‘De dagen van Tuchel bij PSG zijn geteld, hij is de controle helemaal kwijt’

Dinsdag, 10 december 2019 om

Kylian Mbappé was zaterdag woedend na zijn wissel in de blessuretijd van het uitduel van Paris Saint-Germain met Montpellier (1-3) en de aanvaller liet dat ook duidelijk merken aan trainer Thomas Tuchel. Volgens oud-aanvaller Christophe Dugarry is de Duitse oefenmeester de controle over de kleedkamer van PSG kwijt, met name omdat er geen lijn in het spel is te ontdekken en de spelers van de Franse kampioen voornamelijk doen waar ze zelf zin in hebben.

"De dagen van Tuchel bij PSG zijn geteld", concludeert Dugarry in zijn analyse voor RMC Sport. "Hij is de controle helemaal kwijt. PSG is verworden tot een onbeduidende entiteit, het is onmogelijk om precies aan te geven wat de speelstijl tegenwoordig is. Als ik naar Neymar, Mauro Icardi en Mbappé kijk, dan verwacht ik adelaars, vliegtuigen en acceleraties over het hele veld te zien. Ik zie echter een stel hengsten. Spelers die alleen presteren als ze de motivatie kunnen opbrengen en alleen in hun individuele prestaties geïnteresseerd zijn. Er is totaal geen eenheid te bespeuren."

Kylian Mbappé baalde zichtbaar van zijn wissel tegen Montpellier

"In aanvallend opzicht beschikt PSG over drie geweldige spelers", verwijst Dugarry naar de aanwezigheid van Neymar, Mbappé en Icardi. "Ze zijn echter vantevoren gewaarschuwd voor de pressing die Montpellier altijd aan de dag legt. Maar toch kwam PSG in de problemen. Ik weet niet waar dat aan ligt. Of de spelers luisteren niet naar Tuchel, of de problemen gaan veel dieper. Er komt gewoon geen reactie, zelfs niet als een mindere ploeg zoveel druk naar voren zet. Zeuren over schwalbes kunnen ze echter maar al te goed." Dugarry zet tevens zijn vraagtekens bij de werkwijze van Tuchel. "Als hij al een keer een wijziging doorvoert, dan is het altijd Mbappé die naar de kant wordt gehaald. Dat zal hij toch een keer moeten rechtvaardigen."

Tuchel nam het op de persconferentie na de overwinning op Montpellier op voor Mbappé en Neymar. "Ze hebben het duel voor ons gewonnen, toch? Het is voor hen allebei ook niet makkelijk", zo zei de Duitser zaterdag op het persmoment. "Ze beginnen nu pas echt samen te voetballen. Het was voor Kylian vandaag moeilijk om zo lang te voetballen en Neymar reageerde met zijn ervaring als speler uitstekend op de moeilijke omstandigheden hier in Montpellier. Uiteindelijk is het een fantastische overwinning geworden voor ons, in een vijandige omgeving en op een waardeloos veld."


Poll

Thomas Tuchel is nog steeds de juiste trainer voor Paris Saint-Germain


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door holland8)

Ideale coach voor Arsenal! Zou een goede optie zijn als hij ontslagen word. Ook voor Bayern een goede optie.

10 december 2019 om 18:36

Tuchel laat het allemaal nu maar op zn beloop in Parijs. Hij heeft het wel gezien daar en hij weet dat Bayern er alles aan zal doen om hem binnen te halen. Die gaat dus terug naar Duitsland en is volgend jaar coach van Bayern. Bayern blij, Tuchel blij, PSG blij. Win, win, win.

10 december 2019 om 18:59

Tel daar nog maar een win'tje bij op: Ajax blij :-)

10 december 2019 om 19:06

Haha ja inderdaad

Pochettino dan maar he of allegri als hij toch weg moet, ze winnen de CL toch niet deze inzet van de spelers allemaal verwende ventjes zijn het helaas, wie je er ook voor zet ze zullen nooit voor een trainer hard werken helaas.

10 december 2019 om 17:35

Ik denk dat er maar 1 coach is die het zou lukken en dat is Mourinho

het probleem met dit soort coaches is dat ze misschien wel goed zijn maar geen grote prijzenkast als coach of grootse carriere als oud speler hebben en dan heb je vaak minder gezag bij grote vedettes. die hebben dan zoiets van je kan hier wel de dienst willen uitmaken maar wat voor grote internationale prijzen heb jij dan gepakt om mij zo op mijn plek te durven zetten?

10 december 2019 om 16:27

Zegt vooral meer over die spelers dan over Tuchel. Van Neymar en Icarus is het geweten dat het geen makkelijke jongens zijn, maar het valt me steeds meer op dat Mbappe ook van die trekjes heeft.

10 december 2019 om 16:39

Des te meer een bevestiging op hetgeen Japie zegt. Als nu ook Mbappe als vedette zich zo gaat gedragen geeft maar aan dat er geen respect is voor Tuchel. Tevens maakt het ook geen bal uit of het iets zegt over de spelers, want de uitkomst blijft hetzelfde. Een ploeg vol vedettes heeft een vedette trainer nodig, iemand met aanzien en allure.

10 december 2019 om 17:15

@spijkenisser, hoezo? Die jongen is nog maar 20. Hoe weten we dat ie zich niet zo zou gedragen bij een andere trainer? Omdat hij dit als 17 jarige nog niet deed? Als hij 28 zou zijn en dit gedrag voor het eerst vertoonde dan zou je nog een punt hebben.

10 december 2019 om 16:28

En dan moet je je als coach zo voor schut laten zetten door een 20-jarige snotneus? Ik heb de beelden veel voorbij zien komen en ik vond het echt pijnlijk om te zien. Zowel Mbappã£â© als Neymar gedragen zich als grote vedettes die 3 gouden ballen hebben gewonnen en PSG de CL hebben bezorgd. Als ik Tuchel was zou ik een goed gesprek met ze voeren en vervolgens gelijk op bank zetten voor de komende 2/3 wedstrijden. Dan starten met Icardi centraal en Di Maria en Draxler op de flanken.

10 december 2019 om 16:36

@soccerinofcu ik zeg toch nergens dat Tuchel ongelijk heeft? ik zeg alleen dat vedettes een coach zonder een grote prijzenkast of een grote carriere als internationale topvoetballer vaak niet heel serieus nemen

10 december 2019 om 16:38

Maar als je die twee op de bank zet heb je grote problemen in Parijs. Met spelers, bestuur en supporters. Dus dat is je eigen doodvonnis. Vind echter wel dat je volledig gelijk hebt hoor, maar een en al verwende diva's daar, van spelers tot aan voorzitter. Krijgen altijd hun zin. Maar dat weet je ook als je als trainer daar begint

10 december 2019 om 17:39

3 goudenballen? Wat heeft een gouden bal ermee te maken? Mbappe heeft een WK gewonnen, Neymar heft CL gewonnen. Ze zijn mssn wel een top 5 aanvaller. Je argument slaat nergens op. Starten met Di Maria en Draxler, tsjonge jonge, hoor je wel wat je zegt?

10 december 2019 om 17:45

Nja zeg het maar Japie. Een Klopp, Mourinho, Scolari, Lippi, Sacchi en Hiddink zijn voorbeelden van trainers die wel met vedettes om konden gaan. Wellicht dat het een combinatie is van persoonlijkheid, ervaring & voetbalkennis, waardoor Tuchel niet de overhand krijgt op zijn sterspelers. Mischien zijn de spelers ontevreden over de competitie waarin ze spelen of vinden ze dat ze net zoveel aandacht horen te krijgen als Ronaldo en Messi. Ikzelf vind Tuchel overigens een hele goede trainer. Één die met een mindere selectie, wel aanvallend voetbal durft te spelen. Hij haalt meer uit middelmatige spelers als Meunier, Bernat, Moting en Kehrer. Di Maria en in mindere mate ook Draxler zijn opgebloeid onder Tuchel en hij durft een roulatiesysteem te hanteren. (iets waar bijv. van Bommel en Ten Hag een voorbeeld aan kunnen nemen)

10 december 2019 om 17:47

blink, dus mogen ze zich hautain en vol ongenoegen misplaatst gedragen als ze gewisseld worden? Lijkt me niet toch?!

10 december 2019 om 18:32

Ik denk dat het probleem meer ligt bij het feit dat ze niet voor psg kiezen vanwege het voetbal maar vanwege de $$$$. Als je passie/motivatie verwijderd uit het voetbal krijg je deze egoïstische “elftallen” te zien op het veld.

Vind het opvallend dat je steeds vaker dit soort zaken van Mbappe ziet passeren. Zou deze jongen toch niet moeten doen... beetje een mentaliteitsprobleem? Indien ja, zouden eventuele kopers zich best maar goed informeren vooraleer 200 - 300 miljoen te betalen.

Probleem zit m toch veel meer in dat psg een beleid heeft van we kopen galacticos zoals real madrid. Alleen psg is helemaal geen grote club. Ze hebben alleen maar veel geld te besteden. Met al die grote namen valt dan geen team te bouwen. Ik ken echt niemand die naar een pot van psg uitkijkt, ongeacht wie er speelt en afhankelijk van tegen wie ze spelen. Spelen ze tegen Real, barca, Liverpool, bayern, juve etc dan wil men wel kijken. Maar puur omdat die andere top ploeg speelt tegen een ploeg met sterren en we die andere club allemaal willen zien winnen.

10 december 2019 om 16:36

Ik ken er genoeg. Denk dat het ook een beetje afhangt me wie je omgaat, je leeftijd en waar je vandaan komt. Kan me voorstellen dat in een dorpje in Friesland PSG minder fans heeft dan in bv Amsterdam.

Ach ja Tuchel wint gewoon de CL dit jaar. Mark my words. Ik schat hem als coach zelfs nog hoger in dan Pep en Klopp.

10 december 2019 om 17:45

Bij je eerste zin denk ik van, misschien kunnen ze inderdaad verassen en winnen. Maar na je laatste zin is het moeilijk je serieus te nemen.

10 december 2019 om 18:18

Ach ja want wat maakt Pep zo geweldig dan? Vind Tuchel qua spelidee, filosofie en en tactisch inzicht gewoon de beste van de 3. Heeft vorig jaar gewoon enorm veel pech gehad.

10 december 2019 om 18:24

Pep heeft in drie competities met drie verschillende clubs alles gewonnen, dan heb je dus echt wel kwaliteiten. Ook al is je team de beste van de competitie, hij laat ze voetballen zoals hij wil, niet 1, niet 2, maar 3x . Dat is geen toeval. Dat is kwaliteit.

10 december 2019 om 18:55

Pep heeft 3 competitie kapot gespeeld. Tuurlijk kiest pep goede teams uit. Maar wat die van city heeft gemaakt is echt knap. Voor dit jaar had die van city een machine gemaakt met fantastisch aanvallend voetbal. Daarnaast heeft die alle prijzen in Engeland gewonnen wat knap was. 198 punten in 2 jaar is buitenaards.

Psg vind ik nu echt een club voor Mourinho. Veel geld , veel vedettes en een interesant project (klein beetje vergelijkbaar met Inter destijds als sleeping giant) Mourinho zou met deze vedettes uitstekend om kunnen gaan en is tactisch in staat geniale resultaten te behalen met dit materiaal.

10 december 2019 om 17:05

Ik zat nog meer aan Zidane te denken. frans, zou zich volledig op de CL kunnen richten, jong, kan nog beter met vedettes omgaan

Tsja dat krijg je met die verwende blagen. Voor niemand respect, behalve hun eigen belangen. Triest. Ik zou me als coach ook niet wagen aan PSG. Tuchel lekker naar Bayern, lijkt me goede match.

PSG moet een trainer aanstellen met of een grote staat van dienst of een hele grote speler zoals bijvoorbeeld Zidane. Iemand die de neymars en icardi's van deze wereld in het gereel kan houden.

Bayern en Arsenal zoekt nog een trainer en bij dortmund komt er waarschijnlijk een plek vrij. Neymar heeft van de zomer al aangetoond groter dan de club te zijn en schijt te hebben. Zie zijn gedrag toen.

10 december 2019 om 17:50

Neymar wil gewoon weg. Hij kan zich nu alleen laten zien in de spaarzame wedstrijdjes in de CL. Presteert hij fenomenaal in de Frans competitie, dan krijg hij al snel het verwijt van; ja maar het is maar de Ligue 1. Terwijl hij bij teams als Barcelona en City dezelfde ruimte en weerstand zou krijgen als bij Psg, simpelweg omdat het kwaliteitsverschil te groot is tussen deze teams en de rest van de competitie.

Hiddink , Allegei, Wenger, Ancelotti, Tuchel .... welke trainer dan ook... elke trainer zou het moeilijk hebben omdat er in Parijs een wespennest is ontstaan tussen belanghebbenden en andere partijen. Louche zaakwaarnemers , malafide bestuurders , recalcitrante sponsors hebben en willen allen een stem . Niet te vergeten de volgevreten miljonairs die elkaar nauwelijks kunnen luchten of horen. Nee, Tuchel moet niet weg maar Tuchel WIL weg. Tuchel zal volgend seizoen als hoofdtrainer werken met assistent trainer Hansi Flick bij Bayern.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Rennes377
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Á. Di MaríaMiddenvelder206
Pablo SarabiaMiddenvelder162
M. VerrattiMiddenvelder150
K. MbappéAanvaller1513
K. NavasKeeper160
I. GueyeMiddenvelder141
MarquinhosVerdediger161
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1277 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Paris Saint-Germain 13 13 1 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
Laatste voetbalnieuws

Neymar komt met emotioneel eerbetoon: ‘Een groot verlies voor ons allemaal’

De wereld werd zondagavond opgeschrikt door het nieuws over de dood van Kobe Bryant, die om het leven kwam bij een helikopterongeluk. Veel bekende namen uit de voetballerij reageerden geschokt en...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
Carles Pérez verlaat Barcelona voor een bedrag van dertien miljoen euro voor AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren