Derksen maakt in tirade gehakt van Ajax na ‘regelrechte wanprestatie’

Dinsdag, 10 december 2019 om

Johan Derksen is hard voor Ajax na de uitschakeling door Valencia in de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers verloren in de eigen Johan Cruijff ArenA met 0-1 van de Spanjaarden en zullen zodoende na de jaarwisseling actief zijn in de Europa League.

"Ze hebben een regelrechte wanprestatie geleverd", trekt Derksen na afloop fel van leer bij Veronica. Ajax moest het vanavond door blessures stellen zonder onder anderen Quincy Promes en David Neres, maar dat mag volgens de analist geen excuus zijn. "Ze speelden tegen een ook door invallers geteisterd Valencia, dat eigenlijk niets inhield. Ondanks dat Ajax ook een paar spelers miste, hadden ze met dit elftal dat Valencia van de mat moeten spelen."

Een doelpunt van Rodrigo Moreno maakte uiteindelijk het verschil in Amsterdam. "Ik vond dat Valencia helemaal niets", vervolgt Derksen op niet mis te verstane wijze. "Ajax heeft zich in de tweede helft alleen maar op laten fokken en was alleen maar betrokken bij incidenten. Dat gezeik, maar ze vergaten op een gegeven moment te voetballen. Ze kunnen niemand iets verwijten, want ze hebben gewoon een wanprestatie geleverd. Dat is heel ernstig en heel sneu, want in de aanloop naar deze wedstrijd hebben ze fantastisch gespeeld. Nu op het laatst geven ze het toch weer uit handen."

Collega-analist Wim Kieft is iets milder. "Het begint natuurlijk met de bezetting: je mist twee cruciale spelers", refereert de oud-spits aan Promes en Neres. "Dan begin je zo aan de wedstrijd en dat speel je ook niet je allerbeste wedstrijd. Heel gehaast, heel gespannen. Er stond toch enorm veel druk op die wedstrijd. In de tweede fase hadden ze wel een goede fase, waarin ze Valencia vastzetten tegen de eigen zestien, maar dan is er toch te weinig individuele kwaliteit op dat moment om zo’n wedstrijd te kunnen beslissen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

98 reacties (laatste reactie door barry hulshoff)

Boeiend. Afgeserveerde oude zuurpruim. Lekker negeren

10 december 2019 om 23:23

De beste man is vaker op tv dan het journaal. Niet heel afgeserveerd toch? Hij gaf gewoon een kritische analyse. Weinig mis mee.

10 december 2019 om 23:41

Inderdaad. Ajax stat inmiddels Ook weer met beide benen op de grond. Als je 2 thuiswedstrijden zo slecht speelt dan ga je terecht niet door.

10 december 2019 om 23:45

Huh, omdat je twee wedstrijden niet de sterren van de hemel speelt mag je niet door? Wat raar dat Valencia volgens jou dan wel door mag, want die heeft geen wedstrijd beter gespeeld dan Ajax vanavond. Volgens mij had Ajax gewoon middels een 1-4 CL overwintering veilig kunnen stellen ware het niet dat er wat arbiters faalden.

10 december 2019 om 23:47

We horen alweer bij de Europese top. Clubs als Dortmund waren een stap omlaag. De arrogantie spoot er van af bij sommige Ajacieden. Houd toch op man.

10 december 2019 om 23:51

Och och beide benen op de grond. Alsof Ajax zelf aan het zweven was. Wat een slap gelul zeg. Ajax haalt 10 pnt in een zware CL Poule en verliest de poule tegen Chelsea na een bizarre 20 min. Ajax heeft vandaag een waardeloze wedstrijd gespeeld waarin de druk groot was en dat is balen maar het zijn net mensen. Derksen is een makkelijk prater, geen benul hoe zo n proces werkt en dat het mis kan gaan en dat je een mindere periode kan hebben. Maar na dit alles was Valencia niet veel beter dan een clubje uit Nederland. Ajax heeft ook deze CL campagne fantastisch gespeeld en verliest nu lullig en dat is zuur. Maar al die populisten die het maar moeilijk trokken dat Ajax Europees zo goed was kunnen weer ademhalen zeg.

11 december 2019 om 01:27

Schei toch eens uit met scheidsrechters hiervan de schuld te geven. Je verpest het gewoon zelf vanavond. Hoeft hier echt niet te verliezen tegen een zwaar gehavend Valencia. Bovendien heeft de scheids vandaag (op enkele minuten te weinig blessuretijd geven na) niks verkeerds gedaan. Chelsea uit sta je 1-4 voor en zelfs met een pingel tegen en 2 rode kaarten mag je dat ook niet zo simpel weggeven in die korte tijd. Vandaag laten ze zich te makkelijk uit de tent lokken en daarin zag je het grote verschil in ervaring wat sommige Valencia spelers hebben en dat ontbrak bij Ajax.

11 december 2019 om 05:35

@Migi. Weinig mis mee? Het is een complete wanprestatie van Derksen dat hij in de rust heel gedecideerd stelt dat Ajax dit wel wint. Dat dachten ze bij Ajax dus ook. Het liep anders. Als Derksen dan stelt dat Ajax een wanprestatie levert, dan heeft hij als analist ook een wanprestatie geleverd want met zijn analyse/voorspelling in de rust zat hij er compleet naast. Kieft zit Derksen zo ver in zijn kont dat hij hem daar niet op aan durft te spreken. En Helène......ach ja, daar zeg ik maar niks over. Er was van alles mis met wat daar in de studio gezegd werd. Zeker aan die partijdige en valse Derksen.

10 december 2019 om 23:33

Hoezo zuurpruim? Johan is gewoon net zo welwillend tegenover Ajax als het gros van de nederlanders. Maar als hij het niet goed vind dan mag die dat wel uiten. Je kan mensen niet zomaar afserveren en monddood maken als ze eerlijk zijn

10 december 2019 om 23:52

Iedereen heeft recht op zijn mening, zelf Derksen. Wanprestatie gaat wat ver in mijn ogen. Hij stelt dat Ajax veel meer kwaliteit heeft dan Valencia wat natuurlijk kolder is. Als ik hem dan in de studio hoor oreren dat Valencia "een modaal Spaans clubje is" hoe serieus ben je dan nog te nemen? Volgens mij werkt Valencia met een dusdanig hoger budget dan Ajax en liepen er vanavond bij hun gewoon een aantal Spaans internationals binnen de lijnen. Ik denk dat het ook eens goed is om goed te bedenken hoe fantastisch de Europese prestaties van Ajax zijn de afgelopen jaren in de CL. Want onze toppers Tadic en Blind zijn ook maar gewoon afvallertjes van Europese (sub)toppers. Van de Beek en Ziyech en vooral Onana zijn CL-waardig. Maar dit Ajax loopt ook over dan type's als Dest, Mazraoui, Lang, Huntelaar, Siem de Jong en Veltman. Dat zijn toch ook geen spelers die ook maar iets te zoeken hebben in de volgende ronde? Ajax stijgt al ruim een jaar ver boven zichzelf uit, maar individueel gezien overstijgt dit Valencia Ajax natuurlijk zonder twijfel (dat zeg ik als Ajacied). Neemt niet weg dat Ajax als team erg sterk. Ergens vind ik deze uitschakeling ook niet heel erg. Dit Ajax is in staat in de EL heel ver te komen terwijl je in de CL met heel veel geluk 1 ronde verder kan komen.

11 december 2019 om 00:01

Ik kan me daar wel in vinden Rugu. Valencia heeft toch een begroting van rond de tweehonderd miljoen. Als Ajax zijnde moet je gewoon een topwedstrijd spelen en dan kun je ook van Valencia winnen. Dat deed Ajax echter niet vandaag. Dan is kritiek ook wel op zijn plaats, want Ajax speelde slecht. Traag, en slordig. Jammer.

11 december 2019 om 00:37

Gezien het kader van begroting is het helemaal niet gek dat Ajax uitgeschakeld is dus. Neemt niet weg dat Ajax hier gewoon een punt had kunnen en misschien ook wel moeten halen. Ajax speelde inderdaad ook niet goed vandaag en daar moet je zelf kritiek op hebben. Alleen slaat Derksen zoals altijd weer eens zo ver door dat het gelijk een wanprestatie is. Als we het succes van vorig jaar even vergeten en gewoon puur naar financiã«le mogelijkheden en naar spelers individueel kijken dan is Ajax toch precies op de positie geã«indigd waar het had moeten eindigen?

11 december 2019 om 01:02

Valencia mist 6 spelers en bovendien als je weer mee wil doen met de grote jongens hoor je thuis toch een punt te pakken. Het leek werkelijk waar helemaal nergens op vansaag.

Terecht. Het zag er echt niet uit wat Ajax liet zien. En dat tegen een B elftal van Valencia.

10 december 2019 om 23:27

Het zag er niet uit vind ik overdreven. Ajax speelde niet bijster goed maar Valencia heeft ook vrij weinig klaar gespeeld. Gewoon heel zonde voor zowel Ajax als het Nederlandse voetbal. Chelsea uit was je zo dicht bij. Het ontbrak een beetje aan geluk, kan gebeuren. Nu vol richten op de dubbel en zover mogelijk komen in de EL. Halve finale moet mits de loting mogelijk zijn.

10 december 2019 om 23:30

Ik vond het wel echt een hele lelijke pot van ajax. Weinig mooie aanvallen. Valencia was nog zwakker eigenlijk inderdaad. Ik snap de uitspraak het zag er niet uit wel. Slechte pot. Je mist echt neres of promes nu om mooi voetbal te spelen.

10 december 2019 om 23:37

Haha, populistische reactie. Ajax mist in Neres en Promes de angel, had er al moeten zijn na Chelsea uit en ook vandaag waren ze beter. Het zat er niet in, vandaag lag dat helaas aan Ajax zelf maar om nou te zeggen dat het er niet uit zag, slaat ook nergens op.

10 december 2019 om 23:59

En Valencia mist 7 spelers waaronder een volledige voorhoede bestaande uit Gameiro, Gonzalo Guedes en Cheryshev.

11 december 2019 om 00:03

Gameiro speelde gewoon mee, maar verder heb je gelijk. Ook Valencia miste spelers. Die kunnen dat wat makkelijker opvangen.

11 december 2019 om 00:04

Dat had niet uit hoeven maken met 2 puntjes meer tegen Chelsea..

11 december 2019 om 01:29

Jij bent echt degene die de hele tijd de scheids in de Chelsea game erbij betrekt. Heeft toch niks te maken met hoe ze er uit vliegen vandaag. En zo schandalig slecht was het toen ook niet. Penalty kan je namelijk geven en 1 vd 2 spelers met rood wegsturen ook. Alleen de 2e rood was inderdaad overdreven en niet nodig.

Opzich heeft hij gewoon een punt. Je kan niet minimaal gelijkspelen tegen een B elftal van Valencia. Tja dan verdien je het ook niet. Zonder Neres en Promes is het gewoon niks. Lang heb ik me zo aan geïrriteerd. Hij loopt weinig, tikkie breed en veel balverlies. Jammer dat Veltman het buitenspel ook dik opheft.

10 december 2019 om 23:21

Valencia miste ook maar 2 officiële basisspelers, dus een beetje overdreven om het een B-elftal te noemen.

10 december 2019 om 23:30

Maar wel populair. Zo hoef je geen inhoud te hebben en volgt de teletekst meute je toch wel. Mannen zoals Derksen hebben er zelfs hun beroep van gemaakt. Zelf negeer ik die gasten al een tijdje, al wil er op teleurstellende avonden als vandaag ook weleens intrappen. Het ironische is dat deze reactie wel weer verwijderd zal worden terwijl dit hele artikel geen inhoud heeft. On: Jammer dat we na de winter EL spelen in plaats van CL. Ze hadden het op basis van de eerste 5 wedstrijden zeker verdient om door te gaan maar vandaag was het weer heel erg pover voorin. Dusan is een held maar presteert al een tijdje ondermaats en zonder diepgang voorin blijft er niets meer van over. Trots op weer een vrij goed CL seizoen waarin we het tot de laatste minuten spannend hebben gehouden. Hopelijk kunnen we tegen AZ de rug rechten. Dan nog een paar weken overleven en in januari meteen een buitenspeler met diepgang aantrekken.

10 december 2019 om 23:37

Valencia misste 9 spelers. Ajax 3 waaronder eentje die normaal niet speelt. Kijk maar is welke namen valencia misste.

10 december 2019 om 23:39

Met Cillessen, Piccini, Garay, Kondogbia, Guedes en Maxi Gomez tel ik toch echt 6 basisspelers die gemist werden bij Valencia? Tel daarbij op dat de vaste vervangers van Guedes(Cheryshev/Kang-In) ook geblesseerd zijn en Gameiro na 50 minuten ook nog moet afhaken terwijl de 4e spits, Ruben Sobrino, ook al geblesseerd is. Toegegeven, Coquelin is gelijkwaardig aan Kondogiba en Ferran Torres verkeerd in bloedvorm de laatste tijd waardoor het gemis Guedes nog enigszins opgevangen kan worden door Carlos Soler op links te laten spelen en Ferran op rechts. Misschien dat je dit weekend tegen Real Madrid een nog groter B-elftal te zien zal krijgen aangezien de nog overige fitte spelers ook doodop zijn en nog amper konden lopen de 2e helft.

10 december 2019 om 23:32

Rare reactie. Ajax miste belangrijkere spelers dan Valancia. Als iemand hier een b elftal had was het Ajax.

10 december 2019 om 23:38

Ajax miste er 3 valencia 9

10 december 2019 om 23:40

Op basis waarvan mist Ajax belangrijkere spelers? Valencia mist in de basis: keeper (Cillessen), cv (Garay),middenvelder (Kondogbia), linksmid (Guedes), spits: Maxi Gomez. Daarnaast Kang-In wat een enorm talent is en vaak mag spelen.

11 december 2019 om 00:13

@arsen(e)al. Mischien had je na je openings zin, een dubbele punt moeten neer zetten. Je geeft namelijk zelf een hele rare reactie aangezien Valencia veel meer spelers ala Ajax miste.

Johan overdrijft wel weer heel erg. Een door invallers geteisterd valencia terwijl zij eigenlijk hun belangrijkste spelers wel hadden. Cillessen en guedes zijn vllr hun makkelijker op te vangen dan promes en neres voor ajax. Valencia is zeker niet groots maar ajax kan zonder die jongens niet winnen in europa. Want met lang ga je het niet redden.

10 december 2019 om 23:35

Mwah kijkend naar de heenwedstrijd die met 0-3 wordt gewonnen begin je alleen met Lang ipv Promes. De overige 10 namen waren dezelfde als vanavond.. Een speler missen mag toch niet het verschil zijn in de manier van voetballen.

Zonde om op 1 wedstrijd te worden afgerekend. Ajax heeft opzich prima gespeeld in de poulefase, veel wedstrijden met spektakel en goed voetbal. Daardoor extra pijnlijk dat de scheidsrechters veel invloed hebben gehad in de meeste wedstrijden. Vandaag was het niet goed, maar Ajax heeft zich in de groepsfase goed laten zien.

10 december 2019 om 23:24

Vz brengt het ook wel wat apart. Derksen zei juist dat Ajax top heeft gespeeld deze poulefase en zich met deze zaadpot de das om doet.

10 december 2019 om 23:27

Als je twee van de drie thuiswedstrijden verliest dan is het logisch dat je daar op wordt afgerekend. Wanprestatie gaat te ver maar een ondermaatse prestatie is het wel.

10 december 2019 om 23:30

Maar uit nog steeds al zolang ongeslagen dus daar mag je zeker credits voor geven.

Allez shit happens. Ten Hag blijft tenminste. Marc waardeert een miljoentje of twintig af en zondag wacht AZ. Kop omhoog borst vooruit.

Goede analyse, het mag ook gezegd worden dat er bij Valencia ook een aantal cruciale spelers ontbreekt. Het was gewoon een povere wedstrijd, weinig gecreëerd en vooral vanuit ziyech en Tadic veel te weinig.

10 december 2019 om 23:22

Valencia miste inderdaad ook 2 cruciale spelers. Net zoals Ajax

10 december 2019 om 23:32

Ja dus dan moet ajax hier toch beter spelen? Alleen had ajax wel de pech dat het twee buitenspelers waren.

10 december 2019 om 23:41

Nou vind Cilllesen, kondogbia, garay en cherysev toch wel redelijke spelers zijn er volgens mij al 4

11 december 2019 om 00:04

@ Leidsehooddat is ook wel zo, maar ik vind het echt kwalijk met zoveel ervaring zoals Tadic, Ziyech, Blind en tot op zekere hoogte van de Beek dat er niemand is die het team "organisatorisch" bij de hand kan nemen en het elftal coachend in het veld tot rust kan brengen. Men was weer zo verschrikkelijk slordig waardoor op een gegeven moment men maar wat deed. Ook moet Ajax er nu eens echt voor proberen te zorgen om een kwalitatief sterkere en bredere bank te hebben. Hunterlaar vind ik waardig pinchhitter, maar als je echt stappen wilt zetten moet er een kwalitatief sterkere en bredere bank komen. Anders blijf je maar balanceren op dat dunne koord van de ideale elf spelen, door steeds maar positioneel (met sterk wisselende kwaliteit) moet schuiven weet je gewoon dat het op een gegeven moment fout gaat. Nu weet ik wel dat het vrijwel onmogelijk is voor ons om een compleet gelijkwaardige bank te hebben ten opzichte van het eerste; maar minimaal twee en/of wellicht drie kwalitatief goede invallers moet toch wel mogelijk zijn. Hopelijk nemen we aan het einde van dit seizoen nu ook eens definitief afscheid van Veltman die toch weer op een cruciaal moment niet stond op te letten (ook al ging daar voorafgaand volgens mij Lang eerst in de fout). Wat mij betreft word ook Mazraoui verkocht.

10 december 2019 om 23:24

Ziyech mistte Promes gewoon gaf weer 2 van die geweldige ballen tussen verdediger en keeper maar die Lang weet niet hoe hij op die bal moet lopen

Sloeg allemaal nergens op wat Derksen zei. Valencia maakte misschien geen indruk, maar is echt een behoorlijke ploeg. Kwamen ook gewoon duidelijk voor de 0-1, want zette tot dat moment wel druk daarna hebben ze het alleen maar dicht weten te houden. Om een ploeg dan als matig weg te zetten slaat helemaal nergens op.

10 december 2019 om 23:23

Kom op. Dit Valencia vond ik zeer zwak. Ajax had gewoon minimaal gelijk moeten spelen vanavond.

10 december 2019 om 23:34

Hmm snap wat je zegt maar die goal wordt ze echt in de schoot geworpen. Vond ze matig vandaag en ajax was echt wel beter aan de bal. Alleen deed ajax er niks mee. Ajax mag zichzelf een hoop kwalijk nemen dat je van dit team thuis verliest. Wat zuur na zo'n goede poule fase.

Denk dat het sprookje nu ook klaar is. De sterkhouders zullen van de winter en anders aankomende zomer vertrekken. Ajax moet weer gaan bouwen aan een nieuw elftal.

11 december 2019 om 00:21

@ Mylokidat er na dit seizoen waarschijnlijk weer opnieuw gebouwd moet worden was natuurlijk al bekend, maar persoonlijk vind ik dat Ajax echt moet proberen om een kwalitatief sterkere en bredere bank te krijgen. Er moet te vaak geschoven worden met spelers die kwalitatief te komen of positioneel op een andere plek gewoon zoveel minder zijn, dat gaat je vroeger of later gewoon opbreken. Nu weet ik wel dat wij nooit in staat zullen zijn om een bank te hebben die kwalitatief gelijkwaardig is aan de ideale basis elf. Alleen na vorig seizoen hoopte ik er voor dit seizoen echt op dat er minimaal twee (meest ideale geval drie) kwalitatief goede spelers voor de bank er werden bij gehaald. Ook vond ik het erg teleurstellend dat er niemand was (wat helaas ook niet de eerste keer was) die het elftal organisatorisch bij de hand kon nemen, of het elftal in het veld tot rust kon manen. Als een stel kleine kinderen liet Ajax zich helemaal meeslepen met het bekende Zuid Europese gezuig, en kan ik helaas niet anders tot de conclusie komen dat we het weer zelf onnodig verpruts hebben.

Ik vond Valencia de wedstrijd juist perfect uitspelen. Snel 0-1 maken en vervolgens de wedstrijd redelijk dood maken en weinig kansen weggeven. Valencia speelt de afgelopen 3 seizoenen eigenlijk al zo en het werkt blijkbaar. Wanneer Valencia moet voetballen hebben ze thuis tegen Chelsea, Ajax en Lille gewoon bewezen dat te kunnen.

11 december 2019 om 00:08

Daar ben ik het wel mee eens. Ze hebben de aanval gezocht, en nadat ze gescoord hadden, kropen ze in hun schulp. Linies kort op elkaar, weinig ruimte tussen de verdediging en de keeper en hardwerkende aanvallers en middenvelders die bijsluiten om te zorgen dat Ajax geen overtal kon creëeren door kort te combineren. Ik vond het veld heel traag, dat is natuurlijk geen excuus, maar dat hielp Valencia meer dan Ajax.

Die Turpin moeten ze echt ontslaan hij naait Ajax gewoon met dat tijdgebrek hele tijd,was zkr 9 min extra tijd

10 december 2019 om 23:28

Jonge, Ajax liet zich zelf zo erg uit de kast jagen. De laatste 20 minuten plus verlenging hebben ze ballen naar voren gepeerd die vrijwel niet aan te nemen was, omdat Diakhaby en Paulista alles gewoon wegkopten.

Volledig met Derksen eens in deze. Een hele wedstrijd zonder een 100% kans tegen een gehavend Valencia is gewoon heel matig.

Volledig met Derksen eens in deze. Een hele wedstrijd zonder een 100% kans tegen een gehavend Valencia is gewoon heel matig.

10 december 2019 om 23:32

Inderdaad moeilijk om te accepteren maar hij heeft gelijk.het was gewoon slecht.

Jammer dat Ajax is uitgeschakeld. Maar ik ben trots op de boys. Maar volgend jaar met alle geblesseerden gaan wij er weer voor in de EL. Zondag hopelijk weer een keer de 3 punten.

Ach meneer Derksen en meneer Kieft al jullie wereldtoppers stonden in het veld. Inclusief jullie absolute held de Galactico Donny van de Beek. De speler waar Real Madrid en elke andere buitenlandse topclub volgens jullie om staat te springen. Nou ik heb tranen in mn ogen van het lachen. En de jongens die er helemaal niks van kunnen, Quincy en Neres, en de enige speler die vanavond op niveau speelde, Mazraoui, ja die zijn allemaal nog niet eens Ajax niveau en moeten weg. Neres weg, Quincy weg, Mazraoui weg, Martines weg want dat is allemaal geen Ajax niveau.

Nou nou. Er wordt gedaan alsof Valencia met 11 koekenbakkers op het veld was. Het is een uitgekookte ploeg die met een duidelijke missie naar Amsterdam kwam. Ajax heeft 3 enorme kansen gehad en daarvan had er 1 gewoon in moeten gaan. Die scherpte was er niet.

Die azijnzeiker snel van de tv afhalen, komt alleen in het nieuws door mensen af te zeiken en te kwetsen.

Hij heeft wel gelijkben baseerd het op deze wedstrijd. Het zegt genoeg dat je in minuut 91 de eerste bal tussen de palen schiet. Laten we niet vergeten dat deze zuurpruim ook vertrouwen had in een goede afloop, maar het liep niet.

Tja, je kan moeilijk zeggen dat Valencia niks voorstelt. Staat met al die blessures gewoon een degelijk elftal op het veld dat in Nederland alsnog gewoon om het kampioenschap zou spelen. Hebben niet voor niets maar 1 duel verloren in de groepsfase (nog geflatteerd ook). Een wonderploeg is het zeker niet, die liggen er tegen de eerste serieuze tegenstander uit. Maar dat je als Ajax zijnde dit even van de mat speelt? Helaas nemen te veel mensen vorig seizoen nog steeds als de meetlat. Dat gaat met dit elftal gewoon niet gebeuren helaas en zeker niet zonder Promes en Neres. Schrikbarend is wel dat je in 180 minuten tegen Willem II en Valencia gewoon tot bijna geen enkele serieus uitgespeelde kans komt..

10 december 2019 om 23:40

Ja wint bij Chelsea en had ook zwaar moeten winnen van Chelsea in eigen huis. Deze man kent Valencia helemaal niet. Kreeg ook de vraag over Valencia in het begin. Riep ja, is een hele degelijke ploeg en ging opeens meteen over Ajax beginnen. Een koekenbakker eerste klas die alleen maar op aandacht uit is. Snap ik wel, als je oud wordt. Maar hij heeft niets toe te voegen op deze avonden. Moet het gewoon lekker bij hun VI showtje houden.

Enige wat klopte is dat Ajax diepgang miste. Maar hij noemt wel dat Valencia hier en daar wat miste, maar Ajax miste zowat zijn hele aanvalspower met Neres en vooral Promes. Heeft hij niet gezien hoe belangrijk Promes is geweest in alle voorgaande matches? Ik vind deze man echt veel onzin uitkramen. Hoort ook totaal niet thuis op zulke CL avonden. Zo negatief altijd. Aandachtsgeil en maar altijd afkraken. Wat een persoon is dat. Als hij nou vaak zinnige dingen zei ok, maar hij kraamt maar altijd onzin uit. Dan denk ik, alleen maar de shine te blijven pakken, zodat hij maar aandacht blijft pakken en het lukt hem nog ook. Blijf lekker bij je zure VI showtje en haal hem weg bij deze serieuze voetbal avonden aub!

Dit doet hij elke wedstrijd als Ajax speelt. Eerst in de rust hard roepen dat ze gemakkelijk gaan winnen en achteraf kan hij lekker los gaan over een wanprestatie. Ik neem deze man al heel lang niet serieus, want hij wordt niet gehinderd door enige kennis van zaken.

Nou nou, je speelt niet tegen Anderlecht of Praag, je zit in een groep met Valencia en Chelsea, derde worden is geen schande.

11 december 2019 om 00:31

@ Hangover96als je zo je kop verliest in de tweede helft door helemaal met te gaan in het bekende Zuid Europese gezuig en compleet stopt met voetballen vind ik dat wel schandelijk. Dat neem ik spelers zoals Blind, Ziyech, Tadic en van de Beek wel kwalijk dat geen van hen in staat was om het elftal tot kalmte te manen. Natuurlijk schopte Ajax er niet op los, maar naar mijn mening ontbrak het ook aan sturing van binnenuit op het veld.

11 december 2019 om 01:42

Kan je ooit nog herinneren hoe ene Zinedine Zidane rood kreeg naar een kopstoot? Soms gebeuren deze dingen onder de enorme stress waarin de spelers moeten overleven. Natuurlijk hadden de veteranen bij Ajax niet in het mes moeten lopen van de provocerende Spanjaarden, maar tenslotte heeft dit team, wat zeer zeker ook zwakke plekken heeft, wel tien punten gepakt. Chelsea en Valencia waren net wat beter. Het doet me nog steeds erg pijn, ik kan nog niet slapen, maar ik verwijt de spelers niet zo veel. Ze hebben alles gegeven, en het was gewoon niet genoeg.

11 december 2019 om 13:01

@ 007die wedstrijd kan ik mij inderdaad nog herinneren, maar ik ben het niet met jou eens dat dit soms gebeurt. Persoonlijk vind ik dit een van die typische Nederlandse voetbal kwalen, en vind ik echt zwaar teleurstellend dat er geen een van de ervaren spelers organisatorisch coachend in het veld op stond. Voordat Ajax zich mee liet slepen met het Zuid Europese theater en compleet stopte met voetballen (ook een Nederlands voetbal kwaaltje) waren ze zo ontzettend slordig. We willen toch die volgende stap maken ? Dan is dit gewoon onacceptabel.wel ben ik het met jouw eens dat we een aantal spelers hebben die gewoon tekort komen, nu snap ik dat we kwalitatief niet een complete reserve bank kunnen hebben die gelijkwaardig is aan de ideale elf. Twee of wellicht met geluk drie spelers op de bank die kwalitatief gelijkwaardig zijn of er dicht tegen aan zitten moet toch kunnen. Het is niet alleen vorig en het huidige seizoen geweest waarin het te grote kwalitatieve verschil tussen de ideale elf en de bank te groot is. Als we structureel echt de volgende stap willen zetten moet dat gewoon gebeuren, anders blijf je maar schuiven door blessures en schorsingen. Wat al zo vaak bewezen heeft dat dit vroeger of later Nederlandse ploegen onnodig opbreekt. Als het dan toch een alles of niets wedstrijd word snap ik totaal niet waarom Ten Hag niet een speler met diepgang uit de jeugd nee nam en opstelde, omdat al zo vaak is aangetoond hoe kwetsbaar we zijn als er geen diepgang is. Net zoals vorig seizoen teken je als Nederlandse club natuurlijk voor bepaalde wedstrijden die we gespeeld hebben, maar als je serieus de kans hebt om verder te komen vind ik gewoon slecht als je het op zo'n manier weg geeft. Als we kwalitatief overklast worden vind ik het een ander verhaal, maar gisteren was kon je in feite het oude cliché "de jongens vs de mannen" weer van stal halen. Hopelijk nemen nu ook eens echt afscheid van Veltman. Die de typische Veltman slaap momenten en/of lompe overtredingen maar niet weet te bannen, en eerlijk gezegd vind ik Nous ook zo'n speler. We willen structureel overwinteren in de Champions League, dan moet je ook gewoon meer eisen.

Ik vond dat Derksen en Kieft heel degelijk waren. Zette Heléne een paar keer goed voor het blok. Ze probeerde meerdere malen (ook in de rust) om alle schuld in de schoenen te schuiven van die Noa ofzo. de zondebok van die jongen maken is niet netjes. Vervolgens wilde ze de scheidsrechter de schuld geven, ook die deur werd gelijk dichtgedaan door Derksen. Scheids was niet heel overdreven pro Ajax of pro Valencia. Zeker niet foutloos maar wel onpartijdig. Vervolgens probeerde ze een nieuwe zondebok te zoeken door te vragen (Wim aan wie lag het denk je?) Kieft: Niet door een persoon, liep van alle kanten niet. Ten slotte probeerde de te doen alsof ze toch geweldig hebben gespeeld. Derksen: er waren geen hoogtepunten, was gewoon niet goed genoeg vandaag. Toen lachte ze als een boer met kiespijn. Klasse Johan en Wim, voor hetzelfde geld had je Noa de zondebok gemaakt, de scheids de schuld gegeven, het team nog een bos veren in de reet gedrukt hoe geweldig ze zijn en de uitzending afgesloten (typische ziggo sport routine).

Als je een slechte helft bij Twente speelt, tegen Willem II ook al tsja dan zul je geen topvorm aantikken in de CL. Daarnaast heeft Ajax het gewoon bij Chelsea uit laten liggen. Blijven wel overwinteren en dat was ook niet altijd het geval.

Veltman vanaf nu passeren, is nooit iets geweest en zal nooit wat worden,, Eerst inleveren en daarna buitenspel opheffen, het is gewoon schandalig.. Ajax verder heel slecht, geen dynamiek voorin en daarna onbegrijpelijke wissels als Huntelaar met Siem waardoor het nog houteriger werd.. De Europa League wacht..

11 december 2019 om 00:38

@ Boompie85 Mee eens, die had allang verkocht moeten worden, die man komt maar niet af van zijn Veltman momentjes af. Dat kan te lomp agressief gedrag zijn of de bekende slaap momenten die altijd maar weer terug komen en gevolgen hebben. Waardoor hij naar mijn mening een bron van onrust is; over Nou denk ik hetzelfde. Hunterlaar vind ik op zich wel een waardige pinchhitter, maar na vorig seizoen (en zelfs al voor de revolutie) was het al duidelijk dat Ajax ook een kwalitatief sterkere en bredere bank nodig heeft. Wanneer we dan weer eens een goed eerste elftal hebben, zit daar kwalitatief nooit wat achter wat ook maar enig sinds gelijkwaardig is aan het eerste. Een compleet gelijkwaardige bank kunnen wij natuurlijk nooit betalen, maar twee (wellicht met wat geluk drie) kwalitatief redelijke/goede bankzitters moet toch wel mogelijk zijn.

Derksen kan niet meer als analist. Heeft het over die fransen, ze spelen tegen Spanjaarden. Hij overdrijft altijd om de lachers op zijn hand te krijgen maar inhoudelijk wordt hij steeds slechter. Veronica moet afscheid nemen van deze man, hij is gewoon de slechtste analist die er is

Ach hij had gewoon gelijk..tuurlijk overdrijft hij soms. Ook als t redelijk goed ging met ajax....maar hij maakte tenhag niet af want wat deze man uitkraamde ....kansen...goed votbal..goede veldbezetting etc dat was pas lachwekkend

Morgen krijgen we onze andere vriend genaamd Valentijn Driessen ook nog aan het woord en kunnen beide heren hopen dat ook AZ gaat winnen. Serieus, die vent kan mijn rug op. Het zal me een worst wezen of hij gelijk heeft. Ajax heeft met tien punten het net niet gered. Dit kan gebeuren. Tuurlijk mag je kritisch zijn, maar deze clown is een onruststoker.

Dat “middelmatige Spaanse team” werd vorig jaar toch gewoon 4e. Heeft ook een begroting groter dan Ajax en daardoor een bredere selectie waardoor het gemis van enkele spelers minder op de kwaliteit drukt dan dat bij Ajax doet . Ajax speelde zeker geen geweldige pot, maar gaf weinig weg . Daar waar het ze vorig jaar mee zat , zat het ze vandaag tegen en beide wedstrijden tegen chelsea zat de arbitrage ze nou niet bepaald mee. Wanprestatie lijkt me dan ook niet het juiste woord voor deze wedstrijd en zeker niet voor deze CL campagne.

Dat “middelmatige Spaanse team” werd vorig jaar toch gewoon 4e. Heeft ook een begroting groter dan Ajax en daardoor een bredere selectie waardoor het gemis van enkele spelers minder op de kwaliteit drukt dan dat bij Ajax doet . Ajax speelde zeker geen geweldige pot, maar gaf weinig weg . Daar waar het ze vorig jaar mee zat , zat het ze vandaag tegen en beide wedstrijden tegen chelsea zat de arbitrage ze nou niet bepaald mee. Wanprestatie lijkt me dan ook niet het juiste woord voor deze wedstrijd en zeker niet voor deze CL campagne.

Tweede helft best aardig gespeeld als team. Maar de absolute topvorm ontbrak. Uithuilen en na de winter lekker verder in de EL. Zondag ook een mooie wedstrijd trouwens!

Had deze uitslag voorspeld, een luizige 0-1 agv van weer een beslissende fout van Veltman, niet z'n eerste en zeker niet z'n laatste! Onana had pijn in z'n rug na de wedstrijd van het rondhangen in z'n doel, heeft nagenoeg niets te doen gehad! En dit zeer matige Valencia heeft dan na het doelpunt de winnaarsmentaliteit die bij Ajax ontbrak, die lieten zich alleen nog maar opfokken en provoceren! Ze moeten echt uitkijken dat ze PSV niet gaan kopiëren nadat deze geruime tijd Malen en Bergwijn moesten missen. Ajax mist nu ook bepalende spelers in de aanval en het verval dient zich al een poosje aan met Ajax onwaardige potjes tegen RKC, FC Twente en Willem II! Ben zelfs bang dat ze a.s. zondag tegen AZ compleet van de mat gespeeld gaan worden want een flink aantal spelers lijken me aan het eind van hun Latijn en ogen futloos. Daarbij missen teveel spelers het absolute niveau wat nodig is om structureel bij de beste 16 teams van Europa te horen. Gasten als Veltman, Mazraoui, Stengs, Marin, Alvarez, de Jong, Huntelaar, Lang enz. voegen veel te weinig toe op CL niveau en eerlijk gezegd zie ik ze met dit materiaal ook niet 'even' de EL winnen! Jammer want wat hebben we genoten van een ongelooflijke reeks Europese wedstrijden van een ongekend hoog niveau, we gaan dit missen ☹️🤔!!

Dhr. Derksen die voor de wedstrijd zegt dat Ajax een lastige avond gaat krijgen en na de wedstrijd zegt dat Ajax met gemak had moeten winnen. En niemand die hem dat voor zijn voeten gooit. Ze zijn allemaal bang voor die oude knar . Die man kletst zoveel uit zijn nek. En nog steeds lopen "bewonderaars" achter deze oude man aan. Hij is nog opportunistischer dan de gemiddelde supporter.

Dhr Derksen reageert zich altijd af op de spelers als ze verliezen of gelijk spelen. Is erg gefrustreerd over alles dan. Enige schuldige die dit heeft veroorzaakt zijn Ten Hag en Meneer Turpin die het weer niet onder controle had.

Oeps weer een tirade van de heer Derksen. Misschien wordt het tijd voor medicatie of gedwongen opname. Wat is die man een zielenpoot geworden zeg.

Derksen heeft wel een punt. Vrijwel vanaf de start kon je zien dat Ajax het moeilijk ging krijgen. Ze speelden veel te slap en niet geconcentreerd genoeg. Een kritische noot mag toch? Of hebben alle Ajax supporters net zulke lange tenen als Henk Spaan. Wat een loser is dat zeg. Dan nog liever Derksen met zijn opportunistische reactie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4427
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller198
L. TraoréAanvaller51
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger183
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

56 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 januari
De Saudische kroonprins Mohamed Bin Salman heeft zijn pijlen op een andere Premier League-club gericht nadat het niet is gelukt om Manchester United over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren