‘Nieuwe grootmacht meldt zich in de strijd om Donny van de Beek’

Woensdag, 11 december 2019 om

Donny van de Beek staat hoog op het verlanglijstje van Manchester United. De 22-jarige middenvelder van Ajax wordt momenteel vooral hevig gelinkt aan Real Madrid, dat 55 miljoen euro over zou hebben voor de Oranje-international. De Spaanse grootmacht krijgt volgens de berichtgeving uit Engeland echter concurrentie van United inzake Van de Beek.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Donny van de Beek komende zomer naar Real Madrid verkast?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door gloryunited)

Zou een betere stap zijn dan naar Real qua speeltijd. Maar goed, United kan ook de komende 3 jaar buiten de top 4 eindigen waardoor je geen CL speelt. In potentie is de club natuurlijk enorm, met 3/4 gerichte aankopen zitten ze er zo weer bij.

Ik zou misschien wel eerder voor Man U kiezen dan voor Real, Real is op dit moment natuurlijk beter dan Man U, maar bij United zijn ze al begonnen aan het opbouwen van een nieuw elftal, lijkt me geweldig om daar als Donny deel van uit te maken, terwijl ze bij Real nog moeten beginnen met het opbouwen van een nieuw elftal, hoewel ze natuurlijk elk jaar weer met miljoenen smijten, maar dat heeft United ook gedaan en er kwam toen weinig verbetering in.

11 december 2019 om 10:39

United heb ik tegen City gezien en daar stonden veel jonge spelers in en daar kan het alleen maar beter worden en met name de eerste helft hadden ze zeker 4 keer moeten scoren , en ik denk inderdaad dat van de Beek daar veel beter heen kan gaan want dan kom je in een team dat in opbouw is .

11 december 2019 om 11:45

United heeft afgelopen zomer juist heel gericht ingekocht. Weliswaar voor veel geld maar er is niet zomaar gekocht om het kopen. Ze hebben een leider in de verdediging gehaald, wat noodzakelijk was, ze hebben een jonge Britse rechtsback gehaald wat noodzakelijk was en James blijkt een ware schot in de roos op de flanken van United.

11 december 2019 om 11:58

Ik bedoel met miljoenen smijten de tijden van Moyes LVG en Mourinho en wil ik de vergelijking maken met het Real Madrid van nu die ook maar lukraak spelers kopen. Hiermee geef ik aan dat de manier waarop United nu bezig is een veel betere manier is en daarom zal ik als ik Donny was voor United kiezen en niet voor Real.

11 december 2019 om 12:05

Kijk je wel eens Real? Er staat gewoon een goed ingespeelt elftal. geef me eens een recent voorbeeld van lukraak inkopen?

Van de Beek vind ik zelf een makkelijk vervangbare speler. Is een goede loper met een matig afstandschot. Ik zie daar graag een nieuwe speler komen.

11 december 2019 om 12:01

Niet helemaal mee eens. Hij lijkt misschien makkelijk vervangbaar maar als ie wegvalt zie je pas wat een groot gemis het is. Deze man maakt zoveel kilometers en staat bijna altijd op de goede plek. Laten we ook niet vergeten dat hij er echt wel 15 per seizoen maakt als aanvallende middenvelder. Zo makkelijk is het niet om zon speler te vervangen en snap zeker dat alle topploegen achter hem aanzitten.

12 december 2019 om 13:43

Helemaal mee eens Per. Daarnaast laat Donny het seizoen na seizoen zien dat hij mee kan met de internationale top. En gezien zijn leeftijd is zijn top nog lang bereikt, hier zit nog genoeg rek in. Logisch dat topclubs hier naar kijken.

Waarom een artikel maken van een Daily Mail gerucht? Persoonlijk lijkt United me een betere optie voor hem, zou speeltijd krijgen. Denk alleen geen uitzicht op prijzen en standaard CL.

Dit gerucht komt natuurlijk op een gek moment. Van de beek speelt nou niet bepaald goed op dit moment. Mensen hier zeiden dat de waan van de dag leeft omtrent vd Beek en gisteravond maar ik denk eerlijk gezegd dat vd Beek vorig seizoen een aantal wedstrijden boven zichzelf uitsteeg. Dit jaar heeft hij bijzonder weinig goeds laten zien en ook in Oranje maakte hij geen goede reclame voor zichzelf. United en Real moeten echt van een ander vaatje tappen. Vd Beek heeft het gewenste niveau (nog) niet. United kan beter een Maddison halen

11 december 2019 om 10:42

Ik vind Van de Beek gewoon uitstekend spelen, gister niet uiteraard. Je moet ook niet vergeten dat hij de laatste weken wat meer op ‘8’ speelt dan op ‘10’ zoals het gehele vorige seizoen. Ik vind het echt een klasse speler die veel facetten beheerst.

11 december 2019 om 11:44

Ik denk dat wij dan van mening verschillen. Ik vind van de Beek een goede speler hoor maar niet potentieel wereldtop zoals De Jong en De Ligt wel zijn. Vorig jaar vielen alle puzzelstukjes op de juiste plek en in die omstandigheid floreerde van de Beek een aantal keer. Dit jaar vind ik hem veel minder aanwezig en staat hij of te diep of hij beweegt te weinig. Hij zal best een stap hogerop aankunnen en misschien wel moeten maken maar ik ben niet van mening dat hij klaar is voor Real of United en dat hij 55 miljoen waar zou zijn. Ik denk dat van de Beek er meer baat bij heeft om net als van Dijk en Wijnaldum eerst een tussenstap te maken voordat hij bij de top terecht komt. Wellicht is Leicester een leuke club voor hem. Die spelen direct met veel lopende mensen en ze draaien goed terwijl het van de druk mag en niet per se hoeft.

11 december 2019 om 13:35

@gloryUnited hij heeft inderdaad niet de kwaliteit of potentie van De Ligt en De Jong. Maar die jongens hebben de potentie om de allerbeste in de wereld te worden op hun positie en dan ga je, met alle respect, niet naar United. Van de Beek vind ik nu hij in een iets meer controlerende rol speelt echt heel erg goed. Is bijzonder technisch en beweeglijk voor zijn bouw, is sterk, kan goed passen en is vooral extreem slim in het veld. Zijn loopacties in de aanval zijn simpelweg niet te verdedigen en dat is vrij bijzonder voor een box to box middenvelder. Het vereist echter wel dat je een bepaald type spel speelt. Met creativiteit, combinaties, enzovoorts. En ik weet niet of United dat binnen nu en drie a vier seizoenen op de mat kan leggen als je de krachten van het materiaal bekijkt. Als Leicester deze vorm en spelers kan houden is dat een prima tussenstap. Maar ik denk dat de tussenstap voor Van de Beek van een hoger niveau kan zijn dan Newcastle of Southampton.

11 december 2019 om 14:35

@martijnr12united zal dat spel ook niet willen spelen. Ole is een team aan het bouwen dat met veel snelheid vrijheid en creativiteit omschakelt om zo sterke tegenstanders kapot te spelen. Ze hebben een aanvallende middenvelder nodig die het spel kan openbreken als United het spel moet maken. Hiervoor acht ik van de Beek niet geschikt. United zou een iets technisch verfijnde speler moeten zoeken. eigenlijk een soort Mata van 6 jaar terug haha. van de beek kan inderdaad wel hoger dan Newcastle (overigens prachtige club om voor te spelen) of southampton. Als Everton een beetje normaal gaat draaien weer is dat ook een geschikte club. Of wellicht naar Leipzig of Dortmund

11 december 2019 om 11:41

Ik zou als United zijnde ook eerder voor Maddison gaan, die zal een stuk meer kosten dan vd Beek maar weet al wat er gevraagd wordt in de PL en is ook een betere spelmaker. Ben benieuwd of Maddison de stap wil maken, want dat zou een echte topaankoop zijn.

11 december 2019 om 12:13

Maddison was in zijn jeugd een United, dus wellicht wel op nostalgie en met de blik op het nieuwe project onder Olé waarin we juist focussen naar Engelse talenten.

11 december 2019 om 12:24

Dat zou geweldig zijn voor United, al hoeft dat op latere leeftijd niet veel meer te betekenen. Isco was vroeger ook een Barcelona fan (z’n hond heet zelfs Messi) maar heeft alsnog voor Real Madrid gekozen. Ben wel benieuwd naar wat Ole op de lange termijn kan doen, want het is vrij indrukwekkend dat United met dit jonge team zoveel punten kan pakken tegen topteams.

11 december 2019 om 12:42

Maddison vind ik zelf ook een veel betere voetballer dan van de Beek. Echter moeten ze dan denk ik veel meer voor betalen dan vd Beek aangezien Leicester hun spelers voor veel geld verkopen. Een binnenlandse transfer is meestal het dubbele dan een buitenlandse transfer. Verder ben ik het met je eens dat Man U en Real ongeschikte clubs zijn voor vd Beek Bij Real meer het niveau en bij Man U, de huidige chaos en spelbeeld.

11 december 2019 om 12:45

United geeft niet om geld. Liever een duurdere speler die beter is dan een speler die minder is maar gehaald is omdat hij goedkoper is. van de beek zal ook moeten wennen aan de intensiteit van de Bpl. daar wordt elke week 120% van je gevraagd op moordend tempo. Dat is net ff wat anders dan jezelf alleen opladen voor de CL omdat je de competitie op 90% ook wel zo goed als domineert.

11 december 2019 om 13:05

@gloryunited: Vd Beek was gisteren juist de enige die z'n niveau wel haalde (wat ook praktisch door alle analisten werd benoemd). Hij is de stille motor van dit elftal en speelt praktisch nooit een onvoldoende dit seizoen. Heel gek dat jij dat anders ziet (en ook anders dan de analisten hier in Nederland).

11 december 2019 om 14:03

@4everajax ik kijk ook regelmatig naar Ajax en ben het met je eens dat vd beek bijna altijd een voldoende haalt maar vind hem nu ook niet wekelijks uitblinken? Ik denk dat een tussenstap juist goed zal zijn voor zijn carrière. Wijnaldum is een perfect voorbeeld die speelt nu in de wereldtop. Ik vond Taglifico gisteren trouwens de beste speler bij Ajax. Dit vind ik sowieso een klasse speler welke ik eigenlijk nooit betrap op een slechte wedstrijd. Als ik nu één speler mocht kiezen van Ajax om naar PSV te komen was dat zeker die strijdende Argentijn.

11 december 2019 om 14:27

@kevin1989: Ik kan je helemaal volgen. Van mij hoeft Vd Beek ook helemaal niet direct naar Real of United. Sterker nog, heb liever dat hij blijft . Ging er mij meer om dat Gloryunited beweert dat Vd Beek dit jaar niet goed presteert, iets wat ik maar ook alle analisten heel anders zien.

11 december 2019 om 14:37

Ik vind van de Beek minder dan vorig jaar ja. niet goed spelen is misschien overdreven maar hij valt een stuk minder op dan vorig jaar en laat mijns inziens niet zien dat hij 55 miljoen zou moeten kosten.

Weet niet zo goed of United de juiste club is op dit moment. Denk dat Bayern München een mooie vervolgstap voor hem zou zijn. Daar houden ze wel van types zoals hem. Het niveau van Madrid zou die naar mijn mening ook aankunnen, maar dat ligt eraan hoe Zidane hem wilt gaan gebruiken.

11 december 2019 om 10:42

Jij denkt dat hij types als coutinho, goretzka, thiago eruit speelt? En na de zomer Havertz? Als er ergens geen plek is dan is dat bij Bayern.

11 december 2019 om 11:13

Van de spelers die je opnoemt is alleen Goretzka een vergelijkbare speler. Van Coutinho moet je nog zien of die blijft en Havertz is ook niet in beste doen in de CL en Bundesliga op dit moment. Wij als Nederlanders zijn echt heel goed en snel in onze eigen spelers boven buitenenlandse spelers zetten. Zeg niet dat hij gelijk de man zal zijn bij Bayern München, maar het zeker een speler die bij Bayern past. En die niet onder zal doen voor de namen die der al staan.

11 december 2019 om 12:01

Coutinho zoals hij nu speelt speelt hij er makkelijk uit. Maar dat is irrelevant want dat is een compleet ander type voetballer.

Waarschijnlijk heeft ManU de laatste paar wedstrijden van Ajax niet bekeken. Ik vind hem op dit moment niet op het niveau van vorig seizoen.

Ik snap daadwerkelijk niet wat men ziet in donny. Ja hij voetbalt mee met Ajax, maar wat wil je met een tadic en ziyech om je heen. En vorig jaar frenkie bij je in de buurt.. Dat lukt mij ook. Ook ik zal de diepte in rennen... ben ik dan goed ? Is dit t niveau wat wij tegenwoordig willen zien. Labyad heeft bijna een jaar niet gevoetbald en hem vond ik al beter en meer brengen dan donny. In die paar wedstrijden van labyad heeft hij volgens mij meer assists en doelpunten gemaakt dan donny in totaal. Hij heeft diepgang zeggen ze dan, maar wat doet hij ermee dan? Heb je gezien hoeveel kansen hij nodig heeft. Spel maken kan hij niet. Hij vertraagd echt vaak t spel, al helemaal bij counters. Dat die al bij Ajax mag spelen is voor mij al een wonder.Maar blijkbaar zie ik iets niet wat andere wel zien.

11 december 2019 om 11:03

labyad speelde dan ook als aanvaller en niet als middenvelder.daarnaast heb ik op de goals na weinig goeds gezien van labyad overigens.

11 december 2019 om 11:29

Labyad en van de Beek zijn beide goede voetballers. Het is alleen wel zo dat alles valt en staat met de vorm van Ziyech en Tadic. Dat zijn samen met Blind de beste voetballers van Ajax.

11 december 2019 om 12:29

Laybad is geen Ajax niveau als je het over Europa hebt. Die schiet er af en toe eentje in tegen Pec, maar dan heb je het ook gehad. Donny heeft laten zien dat ie het ook tegen Europese topteams kan. Dat ie daarvoor wel goede spelers om zich heen nodig heeft, is wel duidelijk. Het is geen jongen die in zijn eentje het verschil maakt, zoals Messi.

Prima toch, laten gaan als je er een goede som voor krijgt. Is een goede meevoetballer, maar verdedigend niet betrouwbaar gezien zn terugwandelen steeds en aanvallend alleen goed voor loopacties en zo nu en dan een goal. Kan echter zelf niks creëren zonder door een ander te worden gelanceerd of in positie te worden gezet. Spel liep dit seizoen beter toen hij geblesseerd was.

Donny vd Beek moet wel een hele goede zaakwaarnemer hebben dat hij telkens met topclubs in verband gebracht wordt. Bij het NL Elftal doet Propper, een speler van Brighton, het een stuk beter dus dat geeft gelijk het niveau aan. In het Ajax-spelletje kan hij overigens prima meekomen als het goed draait, maar het is niet echt iemand die de kar trekt.

11 december 2019 om 11:58

Hij trekt juist de kar. Andere spelers zien hem de hele wedstrijd rennen en sleuren en die trekken zich daar dan bij op. Vergeet niet dat Donny nog erg jong is. Propper was op die leeftijd veel minder.

Hebben ze gisteren niet gekeken? Vond hem vorig jaar echt sterk invallen en belangrijk zijn maar dit jaar valt hij mij heel erg tegen. Mocht Ajax er 55 voor krijgen doen ze echt goede zaken.

Waarom krijgt Donny zoveel onterechte kritiek? Hij is op dit moment misschien wel het grootste talent van Ajax. Ik vind het geweldig dat die zou een energie kan brengen in een wedstrijd, waardoor andere spelers ook harder gaan rennen. Daarnaast is die ook enorm slim met de bal. Als die zo door gaat is die over een paar jaar een grote.

Eerst een tussenstap: de Buli en dan wel BVB. Aanvallend spel, pressing , diepgaande middenvelders.

Zou lekker naar Tottenham gaan, Mourinho hem tactisch te laten bijscholen en in Eriksens voetstappen te treden. In dat niveau moet hij het zoeken. Hij is niet zo goed als Sneijder was en die most ook het veld ruimen bij Real omdat hij niet genoeg Galactico was. Weet alleen niet of schoonvader bij zal zijn met Tottenham.

Aan United kan je makkelijk 75 miljoen vragen voor Vd.Beek. Die betalen gewoon leuk 90 miljoen voor een middelmatige verdediger als Maguire. United heeft toch geld teveel dus zullen niet al te moeilijk doen over 75 miljoen voor Vd.Beek.

11 december 2019 om 14:38

Is vd Beek basisspeler bij het Engelse Elftal? Is vd Beek brits en komt vd Beek uit de Bpl. Alle drie nee, dus 75 vragen heeft geen zin. Geld hebben ze genoeg maar ze zijn niet compleet achterlijk daar

Ik dacht het over Telstar ging. Hij heeft gisteren aangetoond niet klaar te zijn voor dat niveau. Lekker bij Ajax blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller198
L. TraoréAanvaller51
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger183
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 22 januari
Douglas Costa staat voor een terugkeer bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren