 december 2019 om 23:52

RomBomCu Het is een raar argument omdat, wanneer jouw omschreven scenario ooit tot de werkelijkheid behoort, de discussie die volgt dan zal gaan over hoe diegene überhaupt een steekwapen een stadion heeft binnengesmokkeld. Dan kan je je wel hard maken om veldbestormers, maar daar zal de discussie niet om gaan. En ja, verder moeten stewards hun werk ook veel beter uitvoeren. Ook clubs mogen initiatieven nemen hiertegen. Verhoogde hekken en dergelijke.

12 december 2019 om 00:12

@Blackiechan: dat is natuurlijk onzin, je kan namelijk met gemak een mes binnenkrijgen. 4 van de 5 keer wordt je niet eens gefouilleerd. Wat alleen niet zou moeten kunnen, is dat je zo gemakkelijk het veld op kan komen

12 december 2019 om 00:16

Dat dat kan, ontneemt niet het feit dat de discussie toch daarover zal gaan. Iedereens veiligheid moet gewaarborgd worden, niet alleen die van de spelers natuurlijk. Hoe spreek ik nu precies onzin volgens jou?

12 december 2019 om 09:06

@blackiechan, Verhoogde hekken e.d. zijn een slecht idee. Dan zitten de fans namelijk als ratten in de val mocht er op de tribune wat gebeuren. Kijk maar naar de brand bij FC Groningen destijds.

12 december 2019 om 01:17

Wat ik persoonlijk mooi vond aan het voorval met Ziyech was dat er eindelijk een keertje erkenning was voor Ziyech in het buitenland. Al was het maar van een kind van 13. Ik gunde Ziyech zijn momentje van "stardom". Echter ben ik ook van mening dat zo'n kind nooit langs de stewards het veld op mag. En een volwassen vent al helemaal niet.

12 december 2019 om 14:42

Waarschijnlijk omdat het vaak gebeurd bij topspelers en het dus opvalt dat iemand dus naar Ziyech rende

Alle begrip voor Ronaldo. Moeten die supporters maar gewoon normaal blijven doen.

Je ziet overduidelijk dat hij schrikt. De supporter lijkt hem ook best hardhandig van achteren aan te raken of te knijpen. Alleen Ronaldo zal het weten. En dan krijg je zo een verdedigings-reactie. Niks meer of minder.

Zo hoort het Ronaldo! Ipv een beetje knuffelen met die veldbestormers. Het blijven nog altijd personen die zich niet aan de regels kunnen houden en het zo verzieken voor de rest

11 december 2019 om 23:26

Dat deed Ronaldo letterlijk ook in deze wedstrijd met de eerste veldbestormer :' Maar als je zo wordt aangepakt is het natuurlijk niet vreemd om boos te worden.

Ik geef ronaldo zekers gelijk, ik begin deze taferelen ook echt zat te worden. Maar dit krijg je wel engizins als je zulke daden op social media gaat aanmoeden omdat het zo ontroerend is. Straf maar harder af zou ik zeggen dan houden ze er vanzelf mee op. Eigenlijk zouden de spelers simpelweg moeten weigeren om een foto of handtekening op het veld te geven, of zelfs een knuffel.

12 december 2019 om 00:28

Tja alles voor je imago. Kan geen kwaad als ze er geen last van hebben. Ronaldo neemt vaker wel foto met veldbestormers. T is maar dat die dit keer schrok en ‘lichte verwondingen’ had over gehouden.

Sowieso mateloos irritant die gasten, maar denk dat Cristiano vooral geïrriteerd reageerde doordat die beveiliger die gast van hem aftrok. Lijkt ie wel een beetje last van te hebben.

Kan zijn reactie wel begrijpen. Plots komt er een man vanuit je rug, grijpt die je bij nek en heeft die iets vast in zijn handen... Voor hetzelfde geld was het een wapen...

Terechte reactie van Ronaldo, die vent gaat gelijk aan hem zitten en alles. Moet eens klaar zijn met al die veldbestormers, flinke stadionboete en in de media worden afgemaakt.

Nounou VZ beetje overdreven om hier een push bericht voor te sturen. Dan vallen de beelden wel mee. Maar hoe dan ook belachelijk die eikels die het veld op rennen, logische reactie van Ronaldo.

Overdreven artikel.. Ronaldo krijgt een tik en wordt nog vastgehouden dus logisch dat hij daarop reageert. En van ‘kalmeren door Buffon’ is nou ook niet echt sprake

Nou, woehoee, wat een ‘woedende’ reactie. Ik verwachtte een knokpartij aan de hand van de titel. Het was niet meer dan een reflex op een onverwachte bespringing van achteren. Daarna ff pissig zijn en weer door, ik had niet veel anders gereageerd. De titels van VZ af en toe... smh

Is toch geen afreageren maar eerder een normale reactie wanneer je schrikt. Van mij mogen ze wel wat harder optreden tegen die idioten die ongewenst het veld betreden.

Het lijkt de laatste tijd een beetje een trend te worden, supporters die het veld oplopen om hun held een knuffel te geven of een selfie te maken. En natuurlijk ziet het er hartverwarmend uit als de speler daar sportief op reageert. Maar daarmee stimuleer je wel iets wat eigenlijk totaal niet de bedoeling is. Supporters horen niet op het veld, punt uit. Als je daar had willen staan, dan had je zelf maar een grote voetballer moeten worden. De spelers moeten zich daar veilig kunnen voelen en zich niet druk hoeven maken over mensen die hen een knuffel willen geven, of die even hun ongenoegen willen komen uiten, of die een politiek statement willen maken... En wie weet, iemand die gek genoeg is om het veld op te komen kan ook gek genoeg zijn om een wapen op zak te hebben... Supporters die om wat voor reden dan ook het veld betreden mogen wat mij betreft een levenslang wereldwijd stadionverbod krijgen.

Snap dat je graag foto met hem wil maar doe het tenminste dan op een nette manier en grijp hem niet in ze nek

Je zag dat hij schrok. Ineens duiken er 2 rennende gasten in je rug .. denk dat de uefa een signaal moet afgeven en de straffen verhogen. Dit om zulke acties proberen te voorkomen. Je ziet dat het steeds meer gebeurd bij wedstrijden

Toen ik de titel las dacht ik dat Ronaldo zich als een diva zou gedragen. Maar hij had alle recht om boos te zijn omdat die idioot aan zijn hoofd trok. Rare ''fans'' hoor. Iemand zo op een voetstuk plaatsen en je eigen trots weggooien door je zo te verlagen om iemand anders aan te bidden. Ik ben een fan van vele sporters, acteurs, zangers etc. Maar ik zou mij nooit als een hysterische debiel gedragen. Heel raar ook om een dikke boete/taakstraf/celstraf/stadionverbod te riskeren door een veld te bestormen.

Sta je dan als fan. Je grootste idool maar proberen op bijna dwingende wijze te omhelzen voor een foto. Word je door hem op je plek gezet en sta je mooi voor lul. En terecht. Ben een beetje klaar met al die achterlijke veldbestormers die denken dat ze dit telkens maar kunnen doen. Moeten gewoon keiharde straffen op komen.

Dit moeten ze streng een halt toeroepen. Laatst met Ziyech heb ik mij ook enorm geërgerd. Allemaal lief, leuk en wat een geweldige jongen.... door dit soort zaken in mijn onterecht op te hemelen kan je verwachten dat er een soort vrijbrief ontstaat om het veld op te rennen. Of het nu een kind, volwassene of opa is moet geen reet uitmaken. Ik snap best dat Ronaldo hier niet op zit te wachten.

Veiligheid voor spelers maar ook toeschouwers moeten ter alle tijden gewaarborgd zijn. Dat gezegd te hebben... Als je heel goed kijkt dan zie je dat de man in kwestie op het moment van aanraken van CR aangetikt/getrokken wordt door die veiligheids Marshall. Is meer een kettingreactie en als je de reactie van die kerel ziet dan was dat ook helemaal niet de bedoeling. De rest is allemaal opgeblazen shit!

Stemmingsmakerij zeg. Je ziet op de beelden dat de bestormer wordt weggetrokken door de steward en daardoor krijgt ook Ronaldo een hengst. Gek he dat je daar boos om wordt en je de pleuris schrikt.

Die gasten moet je gewoon een mega boete geven en stadion verbod van 10 jaar. Houden ze vast wel op

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1059 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus4819
3.Lazio4224
4.Atalanta3523
5.AS Roma3513
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
B. MatuidiMiddenvelder170
M. PjanićMiddenvelder173
P. DybalaAanvaller175
G. HiguaínAanvaller175
G. BuffonKeeper70
C. PinsoglioKeeper00
W. SzczęsnyKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Juventus.

3828 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 16 14 0 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
Laatste voetbalnieuws

Het bijzondere regime van Ronaldo: zes maaltijden en vijf dutjes per dag

Cristiano Ronaldo viert volgende maand zijn 35ste verjaardag, maar de aanvaller van Juventus denkt nog lang niet na over zijn voetbalpensioen. AS doet uit de doeken hoe de sterspeler uit Portugal...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 17 januari
Quique Setién overweegt toe te slaan bij zijn ex-club Real Betis. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren