Vitesse-fans zorgen voor ‘zeer pijnlijk moment’: ‘Je maakt zo’n jongen kapot’

Maandag, 9 december 2019 om 09:09Chris Meijer

Vitesse speelde zondagmiddag in eigen stadion met 0-0 gelijk tegen Feyenoord. Jay-Roy Grot kwam een kwartier voor tijd als invaller van Nouha Dicko binnen de lijnen, maar kreeg geen warm welkom van het publiek in GelreDome. Josep Oosting, die debuteerde als interim-trainer, is niet te spreken over de fluitconcerten aan het adres van Grot.

“Wij hebben geweldig publiek. Dan moet je spelers dragen. Jay-Roy is een jonge speler. Die verdient alle steun van onze supporters”, zo begint Oosting in gesprek met de Gelderlander. Grot wordt dit seizoen door Vitesse gehuurd van Leeds United en was in zeventien officiële wedstrijden goed voor een doelpunt en een assist. De 21-jarige spits doorliep de jeugdopleiding van NEC, alvorens hij in de zomer van 2017 de overstap naar Engeland maakte.

“Ik was niet blij met de fluitconcerten. Je maakt zo’n jongen kapot. Het is wel prettig dat je in je eigen stadion wordt gesteund. Die fluitconcerten vormen een zeer pijnlijk moment voor mij, voor ons als staf van Vitesse en voor de spelers”, stelt de interim-trainer van Vitesse, die afgelopen week het roer overnam van de vertrokken Leonid Slutsky. De Arnhemmers en Feyenoord kwamen zondagmiddag uiteindelijk niet tot scoren.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door arno_p)

Fluitconcerten zijn nooit ergens goed voor, er gaat niemand beter van voetballen en de coach gaat alleen maar ongegronde keuzes maken op basis van de emotie van de supporters.

9 december 2019 om 10:39

@van Leeuwen. Wat wil je dan doen? Met je seizoenskaart terug naar de kassa en geld terug vragen omdat het product niet voldoet aan de verwachtingen? Je moet toch op een bepaalde manier je ongenoegen uiten. Wees blij dat het fluiten is, ipv de bus opwachten of het (training)veld betreden.

9 december 2019 om 10:53

Je mag van mij best fluiten, maar je schiet er niks mee op. Spelers worden vaak nog slechter en trainers gaan verkeerde keuzes maken. Laat de spelers en trainers hun werk gewoon doen, is dit niet voldoende dan kan de trainer bij spelers ingrijpen en het technische bestuur kan ingrijpen wanneer de trainer niet voldoende werkt.

9 december 2019 om 12:05

eCKe - maar moet je dat dan doen in de eerste week na het ontslag van de hoofdtrainer en tijdens de eerste wedstrijd van zijn opvolger?

9 december 2019 om 13:57

@wazza moet je dan als interim na je eerste wedstrijd het publiek van repliek dienen dan? Ook niet bepaald handig voor zijn eigen draagvlak.

9 december 2019 om 13:41

Je vergeet één ding: voetbalsupporters zijn niet slechts klapvee dat alleen maar dient om de spelers op te zwepen. Als voetbalsupporter mag je ook best zo nu en dan je teleurstelling uitten als je vindt dat een speler niet alles geeft voor de club die je aan het hart gaat.

De fluitconcerten waren volgensmij meer gericht op Oosting omdat hij Dicko eraf haalde en niet omdat Grot erin kwam

9 december 2019 om 09:21

Eens maar gedurende de pot werd Grot wel degelijk uitgefloten. Ik begrijp t enigsinds wel want alles gaat fout bij hem

9 december 2019 om 09:44

Hoe kan je daar dan begrip voor hebben, denk je dat die jongen zelf niet doorheeft dat hij niet lekker speelt? Die jongen speelt toch zelf ook wel om te winnen?

9 december 2019 om 09:52

@AadMaat het is een verschil om te tonen dat je wilt winnen of dat je het echt geen drol interesseert. Larsson en Malacia konden vrij de linkerkant bezetten nadat hij erin kwam. Die Dicko maakte het Malacia wel een stuk moeilijker. Zelfs een duel op een gegeven moment met nota bene Sinisterra lag Grot op de grond en Sinisterra had de bal. Ik ben Feyenoorder, maar een duel verliezen met dat lichaam op die manier mag natuurlijk nooit.

9 december 2019 om 09:55

Ik zou zelf ook nooit een speler uitfluiten, maar als iemand een slechte dag op zijn werk heeft, krijg je dat ook gewoon te horen. Voetballers zijn natuurlijk niet onschendbaar en als er supporters zijn die zich zo willen uiten, moet dat gewoon kunnen.

9 december 2019 om 09:27

Was ook zo!
Ik zat op de tribune en zei: 'dicko speelt wel aardig vandaag!'... Nog geen minuut later werd hij eruit gehaald!
Dus het was naar mijn weten meer tegen Oosting inderdaad, dan tegen Grot.

9 december 2019 om 09:40

Zal wel een combinatie van beide zijn want die Grot kan echt weinig.

9 december 2019 om 19:08

Als je het mij vraagt ging het echt om de wissel die werkelijk niemand begreep. Dicko was onze beste aanvaller gistermiddag, Matavz verloor elk duel, was lui en miste ook nog een pingel. Natuurlijk is Grot niet echt geliefd in Arnhem en zagen we liever Buitink voor hem maar fluiten was na mijn mening vooral omdat Dicko eraf ging ipv Matavz

Ik ben ook niet van het uitfluiten van spelers maar deze vent bakt er echt helemaal niks van. Heeft ook te maken met vertrouwen natuurlijk maar de basisprincipes van voetballen beheerst hij amper.

9 december 2019 om 11:06

Ja is gewoon overduidelijk niet goed genoeg voor niveau Eredivisie.

9 december 2019 om 12:49

Hij werd zelfs door Sinisterra van de bal gezet.. die Grot is zo groot en toch verliest die in een simpel duel de bal..

9 december 2019 om 17:24

Zeker, Grot is prof omdat hij zijn lengte en fysiek mee heeft. Was hij 10 centimeter kleiner had hij het nooit gehaald denk ik.

Ik kijk niet vaak naar Vitesse, maar van wat ik zondag gezien heb kan ik mij voorstellen dat hij irritatie opwekt bij zijn eigen supporters. Wat liep hij er ongeinteresseerd bij. Lekker meerdere keren zijn man laten lopen. Geen gif in zijn spel en als ie de bal had deed ie er ook niks mee. Als dit is wat hij wekelijks laat zien kan ik mij voorstellen dat je er in wedstrijd 17 een keer klaar mee bent.

9 december 2019 om 10:08

Niet alleen grot , meerderheid van het elftal heeft dit .

Je kunt het ook omdraaien. Als hij erin komt maakt ie het voetbal kapot en dus het team en dus Vitesse. En na 15 wedstrijden is het wel leuk geweest met pamperen. Proberen om hem in de winterstop terug te sturen naar Leeds

9 december 2019 om 10:09

Er valt niks kapot te maken , het voetbal is gewoon armoedig van Vitesse . Ben benieuwd of deze trainer dit zooitje wel aan de praat krijgt .

Grot is geen type voor NL competitie is gewoon goed speler voor Engeland 2 de divisie of Schotland. Is nooit leuk maar blijkbaar doet hij niet veel goed anders fluiten ze niet.

9 december 2019 om 09:48

Ik vind dat uitfluiten en bussen opwachten echt zo triest. Het is niet zo dat je club beter gaat spelen, maakt het alleen maar lastiger. Als het goed gaat dan is een 'wij-gevoel' en lopen de fans te pronken, maar als het slecht gaat dan doet de club het niet goed. Beetje onzin.

Ten eerste is het een waardeloze voetballer, die ergenis heeft bij de fans. Maar ik denk dat de fluitconcerten gisteren zeker door de wissel kwam, je haalt dicko eraf (die als enige voor gevaar zorgde, en je laat matavz en linssen staan). Dus Oosting had gewoon zelf anders moeten wisselen, door buitink en darfalou te brengen, want het team bracht aanvallend Niets en dan haal je de minst slechte speler eraf.

9 december 2019 om 11:03

Ik vond zelf eerlijk gezegd Bazoer het meest rijp voor een wissel. Liep sinds minuut 60 al te schijnverdedigen. Telkens op een drafje achter spelers aan zodat er niet kan worden gezegd dat je je man laat lopen, maar nooit ergens op tijd zijn of daadwerkelijk ingrijpen. Ik denk ook dat het in die zin wel alles zegt dat er zoveel spelers zijn die hij had kunnen wisselen, maar Oosting toch de verkeerde kiest. Verder ben ik eigenlijk geen fan van het uitfluiten van Grot, maar mijn hemel wat haalt die jongen het bloed onder je nagels vandaan. Hij heeft het lichaam om elk duel op het veld te winnen, maar desondanks verliest hij elk duel. Hij heeft nog nooit een kopduel goed getimed. Komt er een lange pass op hem af dan staat hij te wachten tot deze aankomt, of loopt hij zelfs nog wat verder weg van de bal zodat hij er zeker van is dat elk minkukel met enig pro-actief vermogen ertussen kan komen. Heeft hij wonderbaarlijk genoeg de bal in zijn voeten gekregen dan kost het nog een paar tellen voordat hij deze onder controle heeft (en dat onder controle krijgen lukt hem toch echt wel met een van de tien ballen). Dan heb je vaak het enige positieve wat zijn versnelling is waarmee hij redelijk langs een speler kan komen, maar vervolgens speelt zijn gebrek aan balcontrole hem weer parten omdat hij niet tot een schot, pass of voorzet kan komen. Nogmaals, in zekere zin heb ik medelijden met die jongen maar misschien dat hij doordeweeks zou kunnen oefenen op de basisbegrippen van het voetbal.

Gaat maar voor gedeelte om Grot. Gaat erom dat we 70 minuten vragen om Buitink en ze dan met Grot komen die letterlijk niks kan behalve rennen

Uitfluiten is niet slim. Heel lang geleden hoorde ik eens iemand achter mij roepen, ook bij Vitesse; je mot die jonge niet zo uitfluite, in onvervalst Ernems. Zijn buurman antwoordde: dat geeft niks man, daar wort ie hert van. Maar ja, dan kunnen we voorlopig wel aan het fluiten blijven, vrees ik. Over de wissel, Dicko had in de eerste helft een paar mooie rushes, ik denk dat de wissel wel terecht was omdat hij aan het eind van zijn latijn was. Maar we hadden bijna allemaal liever Buitink of Darfalou gezien. Ik ben zo stikbenieuwd wat meneer Oyf nou met Vitesse wil, of wil hij niks? Honderd miljoen is welkom, dat zal hij er toch wel voor over hebben in de winterstop!

Eén speler uitfluiten is niet oké, laat dat duidelijk zijn. Maar als Oosting zich een beetje ingeleefd had, dan had hij Grot niet ingebracht en helemaal al niet als 1e wissel. Die gozer komt zwaar tekort voor de Eredivisie, heeft Vitesse niets gebracht. Hij is groot en sterk maar verliest veel persoonlijke duels en voetbaltechnisch ziet het eruit alsof hij op klompen voetbalt. Wat mij betreft gaat hij in de winterstop retour afzender. Het uitfluiten was op Grot gericht en zeker ook op Oosting voor zijn wisselkeuze. Laten we hopen op een leermoment voor Oosting !

Dicko was de eerste helft goed bezig. De tweede helft zag je de vermoeidheid, voor de positie rechtsvoor zijn er geen echte alternatieven. Weet niet of Buitink op de flank een succes is? De wissel Honda voor Bazoer had van mij veel eerder gemogen. Wat heb ik me weer zitten ergeren aan Bazoer. Gelukkig is hij de komende wedstrijd geschorst. Buitink voor Matavz had ik ook wel verwacht.

Dicko speelde een prima wedstrijd maar de accu was op gegeven moment wel leeg. Een logische wissel om dan Grot te brengen. Helaas presteert Grot nog niet naar behoren en mist hij een flinke dosis vertrouwen. Hij heeft ook niet laten zien waarom die wel basis zou moeten staan.met zijn fysiek verloor die een duel met Sinisterra die volgens mij de kleinste speler op het veld is.persoonlijk zie ik in Grot meer een centrumspits die tussen twee verdedigers duels moet zien te winnen. Dan kan Matavz daarom heen lopen voor de afvallende ballen. Linssen op links en Dicko op rechts en je bent klaar.helaas hebben ze M. van Bergen verkocht, die hadden we prima kunnen gebruiken in de voorhoede. Ook die Honda snap ik niet, haal dan Bruns terug en geef hem een nieuwe kans na de winterstop. Sommige beslissingen snap ik totaal niets die Allach maakt. Ook Bruns heeft een mindere periode gehad dat klopt maar daar zit meer potentie in dan een 33 jarige Honda die geen sprint meer kan maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Vitesse00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. LetschUnknown
E. SturingUnknown
J. HouwenKeeper
E. CornelisseVerdediger
E. DasaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

2 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Teun Koopmeiners is opnieuw op de radar bij AS Roma verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren