Hevige vechtpartij tussen Donny Gorter en Edwin de Graaf bij ADO Den Haag

Dinsdag, 10 december 2019 om 20:36Dominic Mostert • Laatste update: 20:54

Bij ADO Den Haag heeft maandag een 'ernstig conflict' plaatsgevonden tussen assistent-trainer Edwin de Graaf en middenvelder Donny Gorter, zo meldt De Telegraaf dinsdagavond. Er zou een vechtpartij zijn ontstaan, waarna technisch manager Jeffrey van As heeft besloten om De Graaf naar huis te sturen. De assistent wacht woensdag een 'stevig onderhoud' met de directie van de club, zo schrijft de krant.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door constant kante)

Dat is toch niet meer te lijmen. In dit soort situaties moet 1 van beide hoe dan ook het veld ruimen.

Maakt me toch wel nieuwsgierig wat er dan gebeurd is. Als je zo duidelijk stelling neemt als club, dan moet het gedrag van de Graaf wel ernstig zijn.

11 december 2019 om 10:39

Heb het via informele kanalen en het is (maar) één enkele bron (dus onbevestigd), maar het schijnt inderdaad dat de vrouw/vriendin van Gorter bij De Graaf in bed beland is. Dat is overigens één van de weinige doodzonden in het betaalde voetbal, en een enorme splijtzwam binnen je selectie.

Voetbalzone, het is heel gevaarlijk de link die jullie nu leggen in het artikel. In 2015 inderdaad met een fractie boven de limiet achter het stuur. Na een waarschuwing z'n werk hervat en volgens mij in alle tevredenheid. Feyenoord was teleurgesteld dat hij voor ado koos in 2017. Zie: https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/de-graaf-wordt-assistent-bij-ado-feyenoord-ontevreden~a1de6787/

We weten niks over dit incident, dus is wel vergezocht om te zeggen dat hij eerder de fout in is gegaan.

11 december 2019 om 01:23

@genieterr Je gaat met drank op rijden serieus onder de noemer "geen fout heeft begaan" scharen?of bedoel je specifiek op het werk? Als je doelt op het werk, dan is in deze, afleidend uit het verhaal, Gorter in de fout gegaan. Zoals ik het lees is het iets in de prive sfeer, en met de Graaf als aanleiding. Dan is het weldegelijk wederom een fout, en dus is de verwijzing terecht. En zelfs met een fractie boven het limit qua alcohol, is het van de zotte dat je met drank achter het stuur kruipt. Kijken of de werkgever nog zo vergevend gezind is als hij iemand dood had gereden. Er is niets gevaarlijk aan de link van VZ in deze, wat gevaarlijk is dat je baggitaliseerd dat "er maar een fractie boven het limiet gedronken is." Als je je betoog anders bedoeld, dan heb ik dat gemist, en excuses.

11 december 2019 om 19:48

Ik denk dat hij het volgende bedoelt. Er is nu niks bekend en door de link met vroeger te leggen insinueer je dat het met drank te maken heeft, terwijl het destijds een overtreding was, maar niet structureel zodat je nu ook weer in die hoek moet zoeken.

Even heel speculatief en op geen enkele bron gebaseerd, maar als ik dit zo lees, dan gok ik dat er een vrouw/vriendin in het verkeerde bed beland is.

10 december 2019 om 23:03

Dat idee heb ik ook ja.
Dat komt dan vooral omdat iedereen Gorter lijkt te steunen en hij ook nog eens diegene is die de Graaf te lijf wilde gaan.
Als dat waar is gelijk wegsturen die de Graaf imo

Als dit echt betrekking heeft op de relationele sfeer dan heeft de club hier niks mee te maken en dan moet Gorter zich op de club juist gedragen en zijn problemen met De Graaf op straat oplossen, ben benieuwd wat de echte verhaal is!

10 december 2019 om 21:30

Heeft de club niks te maken met een vechtpartij tussen twee werknemers onder werktijd? In welke wereld leef jij..

10 december 2019 om 22:29

Jawel, vechten op de club is niet te accepteren maar dit is toch niet duidelijk en De Graaf is weg gestuurd terwijl uit deze tekst Gorter die woedend is en De Graaf wil aanvallen in zijn kamer.

11 december 2019 om 19:52

Het lijkt me logisch dat je de veroorzaker van een vechtpartij op het werk wegstuurt. De veroorzaker lijkt me diegene die het co vlist begon, niet diegene die begint met slaan, want in sommige gevallen lijkt me dat geoorloofd (En zo oordeelt ADO en de spelersgroep blijkbaar ook)

10 december 2019 om 22:30

Want je relationele problemen op straat uitvechten is wel normaal? We zijn toch geen neanderthalers meer?

10 december 2019 om 23:07

Je kan je wel ‘neutraal’ houden als club maar je hebt nou eenmaal te maken met de sfeer in de kleedkamer en dan moet je soms een standpunt innemen.
Stel dat de Graaf nou echt de fout in is gegaan met iets wat niet door de beugel kan, dan kan je je wel neutraal houden als club maar dat kan helemaal tegen je gaan werken..

11 december 2019 om 10:44

Etcheverrydat een club niets te maken zou hebben met relationele sferen is een halve waarheid. Feit is namelijk dat als dit puur privé gebleven zou zijn, de club er inderdaad geen last van heeft en dan zich er beter niet mee kan bemoeien. Maar feit is ook dat als er dit soort dingen gebeuren (als men aan elkaars vrouwen gaat zitten, en daar lijkt dit wel heel erg op) de club er uiteraard wél last van heeft. Vechtpartij op de club, en uiteraard een groot probleem binnen de selectie en een trainer, en in dát geval heeft de club er uiteraard álles mee te maken. Los daarvan, binnen het voetbal is zoiets als dit een doodzonde. Als je bijvoorbeeld vaak vreemd gaat als voetballer (waar iedereen een mening over mag hebben trouwens), maar dat doet bij willekeurige vrouwen, dan zal niemand binnen de selectie dat een probleem vinden. Althans, men zal daar geen problemen van maken. Maar van de vrouwen van de selectie blijf je gewoon af (is de regel). Dus diegenen die deze regel schendt, ja die heeft een probleem en de club zal daarmee moeten dealen, of ze willen of niet. Want het verziekt de sfeer en daar heeft de club last van. Het morele aspect boeit wat dat betreft totaal niet, voor clubs. Wel de last. Dus in die zin heeft de club er uiteraard álles mee te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.FC Emmen8340
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
T. VerheydtAanvaller3630
D. KlasMiddenvelder354
S. SteijnMiddenvelder3515
A. ĆatićAanvaller355
M. MulderMiddenvelder270
L. KoopmansKeeper230
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

Nederland
3 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren