Tadic liet salaris van 42 miljoen euro links liggen: ‘Het was gekkenwerk, ja’

Dinsdag, 10 december 2019 om

Dusan Tadic had Ajax afgelopen zomer kunnen inruilen voor een zeer lucratief avontuur in China. Dalian Yifang, de werkgever van onder meer Marek Hamsik en Yannick Ferreira Carrasco, was bereid om de aanvaller een driejarig contract voor te leggen, met een salaris van in totaal 42 miljoen euro. Tadic, een halfjaar geleden ook gelinkt aan Real Madrid en Bayern München en clubs uit de Premier League, verkoos een langer verblijf bij Ajax echter boven een Chinees miljoenensalaris.

"Het was inderdaad gekkenwerk, ja", blikt Tadic met The Guardian terug op de meest recente transferperiode. De Ajacied snapt wel waarom spelers uit Europa in de verleiding komen om naar China te verhuizen. "Zulke aanbiedingen kunnen je gek maken. Ik heb een paar goede aanbiedingen gehad vanuit China, maar je moet ook goed naar je hart luisteren. Geld is niet alles, want geluk kun je niet kopen. Vanbinnen voel ik me heel erg rijk."

Tadic: 'Wij willen altijd winnen'

Tadic stond een jaar eerder ook voor een lastige keuze: Bij Southampton blijven of bij Ajax terugkeren in de Eredivisie. De regerend landskampioen trok uiteindelijk aan het langste eind. "Veel clubs hadden serieuze interesse, maar ik maakte al snel duidelijk aan Southampton dat Ajax de enige optie was." Tadic heeft geen moment spijt gehad van zijn keuze voor de Amsterdamse club. "Zij hadden mij nodig en ik hen. We hebben elkaar in dat opzicht echt gevonden."

Tadic bereidt zich voor op het Champions League-duel met Valencia van dinsdagavond. De routinier wil een scenario zoals afgelopen seizoen, toen de finale in extremis werd misgelopen, ten koste van alles voorkomen. De pijn van de 2-3 nederlaag tegen Tottenham Hotspur is zeven maanden later nog steeds voelbaar. "Een dergelijke stilte had ik nog nooit meegemaakt, in het stadion en binnen de club in de dagen daarna. Het leek wel of mensen een paar dagen niet konden praten of eten. Het was een grote teleurstelling, want we hadden een plaats in de finale echt verdiend." Het duel tussen Ajax en Valencia begint dinsdag om 21.00 uur.


Poll

Ajax-Valencia eindigt in een...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door myst1que)

Lijkt wel alsof hij zijn kop op de goeie plek heeft zitten. Ik zou het wel weten in ieder geval!

10 december 2019 om 13:05

hij weet dat hij bij Ajax op zijn plek zit en een hoog niveau kan halen. Bij geen een topclub zou hij basis spelen nu en bij Southampton heeft al bewezen dat hij niet zo een hele speciale speler is

10 december 2019 om 13:12

Carlos klopt , bij madrid uit liet hij ook zien geen speciale speler te zijn

10 december 2019 om 13:41

Dat hij in de Champions League (vorig jaar) een paar goede wedstrijden heeft gespeeld wilt niet zeggen dat Tadic bij Southampton eigenlijk een onopvallende speler was. Komt natuurlijk ook door het verschil in competitie en een andere manier van voetballen, maar Tadic heeft nooit echt potten gebroken in de Premier League

10 december 2019 om 14:04

Rubentje13 Dat bewijst dus vooral dat je ook maar net bij de juiste club moet zitten he. Hij mist de snelheid om echt als winger te voetballen bij een ploeg die lang niet altijd de bal heeft. Ajax speelt veel op de helft van de tegenstander dus dat is een totaal ander type voetbal. Je kan nu zien in de CL dat hij zeker het niveau wel heeft, anders heb je echt een plaat voor je hoofd ben ik bang. Volgens mij heeft hij in 130 Premier League wedstrijden toch iets van 50 goals en assists achter zijn naam staan. Niet slecht voor een buitenspeler/middenvelder bij een ploeg die zeker niet in de top speelt.

10 december 2019 om 17:04

Lijkt...? Nou ik weet het wel zeker ja. Wat een genot deze speler. Een grootse aanwinst voor Ajax. Voor nu en zeker ook voor later. Een echte teamplayer. Spelers waar ik van hou.

Hoop voor meneer Tadic dat er nog een x zo'n Chinese club komt, wat een geld zeg. Tadic heeft natuurlijk ook niet het eeuwige leven en over een jaartje of misschien 2 jaartjes toch nog ff een paar miljoenen opstrijken in de nadagen van je carrière is dan toch nog even lekker.

10 december 2019 om 12:46

Begrijpend lezen blijkt best moeilijk als je te veel gelooft in je eigen fantasie

10 december 2019 om 13:29

Ik weet ook wel dat die zelf de keuze voor Ajax gemaakt heeft, heb geen IQ van 13 ofz. Ik geef alleen aan dat ik voor Tadic hoop dat nu hij de eerste kans heeft afgewezen dat er nog een x een kans komt, omdat ik vind dat hij nog eens zo'n kans verdient om even wat centjes op te halen in zijn carrière als hij net over zijn top is bij Ajax.

10 december 2019 om 13:49

Welk deel van "Geld is niet alles, want geluk kun je niet kopen. Vanbinnen voel ik me heel erg rijk." begrijp je niet?? Je kunt vinden dat hij het verdient, maar Tadic wil dat helemaal niet. Hij, en velen met hem, vinden een prettig leven en vertrouwde omgeving belangrijker dan nóg meer geld. Hij hoeft na 4 jaar PL en nu een miljoenensalaris bij Ajax al niet bepaald op een houtje te bijten natuurlijk. Ik zou in zijn situatie ook never naar China gaan, hij heeft een geweldig contract 'voor het leven' getekend bij Ajax, kan na zijn voetbalpensioen direct verder als trainer bij Ajax, het vertrouwen van de club in hem is immens, en vice versa. Ik zou daar zelf ook meer waarde aan hechten dan aan 10M extra verdienen in een C-competitie aan de andere kant van de wereld.

10 december 2019 om 13:00

Nou dan begrijp je toch weinig van wat Tadic hier probeert te zeggen. Die kans liet hij dus heel bewust lopen omdat hij niet ziet hoe het hem gelukkiger zou maken. Iemand als Tadic heeft genoeg verdiend om zeker te zijn dat elk van zijn achterkleinkinderen nog een prima huis vrij op naam kan zetten, voor sommige mensen is dat gelukkig genoeg. Hij is multimiljonair en heeft als een van de weinigen in zijn positie kennelijk niet de rare behoefte om uitsluitend meer en meer te willen. Misschien heeft hij op financieel gebied al zijn dromen al ruimschoots verwezenlijkt en zouden een paar extra miljoenen niets veranderen in zijn uitgavepatroon. Je hoort weleens rijke mensen die als grootste zorg in het leven hebben hun kinderen enigszins normaal in het leven te zetten, juist omdat zij de zekerheid hebben nooit voor geld te zullen hoeven werken. Genoeg kan ook gewoon genoeg zijn. En hoewel ik weet dat sommige mensen helemaal vol zijn van de ontwikkelingen in China, en het mooie leven dat je er kunt hebben wanneer je rijk bent, trekt het mij persoonlijk totaal niet. Tuurlijk jij en ik zouden blind tekenen en die drie jaar even uitzitten, maar als je het financieel zo goed gedaan hebt als Tadic, vind ik het best begrijpelijk dat je denkt (ik noem maar een x bedrag) ik heb 20 miljoen verdient en dat is meer dan mijn familie ooit nodig zal hebben, er zijn buiten geld nu andere factoren die ik laat meewegen in mijn besluit. Bij Ajax verdient hij nog altijd ontzettend goed, waarschijnlijk heel veel meer dan hij ooit zal uitgeven. Denk dat het tekent hoe gezond hij in zijn kop is, een voorbeeld voor velen. Geweldige speler en aanvoerder. Vorig jaar topscorer maar intussen altijd denkend in het teambelang. Meest tekenend vond ik toen hij op het punt stond een record te breken, ik meen serie goals in thuiswedstrijden dat hij met Cruijff deelt. In die bewuste wedstrijd bleef hij de bal afleggen als een ander er beter voorstond. Echt een held ben je dan. En oprecht net zo blij als een ander scoort. Een zegen voor Ajax dat hij daar rondloopt en ook na zijn actieve carrière blijft. Geloof ook best dat mensen tot de meest uitzonderlijke prestaties kunnen komen als niet alleen geld de drijfveer is. Hoop nu vooral dat hij vanavond in staat is het team op sleeptouw te nemen, we zullen dat nodig hebben.

10 december 2019 om 13:34

Had het zelf niet beter kunnen verwoorden!

10 december 2019 om 14:09

Je kunt je geld maar 1 keer op maken. En of je nu aan het eind van je carriere 10 miljoen overhoud of 30 miljoen, in beide gevallen heb je een prima banksaldo.wanneer je moet kiezen tussen 100.000 per jaar of 1 miljoen, is de beslissing een eitje; maar tussen 3,5 miljoen of 14 miljoen maakt een stuk minder uit. Tadic hoeft hoe dan ook, als hij een beetje zijn verstand gebruikt (heeft), niet meer voor het geld te werken. Natuurlijk alles is meegenomen; maar ik zou persoonlijk in zijn situatie ook gewoon liever Champions League spelen in een land waar je graag bent; dan naar China te vertrekken.

Knappe beslissing van Tadic. Verdient nu 3x zo ‘weinig’ maar is wel gelukkig. En nog steeds multi-miljonair. Als je kijkt naar de ongelukkige indruk die sommige spelers in China maken dan denk ik dat dit de meest verstandige keuze is.

10 december 2019 om 12:46

3x zo weinig? Bij Ajax verdient de beste man echt geen 14 miljoen per jaar hoor. Zijn salaris zal waarschijnlijk rond de 3,5 miljoen per jaar liggen en dus verdiend hij ruim 10x minder bij Ajax dan in China. Mooi om te horen dat hij hier zo gelukkig is dat hij het dat verschil waard vindt.

10 december 2019 om 12:48

42 miljoen voor 3 jaar he? Dus 14 miljoen per jaar in China. Ruim 10 keer minder klopt dus niet. 3/4 keer minder.

10 december 2019 om 12:49

In de tekst staat dat Tadic in 3 jaar tijd 42 miljoen kon verdienen

10 december 2019 om 12:50

Lijkt me sterk dat het bedrag per jaar is. Waarschijnlijk 3 of 4 jaar

10 december 2019 om 19:18

Ahh, ik las het verkeerd. Dacht dat er 42 stond. Dat zou ook wel bizar veel zijn als je bedenkt dat Messi de best betaalde voetballer is met 45.

Ik geloof die gelul niet echt, Ik had Ajax nodig, Ajax was de enige, er waren zoveel clubs .. Zo concreet zou die onder de vanuit China niet geweest zijn want een verschil tussen 10 miljoen in 3 jaar of 42 in 3 jaar die keuze is snel gemaakt.

10 december 2019 om 12:59

Blijkbaar niet Mauri.

10 december 2019 om 13:01

Jij hoeft het ook helemaal niet te geloven. Er zijn nog steeds mensen die hun geluk boven het hebben van geld kiezen. Nou is het ook niet zo dat hij bij Ajax elke dag brood met pindakaas moet eten om rond te komen. Als je gelukkig bent en genoeg op je rekening hebt is China misschien niet zo aantrekkelijk. Daarbij speelt hij op een prachtig podium. Het podium waar hij van droomde.

10 december 2019 om 14:34

Ik snap wat je bedoelt maar 42 miljoen is echt een hele hele hele hoop geld he. Daar kunnen de kleinkinderen van je kinderen nog van leven.

10 december 2019 om 15:30

Dat kunnen de kleinkinderen van zijn (toekomstige) kinderen momenteel ook al wel als hij verstandig met zijn geld omgaat. Heeft toch minimaal een miljoentje of 20 verdient lijkt mij in zijn gehele carriã¨re en die teller loopt nog wel een paar jaar door.

10 december 2019 om 13:21

Als een speler op zo'n aanbieding ingaat is hij een geldwolf. Als hij dat niet doet geloof je hem niet. Zeur niet zo man, blijkbaar is geld voor hem niet het belangrijkst, en dat is gewoon mooi.

10 december 2019 om 13:26

Zoals Tadic hier zelf al zegt is geld niet alles. Hij verdiend bij Ajax ontzettend goed en heeft daarnaast de garantie gekregen om na zijn voetbalcarriere bij Ajax werkzaam te blijven met een contract van 7! jaar.

10 december 2019 om 14:00

Als je het nou hebt over 1000 euro netto in de maand of 4200 euro netto in de maand dan geeft iedereen je gelijk. Echter hebben mannen als Tadic al een vermogen waar je u tegen zegt, ruim voldoende om zijn hele familie in alle luxe te onderhouden voor een heel leven lang. Ik zou dan persoonlijk ook liever voor 3.5m per jaar voor Ajax spelen dan voor 14m per jaar ergens in Dalian in Noord-China. Waarom je eigen gedachtengang op de hele wereld projecteren? Niet iedereen houdt alleen maar van geld, geld en nog meer geld hoor. Ik zou véél liever gewoon in Europa spelen met een fijne omgeving voor mijn gezin, vrienden nabij en dan ook nog bij een club die zoveel vertrouwen in je toont (5-jarig contract en mogelijkheid om direct trainer te worden) en waar je in een betere competitie en in de CL speelt.

10 december 2019 om 14:43

Niet iedereen is geldzuchtig in de zin van dat ze gelukkig zijn inruilen voor meer geld en dan minder gelukkig worden. Ook al verdiend hij bij Ajax vele malen minder het is nog steeds een grote berg geld die hij normaal gesproken de rest van zijn leven niet op kan maken en royaal van kan genieten. Onzin om als maar meer te willen terwijl je al tal van miljoenen hebt en ultiem gelukkig ben.

10 december 2019 om 18:55

Gelukkig zijn er mensen met een echt clubhart! Dusan liep als kind al in een Ajax shirt...... Dat is wel heel wat anders, dus wellicht moeilijk voor te stellen, wanneer je club in dubieuze handen ligt i.p.v. dat het door voetbalverstand gerund wordt.

Ach ja, het is wel veel geld wat hij had kunnen verdienen, maar laten we niet overdrijven, hij werkt nu niet voor een hongerloontje. Ook nu kan hij zichzelf financieel onafhankelijk, of iets in die trend, spelen. Nee, medelijden hoeven we niet te hebben lijkt me zo.

Tadic toch wel de Ajax speler met de beste mindset.mooie persoonlijkheid

Ajax - Tadic - Zyech - Ten Hag en hun vaste secondanten. ... Ik vind het nog steeds een sprookjeshuwelijk. Natuurlijk zal het niet eeuwig duren. Maar zo lang dat kan zal ik er met volle teugen van genieten !

Het verval kan vanavond al beginnen.....en zondag een vervolg krijgen.

@birotor Een gelijkspel vanavond en het seizoen is Europees al weer meer dan geslaagd. En een zege van AZ zondag zegt ook nog niks. Ik gun AZ trouwens zeker die mooie tweede plaats, maar ik geloof niet dat dit nog ervaren team het kampioenschap al kan halen en verder is er voor Ajax uberhaupt geen concurrent voor de titel meer. Dus ik weet niet waar je van droomt, ik vrees dat je droom een nachrmerrie gaat worden.

Ik droom helemaal nergens van, want ik ben noch fan van Ajax, noch van AZ, maar het zou voor het Nederlandse voetbal wel leuk zijn, als AZ zijn derde landskampioenschap binnen zou weten te harken. Het is best mogelijk dit jaar, hoor. Ik had eerlijk gezegd al verwacht, dat ze eerder zouden afhaken.

Uitschakeling tegen Valencia vanavond zou Ajax een enorme dreun geven die zondag alleen maar in het voordeel van AZ kan zijn. Nogmaals, ik hoop helemaal niet dat Ajax verliest, maar het is, zeker na de wedstrijd tegen Willem II, absoluut niet de beste periode van het seizoen, waarin Ajax nu verkeert. Met 2-0 tegen Twente achterkomen, is ook al een teken aan de wand, niet?

42 miljoen? Dan moet je gewoon gaan... Tadic is een prima speler, maar pas bij Ajax heeft hij zijn meerwaarde echt een beetje kunnen laten zien. De beste man is ook al in de herfst van zijn carriere, dus ik had gewoon naar China gegaan.

Wat een voetballer toch deze gozer. Ajax, precies de type club die hij nodig had om zijn carriere de juiste glans te geven. Tadic, precies de type leider en karakter eigenschappen die Ajax nodig had om een team te leiden binnen en buiten het veld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4427
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller198
L. TraoréAanvaller51
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger183
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

235 fans
Middenvelder, 31 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 19 8 0 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
2016/2017 Southampton 33 3 4 0
2015/2016 Southampton 34 7 2 0

In de wandelgangen

Zaterdag 25 januari
De Saudische kroonprins Mohamed Bin Salman heeft zijn pijlen op een andere Premier League-club gericht nadat het niet is gelukt om Manchester United over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren