‘Hele bijzondere transfer’ lonkt bij Ajax: ‘Ze worden niet warm of koud van hem’

Maandag, 9 december 2019 om

Kenneth Perez vindt de mogelijke overstap van Donny van de Beek naar Real Madrid opvallend. De Telegraaf meldde eerder dat een deal tussen de twee clubs inzake de middenvelder al zo goed als rond is voor een bedrag van circa 55 miljoen euro. De Deense analist spreekt maandagavond over een 'hele bijzondere transfer'.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is 55 miljoen euro een goed bedrag voor Donny van de Beek?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door gaalmeister)

Ik heb ook zo mijn twijfels het is een goede speler maar of hij de absolute top al aankan valt nog te bezien.

9 december 2019 om 23:34

Mits hij niet geblesseerd raakt zal hij het aan kunnen.

Als Donny vd Beek-liefhebber ben ik het het met Perez eens dat Donny niet naar Real moet. Daar willen ze galacticos. Atletico zou beter bij hem passen als hij naar Spanje wilt. Ook niet verkeerd toch? Met zijn drive zie ik hem echter eerder slagen bij een Engelse topclub of Bayern!

10 december 2019 om 00:01

Real en vd Beek is inderdaad niet een combi die je zou verwachten, maar zijn type spel zou iets toe kunnen voegen. Ik denk dat hij meer bij Simeone past dan bij Zidane. Trouwens, bij Dortmund zou hij ook passen.

10 december 2019 om 00:09

Bij Liverpool zou hij ook goed passen - qua spelopvatting. Vraag is alleen of er in de zomer door geselecteerd gaat worden.

10 december 2019 om 01:10

Ik ben nog steeds verrast dat Klaassen het niet heeft gered bij Everton. Als Klaassen het dáár al niet redde, zie ik de kaalitatief mindere van de Beek het niet redden bij Liverpool; de betere club in die stad.

10 december 2019 om 01:37

Ligt maar net aan het vertrouwen, hoe je wordt gebruikt en wat je toevoegd aan een team. Klaassen was vooral een miskoop, omdat hij verkeerd gebruikt werd (soms als cm of cvm in de praktijk). Ik zeg niet dat hij sowieso was geslaagd, maar als je sigurdsson ook nog haalt, dan is het bij voorbaat een kansloze aankoop.

10 december 2019 om 01:50

Als jij denkt dat Donny de kwalitatief mindere is van Klaassen, dan heb je geen zicht op het spel. Qua uiterlijk lijken ze op elkaar maar daar eindigt het bij. Van de Beek is veel completer dan Klaassen.

10 december 2019 om 07:22

Buiten de vraag of Donny goed genoeg is, vind ik dat galactico argument altijd een beetje flauwekul. Modric is ook geen galactico, en Kroos ook niet echt toen hij overkwam van Bayern. Niet elke speler hoeft een galactico te zijn.

10 december 2019 om 07:54

Kroos had net de treble gewonnen? Geen Galactico?

10 december 2019 om 09:57

idd, er lopen sowieso geen galactico meer bij Real of het moet Hazard al zijn.ronaldo de Lima kwam als absolute vedette, Zidane, Figo, beckham.qua status, uitstraling, prijzenkast, prestaties enz enz enz.ze halen nog steeds hele goede voetballers, maar die kun je toch niet vergelijken met zulke spelers.hazard is geweldig, maar heeft nog steeds niet zo'n statusen dat geldt nog veel meer voor de rest.

10 december 2019 om 10:42

D-Bergkamp, hij noemt mischien een verkeerd voorbeeld, maar hij heeft wel gelijk. De tijd van Galacticos is gepasseerd. Vinicius, Rodrygo, Benzema, Modric, Jovic, Asensio, Isco, Carvajal, Marcelo, Varane, Vazquez, Valverde, Casemiro. Allen waren het geen galacticos. Je zou daar alleen Kroos, Bale en Courtois nog onder kunnen scharen,.

10 december 2019 om 12:19

Ik vind een Galactico niet alleen te maken hebben met prijzenkast maar ook met uitstraling en uiterlijk. Kroos was bij Bayern toch een beetje een speler met een saaie oerdegelijke Duitse uitstraling, die ook niet echt de absolute superster van Bayern was (dat is nu overigens wel veranderd, vind hem nu meer een galactico-uitstraling hebben). Echte Galactico's waren toch meer de jongens met het charisma van Figo, Ronaldo en Zidane.

De geruchten blijven na een een eerdere periode wel aanhouden, en waar rook is.. Maar inderdaad, niemand lijkt het te begrijpen. Een goeie jongen, leuke speler maar eerder iets voor een Dortmund of Tottenham dan gelijk naar Real Madrid.

Zou ook een waardeloze aankoop zijn van real Madrid. Simpel weg nog niet goed genoeg. Misschien komt dat ooit hoewel ik daar over twijfel.

9 december 2019 om 23:35

Hij zeker goed genoeg. Dat jij dit niet erkent zegt eigenlijk veel over jouw voetbalinzicht. Gelukkig hebben de scouts bij Real er meer kijk op.

9 december 2019 om 23:38

Van de Beek is echt geen slechte speler, begrijp me niet verkeerd. Maar absoluut niet wat Real nodig heeft op dit moment, en al zeker niet voor 55 miljoen. Verder ben ik er niet zeker van dat een Van de Beek met 100% zekerheid de absolute top haalt (want dat is Real).

9 december 2019 om 23:59

Belachelijk argument Andonis. Volgens jouw beredenering zou Real Madrid nooit een miskoop kunnen doen omdat "de scouts bij Real er meer kijk op" hebben dan de gemiddelde supporter. Geschiedenis heeft anders bewezen. De kwaliteiten van Donny v.d. Beek staan buiten kijf, maar ikzelf denk ook dat hij niet goed genoeg is voor Real. Hij mist de X factor wat een speler zoals Frenkie wel heeft. Ik denk dat Real met Donny hoopt potentieel een Frenkie in huis te halen en het risico wel waard vindt. Wordt het niks, slijten ze hem gewoon aan een ander club.

10 december 2019 om 00:06

Lierse1997. Ik ben van mening dat Real juist wel spelers nodig heeft die het middenveld van dynamiek voorzien. Die simpel kunnen spelen en zowel verdedigend als aanvallend wat kunnen brengen. Het geld is helemaal niet belangrijk. De kwaliteiten die Van de Beek heeft zijn belangrijk, en juist die kan Real goed gebruiken. Niets is natuurlijk met 100% zekerheid te stellen, maar het is mij duidelijk dat van de Beek een uitzonderlijke speler is. Dat ik chargeer heeft vooral te maken met de ongelooflijke domme uitspraken met betrekking tot deze mogelijke transfer.

10 december 2019 om 00:09

Pippodaclown Real volgt Van de Beek al veel langer dan dat Frenkie indruk heeft gemaakt in Spanje, en in tegenstelling tof jouw bewering weten ze dondersgoed dat het om verschillende spelers gaat. De x factor criteria doet er helemaal niet toe in deze kwestie, dat maak jij ervan. Eerlijk gezegd is je gehele betoog abominabel en verdient het geen repliek.

10 december 2019 om 00:11

Volledig met je eens Andonis. Van de Beek heeft specifieke kwaliteiten die op dit moment geen enkele middenvelder van Real heeft.

10 december 2019 om 00:22

KowalskiHet is geen toeval dat het middenveld en daardoor het geheel veel beter loopt met de toevoeging van Valverde. Een speler die meer dynamiek brengt. Toch is hij een hele andere speler dan Van de Beek, die weer meer in de zestien komt en doelpunten maakt.

10 december 2019 om 01:15

De vraag is dan nog, wie moet er dan uit? De verdedigende middenvelder Casi die je nodig hebt hebt om het middenveld niet te laten overlopen, de geweldige passer en controleur in balbezit Toni Kroos, die de afgelopen maanden opeens weer helemaal in vorm is, of de beste middenvelder op dit moment die we hebben, Valverde. Dan kom je tot de conclusie dat we Van de Beek niet nodig hebben. We hebben juist een verdedigende middenvelder nodig die Casi kan vervangen. Ons middenveld is verder gewoon in balans en we hebben Donny niet nodig.

10 december 2019 om 05:46

Real Madrid heeft juist behoeft aan loopvermogen op t middenveld met cassimiro modric en kroos heb je toch meer statische spelers die afwachtend zijn (en daar goed in zijn) en reageeren. Donny is fris en jong loopt ze lingen dr uit en trekt gaten voor hun. Als hij de werker/ loper is komt hij vanzelf uit de voeten. Boven dien kan hij goed en snel combineren.

10 december 2019 om 08:28

Adonis, ik vind jou uiterst respectloos reageren richting mensen met een afwijkende mening. Zeggen dat anderen geen inzicht hebben, ongelofelijke domme uitspraken doen, uiten dat ze een abominabel betoog hebben en eigenlijk zeggen dat zij geen reactie verdienen is onnodig. Ook zonder deze persoonlijke aanvallen zou je de discussie met iemand aankunnen. Persoonlijk ben ik van mening dat vd Beek (nog) niet klaar is voor deze stap. Dat hij nog niet volwaardig A international is, betekent dat er alleen al bij Oanje een betere speler rond loopt. Zo heeft zowat ieder Europees topland een betere speler rondlopen. Als geld dan niet belangrijk is, haal die dan op. Ik denk dat Real uit een andere vijver dient te vissen.

10 december 2019 om 11:07

T star. Ik ben met je eens dat ik niet altijd even respectvol reageer. Dat heeft dan vooral met de inhoud van de voorafgaande reactie te maken. Soms verdient dat niet beter. Ik kan me best voorstellen dat je vind dat Donny nog wat tijd nodig heeft, dat is heel iets anders dan stellen dat iemand waardeloos zal zijn. Dan kun je namelijk inhoudelijk een redelijke discussie voeren. In het tweede geval niet. Wanneer iemand mijn reactie niet goed leest of interpreteert en me vervolgens woorden in de mond legt zoals Pippo, dan houdt het heel snel op voor mij.

10 december 2019 om 11:22

Adonis, is mijn "betoog" "abominabel" zelfs? Wow... over misplaatste opmerkingen gesproken. Beetje jammer dit. Maar goed, Ik kan je zelfs vertellen dat Real zowat ELK talent volgt in Europa, laat staan die van Europese (sub)topploegen. Dus je hoeft mij niet te vertellen dat ze Van de Beek niet pas sinds gisteren aan het volgen zijn. Maar goed, jij bent gebrand om je gelijk te behalen en gaat zelfs zo ver dat je met populistische termen gaat gooien daarbij. Dan ben ik bij deze wel klaar met mijn "betoog". Over geen "repliek waardig" gesproken.

Hoe ga je nou in hemelsnaam van Pogba naar Donny van de Beek? Hele goede voetballer hoor die Donny, maar Real is gewend aan Galacticos, Pogba is een potentiele Donny van de Beek (nog) niet.

9 december 2019 om 23:28

Omdat Pogba simpelweg veel te duur is en Donny Van De Beek op dit moment nog is op te halen voor een redelijk bedrag. Gaat hij naar Engeland en doet hij het daar goed dan is hij over een paar jaar minimaal het dubbele waard. Ik zou het juist een slimme aankoop vinden met het oog op de toekomst. jongens als Modric en Kroos zijn ook niet meer de jongste dan is vernieuwing wel goed.

9 december 2019 om 23:33

Je hebt galacticos nodig om het publiek te vermaken, je hebt van de beek types nodig om een kampioenschap te winnen.

9 december 2019 om 23:46

Jij hebt er verstand van in vind Donny een hele goeie die Madrid juist nodig heeft in plaats van al die sterren .. beter Donny dan pogba

10 december 2019 om 08:15

@andonis hoezo? Met 1 of 2 galacticos is het publiek al zeer tevreden. Verder grappige opmerking van Per: "bij dat soort clubs gaat alles om acceptatie". Wanneer heeft die gast bij dat soort clubs gevoetbald? DvB heeft geweldig gevoetbald in de CL en ook toen tegen Real. Als hij gekocht zou worden, hij komt natuurlijk binnen als goede voetballer.

10 december 2019 om 05:11

Pogba is in naam een Galactico. Hele overhypde speler, zoals dat ook in mindere mate bij Donny vd Beek het geval is. Pogba laat eigenlijk altijd al amper zien dat hij heel goed is, komt er zelden uit. Daarnaast een vervelende persoonlijk naar mijn gevoel maar dat past dan wel weer bij de club; over het paard getilde mannetjes. Nee, is geen haat of azijn, het is mijn mening.

Ik vond vd Beek vorig jaar soms echt een zeer hoog niveau aantikken. Dit jaar zie ik hem ook soms dingen doen waarvan ik denk: Daar zit intelligentie in, maar ook te veel momenten matig. Dat moet er simpelweg uit, wil je bij Madrid slagen.

Donny is juist nodig want hij kan echt wel voetballen werklust alles heeft hij in plaats van een pogba die alleen voor shirtjes verkoop komt

Ach Perez, sommige spelers zijn zo goed bij Ajax dat ze opvallen bij grote buitenlandse clubs, dat is jou niet gebeurd en dat zal ongetwijfeld zuur zijn. Veel open deur, als de teamgenoten geen ballen aan je geven dan is het nogal logisch dat je minder rendeert, maar dat geld niet alleen bij Real, bij FC bal op het dak is het hetzelfde.wijnaldum is verder, speelt een aantal jaren in Engeland en is ook 6,5 jaar ouder.donny is nog jong en er zit nog rek in, dat weten ze bij Real ook wel, niemand kan voorspellen hoeveel rek, maar voor 55 miljoen kan een club als Madrid zich dat wel veroorloven.

"hij is natuurlijk ontzettend afhankelijk van zijn medespelers."ohja, want bij Real spelen er koekenbakkers toch lol. Juist bij Real kan hij ook prima mee. En over galacticos, uhmm alsof Valverde er 1 is. Donny is een speler wat Real niet heeft. Valverde lijkt erop maar is meer een controleur terwijl Donny echt in de aanval een combinatie speler is, die aanvallen soepel laat verlopen en vaak genoeg in scoringspositie komt. Met spelers als Hazard, Kroos, Benzema e.d. kan hij zeker een meerwaarde zijn. Alleen ja, Of het gaat gebeuren, weet ik niet. Zelf heb ik liever wel Pogba maar ik snap de interesse wel.

10 december 2019 om 01:46

Donny is geen galactico, maar misschien juist daarom een goede aankoop. Heeft zeker branie maar speelt itt van pogba echt voor het team. Niet de meest frivole voetballer, maar wat een geweldige functionele techniek heeft hij. Hoop zelf dat hij naar engeland gaat, past toch net iets beter bij zijn speelstijl. Edit: reactie moest naar el guaje

" Als ze hem de bal niet gunnen, kan hij wel rennen of vliegen wat hij wil..."Dat geldt voor zowat elke middenvelder. Donny is een speler waar nog rek in zit. Als het niveau in Madrid daadwerkelijk hoger ligt dan in Amsterdam, dan zie ik hem nog wel beter worden en groeien in het elftal als persoon.

Vd Beek zou geweldig passen bij Real. Ze willen daar spelen in de ruimte en met ruimte. En vd Beek speelt graag en geweldig in de ruimte. Uitstekend zelfs. Het argument van Perez dat de spelers hem de bal niet zou gunnen is stuitend. Als die spelers van Real zien dat vd Beek dat heel goed kan, zijn ze wel erg stom als ze hem de bal niet geven. Dat zou Perez moeten zeggen. Het is dan ook een domme opmerking van hem. Perez denkt gewoon dat vd Beek faalt bij Real. Over de reden wil Perez niet nadenken en daarom zegt hij maar wat. Ongelooflijk dat Perez al deze onzin mag blijven uitkramen en dat men hem nog serieus neemt.

De vergelijking met Wijnaldum is wel interessant.waar Wijnaldum eerder niet zozeer bekend stond om het maken van doelpunten en meer een lopende middenvelder was, leek Donny een vaak-scorende aanvallende middenvelder door combinaties en oog voor ruimte. De afgelopen periode is Wijnaldum meer gaan scoren en Donny meer gaan lopen (uiteraard door hun posities en wellicht ook toeval) maar het lijkt er op dat ze qua type steeds minder verschillend worden. Ondanks dat Wijnaldum uiteraard al wat langer meeloopt, zou ik persoonlijk toch wel liever een Donny in mijn team zetten. Met name vanwege zijn kwaliteit om razendsnel te combineren en gevaarlijk in de 16 te komen. Ben benieuwd of de naam van de huidige club niet te veel invloed heeft..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller198
L. TraoréAanvaller51
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger183
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 21 januari
Juventus en Barcelona onderhandelen nog altijd over een ruildeal met Ivan Rakitic en Federico Bernardeschi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren