Ajax treedt met versterkt middenveld aan tegen Valencia

Dinsdag, 10 december 2019 om

Ajax begint dinsdagavond met Edson Álvarez aan de cruciale Champions League-wedstrijd tegen Valencia. De Mexicaan begint op het middenveld naast Lisandro Martínez, waardoor Donny van de Beek op tien speelt en Hakim Ziyech vanaf de zijkant zal opereren. Ajax is momenteel koploper in zijn poule en heeft een gelijkspel nodig om zich te plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. Bij een nederlaag vanavond moeten de Amsterdammers hopen dat Lille Chelsea punten afsnoept.

Trainer Erik ten Hag heeft bij Ajax moeten puzzelen op het middenveld en voorin. Ajax kan door blessureleed niet beschikken over David Neres, Quincy Promes en Zakaria Labyad, waardoor Ziyech vanavond zal uitwijken naar de flank. Ziyechs positie in de as van het veld wordt overgenomen door Van de Beek, waardoor Álvarez in de controle speelt naast Martínez.

Opsteker voor Ajax is de terugkeer van zowel Daley Blind als Joël Veltman. Beide centrumverdedigers keren terug in de basiself, nadat zij de laatste groepswedstrijd tegen Lille OSC (0-2 zege) nog aan zich voorbij moesten laten gaan vanwege schorsingen. Perr Schuurs speelde tegen Lille centraal achterin een verdienstelijke wedstrijd naast Martínez, maar zit nu weer op de reservebank.

Martínez keert terug op zijn gebruikelijke positie op het middenveld, waar tegen Lille Noussair Mazraoui nog speelde. Laatstgenoemde krijgt nu als rechtsback de voorkeur boven Sergiño Dest. André Onana verdedigt als gewoonlijk het doel van Ajax, ondanks dat de Kameroener de laatste dagen met hamstringklachten kampte.

Bij Valencia is de opvallendste afwezige Jasper Cillessen. De keeper van het Nederlands elftal is met fysieke klachten achtergebleven in Spanje en wordt in het doel vervangen door Jaume Domènech. Andere opvallende afwezigen bij de Spaanse club zijn Goncalo Guedes, Geoffrey Kondogbia (beiden geblesseerd) en Ezequiel Garay (geschorst).

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Blind, Veltman, Tagliafico; Martínez, Álvarez, Van de Beek; Ziyech, Tadic, Lang

Opstelling Valencia: Doménech; Wass, Gabriel Paulista, Diakhaby, Gayà; Ferran Torres, Parejo, Coquelin, Soler; Rodrigo; GameiroGerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door lucasandersen)

In mijn ogen logische opstelling, we gaan vlammen vanavond !!

10 december 2019 om 19:55

Mazraoui beter dan Dest, gelukkig geeft Ten Hag hem de voorkeur.

10 december 2019 om 20:00

Lood om oud ijzer als je het mij vraagt. Hopelijk loopt hij niet steeds uit positie.

10 december 2019 om 20:03

Vindt je. Ik vindt Dest als Mazraoui totaal uit vorm en had liever Veltman rechtsachter gezien en Schuurs centraal

10 december 2019 om 20:05

Inderdaad beide uit vorm. Mazroui was wat mij betreft de slechtste of in ieder geval domste man op het veld. Hopen dat hij vanavond goed speelt. Ik hoop op een mooie spannende pot vanavond!

10 december 2019 om 20:06

Mazraoui is nou ook niet bepaald in vorm. Maar als hij dat wel is dan is ie wel een klasse beter dan Dest iig.

10 december 2019 om 20:45

Maz heeft een paar slechte potjes gespeeld, maar dat was vooral op het middenveld. Heeft op rechtsback ook wel echt goeie potjes gespeeld de afgelopen weken.

10 december 2019 om 20:35

Ik had gekozen voor gravenbergh op links. Die is sneller dan Lang.

10 december 2019 om 20:46

Gravenbergh is een centrale middenvelder, totaal geen buitenspeler.

Mooi. Liever dit dan Huntelaar in de spits. Is toch moeilijker voetballen met Klaas-Jan. Wel een hele goede stormram als het nodig is.

Versterkt middenveld? Het is toch niet zo dat ze een extra middenvelder hebben gezet ipv een aanvaller. Het staat iets anders dan we nu gewend zijn maar het middenveld is niet versterkt...rare titel weer eens.geen verrassingen in de 11. Precies zoals we hadden verwacht eigenlijk.

10 december 2019 om 19:52

Beetje prikkelbaar door de zenuwen maat? Niet zo veel mis met de titel lijkt me, dit is toch de 'versterkte middenveld' variant met 2 échte controleurs. Het is wel degelijk een tikkie controlerender dan de 'normale' optie met Van de Beek naast Martinez en Hakim op 10.

10 december 2019 om 20:20

Ik had misschien zelf Dest rechtsbuiten gedaan en Mazraoui rechtsachter. Middenveld gewoon met Ziyech op 10. Dan houd je je middenveld in tact. En denk dat Dest rechtsbuiten voor een x niet zo erg is.

10 december 2019 om 20:22

Zeker ff proberen in je belangrijkste wedstrijd. Je naam zegt genoeg..

Best mogelijke opstelling naar de huidige omstandigheden. Zenuwachtig! Komaan boys, op naar de overwintering!!

10 december 2019 om 20:02

Zenuwen heb ik al de hele dag. Zing de hele dag al Ajax-liederen op me werk om in de sfeer te komen. Dit is de best mogelijk opstelling die we op dit moment op de mat kunnen roepen. Ik heb een goed gevoel! Hopelijk na de wedstrijd zijn we weer hier met vreugde op vz, om onze emoties los te laten. Veel succes Ajacieden.

Come on Ajax!!! Pakken die hap. XXX

De beste optie voor vanavond, hopelijk kan lang zich aanpassen aan de cl wetten, eerste kans moet gelijk hangen!

Serieus Ten Hag.. waarom blijf je die fckng mazroui opstellen man!?!?! Die gozer bakt er al het hele seizoen niks van en de laatste wedstrijden is het helemaal een drama pff.. Vrdr redelijk begrijpelijke opstelling aangezien hij een verlies wil voorkomen door een blok op het middenveld neer te zetten, hoop alleen dat er niet teveel voetbal uit het elftal verdwijnt nu!

10 december 2019 om 19:54

Dest was anders ook om te janken de afgelopen duels. Je doet alsof dit een zwaar bizarre keuze is maar dat valt reuze mee.

10 december 2019 om 19:57

Alsof Mazraoui zo goed was op rechtsback? Geef Schuurs gewoon het vertrouwen naast Blind en zet Veltman rechtsback. Schuurs speelde uitstekend tegen Lille, maar Ten Hag weigert hem te belonen. Belachelijk.

10 december 2019 om 20:02

Ja snap ik ook niet. Zowel Dest als Mazraoui zijn niet in hun beste vorm. Ik had ook Veltman rechts gezet en Schuurs centraal

10 december 2019 om 20:02

Gezien het niveau wat die mazroui aantikt is het een vrij bizarre keuze idd..

10 december 2019 om 20:05

Sja, zou kunnen, maar het is niet zo raar dat de trainer zo min mogelijk wil schuiven achterin toch? Mazraoui heeft ook zeker sterke potten gespeeld in de CL op rechtsback ja, vorig jaar en ook dit jaar.

10 december 2019 om 20:08

Mee eens, Dest lijkt op dit moment de slechtste keuze. En ja, je kunt ook met Schuurs en Veltman spelen maar dan wijzig je het elftal op nog een plek. Het is wel vreemd dat er eerst zo veel heibel is dat Dest en mazraoui niet voor Nederland kiezen, en nu kunnen we niet kiezen wie de minst slechte is.

10 december 2019 om 19:55

Wat is het alternatief? Dest... Ook geen geweldenaar, en Mazraoui heeft in ieder geval ervaring en speelde tegen Chelsea en sterke pot. Maar ben het met je eens dat rechtsback al jarenlang een zwakke plek is bij Ajax.

10 december 2019 om 19:58

Ik zou met veltman op rechtsback spelen om verdedigend beter te staan. Schuurs centraal. Aanvallend is het minder maar dan weet je zeker dat er een rechtsback staat die zijn mannetje staat. Mazraoui en Dest zijn beide erg wisselvallig

10 december 2019 om 19:56

zei je dat ook tegen chelsea uit en afgelopen seizoen toen hij ons door de groepsfase heen schoot? terechte keuze dit

10 december 2019 om 20:01

Jep, ik ben gewoon geen fan van mazroui.. Ik vind het een Ajax onwaardige voetballer die vorig jaar ver boven ze normale niveau heeft gepresteerd! En hoe hij de laatste tijd ballen inlevert gaat werkelijk nergens meer over

10 december 2019 om 20:09

Geef die jongen de vetrouwen die Veltman wel krijgt. Die man bakt er al jaren niks van

10 december 2019 om 20:17

Veltman speelt uitstekend dit seizoen (eigenlijk al direct na de terugkomst na zijn blessure tijdens vorig seizoen). Ongelooflijk hoeveel mensen op hem blijven janken terwijl hij prima spel laat zien wekelijks. Hoe vaak kijk je naar Ajax?

10 december 2019 om 19:57

Dest kan totaal niet verdedigen, Mazraoui is fysiek sterker,langer en kan beter verdedigen. We zullen het vandaag zien.

10 december 2019 om 19:57

Dest redelijk aanvallend, en moet laatste tijd weleens aan de noodrem trekken met kaart als gevolg. Met Mazrouai wat meer lengte. Beiden niet in allerbeste doen, maar keuze te verdedigen. Wellicht allebei een helftje met allebei een gele kaart..

10 december 2019 om 19:59

Beste bij Chelsea uit...

10 december 2019 om 20:01

Mazzo heeft de nodige sterke wedstrijden gespeeld , ook in de CL. Mindere periode gehad , mede omdat hij ook op andere posities werd uitgeprobeerd . Momenteel weer redelijk in vorm . Beter dan Dest in ieder geval. Logisch dus. Ik had alleen van Huntelaar een soort valse linksbuiten gemaakt die ook vaak , zeker bij standaardsituaties , naast Tadic kruipt.

10 december 2019 om 20:04

Dest doet het de laatste tijd ook niet echt goed. Mazraoui heeft een betere balcontrole en meer lengte, ik denk dat ten Hag z'n keuze ook hier op gebaseerd is.

Geen onlogische opstelling. Hoop dat Mazraoui weer zo gaat vlammen zoals hij deed tegen Chelsea! Kop op, borst vooruit en gaan! Ben sowieso trots op onze gasten!

10 december 2019 om 20:06

Sowieso trots. Maar mochten we er vanavond uit vliegen, is Chelsea uit toch wel ontzettend zuur zeg. Ben er nog niet gerust op.

Zoals al verwacht werd eigenlijk en ik ben allang al blij dat ten Hag niet voor Mazraoui op het middenveld heeft gekozen, want die vind ik op het middenveld echt niks. Álvarez ben ik eigenlijk ook geen fan van op het middenveld, maar die heb ik dan toch liever op het middenveld dan Mazraoui. Dat Mazraoui nu als rechtsback speelt, vind ik wel beter en hopelijk speelt Mazraoui vandaag een prima wedstrijd als back. Ben wel bang dat Ajax nu te weinig creativiteit en voetballend vermogen op het middenveld zal hebben, aangezien van de Beek, Álvarez en Martinez alle drie geen creativiteit hebben en ook voetballend niet echt geweldig zijn. Ik ben best wel zenuwachtig voor deze wedstrijd. Ik hoop op een 2-1 overwinning voor Ajax, maar mijn gevoel zegt dat Valencia hier alsnog met de wint ervandoor zal gaan. Meestal zit ik fout met mijn gevoel, hopelijk is dat vandaag weer zo.

Geen verrassingen voor mij iig. Veltman blijft maar starten... Ik hoop dat hij vandaag niet faalt. Jammer van Promes, maar gelukkig is Onana wel bij. Come on Ajax, we will win!

10 december 2019 om 20:07

Natuurlijk blijft die starten, speelt een uitstekend seizoen tot dusver! Waarom zou die niet starten?

10 december 2019 om 20:42

Sorry hoor, maar voor mij speelt hij alles behalve uitstekend. In de meeste wedstrijden waarin Ajax domineert, is hij ook goed, want dan heeft hij vaak weinig te doen. Als druk toeneemt, faalt hij keer op keer en heeft ie overtredingen nodig om zijn fouten te corrigeren of om niet nog harder te falen. Voor mij is hij geen zekerheid. Ik hou echt elke keer mijn hart vast. Jij bent ook wss zijn fouten voorheen vergeten? Ik hoop dat hij vandaag niet faalt, maar ik hou echt mijn hart vast.

10 december 2019 om 20:48

Nee hoor ik ben zijn fouten van vroeger niet vergeten maar ik ben wel in staat om mijn visie bij te stellen. Veltman is bij velen de eeuwige gebeten hond maar feit is dat hij over het afgelopen jaar gewoon ruim voldoende presteert. Ik zie niet in waarom hij dan ineens in zo'n belangrijke wedstrijd zou moeten banken voor een volstrekt onervaren iemand. Edit: zie hier onder dat jij hem zelf ook zou opstellen en niet Schuurs, dan zijn we het daar over eens

10 december 2019 om 20:08

Veltman heeft meer ervaring dan Schuurs en een ander alternatief op die positie is er niet echt. Hij brengt ook veel strijdkracht, is lekker fel en kan de tegenstander op z'n zenuwen werken. Op dit moment denk ik de meest logische keuze.

10 december 2019 om 20:45

Ik vind hem ook meest logische keuze. Daarom zeg ik ook “geen verrassingin voor mij”. Ik maak me gewoon zorgen dat hij weer faalt. Aan de ene kant wil ik hem (op termijn) niet in basis zien, aan de andere kant zou ik hem vandaag alsnog laten starten.

Logische opstelling. Deze boys moeten het zo gaan laten zien. Laat we hopen dat de boys vandaag gaan vlammen. En ons naar de volgende ronde gaan loodsen. De gehele dag al een bepaald gevoel, het mag nu wel beginnen van mij. Op naar drie punten en de naar de knock-out!

Precies de opstelling die ik wilde.

Veel plezier en succes Ajax fans en aanhangers. Coach bepaald maar ben geen fan van Mazzraoui. Niet omdat per se niet heel erg goed is maar hij is roekeloos. Ontsnapte tegen Lille al in 1e helft aan rood dmv 2x geel. Je speelt thuis ik denk zelf 2-2

Logische opstelling in mijn ogen met de blessures die er zijn. En de wisselwerking Mazraoui en Ziyech vindt ik ook beter dan Dest en Ziyech dus die keuze snap ik ook. Hopen op winst en een eerste plek in de poule!

De spanning giert door mn lichaam niet normaal gewoon.

Schuurs deed het goed. Beter met hem begonnen in de basis dan Veltman. Hopelijk pakt dit goed uit.

Ajax neem ajb afscheid van Veltman

10 december 2019 om 21:58

Helemaal mee eens! De zwakste schakel in het elftal.

Kan iemand even tegen Veltman zeggen dat hij weg moet bij Ajax.. Poh poh wat een zwakke schakel is dat zeg! Noa Lang komt nog te kort voor het eerste. En Mazraoui verkiezen boven Dest?? Mazraoui heeft meer ervaring dat klopt. Maar Dest is veel behendiger, sneller en voetballend beter. Al met al laten we hopen op een betere tweede helft. Want ik heb geen zin om te kijken naar dat slechte voetbal in de Europa League. Come on boys!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller198
L. TraoréAanvaller51
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger183
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

275 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 18 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Boskamp: ‘Een tweede jaar voor hem bij Feyenoord? Ja, waarom niet?’

Feyenoord kende dankzij de 3-1 zege op sc Heerenveen een uiterst voortvarende start van 2020. Nicolai Jörgensen was met twee doelpunten uitblinker aan Rotterdamse zijde, tot grote vreugde van Jan Boskamp....Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 21 januari
Gastón Pereiro heeft een lucratieve aanbieding van Cincinnati FC afgeslagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren